Kuinka tyhmä täytyy olla, jotta voi uskoa

Sadut_satuina

Raamatun käsittämättömön typerät käsitykset tosiksi?

Mikä on kristityn keskimääräinen älykkyysosamäärä? Onko tästä tietoa?

111

1084

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kengännumero.

      Naisihmiset käyttävät vielä pari numeroa liian pieniä.

    • Vanhempi_teologi

      On paljonkin tutkimuksia, jotka kaikki ovat päätyneet havaintoon, että uskovaiset ovat todellakin ateisteja tyhmempiä:

      https://www.is.fi/tiede/art-2000000647575.html

      Uuden, laajan yli 60 tieteellisen tutkimuksen laajuisen yhteenvedon mukaan uskonnolliset ihmiset ovat vähemmän älykkäitä kuin ateistit.

      • dghdhdfghdfghdfgh

        missä vaiheessa ihmiskunnan historiaa on älykkyys tuonut onnea kenellekään? älkää alkako tekemään mistään älykkyysosamääristä epäjumalaa joka muka pelastaisi ihmiskunnan sodilta ja muilta pahoilta asioilta.


      • Oppwpapa
        dghdhdfghdfghdfgh kirjoitti:

        missä vaiheessa ihmiskunnan historiaa on älykkyys tuonut onnea kenellekään? älkää alkako tekemään mistään älykkyysosamääristä epäjumalaa joka muka pelastaisi ihmiskunnan sodilta ja muilta pahoilta asioilta.

        Niin eihän tuosta lääketieteestäkään ole muuta kuin haittaa: ihmiset elävät vain paljon pitempään ja terveempinä. Antibiootit aivan turhia: parempi vain kuolla jos vaikka haava tulehtuu.

        Kirjoitustaitokin älykkäiden kehittämä aivan turhaa, samoin kaikenlainen tekniikka, tietokoneista puhumattakaan. Ilman älykkäitä yksilöitä elettäisiin onnellisina kiviluolissa tai maakuopissa . Tymyys vaan kunniaan.


    • Sadut_satuina
    • köinhsdiusad

      Ateistien tekemiä tutkimuksia ja sen tähden kelvottomia.

      1.Korinttolaiskirje:
      1:20 Missä ovat viisaat? Missä kirjanoppineet? Missä tämän maailman älyniekat? Eikö Jumala ole tehnyt maailman viisautta hullutukseksi?

      1. Kor 2:4 ja minun puheeni ja saarnani ei ollut kiehtovia viisauden sanoja, vaan Hengen ja voiman osoittamista,
      2:5 ettei teidän uskonne perustuisi ihmisten viisauteen, vaan Jumalan voimaan.
      2:6 Kuitenkin me puhumme viisautta täydellisten seurassa, mutta emme tämän maailman viisautta emmekä tämän maailman valtiasten, jotka kukistuvat,
      2:7 vaan me puhumme salattua Jumalan viisautta, sitä kätkettyä, jonka Jumala on edeltämäärännyt ennen maailmanaikoja meidän kirkkaudeksemme,
      2:8 sitä, jota ei kukaan tämän maailman valtiaista ole tuntenut - sillä jos he olisivat sen tunteneet, eivät he olisi kirkkauden Herraa ristiinnaulinneet -
      2:9 vaan, niinkuin kirjoitettu on: "mitä silmä ei ole nähnyt eikä korva kuullut, mikä ei ole ihmisen sydämeen noussut ja minkä Jumala on valmistanut niille, jotka häntä rakastavat."
      2:10 Mutta meille Jumala on sen ilmoittanut Henkensä kautta, sillä Henki tutkii kaikki, Jumalan syvyydetkin.
      2:11 Sillä kuka ihminen tietää, mitä ihmisessä on, paitsi ihmisen henki, joka hänessä on? Samoin ei myös kukaan tiedä, mitä Jumalassa on, paitsi Jumalan Henki.
      2:12 Mutta me emme ole saaneet maailman henkeä, vaan sen Hengen, joka on Jumalasta, että tietäisimme, mitä Jumala on meille lahjoittanut;
      2:13 ja siitä me myös puhumme, emme inhimillisen viisauden opettamilla sanoilla, vaan Hengen opettamilla, selittäen hengelliset hengellisesti.
      2:14 Mutta luonnollinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä Jumalan Hengen on; sillä se on hänelle hullutus, eikä hän voi sitä ymmärtää, koska se on tutkisteltava hengellisesti.
      2:15 Hengellinen ihminen sitä vastoin tutkistelee kaiken, mutta häntä itseään ei kukaan kykene tutkistelemaan.
      2:16 Sillä: "kuka on tullut tuntemaan Herran mielen, niin että voisi neuvoa häntä?" Mutta meillä on Kristuksen mieli.

      • Sadut_satuina

        Taikauskoisten ja sivistymättömien teltantekijöiden ja lammaspaimenien tekemiä satuja ja sen tähden kelvottomia.


      • menesinnetakas
        Sadut_satuina kirjoitti:

        Taikauskoisten ja sivistymättömien teltantekijöiden ja lammaspaimenien tekemiä satuja ja sen tähden kelvottomia.

        mutta sinähän uskot että isäsi istui puussa vielä hetki sitten äyöyögöugh!


      • Sadut_satuina
        menesinnetakas kirjoitti:

        mutta sinähän uskot että isäsi istui puussa vielä hetki sitten äyöyögöugh!

        Taas sinä taikauskoinen osoitit sitä tyhmyyttä, josta juuri "uskomisessa" kyse!

        Minun isäni ei tietenkään istunut puussa, vaan hänen esi-isänsä 2 - 3 miljoonaa vuotta sitten.


      • capiche
        Sadut_satuina kirjoitti:

        Taikauskoisten ja sivistymättömien teltantekijöiden ja lammaspaimenien tekemiä satuja ja sen tähden kelvottomia.

        Pinnallinen, tietämätön ja lapsellinen kommentti, jota ei voi älylliseksi parhaalla tahdollakaan kutsua. Nelivuotiaskin osaa hiekkalaatikolla sanoa toiselle, että olet tyhmä. Tuollaisella argumentaatiolla ei aikuisten maailmassa pitkälle pötkitä.

        Jotta Raamattua voisi kritisoida, niin se pitäisi tuntea. Pitäisi myös olla sen verran kielellistä lahjakkuutta, että ymmärtää tekstin vertauskuvat ja niiden ydinviestit. Uuslukutaidottomassa Suomessa raamattu alkaa olla monelle jo liian vaativaa kirjallisuutta.

        Raamattu on mieletön kuvaus ihmisyydestä - parhaimmillaan ja raadollisimmillaan. Se sisältää yleispätevää viisautta, joka on ollut relevanttia tuhansia vuosia ja tulee jatkossakin olemaan. Raamatun psalmit, sananlaskut ja korkea veisu ovat hengellisen sisällön lisäksi myös hienoa runoutta, jota tutkitaan maailman johtavissa yliopistoissa.

        Kristitylle raamattu on kuitenkin ensisijaisesti hengellinen opas, joka neuvoo miten eletään sovussa Jumalan ja ihmisten kanssa. Ja mikä tärkeintä, se kertoo Jumalan pelastussuunnitelman meille epätäydellisille ihmisille.

        Äly ja hengellisyys ovat ihmisyyden erillisiä osa-alueita, jotka eivät sulje pois toisiaan. Jos joku ei ymmärrä tätä, niin hänen ihmiskäsityksensä on vääristynyt. Suurin osa ihmisen tyhjyyden ja ahdistuksen tunteista johtuu siitä, että hän kieltää osan itsestään.


      • Järkeä_peliin

        "Hengellisyys" ei ole mitään muuta kuin taikauskoisuutta.


      • näin_se-menee
        Sadut_satuina kirjoitti:

        Taas sinä taikauskoinen osoitit sitä tyhmyyttä, josta juuri "uskomisessa" kyse!

        Minun isäni ei tietenkään istunut puussa, vaan hänen esi-isänsä 2 - 3 miljoonaa vuotta sitten.

        Luomiskertomus on nyt todistettu varmuudella todeksi. Siinäpä monelle ihmettelemistä
        Luomiskertomus on totta! M.O.T. https://www.youtube.com/watch?v=VJeKSmW189g

        Eikä kukaan pysty väittämään vastaan


    • aloitus.ei.kiinnosta

      Aloitus on typerä ja provosoivaksi tarkoitettu, eikä keskustelun arvoinen.

    • pouhbh

      Jos minä pääsisin tutkimaan ateistien älykkyyttä niin te ette saisi edes kymmentä pistettä sadasta.

      • capiche

        Liekö ateisteilla rohkeutta käydä Mensan sivuilla testaamassa. Sieltä löytyy pikatesti. Ratkoin niitä aikanaan huvikseni työmatkoilla lentokentillä notkuessa, vähän niinkuin ristisanatehtävien asemesta.

        Sanotaan, että älykäs selviää tilanteista, joihin viisas ei edes joudu. Arvostan enemmän viisautta kuin älykkyyttä, sillä se se kantaa elämmässä pitemmälle. Älykkyys ja viisaus ovat samassa päässä lyömätön yhdistelmä, mutta ne eivät valitettavasti liity automaattisesti toisiinsa.

        Eräs proffa totesi kerran minulle, että huippuyliopistoissa törmää joskus sellaiseen ongelmaan, että todella älykkäät ihmiset ovat jääneet sosiaalisen tai henkisen kehityksen osalta lapsen tasolle.


      • capiche

        Minä voisin lisätä Tipaleen liittämään listaan myös professoreita, kirjailijoita, tutkijoita, diplomaatteja, valtionpäämiehiä, lääkäreitä, tuomareita, jne., Superfiksuja ihmisiä, joita olen työni vuoksi maailmalla liikkuessani tavannut.

        Mielikuvathan syntyvät sillä perusteella missä ympäristössä liikkuu. Minäkin ajattelin nuoruudessa, että kristityissä ei ole korkeasti koulutettuja ja älykkäitä ihmisiä. Koska kävin pienellä paikkakunnalla pienessä seurakunnassa. Mutta kun elämä vei laajempiin ympyröihin, niin jouduin korjaamaan käsitystäni.

        Huumorintajuani kutkuttaa aina kun joku väheksyy älyttömällä kommentilla toisten älykkyyttä. Siinä ei tosin ole mitään uutta. Projektio - eli omien piirteiden muihin heijastaminen - on varsin yleinen psykologinen mekanismi.


    • markku.lievonen

      Niimpä. Mutta, vain JUMALAN valitut allekirjoittavat aloituksen todeksi. JUMALA ilmoittaa tasan tarkkaan, miten koko usko Jeesukseen on HULLUTUS turmeluksen tilassa olevalle ihiselle. Siis perus ihminen,- joka on synnin orja ja kuollut synteihinsä Hengellisesti, niin tämä kokee ja näkee ja ymmrtää Jeesuksen opetukset / JUMALAN aivoitukset hullutuksina. Siis just´´´´ mitä aloittaja pohtii. Ei uutta auringon alla.

      Niin, eikö tämän sivun aloittaja ole vahva todiste siitä, miten näkymätön kaikkivaltias JUMALA on taho, joka vain pystyy tekemään Jeesukseen uskomisen ihmiseen. Siis tiedollisuus on eri asia kuin uskoa siihen mitä ymmärtää. Näinhän JUMALA on ilmoittanutkin:

      29. Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Se on JUMALAN TEKO, että te uskotte häneen, jonka JUMALA on lähettänyt".

      Niin, todellisesti aito usko JUMALAN aivooituksiin on harvinaista herkkua ihmislajin keskellä. Jos tarkennetaan tätä uskoa, niin ani harva uskoo, miten JUMALA on lähettänyt Jeesuksen / ei siis itseään.
      Kuten, tiedämme, niin tyhmemmistä ihmisistä on kaikkein tyhmin ihmisen mitta puun mukaan, joka aidosti uskoo Jeesus Kristus on JUMALAN Poika / JUMALAN lähettämä. Tämä on siis se kaikkkein tyhmin ihminen uskonnollisuuden joukossa. Ihminen, jota itse edustan. Hän ei ole enää niiiiiiiin tyhmä, joka uskoo Jeeuksen JUMALAKSI, koska on viisastunut jo uskonnollisuuden / uskontojen keskellä.

      • pois_taikauskot

        Missä kohtaa sitä satukirjaa "JUMALA ilmoittaa tasan tarkkaan, miten koko usko Jeesukseen on HULLUTUS turmeluksen tilassa"?

        Lopeta valehteleminen!


      • markku.lievonen
        pois_taikauskot kirjoitti:

        Missä kohtaa sitä satukirjaa "JUMALA ilmoittaa tasan tarkkaan, miten koko usko Jeesukseen on HULLUTUS turmeluksen tilassa"?

        Lopeta valehteleminen!

        18. Sillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima.
        19. Onhan kirjoitettu: "Minä hävitän viisasten viisauden, ja ymmärtäväisten ymmärryksen minä teen mitättömäksi".
        20. Missä ovat viisaat? Missä kirjanoppineet? Missä tämän maailman älyniekat? Eikö Jumala ole tehnyt maailman viisautta hullutukseksi?
        21. Sillä kun, Jumalan viisaudesta, maailma ei oppinut viisauden avulla tuntemaan Jumalaa, niin Jumala näki hyväksi saarnauttamansa hullutuksen kautta pelastaa ne, jotka uskovat,


      • pois_taikauskot
        markku.lievonen kirjoitti:

        18. Sillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima.
        19. Onhan kirjoitettu: "Minä hävitän viisasten viisauden, ja ymmärtäväisten ymmärryksen minä teen mitättömäksi".
        20. Missä ovat viisaat? Missä kirjanoppineet? Missä tämän maailman älyniekat? Eikö Jumala ole tehnyt maailman viisautta hullutukseksi?
        21. Sillä kun, Jumalan viisaudesta, maailma ei oppinut viisauden avulla tuntemaan Jumalaa, niin Jumala näki hyväksi saarnauttamansa hullutuksen kautta pelastaa ne, jotka uskovat,

        Nuohan ovat skitsofreniaa sairastaneen Paavalin taikauskoisia ja harhaisia ajatuksia.

        Kerro missä ovat ne Jumalasi ilmoittamat!


      • kerronytnuoaluksi
        pois_taikauskot kirjoitti:

        Nuohan ovat skitsofreniaa sairastaneen Paavalin taikauskoisia ja harhaisia ajatuksia.

        Kerro missä ovat ne Jumalasi ilmoittamat!

        oletko lääkäri?

        missä on vastaanottosi?

        kerro millä mittasitr Paavalin sairauden laadun ja määrän?


      • pois_taikauskot
        kerronytnuoaluksi kirjoitti:

        oletko lääkäri?

        missä on vastaanottosi?

        kerro millä mittasitr Paavalin sairauden laadun ja määrän?

        Paavalin kirjoitusten peruseella hänen otaksutaan kärsineen skitsofreniasta (näki harhoja, kuuli ääniä). Tästä asiasta on kirjoittanut mm. Heikki Palmu mainiossa kirjassaan " Paavali, risti ja riita".

        Lisäksi hän oli tavattoman vihainen ja turhautunut siitä, etteivät juutalaiset tahtoneet kääntyä hänen luomaansa uskontoon. Samoin kuin uskonpuhdistaja M. Luther, hänkin oli valmis tuhoamaan juutalaiset vaikka omin käsin.

        (2Kor 10:5): ”ME hajotamme maahan järjen päätelmät ja jokaisen varustuksen, joka nostetaan Jumalan tuntemista vastaan, ja vangitsemme jokaisen ajatuksen kuuliaiseksi Kristukselle”. Tässä on huomattava pronomini ”me”, joka tarkoittaa siis Paavalin käännyttäjäarmeijaa, jota hän lietsoo levittämään HÄNEN KEKSIMÄÄNSÄ EVANKELIUMIA:

        Roomalaiskirje:
        2:16 sinä päivänä, jona Jumala on tuomitseva ihmisten salaisuudet Kristuksen Jeesuksen kautta, MINUN evankeliumini mukaan.

        Roomalaiskirje:
        16:25 Mutta hänen, joka voi teitä vahvistaa MINUN evankeliumini ja Jeesuksen Kristuksen saarnan mukaan, sen ilmoitetun salaisuuden mukaan, joka kautta ikuisten aikojen on ollut ilmoittamatta,

        2.Timoteuksen kirje:
        2:8 Muista Jeesusta Kristusta, joka on kuolleista herätetty ja on Daavidin siementä MINUN evankeliumini mukaan,

        Paavali opettaa olevansa jopa Jeesuksen yläpuolella (1ts 4:2): ”Tiedättehän, mitkä käskyt ME olemme Herran Jeesuksen kautta teille antaneet.”

        Myös 1. Kor 3:9 todistaa Paavalin korottaneen itsensä (ja armeijansa) tavallisten kuolevaisten yläpuolelle: ”Sillä ME olemme Jumalan työtovereita; te olette Jumalan viljelysmaa, olette Jumalan rakennus.”

        Seuraava - sairaan ja turhautuneen mielen tuottama - lause on ollut yksi parhaista käännytys-lauseista mitä Raamatusta löytyy:

        1.Korinttolaiskirje:
        1:21 Sillä kun, Jumalan viisaudesta, maailma ei oppinut viisauden avulla tuntemaan Jumalaa, niin Jumala näki hyväksi saarnauttamansa hullutuksen kautta pelastaa ne, jotka uskovat,


      • KaijaRantala

        Tuossa tuot hyvin esiin sen, että Paavali on todellisuudessa kristinuskon luoja, niinkuin hyvin usein kuulee teologien sanovankin.


    • kysyisältäs

      Niin missä on mailman älyniekat kun edes omia pascojaan ei saada siivottua, tietääkö ateistiviisas sitä kuinka iso ääoo siihen vaadittaisiin!

    • markku.lievonen

      Niin, aihetta sivuten. Ilahtuneena olen havainnut miten korkeassa asemassa,- ihmisen mieltä tutkineet ja terapoivat alan ihmiset ovat yksi kerrallaan tulleet JUMALAN aivoituksiin uskoviksi. TV:ssä pyörivässä ohjelmassa; Inhimillinen tekijä äskettäin tuli aihe kun auttava uupuu. Ohjelmassa oli mm Tommy Hellsten , joka on maamme johtavia alan ihmisiä. Hän jäsenteli erittäin hyvin kokemuksiaan tullen tämän päivän tilanteeseen.

      Tiedoksi vain kaikille ateisteille / jumalattomille ihmisille. Jos usko olisi vähä-älyisten ihmisten aluetta ja miten ihmistä toinen ihminen höynäyttäisi uskotelemaan satuja ja näkymättömiä jne...., niin kertokaapa miksi alan huippu,- alaa / aluetta ymmärtävä uskoo tänä päivänä JUMALAAN. Kertoi jäsennellysti miten JUMALA ohjasi ja johti hänen elämänsä ja asioita ja mikä merkitys milläkin oli.
      Sama tilanne aikoinaan oli aikoinaan Pekalla.

      https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi0_oTO3dTYAhVMh6YKHW9VD4QQFggxMAE&url=https://fi.wikipedia.org/wiki/Pehr_Charpentier&usg=AOvVaw2pyEE7jUrLVhVQtjr47xOG

      Näin hänet 1977 livenä, ja tuolloin hän oli/ olimme molemmat jumalattomia. Aivan sattumalta sain vuosia sitten lehden käsiini, jossa Pekka puhui Jeesuksesta ja anteeksi saamisen vaikutuksesta jne.... No, häntäkään ei taatusti toinen ihminen höynäyttänyt, vaan todella JUMALA ainoastaan mahdollistuu tekemään uskon ihmiseen. Johdattamaan ihmistä ja ihmisen mieltä.

      • pois_taikauskot

        Noissa kuten sinunkin tapauksissa on kyseessä vain aivojen toiminnassa tapahtunut muutos: voimakas suru, järkytys, stressi tai psyykesairaus voi muuttaa aivojen kykyä eritellä sitä mikä on todellista ja mikä vain kuviteltua.

        Myös alkoholi ja huumeet voivat saada aikaan samoja vaikutuksia.


      • markku.lievonen
        pois_taikauskot kirjoitti:

        Noissa kuten sinunkin tapauksissa on kyseessä vain aivojen toiminnassa tapahtunut muutos: voimakas suru, järkytys, stressi tai psyykesairaus voi muuttaa aivojen kykyä eritellä sitä mikä on todellista ja mikä vain kuviteltua.

        Myös alkoholi ja huumeet voivat saada aikaan samoja vaikutuksia.

        Viestisi perusteella et tiedä kuka on Tommy Hellsten. Häneen ei sovi alkuunkaan mielikuvasi uskon saamisesta puhumattakaan Pehr Charpantiereen.


    • Usko.Toivonen

      Nobel-palkinnon saajista n. 25% on juutalaisia, vaikka heidän osuutensa kansojen väkimäärästä on vain pari promillea.

      Siinä miettimistä älyn etsijöille.

      • q.v

        Juutalaisessa kulttuurissa on perinteisesti arvostettu koulutusta. Muistelisin myös jonkinlaisen tilaston, jossa askenasien äo on reilut kymmenisen pojoa yli keskiarvon.


      • Usko.Toivonen

        Niin, Jumalan valittu kansa erottuu.

        12. Ja nyt, Israel, mitä Herra, sinun Jumalasi, sinulta muuta vaatii, kuin että pelkäät Herraa, sinun Jumalaasi, että aina vaellat hänen teitänsä ja rakastat häntä, ja että palvelet Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi,
        13. noudattaen Herran käskyjä ja säädöksiä, jotka minä sinulle tänä päivänä annan, että menestyisit.
        14. Katso, taivaat ja taivasten taivaat, maa ja kaikki, mitä siinä on, ovat Herran, sinun Jumalasi.
        15. Mutta ainoastaan sinun isiisi Herra mielistyi ja rakasti heitä; ja hän valitsi omikseen heidän jälkeläisensä, hän valitsi teidät kaikista kansoista, niinkuin yhä vielä on.
        ( 5. Moos. 10. )

        Jumalan omat ovat älykkäitä.


      • q.v
        Usko.Toivonen kirjoitti:

        Niin, Jumalan valittu kansa erottuu.

        12. Ja nyt, Israel, mitä Herra, sinun Jumalasi, sinulta muuta vaatii, kuin että pelkäät Herraa, sinun Jumalaasi, että aina vaellat hänen teitänsä ja rakastat häntä, ja että palvelet Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi,
        13. noudattaen Herran käskyjä ja säädöksiä, jotka minä sinulle tänä päivänä annan, että menestyisit.
        14. Katso, taivaat ja taivasten taivaat, maa ja kaikki, mitä siinä on, ovat Herran, sinun Jumalasi.
        15. Mutta ainoastaan sinun isiisi Herra mielistyi ja rakasti heitä; ja hän valitsi omikseen heidän jälkeläisensä, hän valitsi teidät kaikista kansoista, niinkuin yhä vielä on.
        ( 5. Moos. 10. )

        Jumalan omat ovat älykkäitä.

        2013 julkaistun tutkimuksen mukaan suurin osa aškenasien äitilinjoista on lähtöisin esihistoriallisesta Euroopasta ja peräisin käännynnäisiltä 2000 vuoden takaa. Loput äitilinjoista havaittiin olevan peräisin joko Lähi-idästä tai tuntemattomasta lähteestä.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Aškenasijuutalaiset

        Eivät nämä ole niitä juutalaisia, jotka ovat kirjoittaneet VT:n.


      • Usko.Toivonen

        Tutkimuksia ( teorioita ) tulee ja menee.

        Raamattu sen sijaan on ja pysyy.

        Jumalan kansa, Israel, erottuu älykkyyden osalta, kuten Nobel palkintojen saajien osuudesta voimme päätellä.


      • q.v

        Askenasit eivät ole niitä "alkuperäisiä juutalaisia".

        Kun sinua kiinnostaa juutalaiset niin kovasti niin mene Youtuubiin ja hae Henry Abramsonin luento Khazarian kuningas Bulanista. Kyseinen luennoitsija on muuten ortodoksijuutalainen, näin kurioositeettinä. Tältä samalta historioitsijalta löytyy paljon muitakin mielenkiintoisia luentoja.

        Oppia ikä kaikki.


      • capiche
        Usko.Toivonen kirjoitti:

        Tutkimuksia ( teorioita ) tulee ja menee.

        Raamattu sen sijaan on ja pysyy.

        Jumalan kansa, Israel, erottuu älykkyyden osalta, kuten Nobel palkintojen saajien osuudesta voimme päätellä.

        Kaikkialla on älykkäitä ihmisiä, mutta kaikilla ei ole mahdollisuutta päästä kehittämään itseään. Juutalaiset ovat perinteisesti arvostaneet koulutusta, joten älykkäämmät pääsevät helpommin esille.

        Nobelit ovat hiukan kyseenalainen mittari, sillä valintoihin liittyy myös politiikka. Epäilemättä suurin osa on palkintonsa ansainnut. Mutta monet yhtä lahjakkaat eivät edes pääse ehdolle, koska se vaatii hyviä kansainvälisiä
        suhteita.


    • ipusaduhsad87

      Alkoholi ja huumeet ovat joka tapauksessa tuhoamassa ateistien vähäisenkin järjen nykyaikana.

    • Jobinpostia

      Ja Jumala juttelee, lumelle ja sadekuurolle. Job.37:6

      • teesamoinvain

        seon helppoa kun sen osaa!


    • vakuuttunutasiasta

      Kyllä ateistillakin täytyy olla uskoa, koska uskoo, että järjettömästä on tullut järkevää. Eli siis tyhjästä kaikki se ihmeellinen, jota ihminen ei nykyäänkään pysty kuin heikosti jäljittelemään. Ajattelepa yhtä solua, joka jakaantuu määrättömiin eri toimintoihin ihmisessä.
      Monien lakien pohjana on käytetty Raamattua. Ja se kertoo mm. syyn, miksi on niin paljon kärsimystä ja antaa toivon paremmasta. Sitä ei kukaan pystyisi selittämään ilman Raamattua. Se on kirjoitettu nöyrille ( ei tyhmille). Ylpeä ihminen luulee selviävänsä itse kaikesta.
      Raamattu sanoo, että Jumala antaa kuitenkin aurinkonsakin paistaa myös jumalattomille, samoin sateensakin.
      Eikö ihmiskunnan historia osoita, miten ihminen on toiminut Jumalasta riippumattomana. Ei tarvitse kuin katsoa uutiset, näkee näiden'älykkäiden'ihmisten aikaansaannokset. Luojan antaman kauniin luonnonkin on ihminen ajanut kohta tapahtuvaan katkeamispisteeseen. Älyllä on valmistettu paljon asioita, jotka ovat koituneet ihmiskunnalle suureksi vahingoksi.
      En tiedä kuka voi vakuuttaa, että ateistit ovat älykkäämpiä. Riippuu, miltä kantilta asiaa tutkitaan ja kuka on tutkimuksen takana. Älykkyyttä ja viisautta on niin monenlaista. Onkohan aloittaja edes koskaan tutkinut Raamattua. Yleensä ne, jotka arvostelevat Raamattua, eivät ole sitä koskaan lukeneetkaan.

      • pois_taikauskot

        Ei olemassa ainuttakaan lakia, jossa olisi käytetty "pohjana" Raamattua!

        Päinvastoin:
        Orjuuden poistaminen, naisten äänioikeus ja tasa-arvo, lasten kurittamisen kieltäminen, homoseksuaalisuuden kriminalisoinnin poistaminen ovat esim. vastoin Raamttua.

        Kun näistä laeista on Suomessa (paitsi orjuus) päätetty, niin teikäläiset ovat olleet sankoin joukoin julistamassa "Jumalan tulevaa kostoa Suomelle".


      • Jabin
        pois_taikauskot kirjoitti:

        Ei olemassa ainuttakaan lakia, jossa olisi käytetty "pohjana" Raamattua!

        Päinvastoin:
        Orjuuden poistaminen, naisten äänioikeus ja tasa-arvo, lasten kurittamisen kieltäminen, homoseksuaalisuuden kriminalisoinnin poistaminen ovat esim. vastoin Raamttua.

        Kun näistä laeista on Suomessa (paitsi orjuus) päätetty, niin teikäläiset ovat olleet sankoin joukoin julistamassa "Jumalan tulevaa kostoa Suomelle".

        pois_taikauskot, kovin jyrkästi kirjoitat: Ei olemassa ainuttakaan lakia, jossa olisi käytetty "pohjana" Raamattua! Sanassa esim. on tappaminen kielletty, väärän todistuksen antaminen oikeudessa on myös Mooseksen Laissa kielletty. Myös Laki testamenteista on Raamatusta. Jumalan Sanasta myös näkee, ettei orjuus ole Jumalan mieleen.


      • pois_taikauskot
        Jabin kirjoitti:

        pois_taikauskot, kovin jyrkästi kirjoitat: Ei olemassa ainuttakaan lakia, jossa olisi käytetty "pohjana" Raamattua! Sanassa esim. on tappaminen kielletty, väärän todistuksen antaminen oikeudessa on myös Mooseksen Laissa kielletty. Myös Laki testamenteista on Raamatusta. Jumalan Sanasta myös näkee, ettei orjuus ole Jumalan mieleen.

        Raamatun "käskyt" ovat peräisin ns. "Egyptiläisten kuolleesta kirja". Sanamuodot ovat erilaiset, mutta ajatus on sama:

        https://houseoftruth.education/fi/kirjasto/pyhat-kirjat/egyptilainen-kuolleiden-kirja-42-kielteista-tunnustusta

        Kuten Egyptiläinen Kuolleiden Kirja on toiminut esikuvana esimerkiksi Raamatulle ja Koraanille, voidaan 42 kielteistä tunnustusta ajatella toimineen esikuvana esimerkiksi Raamatun 10:lle käskylle. Tässä yhteydessä tulee muistaa Jeesuksen opetukset, jossa hän mainitsee Mooseksen antaneen ihmisille vain osan koko Laista. Ja tämä on totta, sillä 10 käskyä ovat osa tätä kokonaista Lakia, joka yhteensä koostuu 42 käskystä. 42 käskyä on laadittu suurella ymmärryksellä kieltomuotoon, jotta niiden lausuja ei voi ottaa kunniaa itselleen mistään omista teoistaan, vaan hän ainoastaan kertoo mitä ei ole tehnyt. Kielteinen rakenne on siis kunnianosoitus suurimmalle ja ylimmälle Jumalalle.


      • capiche
        pois_taikauskot kirjoitti:

        Ei olemassa ainuttakaan lakia, jossa olisi käytetty "pohjana" Raamattua!

        Päinvastoin:
        Orjuuden poistaminen, naisten äänioikeus ja tasa-arvo, lasten kurittamisen kieltäminen, homoseksuaalisuuden kriminalisoinnin poistaminen ovat esim. vastoin Raamttua.

        Kun näistä laeista on Suomessa (paitsi orjuus) päätetty, niin teikäläiset ovat olleet sankoin joukoin julistamassa "Jumalan tulevaa kostoa Suomelle".

        On absurdia väittää, että 2000 vuotta kristinuskoa valtauskontona ei olisi vaikuttanut länsimaiseen ajatteluun. Humanismi on uusi tulokas, se syntyi aatteena vasta 1800-luvun loppupuolella.

        Raamatusta kehittyneempään länsimaiseen lainsäädäntöön ovat siirtyneet suoraan mm. älä tapa, älä varasta, älä sano väärää todistusta lähimmäisestäsi (kunnian loukkaus) jne. Jeesuksen käsky lähimmäisen rakkaudesta on aivan varmasti vaikuttanut yhteiskunnalliseen ajatteluun, jossa pidetään huolta myös heikommista ja lopulta myös ihmisoikeusajatteluun.

        Roomalaista oikeutta pidetään länsimaisen oikeuden pohjana. Ja tavallaan ehkä
        onkin, koska se levisi myös Eurooppaan Rooman valtakunnan mukana. Mutta roomalainen rikoslaki perustui pitkälti Hammurabin lakiin. Siinä mm. noudatettiin silmä silmästä periaatetta ja varkaan sai tappaa jne.

        Kristityt olivat Rooman valtakunnan monilla alueilla enemmistönä jo 300 luvulla. Vähän myöhemmin kristinuskosta tuli valtionuskonto. Se vaikutti väistämättä yhteiskunnan kaikilla tasoilla.


      • pois_taikauskot
        capiche kirjoitti:

        On absurdia väittää, että 2000 vuotta kristinuskoa valtauskontona ei olisi vaikuttanut länsimaiseen ajatteluun. Humanismi on uusi tulokas, se syntyi aatteena vasta 1800-luvun loppupuolella.

        Raamatusta kehittyneempään länsimaiseen lainsäädäntöön ovat siirtyneet suoraan mm. älä tapa, älä varasta, älä sano väärää todistusta lähimmäisestäsi (kunnian loukkaus) jne. Jeesuksen käsky lähimmäisen rakkaudesta on aivan varmasti vaikuttanut yhteiskunnalliseen ajatteluun, jossa pidetään huolta myös heikommista ja lopulta myös ihmisoikeusajatteluun.

        Roomalaista oikeutta pidetään länsimaisen oikeuden pohjana. Ja tavallaan ehkä
        onkin, koska se levisi myös Eurooppaan Rooman valtakunnan mukana. Mutta roomalainen rikoslaki perustui pitkälti Hammurabin lakiin. Siinä mm. noudatettiin silmä silmästä periaatetta ja varkaan sai tappaa jne.

        Kristityt olivat Rooman valtakunnan monilla alueilla enemmistönä jo 300 luvulla. Vähän myöhemmin kristinuskosta tuli valtionuskonto. Se vaikutti väistämättä yhteiskunnan kaikilla tasoilla.

        Mutta, mutta!

        Raamatun "kymmen käskyä" eivät ole juutalaista perua, vaan lainaa egyptiläisiltä. Nekin taas ovat ns. yleisinhimillisä "lakeja", joita ihmiset ovat aina noudattaneet tiedostomattomasti. Myös nekin kansat, joilla on ollut aivan erilaiset jumal-käsitykset. Moraalin syntyminen on voitu kiistattomasti todistaa evoluution tuottamaksi: ihmisyhteisöt, jotka kohtelivat toisiaan hyvin, menestyivät paremmin kuin keskenään riitaisat yhteisöt.

        Jeesuksen pyytämä "lähimmäisen rakkaus" on sekin lainaa vanhemmilta kulttuureilta ja uskonnoilta. Ns. " kultaisen säännön perinne" tuli Kiinaan Kungfutsen (551–479 eaa.) kirjoituksista.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Kultainen_sääntö

        Idea kultaisesta säännöstä on muokattu eri uskontojen pohjalta ja se on löydettävissä lähes kaikista uskonnoista ja monista ajatussuunnista, ja sitä on tarkasteltu uskonnon lisäksi myös tieteen ja humanismin näkökulmasta.

        Siis hyvin yksinkertaista! Jumalia ei tarvita tässäkään asiassa.


      • Järkeä_peliin

        On useita tutkimuksia, joissa on todettu ateistien tuntevan Raamatun paremmin kuin uskovat kristityt.


    • lisäälöylyä

      Sielujen vihollinen itse pkele se vasta onkin älykäs!

      mutta mitä sitten!?

      mitä sillä älykkyydellä on virkaa siellä helvetissä sitten, oho onpas älykästä joutua sinne hähää.

    • totean

      Sananlaskujen kirjassa sanotaan: "Jumalattoman äly on tyhjän veroinen". Eikö tyhjän veroisesta ylpeily ole sitä todellista tyhmyyttä???

    • Samaatietä

      Kuule täytyy olla niin tyhmä, että voi sanoa rakastavansa ateistejakin.
      Ja niinkin tyhmä, että kykenee olemaan onnellinen ja kiitollinen kaikista vastoinkäymisistä huolimatta.
      Iloitsee myös matalasta älykkyysosamäärästään.
      Kyllä,niin tyhmäksi täytyy vajota,että ymmärtää,mikä on todellakin elämässä tärkeämpää,kuon älykkyysosamäärästään ja tämän maailman viisaus.

    • Samaatietä

      Niin, minua kiinnostaa, miksi aloittaja haluaa väitellä aiheesta?
      Oletko kenties etsimällä mielellä ja haluaisit ns.järkevämpiä todisteita Jumalan olemassaolosta tai häiritseekö sinua, jos Jotkut uskovat Jumalaan? Jos häiritsee, niin miksi?
      Tässä olisi yksi, joka ei omaa korkeaaa älykkyysosamäärä :)

    • 7775
    • laukkuryssä

      Kristityn yleistä älykkyysosamäärää ei voi numeroilla ilmaista, koska se on yliopistotason ja neron älykkyysosamäärien välisellä alueella.

      Minulla itselläni kerrottiin aikoinaan, ennenkuin edes tunsin Jeesusta, että älykkyysosamääräni on huomattavasti keskitason yläpuolella, joka on yliopistotason ja neron välimaastossa. Eikä älykkyysosamääräni ole uskoontuloni myötä laskenut, vaan päinvastoin kasvanut Isä Jumalan viisaiden sanojen täyttäessä sydämen.

      • sadut_satuina

        Silti et kuitenkaan pysty ymmärtämään, että maailma on vanhempi kuin 6000 vuotta ja että eläimet ja kasvit ovat kehittyneet erittäin pitkän ajan saatossa toisista lajeista ilman äkillistä ja kertaluontoista "luomista".


      • luomakunnan.lainalaisuus
        sadut_satuina kirjoitti:

        Silti et kuitenkaan pysty ymmärtämään, että maailma on vanhempi kuin 6000 vuotta ja että eläimet ja kasvit ovat kehittyneet erittäin pitkän ajan saatossa toisista lajeista ilman äkillistä ja kertaluontoista "luomista".

        Mietihän tuota ajatusrakennettasi uudelleen.
        Kehittynyt ja sitten plää plää plää, selitykseksi.
        Luomakunnassa kokonaisuus on oltava kertaheitolla valmis, että elämä yleensä on tosi.
        Mutta saat aivan itse opiskella, mutta älä tule tuolla pohjalla esiintymään.

        Yksi tämän päivän arvostetuimmista tutkijoista väittää löytäneensä näyttöä Jumalan olemassaolosta
        http://alkeemia.delfi.ee/hallokosmos/teadusjafuturoloogia/uks-tanapaeva-koige-austatumaid-teadlasi-vaidab-et-on-leidnud-kindlaid-toendeid-jumala-olemasolu-kohta?id=74772765

        hieman huono käännös
        Teoreettinen fysiikka Michio Kaku on ilmoittanut olevansa kehittänyt teorian, joka voisi todistaa Jumalan olemassaolon. Tämä uutinen on aiheuttanut suurta jännitystä tiedeyhteisössä koska Kakut pidetään yhtenä suurimmista tiedemies aikamme - hän on erittäin kunnioitettava kaikkialla maailmassa läpimurto " Säieteorian " yhtenä luoja ja kehittäjä.


      • jaikaliii91
        sadut_satuina kirjoitti:

        Silti et kuitenkaan pysty ymmärtämään, että maailma on vanhempi kuin 6000 vuotta ja että eläimet ja kasvit ovat kehittyneet erittäin pitkän ajan saatossa toisista lajeista ilman äkillistä ja kertaluontoista "luomista".

        Maa on ollut olemassa hyvin kauan. Jumala ei kerro koska Hän loi maan. Hän sanoo luoneensa kaiken Kristuksen, Jumalan Sanan, kautta Kristukseen Jumalan Sanaan. Hänessä, Sanassa Jeesuksessa Kristuksessa, se pysyy koossa.

        2.Pietarin kirje:3:5 Sillä tietensä he eivät ole tietävinään, että taivaat ja samoin maa, vedestä ja veden kautta rakennettu, olivat ikivanhastaan olemassa Jumalan sanan voimasta

        Kolossalaiskirje:1:16 Sillä hänessä (Jeesuksessa Kristuksessa) luotiin kaikki, mikä taivaissa ja mikä maan päällä on, näkyväiset ja näkymättömät, olkoot ne valtaistuimia tai herrauksia, hallituksia tai valtoja, kaikki on luotu hänen kauttansa ja häneen,


      • laukkuryssä
        sadut_satuina kirjoitti:

        Silti et kuitenkaan pysty ymmärtämään, että maailma on vanhempi kuin 6000 vuotta ja että eläimet ja kasvit ovat kehittyneet erittäin pitkän ajan saatossa toisista lajeista ilman äkillistä ja kertaluontoista "luomista".

        En ole koskaan väittänyt, ettei maapallo, Tellus, olisi vanhempaa tekoa, kuin sen 6000 vuotta. Johan maapallon iän todistaa vanhemmaksi mm. raakaöljy, jonka kerrotaan tieteellisissä piireissä olevan dinosaurusten jäänteistä miljoonien vuosien ainaka kovassa kuumudessa ja paineen alla kehittynyttä raaka-ainetta, josta tislataan naftaa ja pensaa ja kaikenlaisia voiteluaineita.

        Eikä dinosaurukset ole eläneet maapallolla 6000 vuoden alkuun, vaan paljon kaukaisemmissa aikakausissa.

        Ihmiskunta voi olla sen 6000 vuotta vanha. Juutalainen kalenteri laskee maapallon iän olevan noin.

        Ja maapallo on pyöreä.

        Niille maapalloa litteäksi väittäville kyssäriä, että jos Tellus olisi litteä, niin miksi Tellusta nimitetään maapalloksi?


      • laukkuryssä
        laukkuryssä kirjoitti:

        En ole koskaan väittänyt, ettei maapallo, Tellus, olisi vanhempaa tekoa, kuin sen 6000 vuotta. Johan maapallon iän todistaa vanhemmaksi mm. raakaöljy, jonka kerrotaan tieteellisissä piireissä olevan dinosaurusten jäänteistä miljoonien vuosien ainaka kovassa kuumudessa ja paineen alla kehittynyttä raaka-ainetta, josta tislataan naftaa ja pensaa ja kaikenlaisia voiteluaineita.

        Eikä dinosaurukset ole eläneet maapallolla 6000 vuoden alkuun, vaan paljon kaukaisemmissa aikakausissa.

        Ihmiskunta voi olla sen 6000 vuotta vanha. Juutalainen kalenteri laskee maapallon iän olevan noin.

        Ja maapallo on pyöreä.

        Niille maapalloa litteäksi väittäville kyssäriä, että jos Tellus olisi litteä, niin miksi Tellusta nimitetään maapalloksi?

        Juutalainen kalenteri laskee ihmiskunnan iän olevan 6000 vuotta.


      • sadut_satuina
        luomakunnan.lainalaisuus kirjoitti:

        Mietihän tuota ajatusrakennettasi uudelleen.
        Kehittynyt ja sitten plää plää plää, selitykseksi.
        Luomakunnassa kokonaisuus on oltava kertaheitolla valmis, että elämä yleensä on tosi.
        Mutta saat aivan itse opiskella, mutta älä tule tuolla pohjalla esiintymään.

        Yksi tämän päivän arvostetuimmista tutkijoista väittää löytäneensä näyttöä Jumalan olemassaolosta
        http://alkeemia.delfi.ee/hallokosmos/teadusjafuturoloogia/uks-tanapaeva-koige-austatumaid-teadlasi-vaidab-et-on-leidnud-kindlaid-toendeid-jumala-olemasolu-kohta?id=74772765

        hieman huono käännös
        Teoreettinen fysiikka Michio Kaku on ilmoittanut olevansa kehittänyt teorian, joka voisi todistaa Jumalan olemassaolon. Tämä uutinen on aiheuttanut suurta jännitystä tiedeyhteisössä koska Kakut pidetään yhtenä suurimmista tiedemies aikamme - hän on erittäin kunnioitettava kaikkialla maailmassa läpimurto " Säieteorian " yhtenä luoja ja kehittäjä.

        Oletopa sinä syvällä taikauskon syövereissä, täynnä uskonnollista hölynpölyä.

        On täysin selvää, että eläin- ja kasvilajit ovat kehittyneet miljardien vuosien saatossa. Sitä todistaa paitsi fossiiliaineisto, niin myös DNA-analyysien avulla tehdyt lajien väliset tutkimukset. Mitokondrio-DNA:n avulla voidaan jopa karkeasti määritellä ajankohta milloin kaksi sukulaislajia ovat jakaantuneet kahdeksi lajiksi.

        Luepa nyt edes tämä kirja, jonka kirjoittaja on tehnyt pitkän elämäntyön evoluutiotutkimuksen parissa:
        https://apowiki.fi/wiki/Miksi_evoluutio_on_totta_(kirja)

        Mitenkäs muuten sinun kurkunpään paluuhermo kulkee? Meneekö se kiertäen aortan kaaren takaa evolutionäärisistä syistä vai kulkee se suorinta tietä?

        Jos se ei kulje suorinta tietä, kuten kaikilla muillakin ihmisillä, niin olet evoluution tulosta. Jos se taas kulkee suorinta tietä, olet oikeassa sen Jumalasi suhteen.

        http://www.hs.fi/tiede/a1357891933217


    • oygtgvtgu8

      Jumalalla ei ole mitään velvollisuutta todistaa ateisteille yhtään mitään. Eivätkä ateistit pysty ymmärtämään Jumalan puhetta, sillä he ovat hengellisesti invalideja.

      • q.v

        Kykeneekö Jumalasi todistamaan, jos haluaisi?


      • hyguvgyu78
        q.v kirjoitti:

        Kykeneekö Jumalasi todistamaan, jos haluaisi?

        Kykenee ja tulee jossain vaiheessa todistamaan.


      • q.v
        hyguvgyu78 kirjoitti:

        Kykenee ja tulee jossain vaiheessa todistamaan.

        Mistä tiedät?

        Tai et tietenkään tiedä, kysynkin miksi uskot?


      • Samaatietä
        q.v kirjoitti:

        Mistä tiedät?

        Tai et tietenkään tiedä, kysynkin miksi uskot?

        Miksi sinä uskot, että noin ei tule käymään? Entä, sanon tässä nyt jos...Entä jos noin käykin, että Jumala tulee sen todistamaan?
        Tiede ei ole sulkenut Jumalan olemassaolosta oloa pois. Tiede ei tiedä. Se vain olettaa, ettei Jumalaa ole, koska tiede ei ole sitä kyennyt tieteen keinoin aukottomasti todistamaan Jumalan olemassa oloa, muttei myöskään kieltämään.
        Sivusta vain tämä miete ja kysymys.


      • Samaatietä
        Samaatietä kirjoitti:

        Miksi sinä uskot, että noin ei tule käymään? Entä, sanon tässä nyt jos...Entä jos noin käykin, että Jumala tulee sen todistamaan?
        Tiede ei ole sulkenut Jumalan olemassaolosta oloa pois. Tiede ei tiedä. Se vain olettaa, ettei Jumalaa ole, koska tiede ei ole sitä kyennyt tieteen keinoin aukottomasti todistamaan Jumalan olemassa oloa, muttei myöskään kieltämään.
        Sivusta vain tämä miete ja kysymys.

        Sori virheet. Uusi kännykkä, enkä tyhmänä osaa käyttää kunnolla.


      • q.v
        Samaatietä kirjoitti:

        Miksi sinä uskot, että noin ei tule käymään? Entä, sanon tässä nyt jos...Entä jos noin käykin, että Jumala tulee sen todistamaan?
        Tiede ei ole sulkenut Jumalan olemassaolosta oloa pois. Tiede ei tiedä. Se vain olettaa, ettei Jumalaa ole, koska tiede ei ole sitä kyennyt tieteen keinoin aukottomasti todistamaan Jumalan olemassa oloa, muttei myöskään kieltämään.
        Sivusta vain tämä miete ja kysymys.

        Miksi minun pitäisi olettaa jonkin tekevän jotakin, kun siitä jostakin ei ole mitään todistetta?

        Onko järkevää olettaa Quetzalcoatl:n tuhoavan sadon, jos Quetzalcoatl'sta ei ole kunnollista todistetta? Näin niin kuin esimerkkinä?
        Olemmeko hengellisesti invalideja Quetzalcoatl:n suhteen?


      • Samaatietä
        q.v kirjoitti:

        Miksi minun pitäisi olettaa jonkin tekevän jotakin, kun siitä jostakin ei ole mitään todistetta?

        Onko järkevää olettaa Quetzalcoatl:n tuhoavan sadon, jos Quetzalcoatl'sta ei ole kunnollista todistetta? Näin niin kuin esimerkkinä?
        Olemmeko hengellisesti invalideja Quetzalcoatl:n suhteen?

        Samaa voisi kysyä toisinpäin, miksi ei pitäisi odottaa olettaa jonkin tekevän jotain, koska siitäkään ei ole todisteita, etteikö se jokin tekisi jotain.


    • eiälytön

      Eipä aloittajan kirjoitus kovin älykkäältä vaikuta. Eikä maapalloa luotu 6000 vuotta sitten. Sen ikää ei pystytä täysin arvioimaan. Ihmisen luominen tapahtui hieman yli 6000 vuotta sitten.
      Lajit ovat pysyneet omissa alkuperäisissä puitteissaan kautta historian. Esim kala ja koira eivät voi saada jälkeläisiä, ei edes koira ja kissa. Tyhjästä ei synny mitään, saati kaikki se järjestelmällisyys, joka on kaikkeudessa nähtävänä.
      Alkuräjähdys on jo käsitteenä outo. Räjähdyksessähän tuhoutuu, eikä räjäyttämällä voi saada mitään kaunista aikaan. Kaiken kauneuden takana on viisaus ja suunnitelma.
      Jos menet metsään ja näet siellä kauniin rakennuksen, niin ajatteletko, että ovatpa puut sattuneet räjähtää hienosti, kun niistä on tullut kaunis talo. Tiedät, että talolla on ollut taitava rakentaja. Mutta ilman Luojaa ei olisi edes puuta, josta voi rakentaa. Eikä olisi päätäkään, joihin aivot on sijoitettu, jota käyttämällä voi tehdä älykkäitä päätelmiä ja ratkaisuja.

      • Järkeä_peliin

        Taidat olla alkuihminen, kun niin typeriä kirjoittelet.


    • 76rswv6t6

      Jobinpostia Kirjoitti:13.1.2018 23:23
      "Ja Jumala juttelee, lumelle ja sadekuurolle. Job.37:6"

      Ja lumi ja sade kuulee Jumalaa mutta ateistit eivät kuule sillä ateistit ovat hengellisesti invaliideja.

      Viimeisellä tuomiolla lumi ja sade voivat tulla todistamaan ateisteja vastaan sillä ne kuulivat Jumalan sanan mutta ateistit eivät kuulleet.

    • markku.lievonen

      Niin, ihmisen olemukseen liittyy kyky eli omata usko. Ihminen käyttää tätä kykyä hetkittäin , joka näkyy mielikuvissa ja koko käyttäytymisessä.

      Ihmisen näkökyvyllä ajatellen JUMALAAN uskominen on kyllä ongelmallinen. Niin, JUMALA on taho,- joka on ensiksikin näkymätön ja kukaan ihminen ei ole nähnyt ja voi nähdä tätä kaikkivaltiasta JUMALAA, joka on Henki. Siis ihminen uskoo aina näkyväiseen,- mutta taas näkymättömään uskominen on jo mahdotonta. Monasti ihminen tiedostaa asian, mutta taas uskominen on mahdotomuus.

      Juuri tuohon asiaan liittyen Jeesus nuhteli Tuomastakin, joka ei ollut edes autuaitten kijoissa;
      29. Jeesus sanoi hänelle: "Sentähden, että minut näit, sinä uskot. Autuaat ne, jotka eivät näe ja kuitenkin uskovat!"

      Niin, aloittajakin uskoisi JUMALAAN, jos näkisi eli JUMALA olisi näkyväinen olento, mutta kun ei näe,niin ei luonnollisesti usko. Taas erittäin harvassa on ihmiset,.- jotka taas omaavat uskon,miten Jeesuksen kautta tulleeseen opetukseen uskon tekijä on juuri tämä näkymätön JUMALA. Ihmisessä oleva kyky uskoa ei muodosta Jeesukseen uskomista;

      29. Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Se on Jumalan teko, että te uskotte häneen, jonka Jumala on lähettänyt".

      Niin, juuri tämä JUMALAN olemus on todisteena myös uskonnillisille harjoille. Moni uskonnollinen taho opettaa näkyväisen Jeesuksen olleen JUMALA ja näin taho itse kieltää JUMALAN olemuksen. Näkymättömän JUMALAN lähttäneen näkyväisen Jeesuksen.

      Näkymättömän JUMALAN olemuksen voi todistaa todellisuudeksi kun tapaa ihmisen,- joka omaa uskon Jeeukseen,.- jonka JUMALA on lähettänyt.

      Jumalattomien uskomattomien näkemykset eivät käy todisteeksi,- etteikö näkymätöntä JUMALAA olisi,- koska heihin JUMALA ei ole tehnyt uskoa.
      Aivan samoin uskovien ihmisten piirissä ei voi JUMALAN hylkäämistä / välinpitämättömyyttä todeta sillä, jos JUMALA ei paranna ihmistä jostain sairaudesta,- koska JUMALA ei ole edes suunnitellut parannattevan ihmistä eri sairauksista. Ihmiselle vain on tullut vääränlainen arvio JUMALAN tahdosta.
      Siis näkymättömään kaikkivaltiaaseen JUMALAAN liittyvät arviot on täysin ihmisen ymmärryksen ja taitojen ja kykyjen ulkopuolella.

      Mutta,- taas Jeesukseen uskova ihminen voi havainnoida arjessaan / tapahtumien perusteella JUMALAN ohjaavan asioita. Näitä voi ihminen taas aisteillaan havainnoida ja nähdä JUMALAN olemassaolon.

      • jaikaliii91

        >>>Moni uskonnollinen taho opettaa näkyväisen Jeesuksen olleen JUMALA ja näin taho itse kieltää JUMALAN olemuksen.<<<

        Jumala on Henki (Joh 4:24).
        Kristus on Henki (1 Piet 1:11) .
        Jeesus on Henki, Kristus (Apt 16:6-7, Room 8:9-16, 2 Kor 3:17-18, 4:5).
        Jumalan Sana on Henki ja Herra sekä elämä (Joh 6:63, 11:25).
        Jeesus on Jumala (Room 9:5).

        Jumalan Sana, Henki ja elämä, Herra Jeesus Kristus, on ilmestynyt ja ilmoitettu lihassa, lihaan tullut JUMALA (1 Tim 3:16, Joh 1:1,14, Fil 2.)

        "ovat tutkineet, mihin tai millaiseen aikaan heissä oleva Kristuksen Henki" -Kristuksen Henki on Jumalan Henki, Herra Jumala, joka oli VT:n profeetoissa (1 Piet 1:11).

        UT:n uskovissa on sama Henki: JUMALA; Jeesus Kristus (Kol 1:27, 1 Kor 14:25, Joh 14:20,23, Room 8:10, 2 Kor 13:5, Gal 4:19,

        1.Johanneksen kirje:4:2-3 "Tästä te tunnette Jumalan Hengen: jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristukseksi, LIHAAN TULLEEKSI, on Jumalasta; ja yksikään henki, joka ei tunnusta Jeesusta, ei ole Jumalasta; se on antikristuksen henki, jonka olette kuulleet olevan tulossa, ja se on jo nyt maailmassa"

        2.Johanneksen kirje:1:7 Sillä monta villitsijää on lähtenyt maailmaan, jotka eivät tunnusta Jeesusta Kristukseksi, JOKA OLI LIHAAN TULEVA; tämä tämmöinen on villitsijä ja antikristus.

        http://www.jaikal.se/48683134

        Raamattu todistaa vakuuttavasti Jeesuksen Kristuksen Herraksi Jumalaksi, joka ilmestyi ja ilmoitettiin lihassa. Raamattu ilmoittaa myös täysin selväsanaisesti, että se henki (ihminen jossa Jeesuksen kieltävä henki vaikuttaa), joka kieltää Jeesuksen jumaluuden, ei ole Jumalasta. Se Henki, joka tunnustaa Jeesuksen lihaan tulleeksi Kristukseksi: Jumalaksi, on Jumalasta.


    • Raamattuonparas

      Jos Jumalaa ei ole, ei ole myöskään oikeaa ja väärää, vaan kaikki asiat ovat sallittuja. Se johtaa suoraan anarkismiin ja vahvimman selviämiseen. Vahvimman selviäminen johtaa hitlerismiin, kun ei ole jumalaa voit suoraan potkia heikot pois tieltä. Hitlerismi johtaa satanismiin, satanistit ovat juuri oman vapauden palvojia. Näin ne kaikki ovat yhtä. Eipä taida atet ajatella että ovatkin natseja.

      • q.v

        Jos Jumalaa ei ole niin onko silloin Saatanaakaan?


      • Raamattuonparas

        Jos ateismia ei ole niin onko silloin saatanaakaan.


      • q.v

        Ateismi tarkoittaa uskonpuutetta.
        Puuttuu usko Zeukseen, sinulla ja minulla. Sinulla ei ole "ei-uskoa" Zeusta kohtaan vaan uskonpuute. Ymmärrätkö eron? Ja näin menee tuhansien muidenkin Jumalien suhteen.

        Minä menen vain yhden Jumaluuden pidemmälle uskon puuttumisessa kuin sinä.
        Minä ei usko Jahven ja siihen liittyvien muidenkaan sankareiden olemassaoloon. En Saatanankaan.

        Ja vielä parempaa, minulla on jopa todisteisiin perustuvaa tietoa siitä missä Jahve keksittiin, miten siitä tuli aluksi yksi monista juutalaisten Jumalista sekä kuinka siitä tehtiin kuninkaan määräyksestä 600-luvulla yksi ja ainoa sallittu Jumaluus jota kansan oli lupa palvoa.

        Minulla on tietoa, jonka sinä torjut siksi, että se romuttaisi uskon joka sinulle on opetettu.

        Keksitty Jumalasi ei ole keksinyt moraalia, oikeaa ja väärää. Sitä paitsi kun katsomme Jahvea nykypäivän moraalisten standardien mukaan niin se on ihan oman kirjansa perusteella pikkumainen sadistinen massamurhaaja. Mutta sellaisia sotajumaluudet ovat, Ares ja Mars ovat aivan samanlaisia.


      • kjsdvh
        Raamattuonparas kirjoitti:

        Jos ateismia ei ole niin onko silloin saatanaakaan.

        Muistaakseni Raamattu sanoo Jumalan olevan kaiken Luoja, joten Häntä käy syyttäminen myös Saatanan duunaamisesta, kuten myös työmääräyksen antamisesta, jolla Saatanan tuli viekoitella ihmiset Jumalaa vastaan.

        Taitaa olla varsin vittumainen eläjä koko "Jumala", eikä tietenkään ota vastuuta omista päähänpistoistaan ja/tai virhearvioistaan.

        On siinä esimiestään puolustavilla hurskailla työnsarkaa yrittäessään kääntää koko sotku alamaisten, ihmisten, syyksi, koska asioiden todellinen arvioi tarkoittaisi koko uskonnollisen järjestelmän konkurssia.

        Uskonnossa, kirkoissa ja kaikessa sen ympärille tuotetussa on kyse vallasta, ja niinpä tietenkin, myös rahasta.

        Uskolla "parantajat".

        https://www.youtube.com/watch?v=iuP5uOI7Xwc


    • aamullakelloyhdeksän

      Ihminen,jolla on korkea älykkyysosamäärä voi tehdä tyhmiä tekoja.Hän voi valita itselleen
      sopimattoman puolison,mikä tekee hänen elämästään vaikeaa.
      Hän voi olla korkeassa asemassa,mutta hän lausuu tyhmän lauseen ja joutuu yleisen häväistyksen kohteeksi.
      Korkean älykkyysosamäärän omaavia ihmisiä on joutunut vankilaan monesta syystä.Elämä on mennyt pilalle.

      Viisaus ja korkea älykkyysosamäärä eivät ole sama asia.
      Ihminen, joka uskoo ja lukee Raamattua ja elää niinkuin siellä on opetettu,tulee viisaaksi.
      Viisaus varjelee häntä.Korkea älykkyysosamäärä ei varjele ihmistä.

      • järkeä_peliin

        Ihminen, jolla on korkea älykkyysosamäärä voi tehdä tyhmiä tekoja, mutta tyhmä tekee niitä huomattavasti helpommin ja siksi useammin.

        Korkean älykkyysosamäärän omaavia ihmisiä on joutunut vankilaan monesta syystä, mutta tyhmiä ihmisiä vielä useammasta syystä.

        Ihminen joko uskoo Raamatun taikauskoiseen hölynpölyyn tulee auttamatta tyhmäksi. Häneltä puuttuu viisaus, joka häntä suojaisi. Taikauskoinen tyhmyys, siis "usko", ei varjele ihmistä.


      • circulosmeos
        järkeä_peliin kirjoitti:

        Ihminen, jolla on korkea älykkyysosamäärä voi tehdä tyhmiä tekoja, mutta tyhmä tekee niitä huomattavasti helpommin ja siksi useammin.

        Korkean älykkyysosamäärän omaavia ihmisiä on joutunut vankilaan monesta syystä, mutta tyhmiä ihmisiä vielä useammasta syystä.

        Ihminen joko uskoo Raamatun taikauskoiseen hölynpölyyn tulee auttamatta tyhmäksi. Häneltä puuttuu viisaus, joka häntä suojaisi. Taikauskoinen tyhmyys, siis "usko", ei varjele ihmistä.

        Unohdit perustelut.Yritä uudestaan.


      • Näinhänseon
        järkeä_peliin kirjoitti:

        Ihminen, jolla on korkea älykkyysosamäärä voi tehdä tyhmiä tekoja, mutta tyhmä tekee niitä huomattavasti helpommin ja siksi useammin.

        Korkean älykkyysosamäärän omaavia ihmisiä on joutunut vankilaan monesta syystä, mutta tyhmiä ihmisiä vielä useammasta syystä.

        Ihminen joko uskoo Raamatun taikauskoiseen hölynpölyyn tulee auttamatta tyhmäksi. Häneltä puuttuu viisaus, joka häntä suojaisi. Taikauskoinen tyhmyys, siis "usko", ei varjele ihmistä.

        Millä tavalla tyhmäksi? Miten ateistin älykkyys näkyy arjessa?


      • markku.lievonen

        Ajatellen ihmisen älykkyyttä, niin tärkein asia lie millä alueella se esiintyy. Ymmärrän esim. asekehitykseen liittyvän erittäin älykkäitä persoonia Atomi- Vetypommin kehityksen oivaltamiseen. Tämän kehityksen oivaltaminen ei onnistu vähä-älyisellä ihmisellä.

        Taas ihmisen viisaus on jo kokonaan eri alueensa. Viisas ihminen ei käytä älykkyyttään elinympäristönsä tuhoamiseen eli älykäs ihminen voi siten olla myös tyhmä.

        Kun huomioi uskon ihmisessä, niin uskova ihminen ei omaa rahan himoa ja siten käytä väärin älykkyyttään. Jos seuraatte maailmassa olevia ilmiöitä / kehitystä , niin monasti rikastuminen jumalattomalla ihmisellä ,- älykkyyttään käyttäen ohjaa elinympäristön tuhoamiseen. Jeesukseen uskova ihminen ei voi käyttää älykkyyttään esim. tehoaseiden suunnitteluun.


      • q.v
        markku.lievonen kirjoitti:

        Ajatellen ihmisen älykkyyttä, niin tärkein asia lie millä alueella se esiintyy. Ymmärrän esim. asekehitykseen liittyvän erittäin älykkäitä persoonia Atomi- Vetypommin kehityksen oivaltamiseen. Tämän kehityksen oivaltaminen ei onnistu vähä-älyisellä ihmisellä.

        Taas ihmisen viisaus on jo kokonaan eri alueensa. Viisas ihminen ei käytä älykkyyttään elinympäristönsä tuhoamiseen eli älykäs ihminen voi siten olla myös tyhmä.

        Kun huomioi uskon ihmisessä, niin uskova ihminen ei omaa rahan himoa ja siten käytä väärin älykkyyttään. Jos seuraatte maailmassa olevia ilmiöitä / kehitystä , niin monasti rikastuminen jumalattomalla ihmisellä ,- älykkyyttään käyttäen ohjaa elinympäristön tuhoamiseen. Jeesukseen uskova ihminen ei voi käyttää älykkyyttään esim. tehoaseiden suunnitteluun.

        "Jeesukseen uskova ihminen ei voi käyttää älykkyyttään esim. tehoaseiden suunnitteluun."

        Meinaatko ettei esimerkiksi Manhattan projektiin osallistuneista suunnittelijoista kukaan ollut kristitty ja uskonut Jeesukseen? Epäilen väitettäsi.


      • markku.lievonen
        q.v kirjoitti:

        "Jeesukseen uskova ihminen ei voi käyttää älykkyyttään esim. tehoaseiden suunnitteluun."

        Meinaatko ettei esimerkiksi Manhattan projektiin osallistuneista suunnittelijoista kukaan ollut kristitty ja uskonut Jeesukseen? Epäilen väitettäsi.

        Kuten jo totesin, niin Jeesukseen uskova ei ole ollut, eikä ole kehttämässä aseita, ei edes osallistu sotimiseen / tappamiseen.

        Sehän sotisi jo Hengen hedelmää vastaan.


      • keidas888
        markku.lievonen kirjoitti:

        Kuten jo totesin, niin Jeesukseen uskova ei ole ollut, eikä ole kehttämässä aseita, ei edes osallistu sotimiseen / tappamiseen.

        Sehän sotisi jo Hengen hedelmää vastaan.

        "Tässä on viisaus.Jolla ymmärrys on,se laskekoon Pedon luvun..."

        Mensan testillä mitataan älykkyyttä.Ymmärryksen mittaamiseen ei ole testiä.


      • pois_taikauskot
        keidas888 kirjoitti:

        "Tässä on viisaus.Jolla ymmärrys on,se laskekoon Pedon luvun..."

        Mensan testillä mitataan älykkyyttä.Ymmärryksen mittaamiseen ei ole testiä.

        Mutta onhan päivänselvää, että ihmisellä on jolla on enemmän älykkyyttä on myös enemmän ymmärrystä.

        "Pedon luvun laskenta" on taikauskoista hölynpölyä, johon älykkäät ja siis ymmärtävät ihmiset eivät edes ryhdy.


      • q.v
        markku.lievonen kirjoitti:

        Kuten jo totesin, niin Jeesukseen uskova ei ole ollut, eikä ole kehttämässä aseita, ei edes osallistu sotimiseen / tappamiseen.

        Sehän sotisi jo Hengen hedelmää vastaan.

        Ahaa, he eivät olleet todellisia kristittyjä.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Yksikään_todellinen_skotti


      • materstudiorum
        pois_taikauskot kirjoitti:

        Mutta onhan päivänselvää, että ihmisellä on jolla on enemmän älykkyyttä on myös enemmän ymmärrystä.

        "Pedon luvun laskenta" on taikauskoista hölynpölyä, johon älykkäät ja siis ymmärtävät ihmiset eivät edes ryhdy.

        Liittyykö Pedon luvun laskeminen esim. siihen,että hebreankielessä jokaisella aakkosella
        on myös numeroarvo.Esim. ensimmäisen kirjaimen,alef,numeroarvo 1.

        Älykkäitä ihmisiähän tällaiset haasteet nimenomaan kiinnostavat.Jumalan luvuksi
        on laskettu 777.Jeesuksen luvuksi 888.
        Joku ihminen elää maapallolla jossakin maassa tällä hetkellä josta tulee Peto,jonka nimen luku
        on 666.

        Kahdella ihmisellä voi olla sama älykkyysosamäärä.Se ei tarkoita,että he olisivat
        ymmärrykseltään samalla tasolla.


      • kdrvgoi
        markku.lievonen kirjoitti:

        Kuten jo totesin, niin Jeesukseen uskova ei ole ollut, eikä ole kehttämässä aseita, ei edes osallistu sotimiseen / tappamiseen.

        Sehän sotisi jo Hengen hedelmää vastaan.

        Yhdysvaltain presidentti George W. Bush sanoi Jumalan käskeneen aloittaa sotia, ja maan evankelikaalisten kristittyjen mukaan presidentti oli vakaumuksellinen Herran palvelija.

        "Yhdysvaltojen entinen presidentti George W. Bush on kertonut saaneensa kehotuksen Jumalalta lähteä sotimaan Irakissa ja Afganistanissa."

        https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000002817485.html

        Jälki oli sitten sen mukaista.

        https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/2988507-irakin-sota-jatti-jalkeensa-tuhotun-maan


      • Matematiikanlehtori_59
        materstudiorum kirjoitti:

        Liittyykö Pedon luvun laskeminen esim. siihen,että hebreankielessä jokaisella aakkosella
        on myös numeroarvo.Esim. ensimmäisen kirjaimen,alef,numeroarvo 1.

        Älykkäitä ihmisiähän tällaiset haasteet nimenomaan kiinnostavat.Jumalan luvuksi
        on laskettu 777.Jeesuksen luvuksi 888.
        Joku ihminen elää maapallolla jossakin maassa tällä hetkellä josta tulee Peto,jonka nimen luku
        on 666.

        Kahdella ihmisellä voi olla sama älykkyysosamäärä.Se ei tarkoita,että he olisivat
        ymmärrykseltään samalla tasolla.

        Numerologia on silkkaa taikauskoa. Ei kukaan älykäs ihminen ryhdy sitä tutkimaan, koska tietää sen pelkäksi ajanhukaksi.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Numerologia

        Numerologia on okkulttinen näennäistiede, jonka mukaan henkilön syntymähetken ja nimen sisältämien kirjaimien lukuarvoista voidaan laskea erilaisia henkilön luonteeseen, tulevaisuuteen ja kohtaloon liittyviä asioita. Nimi tulee latinan sanasta numerus. Numerologiassa on piirteitä astrologiasta ja horoskoopeista.


      • laskeluku666
        Matematiikanlehtori_59 kirjoitti:

        Numerologia on silkkaa taikauskoa. Ei kukaan älykäs ihminen ryhdy sitä tutkimaan, koska tietää sen pelkäksi ajanhukaksi.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Numerologia

        Numerologia on okkulttinen näennäistiede, jonka mukaan henkilön syntymähetken ja nimen sisältämien kirjaimien lukuarvoista voidaan laskea erilaisia henkilön luonteeseen, tulevaisuuteen ja kohtaloon liittyviä asioita. Nimi tulee latinan sanasta numerus. Numerologiassa on piirteitä astrologiasta ja horoskoopeista.

        "Jolla ymmärrys on, se LASKEKOON Pedon luvun..."

        Raamatussa on kehotus laskea Pedon luku.Nyt Matematiikan lehtori neuvoo
        että älä laske Pedon lukua.

        Kuinka Pedon luku voidaan laskea ilman numeroita.


      • sadut_satuina
        laskeluku666 kirjoitti:

        "Jolla ymmärrys on, se LASKEKOON Pedon luvun..."

        Raamatussa on kehotus laskea Pedon luku.Nyt Matematiikan lehtori neuvoo
        että älä laske Pedon lukua.

        Kuinka Pedon luku voidaan laskea ilman numeroita.

        Raamatussa on myös kehoitus tappaa uppiniskaiset pojat. Myös raiskattu nainen pitää tappaa, mikäli hän ei ole huutanut apua riittävän kova-äänisesti. Niin ja tietysti homoseksuaalit pitäisi Raamatun kehoituksen mukaan tappaa.

        Raamattu on taikauskoisten ihmisten kirjoittama kirja toisille taikauskoisille ja vähemmän älykkäille.


      • backtothenight
        sadut_satuina kirjoitti:

        Raamatussa on myös kehoitus tappaa uppiniskaiset pojat. Myös raiskattu nainen pitää tappaa, mikäli hän ei ole huutanut apua riittävän kova-äänisesti. Niin ja tietysti homoseksuaalit pitäisi Raamatun kehoituksen mukaan tappaa.

        Raamattu on taikauskoisten ihmisten kirjoittama kirja toisille taikauskoisille ja vähemmän älykkäille.

        Kerro Raamatunkohdat mistä luit nämä.


      • sadut_satuina
        backtothenight kirjoitti:

        Kerro Raamatunkohdat mistä luit nämä.

        5. Mooseksen kirja
        21:18 Jos jollakin on uppiniskainen ja kovakorvainen poika, joka ei ota kuullakseen, mitä hänen isänsä ja äitinsä sanovat, eikä tottele heitä, vaikka he kurittavat häntä,
        21:19 niin hänen isänsä ja äitinsä ottakoot hänet ja viekööt kaupunkinsa vanhinten eteen, asuinpaikkansa porttiin,
        21:20 ja sanokoot kaupunkinsa vanhimmille: 'Tämä meidän poikamme on uppiniskainen ja kovakorvainen, hän ei ota kuullakseen, mitä me sanomme, vaan on irstailija ja juomari.' >> Jakeen lisätiedot
        21:21 Silloin kaikki hänen kaupunkinsa miehet kivittäkööt hänet kuoliaaksi.


      • backtothenight
        sadut_satuina kirjoitti:

        5. Mooseksen kirja
        21:18 Jos jollakin on uppiniskainen ja kovakorvainen poika, joka ei ota kuullakseen, mitä hänen isänsä ja äitinsä sanovat, eikä tottele heitä, vaikka he kurittavat häntä,
        21:19 niin hänen isänsä ja äitinsä ottakoot hänet ja viekööt kaupunkinsa vanhinten eteen, asuinpaikkansa porttiin,
        21:20 ja sanokoot kaupunkinsa vanhimmille: 'Tämä meidän poikamme on uppiniskainen ja kovakorvainen, hän ei ota kuullakseen, mitä me sanomme, vaan on irstailija ja juomari.' >> Jakeen lisätiedot
        21:21 Silloin kaikki hänen kaupunkinsa miehet kivittäkööt hänet kuoliaaksi.

        Kyllä näin lukee.Mutta miksi jätit 21:21 loppuosan pois.
        "Poista paha keskuudestasi,ja koko Israel kuulkoon sen ja pelätköön"

        Ei hän ollut pikkupoika,koska oli kovakourainen.Eli irstaasti ja joi viinaa.
        Siihen aikaan ei ollut vankiloita eikä poliisia,joka olisi kännissä riehuvan pojan
        vienyt putkaan.Poika oli kovakourainen ja siksi uhka ihmisille.Häntä oli varoitettu.
        Kaikki voitava oli tehty.

        Edellisessä viestissä kirjoititi,että "myös raiskattu nainen pitää tappaa,mikäli hän ei ole
        huutanut apua riittävän kovaäänisesti"Mistä olet tämän lukenut?


      • sadut_satuina
        backtothenight kirjoitti:

        Kerro Raamatunkohdat mistä luit nämä.

        Nämä jäi vielä puuttumaan:

        22:23 Jos joku neitsyt on kihloissa miehen kanssa ja toinen tapaa hänet kaupungissa ja makaa hänen kanssaan,
        22:24 niin viekää molemmat sen kaupungin portille ja kivittäkää heidät kuoliaaksi, tyttö siksi, että hän ei huutanut apua kaupungissa, ja mies siksi, että hän teki väkivaltaa lähimmäisensä morsiamelle. Poista paha keskuudestasi.
        22:25 Mutta jos mies tapaa kihlatun tytön kedolla, käy häneen käsiksi ja makaa hänen kanssaan, niin mies, joka makasi hänen kanssaan, kuolkoon yksin.
        22:26 Mutta tytölle älä tee mitään, sillä tyttö ei ole tehnyt kuoleman rikosta; tässä on samanlainen tapaus, kuin jos mies karkaa toisen kimppuun ja tappaa hänet.
        22:27 Sillä hän tapasi hänet kedolla; kihlattu tyttö huusi, mutta hänellä ei ollut auttajaa.
        22:28 Jos joku tapaa neitsyen, joka ei ole kihlattu, ja ottaa hänet kiinni ja makaa hänen kanssaan ja heidät siitä tavataan,
        22:29 niin mies, joka makasi hänen kanssaan, antakoon tytön isälle viisikymmentä hopeasekeliä, ja tyttö tulkoon hänen vaimokseen, koska hän raiskasi hänet; hän älköön hyljätkö häntä koko elinaikanansa.

        Jos siis mies haluaa saada jonkun naisen vaimokseen, kannattaa hänet raiskata!!!!


      • sadut_satuina
        backtothenight kirjoitti:

        Kyllä näin lukee.Mutta miksi jätit 21:21 loppuosan pois.
        "Poista paha keskuudestasi,ja koko Israel kuulkoon sen ja pelätköön"

        Ei hän ollut pikkupoika,koska oli kovakourainen.Eli irstaasti ja joi viinaa.
        Siihen aikaan ei ollut vankiloita eikä poliisia,joka olisi kännissä riehuvan pojan
        vienyt putkaan.Poika oli kovakourainen ja siksi uhka ihmisille.Häntä oli varoitettu.
        Kaikki voitava oli tehty.

        Edellisessä viestissä kirjoititi,että "myös raiskattu nainen pitää tappaa,mikäli hän ei ole
        huutanut apua riittävän kovaäänisesti"Mistä olet tämän lukenut?

        Onko teillä kaikilla taikauskoisilla lukihäiriö!

        Kyllä kyseessä oli "kovakorvainen" eikä "kovakourainen"poika.

        Teillä taikausoisilla on valtaisa tarve yrittää selittää Raamattua aina "parhain päin", vaikka se usein edellyttää, valehtelua, vääristelyä tai älyllistä epärehellisyyttä.


      • backtothenight
        sadut_satuina kirjoitti:

        Onko teillä kaikilla taikauskoisilla lukihäiriö!

        Kyllä kyseessä oli "kovakorvainen" eikä "kovakourainen"poika.

        Teillä taikausoisilla on valtaisa tarve yrittää selittää Raamattua aina "parhain päin", vaikka se usein edellyttää, valehtelua, vääristelyä tai älyllistä epärehellisyyttä.

        Olet oikeassa.Kovakorvainen.Siltä osin vastaus pitää perua.Muilta osin vastaus on perusteltu.

        Itse kirjoitit."Myös raiskattu nainen pitää tappaa,mikäli hän ei ole huutanut apua riittävän
        kovaäänisesti".Tätä ei kuitenkaan löytynyt nyt esittämästäsi "nämä jäi vielä puuttumaan"
        vastauksesta.Onko sinulla muistihäiriö ?
        Myös viimeinen kirjoittamasi lause. "...kannattaa hänet raiskata!!!!" on epätoivoinen
        purkaus.


      • sadut_satuina
        backtothenight kirjoitti:

        Olet oikeassa.Kovakorvainen.Siltä osin vastaus pitää perua.Muilta osin vastaus on perusteltu.

        Itse kirjoitit."Myös raiskattu nainen pitää tappaa,mikäli hän ei ole huutanut apua riittävän
        kovaäänisesti".Tätä ei kuitenkaan löytynyt nyt esittämästäsi "nämä jäi vielä puuttumaan"
        vastauksesta.Onko sinulla muistihäiriö ?
        Myös viimeinen kirjoittamasi lause. "...kannattaa hänet raiskata!!!!" on epätoivoinen
        purkaus.

        Ellei kukaan ole kuullut raiskatun naisen avunhuutoa, on hän itse syyllinen raiskaukseen (halunnut yhtyä). Tällöin myös viemällä naisen riittävän syrjäiseen paikkaan raiskatakseen hänet, välttyy kuolemalta vaikka raiskaaja myöhemmin selviäisi. Myös sanomalla naiselle, että tappaa hänet mikäli huutaa, välttyi kuolemalta. Myös naisen tajuttomaksi lyöminen oli muinoin raiskaajilla käytössä.

        Etkö ymmärrä lukemaasi: raikaamalla neitsyen hänet saa vaimokseen maksalla tämän isälle.


      • darwininopetuslapset
        järkeä_peliin kirjoitti:

        Ihminen, jolla on korkea älykkyysosamäärä voi tehdä tyhmiä tekoja, mutta tyhmä tekee niitä huomattavasti helpommin ja siksi useammin.

        Korkean älykkyysosamäärän omaavia ihmisiä on joutunut vankilaan monesta syystä, mutta tyhmiä ihmisiä vielä useammasta syystä.

        Ihminen joko uskoo Raamatun taikauskoiseen hölynpölyyn tulee auttamatta tyhmäksi. Häneltä puuttuu viisaus, joka häntä suojaisi. Taikauskoinen tyhmyys, siis "usko", ei varjele ihmistä.

        Sinä olet uskovainen.Uskot evoluutioon.


    • Kirjakääröt

      5Moos.29:5 Biblia (1776). Ja minä annoin teidän vaeltaa korvessa neljäkymmentä vuotta; ei teidän vaatteenne vanhenneet yltänne, eikä kenkäs kulunneet jaloissas. 5Moos.8:4. Neh.9:21.

    • sienestäkö.kehittynyt

      Se vasta tyhmää on jos uskoo evoluutioon tai muuhun hömppään.

    • diusadusabhi

      Biblia (1776)
      Jes. 66:2 Ja minun käteni on kaikki nämät tehnyt ja kaikki nämät ovat tehdyt, sanoo Herra; mutta minä katson sen puoleen, joka raadollinen ja särjetyllä hengellä on, ja joka vapisee minun sanani edessä.

    • keidaserämaassa

      Vastaan aloittajan kommenttiin 21.1.2018.
      5 Moos. 21.18-21.21. Tämä on vaikea niellä niidenkin,jotka ovat helluntalaisia tai muita uskovaisia.Nykyaikaa elävien on vaikea ymmärtää sen ajan todellisuutta.
      Mediassa vanhemmat vaativat viranomaisia järjestämään paikkoja lapsilleen,jotka eivät tottele heitä ja tekevät heidän elämänsä raskaaksi.Mooseksen aikaan ei ollut koulukoteja,sijaisvanhempi
      järjestelmää eikä muutakaan keinoa,miten elämän vaikeaksi tekevän lapsen kanssa voisi menetellä.Että itseltä ei pää sekoaisi.
      Jos minä olisin elänyt silloin vanhempien talossa,juopotellut päivät ja sikaillut yöt ja minua olisi sen
      vuoksi varoitettu kivityskuolemalla,niin olisin kyllä valinnut muuta kuin kivityksen.
      Täytyy ihmisen olla tosi tyhmä ja itsepäinen,jos ei taivu vaan menee kivitettäväksiKyllä siitä saa
      syyttää täysin itseään,eikä lakia.
      "Poista paha keskuudestasi..." Helluntalaiset noudattavat tätä käskyä tänäkin päivänä.Jos joku
      seurakunnan jäsen esim. juopottelee,varastelee,tekee huorin eikä tee parannusta niin hänet poistetaan uskovaisten keskuudesta.
      Luterilainen kirkko ei poista keskuudestaan sitä,joka on paha.Jos joku luterilaisessa kirkossa
      jäsenenä oleva esim viettelee lähimmäisensä aviopuolison ja makaa hänen kanssaan,niin häntä
      ei poisteta seurakunnasta.Tällainen rohkaisee muitakin kiusaukseen joutuneita.Seurakunnan
      käy lopulta kuin laivan,jonka peräsin hajoaa myrskyisellä merellä pimeässä.

    • Kirjakääröt

      Neh.13:12 Biblia (1776). Niin koko Juuda toi kymmenykset jyvistä, viinasta ja oljystä tavarakammioihin.

    • BlackBerryWay_EiKirj

      Kyllä sinun rukan täytyy syvästi kärsiä uskovaisista, kun ihan tänne tulet avautumaan.

      Onko joku meistä tehnyt sinulle jotain pahaa? Kerro nimi, niin menen nuhtelemaan.

      Mun äo on hiukan keskitason yläpuolella, mutta se ei vie mua uskovana yhtään eteen päin kaidalla tiellä. Ainoa, joka pitää tiellä, on Jumalan armo, joka annetaan Jeesuksen ristinkuoleman takia jokaiselle, joka uskoo ja ottaa sen vastaan.

      Usko ei ole tyhmyyttä, vaan viisautta; Jumalan viisautta, joka on kaikkea ihmistietoa korkeampi.

      • pois_taikauskot

        Mihin tuo taikauskoisuuteen pohjautuva sijäiskärsimys perustuu?

        Mikä fysikaalinen toiminta on sen taustalla? Onko sitä tutkittu yliopistoissa tai tutkimuslaitoksissa?

        Kuka tai mikä vaati Jumalaasi tekemään tuollaisen prutaalin tempun? Eikö hän muuta keksinyt? Et kai usko vielä myös Joulupukkiinkin?


    • fgdfghfghj

      Viisaus tulee uskosta Jumalaan, mutta älylläkin on jokin merkitys. Kaksi kristittyä, joilla on yli 160 ÄO, on Kent Hovind ja minä. Uskomme King Jamesin raamattuun ja Jeesuksen sovitustyöhön. Pekka Reinikaisenkaan tuskin tarvitsee hävetä älyään, vaikka on hiukan lapsellinen ja opiskeluaikoihinsa jämähtänyt hössäke. Ymmärrystä hänelläkin on riittävästi.

      • pois_taikauskot

        Oletko sinäkin huijari ja valehtelija, kuten Kent Hovind?

        Vuonna 2007 Hovind tuomittiin kymmeneksi vuodeksi vankeuteen verorikoksista, liittovaltion agenttien toiminnan haittaamisesta ja useista muista rikoksista.


    • Tuo äo... olen huomannut että se jolla on isompi äo ovat aina valmiit kertomaan siitä muillekin:)

      Tai jos on menestynyt...silloin kovalla äänellä huudetaan sitä muillekin tiedoksi- kuten Capiche.

      Kouluttamattomien arvostelu on tosi yleistä varsinkin ateismipalstalla.

      • järkeä_peliin

        Mutta tutkimusten mukaanhan ateistit ovat suvaitsevampia kuin uskonnolliset henkilöt.

        Ateistit antavat paremmin hyväksynnän massasta poikkeaville ihmiselle ja ovat avuliaampia kuin uskonnolliset.


    • kysynpävaa

      Mitä ateisti ajattelee vaikkapa Mauno Koivistosta tai Saulista ja hänen uskovasta vaimostaan ?

      • järkeä_peliin

        Istuva presidentti Sauli Niinistö painottaa, että viranomaisten ja valtiovallan tulisi hänen mielestään suhtautua neutraalisti eri uskontoihin.

        Mitä mieltä kristityt ovat muslimi-kansanedustajista (esim. Ozan Yanar, Nasima Razmyar)?


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe