Vuosi 1914 ja nimimerkki yhb12

yhb12 26.12.2017 0:09

<>Vartiotorn1. marraskuuta 2014 sivulla on selvä kaavio, joka käsittelee asiaa v.607-1914 ja edellä kahden henkilön keskustelu asiasta.><

Minun on vaikea ajatella, että edes tarkistaisit mihin vastaat, vaan toistelet Vt-mantraa asioihin paneutumatta. Ja sen estämättä esität olevasti vilpittömästi kiinnostunut asiasta. Jo se, että ei edes kysytä esimerkkiä kun ja jos Vt-seuran väitetään valehtelevan, osoittaa oman uskon suojelun olevan ensimmäisellä sijalla.

Kun nyt viittasit Vt-lehteen 1. marraskuuta 2014, niin käyn hyvin lyhyesti läpi viittaamasi kuvitteellisen keskustelun, vaikka samat asiat olen tuonut esille postauksissani:

<>...keskeinen peruste löytyy Danielin kirjan 4. luvussa olevasta ennustuksesta...Keskustelimme myös siitä, miksi ennustuksella täytyy olla kaksi täyttymystä.><

Danielinkirjan teksti ei millään tavalla edes vihjaa, että Nebukadnessariin liitetyllä ennustuksella olisi kaksi täyttymystä.

<>Kuten totesimme, seitsemän aikaa alkoivat...><

Koska ei ole osoitettu, että Danielinkirjan ennustuksella olisi muu merkitys, kuin mitä Raamatun teksti kertoo, niin Vt-seuran seitsemän ajan laskennalle ei ole perustetta.

<>...kun Jerusalem tuhottiin vuonna 607 eaa.><

Tuo vuosiluku on väärä, sen osoittaa Vt-seuran oma opetus Babylonian hallitsijoiden hallinta-ajoista sekä Vt-seuran opetus Sakarjan 70-vuosen paaston ajoituksesta.

<>Jumalan valtakuntaan liittyvässä suuremmassa täyttymyksessä seitsemän ajan täytyy kuitenkin olla paljon pidempi ajanjakso.><

Tässä vaiheessa voi perustellusti kysellä seuraavat Raamatulla vastattavat kysymykset, eli Vt-seuran opettaman 2520 vuoden mittaisen ajanjakson laskennan oleellisimmat tekijät ovat alla olevassa kysymyssarjassa, joista jokaiseen osakysymykseen on oltava nimenomaan Raamatun tuki:

1. Jeesuksen maininnalla pakanain ajoista tarkoitettiin nimenomaan Nebukadnessarin hulluuden seitsemää aikaa?

2. Nämä seitsemän aikaa tarkoittaisivat kirjaimellista seitsemää vuotta?

3. Nämä vuodet eivät olisi tavallisia babylonialaisia kalenterivuosia, vaan ovat profeetallisia vuosia?

4. Nämä 2520 päivää soveltuisivat johonkin muuhunkin kuin Nebukadnessarin hulluuteen, eli niillä olisi suurempi täyttymys?

5. Tässä mahdollisessa suuremmassa täyttymyksessä laskettaisiin yksi vuosi päivää kohden?

6. Näin laskettu 2520 vuoden jakso olisi alkanut Nebukadnessarin autioitettua Jerusalemin?

Jos yksikin kysymys jää ilman Raamatun tukea, niin kyseisellä ajanjaksolla ei ole Raamarun tukea.

<>Ilmestyskirja, jolla on paljon yhtäläisyyksiä Danielin kirjan kanssa, auttaa meitä määrittämään tarkasti seitsemän ajan pituuden. Se osoittaa, että kolme ja puoli aikaa vastaa 1 260:tä päivää.><

Miksi toisaalta Vt-seuran varsinaisessa Ilmestyskirjan tulkinnassa tuo kolme aokaa ei olekaan 1260 päivää? (Russell oli tässä loogisempi kuin nykyinen hallintoelin, eli aiemmin Ilmestyskirjan 3,5 aikaa oli 1260 vuotta.)

<>Raamatun profetioissa päivä vertauskuvaa toisinaan vuotta. Jos sovellamme sääntöä ”päivä vuotta kohti”...><

Raamatussa ei ”toisinaan” vertauskuvata, vaan Raamatussa on ainoastaan kaksi esimerkkiä asiasta, jotka molemmat tapaukset liittyivät tarkasti kohdennettuun tilanteeseen, Raamattu ei missään anna vapaita käsiä soveltaa tuollaista muunnosta mielivaltaisesti.

Että tässä taas mietittävää rehellisille ja vilpittömille.

50

519

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Näitä raamattuun liitettyjä erilaisia ennustukia ja niiden täyttymyksiä löytyy juuri niin monta kuin tulkitsija haluaa. Kovan kurin myötä ei tietenkään voi uskovainen muuta kuin nyökytellä. Samalla tavoin voidaan aloittaa laskeminen yhdestä jos toisestakin kohdasta ja päästä lukemiin, joiden perusteella harmagedon tai tempaus tapahtuu ensi vuonna/2019/2020/jne.

    • totuudenetsijä

      yhb12 26.12.2017 0:09

      <>Raamatun profetioissa päivä vertauskuvaa toisinaan vuotta. Jos sovellamme sääntöä ”päivä vuotta kohti”...><

      Erikoista; päivä vertauskuvaa toisinaan vuotta. Sitten käytetään sääntönä... Tartten rautalankamallia ymmärtääkseni näitä. Tai tartteeko ymmärtää?

      Kiitos hasta kun jaksatu uudelleen ja uudelleen näitä vääntää, alan pikkuhiljaa, ihan vähän kerrallaan saamaan jonkilaista hahmotusta tästä maagisesta 1914-asiasta ja siitä miksi se on niin tärkeä Jt-porukoille.

    • että_näin

      Marraskuun 2014 Vartiotornista:

      "Kari: Hauska nähdä taas, Juhani. Minusta on todella mukava tutkia kanssasi viikoittain Raamattua. Mitä sinulle kuuluu?"

      Ehkä Juhanin kanssa on oikeastikin mukava tutkia Raamattua, sillä uskoohan hän kaiken, mitä hänelle opettaa, eikä osaa tehdä kovin vaikeita kysymyksiä. Muutama kenttätunti kuussa irtoaa näin huomattavasti mukavammin kuin ovikelloja soittelemalla ja parhaassa tapauksessa saa kahvit samalla.

      Asiansa osaava myyntitykki ymmärtää kuitenkin olla ystävällinen potentiaaliselle asiakkaalle, vaikka haluaisi oikeasti olla jossain ihan muualla, eikä olisi itsekään vakuuttunut edustamansa tuotteen laadusta. Meidän pitäisi tuntea Kari paremmin, jotta voisimme arvioida hänen todellisia motiivejaan.

      "Kari: Ensinnäkin meidän täytyy muistaa, että seitsemän aikaa alkoivat, kun Jerusalem tuhottiin vuonna 607 eaa. Jos tuosta vuodesta lasketaan eteenpäin seitsemän kirjaimellista vuotta, päädytään vuoteen 600 eaa. Tuona vuonna Jumalan hallitusvallan suhteen ei kuitenkaan tapahtunut mitään merkittävää."

      Logiikka ei kuitenkaan ole Karin vahva alue, sillä jos väärästä Jerusalemin tuhon vuodesta laskee seitsemän vuotta eteenpäin, eikä osu mihinkään merkittävään, tämä voi kertoa paljon muustakin kuin siitä, että seitsemän vuotta pitää korvata jollain pidemmällä ajanjaksolla.

      "Ja kuten viime kerralla totesimme, Jeesus osoitti satoja vuosia myöhemmin, kun hän oli maan päällä, että seitsemän aikaa eivät vielä tuolloin olleet päättyneet."

      Lisäksi Karilla on selkeitä puutteita tiedoissa, rehellisyydessä tai molemmissa.

      • löytyyrehellinenkin

        Kierrosvalvoja Sauli T oli rehellinen kun häneltä kysyttiin uskotko vuoteen 1914 väistäen vastakysymyksellä kysyen missä on vessa. Hän ei katsonut palatessaan enää tarpeelliseksi vastata siihen mitä kysyttiin.


      • että_näin 27.12.2017 0:23

        <>Lisäksi Karilla on selkeitä puutteita tiedoissa, rehellisyydessä tai molemmissa. ><

        Molemmissa - siis aitoa jt-ainesta.


    • Sirpuntai

      että_näin 27.12.2017 0:23

      Marraskuun 2014 Vartiotornista:
      "Kari: Ensinnäkin meidän täytyy muistaa, että seitsemän aikaa alkoivat, kun Jerusalem tuhottiin vuonna 607 eaa. Jos tuosta vuodesta lasketaan eteenpäin seitsemän kirjaimellista vuotta, päädytään vuoteen 600 eaa. Tuona vuonna Jumalan hallitusvallan suhteen ei kuitenkaan tapahtunut mitään merkittävää."

      Logiikka ei kuitenkaan ole Karin vahva alue, sillä jos väärästä Jerusalemin tuhon vuodesta laskee seitsemän vuotta eteenpäin, eikä osu mihinkään merkittävään, tämä voi kertoa paljon muustakin kuin siitä, että seitsemän vuotta pitää korvata jollain pidemmällä ajanjaksolla.

      "Ja kuten viime kerralla totesimme, Jeesus osoitti satoja vuosia myöhemmin, kun hän oli maan päällä, että seitsemän aikaa eivät vielä tuolloin olleet päättyneet."
      ------------------------

      Myös näin:

      Niin, tuo Jerusalemin tuhovuosi oli 587 eaa, mutta lahkon laskelmassa väärä 607 eaa. Tarkistettavissa lähdeteoksista.
      Mutta tuo virhe on johtanut myös Nebukadnessarin ajan virheellisyyteen lahkon laskelmassa, oikeasti hän hallitsi 604 - 562 eaa, lahkon laskelmassa 624 - 582 eaa.
      Tarkistettavissa lähdeteoksista.

      Joka haluaa auttaa todistajia, voi toimittaa todistajan postiluukkuun valokopioita lahkon vanhoista painotuotteista, joissa niitä erilaisia virheitä esiintyy, jotka nykyään kielletään koskaan olleenkaan.
      Todistaja ensin järkyttyy nähdessään kuinka häntä on huijattu, mutta se johtaa terveeseen eroon lahkosta sittten.

      Esimerkiksi Vartiotorni päiväyksellä 1. tammikuuta 1914 kuvaa vuoden 1914 maailmanloppua muun ohessa lauseilla:
      - 1914 messiaan valtakunta pystytetään maailmaan,
      -1914 pakanain ajat päättyvät - pakanain ylivalta päättyy maailmassa.
      --------------------

      Mutta kun vartiotornikirjoittaja sanoo itseään "jehovakanavaksi" ja on ennustanut maailmanlopun esim. vuosiksi 1914, 1925 ja 1975, ja kun 5 Moos 18:20-22 osoittaa siten vääräksi profeetaksi, niin mitä olisi tapahtunut ja milloin olisi tapahtunut, että vartiotorni tulisi ottaa vakavasti, luotettavana missään määrin ? Mitä sanoo todistaja ? vaikkapa yhb12 ?
      Ilm. 20:10 ilmoittaa jehovan suunnitelman väärälle profeetalle.

      • Samoin

        Niinpä


    • huhuu.huu

      Huhuu Jehovat missä olette, nyt olisi hyviä kysymyksiä täällä koskien ns. "totuutta"

      • Hasta_luego 26.12.2017 13:51

        Korjaan tässä hosumiseni jälkeä hieman:

        "Miksi toisaalta Vt-seuran varsinaisessa Ilmestyskirjan tulkinnassa tuo kolme aokaa ei olekaan 1260 päivää? (Russell oli tässä loogisempi kuin nykyinen hallintoelin, eli aiemmin Ilmestyskirjan 3,5 aikaa oli 1260 vuotta.)"

        Eli miksi Ilmestyskirjan kolme ja puoli aikaa on Ilmestyskirjaa tulkittaessa noin kolme ja puoli vuotta, mutta sama Ilmestyskirjan kolme ja puoli aikaa on Danielinkirjaa tulkittaessa 1260 vuotta. (Russell oli tässä loogisempi kuin nykyinen hallintoelin, hänelle Ilmestyskirjan 3,5 aikaa oli linjassa Danielinkirjan tulkinnan kanssa ja siis 1260 vuotta.)"

        huhuu.huu kirjoitti 27.12.2017 22:22

        <>Huhuu Jehovat missä olette, nyt olisi hyviä kysymyksiä täällä koskien ns. "totuutta" ><

        Älkäämme hätäilkö, Vt-seura stilisoi parhaillaan vastausta näihin kysymyksiin, nehän saatettiin sen tietoon vasta vajaa neljä vuosikymmentä sitten.


    • hamayim

      Pahuksen pyhä henki on taas pätkinyt ja seura on saanut vajavaista tietoa suoraan taivaasta. Kummallista etteivät ne saa noita henkipiuhoja kuntoon edes täydellisillä taidoilla.

      • hamayim 28.12.2017 11:54

        <>Pahuksen pyhä henki on taas pätkinyt ja seura on saanut vajavaista tietoa suoraan taivaasta. ><

        Sähkökatko tulee mieleen.

        <>Kummallista etteivät ne saa noita henkipiuhoja kuntoon edes täydellisillä taidoilla. ><

        UPSi puuttuu.


      • omillavaitoistenaivoilla
        Hasta_luego kirjoitti:

        hamayim 28.12.2017 11:54

        <>Pahuksen pyhä henki on taas pätkinyt ja seura on saanut vajavaista tietoa suoraan taivaasta. ><

        Sähkökatko tulee mieleen.

        <>Kummallista etteivät ne saa noita henkipiuhoja kuntoon edes täydellisillä taidoilla. ><

        UPSi puuttuu.

        Olettaako aloittaja että nimimerkki yhb12 toimisi vastoin hänelle annettua ohjetta ja alkaisi käyttämään omia aivojaan?

        Älkäämme koskaan kyseenalaistako sanoin tai teoin Jehovan nykyään käyttämää viestintäkanavaa (4. Moos. 16:1–3).
        w09 15/11 s. 13-17 - Vartiotorni 2009


      • omillavaitoistenaivoilla kirjoitti:

        Olettaako aloittaja että nimimerkki yhb12 toimisi vastoin hänelle annettua ohjetta ja alkaisi käyttämään omia aivojaan?

        Älkäämme koskaan kyseenalaistako sanoin tai teoin Jehovan nykyään käyttämää viestintäkanavaa (4. Moos. 16:1–3).
        w09 15/11 s. 13-17 - Vartiotorni 2009

        omillavaitoistenaivoilla 29.12.2017 19:20

        <>Olettaako aloittaja että nimimerkki yhb12 toimisi vastoin hänelle annettua ohjetta ja alkaisi käyttämään omia aivojaan?><

        Olettaako "omillavaitoistenaivoilla", että odotelen vastausta kun kerron, että kaikkiin näihin vuosiin on minulle tullut yksi ainoa vastausyritys?


      • selvää.humpuukia
        Hasta_luego kirjoitti:

        omillavaitoistenaivoilla 29.12.2017 19:20

        <>Olettaako aloittaja että nimimerkki yhb12 toimisi vastoin hänelle annettua ohjetta ja alkaisi käyttämään omia aivojaan?><

        Olettaako "omillavaitoistenaivoilla", että odotelen vastausta kun kerron, että kaikkiin näihin vuosiin on minulle tullut yksi ainoa vastausyritys?

        Olettaako "omillavaitoistenaivoilla", että odotelen vastausta kun kerron, että kaikkiin näihin vuosiin on minulle tullut yksi ainoa vastausyritys?

        -Se on kyllä aika vähän ja taisi olla aika heikko esitys sekin. Kukaan ei osaa vastata ja silti näihin asioihin uskotaan ja lahko pitää niistä kiinni.
        -Pystytkö kumoamaan yhtä hyvin kaikki Vartiotornin opetukset eli osoittamaan että ne on virheellisesti päätelty?


      • selvää.humpuukia kirjoitti:

        Olettaako "omillavaitoistenaivoilla", että odotelen vastausta kun kerron, että kaikkiin näihin vuosiin on minulle tullut yksi ainoa vastausyritys?

        -Se on kyllä aika vähän ja taisi olla aika heikko esitys sekin. Kukaan ei osaa vastata ja silti näihin asioihin uskotaan ja lahko pitää niistä kiinni.
        -Pystytkö kumoamaan yhtä hyvin kaikki Vartiotornin opetukset eli osoittamaan että ne on virheellisesti päätelty?

        selvää.humpuukia 30.12.2017 1:04

        <>-Se on kyllä aika vähän ja taisi olla aika heikko esitys sekin. Kukaan ei osaa vastata ja silti näihin asioihin uskotaan ja lahko pitää niistä kiinni.><

        Jos jt vastaa, niin pääsääntöisesti kyseessä on saliuskottavuuteen pyrkivä todistaja, jolloin vastaus on Vt-seuran selittelyä, jossa ongelmalla ja tosiasioilla ei ole samaa merkitystä kuin todellisuudessa eläville henkilöille.

        Esimerkiksi 1914-opetuksen julkinen kiistäminen johtaa ongelmiin ja kiistämisestä kiinnipitäminen johtaa erottamiseen. Merkityksellisen opetuksen ongelman myöntäminen vastaa uskonsa kieltämistä, joten nettikritiikin ensisijainen kohde ovat kriittisen avoimesti asioista kiinnostuneet ja jehovantodistajat, joille on herännyt henkilökohtaisia epäilyksiä opetuksen suhteen.

        <>-Pystytkö kumoamaan yhtä hyvin kaikki Vartiotornin opetukset eli osoittamaan että ne on virheellisesti päätelty? ><

        Siinä on kaksi asiaa; ensiksikin olen väärä henkilö vastaamaan pystymisistäni ja toisaalta osa opetuksista on ratkaisemattomia mahdollisen virheellisyytensä suhteen.


    • arviointia

      Hasta_luegon lainaukset näyttävät siltä ettei nimimerkki yhb12 ole trolli vaan oikea JT.

      • arviointia 1.1.2018 15:50

        <>Hasta_luegon lainaukset näyttävät siltä ettei nimimerkki yhb12 ole trolli vaan oikea JT.><

        Olen usein viitannut jehovantodistajien huutoonsa vastaamattomuuteen siten, että Vt-opetuksen oleellisen virheen julkinen myöntäminen on sama kuin uskonsa kieltäminen. Ihan sama onko tunnistamaton vaihtuvaisnimimerkki netissä tai seurakunnan jäsen salilla.

        Jt:n huutoonsa vastaamattomuus on huomattavasti merkityksellisempi todellisuuden kannalta kuin Vt-seuran tekstilainaukset, joilla valheellista opetusta on toivotonta yrittää perustella.


    • Paipapum

      Tuo vetoaminen Johonkin Nebukadnessarin sekoomiseen tai hänen uniinsa saa lisäväriä siitä , että toiseksi Historian isäksi nimetty Kreikkalainen historioitsija Hesiodos kertoi jo aikanaan saman patsasunen nejästä aineesta ,

      • Paipapum 2.1.2018 2:41

        <>Tuo vetoaminen Johonkin Nebukadnessarin sekoomiseen tai hänen uniinsa saa lisäväriä siitä , että toiseksi Historian isäksi nimetty Kreikkalainen historioitsija Hesiodos kertoi jo aikanaan saman patsasunen nejästä aineesta , ><

        Sitä väriä riittää jo siinä, että danielinkirjoittajalla oli hieman heikot tiedot historiasta ja muun sekoilun ohella meni esittämään Nebun seonneen, vaikka pipinä oli Nabunaid/Nabonidus (vrt. Nabunaidin/Naboniduksen rukous). Hyvä kotitehtävä itselleen ja muille rehelliselle onkin yrittää etsiä Nebun henkilöhistoriasta seitsemän vuoden jakso jolloin Nebu oli pois hallinnosta.


      • vieläkerransama

        Seitsemänkymmentä vuotta ei viittaa vankeuteen vaan temppelin hävitettynä olemiseen. Daniel ei rukoillut kansan vapautuksen puolesta vaan koska temppeli oli autiona Dan.9:17. Miksi hän olisi rukoillut kansan vapautuksen puolesta Dareioksen ensimmäisenä hallitusvuotena, noin 520 eaa. jos kansa oli jo päässyt palaamaan 537eaa? Monet olivat jo palanneet, toiset viihtyivät hyvin Babyloniassa.

        Temppeli tuli valmiiksi vuonna 516 eaa. Vähän sitä ennen oli Sakarja kirjoittanut kuinka Jumala oli ollut vihastunut jo seitsemänkymmentä vuotta ja temppeliä oli surtu yhtä kauan (Sak.1:12, Sak.7:5) Tästä seuraa että maallisten historiankirjoittajien antama vuosi Jerusalemin hävitykselle 586eaa. on oikea!

        Jt:n vuosi 607eaa on tuulesta temmattu, ja Nebukadnesarin uni toteutui vain hänelle itselleen.
        Tästä johtuen vuosi 1914 0n vailla perustusta!


      • Rallatirallati

        Minä todistajana uskon vuoteen 1914. Sehän on tapahtumarikas ja sellaisena kiintoisa.
        Maailmansota alkoi, yhden vartiotornin mukaan tuli maailmanloppu, toisen mukaan Messias perusti valtakuntansa maan päälle, kolmannnen mukaan Jeesus palasi näkymättömänä jne.

        Jeesus kävi sitten vartiotorniseurassa v. 1918 moittimassa heidän joulun viettoaan, ja vietto muutettiin ainakin v:een 1926 asti (tuolta vuodelta joulunviettokuva lahkohistoriikissa Jehovantodistajat, jumalan valtakunnan julistajia).

        Yksi vartiotorni sanoo ahdistuksen alkaneen 1914 ja kasvaneen sitten joka vuosi.
        Kukahan liekin se onneton ahdistunut ?

        Sukupolvimittaus alkoi v:sta 1914, ensinnä se kestoltaan piteni, sitten lukumäärältään lisääntyi 2:een, kunnes epämääräistyi.

        Siten vuodesta 1914 voi keskustella kannalta jos toiseltakin.


      • vieläkerransama kirjoitti:

        Seitsemänkymmentä vuotta ei viittaa vankeuteen vaan temppelin hävitettynä olemiseen. Daniel ei rukoillut kansan vapautuksen puolesta vaan koska temppeli oli autiona Dan.9:17. Miksi hän olisi rukoillut kansan vapautuksen puolesta Dareioksen ensimmäisenä hallitusvuotena, noin 520 eaa. jos kansa oli jo päässyt palaamaan 537eaa? Monet olivat jo palanneet, toiset viihtyivät hyvin Babyloniassa.

        Temppeli tuli valmiiksi vuonna 516 eaa. Vähän sitä ennen oli Sakarja kirjoittanut kuinka Jumala oli ollut vihastunut jo seitsemänkymmentä vuotta ja temppeliä oli surtu yhtä kauan (Sak.1:12, Sak.7:5) Tästä seuraa että maallisten historiankirjoittajien antama vuosi Jerusalemin hävitykselle 586eaa. on oikea!

        Jt:n vuosi 607eaa on tuulesta temmattu, ja Nebukadnesarin uni toteutui vain hänelle itselleen.
        Tästä johtuen vuosi 1914 0n vailla perustusta!

        vieläkerransama 7.1.2018 12:21

        <>... ja Nebukadnesarin uni toteutui vain hänelle itselleen.><

        Näin siis Raamatun mukaan, todennäköisemmin Nebukadnessar ei edes sairastellut seitsemää vuotta, vaan moka johtui Danielinkirjan kirjoittajan vajavaisista tiedoista. Asialla ei tietenkään ole merkitystä sen raamatullisuusväitteen kannalta, joka koskee Vt-seuran 1914-profeetallisuusväitettä.

        <>Tästä johtuen vuosi 1914 0n vailla perustusta! ><

        Ja jos tuo olisikin ainoa sidenkuoppa 1914-opetuksessa, mutta kun ei.


      • Rallatirallati kirjoitti:

        Minä todistajana uskon vuoteen 1914. Sehän on tapahtumarikas ja sellaisena kiintoisa.
        Maailmansota alkoi, yhden vartiotornin mukaan tuli maailmanloppu, toisen mukaan Messias perusti valtakuntansa maan päälle, kolmannnen mukaan Jeesus palasi näkymättömänä jne.

        Jeesus kävi sitten vartiotorniseurassa v. 1918 moittimassa heidän joulun viettoaan, ja vietto muutettiin ainakin v:een 1926 asti (tuolta vuodelta joulunviettokuva lahkohistoriikissa Jehovantodistajat, jumalan valtakunnan julistajia).

        Yksi vartiotorni sanoo ahdistuksen alkaneen 1914 ja kasvaneen sitten joka vuosi.
        Kukahan liekin se onneton ahdistunut ?

        Sukupolvimittaus alkoi v:sta 1914, ensinnä se kestoltaan piteni, sitten lukumäärältään lisääntyi 2:een, kunnes epämääräistyi.

        Siten vuodesta 1914 voi keskustella kannalta jos toiseltakin.

        Rallatirallati 7.1.2018 12:31

        <>Minä todistajana uskon vuoteen 1914. Sehän on tapahtumarikas ja sellaisena kiintoisa.><

        Jotta voit mahdollisimman vakavasti uskoa vuoteen 1914, niin lisään sulle kiinnostavuuskerrointa, kunhan et vaan kerro näitä asioita salilla - ethän halua joutua ongelmiin, olethan hengellisessä paratiisissa asuva maailman toiseksi onnellisimman kansan jäsen? (Muuten se onnellisin on tekohymyllään jehovantodistajat voittanut Pohjois-Korea.)

        <>Maailmansota alkoi, yhden vartiotornin mukaan tuli maailmanloppu, toisen mukaan Messias perusti valtakuntansa maan päälle, kolmannnen mukaan Jeesus palasi näkymättömänä jne. ><

        Aikajärjestyksessä tarkastellen lopun aika alkoi 1799 ja Jeesus palasi 1874, jolloin tuhatvuotisvaltakunta sekä maailmanloppu potkaistiin käyntiin. 3,5 vuotta myöhemmin Jeesus kruunattiin ja samalla alkoi Jeesuksen kuuluisa sukupolvi (joka siis Vt-ensiversiossa oli se nk. kuriton), jonka pituus oli 36,5 vuotta. Näin tulemme vuoden 1914 lokakuuhun ja 1914- maailmanlopun huipentumaan, joka ei Vt-seuralle suinkaan ollut sattumoisin jo kesällä alkanut suuri sota. Asia on helppo päätellä siitäkin, että kiireen vilkkaa muutettiin kirjallisuuden raamattunumerologian muuttujia osoittamaan maailmanloppuvuodeksi vuosi 1915. Kiire oli niin suuri, ettei esimerkiksi kaikkia yhteenlaskun tekijöitä ehditty aina muuttaa, vaan ainoastaan vaihdettiin tuloksi 1915.

        ><Jeesus kävi sitten vartiotorniseurassa v. 1918 moittimassa heidän joulun viettoaan, ja vietto muutettiin ainakin v:een 1926 asti (tuolta vuodelta joulunviettokuva lahkohistoriikissa Jehovantodistajat, jumalan valtakunnan julistajia). ><

        Tässäkin on vauhtia ja vaarallisia tilanteita kun tietää, että tuo vuoden 1918 tupatarkastuksen ajankohta liittyi edellä mainittuun raamattunumerologian muuttujaan, eli ajallinen etäisyys oli Jeesuksen 1914-paluusta 3,5 vuotta. Mielenkiintoisinta on kuitenkin se, että Vt-seuran mukaan 1874-paluu korvattiin opillisesti 1914-paluulla vasta vuonna 1943. Eli Vt-seuran mukaan Jeesukselle riitti se, että vuonna 1918 raamatuntutkijat opettivat Jeesuksen palanneen jo 1874 sekä opettivat 1925-maailmanloppua, jonka eräs osavaihe oli Suuren Babylonin tuhoutuminen vuonna 1918. Samoin Jeesukselle sopin se, että vuonna 1917 julkaistussa kirjassa Raamatuntutkijat opettivat (ikioman) apostolisen perimyksen olevan; Paavali, Johannes, Arius, Waldo, Wycliffe, Luther ja Russell. Näistä kolminaisuutta opettivat Waldes, Wycliffe sekä Luther. Asia ei Vt-seuran mukaan siis häirinnyt Jeesusta sen vertaa, että asiaintilaan oltaisiin tehty minkäänlaista muutosta.

        <>Yksi vartiotorni sanoo ahdistuksen alkaneen 1914 ja kasvaneen sitten joka vuosi. ><

        Tapahtumarikkaus ei lopu tuohon, tuo ahdistus katkaistiin välillä jo kerran ja sitä sitten jatkettiin myöhemmin.

        <>Kukahan liekin se onneton ahdistunut ?><

        Ei kai ainakaan kukaan tällaista syvällistä ja vaiherikasta todeksi uskova?

        <>Sukupolvimittaus alkoi v:sta 1914, ensinnä se kestoltaan piteni, sitten lukumäärältään lisääntyi 2:een, kunnes epämääräistyi. ><

        Kuten jo toin ilmi, niin tähän vielä sellainen tapahtumarikkauslisäys, että Vt-seuran ensimmäinen jeesussukupolvi oli 1878-1914 ja siis tavallisia sukankuluttajia. Kakkosukupolvi tuotiin uskontomarkkinoille vuonna 1927 ja kyseessä olivat voidellut aina vuoteen 1942. Kolmossukupolvi oli taas tavallisia sukankuluttajia aina vuoteen 2008. No siinä pääsi kuolemaan nelossukupolvi, eli 1914 sukupolvi, josta siitäkin oli alaversioita...

        Nyt on sitten kuollut vitossukupolvi ja kutossukupolvi jyllää sekä myös seiskasukupolvi (eli F. Franzin jälkeen itsensä voidelleet). Ja mielenterveysongelmaiset voidellut pitävät kahdeksantena perää.

        <>Siten vuodesta 1914 voi keskustella kannalta jos toiseltakin. ><

        Siksi onkin oireellista, etteivät uskonveljesi ja -sisaresi ota osaa keskusteluun näinkin tapahtumarikkaasta, kiintoisasta sekä ennen kaikkea vakavasti otettavasti vuodesta.


    • saapasnähdä

      Trollit asialla, Hastaluego pitää itseään viisaana, mutta ellei itse ole trolli, ei huomaa, että trollit asialla.

      • että_näin

        Jehovan todistajien uskontoon liittyy niin paljon erityistä sanastoa ja ajattelutapaa, ettei pystymetsästä otettu trolli pysty uskottavasti esiintymään jehovantodistajana, vaikka yrittäisikin. Jonkinlainen kytkös asiaan tarvitaan, eikä se synny ihan hetkessä. Tämä ei tietenkään sulje pois trollausta, mutta tekee sen vaikeammaksi.

        Itse uskon, että täällä kirjoittelevat JT-mieliseltä vaikuttavat kirjoittajat ovat aidosti asiansa takana ja jakautuvat seuraaviin ryhmiin:
        - jehovantodistajat, eli liikkeen jäsenet, jotka syystä tai toisesta katsovat asiakseen pyöriä palstalla, vaikka siitä varoitellaan
        - entiset jehovantodistajat, jotka ovat jääneet mielenhallinnan koukkuun ja kenties elättelevät paluuaikeita
        - aikoinaan jehovantodistajien kanssa "Raamattua tutkineet" henkilöt, jotka ovat imaisseet opin, mutta eivät jostain syystä (esim. käytännön esteiden takia) ole koskaan liittyneet

        Trolleja on uskoakseni vain vähän ja heidätkin on melko helppo tunnistaa.


      • että_näin kirjoitti:

        Jehovan todistajien uskontoon liittyy niin paljon erityistä sanastoa ja ajattelutapaa, ettei pystymetsästä otettu trolli pysty uskottavasti esiintymään jehovantodistajana, vaikka yrittäisikin. Jonkinlainen kytkös asiaan tarvitaan, eikä se synny ihan hetkessä. Tämä ei tietenkään sulje pois trollausta, mutta tekee sen vaikeammaksi.

        Itse uskon, että täällä kirjoittelevat JT-mieliseltä vaikuttavat kirjoittajat ovat aidosti asiansa takana ja jakautuvat seuraaviin ryhmiin:
        - jehovantodistajat, eli liikkeen jäsenet, jotka syystä tai toisesta katsovat asiakseen pyöriä palstalla, vaikka siitä varoitellaan
        - entiset jehovantodistajat, jotka ovat jääneet mielenhallinnan koukkuun ja kenties elättelevät paluuaikeita
        - aikoinaan jehovantodistajien kanssa "Raamattua tutkineet" henkilöt, jotka ovat imaisseet opin, mutta eivät jostain syystä (esim. käytännön esteiden takia) ole koskaan liittyneet

        Trolleja on uskoakseni vain vähän ja heidätkin on melko helppo tunnistaa.

        että_näin 7.1.2018 18:32

        <>Itse uskon, että täällä kirjoittelevat JT-mieliseltä vaikuttavat kirjoittajat ovat aidosti asiansa takana ja jakautuvat seuraaviin ryhmiin:><

        Olen samoilla linjoilla kanssasi, tosin jäänee arvoitukseksi löytyykö kaikista kolmesta ryhmästä niitä, jotka pakkaavat olemaan enemmän huolissaan kriittisistä kirjoittelijoista henkilönä kuin itse asioista.

        <>Trolleja on uskoakseni vain vähän ja heidätkin on melko helppo tunnistaa. ><

        Toi kyseinen oli ironinen postaus ja vastasin samalla mitalla. Se vaan ei se noiden Vt-seuran hullunhauskojen oppisekoilujen esilläpito ole kaikkien mielestä suotavaa.


    • mitennyt

      Miten välttää kaaoksen jos vuosi 1914 ei olekaan raamatullinen?

      • mitennyt 14.1.2018 20:08

        <>Miten välttää kaaoksen jos vuosi 1914 ei olekaan raamatullinen? ><

        Mun ajatus on, että aivan ensimmäiseksi tulisi jos-sana korvata kun-sanalla ja varmistua asiasta sen verran perusteellisesti, että kykenee vieraalle osoittamaan, ettei vuosi Vt-seuran väite vuodesta 1914 ole totta. Niin halutessaan voi myös varmistua siitä, että Vt-seuran väite vuodesta 1914 on myös valheellinen, eli asia on pitkään tiedetty, mutta valehtelua jatketaan järjestön taholta.

        Oletan "kaaoksen" koskevan ainoastaan rehellisyyteen pyrkivää jehovantodistajaa, jolla on herännyt epäily. Tällöin on ensiarvoista varmistaa todellisia ystäviä ympärilleen.

        Jonkinasteinen "kaaos" on yleensä odotettavissa kun ja jos jehovantodistajuus jää taakse, siksi on hyvä tutkia oppiasiat riittävän laajasti, jotta ei jää siihen kuuluisaan "mitäs jos sittenkin" -välitilaan, se ainoastaan jatkaa "kaaosta", mutta salakavalammin.


      • 1914.oppi

        Tämä vuosi 1914 on HastaLuegon erikoisosaamista, kannattaa kysyä jos on jotain mielen päällä aiheesta!


      • 1914.oppi kirjoitti:

        Tämä vuosi 1914 on HastaLuegon erikoisosaamista, kannattaa kysyä jos on jotain mielen päällä aiheesta!

        1914.oppi 15.1.2018 17:00

        <>...kannattaa kysyä jos on jotain mielen päällä aiheesta! ><

        Nimmari toimii @suomi24.fi-osoitteena sellaista yhteyttä kaipaavalle.


    • Kappastiina

      -Jerusalem tuhottiin vuonna 587 eaa
      ks. https://fi.wikipedia.org/wiki/Babylonin_vankeus
      "Babylonian kuningas Nebukadnessar II vuonna 587 eaa. hävitti Jerusalemin temppelin"

      -Nebukadnessar oli vallassa 605 - 562 eaa
      ks. https://fi.wikipedia.org/wiki/Nebukadressar_II
      "Nebukadressar II (tunnetaan myös nimellä Nebukadnessar II; (vallassa n. 605 eaa.–562 eaa.) "

      -Vartiotorniuskonnolliset vuodet ovat
      Jerusalemin tuholle 607 eaa;
      Nebukadnessarin vallassaololle 624 - 582 eaa
      "Nebukadnessar hallitsi kuninkaana 43 vuotta (624–582 eaa.)"
      ks. https://wol.jw.org/fi/wol/d/r16/lp-fi/1200003200

      • kapsukka

        Kiitos linkeistä, nyt on jt:lle todistusaineistoa. Mahtaneeko karttamispelon alla olevalla kuitenkaan silmät aueta? On se vaan niin ovelasti rakennettu lahko!


      • Kalkutinolga

        Vartiotornihan on kirjoittanut ja myöntänyt että todisteet Jerusalemin tuholle ovat vuodelle 587. Vartiotorni on lisännyt toivovansa joskus löytyvän joku todiste vuoden 607 eaa puolesta.
        (Ajattelu ei ole toiminut. Jos vuodeksi on todistettu 587, ei todisteita muulle vuodelle voi ollakaan. Jos Ville kuoli 587, kuinka voisi todisteita löytyä kuolinvuodesta 607 ?)

        Nebukadnesarin vallassaoloaika on harkitusti laitettu, vuosi 1914 on ollut tinkimätön tavoite, ja on jehovata vain rukoiltu, ettei oikea voimassaoloaika tule puheeksi. Mutta onko lahkon jehova jumala ollenkaan ?


      • Kalkutinolga kirjoitti:

        Vartiotornihan on kirjoittanut ja myöntänyt että todisteet Jerusalemin tuholle ovat vuodelle 587. Vartiotorni on lisännyt toivovansa joskus löytyvän joku todiste vuoden 607 eaa puolesta.
        (Ajattelu ei ole toiminut. Jos vuodeksi on todistettu 587, ei todisteita muulle vuodelle voi ollakaan. Jos Ville kuoli 587, kuinka voisi todisteita löytyä kuolinvuodesta 607 ?)

        Nebukadnesarin vallassaoloaika on harkitusti laitettu, vuosi 1914 on ollut tinkimätön tavoite, ja on jehovata vain rukoiltu, ettei oikea voimassaoloaika tule puheeksi. Mutta onko lahkon jehova jumala ollenkaan ?

        Kalkutinolga 17.1.2018 9:31

        <>Vartiotornihan on kirjoittanut ja myöntänyt että todisteet Jerusalemin tuholle ovat vuodelle 587. >>

        Se myöntöhän on sitä luokkaa, että käytännössä kaikki historioitsijat ovat Vt-seuran mielestä väärässä tuon vuoden 587 kohdalla, mutta sitten samoja historioitsijoita lainaillaan auktoriteeteiksi vuoden 539 suhteen. Mutta se ei jää edes siihen, vaan Vt-seura on opettanut Babylonian hallitsijoiden järjestyksen sekä hallinta-ajat samalla tavalla kuin heidän hylkäämänsä historioitsijat. Eivät tulleet ajatelleeksi, että joku saattaa jopa tutkia Vt-aineistoa ja yllättää Vt-seuran housut kintuissa:

        <>Nebukadnesarin vallassaoloaika on harkitusti laitettu, vuosi 1914 on ollut tinkimätön tavoite, ja on jehovata vain rukoiltu, ettei oikea voimassaoloaika tule puheeksi.><

        Asiassa on vielä sekin häpeällinen piirre, että tuo seitsemän ajan laskenta on oppina kopioitu taholta, jota Vt-seura nimittää Suureksi Babyloniksi ja josta Vt-seura esittää pysyvänsä erossa.

        <> Mutta onko lahkon jehova jumala ollenkaan ? ><

        Jumalista kyllä kovasti puhutaan, mutta siihen se sitten kaikilla jääkin.


      • lahuuri

        niin, vartiotornin anti on rikas, toki niistä on maksaakin pitänyt, ja 587 on jossain julkaisussa myönnetty todisteilla vahvistetuksi, kuin on suositeltu lahkopresidentin kirjoittamia kirjoja joululahjoiksi ostettaviksi, vaikkakin samalla on toivottu vuodelle 607 todistelöytiäistä, hassua kyllä, jäähän lahkovuodelle 607 sellainen perustelu että todisteita ei ole, vaikkakin toive niiden perään.


      • Rintti-
        Kalkutinolga kirjoitti:

        Vartiotornihan on kirjoittanut ja myöntänyt että todisteet Jerusalemin tuholle ovat vuodelle 587. Vartiotorni on lisännyt toivovansa joskus löytyvän joku todiste vuoden 607 eaa puolesta.
        (Ajattelu ei ole toiminut. Jos vuodeksi on todistettu 587, ei todisteita muulle vuodelle voi ollakaan. Jos Ville kuoli 587, kuinka voisi todisteita löytyä kuolinvuodesta 607 ?)

        Nebukadnesarin vallassaoloaika on harkitusti laitettu, vuosi 1914 on ollut tinkimätön tavoite, ja on jehovata vain rukoiltu, ettei oikea voimassaoloaika tule puheeksi. Mutta onko lahkon jehova jumala ollenkaan ?

        >> Jos Ville kuoli 587, kuinka voisi todisteita löytyä kuolinvuodesta 607 ?

        Toki voi löytyä. Virheitähän tehdään. Dokumenteissa voi olla virheitä ja niitä voidaan tulkita väärin – tahallaan tai tahatta – mutta, ei tapahtuntut tietenkään siitä muutu. Totuuden selville saamiseksi on käytettävä lähdekritiikkiä ja haarukoitava.

        Jos siis kaikki käytettävissä olevat dokumentit haarukoivat tapahtuman välille 586/587 eaa, on varsin epätoivoista pitää kiinni hatusta vedetystä vuodesta 607, jota tukevia todisteita järjestö   e i   o l e   etsimällä etsienkään löytänyt. Huomattavaa on, että aina vuoteen 1942 laskelmissa oli mukana nollavuosi. Lähtövuosi oli 606. Kun sitten huomattiin, ettei ajanlaskumme tunne vuotta 0, laskennan lähtövuotta muutettiin lukkoon lyödyn "totuuden" mukaisen lopputuloksen saamiseksi.


      • Naidalus

        Niinhän se on lahkon yleiset ohjeet, että jos et pysty pysty kumoamaan tosiasiaa / vakaumusta niin yritä edes luoda epävarmuutta. Kuten nyt vuoden 607 osalta.

        "huomattiin, ettei ajanlaskumme tunne vuotta 0"
        -Tämä osoittaa että vartiotorniseura ei hallitse laskuopin perusteita, Ojalan laskuoppia kansakoulusta. USA:ssa sekin on mahdollista, tokihan lahkojohto on esitellyt itsensä vartiotorneissa värivalokuvia myöten ja siten on tiedossa että koulutuspohjaa ei ole, yhteiskunnan tarjoaman "peruskuoulun / kansakoulun" lisäksi.

        Jotta Ville voisi kuolla 587 eaa, on hänen täytynyt olla elossa v. 607 eaa.

        Jerusalemin tuhovuosi ilmenee Raamatusta, arkeologiasta, historiasta kuten aikalaiskirjoituksista, kirjheenvaihdoista yms.

        jk. Tuo koulutuspohjan puuttuminen on ollut johdolle siinä määrin arka asia, että kirjallisuuteensa se on valehdellut jäsen Franzille myönnetyn arvostetun stipendin. Tämä valhe on tutustuttavissa tämäkin Turusessa


      • kapsukka

        Mistä lähteestä VT seura ottaa tuon vuosiluvun? He vakuuttavat käyttävänsä luotettavaa tietoa.

        Jv.org: ""Siksi kirjoitusosasto käyttää tasokkaita hakuteoksia, tunnustettujen asiantuntijoiden kirjoituksia ja arvostettujen kustantamoiden julkaisuja.

        Kirjoitusosastolla itselläänkin on kattava, tuhansia teoksia käsittävä kirjasto. Lisäksi se hyödyntää yleisiä ja yliopistojen kirjastoja. Aineistoa hankitaan tarvittaessa kaukanakin sijaitsevista kirjastoista. Eräässä suuressa kirjoitusosaston käyttämässä yliopiston kirjastossa on noin viisi miljoonaa kirjaa, 58 000 aikakausjulkaisua, 5,4 miljoonaa mikrolomaketta ja tuhansia elektronisia tiedostoja.""


      • kapsukka 19.1.2018 8:25

        <>Mistä lähteestä VT seura ottaa tuon vuosiluvun?><

        Lähde on Vt-seuran Suureksi Babyloniksi nimittämä taho, brittipastori esitti tuon laskelman ja hänellä se tarkoitti Israelin kirkastamista ja lähtökohta oli 604 (-1917). C.T. Russell halusi käyttää vuotta 1914 ja laski väärin, käyttäen vuotta 606, joka siis osoitti vuoteen 1915. Vuonna 1943 asia korjattiin ja otettiin 607 käyttöön.

        <> He vakuuttavat käyttävänsä luotettavaa tietoa.><

        Vuoteen 1914 liittyen he ovat huomaamattaan käyttäneet luotettavaa tietoa, jota nyt tietenkin harmittelevat. Tässä on Vartiotorniseuran omasta materiaalista koottu Babylonian hallitsijoiden katkeamaton järjestys sekä heidän hallinta-aikansa:

        Nebukadnessar hallitsi 43 vuotta ja hänen jälkeensä tuli hallitsijaksi Evil-Merodak:
        (dp-FI s. 50, 99; it-1-FI s, 280; it-2-FI s. 350; ip-1-FI s. 183; Herätkää! 22. heinäkuuta 1972 s. 21-22; Vartiotorni 1. marraskuuta 1983 s. 20; Vartiotorni 1. marraskuuta 1986 s. 5; Vartiotorni 15. toukokuuta 2000 sivu 12)

        Evil-Merodak hallitsi 2 vuotta ja hänen jälkeensä tuli hallitsijaksi Neriglissar:
        (it-1-FI s. 83, 171, 280, 555; kc-FI s. 186; Herätkää! 22. heinäkuuta 1972 s. 21-22; Herätkää! 8. kesäkuuta 1998 s. 29)
        Neriglissar hallitsi 4 vuotta ja hänen jälkeensä tuli hallitsijaksi Labashi-Marduk:
        (it-1-FI s. 83, 280 1157-1158; it-2-FI s. 363-364; Herätkää! 22. heinäkuuta 1972 s. 21-22)

        Labashi-Marduk hallitsi alle vuoden ja hänen jälkeen tuli hallitsijaksi Nabonidus:
        (it-1-FI s. 280; 1157-1158; it-2-FI s. 310)

        Nabonidus hallitsi 17 vuotta, jonka jälkeen Kyyros valloitti Babylonin vuonna 539:
        (it-1-FI s. 1419-1420; it-2-FI s. 310; ip-1-FI s. 183, Herätkää! 22. heinäkuuta 1972 s. 21-22)
        Kun nämä hallitsijat sekä heidän hallinta-aikansa asetetaan Vartiotorniseuran osoittamaan järjestykseen sekä kiinnitetään Vartiotorniseuran nk. kiinteään vuosilukuun, niin syntyy seuraava luettelo:

        21 = 605 Nebukadnessar II 43 vuotta
        1 = 604
        2 = 603
        3 = 602
        4 = 601
        5 = 600
        6 = 599
        7 = 598
        8 = 597
        9 = 596
        10 = 595
        11 = 594
        12 = 593
        13 = 592
        14 = 591
        15 = 590
        16 = 589
        17 = 588
        18 = 587 Jer. 52:29
        19 = 586 2. Kun. 25:8
        20 = 585
        21 = 584
        22 = 583
        23 = 582
        24 = 581
        25 = 580
        26 = 579
        27 = 578
        28 = 577
        29 = 576
        30 = 575
        31 = 574
        32 = 573
        33 = 572
        34 = 571
        35 = 570
        36 = 569
        37 = 568
        38 = 567
        39 = 566
        40 = 565
        41 = 564
        42 = 563
        43 = 562 Evil-Merodak 2 vuotta
        1 = 561
        2 = 560 Neriglissar 4 vuotta
        1 = 559
        2 = 558
        3 = 557
        4 = 556 (Labashi Marduk 9 kk) Nabonidus 17 vuotta
        1 = 555
        2 = 554
        3 = 553
        4 = 552
        5 = 551
        6 = 550
        7 = 549
        8 = 548
        9 = 547
        10 = 546
        11 = 545
        12 = 544
        13 = 543
        14 = 542
        15 = 541
        16 = 540
        17 = 539

        Historioitsijoilta lainaamansa hallinta-ajat kertovat aivan eri asiaa kuin kuin Vt-seuran 607-selittely.


      • kapsukka

        Jw.org:
        ""Siksi kirjoitusosasto käyttää tasokkaita hakuteoksia, tunnustettujen asiantuntijoiden kirjoituksia ja arvostettujen kustantamoiden julkaisuja.""

        Kirjoitusosastolla pitäisi olla tämä lisäys: Tasokkaita tietoja käytetään sen mukaan kun ne ovat meidän oppiin sovellettavissa.


      • kapsukka kirjoitti:

        Jw.org:
        ""Siksi kirjoitusosasto käyttää tasokkaita hakuteoksia, tunnustettujen asiantuntijoiden kirjoituksia ja arvostettujen kustantamoiden julkaisuja.""

        Kirjoitusosastolla pitäisi olla tämä lisäys: Tasokkaita tietoja käytetään sen mukaan kun ne ovat meidän oppiin sovellettavissa.

        kapsukka 20.1.2018 18:53

        <>Kirjoitusosastolla pitäisi olla tämä lisäys: Tasokkaita tietoja käytetään sen mukaan kun ne ovat meidän oppiin sovellettavissa. ><

        Rivijäsenistö on valitettavasti antanut ajaa itsensä pimentoon sen suhteen, että kybällä Raamattuun uskominen edellyttää epärehellisyyttä ja/tai pöpiyttä.

        Pöpiys koostuu esimerkiksi aistien sulkemisesta, kognitiivisesta dissonanssista, rangaistuspelosta, vastuuttomuudesta tai mistä lie rehellisyydelle vieraasta.


    • nimiparempiko

      Kappastiina 16.1.2018 15:50

      -Jerusalem tuhottiin vuonna 587 eaa
      ks. https://fi.wikipedia.org/wiki/Babylonin_vankeus
      "Babylonian kuningas Nebukadnessar II vuonna 587 eaa. hävitti Jerusalemin temppelin"

      -Nebukadnessar oli vallassa 605 - 562 eaa
      ks. https://fi.wikipedia.org/wiki/Nebukadressar_II
      "Nebukadressar II (tunnetaan myös nimellä Nebukadnessar II; (vallassa n. 605 eaa.–562 eaa.) "

      -Vartiotorniuskonnolliset vuodet ovat
      Jerusalemin tuholle 607 eaa;
      Nebukadnessarin vallassaololle 624 - 582 eaa
      "Nebukadnessar hallitsi kuninkaana 43 vuotta (624–582 eaa.)"
      ks. https://wol.jw.org/fi/wol/d/r16/lp-fi/1200003200

      mutta, Kappastiina, eivätkö vartiotornit sitten 1930 -luvun, jolloin Rutherford nousi valtaan ja nimi muutettiin jehovantodistajiksi, korosta että Jumalasta olisi hyvä käyttää nimeä Jehova ?

      • nimiparempiko 21.1.2018 16:27

        <>mutta, Kappastiina, eivätkö vartiotornit sitten 1930 -luvun, jolloin Rutherford nousi valtaan ja nimi muutettiin jehovantodistajiksi, korosta että Jumalasta olisi hyvä käyttää nimeä Jehova ?><

        Jo Russell käytti Jehova-erisnimeä, mutta Jeesus oli hänen teksteissään hieman merkittävämmässä asemassa. Rutherfordin oppipoika Fred Franz olikin sitten sitä mieltä, että Jahve on todennäköisemmin lähempänä oikeaa kuin Jehova, mutta asialle ei kannata tehdä mitään.


      • Koitsunkoi

        "Jo Russell käytti Jehova-erisnimeä"

        -jehova ei ole alkujansa nimi, vaan "epänimi", "epäsanakin", se on teelmä, johon on otettu yhden sanan vokaalit ja toisesta sanasta konsonantit.

        Russell käytti kyllä "Jehovaa", mutta ei korostanut sen merkitystä, eikä moittinut muita jumalanimien käyttämisestä, siinä mielessä hänellä vain sattui olemaan Raamattu, joka käytti "Jehovaa", niin hänkin sitä vastaavasti käytti.

        Eikä siinä mitään pahaa tietenkään olekaan.

        Nimikorostus tuli Rutherfordilta hänen ikioman lahkonsa perustamisen myötä.


    • uskontarkistus

      Jos tarkkoja ollaan, niin molemmat variaatiot, Jahve/Jehova, ovat vääriä, koska niissä ei ole tetragrammin jokaista neljää konsonanttia, vaan yksi h-kirjain puuttuu. Tämä tiedoksi niille, jotka tykkää saivartelusta tässä asiassa. Nimien kohdalla yleensä, jotka esiintyy raamatussa, olisi hyvä hyväksyä kieleen vakiintunut käytäntö, eikä alkaa väittelemään tarkasta oikeaperäisyydestä.

      Joillekin Jeesus on Jumala, mutta ei heitä useinkaan tunnu haittaavan se, ettei tämä muoto ole lähelläkään alkuperäistä. Kuitenkin tämän nimen alkuperäinen muoto tunnetaan paremmin, kuin on JHWH.n kohdalla, jonka alkuperäistä lausuntaa ei tunne kukaan tänä päivänä. Otin esimerkiksi Jeesuksen nimen siksi, koska häntä jotkut pitää Jumalana, ja juuri Jumalan nimi saa osakseen tätä arvostelua oikeasta lausunnasta usein. En ole kuitenkaan huomannut JHWH.sta saivartelevien ja Jeesusta Jumalana pitävien olevan turhan tarkkoja oman Jumalansa nimen tarkasta lausuntatavasta. Mielestäni tässä on ristiriitaa.

      Muutkin raamatun nimet laustaan kovin erilailla eri kielissä, mikä osoittaa, että nimillä on taipumus kääntyä moneen muotoon, mutta silti niistä tunnistetaan persoona, kun nimiä käytetään. Pahempaa olisi, jos nimet korvattaisiin jollain korvikkeilla, kuten on Jumalan nimen kohdalla tehty monessa raamatunkäännöksessä, ja siksi mielestäni ei ole ongelmaa siinä, että Vartitorniseura on omaksunut muodon Jehova, joka on ollut käytössä jo paljon aiemmin, kun Vartiotorniseura perustettiin. Nimen Jehova muoto ei siis ole heidän keksimä, vaan vain heidän omaksuma.

      Mitä sitten tulee tässä nimessä ennusteluihin, niin olisi varmaan syytä ennustella varsin tarkasti, jos ennustelemaan ryhtyy. On sekin mielestäni tämän nimen kunnioittamista. Jos ei tähän kykene, olisi parempi jättää ennustelematta, jotta ei tuota häpeää itselleen ja Jumalan nimelle. Tässä asiassa Vartiotorniseura ei ole ollut mitenkään esimerkillinen.

      Sukupolven venyttäminen kahdeksi on Vartiotorni seuralta varsin arveluttava ennustus, kun ei edellinenkään ennustus osunut oikeaan. Jos Jeesuksen ennustus oli kaksiosainen, kuten jotkut uskoo, niin ei ensimmäisessä täyttymyksessäkään ollut kyseessä kaksi sukupolvea, vaan Jersualemin tuho tuli ennustuksen jälkeen yhden sukupolven aikana.

      Vaatii aikamoista uskoa Vartiotorni järjestön rivijäseneltä, että n. 2000 v myöhemmin Jeesuksen ennustus olisi venynyt kahden sukupolven mittaiseksi. Vai sitäkö se kaksoismerkitys tarkoittaa Jehovan todistajalle, että sukupolvikin venyy kaksinkertaiseksi?

    • Murda

      uskontarkistus 31.1.2018 23:02

      "Jos tarkkoja ollaan, niin molemmat variaatiot, Jahve/Jehova, ovat vääriä, koska niissä ei ole tetragrammin jokaista neljää konsonanttia, vaan yksi h-kirjain puuttuu."
      -Olennaisempaa on, että "-jehova ei ole alkujansa nimi, vaan "epänimi", "epäsanakin", se on teelmä, johon on otettu yhden sanan vokaalit ja toisesta sanasta konsonantit. "

      "Nimien kohdalla yleensä, jotka esiintyy raamatussa, olisi hyvä hyväksyä kieleen vakiintunut käytäntö, eikä alkaa väittelemään tarkasta oikeaperäisyydestä."
      -Olennaista on, että nimeä "Jehova" ei ole Uudessa testamentissa. UM-pamfletissa se on lisäys, mutta törkeät väärennökset siinä ovat asioita erikseen.

      "Joillekin Jeesus on Jumala"
      -Jotka uskovat Raamattuun. Joh. 1:1, "Sana oli Jumala" elikkä Jeesus oli Jumala.
      Ja esim. 2 Kor. 5: 19 "Jumala itse teki Kristuksessa sovinnon maailman kanssa "

      • Äylingätär

        Niin.
        Mutta tuo 2 Kor. 5:19 on tabu vartiotorniuskonnossa.
        Jos joku kysyy valtakunnansalilaitoksella (sitä ei saa sanoa kirkoksi) että miksi sitten Jeesusta sanotaan, enkeliksi, Mikaeliksi, niin käsketään olemaan hiljaa ja muistutetaan, että voidaan ruveta mököttämään.


    • uskontarkistus

      Kiitos kommentistasi Murda! Se on selvää, että Jehova variaatio on muodostettu Elohim ja Adonai sanoista, kun eivät aikoinaan parempaakaan keksineet. Olennaista kirjoituksessani tässä oli, ettei tätä ole tehneet Jehovan todistajat, vaan sellaiset jotka sinun laillasi uskovat Jeesuksen Jumalauuteen.

      Minulle on täysin sama, vaikka pidät Jeesusta jumalana. Pointtini oli, miksi moni kaltaisesi saivartelee Jumalan nimellä kun kyseessä on Jehova muoto, mutta ei ole yhtä tarkka oman Jumalansa allkuperäisestä ja tarkasta lausumistavasta. Lähes samoin, kuin pidät Jehova variaatiota epänimenä, voidaan sanoa samaa Jeesus variaatiosta. Se ei ole lähelläkään alkuperäistä oikeaa,

      Jeesuksen nimen alkuperäisestä muodosta on vieläpä enemmän tietoa, joten sitä ei tarvi muotoilla siten, kuten edellä mainitsin, kun eivät aikoinaan parempaakaan keksineet. Miksi et käytä tätä tietoa, vaan käytät epänimeä Jeesus Jumalastasi?

      Millä mittaat, sillä sinuakin mitataan on tässä pointtini. Ei minulla muuten ole Jeesus muotoa vastaan mitään.

      En väittänyt mitään Jehovan nimen käytöstä UT.n puolella, joten siitä ei minulla ole nytkään mitään sanottavaa. Mitä tulee UM-käännöksen muuhun törkään vääristelyyn, niin minullekin ne ovat asia erikseen.

      Törkeää vääristelyä löytyy toki monesta muustakin raamatusta. Esim. niissä joissa JHVH on käännetty Herraksi VT.n puolella. Tässä Herra muodossa on mainitsemasi vokaalit ja konsonantit vielä pahemmin pielessä, kuin Jehova variaatiosssa.

      Äylingätär tuo esille sellaisen ongelman, johon tuskin monikaan Jehovan todistaja uskoo itsekään, ja siksi asiasta pyritään vaikenemaan. On käsittämätöntä, että Jehovan todistajien johdon käsittämättömänä pitämän kolminaisuusopin tilalle he ovat tuoneet käsittämättömän opin siitä, että Jeesus olisi enkeliruhtinas Mikael.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 188
      2176
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      2012
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      159
      1751
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      147
      1644
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1334
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1247
    7. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      11
      1234
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      12
      1155
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1148
    Aihe