VOI MUOTOVIRHE

Kittiälehdessä varatuomari Patakangas ansiokkaasti vertaa kunnan luottamusmiesten toimintaa pyörävarkaisiin. Elikkästä pyörävarkauskin on tekijänsä muotovirhe, jos ei kuule, että miksi varasti pyörän kuulematta omistajaa. Elikkä myöntää, että kuulemisessa on tapahtunu virhe . Ei se olis ollu silloiselta erottamisvaltuustolta kummonen asia palauttaa asia uudelleenvalmisteltavaksi, vaihtamalla esimerkiksi tämä valiolautakunta tai mikä v...u soli. Alta puolen vuojen asia olis ollu käsitelty oikeassa järjestyksessä, mutta ny siihen menee lähes kymmenen vuotta ja ja varmaan miljoona euroa veronmaksajien rahoja. Tonnilla saa melko hyvän pyörän ja vakuutus korvaa, jos avaimet löytyy.
Ilmoita


Muotovirhekkin tapahtui, mutta se olisi ollut helppo korjata mallilla, minkä palstan avaaja edellä esitti. Maksamalla myös muutaman kuukauden palkka tai vaadittu korvaus, asia olisi voitu hoitaa. Mutta saaduista ohjeista ja oikeuden päätöksistä huolimatta korvauksia ei maksettu. Toistetiin useasti lainvastaiseksi todettu asia tieten tahtoen. Ja nyt joudutte maksamaan satojen tonnien korvauksen. Palkka juoksee vieläkin!

Mutta tämä ei taida enää olla tulevien oikeudenkäyntien ja poliisikuulustelujen pää pointti. On näköjään löytynyt paljon muutakin. Ei kolmeakymentä henkilöä syytettäisi noin kovin syytein pelkästä muotovirheestä.

Eikä Valtiovarainministeriö olisi nimennyt selvitysryhmää pelkän muotovirheen takia.

Oikeus voitaa ja mitään ette voi!!!
2 VASTAUSTA:
"Varatuomari"vai-viemäri, on vanha kalkkeutunut puolihöperö äijä. Mitä se (ei hän) kirjoittaa on yhtä tyhjän kanssa.
V...ttaa varmaan, kun ei päässyt enää kunnanvaltuustoon höpisemään tyhjää ja siksi kirjoittelee yleisöosastoille.
Kukaan ei jaksa kuunnella tuollaisia höpinöitä livenä.
Ymmärtäis edes hankkiutua Ökinälle itse, ennenkuin vievät viraomaisten taholta.
Lainoppinut Patakangas istui tilapäisessä valiokunnassa suunnittelemassa Mäkelän erottamista. Valiokunnan sihteerinä toimi sadan euron tuntipalkalla lainopiskelija Sannareetta Virikko ( nykyisin HTM). Miksi he eivät puuttuneet valiokunnassa "pyörävarkauksiin", kun heidän olisi koulutuksensa perusteella olettanut osaavan neuvoa valiokunnan toimintaa siten, ettei laittomuuksia tehdä. Minä en vieläkään ymmärrä miten nämä kaksi lainoppinutta henkilöä onnistuivat ryssimään koko tilapäisen valiokunnan työskentelyn. Peruskoululainenkin olisi osannut kirjoittaa asiallisemman raportin.

Vai vielä pyörävarkaita..... köpö mikä köpö
+Lisää kommentti
Vaatii mielikuvitusta jopa oikeusoppineelta rinnastaa sotasyyllisyyttä koskevaa lainsäädäntöä ja siihen liittyviä tapahtumia Lex Kittilään. Toivottavasti Suomen kansan ei tarvitse enää koskaan käydä lävitse vastaavaa episodia kuin sotasyyllisyyteen liittyvät tapahtumat, jolloin koko kansakuntamme selviytyminen oli vaakalaudalla. Levin hiihtohissien hankinnoista alkaneet tapahtumat eivät aivan yllä vastaavaan merkittävyyteen.

Lex Kittilä on tarpeellinen selkeyttämään kuntien ja niiden luottamushenkilöiden toiminnan rajoja ja vastuita. Varsinkin pienemmissä kunnissa luottamushenkilöiden osaamisen puutteet sekä omat että sukulaisten kuntaan ja sen toimintaan liittyvät taloudelliset tai muut intressit saattavat johtaa herkästi korruptioon tai muuhun lainvastaiseen menettelyyn.

Lex Kittilä jouduttiin laatimaan Kittilän epäselvien tapahtumien johdosta, mutta sen merkitys on nähtävä nimenomaan vastaavien tilanteiden ennaltaehkäisynä. Kittilän kunnan päätöksenteossa on todistettavasti ollut riittävästi aihetta poliisitutkinnan käynnistämiseen ja syytteiden nostamiseen. Polkupyörävarkaus on edelleenkin rikos, vaikka poliisilla ei olisikaan resursseja asiaa tutkia.

Kun Kittilän kunnassa pitkään oikeudellisessa tietämyksessä kunnostautunut ja kunnan luottamusmiehenä toiminut Torsti Patakangas suhtautuu lainsäädäntöön ja viranomaisten toimenpiteisiin kirjoituksessaan kuvatulla lähes halveksivalla tavalla, niin ei voi enää hämmästellä Kittilän kunnan ja sen luottamusmiesten ajautumista lähes ajopuuna nykyiseen ahdinkoonsa.
Ilmoita
Mutta oliko se tosiaan niin, että Palosaari yritti vedättää hissikaupassa. Mutta jos se ei onnistunut, sehän pääsee kuin koira veräjästä. Jos se ois yrittänyt kavaltaa tai varastaa itselle, tuomio tulisi yrityksestä. Mutta kun on kyse luottamusaseman väärin käytöstä, yritys ei ole rangaistava. Pitää olla selvä näyttö, että on jo aiheutettu vahinkoa. Ei ole tällä palstalla vielä kukaan sanonut, minkä vahingon se teki.
2 VASTAUSTA:
Hissien hankinnassa rikottiin hankintalakia. Hävinnyt yhtiö voisi viedä hankinnan markkinaoikeuteen ja vaatia korvauksia. Hankinta pitäisi kilpailuttaa uudelleen.

Täällä löytyy markkinaoikeudessa olevia oikeusjuttuja.
http://www.markkinaoikeus.fi/fi/index/paatokset/markkinaoikeudellisetasiat.html
Vedättäminen on väärä sana. Yritti vähän oikaista ja jätti julkisen kilpailutuksen väliin vaikka hankintayksikkö on osa kuntakonsernia eli tuli rikottua hankintalakia. Lisää rikkomuksia voi tulla siitä miten asiaa käsiteltiin eli tiesikö yhtiön hallitus miten hankintaa ollaan tekemässä. Tuossakin on kaksi kulmaa eli kerrottiinko hallitukselle tai olisiko hallituksen pitänyt olla kiinnostuneempi siitä mitä firmassa tapahtuu kun kuitenkin yhtiön kokoon ja toimintaan nähden aika isosta asiasta on kyse.
+Lisää kommentti
Lukekaapa seuraavan kunanhallituksen lista. Listalla on hyvin tärkeitä asioita erittäin hyvin perusteltuina. On kuultu osaavia lakiasiantuntijoita ja tehty esitykset ehdottaman lainmukaisesti. Nyt jos koskaan luulisi kaikkien listan asioiden menevän esittelyn mukaan ilman tarpeettomiaä äänestyksiä ja turhia eriäviä mielipiteitä ja valituksia hallito-oikeuteen. Tätähän uskalsi jo pyytää ennakkoon osaava lakiaiaintuntija lappilainen kansanedustaja Maijala. Kun menetellään näiden oikeudellisesti pätevien esitysten mukaan, tuskinpa se "selvitysryhmäkään" tulee puutumaan täysin demokraattisen kunnan päätöksentekoon. Huomatkaapa, että meilllä Suomessa on täysin valtiovallasta riippumaton kunnallinen päätöksenteko. "Selvitysryhmä" tulee vetäytymään tehtävästään ja toteaa, ettei mitään ilmennyt pieniä muotovirheitä lukuunottamatta ja kunta voi jatkaa edelleen denokratian suomalla oikeutuksella.
3 VASTAUSTA:
Hei huraa kyllä olet viisas kommentissas. Luulekko sie, että tämmönen jurdinen mitäänsanomaton argumentointi ja asiainesittely yhdellä asialistalla tekee kaiken tekemättömäksi. Turha son enää pakittaa ku perse on jo seinässä. Ei näitäkään esityksiä ole kyllä vs, kunnanjohtaja pystyny itte laatimaan. Pari kymppitonnia näihinkin "esityksiin" varmaan meni. Täytyy saoa, että kovemminkin vois kommentoida, mutta jäis varmaan näkymättä.
No miten se tänään meni.
Nimimerkille "Oikeusvoittaaedelle" huomasi varmaan, miten KIttilän KH.n kokous 13.2.2017 meni melkein huomautuksitta. Kuitenkin pykälässä 61 tutun tuntuinen vetkuttelu jatkui, kun pitäisi päättää näiden "pyörävarkaiden" luottamustehtäväkelpoisuudesta. Vielä on paljon keskeneräisiä asioita, vaikka nyt saatiin maksuun Junturan lasku, jonka työn tilauksesta ei oltu tehty päätöstä.
+Lisää kommentti
’Oikeusvoittaaedelle’ lienee trolli tai muuten lukihäiriöinen.
Ilmoita
Ja Patakangasta lakimiehenä ei pelasta mikään. Hän ei voi perustella "en mie tiennyt"
1 VASTAUS:
Kunnanhallituksen listallla on nyt niin monta asiaa jotka PR kyllä saa sotkettua. Äänestyttää 5-2 ja 2 joutuu tekemään eriävän mielipiteen jotta eivät joudu vastaamaan viisikon päätöksistä.
+Lisää kommentti
Patakankaalta uusi avaus tänään 4.3.2018 Lapin Kansan yleisönosastolla. Hänen on edellenkin vaikea ymmärtää miten pieni muotovirhe voi viedä käräjille.
Kuitenkin "KHO totesi päätöksessään 3.6.2016, kuten Pohjois-Suomen hallinto-oikeuskin, että Mäkelälle ei varattu ennen hänen irtisanomistaan tilaisuutta tulla kuulluksi kuntalain ja hallintolain edellyttämällä tavalla. Kittilän kunnanvaltuusto EI MYÖSKÄÄN HUOLEHTINUT ASIAN RIITTÄVÄSTÄ JA ASIANMUKAISESTA SELVITTÄMISESTÄ".
Mikä tässä tekstissä on niin vaikeaa, että juristi ei sitä ymmärrä? Kunnanvaltuusto ei huolehtinut asian riittävästä ja asianmukaisesta selvittämisestä! Tämäkö on myös muotovirhe?

Toinen Patakankaan huolenaihe on Kittilän poliittisen päätöksenteon toimivuus, kun syytteessä olevat pidätetään luottamustehtävistä. Ole huoleti, sutkipäättäjien päätöksenteon määrätietoisen kieroilevaa nykytilaa huonommin ei voi yhteisiä asioita hoitaa.

Patakankaan viime aikojen ulostuloja on vaikea ymmärtää, mutta mistä johtuu, että Kittilän asiohin tarttuvilla juristeilla on erittäin suuri riski joutua syytettynä leivättömän pöydän ääreen? Eikö juristeilla ole Kittilän suhteen minkäänlaista itsesuojeluvaistoa?
1 VASTAUS:
Taustalla ilmeisesti Palosaari-klaani. Se teettää kaikenlaista pöljää. Ovat tottuneet menemään yli siitä missä aita on matalin. Ei vaan onnistu enää. Onneksi.
+Lisää kommentti
Patakangas on lakimiehenä tästä omasta pöljäilystä enemmän vastuussa kuin maallikko. Hänen pitää lakimiehenä tietää kuulemisasian merkitys. Hän hyväksyi rikollisen menettelyn vaikka siitä varoitettiin. Tahallinen teko. Hän vapautuu tai saa pienemmän tuomion jos hankki " hullun paperit tai dementian lausunnon että on vanhuuden höperö". Ja rikollisilta pitää Mäkelän korvaukset periä. Siinä menit Patakankaankin eläkerahat korvauksiin. Ja mitään ette voi. Äijällä vatta kuralla ja ripuli paskat housuissa.
Ilmoita
Patakangas on niin tyhmä, ettei voi saada edes hullunpapereita.
Aluksi pitäis olla sen verran älyä, että voitais diaknisoida sen häipyneen jonnekkin.
Ökinälle joutais rietas.
Ilmoita
Mitä hän avauksillaan hakee? Onko kirjoitukset Kittilän kuntalaisten mielipidemuokkausta.? Jos niin turha homma. Nyt vaan asenne on se että sutkit tuomiolle ja homma seis. Ei ole mukava lukea Kittilä siellä ja täällä tekemässä laittomuuksia.
Pihalle vain ja vs joutaa mennä pesuveden mukana.
Tilalle kokenut kuntajäärä joka ei kuuntele joutavia,niin olisi paras.
Ilmoita
Torsti Patakangas on jälleen kyselemässä Lapin Kansan yleisönosastolla, miksi meitä aina mollataan? Miksi nyt Ylivieskan käräjillä syytettynä olevia Pyhäjärven valtuutettuja ei siirretty syrjään päätöksenteosta. Miksi media ei ole kiinnostunut Pyhäjärven valtuutetuista.

Hyvä Torsti, sinä kokeneena juristina ymmärrät, että Kittilän ja Pyhäjärven tapauksissa on yhteistä vain kaksi sanaa; valtuutetut ja syytetyt. Muuten nähin juttuihin on mahdoton vetää yhtäläisyysmerkkejä.

Media voisi olla kiinnostunut Pyhäjärven tapauksesta, mutta Kittilän sutkipäättäjien aktiiviset, laajaa kiinnostusta herättävät sekoilut vievät mediasta kaiken kuntatoilailuun käytettävissä olevan palstatilan.
Ilmoita
Hyvä Torsti, ymmärrä että sinun oikeustajusi on vääntynyt! Pyhäjärvellä asia sovittiin ja rikolliset tunnustivat tekonsa. Kittilässä jatkavat rikoksiaan.
Ilmoita
Vai oikeustaju vääntynyt. ? Voisi sanoa suoraan, että oikeustaju on kieroutunut niin olisi oikeampi ja osuvampi termi. Ei taida lynkkauslautakunnan vai mikä huru toimikunta tämä oli vetäjällä olla kovin puhtaat jauhot pussissa enempi vaikuttaa siltä, että alkaa pöksyihin lirahtaa sitä sakeampaa velliä kun syyttäjä lukee syytteet eikä keksitä vastauksestksi muuta kuin kootut selitykset. Ei muuta kuin jatsarit jalkaan ettei lumihankeen vanaa jää. Messissä ollaan. Suoraan ennakkokäsitys asiasta ja lopputulos selvä kun stalinin aikaan. Jos ei ole Mäkelällä virheitä niin ne keksitään.
Ilmoita
Mitäpä olette mieltä Majalasta ja Torvisesta onko heillä kaikki muumit laaksossa? kun kerran puhutaan "turisteista" jotka pyrkivät vaikuttamaan Kittilän asioihin?
1 VASTAUS:
Ovat tippuneet kelkasta ajat sitten.
Muuta Suomea ei kiinnosta Kittiläläisten toimet kunhan noudattavat lakia.
Kittilän rajojen ulkopuolella asuvat ovat turisteja.
+Lisää kommentti
Maijala ja Torvinen ovat poliittisia perskärpäsiä. Ovat pörräämässä siellä missä on toivoa jostakin julkisuudesta. Mutta molemmat puupäinä ovat veikanneet väärää hevosta. Loiset ovat mediakiehunnassa nyt valinneet väärän puolen. Rikollisten paapominen on aivan harkittua torviselta kun odottaa toimistolleen hommia ja Maijala jo kymppitonninsa sai puon lipomisesta. Siis poliittisia eläimiä perskärpäsiä.
1 VASTAUS:
Torvinen lienee jo leipääntynyt politiikkaan, koska on nyt alkanut puuhastelemaan
hänelle "elintärkeitten" pippurisumuttimien kanssa ?!!!
+Lisää kommentti
Muistan kun lapsena, vaikka kolttosia tehinkin ja olinkin aina niihin myös syyllinen-villi kun olin. Tämä voisi voisi olla sulle hyvä muistutus. Mie puolustauduin lähes aina: MIKSI MINUA AINA SYYTETÄÄN" No se oli silloin ainoa puolustuskeino kun tehin jotakin. Tunnistat varhmaan myös omasta lapsuuden ajoista - no nyt nämä on siirtyneet politiikhaan. No silloinkin vakavissa tapauksessa tuli kaverit todistamhaan etten mie sitä tehnyt. Muistan yhen postilaatikkoon laitetun uuden vuoden raketin ja silloinkin kaverit todisti etten sitä tehnyt, No tehinkö??
Ilmoita
Patakangas ei luovuta. LK yleisönosastolla 18.4.2018 hän vertaa Kittiläsutkien tilannetta tällä kertaa tullin pääjohtaja Hartikaisen tilanteeseen. Kun ei Hartikaistakaan pidätetä niin miksi Kittiläsutkit pidätetään luottamustehtävistään.
Johtuisiko pidättäminen siitä, että Kittiläsutkit ovat jatkaneet laittomuuksia korkeimman hallinto-oikeuden päätöksistä huolimatta (Mäkelän erottaminen, hallintosäännön muutos ja Mäkisen syrjäyttäminen, Yritykselle annetut laittomat moitteet) ja tehtailleet uusia poliisin tutkintaan johtaneita päätöksiä.
Näitä varatuomari Patakankaan julkaisemia "muotovirhettä" selitteleviä kirjoitelmia lukiessa on helppo ymmärtää, miksi tilapäinen valiokunta teki niin surkean raportin, että se ei kelvannut Mäkelän irtisanomisperusteluksi KHO.lle. Lisäksi valiokunnan lainoppinut sihteerikin sai syytteen muistiinpanoistaan.
Ilmoita
Aarne Nikka kertoo muistelmissaan " Kittilän poliittisten päättäjien toiminnasta
1960 - 1990 luvulla", erityisesti Torsti Patakankaan toiminnasta.
Jos 1/10 :kaan pitää paikkansa niin täytyy sanoa että kyseessä on mitä melkoinen
veijari. Teos on luettavissa netiltä.
2 VASTAUSTA:
Luin kyseisestä herrasta kirjasta. Sopisi hyvin kepuliksi.
Nikan talon olisi halunnut palkkioksi ja vääriä valoja.
Aarne Nikan Kittilän seurakunnan pöytäkirjoihin nojaavat muistelmat talousjohtaja Kerttu Silfastin kuusikymmmentäluvulla tekemistä kavalluksista ja Patakankaan osallistuminen asian selvittelyyn ovat todella mielenkiintoista luettavaa. Nikan mielestä Patakangas on ollut alusta alkaen kauttaaltaan epärehellinen mies.
Nikan muistelmat avaavat vielä enemmän Kittilän nykytilaa. Kittiilässä on ennenkin löytynyt järjetöntä yhteishenkeä jonkin asian peittelyyn tai henkilön puolustamiseen, olipa tämä sitten juridisesti katsoen oikeassa tai väärässä.
+Lisää kommentti
Patakangas ei älyä tapauksien eroa. Hartikainen ei päättänyt yhtään mistään sattui vain jäämään huoneeseen kun muut teki päätöksen kun Hartikainen oli esteellisenä läsnä. Kittilässä ollaan laittomia päätöksiä tehneitä häätämästä pois päättämästä enempää laittomuuksia. Siinä on vissi ero. Hartikainen ei tehnyt päätöksiä. Kittilässä olisi esteellinen mennyt penkille ja jäänyt sinne katsomaan päätöksentekoa eikä olisi poistunut huoneesta niin silloin olisi sama tilanne kuin Hartikaisella.
Nyt näitä päätöksentekijöitä häädetään. Patakanagas puhuu asian vierestä aidan seipäistä kuin pitäisi puhua aidasta. Ei jatkoon.
Ilmoita
Tämän kaiken perusteella Torsti näyttää olevan se, joka on riidellyt aina.
1 VASTAUS:
http://www.yritystele.fi/haku/yritykset/Torsti+Patakangas

Ainakin Torsti Patakankaalla ja hänen perillisillään on monta rautaa tulessa. Heillä on yritystelen mukaan 14 eri yritystä, joista seitsemässä Torsti Patakangas on mukana ja kahdeksantena jo lakkautettu Lakiasiainpalvelut T Patakangas. Paljon on ollut omaa etua valvottavana.
Patakankaan nimissä on myös A Nikan mainitsema Kupiikki Oy, joka vuokrasi valtiolle Lapin henkikirjoittajan tarvitsemat työtilat.
+Lisää kommentti
Kuinkahan on muistanut esteellisyysasiat kunnan päätöksenteossa?
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

VOI MUOTOVIRHE

Kittiälehdessä varatuomari Patakangas ansiokkaasti vertaa kunnan luottamusmiesten toimintaa pyörävarkaisiin. Elikkästä pyörävarkauskin on tekijänsä muotovirhe, jos ei kuule, että miksi varasti pyörän kuulematta omistajaa. Elikkä myöntää, että kuulemisessa on tapahtunu virhe . Ei se olis ollu silloiselta erottamisvaltuustolta kummonen asia palauttaa asia uudelleenvalmisteltavaksi, vaihtamalla esimerkiksi tämä valiolautakunta tai mikä v...u soli. Alta puolen vuojen asia olis ollu käsitelty oikeassa järjestyksessä, mutta ny siihen menee lähes kymmenen vuotta ja ja varmaan miljoona euroa veronmaksajien rahoja. Tonnilla saa melko hyvän pyörän ja vakuutus korvaa, jos avaimet löytyy.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta