Ratatännepäin

Kiskot

Kunnan päättäjät nyt on rautatienteko rajaapitkin suunnitelmissa Älkää nyt nukkuko Enontekiön päättäjät jotakin kuntaan pitää säätä.

16

806

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaalikuume

      Ei ehi on menossa seriffin valinta

      • yliperäläinenasukas

        Junarata tänne vaan,jotain edistystä sekin.


    • LopettaakaaHöpisemästä

      Eihän siinä ole järjen häivääkään.Luuleeko joku tosissaan,että pohjoisen kautta kulkevat laivat tipauttaisivat lastinsa johonkin Norjan pohjoiseen satamaan ja siitä sitten junalla kuskattaisiin etelä-Suomeen.Aivan naurettavaa.Samassa ajassa ne laivat seilaavat lastinsa kanssa määränpäähän suoraan ja halvemmalla.

      • lurpsistavaan

        Kyllä kunnanisät sössii ettei rataa tule , alkää olko huolissanne . Sinnehän jäis jopa peltovuomalaisten porot junien alle .


    • konnariporo

      kyllä sie sitten olet hauska kaveri tuolla monta vuotta vanhalla tylsällä jutullas. mutta asiaa olen poromies ja me tullaan vastustamaan henkeen ja vereen kaikkia rata hankkeita.

    • ajathellaan

      Kannattaisi avata silmät ja katsoa mitä Enontekiön kunnassa tapahtuu, miten eletään ja ajatella tulevaisuutta. Tänä päivänä jossain etelässä suunnitellaan tänne älytietä. Enempää älytöntä hanketta ja rahanhukkausta en ole aikoihin kuullut. Täällä on kaksi päätietä Palojoensuusta Norjaan ja Muoniosta yksi pääväylä Palojokeen. Kaikki tiet ovat erittäin huonokuntoisia, kapeita, talvella erittäin vaarallisia. Sama koskee tietä joka menee Kaaresuannosta Kiirunaan. Ihmisten turvallisuus ei näytä paljoa painavan. Tiellä sattuu jatkuvasti onnettomuuksia ja odotusaika voi venyä pitkäksikin tällaisen sattuessa. Itse olen istunut talvipakkasella 2-10 tuntia odottaen 30 asteen pakkasessa hinausautoa joka vetää rekat takaisin tielle. Jos rekat ja autot ei pysy nytkään tiellä ne tulee pysymään vielä huonommin kuskittomana. Silloin vaara on tuhat kertainen ja silloin kannattaa jo alkaa miettiä täältä pois muuttoa tai lentoaluksen hankintaa. Jokeakin myöten voi kulkea, kosketkaan ei ole niin vaarallisia. Rautatien veto esim Kolari -Käsivarsi-Norja olisi järkevin hanke mitä täällä on koskaan saatu aikaan. Siperiassakin kulkee junanrata ja paljon pidemmästi Pietari-Kiina, niin miksei meillä joku 300-400 kilometriä.

    • dodooo

      Mitään maanteitä ei tänne lappiin kannette enää suunnitella. Rautatie ja joka pihalle lentoaluksen laskeutumispaikka, sekä jokunen isompi lentokenttä. Auto pois kokonaan. Valtiovalta saa alkaa verottamaan lentolipuista jolla joukkoliikennettä hoidetaan. Ja tietenkin niiltä jotka näitä härveleitä omistavat. Ajatelkaa nyt että nappia painamalla saa kyydin vaikka Kilpiksestä Hettaan eikä kestä kuin kymmen minuuttia matka. Tavat kulkee rautateitä isompiin keskusksiin. Niissä voi olla joku pääkatu tai tie varastoille mistä ne voidaan hakea. Kauppakassit voi tilata napin painalluksella kotio. Ei ole paljon aurattavaa eikä päällystettävää. Koulua voi käydä netin kautta vaikka proffaksi. Lääkärissä käynnitkin hoidetaan nettilääkärin kautta. Ei tarvitse muuta kuin nappia painaa. Jos jatkohoitoihin tulee lähtö hoitavat robotit leikkaukset ja hoitorobotit puhuvat ihan mitä kieltä vaan. Näin me kansainvälistymme ja rahamme menee varmaan paikkaan veroparatiiseihin vaikka Pahamasaarille. Ja mikä parasta porot saavat elää rauhassa lapin maassa. Saamelaisetkin kun alkavat käyttämään lentoaluksia ei porot häiriinnyt kelkkojen tai mönkijöiden melusta. Tulevaisuutta ajatellen...........

      • väläkkyk

        Sinulla on kyllä hyvä idea , alakko meille kunnanjohtajaksi ?


    • Kulkusenmunat

      Mie kannatan että otama silakat käythön.Ei tartte teitä korjata.Eikä bensala ja löpölä ilmaa saastuttaa. Kunnanvaltuuston ja kunnanjohtaja voima kans lopettaa turhanpäiväsenä raha kuluna ko ei niistä mithän hyötyä olenko niille ittele että saavat palkan. .

    • Kalevimerensininen

      Taitaisi olla, että poromiehet vastustaisivat henkeen ja vereen, ettei käsivartta pitkin jatkettaisi juna reittiä Kolarista meren rannalle Norjan merisatamaan.
      Poromiehet voisivat vaatia, että jos juna reitti saataisiin Suomen ja Ruotsin välisen joen välittömään läheisyyteen, jokea seuraten. Mutta ehdoksi uskoisin, että jos siitä huolimatta rakennettaisi tulisi valtatietä tai jokea seuraten suojaksi rakennettavaksi suoja- aita. Näin tehtäisiin ja voitaisiin porovahinkoja estää auto ja junatien osalta.

      • Hölynpölyä1

        Et olekkaa se ihminen jonka nimimerkkiä käyttelet,ei ole suojattu.Vai muka Kalevimerensininen,poistui alhaalta kirjoitus kun vihjaistiin samaa.


    • muonion_poromies

      minäkin huomasin onko hää aivoinvaliidi

      • ongelmakirjoitukseen

        Kirjoittaja, ei todennäköisesti ole ammatiltaan mikään Muonion poromies. Onko hänen kirjoitus loukkaava? Oikeilla poromiehillä olisi asioihin poroammattiin näkemys kirjoitukset. Voin sinulle vastata, että suvulla on ollut poroja ja ei rautatien rakentaminen ole toistaiseksi ajankohtana, eikä mitenkään nyt tärkeätä asiaan. Tämä Kalevin kirjoitus perustuu, vain mitä tulisi tehdä jos vastauksesta huolimatta rakennettaisiin käsivarteen rautatie.


    • Tämmöstätänään

      Rata olisi hyvä asia myös poromiehille. Rehun hinta halpuisi huomattavasti. Säästöä tulisi rahti ja kuljetus kustannuksissa huomattavasti ja sillä rahalla voisimme lisätä porojen määrää. Poronomistajana kannatan rataa.

    • Myöhemminkannattavaa

      Tapahtui TV uutisointia. Rautatie jäämerelle. Myös sai julkisuutta Suomesta toteutettuna eri suuntien kautta Jäämerelle. Ajatus ei ole ollut mikään tyhjänpäinen, mutta ei näyttäisi kannattavalta tuotoltaan rakentaa eri vaihtoehdoin.

    Ketjusta on poistettu 15 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1937
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1682
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1604
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1537
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1515
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1435
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe