La roche-posay sarja

Tuskastunutnäppyihin

Minkälaisia kokemuksia ko. sarjasta? Apteekissa tätä suosittelivat ja ostin sarjan Effaclar duo . Kaupan päälle sai vielä jonkin micellar water:in. Ostin siis tämän selän akneen, jos auttaisi. Kassamyyjä kävi hakemassa vielä tuon micellarin, jota kuulemma voi käyttää kasvoihin. Aikaisemmin selkään käytin Acnexia ja neuvoi nyt käyttämään ensin Acnexia ja päälle tuota effaclaria. Mites käytän micellaria, käytänkö kasvoihin, kasvoja en juurikaan pese kuin suihkussa enkä meikkaa.

5

1600

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MissDee

      Aknen hoitoon en suosittelisi alkoholia ja Acnex on alkoholia. Se vaan kuivattaa ihoa lisää mikä johtaa talinerityksen lisääntymiseen. (Jos sulle jo myytin Acnexia, käytä sitä vain desinfioimaan iho silloin tällöin).

      Itse hoitaisin selän aknea niin, että puhdistaisin hellävaraisella alkoholittomalla putsarilla, joka EI sisällä alkoholia vaan salisyylihappoa. Esim. Lierac Sebologie Blemish Correction Stop Spots paikallishoito. Tai Aco Spotless Daily Face Wash (Deep cleansing). Kummatkin apteekista.

      Lisäksi laittaisin jotain kosteuttavaa voidetta. En tunne sitä LRP:n Effaclaria, voithan sitä kokeilla -- mutta jos ärsyttää ihoa ja tuntuu aiheuttavan lisää näppyjä, sitten kannattaa lopettaa heti.

      Akneen voit käyttää myös kerran viikossa tai harvemmin savinaamiota. Selkään laittamiseen voit tarvita apuhenkilön. Tässä:
      https://www.ruohonjuuri.fi/vihrea-savi-jauhe-argita-8018968020413

      Misellivettä on turha tuhlata selkää, koska se on kasvjoen puhdistusaine. Eli kyllähän kasvot kannattaa puhdistaa joka päivä. Vanulappuun misellivettä ja pyyhit kasvot sillä. Helppo puhdistus. Hellävarainen, jättää kasvot kosteutuksi. Hanavedellä ei kannata kasvoja pestä, koska se kuivattaa, eikä poista rasvaista likaa.

    • Tuskastunutnäppyihin

      Acnexia ostin jo aiemmin ja nyt kehoitti jatkamaan sillä ja sitten päälle tuo LRP Effaclar. Muutenhan tuo Acnex ei ole vaikuttanut muuta kuin vienyt selän kutinan pois, kutisee muuten ihan älyttömästi. Effaclaria on laitettu vasta kaksi päivää, joten vielä ei ole sanoa siitä juuta eikä jaata. On vaan niin kovin pieni tuubi se ja maksoi kuitenkin noin 19,90, että ei kauan riitä. Kun kasvoillehan se kai on alunperin tarkoitettu. Ja miselliä en olekaan selkään laittanut, vaan laittanut juuri vanulappuun ja pyyhkinyt sillä kasvot.
      Mikään tavan rasva ei ole selkään auttanut, kortisoni auttoi kaksi viikkoa ja sama tulos sitten kuin nyt. Apteekissa sanoi, ettei kortisonia akneen. Mies onkin aina laittanut rasvaa tms. selkään, itse hankala laittaa. Haluaisin mahdollisimman yksinkertaisen konstin, jota ei ehkä tarvitsisi pestä pois. Suihkussa tulee käytyä kuitenkin vain pari kertaa viikossa, kun on atopiakin. Ja itse on hankala pestä selkä.

    • Tuskastunutnäppyihin

      Ja kyseessä siis hormonaalinen akne kohta 25-vuotiaalla, e-pillerit käytössä. Aknea pääasiassa yläselässä, myös muualla selässä vähän. Pillereitä en halua vaihtaa, kun viimeinkin muuten sopivat ja näitä ennen ollut jo neljä eri pillerimäerkkiä ja laastari.

    • Tuskastunutnäppyihin

      Ilokseni voin todeta, että LRP Effaclar ja lisäksi Anex on toiminut. Acnexia käytin enää kaksi/kolme kertaa viikossa, kun joku niin kehotti. Effaclaria joka ilta. Kutina on loppunut, nyt pari päivää vain hieman kutinaa, muuten se on jättänyt rauhaan. Lisäksi näpyt ovat lähestulkoon tiessään.

      • MissDee

        Mahtavaa! Koita pidentää Acnexin käytän välejä, jos iho alkaa tuntua liian kuivalta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe