Norja- kusetus ja työttömillä sosiaalipornoilu

tyhjät.lupaukset

"Norjassa kärsitään työvoimapulasta. Suomalaisia _nuoria työttömiä_ pyritään jopa kädestä pitäen auttamaan, jotta nämä lähtisivät naapurimaahan töihin. _Vaatimattomallakin koulutuksella_ Norjassa voi olla tarjolla lähes _varma työpaikka ja kolmen tuhannen euron palkka_."

"Hänen kohtaamiensa työnhakijoiden ongelmana ovat olleet myös puutteelliset ansioluettelot.

- Ne pitää saada kuntoon. Olen lukenut parin vuoden aikana niitä monia satoja ja niiden on oltava parempia kuin tähän asti. Motivaatio, osaaminen ja suosittelijat kannattaa olla selkeästi esillä."

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201712172200589626_ul.shtml

Jälleen nuorille työttömille valehdellaan päin näköä Norjan ihmemaasta johon päästäkseen ei muuta paljon tarvitse kuin ilmaantua paikalle niin jo sataa kolme tonnia käteen. Oikein "kädestä pitäen" autetaan nuoria työttömiä hakeutumaan Norjaan koska sinne täytyy oikein kerjätä työvoimaa suomesta. On todella vastenmielistä miten nämä loisfirmat ratsastavat nuorilla työttömillä ja maalailevat heille täysin harhaanjohtavaa kuvaa helposta rahasta lähes ilman koulutusta. Esimerkiksi on otettu leikkaushoitaja joka ei todellakaan vastaa "vaatimattoman koulutuksen" omaavaa suomalaista "nuorta työtöntä".

Kalatehtaille Norjaan ei ole enää aikoihin otettu uusia ulkomaisia työntekijöitä. Jo 90- luvun loppupuolella kun itse sinne yritin päästä ilmoitettiin että tehtailla ei mene niin hyvin että uusia työntekijöitä otettaisiin. Kalatehtailla työ on sesonkiluontoista ja sinne suomalaiset menivät vain tekemään hetkeksi töitä mutta eivät asumaan. Samaan tapaan kuin puolalaiset käyvät suomessa raksalla. Siellä tehtiin sesongin ajan duunia ja sitten palattiin suomeen. Tällä tavalla se rahasumma olikin varmasti ihan mukava. Leikkaushoitajan työ ei tällaista ole. Hoitajat eivät tee sesonkityötä, vaan muuttavat asumaan ylikalliiseen maahan jossa elämiskustannukset takaavat sen ettei elämän laatu ole tippaakaan parempi kuin Suomessa. Ja hoitoalan ammattilaiset eivät taatusti tarvitse BusinessOulujen ja Johanna Kamusien apua Norjaan mennäkseen. Heille on omat väylänsä, ja CV:kin aivan takuulla onnistuu eikä työllistyminen ole siitä kiinni.

Mutta koska Johanna Kamuset ja Anita Andersenit kohdistavat hehkutuksensa nimenomaan kouluttamattomiin nuoriin työttömiin haluaisin tietää mistä sen "nuoren vaatimattomalla koulutuksella varustetun työttömän" CV:n pitäisi asiasisällöllisesti koostua? Jos ongelmana työnsaannin kannalta on tämä loppuunkulunut tekosyy: "huonosti tehty CV" heillä täytyy olla jokin ajatus siitä mitä kouluttamattoman nuoren työttömän ansioluottelossa sitten pitäisi lukea ollakseen hyvä. Johanna Kamusilla ja Anita Anderseneilla täytyy olla joku tosi jännittävä ajatus siitä mitä sisältöä kouluttamattoman ja työttömän nuoren ansioluotteloon pitäisi kertyä hänen työttömänä ollessaan. Johanna Kamusilla lienee ajatuksena markkinoida taas jotain cv:n pilkunviilauskursseja joiden pyörittämisestä itse vetävät fyrkat taskuihinsa. On se ihme ettei tätä kusetusta saada kuriin.

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TäyttäPaskaa

      Business Oulu on Oulun kaupungin elinkeinoliikelaitoksen markkinointinimi. Eli haastateltava oli virkapelle, joka ei ymmärrä oikeasta työelämästä mitään.
      Lisäksi ruotsin kielellä ei tule toimeen Norjassa.

    • surkea.liksa

      Kolmella tonnilla ei elä norjassa. Unohtuu näissä jutuista aina mainita norjan törkyhintaiset elinkustannukset.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      62
      5992
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3774
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      232
      2076
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1830
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1269
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1000
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      929
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      878
    Aihe