Jotain eron jälkeistä aikaa

Meisseli777

Erosin tossa jo vähän aikaa sitten ja ero tuli sillon ihan puskista. En kerta kaikkiaan tajunnu et mikä meni vikaan. Pikku hiljaa aloin tajuamaan vähän kerrallaan et ei toi ihan yllätyksenä tullu ja et merkkejä oli vaikka kuinka. Exä oli pettäny ja valehteli mulle vaikka kuinka enkä vaan ymmärtänyt miks se teki niin ku oltii kuitenki oltu 15 vuotta yhdes ja oli lapsia ja yhteinen kämppä... kaiken piti olla kunnossa.
Kun koko paska kaatu päälle ni sit huomasin et oli vaikka mitä asioita elämässä käsittelemättä ja huomasin yhtäkkiä käsitteleväni yhtä sun toista asiaa mitä olin elämässäni kokenut, piti ihan mennä ulkopuoliselle puhuu ku tuntu että pää räjähtää ku on niin paljon kysymyksiä.
Aloin treenaa hullun lailla, joka toisen viikon olin kunnon isä ja joka toisen olin ihan kujalla ”nauttimassa” vapaudesta.
Vasta vähän aikaa sitte tajusin miks erottiin, se oli helpottava fiilis ku ekaa kertaa eron jälkee mulla on syy sille miks meidän perhe hajos. Tuli kamala kaipuu siihen mitä joskus oli, ei ole ollut päivääkää etten vanhaa perhettäni olis kaivannut mut tää oli ihan jotain erillaista. Enää en kaipaa exääni, perhettäni kuitenkin kaipaan vieläkin lähes päivittäin. Se on vähän kuin joku kuollut läheinen vaikka ei sitä varmaan voi verrata.
Me ei ikinä riidelty ja kaikki oli niin hyvin...??
Sen takia me erottii et me ei riidelty, tai riideltii mut se oli kovin ykspuolista. Mun exä ei ikinä sanonut vastaan, lopulta sen mitta tuli täyteen ja anto takas. Sitte tuliki jokaisesta imurointikerrasta, tiskeistä, kaikista arkisista vääryyksistä... niitä oli niin paljon että niitä piti kostaa pettämisillä sun muilla haukuilla..
no ihan kuin vaa, ite tiedän et exä tukehtu noihin riitelemättömiin riitoihin ja toisaalta ehkä oli mulle ihan oikein et se sai kostonsa. Mulle tuli just sellanen fiilis et ei haittaa ja pystyn antaa sille noi kaikki anteeks, ja pystyn antaa itellekki anteeks vaik harmi et lasten perhe meni siinä riidellessä.
Nyt vois sanoa et, parien pitäs puhua asioista ennen ku se on liian myöhästä.
On helppo syyttää toista valehtelijaks, pettäjäks, juopoks sun muuks vaik kaikki lähtee liikkeelle jostain muusta kuitenkin, syytä välillä katsoa myös peiliin.

Oli pakko pukee asia tekstiksi, ihan sama lukeeko tätä ketää.. tän suhteen mulla on ekaa kertaa pitkään aikaan hyvä olla. Tsemppiä kaikille eronneille.

47

3475

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • samassaliemessä

      Pitkälti kuin minun tarina.Tutuille sanon olevani leski koska se ihminen johon aikanaan rakastuin kuoli jo aikoja sitten.Vasta erottuani pystyin paikantamaan hetken jolloin aloimme kasvamaan erilleen.

      • Meisseli777

        Välil vaikeil hetkil tuli mietittyä et mikä oli totta ja mikä valhetta, lopulta koko suhde oli valhetta enkä tienny kuka olin ja mistä tulin. Nyt voin sanoo et kai siin jotain aitoa oli, se vaan kaatu ku ei kestänyt. En mä tiesä olisko puheellakaan kestänyt eikä sitä pidä jäädä murehtimaan. Jos sun exä on sulle vaan ku kuollut ni sillon et ole sille anteeks antanut. Jossain vaihees ku anteeks pystyy antaa ni olo on hirveen kevyt. Vaikeetkin asiat näköjään voi anteeks antaa.


      • samassaliemessä

        Minun erossani oli kyse toisen ihmisen itsekkyydestä ja arvojen muuttumisesta.Vaikka kuori elää ihminen sen sisällä määrittää hänet.Joidenkin arvot muuttuvat matkan varrella,mitä en voi hyväksyä,jolloin ihminen johon rakastuin ja jonka kanssa perustin peheen,kuoli.


      • eroillalukuisiasyitä

        Ei kaikkia asioita tatvitse aina anteeksi antaa eikä aina voikaan, mutta niihin ei tarvitse jäädä kiinni ja näin sanoo ihan asiantuntijatkin.


    • Tahvo53

      Asiahan on pitkälti niin että nainen prosessoi eron jo etukäteen ja asia tulee kohtalaisen valmiiksi pureskeltuna. Tässä on apuna se hyvä ystävä lauma johon nainen tukeutuu ja avautuu sen sijasta että puhuisi asiasta kotona sen henkilön kanssa jota asia koskee. Raukkamainen ja alhainen tapa viedä yksityiset parisuhteen asiat muiden ruodittavaksi. Se kaveripiiri kannustaa eroamaan mutta eivät kuitenkaan vastaa seurauksista. Kusipäistä hommaa ja niin yleistä nykyään.

      • Meisseli777

        Joo, uppos.. ehkä?
        Olin suhteen lopus paljon lasten kans ku exä paino menee tuol kylillä kavereiden kanssa. Niil oli sellanen akkalauma joil kaikilla oli hirveetä draamaa elämä ja olin aluks tosi katkera tälle porukalle. Ei meidän suhde kaatunu tähän porukkaan ja vaik kuin olis kiva syyttää muita ni kyl me erottii musta ja exästä johtuvista syistä. En usko että se olis tohon porukkaan hakeutunu jos olis ollu onnellinen.


      • vertaistukimyöstärkeää

        Oletteko te ikinä kuulleet sanasta vertaistuki. Vakavasti sairastuneille on vertaistukiryhmiä, omaisensa menettäneille on terapia ja vertaistukiryhmiä. Ihmisillä ja erityisesti naisilla on taipumus purkaa mieltään jollekin. Itse uskon, että moni nainen varmasti yrittää puhua miehensä kanssa, mutta eri asia kuunteleeko mies, ymmärtääkö mies, osaako mies ymmärtää tai haluaako edes ymmärtää. Naisethan on fiksuja:miksi jauhaa samoja asioita moneen kertaan ihmiselle, joka ei kuuntele tai välitä niistä asioista. Terapiasta voi hakea apua, mutta jäykästi ajattelevaa ihmistä se harvemmin auttaa lisäksi suomslaiset hakee terapia-apua keskimäärin kuusi vuotta liian myöhään.
        Ja pitää sanoa muuten, että mun kaveripiiristä ei kukaan koskaan ole yrittänytkn kertoa mitä miesasioissa mun pitäisi tehdä, toki tukevat ja vähän vihjailleet ja huolissa olleet jaksamisestani ja sitä kautta kallistuneet eron kannalle.


      • Melsson777

        Mulle tää vertaistukiryhmä oli eron loppuvaihees ihan myrkkyä. Näil oli niiku ryhmässä oikeus tehdä mitä vaan, kerran yks näist tuli mulle selittää pokkana miten normaalia pettäminen on vaik on täysin omia arvoja vastaan. Mä en aikasempaan osannut/halunnut ongelmista puhua ja sit ku olin valmis asioiden etee jotain tekee ni oli myöhästä, enää siinä vaiheessa tälle ryhmälle en pärjännyt.
        En ole ajatellut tota ryhmää sanalla vertaistukiryhmä mut ihan osuva nimi ja niin kai se olikin, sama ku eron jälkee huomasin et naisilla on miljoona kertaa parempi tukiverkosto ympärillä ja alkuu tuntu et olin ihan yksin.


      • vertaistukimyöstärkeää

        Älä viitsi yleistää ja tulkita väärin mitä tarkoitin vertaistuella. Ihminen on tyhmä, jos tekee jotain vain sen takia, että muutkin tekee. Jos pettää, kun muutkin niin tekee syylöä tai jos pettää kostoksi. On ihan eri asia pettää esimerkiksi sen vuoksi, että oikeasti haluaa jotakin kovasti, ihastuu johonkin ja toinen on toiminnallaan jo suhteen pilannut. Ymmärrätkö mitä tarkoitan. Jos kiusaa, kun muutkin kiusaa ym. Listaa voi jatkaa loputtomasti. Tärkeintä on toimia omien arvojen mukaisesti.


      • Meisseli777

        Ei ollut tarkoitus yleistää, puntaroin omalta kantilta ja ehkä sanamuoto oli väärä. Luulen ymmärtäväni mitä meinasit ja peilasin tota ihan vaan omasta näkövinkkelistä omaan juttuuni.
        Oon aika mustavalkonen ton pettämisen kanssa. Ihastuksia tulee kaikille ja se on tahatonta, siitä oot vastuussa jos ihastuksen kanssa menet eteenpäin. Oon kuullu sanottavan et jätä ennen ku petät, en mä pysty toisen piikkiin mitenkää vierittää sitä et ite on käyny vieraissa.
        Omien arvojen mukaa kannattaa edetä.


      • vertaistukimyöstärkeää

        En itsekään hyväksy pettämistä, mutta toisaalta inhimillisyyskin kuuluu asiaan. Ihmiset tekee virheitäkin.


      • Yötonpahimmat

        Tuntuu kovin tutulta...


    • y15

      Jokaisen pitää hoitaa oma hyvinvointinsa ja kertoa jos kokee epäoikeudenmukaisuutta, kukaan ulkopuolinen ei kykene tietämään mitä toisen päässä liikkuu. On ikävää jos vuosien jälkeen kuulee että on tehnyt jotakin jota ei itse ole havainnut/ymmärtänyt ja toinen on kärsinyt siitä.

      • Meisseli777

        Eron jälkeen on helppo syytellä ja oksntaa kaikki vääryydet, olis pitänyt puhua sillon ku vääryyttä kokee. Nykysin mua etoo se kaveri joka suhtees sillon aikanaan olin, ei mun exä turhaan kaikesta nyt valita. En ehkä osannut kuunnella sillon. Toisaalt se oli arkea eikä meidän arki ihan kurjaa ollut. Ite olin valmis tekee sen liiton eteen töitä mut exä lähti, oli vaikee pala purtavaks ku joku toinen pystyy tekee sun elämään noin ison päätöksen.


    • Tahvo53

      Neuvona voisin antaa että älä nyt jää märehtimään näitä eroasoita, pilaat vaan elämäsi joka kuitenkin aika lyhyt. Harrasta, peuhaa lasten kanssa jos niitä on, tapaile ystäviä ja yleensäkin tee asioita josta nautit. Älä väkisin hae parisuhdetta, päädyt tilanteeseen jossa et välttämättä halua olla. Mistä sitä tietää...jonain päivänä saattaa kävellä vastaan joku jonka kanssa elämä maistuu paremmalle kuin yksinolo.

      • samassaliemessä

        Elämä on yllätyksiä täynnä ja kaikella on tarkoituksensa.


      • Tahvo53
        samassaliemessä kirjoitti:

        Elämä on yllätyksiä täynnä ja kaikella on tarkoituksensa.

        Jotenkin noin se menee...tsemppiä!!


      • voihanäklötys

        Höpön höpön. Miksi eron jälkeen pitäisi sinkkuna pysytellä, jos on ihminen joka tykkää väliin keskustella ja jakaa asioita jonkun kanssa, tehdä juttuja ym. Tässä tulee taas tää miesten ja naisten välinen ajattelu-ja toimintaerokin joka varmaan niitä avioerojakin aiheuttaa. Miehet voi hyvin eron jälkeen naisia pitää vain seksiin tarpeellisina ja se riittää heille. Harva nainen tutkimusten mukaankaan saa kunnon tyydytystä vaikkapa yhden yön suhteista. Itseäni ainakin ärsytt ihan sairaasti, kun nykyn täälläkään ja monessa muussa paikassa ei puhuta kuin seksistä. Ja koska miehet tuntuu eroavan vain huonon seksin takia niin olettavat, että naisetkin eroaa pelkästn sen vuoksi että on intohimoa johonkin toiseen. Oikeasti on aika vittumaista, kun ei pysty liitossa elämään kun kaikkien olettamukset etonneista naisista on jotain munankipeitä miesten pyydystäjiä tai sitten vauhdikkaasti harrastavia ja ympäri masilmaa kaahottavia ystävä porukoita.


      • y15
        voihanäklötys kirjoitti:

        Höpön höpön. Miksi eron jälkeen pitäisi sinkkuna pysytellä, jos on ihminen joka tykkää väliin keskustella ja jakaa asioita jonkun kanssa, tehdä juttuja ym. Tässä tulee taas tää miesten ja naisten välinen ajattelu-ja toimintaerokin joka varmaan niitä avioerojakin aiheuttaa. Miehet voi hyvin eron jälkeen naisia pitää vain seksiin tarpeellisina ja se riittää heille. Harva nainen tutkimusten mukaankaan saa kunnon tyydytystä vaikkapa yhden yön suhteista. Itseäni ainakin ärsytt ihan sairaasti, kun nykyn täälläkään ja monessa muussa paikassa ei puhuta kuin seksistä. Ja koska miehet tuntuu eroavan vain huonon seksin takia niin olettavat, että naisetkin eroaa pelkästn sen vuoksi että on intohimoa johonkin toiseen. Oikeasti on aika vittumaista, kun ei pysty liitossa elämään kun kaikkien olettamukset etonneista naisista on jotain munankipeitä miesten pyydystäjiä tai sitten vauhdikkaasti harrastavia ja ympäri masilmaa kaahottavia ystävä porukoita.

        Taisit paljastaa itsestäsi kaiken, ei jää epäselväksi mitään


      • voihanäklötys

        Aika tyhjä ihminen olisin, jos olisin paljastanut tuossa itsestäni kaiken. Lisäksi taisin puhua asioista aika lailla mitä ympärillä näen ja kuulen ja toki paljon sitäkin mitä itse olen joutunut kokemaan. Mutta ei minua haittaa paljastaa mielipiteitäni ihan irl:kään, miksi haittaisi sillä en puhu muita vahingoittavasti ja seison sanojeni takana. Mutta ai niin minä olen niitä parjaamiasi naisia.


      • Meisseli777

        Eiköhän se ole jokaisen oma asia miten eronsa käsittelee. Ei musta tässä kannata ketää alkaa syyllistää. Mä ainakin eron jälkee olin ties missä ja nyt voin sanoo et se oli mun tapa selvitä siitä surusta mikä perheen menetys toi tullessaan, mä en tosissaan osannut olla yksin. Ite pidän naisista viel eron jälkeenkin, ehkä enemmän ku ennen eroa. Mukava muiden eronneiden kanssa oli vertailla komemuksia ja vähän valaista itteä mitä vastakkaisen sukupuolen päässä liikkuu. Kunhan ei katkeroidu niin kyl tääl jokaiselle joku löytyy.


      • y15
        voihanäklötys kirjoitti:

        Aika tyhjä ihminen olisin, jos olisin paljastanut tuossa itsestäni kaiken. Lisäksi taisin puhua asioista aika lailla mitä ympärillä näen ja kuulen ja toki paljon sitäkin mitä itse olen joutunut kokemaan. Mutta ei minua haittaa paljastaa mielipiteitäni ihan irl:kään, miksi haittaisi sillä en puhu muita vahingoittavasti ja seison sanojeni takana. Mutta ai niin minä olen niitä parjaamiasi naisia.

        Koetko kommentit parjaamiseksi, jätä tunteet ja lue uudestaan ajatuksella rauhallisesti.

        Asioita ei ole monta:

        Ihmisen tulee hoitaa itse oma hyvinvointinsa

        Älä riitele, vaan opi neuvottelemaan

        Lapsia ei saa sekoittaa eroihin

        Minkä naistä koet parjaamiseksi ?


      • voihanäklötys

        Naisille siinä ei ole liikaa kohtia, mutta miehille kolme kohtaa liikaa.


      • Loppuhyvinkaikhyvin
        Meisseli777 kirjoitti:

        Eiköhän se ole jokaisen oma asia miten eronsa käsittelee. Ei musta tässä kannata ketää alkaa syyllistää. Mä ainakin eron jälkee olin ties missä ja nyt voin sanoo et se oli mun tapa selvitä siitä surusta mikä perheen menetys toi tullessaan, mä en tosissaan osannut olla yksin. Ite pidän naisista viel eron jälkeenkin, ehkä enemmän ku ennen eroa. Mukava muiden eronneiden kanssa oli vertailla komemuksia ja vähän valaista itteä mitä vastakkaisen sukupuolen päässä liikkuu. Kunhan ei katkeroidu niin kyl tääl jokaiselle joku löytyy.

        Minä taas uppouduin työntekoon tein hullunlailla töitä ja juristi hoiti osituksen , toinen lapsista jo oli aikuinen ja toinen 16 v lukiolainen, hänet koulutin ylioppilaaksi ja vielä jatkossakin tuin rahallisesti ja isäänsä poika tapaili sillon , kun kerkes ja huvitti.
        Mistään ei eron aikaan enää riidelty kaikki oli jo riidelty, kun ositus saatiin kuntoon ostin rivarikolmion kuopus oli siinä lakkiaisiin saakka ja haki yliopistoon ja myös armeija oli tulossa.
        Lakkiaiset vedettiin exän kans yhdessä pitkin hampain mutta hyvin meni.
        Kaiken tuon jälkeen en ole exääni edes nähnyt 10 vuoteen enkä tiedä mitä sille kuuluu.
        Minä olen uusissa naimisissa ja bonuksena tuli myös 16 v tyttö joka nyt 19v kirjoittaa keväällä ja lähtee myös opiskelemaan Espooseen.


      • y15
        voihanäklötys kirjoitti:

        Naisille siinä ei ole liikaa kohtia, mutta miehille kolme kohtaa liikaa.

        Näkökanta vaan vahvistuu


      • voihanäklötys

        Tottakai vahvistuu, koska haluankin niin. Jos haluisin toisenlaista puolta vahvistaa niin kirjoittaisin toisin.


    • Osaanottoni

      Taas on aikuisuus tässä ketjussa ihan hukassa. Ettekö te ääliöt tajua ,kuinka hirveä on lasten elämä, kun olette särkeneet niiden kodin ja elämän pirstaleiksi. Tuijotatte vain omaan napaanne.
      Tyhmintä mitä joku lausuu,ettei lapsia saa sekoittaa eroon-täysin absurdi ajatus.Kaikki avioerolapset on aina pahimmat kärsijät erossa ja heillä on vähiten aseita käsitellä elämän säpäleiksi menoa ja turvattomuutta itsekkäitä aikuisia kohtaan.

      • y15

        Kysymys on riitaisista eroista, joissa lapsia käytetään pelinappuloina.

        Jokaisen vanhemman tulee ymmärtää mitenkä lapsia ei sekoiteta eroihin, jos vanhempi ei tätä ymmärrä hänen haettava apua asiantuntialta.

        Kuka muu voi vaikuttaa lapsen hyvinvointiin, kun vanhemmat ei ole mitään ulkopuolista tahoa kenelle sen voisi ulkoistaa. Joka ikinen ihminen kykenee hillitsemään vihansa, jos on pakko.
        Eikö lapsi ole sen pakon arvoinen.

        Työelämässä, pankissa, viranomaisten kanssa, tai kun itse haluat jotakin, kykenet hillitsemään tunteitasi, mutta miksi et siihen kykene puolison kanssa. Kaikilla ihmisillä on myös järki jolla voidaan hillitä tunteita. Eikä se tarkoita että järkevä ihminen on tunteeton.


    • onnimannistamatikka

      En tajua sitä, että jos ollaan perustettu avo tai avioliitto ja toinen osapuoli alkaa voimaan pahoin suhteessa niin miksi siitä ei puhuta ja keskustella yhteisesti, koska yhtä paljon ero koskettaa molempia osapuolia. Eri tilanne tietysti on jos on kyseessä väkivalta tai päihteiden jatkuva väärinkäyttö, silloin panisin kerrasta poikki.
      Liian usein toinen alkaa hiljaisuudessa valmistelemaan eroa joko itsekseen tai sivusuhteen kautta ja toinen on tietämätön selän takana tehdyistä valmisteluista. Itse, jos menisin joskus naimisiin pitäisin kiinni vihkivasta ja haluaisin elää toisen kanssa kunnes kuolema meidät erottaa vaikka väliin tulisi pitempikin alamäki. Kaikesta selvitään yhdessä.

      • Meisseli777

        Oon tätä miettiny kans joskus ihan hulluuden partaalle saakkka. Tulin siihen tulokseen että ensin on helppo antaa vain pikkujuttujen olla ku ei kaikesta viitti vääntää. Ku tarpeeks näit pikkujuttuja tulee ja antaa kaiken olla niin alkaa kuppi täyttymään, sitten tulee vähän isompiakin ja ollaa siinä pisteessä ettei kumppanille niistäkään voi puhua ku ei pieneistäkään voi. Ollaa kohta siinä pisteessä ettei kumppanille voi puhua mitää ku se ei mistään ymmärrä ja on parempi puhua ongelmista ulkopuolisille jotka ehkä on samassa asemassa. Lopulta kuppi on ihan täysi ja seinät kaatuu päälle, kumppanille pitää kostaa koska kaikki on sen vika. Toinen ei välttämättä tiedä yhtään mitä toisen päässä liikkuu ja sotatila tulee tälle yllätyksenä..
        En usko että toi nyt on ihan täysi totuus, on vaa mun tulkinta. En ite pysty ymmärtää, mut enpä muutenkaa pysty välillä ymmärtää edes omaa päätä ni yritä siinä sitten toisen ajatusmaailmaa koittaa avata.

        Ja mitä lapsiin tulee. On helppo sanoa ette lapsia saa sotkee mihinkää ja niille pitää antaa rauha. Se voi olla vaikeeta ku elämältä tippuu pohja ja on vaikea nähdä mitään positiivista ja päässä liikku vähän kaikennäköistä ajatusta. Helppo hakea apua kun on vaan niin totaalisen romuna että en ees osaa löytää sanoja. Eron jälkeisten päivien ainut selvä päätös oli minkä muistan on että päätin etten ala juopottelemaan, muu on aika sumua. Joo ja mietinkö lapsia? Tajusin sillon et lapset on mun elämäni juttu mut ne ei sillä hetkellä tuntunut miltään.


      • MoniaKohtaloita

        Kyllä minä ainakin puhuin miehelleni, että suhde ei voi jatkua siten, millaiseksi se oli muuttunut. Kysyin, että mentäisiinkö parisuhdeterapiaan ja mies vastasi, että mene vaan. Hänellä ei ollut suhteessa mitään ongelmia, joten minä olisin voinut mennä sinne yksinäni puimaan ongelmiani.
        Annoin vuoden aikaa saada asiat vanhalle tolalle.
        Vuoden päästä otin lapset kainaloon ja lähdin.
        Voi sitä itkun määrää mitä tutut ja sukulaiset saivat miehen puolelta kuulla! Vaimo kun lähti täydellisestä avioliitosta ihan yllättäen! Tuosta vain hylkäsi hyvän miehen, joka ei ryypännyt eikä hakannut. Ei tosiaan ryypännyt eikä hakannut, se on totta, muttei myöskään tehnyt mitään sen eteen, että liittomme olisi jatkunut.


      • justjooniin

        Joo, onpa typerä luulo ettei naiset puhuis miehilleen. Me käytiin terapiassakin ja sielläkin asiantuntijat sanoi, että monesti avioliiton osapuolet kokee liiton ihan erilailka. Toinen, yleisemmin mies ei koe liittoa mitenkäön hankalaksi ja elämänsä voi tuntua hyvältä, mutta vaimon puolesta liitto tuntuu kurjalta. Ja ei se terapia oikeesti mitään muuta, jos toinen ei halua asioita ja toimintatapoja muuttaa. Meillä mies jopa myönsi kuinka olen nykyään kun terapiassa käyty auttanut jsa tukenut häntä entistä enemmän, mutta toistepäin se ei menekään niin, että mitähän perkelettä tekis mieli kysyä. Ei homma toimi vaan toiseen suuntaan eli se siitä sitten.


      • Meisseli777

        Kyl mun exä koitti puhua joskus vuosia sitten ja ehdotti pariterapiaa minkä hylkäsin, en tosiaan ole osannut kuunnella sillon ku olis pitänyt. Jossain vaiheessa mulle oli ihan sama että erotaanko, en ehkä uskonut että erotaan. Mä en ite tajunnut että vaikka en juo, petä, lyö tai hölmöile ei välttämättä riitä. Koen viel tänä päivänäkin että vedin aina perheen etusijalle. Jotain suhteesta kuitenki puuttu ku erottiin. Mä en exää syytä enkä naisia, mut en usko että oltais erottu jos molemminpuolinen kommunikaatio olis ollu kunnossa ja siihen kyllä parisuhteessa mun kohdalla kuuluu myös nainen.
        Käytiin pariterapiassa sillon ku erottiin ja muutenkin tein kaikkeni ettei oltais erottu. Alotin vaa kaiken sen liian myöhään ja exä oli jo päätöksensä tehnyt. Pariterapiassa mä yleensä puhuin ja exä oli hiljaa koska ei enää uskonut meihin.

        Me ei ikinä riidelty, vähänkö mahtava liitto? Jos oltais riidelty ni ne pikku asiat mitkä toisessa olis ärsyttänyt olis varmaa hoidettu kuntoon. Jälkeepäin voin sanoa et kai mulla oli vähä ykspuolinen suhde ja kyllä mä siinä viihdyin, olisko toinen voinut sanoa ettei voi hyvin?

        Vaikeeta eron jälkeen oli myöntää itelle virheet mitä olin tehny, exästä löysin niitä vaikka kuinka paljon ja muutenki tuntu et kaikki naiset oli mua vastaan omasta äitistä lähtien. Mä en vieläkään ole exän kanssa käyny läpi miks erottii ja on ollu pitkä tie et oon ite oman mieleipiteeni eroon muuodostanut. On oikeestaa sama kumpi eka sano jotain ja mitä toinen siihen vastas jos lumipallo lähtee pyörii koska se on menoa sit.


      • MoniaKohtaloita
        Meisseli777 kirjoitti:

        Kyl mun exä koitti puhua joskus vuosia sitten ja ehdotti pariterapiaa minkä hylkäsin, en tosiaan ole osannut kuunnella sillon ku olis pitänyt. Jossain vaiheessa mulle oli ihan sama että erotaanko, en ehkä uskonut että erotaan. Mä en ite tajunnut että vaikka en juo, petä, lyö tai hölmöile ei välttämättä riitä. Koen viel tänä päivänäkin että vedin aina perheen etusijalle. Jotain suhteesta kuitenki puuttu ku erottiin. Mä en exää syytä enkä naisia, mut en usko että oltais erottu jos molemminpuolinen kommunikaatio olis ollu kunnossa ja siihen kyllä parisuhteessa mun kohdalla kuuluu myös nainen.
        Käytiin pariterapiassa sillon ku erottiin ja muutenkin tein kaikkeni ettei oltais erottu. Alotin vaa kaiken sen liian myöhään ja exä oli jo päätöksensä tehnyt. Pariterapiassa mä yleensä puhuin ja exä oli hiljaa koska ei enää uskonut meihin.

        Me ei ikinä riidelty, vähänkö mahtava liitto? Jos oltais riidelty ni ne pikku asiat mitkä toisessa olis ärsyttänyt olis varmaa hoidettu kuntoon. Jälkeepäin voin sanoa et kai mulla oli vähä ykspuolinen suhde ja kyllä mä siinä viihdyin, olisko toinen voinut sanoa ettei voi hyvin?

        Vaikeeta eron jälkeen oli myöntää itelle virheet mitä olin tehny, exästä löysin niitä vaikka kuinka paljon ja muutenki tuntu et kaikki naiset oli mua vastaan omasta äitistä lähtien. Mä en vieläkään ole exän kanssa käyny läpi miks erottii ja on ollu pitkä tie et oon ite oman mieleipiteeni eroon muuodostanut. On oikeestaa sama kumpi eka sano jotain ja mitä toinen siihen vastas jos lumipallo lähtee pyörii koska se on menoa sit.

        Kyllä minä arvostan riidatonta liittoa.
        Aivan kuten 1. liittoni oli ja tämä nykyinen 2. avioliittoni on. Sillä erolla, että ex ei kuunnellut mitä sanoin normaalilla äänellä, ilmeisesti olisi halunnut minun huutavan epäkohdat kurkku suorana?
        Nykyinen mieheni kuuntelee jos kerron jostain mistä en parisuhteessamme pidä. Sama toisinkin päin; hän kertoo kyllä jos on jotain ihmeteltävää/huomautettavaa.
        Harmi, että teillä terapia alkoi vasta kun liittonne oli käytännössä ohi. Minunkin ex-mieheni sanoi, sitten kun aloin pakkaamaan tavaroitani, että mennään sitten sinne terapiaan. Vastasin, että se on jo turhaa, koska sinne olisi pitänyt mennä puoli vuotta sitten. Enää tuossa vaiheessa ei ollut mitään korjattavaa.


    • y15

      Olen täysin samaa mieltä kanssasi, siitä mistä ongelmat syntyvät, kommunikointi ongelmat ovat suuri syy.

      Eron tuska kevenee huomattavasti jos kommunikaatio toimii ja selityksen asioille, jos kykenee ymmärtämään eron syyt, niin riitoja ei välttämättä synny ja näin lapset eivät kärsi. Tärkeää on että exän kanssa tulee toimeen, kavereita ei tarvitse olla, näin pääsee itsekkin helpommalla.

      Sen olen huomannut että ne ketkä ovat selvinneet erosta, ymmärtävän tämän asian ja ne ketä eivät ymmärrä keksivät ja kiertelevät asian ympärillä, syyllinen on pakko löytyä ja se tieto on kaikkien tiedettävä

      • Meisseli777

        Sen takia mulla sit on niin helkkarin hyvä olla? :)

        En usko että erosta olisin selvinnyt, viel riittää pureskeltavaa. Nyt oon koittanut lapsille korvata sitä aikaa ku olin romuna ja vähän niiltä ulottumattomissa. Täs oon jo reilun pari vuotta tän kans kärvistelly ni on vaikee uskoa et tää olis viel paketissa, ja oli aikas pitkä liittokin.

        Oon kans huomannu et välil jonkun kans löytyy sama aaltopituus jos on jotakuinkin yhtä paljon eroa käsitellyt, sillon on mukava jutella vaikka mistä. Välil oikee huvittaa jälkee päin et mitenköhän aika aroistakin aiheista voi tuntemattoman kanssa jutella.

        Oikeasti harmittaa etten ole osannut asioita avata ku olis pitänyt, ja miten saman miinan välttää jatkossa?


      • y15
        Meisseli777 kirjoitti:

        Sen takia mulla sit on niin helkkarin hyvä olla? :)

        En usko että erosta olisin selvinnyt, viel riittää pureskeltavaa. Nyt oon koittanut lapsille korvata sitä aikaa ku olin romuna ja vähän niiltä ulottumattomissa. Täs oon jo reilun pari vuotta tän kans kärvistelly ni on vaikee uskoa et tää olis viel paketissa, ja oli aikas pitkä liittokin.

        Oon kans huomannu et välil jonkun kans löytyy sama aaltopituus jos on jotakuinkin yhtä paljon eroa käsitellyt, sillon on mukava jutella vaikka mistä. Välil oikee huvittaa jälkee päin et mitenköhän aika aroistakin aiheista voi tuntemattoman kanssa jutella.

        Oikeasti harmittaa etten ole osannut asioita avata ku olis pitänyt, ja miten saman miinan välttää jatkossa?

        Alkuvaiheessa teki mieli etsiä ne kaikki negatiiviset asiat ja tuli hyvä olo kun sai purkautua jollekkin. Mutta melko pian huomasi että itse kiertää negatiivistä kehää ja ihan itse sen aiheuttaa. Kun oivalsi sen että muita ihmisiä ei voi muuttaa, asiat oli helpompi hyväksyä.

        Mulla oli paljon täysin tuntemattomia eronneita ihmisiä kenenkä kanssa keskustelin aikanaan, se tuntui hyvältä purkaa paineita. Ainoastaan silmitön viha häiritsi ja keskustelut jäikin lyhyiksi.
        Loppu viimeksi kaikilla on melko samallaiset ongelmat parisuhteissa, painotukset hiukan vaihtelevat.


      • Meisseli777
        y15 kirjoitti:

        Alkuvaiheessa teki mieli etsiä ne kaikki negatiiviset asiat ja tuli hyvä olo kun sai purkautua jollekkin. Mutta melko pian huomasi että itse kiertää negatiivistä kehää ja ihan itse sen aiheuttaa. Kun oivalsi sen että muita ihmisiä ei voi muuttaa, asiat oli helpompi hyväksyä.

        Mulla oli paljon täysin tuntemattomia eronneita ihmisiä kenenkä kanssa keskustelin aikanaan, se tuntui hyvältä purkaa paineita. Ainoastaan silmitön viha häiritsi ja keskustelut jäikin lyhyiksi.
        Loppu viimeksi kaikilla on melko samallaiset ongelmat parisuhteissa, painotukset hiukan vaihtelevat.

        Mulla sama, hirveä viha ja katkeruus puski eron jälkeen. Mulle selvis kaikennäköstä ku pengoin eron syytä ja oli vähän purtavaa ku selvisi et mitä toinen tuol kylillä puuhasteli samaa aikaa ku mä olin lasten kans kotona. No, sitä negatiivista kehaa varmaa pitää kulkea oma aikansa mut sille pitää tehdä stoppi. Puolin ja toisin täs on virheitä kuitenki tehty ja eteenpäin pitäs mennä joten eiköhän ole aika antaa noiden vanhojen olla ku on niitä täs jo pureskeltu.


      • onniinvaikeeta

        Onkohan täällä palstalla suurin osa ihmisistä niitä, joiden entiset puolisot on vaan kylillä jotain puuhastellut? Niin mitä puuhastellut? Pettänytkö ja tiedät sen vai arvelet vaan? Mullekin ihmiset vihjaili kaikenmoista, kun suhde huono ja tottakai sitä alkaa elämää ja miehiä silloin toisella lailla katselemaan. Muistan erittäin hyvin joiltakin puolitutuiltakin tulleet kommentit enkä arvosta moisia ihmisiä lainkaan. Jos ei voi ymmärtää pätkääkään kuinka kammottavaa ja ahdistavaa eromietinnät ja pohdinnat alkuvaiheessa voi olla. Lisäksi edellinenkin kirjoittaja kertoi vaimonsa kertoneen haluavan erota ja kuitenkin halusit jatkaa vaimosi kanssa ja sitten täällä parjaat mitä vaimosi puuhasi kylillä. Olisit itse hakenut eroa!!


      • Meisseli777
        onniinvaikeeta kirjoitti:

        Onkohan täällä palstalla suurin osa ihmisistä niitä, joiden entiset puolisot on vaan kylillä jotain puuhastellut? Niin mitä puuhastellut? Pettänytkö ja tiedät sen vai arvelet vaan? Mullekin ihmiset vihjaili kaikenmoista, kun suhde huono ja tottakai sitä alkaa elämää ja miehiä silloin toisella lailla katselemaan. Muistan erittäin hyvin joiltakin puolitutuiltakin tulleet kommentit enkä arvosta moisia ihmisiä lainkaan. Jos ei voi ymmärtää pätkääkään kuinka kammottavaa ja ahdistavaa eromietinnät ja pohdinnat alkuvaiheessa voi olla. Lisäksi edellinenkin kirjoittaja kertoi vaimonsa kertoneen haluavan erota ja kuitenkin halusit jatkaa vaimosi kanssa ja sitten täällä parjaat mitä vaimosi puuhasi kylillä. Olisit itse hakenut eroa!!

        Elämä on vaikeeta, vai?
        Mä tiedän että exä oli uskoton mulle, ja tiedän että on ollut nyksälleenkin. Koitin olla sitä parjaamatta siitä koska mua ei se enää haittaa ja olen asian kanssa sinut. Jossain vaiheessa olin sen takia tosi maassa mut sen kanssa pystyy olemaan. Mä en sitä uskottomuutta tiennyt sillon suhteen aikana ja olisin sen varmasti anteeksi antanut. Ihan ensimmäisiä hyviä asioita eron jälkeen oli huomata ettei kukaan kuseta kotona jatkuvasti eikä kokoajan tapahtunut mitään ennaltaarvaamatonta. Miks mun olis pitänyt hakea eroa jos en olisi halunnut erota? En tod tiedä miten vaikeita ja ahdistavia eromietinnät voi olla ku en ole niitä suhteessa miettinyt, voin vain sanoa miten ahdistavaa oli koittaa pelastaa tämä liitto ku huomas ettei kumppanin kanssa ollut enää mitään yhteistä.
        On erittäin paljon asioita mitä en hänessä ymmärrä, luulen että on ihmisiä jotka tän käytöksen ymmärtää helposti. On vaikeeta myös tunnustaa itelle että luullut että kumppanilla olisi samanlaiset arvot kuin itsellä muttei sitte olekkaan.

        Vanhaa vaimoa en kaipaa, kaipaan sitä ehjää perhettä joka meillä oli. Sen eteen olisin voinut tehdä töitä paljonkin. Ex oli mielestään kokenut paljon vääryyttä meidän suhteessa ja oikeutti pettämisensä sillä, en väitä etteikö se vääryyttä joskus olisi kokenut. En mä kuitenkaan osaa enää katkera mistään olla, se kävi mitä kävi.


      • onniinvaikeeta

        Katseleminen ja pettäminen on eri asia. Viestissäsi kirjoitit puuhaili tuolla kylällä monenmoista, mikset suoraan sanonut, että petti olisi sekin tullut selväksi! Myös asioista juoruilu, josta ei tiedetä vaan arvellaan on sangen ikävää. Tiesitkö muuten, että jotkut ihmiset erityisesti naiset pettää joskus päästäkseen suhteesta eroon. Ja minä ymmärrän tämän tosi hyvin, sorry vaan vaikka en ole pettänytkään koskaan. Mutta hallaa näillä jutuilla monille tehdään. On ikävää, että olet tullut petetyksi ja hyvä, että osaat silti nähdä ne todelliset eron syyt. Olisi kivaa löytää mies, joka osaa tarvittaessa puhua, oikeesti miettiä asioita ja yrittää ratkoa ongelmia. Ei se elämä silloin niin vaikeaa ole, kun siitä ei tule vaikeaa.


      • Meisseli777
        onniinvaikeeta kirjoitti:

        Katseleminen ja pettäminen on eri asia. Viestissäsi kirjoitit puuhaili tuolla kylällä monenmoista, mikset suoraan sanonut, että petti olisi sekin tullut selväksi! Myös asioista juoruilu, josta ei tiedetä vaan arvellaan on sangen ikävää. Tiesitkö muuten, että jotkut ihmiset erityisesti naiset pettää joskus päästäkseen suhteesta eroon. Ja minä ymmärrän tämän tosi hyvin, sorry vaan vaikka en ole pettänytkään koskaan. Mutta hallaa näillä jutuilla monille tehdään. On ikävää, että olet tullut petetyksi ja hyvä, että osaat silti nähdä ne todelliset eron syyt. Olisi kivaa löytää mies, joka osaa tarvittaessa puhua, oikeesti miettiä asioita ja yrittää ratkoa ongelmia. Ei se elämä silloin niin vaikeaa ole, kun siitä ei tule vaikeaa.

        Oon huomannut että moni nainen pettää ennen ku eroaa mutta en ymmärrä miksi, voi olla että miehetkin tekee näin. Onko se joku millä pitää rikkoa se suhde ja on samalla syy lähteä siitä pois. Oon ollut tosi mustavalkoinen tän suhtee ja on vähän uutta mulle että toi ei mua enää häiritse.
        Osaa miehet puhua ja ratkoa ongelmia, jos lähdet liikenteeseen asenteella ettei ne osaa keskustella niin voiko olla että sun pitää vähän kehittää omaa kykyä kommunikoida miesten kanssa?


    • 6566

      Noinhan siinä voi käydä, kun ei tunnetasolla kohdata ollenkaan. Kumpikaan tai toinen kertaakaan vaivaudu miettimään miltä oma käytös puolisosta tuntuu. Yleensä ihmiset pitävät itseään erinomaisena viestijänä ja puolisoa surkeana. Jos tätä treenattaisiin, niin ihmiset voisivat paremmin, eikä eroja tulisi (pl. päihderiippuvuudet ym mielenterveysongelmat, jotka vain on). Usein myös kuulee sanottavan, että nimenomaan puolison pitäisi kertoa sitä ja tätä miltä tuntuu ja mikä on pielessä. Ei toimi suhde näin yksipuolisesti. Molempien on kerrottava miltä tuntuu, ja erityisesti mikä tuntuu hyvältä. Eikä joka asiasta minkä tuntee olevan pielessä kannata jauhaa, vaan pyrkiä vahvistamaan suhteen hyviä, yhdistäviä asioita. Koskaan ei myöskään voi liikaa korostaa sitä MITEN asioista kumpainenkin puhuu. Sillä on erinomaisen suuri vaikutus, että vaikeammistakin asioista puhutaan toista kunnioittaen. MITEN on kuitenkin paljon vaikeampaa kuin MITÄ puhutaan.

      • Meisseli777

        Juurikin näin. Oon koittanut lapsille aina sanoa että käyttäydy niin muille ku haluut niiden käyttäytyvän sulle, sit käytännös olin ku mikäki keisari. En niiku osannu elää niinku sanoin miten pitäis olla. Muutenkin pitäis keskittyä niihin hyviin asioihin mitä toisessa on, jos pelkkään huonoon laittaa kaikki huomiot ni ei enää hyvää löydäkkään.

        Toi oli hyvä mitä sanoit, vähän enempi pitäs niinku olla läsnä.


      • y15

        ¨Koskaan ei myöskään voi liikaa korostaa sitä MITEN asioista kumpainenkin puhuu. Sillä on erinomaisen suuri vaikutus, että vaikeammistakin asioista puhutaan toista kunnioittaen. MITEN on kuitenkin paljon vaikeampaa kuin MITÄ puhutaan.¨

        Tässä on se suurin ongelma, ellei tiedä miten kumppani haluaa hänelle puhuttavan, mitkä ovat vaikeita/herkkiä asioita, Kyllä nämä asiat on puolisolle kerrottava, ei näitä kukaan voi aavistaa, tuntea tai ennustaa, jos haluaa luottamuksellisen ja aidon suhteen nämä asiat on toiselle kerrottava.


      • tuoontotta

        Se on totta, että naiset monesti olettaa miesten havainnoivan ja huomaavan asioita ja näinhän se ei ole.


    • Turho

      Mullekin tuli ero. Kaikki naiset on vain niin saatanan tyhmiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1913
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1486
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      16
      1398
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe