Sinkkuus ja sää

Vuoden kylmin viikko on menossa, eikä sinkkuna voi välttää ajatusta, että kenties sää ja luonnonolot ylipäätään ovat tässä maassa syynä useimpien sinkkuuteen, eivätkä aina ulkonäkö ja varallisuus, joiden puuttumista niin usein asiantilasta syytetään.

Ymmärrettävästi jossain etelämpänä, missä lapsuus vietetään paidattomana pihalla ja nuoruus housuitta vieraassa sängyssä, on tapaamiskulttuuri lähtökohdiltaan vapautuneempaa kuin näillä leveyspiireillä.

Kun eteläisissä maissa ollaan totuttu jo pienestä pitäen näkemään ihminen sellaisena kuin hän on, jää turha mystiikka ja pelko kohtaamisista pois. Täällä sen sijaan vapautuneesti ollaan ulkona vain lyhyinä kesäkuukausina, jonka jälkeen kaikki kulkevat vähintään puoli vuotta topattuina ja käärittyinä mihin tahansa lämpimään vaatteeseen. Vastakkainen sukupuoli jää tällöin arvoitukselliseksi paketiksi, jonka avaaminen jännittää joka kerta enemmän kuin joulupukin kohtaaminen.

Siinä missä etelässä voi oleskella rennosti raitilla, silmäillä ohikulkijoita ja valita mielenkiinnonkohteensa, joutuu täällä pohjanperukoilla värjöttelemään nenää nipistelevässä pakkasessa ja metrisessä hangessa. Mikäli joku ohikulkija on sään armoille uskaltautunut, joutuu häntä vahtimaan pitkään, että saa edes käsityksen tämän sukupuolesta. Siinä vaiheessa ohikulkija on jo siirtynyt toiselle puolelle raittia, koska kyttääjät ovat uhkaavia.

Voisi ajatella, että varautunut asennoituminen ihmisiin vallitsisi ainoastaan ulkona, missä sääolotkin vaikuttavat, mutta altistuttuaan ajatusmallille niin pitkään, seuraa se mukana kaikkialle. Ainoastaan otettuaan miestä väkempää, alkaa jää rakoilla ja ihminen pääsee sen alta hetkeksi pintaan. Tosin siinä missä yksien jää vasta rakoilee, alkaa toisten pinna jo palaa.

Sosiaalisissa kohtaamisissa vaaditaan siis tarkkaan ajoitettua alkoholin käyttöä, että sen myönteiset vaikutukset tulevat esiin molemmilla osapuolilla jokseenkin samanaikaisesti. Tosin oikeinkin ajoitettu käyttö saattaa aiheuttaa voimakasta katumusta seuraavana aamuna.

Sanotaan, että rakkaus on kemiaa. Etelässä sen ilmaisemiseen käytetään sanoja, eleitä ja kosketuksia. Täällä sen ilmaisemiseksi tarvitaan vähän toisenlaista kemiaa, nimittäin alkoholia, mistä päästään aasinsiltaa pitkin tähän päivään.

Jätin nimittäin perjantaina autooni pullon vodkaa, jonka kävin sieltä tänään noutamassa. Sääolosuhteista johtuen oli vodkapulloni umpijäässä. Nyt en sitten voi muuta kuin kirjoitella tänne, kun odottelen sen sulamista. Mikäli vodkani ei ole pian nestettä, joudun ottamaan veteeni muutaman vodkapalan.

6

138

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • No voihan sillä säällä ja ihmisten määrällä/neliökilometri olla syy ihmisten kohtaamiseen. Ja tuo väärällainen kemiakin saattaa ajaa kohtaamisen jopa väärille urille.

      Se että täällä tarvotaan munia myöten hangessa paukkupakkasissa ja otetaan vastaan lisää lunta, joka tule vaakatasossa saa aikaan sitkeyttä. Toisaalta taas idästä vyörynyt peruspessimismi ja melankolia iskee pakkasessa seisovaan turjakkeeseen kuin fiskarssin kirves leppähalkoon, joka ritisten palaa kohta uunissa.

      Lisäksi tätä kansaa on pitäneet ikeessä, niin idän ja lännen naapurit. Nyt kun nyrkki on sata vuotta sitten lyöty pöytään ja haalittu kovalla työllä kaikki länsimainen gloria ympärille, on tuo räkää naamalta pyyhkivä suomalaismies ihmeessään. Mitäs sitten?

      Identiteetti? Persoonallisuus? Oma elämä? Mahdollisuudet? Siinä seisoo mies karvahattu päässä kylänraitilla ja raapii takaraivoaan tuiskussa. Miten noikin tehdään?

      Eipä tule edelleenkään helpolla lämpöä tuon jääräpäisen, uppiniskaisen ja mietteliään suomalaismiehen elämään...

    • eijäädy

      Miltäs katukauppiaalta sä ole "votkas" ostanut? Meinaan oikea tavara ei heitä jäähän, vaik olis neljäkymmentä pakkasta.
      "Nyrkillinen voita kattilaan ja kossu pakkaseen"

      • Juu, tainnu olla joku virolainen torikauppias.


    • jokumies83

      Kyllä sillä on merkitystä, kylmällä säällä ei tasan tarkkaan näy juuri ketään paljon missään.. kun taas heti jos on lauhempaa ja lämpimämpää muitakin liikkuu paljon enempi. Ja kyllä tämä kylmä sää on sellainen etten itekkään liiku paljon missään.

    • Ja ei kun poika Rioon, Brasiliaan.

      Tai Kuubaan. Kyllä riittää kuumaa rytmiä, mutta...

      joku salaisuus piilee näissä pilkkihaalareissakin.

      (kohmeista pakkasnaurua)

    • Viinamies----

      Älä osta pimeetä pulloo ko ne jäätyy. Kunnon viina ei jäädy.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      199
      4700
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      275
      2777
    3. 134
      1717
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1411
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      204
      1380
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1156
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1134
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1089
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1067
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1061
    Aihe