Uhkailtuna typ palveluun ?

Olen te asiakas, 59v, ja täysin terve ihminen, ja olen myös ns. pitkäaikais työtön.
Olen aiemmin normaalisti saanut itse hakea työtä ja olla te toimiston normaali asiakas.
Nyt sain te paperin, mutta tarkemmin katsottuna se onkin kutsu typ palveluun tekemään aktivointi suunnitelma.
Paperin lopussa uhkaillaan työttömyys edun poistolla, jos en tule typ palveluun.

Ilmeisesti on siis mentävä typ neuvotteluun, jos jatkossa syödä aikoo.
Mutta millainen on nykyään tuo typ käytäntö, - yrittääkö ne nyt vielä 2018 pakottaa ilman palkkaa "kuntoutumaan", tai muuhun ilmais orja malliin.? Joka oli aiemmin käytäntönä.
Ja, jos tästä pakko palkattomasta orjuudesta kieltäytyy, niin onko tuet heti poikki?

Joudunko nyt perus toimeentulo sosiaali asiakkaaksi, onko se ainoa keino? Vai miten pystyn pysymään erossa tuosta paljon puhutusta typ kyykytyksestä?
--- Tähän pakko typ aktivointisuunnitelman tekoon olisi nyt Ohjeet ja Vinkit tervetulleita. .
Ilmoita

Omana kokemuksena se, että kieltäydyin typ kyykytyksestä n. 5v sitten . Sain tästä kieltäytymisestä 3 kk karenssin.
Mutta mielestäni oli aiheellista kieltäytyä täysin asiattomasta palvelusta.
Sen jälkeen ei ole pakolla typ toimintaa tarjottu.
1 VASTAUS:
mulla kokemuksena se, että sain mielivalta karenssin poikki vain menemällä itse hakien kuntouttavaan toimintaan.
Se oli järjetön ajan tuhlaus malli, mutta ainoa keino saada karenssi poikki, kun vanhoja ei enää oteta palkka-töihin. Vanhuus siis on suomessa vamma?
+Lisää kommentti
1. Laki TYPistä
http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2014/20141369

Laissa oleellista on, että SINÄ MÄÄRITTELET ITSE mikä on suunnitelmasi ja tarpeesi.

2. Oikeus työttömyysetuuteen

Ote TYP laista: "
Työttömän 1 momentissa tarkoitettujen velvollisuuksien laiminlyönnin vaikutuksesta hänen oikeuteensa saada työttömyysetuutta säädetään työttömyysturvalaissa (1290/2002) ja vaikutuksesta hänen oikeuteensa saada toimeentulotukea toimeentulotuesta annetussa laissa (1412/1997)."

Työttömyysturvalaki
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2002/20021290

Toimeentulolaki
https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1997/19971412
Ilmoita
Kyllä sinne suunnitelman tekoon kannattaa mennä, mutta kannattaa myös olla tietoinen omista oikeuksistaan.

Se missä määrin pakotetaan mihinkin ilmaistöihin, no se riippuu niistä virkahenkilöistä joita siellä sattuu olemaan. Sinun kannattaa vaatia kokoaikatyötä ja palkanmaksua.

Koska olet terve, et tarvitse kuntoutusta. He voivat yrittää "patistaa" sinua lääkärintarkastukseen ja psykiatrille, mutta he eivät voi pakottaa jos kerrot olevasi terve ja että et tarvitse lääkäreiden apua. Voit kertoa olevasi terve ja työkykyinen ja haluavasi palkkatyötä.

He voivat yrittää kammeta sinua eläkkeelle, mutta siihen ei pidä suostua. He yrittävät kaikin voimin keksiä sinusta jotain vikaa. Älä suostu siihen. Kerro olevasi työkykyinen, sekä fyysisesti että henkisesti terve, ja työhön halukas, mutta että työstä tulee saada palkkaa. Pyydä heiltä sellainen työ.

He voivat ehdottaa sinulle työkokeilua, palkatonta työtä, mutta siihen voit todeta että olet jo kokeillut työntekoa ja tiedät mitä se on, et tarvitse kokeiluharjoituksia vaan palkallisen kokoaikatyön.

Sitä paperia ei kannata allekirjoittaa, jossa heille antaa luvan kaikkien sinua koskevien pankki-, terveys-, sosiaali- ja te-tietojen jakamiseen keskenään. Pidä kiinni oikeuksistasi!

Lue siksi ensin perustuslaki kokonaisuudessaan, sitten työttömyysturvalaki, ihmisoikeuslait, ja muista oma arvosi ihmisenä. On sellaisia virkanilkkejä, jotka haluavat riistää sinulta ihmisyyden. Sikäli kun niin käy, he toimivat siinä laittomasti ja siitä pitää valittaa.

Oikeusturvasi tähden voit nauhoittaa koko tilanteen tai ottaa mukaan tukihenkilön, joka tarvittaessa todistaa puolestasi. Sanatarkka nauhoitus on parempi dokumentaatio. Toisaalta jos kaverina on kaapin kokoinen tatuoitu järkäle, se saattaa rauhoittaa tilannetta paremmin. Virkanilkit hyökkäävät heikkojen kimppuun. Pysy siis vahvana.

Nää typ-hommat on sellaisia, että siinä järjestelmällisesti hyökätään ihmisten kimppuun, joilla ei katsota olevan puolustajia. Vähän kuin natsi-Saksassa oli Hitler-jugend. Rikollisen systeemin rakkikoira, joka vaivihkaa ja vähä vähältä riistää kansalaisilta oikeudet ja muuttaa koko yhteiskunnan moraalittomaksi.

http://www.ihmisoikeudet.net/opi-ihmisoikeuksista/ihmisoikeuksien-sisalto/orjuuden-ja-pakkotyon-kielto/
1 VASTAUS:
Olen ollut tuolla josta kirjoitat ja toistaiseksi vielä selvinnyt hengissä, kuulen ja vaistoan heidän koirapartion lähestyvän, suuret päälliköt ovat voimakkaasti ilmaisseet tahtoaan käsi ylhäällä kaikkien hyväksi ja se tarkoittaa minun uhraustani. Seuraavalla kerralla en enää palaa, he vievät minut ja toiset kelpaamattomat..
+Lisää kommentti
Itselle "tarjottiin" kuntouttavaa työtoimintaa. Kieltäydyin ja karenssi pasahti, kolmen kuukauden päästä oli suunnitelman päivittäminen joka oli käytännössä uusi tarjous kuntouttavasta.

Nyt on karenssi työssäoloehdolla. Ei siellä asiakasta välttämättä kuunnella vaan tarjous on mallia ota tai jätä, eli kuntouttava tai karenssi.

Jos pärjäät karenssilla niin hyvä, muutoin joudut liki 100 varmasti kuntouttavaan.

Itse saan leikattua toimeentulotukea ja vajeen paikkaan parin päivän firabelihommilla.

Työtä ottaisin kyllä mieluusti vastaan ihan kokopäiväisestikin.
1
Ilmoita
Minä en ole vielä joutunut kuntouttavaan työtoimintaan, vaikka olen ollut yli 10 vuotta työttömänä yhteen putkeen. Mutta laskeskelin, että jos joutuisin ja kieltäytyisin ja saisin karenssin niin toimeentulotukena saisin tismalleen saman summa käteen kuukaudessa kuin työttömyyskorvauksena, joten ei asia minua huolestuta.

Olen tähän asti pystynyt perustelemaan minkä takia en kuntouttavaan halua mennä ja ovat ymmärtäneet, eivätkä siihen ole pakottaneet. En tiedä mistä johtuu, ehkä siitä että joidan ikääntyneitä ja sairaita vanhempiani.
2 VASTAUSTA:
Et saa, koska toimeentulotukeasi leikataan 20%, sitten toistuvasta 40% (tämä on toimeentulotuen perusosasta). On hyvin epätodennäköistä että karenssin saadessasi toimeentulotukesi perusosaa ei leikata, koska laki toimeentulotuesta mahdollistaa leikkaamisen heti alkuunsa 20%:tilla jos toimii työvoimapoliittisesti moitittavasti (kieltäytyy työllistävästä tai työllistymistä "edistävästä" toimenpiteestä), tai sama homma, jos ei ilmoittaudu työttömäksi työnhakijaksi alkuunsa, tai tuen katkaisun jälkeen uudelleen.

Ikävä kyllä näin. Toimeentulotuen avulla tulosi ovat suurinpiirtein samat kuussa kuin työmarkkinatuenkin, jos toimeentulotuki maksetaan täytenä, mutta käytännössä karenssin vuoksi sitä ei juurikaan ikinä täytenä makseta, vain sitä leikataan, jolloin et saa samaa summaa käteen.
asdsadsadsad kirjoitti:
Et saa, koska toimeentulotukeasi leikataan 20%, sitten toistuvasta 40% (tämä on toimeentulotuen perusosasta). On hyvin epätodennäköistä että karenssin saadessasi toimeentulotukesi perusosaa ei leikata, koska laki toimeentulotuesta mahdollistaa leikkaamisen heti alkuunsa 20%:tilla jos toimii työvoimapoliittisesti moitittavasti (kieltäytyy työllistävästä tai työllistymistä "edistävästä" toimenpiteestä), tai sama homma, jos ei ilmoittaudu työttömäksi työnhakijaksi alkuunsa, tai tuen katkaisun jälkeen uudelleen.

Ikävä kyllä näin. Toimeentulotuen avulla tulosi ovat suurinpiirtein samat kuussa kuin työmarkkinatuenkin, jos toimeentulotuki maksetaan täytenä, mutta käytännössä karenssin vuoksi sitä ei juurikaan ikinä täytenä makseta, vain sitä leikataan, jolloin et saa samaa summaa käteen.
Lain mukaan toimeentulotuen "alentaminen voidaan tehdä vain edellyttäen, että alentaminen ei vaaranna ihmisarvoisen elämän edellyttämän turvan mukaista välttämätöntä toimeentuloa eikä alentamista voida pitää muutenkaan kohtuuttomana", lisäksi "Alentaminen voi olla kestoltaan enintään kaksi kuukautta kerrallaan kieltäytymisestä tai laiminlyönnistä lukien", ja "Perusosan alentamisen yhteydessä on aina laadittava, mikäli mahdollista, yhdessä toimeentulotuen hakijan ja tarvittaessa yhteistyössä työ- ja elinkeinoviranomaisten ja muiden viranomaisten kanssa suunnitelma toiminnasta asiakkaan itsenäisen suoriutumisen edistämiseksi".

Mikäli tämä lain kunnioitus ei kelalle käy, siitä pitää valittaa!

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1997/19971412#L2P10
+Lisää kommentti
Onko tuollaiseen typ touhuun pakko osallistua ?
Milloin typ, mopa, tms. on muuttunut pakolliseksi, vai onko se pakollinen ollenkaan ?
( - voisiko olla, että työtöntä pelottelevat pakollisuudella ja karenssilla, ja eivät kerro että se on vapaaehtoista puuhaa.. ? Kun luultavasti näiden eri kyykytysten takana on vain halutut kaupunkien maksu säästöt työttömien korvauksista kelalle...).
Jos esim. vain vaatisi, että saa olla Te asiakas.
Niin ei tarvitse alkaa noihin typ houreisiin mukaan ollenkaan.
1 VASTAUS:
Kun työttömyys turvan katkaisulla uhkaavat, niin köyhän on alistuttava.
Mutta jos on rahaa elämiseen, niin voi kieltäytyä.

Jos köyhä kieltäytyy typ mopa, tms. mielivallasta, niin köyhä menettää toimentulon.
Jopa siitä alimmasta sos. tuesta leikataan 40%, jos sellaista yleensä saa.
2018 Kokoomuskepu lahtaus on nyt tällaista.
+Lisää kommentti
Ne karenssit ovat varmaankin pitkälti onnenkauppaa, minkälainen te-täti siellä on vastassa.

Karenssiperusteita on kuitenkin muiden kohdalla olleet: Kieltäytyminen typ/mopa asiakkuudesta, kieltäytyminen aktivointisuunnitelman allekirjoittamisesta (johon on tietysti vastoin asiakkaan tahtoa kirjattu yhtenä toimenpiteenä kuntouttava) ja ihan kieltäytyminen kuntouttavasta.

Ja sitä toimeentulotukea leikataan ensin 20% ja jossain vaiheessa kun kieltäydyt uudestaan 40% joka tarkoittaa noin 290€ kuussa lapaan.

Sekin riippuu tuurista millainen te-täti ja kelan täti sattuu asioitasi käsittelemään. Itsellä tt-tuki alennettiin samantien kun kieltäydyin kuntouttavasta ja sain karenssin. Syy: työvoimapoliittisesti moitittava käytös.
1
Ilmoita
Aktivointisuunnitelmaa ei voi tehdä, jos sinulle ei ole tehty aiemmin työllistymissuunnitelmaa.
2 VASTAUSTA:
Mikä on aktivointisuunnitelma?Tiedän vain tuon työllistymissuunnitelmän
Liibajamaja1963 kirjoitti:
Mikä on aktivointisuunnitelma?Tiedän vain tuon työllistymissuunnitelmän
Te tekee työllistymissuunnitelmaa
typ mopa ne tekkee kai aktivointisuunnitelmaa....
+Lisää kommentti
Työelämä on muuttunut kymmenessä vuodessa, tosin helpommaksi, mutta kuitenkin. Ihminenkin muuttuu siinä ajassa.

On hyvä selvittää mikä työkyky on. Jos kuntouttava tuntuu helpolta ja siinä pärjää hyvin, niin voi olla edellytyksiä töihin menemiseenkin. Monille pelkä ajatus töiden tai muunkaan tekemiselle on niin vaikea paikka, että kuntouttavaa toimintaa ei voida tehdä kovin vaativaksi.
Se voi tuntua työkykyisestä turhalta, mutta on kohtuutonta ajatella, että kun massoja käsitellaan, kaiken voisi tehdä räätälöidysti ihan jokaisen luonteen tai mieltymysten mukaan.

Toisaalta harva pääsee työpaikallakaan valikoimaan juuri ne mielenkiintoisimmat ja motivoimimmat työt. Siinä mielessä aktivointi on hyvä mittari työkyvylle ja sille onko ihminen ylipäänsä kykenevä tekemään asioita, jotka ei satu kiinnostamaan.
3 VASTAUSTA:
pienipiru,,,,,, sinähän Olet epärehellinen, kun et puhu palkasta mitään !
Rehellinen Kannuste työn tekoon on palkka.
Ilman palkkaa puhutaan aidosta orjuudesta.

Aloittajan kannattaa pitää puoliaan typ mielivaltaa vastaan, ja kieltäytyä kaikesta orjuudesta,
ja vaatia ihmisarvoista kohtelua.
Lainsäädäntöä mielivaltaa vastaan on olemassa. Ongelma on, ettei työttömillä ole rahaa asianajajaan. Siksi köyhiä kohdellaan huonosti kun käytännössä ei ole oikeusturvaa.
Mieleistä palkkatyötä ja huonompaa palkkatyötä ei voida verrata keskenään samaan tapaan kuin palkkatyötä ja kuntouttavaa työtoimintaa.

Ensimmäiseksi mainitussa kaksikossa on molemmissa kyseessä työsopimuksen alainen työsuhde palkalla, eli palkkatyö - jälkimmäisessä vertaat kaksikkoa, joista toinen on työsopimuksen alainen työsuhde palkalla, eli palkkatyö; ja toinen ei ole ollenkaan työsopimuksen alainen eikä työsuhde, ei palkalla, eikä palkkatyö.

Epäkelpo vertaus.

Ei yllätä ettei PieniPiru tajua jälleen kerran mistä puhuu, tai sitten tajuaa mutta on "epärehellinen" vertauksissaan. Orjaporvarin rakkikoira kun on.

Terve pelkästään ilman työtä vailla oleva pitkäaikaistyötönkin tarvitsee tilanteen korjaamiseksi vain ja ainoastaan sitä oikeaa palkkatyötä, josta saa sen verran kuussa palkkaa, ettei tarvitse enää olla tukiluukun asiakas. Kaiken A ja O on päästä tienaamaan palkkaa itsenäisesti ja elättämään itsensä työllä sekä palkalla, vähintään siinä määrin, että pääsee taloudellisista tuista eroon (työttömyys, sosiaaliturva).

Palkaton työ ei johda tukiluukun asiakkuuden loppumiseen eikä itsensä elättämiseen palkkatyöllä, koska se on työtä josta ei saa palkkaa - eikä näin ollen voi tienata elantoansakaan.

Ei ole yhtäkään syytä työttömän kannalta, miksi olisi hyvä osallistua mihinkään palkattomaan työhön tai kuntoutukseen, jos ei ole sairas, koska ne eivät ole palkkatyötä eivätkä johda palkkatyöhön. Niistä ei ole työttömän kannalta siis mitään hyötyä missään mielessä, katsoi sitä palkkatöihin ja avoimille työmarkkinoille työllistymisen tai minkä tahansa muun muuttujan kannalta. Työllistymistä edistävät toimenpiteet parantavat ja edistävät työttömän edellytyksiä työllistyä avoimille työmarkkinoille tasan yhtä paljon kuin "kotisohvalla makoilu".

Joissain tapauksissa näiden työllistymistä "edistävien" palveluiden itseisarvo on jopa negatiivinen ja huonompi kuin "kotisohvalla makoilulla", koska nämä "palvelut" on räätälöity palveluntarjoajan rikastuttamista varten hinnalla millä hyvänsä, ei palveluun osallistuvan tukemista työmarkkinoille pääsyä varten.
Natsi äänessä jälleen...
+Lisää kommentti
Aktivoinnista kieltäytyminen on hyvä mittari terveelle järjelle.

Jos olet koulutettu, työkykyinen ja työhaluinen niin kuntouttavasta työtoiminnasta ei ole muuta kuin haittaa.

Kuntouttavassa nimittäin joudut joko täysin tyhjänpäiväiseen puuhasteluun tai sitten ilmaistöihin. Kumpikaan ei auta normaalia elämää elävää työtöntä sen enempää työllistymään kuin parantamaan elämänhallintaansa.

Jollekin päihde- tai mielenterveysongelmaiselle voi olla hyväkin paikka, tai jos on fyysistä vaivaa ettei normaalityöhön oikein kykene. Tosin silloin ei kuntouttavaan pääse useista pyynnöistä huolimatta. Kertoo paljon systeemin järkevyydestä

Asenne on että "sinähän teet mitä käsketään" tai kärsit nahoissasi. Itselle ei karenssi ja toimeentulotuelle tippuminen ollut kovin iso ongelma, monelle se voi ollakin. Se tt-tuella olo vain aiheuttaa sen ettei pieniä parin viikon työkeikkoja kannata ottaa vastaan lainkaan koska niistä saatu liksa on pois toimeentulotuesta eli käteen ei jää mitään, persnettoa tuleekin sitten työssäkäyntikulujen verran.

Kuten jo aiemmin kirjoitin, se on onnenkauppaa millaiset tädit vastaan sattuvat. Varmaa on että jos "tarjoavat" kuntouttavaa, on sinne mentävä tai paukahtaa karenssi.
1
Ilmoita
Ne pistää ekana allekirjoittamaan paperin suunnitelmasta. Sitten ne lyö työpaikka lappuja käteen ja niihin työpaikkoihin on haettava koska ne uskoo ettei työtön hae edes töitä. Sitten ne käskee työkokeiluun 8 tuntia päivässä ilman palkkaa. Minä en allekirjoittanut sitä lappua ja parit uhkailut niille että haen heti sairaslomaa jos ne tyrkyttää työkokeilua. Itse ne tekivät minusta analyysin että olen mielenvikainen ihminen, kirjoittivat siitä oikein lausunnon joten jos käskevät työkokeiluun niin raastupa kutsuu.
Ilmoita
Aloittajalla on kova tarve tuoda itseään esille tai kyse on tyypillisestä tämän palstan trollauksesta.
Samat kysymykset ovat olleet toisella palstalla.
https://keskustelu.suomi24.fi/t/15142360/kutsu-typ-palveluun
4 VASTAUSTA:
Hyvä että ovat olleet esillä !
Nyt hän saa monipuolisia vastuksia ja ohjeita.
Näistä asioista pitää puhua julkisuudessa, eikä yrittää vaientaa.
Tosiasiat ovat ikäviä,
ja paljastuu tämä kepu kokoomus lahtarien, ja sdp vihreät naivistien tekemät kyykytykset !
Isot puolueet ovat suomen tällaiseksi työttömyys helvetiksi itse rakentaneet !
Totuus on aika tuoda esiin !!
Onhan se mukavaa kysellä samoja asioita uudelleen ja uudelleen ja postittaa jatkuvasti uusia kysymyksiä.Vastaajat joutuvat jatkuvasti vastaamaan samoihin kysymyksiin ja aikaa siihen kuluu valtavasti.Tuollainen jatkuva kysely on pelkkää trollausta ja ihmisten hyväksikäyttöä kun kysyjä ei itse vaivaudu lukemaan aikaisempia vastauksia eikä itse halua etsiä tietoa.
Samaaskeidaa kirjoitti:
Onhan se mukavaa kysellä samoja asioita uudelleen ja uudelleen ja postittaa jatkuvasti uusia kysymyksiä.Vastaajat joutuvat jatkuvasti vastaamaan samoihin kysymyksiin ja aikaa siihen kuluu valtavasti.Tuollainen jatkuva kysely on pelkkää trollausta ja ihmisten hyväksikäyttöä kun kysyjä ei itse vaivaudu lukemaan aikaisempia vastauksia eikä itse halua etsiä tietoa.
- On erittäin hyvä, että kyselee, ja noita vastauksia kun katsoo, niin erilaisia ne on. Näissä kyykytys asioissa on niin monta eri kyykytys mahdollisuutta. Näin ne tulevat esiin ja käytäntö selviää.
- Ehkä kannattaisi laittaa kysely myös jonnekin työttömyyden ulkopuoliselle kanavalle keskusteluun, niin koko raaka mätä todellisuus ja kyykytys toimina laajuus ja julmuus tulisi kansan tietoon ja keskusteluun !
KyykytysSuomi2018 kirjoitti:
- On erittäin hyvä, että kyselee, ja noita vastauksia kun katsoo, niin erilaisia ne on. Näissä kyykytys asioissa on niin monta eri kyykytys mahdollisuutta. Näin ne tulevat esiin ja käytäntö selviää.
- Ehkä kannattaisi laittaa kysely myös jonnekin työttömyyden ulkopuoliselle kanavalle keskusteluun, niin koko raaka mätä todellisuus ja kyykytys toimina laajuus ja julmuus tulisi kansan tietoon ja keskusteluun !
Hyvin sanottu!
+Lisää kommentti
On myös mahdollista että on saanut kutsun typpiin tai mopaan ja haluaa neuvoja.

eipä siinä neuvot auta jos tarjotaan jotain se on otettava tai sitten karenssi.
Ilmoita
"(30.12.2002/1294)
Edellä 1 ja 3 momentissa tarkoitettu alentaminen voidaan tehdä vain edellyttäen, että alentaminen ei vaaranna ihmisarvoisen elämän edellyttämän turvan mukaista välttämätöntä toimeentuloa eikä alentamista voida pitää muutenkaan kohtuuttomana. "

Mikäli kela yrittää alentaa toimeentulotukea voi vedota tuohon pykälään. Kela korjaa päätöksen lähes 100 prosenttisen varmuudella. Johtuen siitä että kela ei tahdo oikeuden ennakkopäätöstä asiaan koska joutuisivat muuttamaan ohjeistuksiaan.

Ainoa poikkeus voi olla että asut esim vanhempien luona jolloin asunnon menetys/nälkäkuolema ei ole ajankohtaisia.

Kunnalta toki kannattaa hakea alennettu määrä harkinnanvaraisena koska kelan päätöksissä voi kestää.
2 VASTAUSTA:
Tosiaan meillä on hyväkin lainsäädäntö, vaikka hallituksen kätyrit eivät halua sitä noudattaa. Ja ihmiset pidetään pääsääntöisesti tietämättöminä. Toimeentulotukilaissa on muutakin merkittävää, esim:

"Jokaisella on oikeus saada toimeentulotukea, jos hän on tuen tarpeessa eikä voi saada toimeentuloa ansiotyöllään, yrittäjätoiminnallaan, toimeentuloa turvaavien muiden etuuksien avulla, muista tuloistaan tai varoistaan, häneen nähden elatusvelvollisen henkilön huolenpidolla tai muulla tavalla."

"Jos hakijalla ei ole tosiasiallista mahdollisuutta hankkia asuinpaikkakunnaltaan 2 momentissa tarkoitettua asuntoa, asumismenot voidaan ottaa huomioon täysimääräisenä myös määräajan jälkeen."

täydentävä toimeentulotuki:
"2) henkilön tai perheen erityisistä tarpeista tai olosuhteista johtuvat, toimeentulon turvaamiseksi tai itsenäisen suoriutumisen edistämiseksi tarpeelliseksi harkitut menot.
(26.6.2015/815)
Henkilön tai perheen erityisenä tarpeena tai olosuhteena voidaan pitää esimerkiksi pitkäaikaista toimeentulotuen saamista, pitkäaikaista tai vaikeaa sairautta sekä lasten harrastustoimintaan liittyviä erityisiä tarpeita."

- pitkäaikainen toimeentulotuen saaminen oikeuttaisi näin ollen lisätukeen, mikä on täysin päinvastaista kuin mitä hallituksen kätyrit ajavat, pitkään köyhinä olleiden köyhdyttämistä entisestään.

"Toimeentulotuen perusosa kuukautta kohti on:
1) yksin asuvalla henkilöllä 458,10 euroa; (19.12.2017/983)"

- alennettiiko perusosaa juuri? Muistelen että aiempi perusosan suuruus olisi ollut 485 euroa. Tämäkin heikennys on tehty salassa, vaivihkaa.

Joka tapauksesssa laki kannattaa lukea ja opiskella, jotta on tietoinen oikeuksistaan. Hallituksen kätyrit pyrkivät yleisellä mielipidemuokkauksella hämärtämään ihmisten oikeudentajua ja saamaan aikaan fasistisen amerikkalaismallisen yhteiskunnan. Hyvinvointivaltion alasajon.

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1997/19971412#L2P7
"Edellä 1 ja 3 momentissa tarkoitettu alentaminen voidaan tehdä vain edellyttäen, että alentaminen ei vaaranna ihmisarvoisen elämän edellyttämän turvan mukaista välttämätöntä toimeentuloa eikä alentamista voida pitää muutenkaan kohtuuttomana. "

Tämä on mielenkiintoinen pykälä siinä mielessä, että ihmisarvoinen elämä vaarantuu jo vaikka saisi alentamattoman perusosan. Toimeentulotukinormilla eläminen on jatkuvaa puutetta varsinkin pitempään jatkuessaan.

Jos haluttaisiin oikeasti ehkäistä syrjäytymistä ja panostaa ihmisarvoiseen elämään, nostettaisiin vähimmäistukia siedettävälle tasolle. Yksinäiselle ihmiselle vähintään 200 euroa lisää kuukaudessa mahdollistisi laissa tavoitellun omatoimisuuden ja sosiaalisen turvallisuuden, kun taas riittämätön perusosa vie sen ja aiheuttaa syrjäytymisen.
+Lisää kommentti
Vanha hyväksi havaittu keino virkanilkkien uhkailua ja mielivaltaa vastaan:

Ennen vanhaan, joksus ruotsin ja venäjän vallan aikana, meillä päin virkanilkkejä vietiin metsään missä susien tiedettiin liikuvan, sidottiin puihin ja luonto hoiti ongelman. Sittemmin tavat on muuttuneet mutta kun nykyisin mennään monessa asiassa taakse päin niin tuonkin tavan voisi ottaa taas käyttöön kun nykyisin noita susia on ympäri Suomea.

En yhtään ihmettele jos nykymeno johtaa tuon vanhan keinon käyttöön lähiakoina.
1
Ilmoita
Kannataa ajatella niin, että pahin, mitä voi sattua, on työn saaminen.
Sitä varten sinä saat työttömyyspäivärahaa, joten ei kai se kovin paha juttu voi olla.
1 VASTAUS:
huom ! - tulisi tässä yhteydessä aina puhua palkasta ja rehellisestä palkka työstä !!

Typ, mopa, te, harrastama Kuntouttava pakko orjuus, työkokeilu ilman palkkaa, jne,,,,ovat huijjausta !
Orjuus ilman palkkaa ei ole enää laillinen vaihtoehto, vaikka sitä yriteteään pakko syöttää työttömille !
+Lisää kommentti
Mikäs tälläinen oikein on?
Kunnilla on velvollisuus työllistää kokoaikatyöhön, jos enimmäisaika tulee täyteen työnhakijan täytettyä 57 vuotta.
4 VASTAUSTA:
Ei se malli toimi käytännössä , koska on niin paljon työttömiä !! - paikkoja ei ole... ja ei ole halua työllistää palkalla !
PalkkaTyöPulaa kirjoitti:
Ei se malli toimi käytännössä , koska on niin paljon työttömiä !! - paikkoja ei ole... ja ei ole halua työllistää palkalla !
Eli kenenkään ei tarvitse mennä töihin ennen kuin yhtenä päivänä on kaikille työttömille tarjota yhtä aikaisesti töitä?
Eikä mitä vaan työtä vaan kokeneen ammattityöntekijän työ riippumatta osaamisesta.
PieniPiruVasempaan kirjoitti:
Eli kenenkään ei tarvitse mennä töihin ennen kuin yhtenä päivänä on kaikille työttömille tarjota yhtä aikaisesti töitä?
Eikä mitä vaan työtä vaan kokeneen ammattityöntekijän työ riippumatta osaamisesta.
Jos ei ole niitä työpaikkoja, niin melko hankala on mennä töihin.
Joten kannattaa nyt laittaa hakemuksia suoraan tämän aktivointi asian hoitajille, sipilälle, vartiaiselle, mykkäselle, orvolle, lintilälle, pers niinistölle, yms turhan puhujille..
Siis Suoraan nille kyykyttäjille, ja tuhansin kappalein !!
- Ja käytännön huomiona työstä; kerran olen itse kokeillut jopa kävellä tehtaan portista sisään töihin, mutta vartijat ei laskeneet edes tehtaan portista sisään,,,, vaikea siinä on sitten työskennellä !! -- tämä niin kuin kevennyksenä....
PuuttuvatTyöpaikat kirjoitti:
Jos ei ole niitä työpaikkoja, niin melko hankala on mennä töihin.
Joten kannattaa nyt laittaa hakemuksia suoraan tämän aktivointi asian hoitajille, sipilälle, vartiaiselle, mykkäselle, orvolle, lintilälle, pers niinistölle, yms turhan puhujille..
Siis Suoraan nille kyykyttäjille, ja tuhansin kappalein !!
- Ja käytännön huomiona työstä; kerran olen itse kokeillut jopa kävellä tehtaan portista sisään töihin, mutta vartijat ei laskeneet edes tehtaan portista sisään,,,, vaikea siinä on sitten työskennellä !! -- tämä niin kuin kevennyksenä....
JOSKUS AIEMMIN KEHTASIN KYSELLÄ TÖITÄ. MUTTA LOPETIN KUN SE ON NIIN KUMMALLISEN HANKALAA.
Olen huomannut, että ei ole toivottava asiakas, jos käy töitä suoraan firmoista kyselemässä..... Tosi tylyä palautetta saa..... Niin ei kehtaa enää kysellä ja paska puheita kuunnella..
Sama juttu noi hakemukset, kun ei niihin enää edes vastata. Niin turhauttavaa hukka puuhaa on turhaan hakea.
Työpaikka pula on suuri ja vakava ongelma.
+Lisää kommentti
Eihän nuo karenssit mitään. Itselleni aikoinaan laitettiin päälle työssäoloehto joka poistuu vain kun on ollut kuukausia täyspäiväisesti jossain. Tuon takia olin toimeentulotuen piirissä pari vuotta. Tuon ehdon välissä olin palkkatöissäkin toista vuotta mutta pikkufirman palkanmaksu toimi tyyliin ilman tilinauhoja, vaikka verot yms. maksoivatkin, joten työkkärissä eivät kelpuuttaneet sitä.
Tuo ehto poistui vasta kun olin vuoden opiskelemassa.
Ilmoita
Ketjun aloittajalle:Todennäköisesti joudut TE-keskuksen armoille elikkä kaiken mitä sieltä sattuu tulemaan joudut kestämään.Aktiivimalli.
Ilmoita
Ensin työtön joutuu uhkailtuna palveluun. Sitten kun hän on palvelussa hänet kiristämällä pakotetaan orjuuteen. Ja tämä on siis laillista.

Tätä nimitetään työvoiman palvelukeskukseksi. Miksi?

"Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP) on TE-toimiston, kunnan ja Kelan yhteinen toimintamalli, joka palvelee pidempään työttömänä olleita työnhakijoita."

Tosissaan tässä kehdataan väittää että työttömiä palvellaan.

Vaikea uskoa näistä tosielämän kertomuksista.
2 VASTAUSTA:
Tarkoitan sitä että joku tässä valehtelee.

Joko työttömät joita on palveltu TYP:ssa valehtelevat tai TYP ja TE-palvelut sivuineen valehtelevat.

Mitenköhän asia mahtais olla.
no.justiinsa kirjoitti:
Tarkoitan sitä että joku tässä valehtelee.

Joko työttömät joita on palveltu TYP:ssa valehtelevat tai TYP ja TE-palvelut sivuineen valehtelevat.

Mitenköhän asia mahtais olla.
Asia on niin, että julkisuuteen kerrotaan se kaunis kuva.
Ja se vallitseva todellisuus on aivan karmea.
+Lisää kommentti
Kannattaa lukea viralliset sivut esim. monialaisesta yhteispalvelusta.

Täyttä paskaa. Kauniita sanoja yhdessä sopimisesta ja yksilöllisestä palvelusta uusien työllistymiseen johtavien polkujen löytämiseksi.

Todellisuus: Karenssin uhalla kuntouttavaan kiristäminen.
1 VASTAUS:
Orjuus tai nälkäkuolema.
+Lisää kommentti
Entisaikainmalliin työt kun vähenee, köyhyys senkun lisääntyy.
Ilmoita

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmoita
Omia kokemuksia.
Olen ollut typ kyykytettävänä ja olen edelleen.
Jouduin karenssilla uhaten typ palveluun. Ja täältä typ holhouksesta on vaikea päästä pois.
Hain paluuta normaaliksi te asiakkaaksi kun huomasin käytännössä, että tämä typ asia on ajan tuhlausta. Mutta olen edelleen typ toiminnan piirissä.
Ei ole tarjolla töitä palkalla. Painostavat menemään ilman palkkaa harjoittelemaan työ toimintaa, tai muuta terapiaa. Olen terve ja täysjärkinen, niin ei tuollainen ajan tuhlaus ja pakko "terapia toiminta" kiinnosta yhtään. Uusia typ tapaamisia on luvassa. Karensilla uhataan jos en tottele.

Typ palvelulla on oma toimisto, omat työntekijät, ja voi olettaa että tämä systeemi byrokratia maksaa valtiolle paljon. Asiakkaita näyttää olevan paljon. Tilojen edustalla seisoo tupakalla työttömiä. Turhautuneita ja kiristettäviä on paljon. Tämä on iso virasto ja näitä on kai jokaisessa kaupungissa suomessa? On Iso hallinnon ala. Luotu kai jo lipponen-vanhanen hallitusten aikana,,, ihalainen filatov sdp aikaan ? Ja nyt kokoomus kepu käyttää tätä edelleen arbeit macht frei toimintaan.
3 VASTAUSTA:
Jos pidät itseäsi muita työttömiä parempana, niin mikä tekosyy sinulla on sille ettet saa työtä?
Kannattaa pitää ne virkanilkit nyrkin ja lain välissä, lähes aina on jokin kantelu tai valitus vireillä. Siitä saa sellaisen maineen ettei virkanilkit edes yritä mitään. Omalla kohdalla tuo on toiminut. Palkkatöihin lähden mutta pellleilemään en ala, tuon olen monta kertaa sanonut työkkärissä selvällä suomen kielellä ja perille on mennyt eikä karenssiakaan ole ikinä tullut vaikka olen ollut työkkärin asiakkaana viidellä eri vuosikymmenellä.
PieniPiruVasempaan kirjoitti:
Jos pidät itseäsi muita työttömiä parempana, niin mikä tekosyy sinulla on sille ettet saa työtä?
palkka työpaikka pula on syynä, ettei palkka työpaikkaa löydy...
syy on juuri se vakava työpaikkapula

voisitkin sinä pienpiruvas. palkata minut töihin? tai jonkun muun 1/2 miljoonasta työttömästä?
+Lisää kommentti

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmoita
Minutkin laitettiin typpiin ihan tuosta vaan. Antoivat lappuja että hae töihin tuonn eja tuonne. No hain ja käskivät allekirjoittaa työhakusuunnitelma lapun. Sanoin että en allekirjoita, osan hakea töitä. Pistivät minut toimeentulotuelle vaikka olin siinä ollut just 10 vuotta. Ehdin saamaan työmarkkinatukea 6 kuukautta. No sama se pari kymppiä vähemmän on toimeentulotuki.
Ilmoita
Minutkin laitettiin typpiin ihan tuosta vaan. Antoivat lappuja että hae töihin tuonn eja tuonne. No hain ja käskivät allekirjoittaa työhakusuunnitelma lapun. Sanoin että en allekirjoita, osan hakea töitä. Pistivät minut toimeentulotuelle vaikka olin siinä ollut just 10 vuotta. Ehdin saamaan työmarkkinatukea 6 kuukautta. No sama se pari kymppiä vähemmän on toimeentulotuki.
2 VASTAUSTA:
Muuten meni varmaan aika hyvin niin, kuin pitääkin.
Nimimerkkisi on kuitenkin harhaanjohtava.
Et ole työtön koska et kuulu työvoimaan.

Voit olla tyytyväinen siihen, että saat saman kuin ennenkin eikä sinun tarvitse edelleenkkään tehdä mitään kuten et ole tehnyt viimeiseen kymmeneen vuoteen.
PieniPiruVasempaan kirjoitti:
Muuten meni varmaan aika hyvin niin, kuin pitääkin.
Nimimerkkisi on kuitenkin harhaanjohtava.
Et ole työtön koska et kuulu työvoimaan.

Voit olla tyytyväinen siihen, että saat saman kuin ennenkin eikä sinun tarvitse edelleenkkään tehdä mitään kuten et ole tehnyt viimeiseen kymmeneen vuoteen.
terveisiä perseestä asenne sinulla....
+Lisää kommentti
Nyt en käsitä tätä juttua, onko tosiaan niin helppoa ja mukavaa olla kotona ja köyhä. Tämähän tässä erottaakin minut teistä, omistan asunnon, ja velkaa on, joten en saa toimeentulotukea, mikä on minusta väärin.
Eli köyhät saa kaiken, jos joutuu karenssille niin eiku sossuun, muut tehköön paskaiset työt.
No hyvä kun sain vielä töitä, mutta vääryys tässäkin asiassa on
4 VASTAUSTA:
Kadehditko köyhyyttä, leipäjonoja ja muita työttömän köyhyys etujakin ?
JumalatonAhneus kirjoitti:
Kadehditko köyhyyttä, leipäjonoja ja muita työttömän köyhyys etujakin ?
Jos töissäköyvä tekee ilmaista työtä verottajalle puolet vuodesta, niin miksi työtön ei voisi tehdä samaa?
Toisen puolen voi työtön sitten lorvailla kun töissäkäyvä alkaa ansaita itselleen.

Moni tässä maailmassa olsi valmis vaihtamaan koska tahansa paikaa suomalaisen "köyhän" kanssa. Suomalaiset kuuluvat maailman rikkaimpaa yhteen prosentiin ja meidän köyhät olisivat monissa muissa maissa rikkaita.
Liian moni lorvailee ja virkailee töissä. On tärkeänä tekevinään jotain..
Todellisuudessa tekee tarpeetonta puuhaa liian korkealla palkalla ja eduilla.
Työpanos ei ole edes työmatkaan kulutetun energian arvoinen !
Tai omistaa paljon jolloin yhteiskunta tukee omistamista keinottelun tukien kautta. Siis lorvailee, omistaa ja on muka jotenkin puhdas ja pyhä. sielu syvällä esim. vakuutuskirjekuoressa.
PieniPiruVasempaan kirjoitti:
Jos töissäköyvä tekee ilmaista työtä verottajalle puolet vuodesta, niin miksi työtön ei voisi tehdä samaa?
Toisen puolen voi työtön sitten lorvailla kun töissäkäyvä alkaa ansaita itselleen.

Moni tässä maailmassa olsi valmis vaihtamaan koska tahansa paikaa suomalaisen "köyhän" kanssa. Suomalaiset kuuluvat maailman rikkaimpaa yhteen prosentiin ja meidän köyhät olisivat monissa muissa maissa rikkaita.
Hyvinvointivaltiota alasajetaan raakasti tuomalla maahan liikaa elättejä ulkomailta.
Näin saadaan kaikkien köyhien edut, sosiaaliturva,, yms.. leikattua ja työehdot heikennettyä.
Suomesta rakennetaan pakolla, super navismin hengessä ja ovelasti ahneuden hengessä, pohjolan kongoa, jossa kokoomus voi hyvin kun aito riisto toimii !!

Älä äänestä kokoomus pers niinistöä, koska se ajaa juuri lahtarin asiaa ja riiston asiaa !!
+Lisää kommentti
Kokemuksena te toimistosta, typ toimistosta se, että on paljon kiinni siitä, onko se virkailija älykäs vai ei. Samoin onko asiakas älykäs, tai esim. sellainen elämäntapa ongelmainen, tai jopa läpi tyhmä.
Näiltä pohjin se toiminta ja yhteistyö rakentuu. Jos menee asiat solmuun niin lopputulos voi olla kehno. Virkailijat ei voi suomen työpaikka pulalle mitään.

Itse olen ollut asiakkaana ja joskus saanut huonoa palvelua, ja joskus hyvää. Mutta palkka työ paikkojen pula se tässä se suurin ongelma on.
Ja tätä palkka työ paikkojen suurta pulaa yritetään peitellä, kun valta mediakin kertoo muuta totuutta. Massa-työttömyys ongelmasta vaietaan ja leipäjono ongelmasta vaietaan. se on politiikkaa !!
Ilmoita
Työstä maksetaan palkkaa.
Jos on töihin tutustumassa töitä kattelemassa, ei tartte tehdä töitä. On paikalla ja kattelee.
4 VASTAUSTA:
Hauskoja tilanteita on tullut näissä työ kokeiluissa ja pakko kuntoutuksissa.
Kun yrittävät alkuun saada sen kyykytetyn tekemään töitä ilman palkkaa.
Mutta ne työleikkipaikan kapot kyllästyy ja hermostuu ja turhautuu, , kun se työtön piinattu hidastaa ja kertoo uudelleen ja uudelleen, ettei saa palkkaa. Niin vähitellen kapot menettävät toivonsa ja tämä köyhä orjuutettu työtön saa olla omissa oloissaan...... Vain paikalla olo listaan on pistettävä nimi, niin ei saa karenssia !
TyöKokeiluLeirillä kirjoitti:
Hauskoja tilanteita on tullut näissä työ kokeiluissa ja pakko kuntoutuksissa.
Kun yrittävät alkuun saada sen kyykytetyn tekemään töitä ilman palkkaa.
Mutta ne työleikkipaikan kapot kyllästyy ja hermostuu ja turhautuu, , kun se työtön piinattu hidastaa ja kertoo uudelleen ja uudelleen, ettei saa palkkaa. Niin vähitellen kapot menettävät toivonsa ja tämä köyhä orjuutettu työtön saa olla omissa oloissaan...... Vain paikalla olo listaan on pistettävä nimi, niin ei saa karenssia !
Olen ollut pelleilemässä, ja just tuolla tavoin se menee......
Ilman palkkaa toimitaan ilman palkkaa.
Kannattaa lukea vanha kirja, sotamies sveik.
HallinnonAlaisenaHoopona kirjoitti:
Olen ollut pelleilemässä, ja just tuolla tavoin se menee......
Ilman palkkaa toimitaan ilman palkkaa.
Kannattaa lukea vanha kirja, sotamies sveik.
Monenlaisia työ kuvioita ja työttömyyttä olen minäkin nähnyt. Yksityisellä puolen olen törmännyt useisiin hieman törppöihin yrittäjiin. esim. menestyjiin. Ihmisiin joiden tietotaidot ja ymmärrys on melko alhainen. Ja ei sekään haittaaa, mutta jos on yrittäjällä esim. sairas mieli, niin en ole sitä pitkään katsellut.
Ei juuri kannata tehdä töitä jos se yrittäjä on kauniisti sanoen ymmärtön ja läpi ahne.
MonenlaisiaMenestyjiä kirjoitti:
Monenlaisia työ kuvioita ja työttömyyttä olen minäkin nähnyt. Yksityisellä puolen olen törmännyt useisiin hieman törppöihin yrittäjiin. esim. menestyjiin. Ihmisiin joiden tietotaidot ja ymmärrys on melko alhainen. Ja ei sekään haittaaa, mutta jos on yrittäjällä esim. sairas mieli, niin en ole sitä pitkään katsellut.
Ei juuri kannata tehdä töitä jos se yrittäjä on kauniisti sanoen ymmärtön ja läpi ahne.
Noin on. Mielipuolia on paljon, ja psykopaatit ovat usein menestyjiä, ainakin omasta mielestään.
Henkistä lahjattomuutta on töissä olevissa ja työttömissä.
Kun on vaihtanut työpaikkoja, niin uskomattomiin tilanteisiin ja työpaikkoihin on törmännyt.
Myös te palveluissa asiakkaana olen törmännyt hyvin erilaisiin toimihenkilöihin..
+Lisää kommentti
Saitko minkälaista palvelua typ hallinnolta?
Itse kävin typ palvelussa vuoden alussa, ja hämmästyin miten iso konttori se oli.
Typ virkamiehiä oli tosi suuri määrä !! Hienot tilat, liian hienot ! Vaikuttaa hallinto-byrokratia tuhlaukselta. Tila kulu tuhlaukselta ! Aitoa kallista työttömyys hallinto bisnestä.
Sdp filatov ihalainen aikaan rakennettu kallis hallintohimmeli se on.
Luulisi kansalainen, että hyvin olisi pärjätty yhdellä te toimistolla....
(nykyään te toimistossakin on tuhlattu turhaan sisustus pelleilyyn rahaa,, näyttää joltain pankilta tms, ja silti asiat ei hoidu ja toimi.. vaan massa-työttömyys pysyy...).

Typ Palvelu omalla kohdallani oli asiallista, mutta se vei kahden virkailijan ajan.. Ja mitään ei ollut eroa te toimintaan, muuten kuin se te toimiston työnhaku suunnitelma, jonka nimi muuttui. Nyt tehtiin aktivointi suunnitelma.
Käytännössä ei vieläkään ole iäkkäälle ihmiselle palkka töitä tarjolla. Ja ei ole tarvetta holhoukseen, tms. pakko kuntouttavaan toimintaan, jne. Työttömyys jatkuu, työnhaku jatkuu. Tilanne ei ole muuttunut. Jostain syystä palkka töihin en minäkään kelpaa..
Ilmoita
Työttömänä ja iäkkäänä täällä myös. 58v. Ja olen tätä vakavaa, moraalitonta, palkka työ pula palloilua ja pelleilyä nyt nähnyt usean vuoden ajan.
Vallitsevassa todellisuudessa on niin, ettei 58v työpanos kelpaa, eikä muutenkaan kelpaa, ei kelpaa eläkkeelle, ei töihin, jne. Ja pankista ei saa enää lainaa kun on ikää ja on työttömänä. Tilanne on siis se, että ollaan vaan ja odotellaan. Tällainen Umpikuja on kai yleinen?
Omaa laajaa ammattitaitoa ei voi hyödyntää palkka töissä, tai yrittäjänä kun ei saa pankista lainarahaa. Pikavippeihin yms. raakaan keinotteluun ei kannata osallistua.

Noin yleisellä tasolla julkisuudessa puhutaan vastuuttomasti satuja. Esim. Vartiaisen malli,, ( siis ruotsin ex talousministeri borgin malli ja talous liberalismi uskonnon malli,,,), on perustaltaan hieman huvittava.
- Mm. on väitetty, että työvoiman tarjontaa lisäämällä tapahtuu hyvää kehitystä. Todellisuudessa tarjontaa lisäämällä työmarkkina murtuu, ja halpa työ lisääntyy... siirrytään orjuus keinottelu talouteen. Onko Uusi Maaorjuus, työorjuus, uus köyhyys, tms. siis visioina?
Oikea termi olisi ahneus liberalismi ?
3 VASTAUSTA:
Visiona on selvästi luokkayhteiskunta, kaiken vallan ja toimeentulon vieminen köyhiltä ja tavallisilta ihmisiltä. Valtaa ja tuloa siirretään omistajien ja rahan vallan alle.
Kaikki rakennettu murretaan, kuten se hyvinvointivaltio ja siirrytään kokoomus keinottelu valtioon.
Tämä on mahdollista kun kansa äänesti kokoomus kuninkaan ja äänestää kokoomus kepua.
Kansa äänestää kokoomus kepua, koska se oppositio, sdp-vihreä-vas, on niin täynnä naiivia idealismia.... Esim. Työmies ei voi äänestää murjaani suomen pakko rakentajia !
PohjolanKongo kirjoitti:
Visiona on selvästi luokkayhteiskunta, kaiken vallan ja toimeentulon vieminen köyhiltä ja tavallisilta ihmisiltä. Valtaa ja tuloa siirretään omistajien ja rahan vallan alle.
Kaikki rakennettu murretaan, kuten se hyvinvointivaltio ja siirrytään kokoomus keinottelu valtioon.
Tämä on mahdollista kun kansa äänesti kokoomus kuninkaan ja äänestää kokoomus kepua.
Kansa äänestää kokoomus kepua, koska se oppositio, sdp-vihreä-vas, on niin täynnä naiivia idealismia.... Esim. Työmies ei voi äänestää murjaani suomen pakko rakentajia !
- se ns. markkinatalous liberalismi on melko naiivi uskonto.
Sen nimissä kaikki elämän osa-alueet siirtyy ahneen keinottelun piiriin !
AhneusPuolueetKokomusKep kirjoitti:
- se ns. markkinatalous liberalismi on melko naiivi uskonto.
Sen nimissä kaikki elämän osa-alueet siirtyy ahneen keinottelun piiriin !
Uskonnoksi voi nimittää markkinatalous liberalismia,,,,,
Ja kun katsoo ja kuuntelee markkinatalous liberalismi pappeja ja saarnaajia, niin syvä ahneus ja naiivius sieltä paljastuu.
+Lisää kommentti
Ketjun aloittaja.
Kävin käskettynä siellä typ aktivointi suunnitelman teossa.
Typ toimisto oli lukittu, Vahtimestari päästi sisään. Iso toimisto. Paljon virkailijoita.
Suunnitelman teossa 2 Kpl. oli virkailijoita. Toinen keskusteli, toinen tarkkaili.
Tehtiin yleispätevä suunnitelma, muutama lause. Jatkosta ja mahd. tapaamisista ei tarkkaan sovittu. Tiedä sitten, mihin tämä johtaa, tai ei. Työttömyys jatkuu. Jatkan työn hakua.
Melko samanlainen oli tämä aktivointi suunnitelma, kuin on se työllistymissuunnitelma te toimistossa. Erona oli tuo, että typ toimistossa oli istunnossa 2 kpl. virkailijoita. Ja ovet lukossa.
Ilmoita
Saunakauhaterapiaa typissä.
😏👉0------- (*)😳
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Uhkailtuna typ palveluun ?

Olen te asiakas, 59v, ja täysin terve ihminen, ja olen myös ns. pitkäaikais työtön.
Olen aiemmin normaalisti saanut itse hakea työtä ja olla te toimiston normaali asiakas.
Nyt sain te paperin, mutta tarkemmin katsottuna se onkin kutsu typ palveluun tekemään aktivointi suunnitelma.
Paperin lopussa uhkaillaan työttömyys edun poistolla, jos en tule typ palveluun.

Ilmeisesti on siis mentävä typ neuvotteluun, jos jatkossa syödä aikoo.
Mutta millainen on nykyään tuo typ käytäntö, - yrittääkö ne nyt vielä 2018 pakottaa ilman palkkaa "kuntoutumaan", tai muuhun ilmais orja malliin.? Joka oli aiemmin käytäntönä.
Ja, jos tästä pakko palkattomasta orjuudesta kieltäytyy, niin onko tuet heti poikki?

Joudunko nyt perus toimeentulo sosiaali asiakkaaksi, onko se ainoa keino? Vai miten pystyn pysymään erossa tuosta paljon puhutusta typ kyykytyksestä?
--- Tähän pakko typ aktivointisuunnitelman tekoon olisi nyt Ohjeet ja Vinkit tervetulleita. .

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta