Aktiivimalli pikkukyliin

Aktiivimalli

Mitenhän mahtaa toimia aktiivimalli sallassa,kakki hakevat samoja työpaikkoja koillis-lapin alueelta joka kuukausi vai kuinka tiheästi niitä haetaankaan kun on epäselvät kuviot.
On ainakin työkkärissä töitä mutta homma vaikeutuu työn saajalla.
Mistä hoitopaikka pikaisesti?,Kuinka kauas pitää mennä päiväksi töihin minimipalkalla?
Työtä tekis jois ois sitä oikeaa työtä eikä tätä keinottelua.
Toisekseen mistä löytyy ne firmat jotka ottavat päiväksi töihin?Matkailuala mutta ottaako se entisen alanmiehen töihin kun tuntee vanhat menneet taustani.
Sorakuskiksi kylälle vois lähteä kun pätevyystodistuksen joku maksais köyhälle.
Elikkä mitenhän äijän käy,saanko nauttia joskus työstäkin.

32

4966

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • niskastakii

      Sallassa on jatkuva 20 prosentin työttömyys. Iso osa ko henkilöistä ei pysty tekemään kunnolla minkäänlaista jatkuvaa työtä joten heidät pitäis poistaa työnhakijoden joukosta. Työkykyiset työttömät pitäisi käydä muuallakin keikkatöissä. Esim matkailussa on lapissa krooninen työvoimapula, siitä vaan hakemaan hommia muualtakin. Jos tarvetta on menkää kouluttautumaan ensin. Meidä nuoret joutuvat lähtemään muualle jatkokouluttautumaan mikseivät aikuisetkin vois käydä muualla töissä, tosin moni jo käykin.

      • Töihin

        Näin teenkin,haen ivaloon töihin.


      • mentäväon

        Oikein, toivottavasti löydät joskus töitä sallasta. Ole muille rohkaiseva esimerkki


      • Töihin

        Soitin tänä aamuna saariselälle ja lupautuvat heti ottamaan töihin,joten nyt sain toukokuun loppuun asti töitä ja lupailivat myös kesällä jatkuvan huoltotöillä.
        Huomenna se alkaa joten hyvät on fiilikset.
        Palkkakin ihan hyvä 11,50 euroa kun on pienkonekorjaajan ammattipätevyys.


      • Mentäväon

        Hienoa, olet muille hyvä esimerkki aktiivisuudesta.


    • vdgfb

      vittu ketä kiinnostaa matkailu taikka hoitotyö,niitä marmattajia pitäisi kuunnella pitkät päivät,ei kyllä ole herkkua.

      • mentäväon

        Ei työnteko olekaan aina herkkua, mutta tehtävä on jos meinataan pitää tätä valtiota pystyssä. Käyhän sinäkin muualla kokeilemassa, rohkeasti vaan. Ehkä joudut tuota kielenkäyttöäsi muuttamaan mutta muuten varmaan toimii.


    • qawsaw

      vai valtiota pystyssä pitämään,näyttää että ne varat menee muihin tarkoituksiin kuin omille,kun näkyy että leipäjonot kasvaa ja vanhukset ovat siellä ja perheeliset ,joilla ei kertakaikkiaan ole varaa mällätä niin kuin herran ketkut tekee.

      • mentäväon

        Kaikilla suomessa on mahdollisuus alkaa herraksi, myös sinullakin. Ei sinua kukaan tule kotoa hakemaan, ulos vaan ja elämään. Kannattaako sitä koko elämäänsä tummissa vesissä kulkea. Nytkin avoimet työpaikat lisääntyvät suomessa, kaikki, siis aivan kaikki jotka todella haluavat töitä tehdä saavat suomesta töitä. Toki osa haluaa ulkoistaa itsen työmaailmasta mutta ei kait niitä kovin monia ole.


    • kunnanelätti62

      Kyllä se on vaan mukava nauttia elämästä ilman tyhjänpäiväsiä oravanpyöriä saa rytmittää päivänsä omanmaun mukkaan,mikäs tässä nostella työttömyyskorvauksia ja syrjäytyä rauhassa :) aktiivimalli on perseestä!

    • 309u

      Hakeeko kakki samaa paikkaa? Jännää!

    • duerfg

      ei sallassa oteta töihin kuin sukulaiset ja jotka oikein osaa nuoleskella takapuolta,

    • Muuttajatt

      Juhana vartiaisen kehoituksesta teidän pitää muuttaa telttamajoitukseen Helsinkiin. Eduskuntatalon puistossa on hyvin tilaa teltoille. Kokoomus lupaa soppatykin takapihalle ja voitte päivät nukkua istuntosalin lehtereillä ja kuunnella samalla ministereiden valheita ja paskan jauhantaa. Tervemenoa onnelaan.

    • zxzsax

      se on ihan kaheli ukko ja samaten muutkin paskanpuhujat ,ei saatana saada aikaiseksi kuin täyttä paskaa ja pienituloisia vedetään höplästä ja isotuloist vaan juhlii.

    • KepulaisetVituttaa

      V***taa tuo kunnan toiminta. Ei auteta työn saamisessa, jos ei ole kepun jäsenkirja taskussa.

    • azsxad

      niin se on ,niitä työpaikkoja säilytetään sukulaisille ja tuttaville vaan.

    • mentäväon

      Väärin on odottaa että kunta tai valtio voisi hoitaa kaiken. Valtion ja kuntien mm sallan pitäisi tehostaa toimintaa rajusti väkeä vähentämällä. Meillä jokaisella sallalaisella on velkaa lähe 25000 euroa(valtion velkaa 20000 ja kunnan loput). Ainoa oikea työpaikka on yksityisenpuolen työpaikka ja koska niitä on sallassa vähän pois on osan lähdettävä työnperässä.

    • kepulaisetVITTUUN

      kepulaiset pois kunnan luottamuspaikoilta ja myös ne, jotka ovat saaneet hyvä veli -kaupan kautta työpaikan kunnasta armotta ulos.

      kunnan talous kohenisi ja töiden tuottavuus paranisi kertaheitolla huomattavasti...

      • eheehe

        ja sinäkö tilalle?Etpähän ole tähänkään mennessä evääsi liikuttanut työnteon merkeissä,olet keskittynyt kaikenlaisiin ranneliikkeiden kehittämisiin,mm.pullontyhjennyksiin ja vastaaviin


      • KepulaisetVITTUUN

        Minä olen eläkeläinen, jonka ylisuuresta verosta kustannetaan sinun mielialalääkityksesi ja avohoidosta aiheutuvat kustannukset.


      • eheehe
        KepulaisetVITTUUN kirjoitti:

        Minä olen eläkeläinen, jonka ylisuuresta verosta kustannetaan sinun mielialalääkityksesi ja avohoidosta aiheutuvat kustannukset.

        Sinäkö sait jättää mielialalääkkeesi tarpeettomina pois kun sait keploteltua itsesi sairaseläkkeelle jonka me veronmaksajat kustannetaan sinulle?


      • KepulaisetVITTUUN
        eheehe kirjoitti:

        Sinäkö sait jättää mielialalääkkeesi tarpeettomina pois kun sait keploteltua itsesi sairaseläkkeelle jonka me veronmaksajat kustannetaan sinulle?

        Olen vanhuuseläkkeellä ja hyvin ansaitulla sellaisella reilun 40 vuoden pituisen työuran jälkeen.

        Ajattele - minulla on yhtä pitkä työura kuin sinun "urasi" käteenvetäjänä!


      • eheehe
        KepulaisetVITTUUN kirjoitti:

        Olen vanhuuseläkkeellä ja hyvin ansaitulla sellaisella reilun 40 vuoden pituisen työuran jälkeen.

        Ajattele - minulla on yhtä pitkä työura kuin sinun "urasi" käteenvetäjänä!

        heh,eikö ota enään eteen kun et pysty etes käteen vetämään?


    • velierkkivääräleuka

      Sallassa on suurin työttömyys koko suomessa. Suurin osa työttömistä on työkyvyttömiä henkilöitä. Ei heidän pitäisi olla työnhakijoina koska he eivät nykytöihin pysty. Missä heidän paikkansa on. Kansalaispalkkakokeilussa maksetaan muistaakseni 550 euroa kuussa, riittäiskö. Mitä muita mahdollisuuksia on?????

    • pqlkakjs

      ei juuri mitään ja nekin työpaikat täytetään aina joko tuttavilla tai sukulaisilla.

    • mentäväon

      Tosi on että nytkin tässä hyvän kasvun aikana otetaan edelleen rajusti velkaa. Seuraava lama kun tulee ollaankin tosipaikan edessä. Kaikilta leikataan vielä rajummin kuin nyt. Tänään kun vielä avoimia työpaikkoja on, pitäisi työttömät saada liikkeelle työn perässä että velkaantuminen saadaan loppumaan. Tammukanpyynti on toki mukavaa mutta ei se ketään elätä. Työttömien asema tulee huononemaan selvästi tulevan laman aikana.

    • ppääålö

      on semmoisia tapauksia että pakotetaan hakemaan kouluun vaikka on käynyt sen koulun ja jos et hae tulee karenssi heti.eikö työppäri muuten saa tilastoja kun tuollalailla kauniiksi. tuo on jo aika vittumaista hommaa työttömiä kohtaan ja ei laskuja makseta ilman rahaa ,.

    • peräkylä

      Sallassa on hyvä olla työtön. Suomi potee rajusti työvoimapulaa, yritykset eivät saa riittävästi väkeä töihin. Ei taida olla muuta vaihtoehtoa kuin ottaa ulkomailta lisää väkeä töihin. Olkoon sallalaiset, muutosta ei sallaan tule, työttömät eivät halua töihin.

      • KepulaisetVITTUUN

        Mielikuvituksetonta on Sallan kunnan toiminta. Toki senhän osaa arvata, kun paikat on täytetty kepulaisloisilla ja kepulaisloisten sukulaisilla.

        Kepulaisloisista on kiinni, etteivät yritykset halua investoida Sallaan! Kunnan antama tuki ja apu on perseestä - kiitos kepulaisloisten!

        Kepulaiset VITTUUN -liike on ainoa pelastava voima. Sallalaiset herätkää!


    • kivakeli

      UUtisissa kerrotaan miten raju työvoimapula on lapissa, mutta Sallassa on lähes 20 prosentin työttömyys. ????? Joku mättää systeemissä.

    • eryt

      valehtelevat minkä kerkiävät ja karenssin uhalla pitää hakea aina jotain.

    • exsalla

      Rukalla/kuusamossa on ollut 200-300 avointa työpaikkaa matkailussa. Tulkaa sallan työttömät töihin edes joksikin aikaa. Meidä on haettava työvoimaa ulkomailta koko ajan. Sitäkö ne sallan kuuluisat, maahanmuuttovastaiset persut haluavat.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1631
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1289
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1277
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe