Mökkihuijareita Levillä

Lomavihdoin

Onko kuinka yleistä tuommoinen? Uskaltaako sinne ylipäätään tulla?

IS 30.12.16:52
"Kuusihenkinen lapsiperhe vuokrasi mökin Leviltä – karu totuus paljastui -25 asteen pakkasessa ja perään tuli vielä härski lypsy-yritys"

10

616

  Vastaukset

   • Poliisi tutkii mökkihuijausta Levillä
    LAPIN UUTISET30.12. 16.54
    Katja Kärki
    Ilta-Sanomien mukaan turkulainen perhe on joutunut Kittilän Levillä mökkihuijarin uhriksi. Perhe oli vuokrannut 500 eurolla mökin mieheltä, joka oli luvannut tuoda avaimet Leville. Vuokraajaan ei kuitenkaan saatu enää matkalta yhteyttä, ja perhe löysi itsensä pakkasesta ilman majoitusta.

    –Sattumalta paikalla ollut toinen ja aivan muiden mökkien välityksiä hoitava nainen kuuli huolemme. Hän pelasti meidät kovasta pakkasesta ja saimme häneltä vuokratuksi aivan toisen mökin, kertoo turkulainen nainen lehdelle.

    Sisä-Suomen poliisi vahvistaa Ilta-Sanomille, että tapauksen tutkinta on käynnissä ja epäiltyjen jäljet johtavat Tampereelle. Poliisi muistuttaa varovaisuudesta mökkiä vuokratessa.


  • Ympäri maailmanhan tuota tapahtuu. Lontoosta oli hukassa kokonainen hotelli. Parempi ottaa muulta kuin yksityiseltä jos ei kyseistä henkilöä tunne ja ennakot maksaa luottokortilla

  • Kyllä niissä mökkien vuokraajissakin on huijareita. Tosi tapaus parilta viime kesältä juuri juhannukselta samalla yrittäjällä. Paikka ei ole kuitenkaan Levi. Yrittäjä ei perinyt vuokraennakkoa ja varaaja ei tullutkaan eikä perunut. Ei voinut vuokrata vaikka kysyntääkin oli. Jäi parhaimmasta mökistä vuokra saamatta. Viime juhannuksena sitten määräsi ennakkomaksun ja tilinron vuokraaja soitti, ettei voi maksaa, että nrossa on jotain hämminkiä (ei ollut). Yrittäjä ei voinut sitten tarkistaa, onko maksanut. Asiakas jäi tulematta ja taas jäi saamatta tulo tuolta ajalta.
   Tiedän, että tämä on totta.

  • Olen antanut mökkiäni vuokralle 14 vuoden ajan (15 - 20 viikkoa/vuosi) eikä koskaan ole sattunut mitään ongelmia. Annan yleensä avaimet käteen jos mahdollista mutta kun itse asun 750 km päästä mökistä, ei se aina ole mahdollista. Joskus laitan postiin menemään.

   Sähköposteilla ja puhelimilla hoidetaan asiaa ja numerot ja s-postit löytyy. Usein laitan vielä työsähköpostista viestiä, että voivat varmistaa vuokraajan aitouden. Ennakkomaksua en ole pyytänyt koskaan. Jotkut maksavat etukäteen, joillekin sanon, että maksakaa kun pääsette perille ja sisään mökkiin (yleensä aina sen jälkeen kun on näitä juttuja huijareista ollut, ihmiset ovat epäluuloisia). Aina on maksu tullut.

   Vuokraus on valtava bisnes ja valitettavasti nämä huijarit on tulleet mukaan mutta on se varmaan harvinaista kun suhteuttaa sen vuokrauksien määrään. Aina silloin tällöin tulee esiin ja se näkyy sitten lehtien palstoilla.

   • Vantaalta Joni on mökkihuijari.
    Eturahan saatuaan häviää täysin netistä ja puhelimesta.
    Kopio hienoja kuvia Levin mökeistä ja tekee petoksen niillä.
    Älä maksa Jonille etumaksua, ja tee rikosilmoitus.


   • Onkohan verot maksettu? sutki


  • Ei tänne kannata tulla

  • Pyydä lisäkuvia mökistä.
   Jos prepaid puhelinliittumä........on huijari.
   Älä maksa pankkikortilla eturahaa, visalla mieluummin, tai ei ollenkaan tuntemattomilta lipeväkieliltä. Mökin omistajan voi tarkistaa maanmittauslaitokselta.

  • Pakkoko on vuokrata yksityiseltä

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia ja Stefu tarjoilijoina.

   Näkyy Sofian instastoryssa olevan video jossa Sofia ja Stepu tarjoilevat pöytiin Fyllaksessa. Stufun sisko antanut töitä?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   87
   1988
  2. Stefu ja Sofia voisi jo lopettaa Martinan kiusaamisen.

   Kaikki on jo nähty kummankin IG storyssa . Pari päivää viikossa selvinpäin ja sitten juomaan. Kaikki tuo esitys on vaan Martiinaa varten ja nyt jo voi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   149
   1727
  3. S&S Instat kovin hiljaisena

   Onkohan siellä lyöty vetoa, kumpi pystyy olemaan pitempään ilman päivittelyä? Soffalla varmaan pää sauhuaa jo... 😂
   Kotimaiset julkkisjuorut
   92
   1346
  4. Raaka-Rane lähti reissuun lentokentällä

   Instassa runsas aamiainen lentokentällä, pöytäseurueessa kaksi muuta. Täytyy järjestellä bisnekset kuntoon ulkomailla...
   30
   1051