Muutama kysymys palstalaisille (gallup)?

vain.asiallisia.kiitos

Kuinka paljon asteikolla 1-10 sinua ärsyttävät evoluution kiistävät viestit?

Mitä haluaisit tehdä näille evoluution kieltäjille, jos he olisivat vallassasi?

31

781

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • piilotankehityksenjäljet

      Aina voi kiistää, paitsi jos jankataan maapallon olevan pannukakku.
      8 vois olla luku ja jos evoluutioon on luottamista, eivät he vallassa voi olla.

      • Mättäre

        Mikä pannukakussa mättää? Eihän maapallo virallisestikaan ole mikään pallo, vaan lähempänä lättänää pannukakkua.


    • EvoRulettaa

      Uskonnollinen saarna tiedepalstalla ärsyttää sellaisen kasin verran.
      Evoluution kieltäjät laittaisin takaisin koulun penkille. Toivottomat tapaukset jättäisin omiin harhaisiin maailmoihinsa. Uskonnolla aivonsa käristäneet ovat pahimmillaan luoeet niin vahvat defenssit, ettei mikään logiikka pure heihin. Uskokoot mihin lystäävät, mutta pysykööt poissa tiedepalstoilta.

      Evoluutio on luonnossa tapahtuva prosessi, jota evoluutioteoria kuvaa.

    • Selvät.Pelit

      Ennen kuin uskoin valheet joita kouluissa opetetaan niin ei ollenkaan. Pidin vain yksinkertaisina hölmöinä, sekä osaa ehkä vähän hulluina.

      Nyt kun olen nähnyt totuuden ja tiedän evoluution olevan huuhaata, koska kaikki on valmiiksi kirjoitettua, niin pakkohan siitä on kertoa niillekin jotka aivopesun tuloksena ovat vieläkin uskovaisia. Ehkäpä Jumala jossain nauraa partaansa meidän kiistelylle.

      • Yodailua

        Ehkäpä vielä joskus kenties pystyisit luomaan ymmärrettäviä lauseita jopa. Kenties se ei ihmekään ole että Raamatusta niin monta miljoonaa tulkintaa on.


      • Selvät.Pelit

        Olet siis uskovainen. No, jokainen tyylillään.


      • KaukanaRealisminRanta

        "Nyt kun olen nähnyt totuuden ja tiedän evoluution olevan huuhaata"

        Voiko tuon enää selvemmin sanoa?
        Nyt kun Jumalainen ilmestys on sekoittanut pääni, heitän viimeisenkin loogisen ajattelun ja itsekritiikin jorpakkoon ja uskon esitieteellisen tarinan.


      • Yodailua
        Selvät.Pelit kirjoitti:

        Olet siis uskovainen. No, jokainen tyylillään.

        Ymmärsit viestini väärin. Sitä ei tule tulkita kuten Raamattua.


      • Selvät.Pelit

        Onko raamattu sinulle tärkeä, kun puhut siitä koko ajan?
        Siihen en voi ottaa kantaa, kun en ole koskaan lukenut, mutta sinä näytät olevan asiantuntija.


      • Yodailua
        Selvät.Pelit kirjoitti:

        Onko raamattu sinulle tärkeä, kun puhut siitä koko ajan?
        Siihen en voi ottaa kantaa, kun en ole koskaan lukenut, mutta sinä näytät olevan asiantuntija.

        Kuitenkin tulkitset toisten kirjoituksia aivan kuten Raamattuakin tulkitaan?


    • Eivät ne enää oikeastaan edes ärsytä muuten kuin palstan tukkeena. Vähän kuin mainokset tai vastaava mitä en voi ublockilla suodattaa.
      Nykyään lähinnä vain säälittää ja huolestuttaa joidenkin yksilöiden tietämyksen taso, kun kaikki tieto asioista saadaan somen kautta. Heput muuttuvat hetkessä antitiedeasiantuntiaksi, ja salaliittoja alkaa putkahdella milloin mistäkin. Kun väki katsoo höppänävideoita youtubessa viikon, ja tämän jälkeen marssii alan foorumille, tai johonkin facebook-ryhmään vahvistamaan tätä uutta opittua "totuutta".
      Siinä vaiheessa heppu on jo niin varma sen oman keinotekoisen totuutensa oikeaoppisuudesta, että keskustelu sen ympärillä usein muuttuu juupas-eipäsjankkaamiseksi. Tämä on totta lähes kaikessa tieteen vastaisessa, tai salaliittojen ajamassa nettiväittelyssä, eikä pelkästään tässä evoluutioasiassa.
      Kun sitä vuoropuhelua käydään pelkästään internetin välityksellä, niin se muuttuu todella hankalaksi. Kokemuksen perusteella kasvokkain käytävä keskustelu tästäkin aiheesta on reippaasti mielekkäämpää.

      Useimpien kieltäjien kanssa olisi mukava jutella kasvokkain vaikka tuopin äärellä. Tällöin ei tarvitse välittää esimerkiksi trolleista tai muista hassuttelijoista, ja keskustelut voisivat jopa tuottaa hedelmää.

      • kylmäsenusko

        Oliko sulla buak siihen myös selitys että miksi maailmasta on tullut niin kaunis paikka myös visuaalisesti. Mitä nyt ihminen sitä on ehtinyt turmella. Luontokuvaalilta voi myös kysellä mitä mieltä he ovat, onko se oikeasti kaunis, vai onko vaan katsojan silmässä.


      • hkjhkjhkjhkjh
        kylmäsenusko kirjoitti:

        Oliko sulla buak siihen myös selitys että miksi maailmasta on tullut niin kaunis paikka myös visuaalisesti. Mitä nyt ihminen sitä on ehtinyt turmella. Luontokuvaalilta voi myös kysellä mitä mieltä he ovat, onko se oikeasti kaunis, vai onko vaan katsojan silmässä.

        Ihmisen kauneuskäsitys on evoluution tuotosta. Jos mennään maailmaan, jota ihmissilmä ei kunnolla havaitse tai pääsee näkemään vain harvoin, ei se useinkaan ole ihmisen kauneuskäsityksen mukaista.

        https://www.google.fi/imgres?imgurl=https://static.ilcdn.fi/ulkomaat/kaljurottaetujuhon220417_820_ul.jpg&imgrefurl=http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201704222200107712_ul.shtml&docid=1LVdX6eILDgDWM&tbnid=vxTKRFQqoiyCVM:&vet=10ahUKEwjQka_Hx53ZAhUC_iwKHeg8AJA4ZBAzCAgoBjAG..i&w=820&h=500&client=firefox-b&bih=910&biw=1280&q=rumia eliöitä&ved=0ahUKEwjQka_Hx53ZAhUC_iwKHeg8AJA4ZBAzCAgoBjAG&iact=mrc&uact=8


    • Evoluution kiistäminen on n. 99% trollausta, ja epätoivoisen trollin huomionkipeyden ilmauksena samaa luokkaa kuin Kuussa käynnin kiistäminen, holokaustidenialismi ja Maan pallonmuotoisuuden kiistäminen, vain muutamia aiheita mainitakseni.

    • thrh6

      "Kuinka paljon asteikolla 1-10 sinua ärsyttävät evoluution kiistävät viestit?"

      3

      "Mitä haluaisit tehdä näille evoluution kieltäjille, jos he olisivat vallassasi?"

      Passittaa biologian tunnille lukioon.

    • taneaho

      Minä en viitsi tuhlata aikaani väittelemällä uskovaisten evoluutiosta. Joka tyhmän kanssa väittelee lukeutuu samaan joukkoon. Eihän täysin selvästä asiasta voi väitellä kuten että voiko ihminen kävellä veden päällä ilman apuvälineitä ?

    • KazuKa

      Ei ne ärsytä vaan aiheuttaa myötähäpeää.

      • silmäs-avannu

        Justaan noinaa. Myötähäppeetä tuo jankutus tekee. Net jankuttajakresut pitäs laittaa pompan hihaa ja tehää uuellee.


    • viestien.roskakori

      Tieteen tunteman ilmiön xyz kiistävät viestit eivät nykyään ärsytä juuri ollenkaan. Ne ovat vakiokamaa kaikilla huonosti moderoiduilla tiedepalstoilla. Ärsytystä ilmenee lähinnä silloin, kun jotkut näkevät tarpeelliseksi käydä provojen kanssa kiistelemään asiasta muuttaen keskustelun turhanaikaiseksi kinasteluksi. Kiistäjät eivät ole ennenkään muuttaneet mielipidettään saamiensa vastausten vuoksi eikä sitä tule tapahtumaan jatkossakaan.

      Evoluutiopalstalla saa minun puolestani olla vaikka kuinka monta evoluution kiistävää viestiä. En niitä täältä näe. Tämä palstahan on perustettu juuri siksi, että noille kiistoviesteille löytyisi luvallinen sijainti esimerkiksi biologia- tai lääketiedepalstan sijaan.

    • Evoluution kieltäminen viittaa että henkilöllä on kreationismiksi kutsuttu psykoosisairaus jossa todellisuuden taju hämärtyy harhoilla kuten litteällä maailmalla.

      Oikea paikka on psykiatrinen sairaala.

    • 8765

      Jos niissä viesteissä olisi edes siteeksi faktaa, olisin utelias. Kun kumminkin faktat ovat joko tahallisesti tai omien aivojen puutteesta johtuen sivuutettu, ne ovat palstaa täyttävää paskaa.
      Eivät varsinaisesti ärsytä, lähinnä aiheuttavat myötähäpeää.

    • lukuniilo

      Lähtökohtaisesti Suomi24:ssä ei voi mikään ärsyttää, koska tämä on täysin huumorisivusto. Asteikolla 1-10 sanoisin että vastaus on 0. Lähinnä siis huvittaa, kuinka pihalla jotkut haluavat olla. Toki myös sääliä ja myötähäpeää tuntee vaikka tuollaista kysymyksen jankaajaa kohtaan kuin tässä ketjussa joku on, ellei ole sitten trolli.

      Toiseen kysymykseen: kukin taplatkoot tavallaan. Kun lähipiirissä ei ole tarve moisia sekoiluja miettiä, niin kysymys jää täysin absurdiksi.

      Hullun hauskoja lukuhetkiä tällä ja muilla palstoilla kaikille.

    • eipätässätaasmuuta

      Holokaustin kieltäminen on rikos ja kyllä se lainsäädäntö kehittyy evovoluuttisesti siihen suuntaan ,että evoluution kieltäminen rangaistaan rikoslaissa.

      • UsvaaUllakolla

        Voi voi, kun sitä martyyrin viittaa pitää yrittää oikein kaksin käsin vetää päälleen. Vaan ei se tuolla kohtaa onnistu. Aasin hatun saat tuolla yrityksellä.
        Ainutkaan luonnontieteellinen teoria ei nauti, eikä tule nauttimaan lain suojaa. Väitteesi osoittaa vain sen, miten harhaisessa pään sisäisessä maailmassa kreationisti elää.


    • tiedän.yhden.nimen

      Eihän kaikki kreationistit VOI uskaltaa kieltää todellista alkuperäämme, joka on syntynyt synteettisesti maapallolle.
      Kuitenkin joukko konepesun kestäjä kretuja roikkuu provoilumielessä roimmumasa täällä - uskon maksettuina trolleina palstaa häiritsemässä.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1347
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1325
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe