Saisinpa palata ajassa hetkeen jolloin valmistuin

ammattikoulusta

en todellakaan lähtisi työelämään mukaan. Nauttisin elämästä ja nauttisin säästämästäni rahoista (iltatyöt kesätyöt). Matkustelisin aasiassa ja nostaisin työttömyyskorvaukset (niin kuin moni tekee).

Ahkeruudesta ja työnteosta ei ole ollut kuin ongelmia. Loppuunpalamista, stressiä ja kiirettä. Helvetinmoiset työkuormat kasataan työpaikoilla niille, jotka osaavat tehdä ja tekevät. Joo-joo miehet pääsevät minimaalisella työpanoksella.

Hullua, mutta luulen että asiani olisivat vähintään yhtä hyvin, elleivät jopa paremmin, jos olisin ollut tämän reilu kymmenen vuotta työttömänä (tämä ei ole edes vitsi).

Tuntuu hullulta tuo vouhotus aktiivimallista? Maksat kolmekymppiä kuukaudessa sanktiota siitä, ettet joudu hakemaan töitä ja saat olla työttömänä. Aika hyvä diili.

5

90

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • työtönjaonneton

      Säästä vähän palkastasi karenssin ajaksi nyt ja jää työttömäksi, kun heitä kadehdit.

      Nosta työmarkkinatukea, ole sylkykuppina ja hylkiönä. Häpeät toimettomuuttasi ja kituuta 540e ja yritä saada rahasi riittämään jotenkuten.
      Kyllä tätä herkkua sullekki riittää.

      • seuraaperässä

        Tuo 540 siis käteen jäävä osa ja muuta tkea ei tule. Tuosta se aktiivimalli vielä nyppäsee pois. Mikäs tässä siis ollessa.


      • jekejeke
        seuraaperässä kirjoitti:

        Tuo 540 siis käteen jäävä osa ja muuta tkea ei tule. Tuosta se aktiivimalli vielä nyppäsee pois. Mikäs tässä siis ollessa.

        Omistusasuntoonkin voi saada lisäksi asumistukea (yhtiövastike, vesimaksut). Työmarkkinatuki ei vielä paukuta tulorajoja.


    • VinkistäVaari

      Sama.
      Reilu parikyt vuotta tuli töitä tehtyä. Nyt ei kelpaa minnekään. Työmarkkinatuella mennään. Toimeentulotukea ei tipu. Ei ennen kuin auto ja mökki on myyty. Siis syöty.
      Paljon paremmin menisi nyt, jos olisin heittäytynyt pummiksi. Olisin jättänyt asunnon ostamatta ja elänyt velatta. Jättänyt opinnot tai vähintään opintovelat maksamatta. Vuokralle olisi pitänyt mennä. Nostella tukia ja nauttia elämästä.

      Opiksi muille.

    • työ.kannattaa

      Kyllä vielä kääntyvät osat toisin päin. Joutilaasta elämäntavasta ei yleensä ole paluuta, vaan se on sitten sitä koko elämä. Hautaan asti on kitkuteltava minimituloilla silloinkin, kun jo Aasian kiertely väsyttää. Eläke tulee olemaan surkea, ei riitä rahat edes lääkkeisiin.

      Mutta sinulla joka olet nyt töissä on paremmat näkymät tulevaisuudessa. Aikanasi kiertelet lomilla auringon lämmössä, nautit työsi tuloksista hyvän eläkkeen muodossa. Kyllä kelpaa!

      Itse olin töissä nuoresta pitäen melkein koko työikäni. Joskus väsyttikin ja tympäisi. Mutta työn hedelmänä nautin nyt oivaa eläkettä, joka mahdollistaa hyvän toimeentulon ja mielenkiintoisen elämän.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe