Tämänpäivän Levihotelli törkeää!

tyrmistynyt

Mietteitä "pienten ihmisten puolesta" .
Pikkujoulut, -joilla oli, on kaukainen muisto, Suomi 100 historian havinaa ja uusi vuosi lumisateineen jatkukoon kun 2kk sitten lopetin työni Hotelli Levitunturissa. Olin siellä työssä 1/3 Suomen itsenäisyyden ajasta, ensimmäisen kerran 1984 ja vakituisessa työsuhteessa 1987 22.3 alkaen 8.12.2017 saakka. Sanoin itseni irti 1kk irtisanomisajalla yli 30v kestäneestä työsuhteesta joka oli 4::llä vuosikymmenellä Levin kasvun ja kehityksen mukana eläen muiden kera. Viimeinen työpäivä 5.12 , ei ollut lähtökahveja ei lämmintä kädenpuristusta, ei kiitoksen sanaa, ei edes kylmää kättä tarjottu hotellin johdon puolelta. Ei 30v työsuhteeseen kuuluvaa muistamista, ei lahjaa minulle eikä toisillekaan pyöreiden vuosipäivien muistamista hotellin johdon puolelta. Ei kiitoksen sanaa , mitä ei tämänhetkiseltä johtoportaalta voi edellyttää eikä odottaa. Kun ei ole sydämensivistystä ei voi odottaa hyviä tapoja, ei toisten kunnioitusta eikä arvostusta. On vain oma ego ja empatian puute.
Puolentoista viimeisen työvuoden aikana sain ja saimme nähdä ja kokea kaiken sen mitä asioita ammattiliitot eivät edusta, mutta millä tavalla toimitaan eri ammattiliittojen omistamassa hotellissa nyt. Työntekijä on välttämätön paha ja haitta tuottavalle toiminnalle yrityksen kannalta.
Painostusta perustamaan oma yritys työskentelemään hotellin alaisena, jos et tee niin tuloksena on irtisanominen lain sallimin keinoin epäeettisin tavoin kuten on tehty ja toimittu. Johdon mukanaan tuomat omat työntekijät tekevät likaisen työn saaden uusia virkanimikkeitä peräjälkeen.
Vakituista, pitkään hotellissa olleita työntekijöitä väheksytään, alistetaan ja aliarvioidaan monin tavoin, mikään aikaisemmin tehty työ ei ole kiitoksen arvoista.
Kun nykyään pitäisi kannustaa työssä jaksamiseen, työhyvinvointiin, eläkeiän nostamiseen, Levi Spa Hotellissa on se on täysin muuta. Vakituiset työntekijät pois, tilalle vuokratyövoimaa ja ulkoistamista. Niin moni, itse mukaanlukien, on lähtenyt pois hotellista työpaikan ahdistavasta työilmapiiristä ja alistavasta johtamistavasta johtuen.
Johtajien on helppo ja mukava leikkiä isoa toisten rahoilla, narsistien tapoja toimia. Hotellin hallituksen puheenjohtaja, ammattiliitto PRO:n johtaja antaa täyden tukensa kaikelle alistavalle toiminnalle, ei vaivaantunut vastaamaan sähköpostiini edes.
Tätäkö on työntekijöitä edustavien ammattiliittojen toiminta kun kyseessä on oma yritys ja siitä saatava suurin mahdollinen kannattavuus, tuotto ja edut ammattiliittojen johtaville henkilöille ! Ahneus sokaisee.
Sanotaan että autuaita ovat kiusaajat sillä jonain päivänä he joutuvat pitämään puoliaan toisiaan vastaan.
Ei ole väliä kuinka koulutettu,lahjakas,rikas tai cool luulet olevasi. Se, miten kohtelet ihmisiä kertoo sinusta kaiken.

22

2202

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jallu-666

      hyvä kun annoit työpaikkasi jollekin ulkomaalaiselle,oliko sinulla kielitaidossasi puutteita kun et lähtö kahveja edes saanut,ei ole työn antajilla tapana kakku kahveja tarjoilla joka syntymä päivillä,oletko ollut mahdollisesti hankala tekijä.

      • Määenkestä

        Oletko ”jallu-666” omasta mielestä näppärä ja fiksu? Yhdyssanat ovat
        ainakin hakusessa! Voi juma -lähtö kahveja, työn antajilla, kakku kahveja,
        syntymä päivillä - ! Anna mun kaikki kestää!😬


    • Niinpänii

      Miten tuo eroaa muista Levin yrityksistä? Paikallisia työntekijöitäkohdellaan kuin p**kaa...

    • Omalehmä.ojassa

      No voi sun yhdenkerran, Ja PRO nyt tietysti laittaa paikan saartoon !
      Vai saadaanko mitälie turhaan odotella ?

    • frefyuu

      aika surullista mutta totta tänä päivänä,monessa muussaki työpaikassa sama tyyli nykyään.

      • Taivasmaanpäällä

        Onneksi on yksi leviläinen yritys, jossa töissäolo on taivaspaikkaakin parempi olotila. Mikä se mahtaa olla?


    • fgtyui

      Nykyään kun työvoimasta on puutetta ja kovakilpa saada sopivaa työvoimaa töihin niin jokainen työnantaja huomioi ja pitää huolta osaavasta ja työhaluisesta työvoimasta. Kaikki "työntekiät" eivät valitettavasti kuulu em porukkaan.

    • työnantaja_huomioi

      ja siksi mm ammattikokit saavat noin 12e/h? ompa ihme etton työvoimapulaa...

      • kongonkokki

        Olen kuullut että halvan työvoiman maista tulee kokkeja jopa 5€/h hintaan
        mutta silloin on jo riski että puurot ja vellit menevät sekaisin.


    • onpakamalaa

      Onpa ikävästi kohdeltu :/ Olen pahoillani.
      Eri yrityksessä, täysin toisella paikkakunnalla työskennellessäni olen ollut todistamassa jos kenenkin eläkejuhlaa ja pyöreiden vuosien täyttämistä. 30-vuotta palkallisena on puolet ihmiselämästä, etkä edes kättelyä saanut? Törkeää. Mihin on hävinnyt ihmisten arvostus ja uskollisuuden ja lojaaliuden kunnioittaminen?
      Toista se on monessa muussa maassa, jossa pitkää työuraa samalla työnantajalla todella arvostetaan.

      • Että...silleen

        Levi hotellihan on ammattiliittojen omistuksessa eì yrittäjän tai yrittäjien. Uskallan kyllä sanoa että suurin osa Kittilän yrittäjistä kohtelee työntekijöitä hyvin. Muutama poikkeus on kyllä ja he käyttävät esim. Latvialaisia työntekijöinä. Täälä on paljon yrityksiä joissa omistajat on etelä Suomesta samoin heidän työntekijänsä. Paikallisia työntekijöitä arvostaa eniten paikallinen pienyrittäjä.


      • Mikäteitävaivaa
        Että...silleen kirjoitti:

        Levi hotellihan on ammattiliittojen omistuksessa eì yrittäjän tai yrittäjien. Uskallan kyllä sanoa että suurin osa Kittilän yrittäjistä kohtelee työntekijöitä hyvin. Muutama poikkeus on kyllä ja he käyttävät esim. Latvialaisia työntekijöinä. Täälä on paljon yrityksiä joissa omistajat on etelä Suomesta samoin heidän työntekijänsä. Paikallisia työntekijöitä arvostaa eniten paikallinen pienyrittäjä.

        Eli paikallinen hyvä, ei-paikallinen paha.

        Tämän asenteen kyllä huomaa kaikessa toiminnassa.


    • kympintunti

      Ei se ole herkkua resortillakaan. Työntekijää ei arvosteta, etuja viedään koko ajan enemmän ja enemmän. Ei ole tykytoimintaa, pikkujoulutkin joka vuosi omassa ravintolassa ettei vain maksa liikaa. Työntekijät töissä pikkujouluissa, kun ravintola on oma. Yläkerrassa tapellaan, kyräillään, tehdään ties mitä juttuja keskenään. Sairaslomia, poissaoloja, pahaa oloa. Ravintolan puolelta lähti liuta vanhoja työntekijöitä menemään, alempi johto täysin hakoteillä. Kohta alkaa oikeasti kilpailu työntekijöistä, kun myynnit vaan kasvaa ja väkeä tarvitaan lisää. Palkat on täysin ala-arvoiset.

    • kikyloikkaa

      kohta tulee sipilän pakkotyöllistetyt diplomi-insinöörit paikkamaan teidän tyvoimavajetta Tai menettävät 4,5% motivaatiosta

    • hjhjhjjhj

      Juuri se, miten kohtelet muita ihmisiä paljastaa sinusta kaiken, näin munaavat vain itsensä .

    • näinsa

      Levin vahvuus pitäisi ensisijaisesti perustua paikalliseen työvoimaan. Siitä lähtee ja huokuu Lapin
      exotiikka, erinlaisuus, kielellinen omaleimaisuus jne...... Kun nämä menetetään ei jää paljoa jäljelle.
      Tärkeintä Levillä olisi saada ja pitää omasta maakunnasta lähtöisin olevia yrittäjiä. Jos yritysjohto istuu Helsingissä, Tallinnassa, Roomassa tai Timpuktussa on koko Levin kehitys ja tulevaisuus alamäkeä.

    • eimaistu

      Levillä ja Ylläksellä on jo vuosikaudet ollut pilalle mennyt palvelu ja monissa ruokapaikoissa kuten Levihotellissa valmisruan maku. Tyvär.

    • Kyllä jo alkeelliseen kohteliaisuuteen kuuluu työntekijän muistaminen ikävuosien karttuessa, myös talossaolon karttuessa !! ja myös työntekijöiden muistaminen aina sesongin loppuessa, jää osa-aikaisillekkin hyvä mieli talosta ....ei siihen LeviHotellikaan kaadu, koska paikalliset pienemmätkin yrittäjät pystyvät, nimenomaan yrittäjät, joilla ei ole taustalla isoa "taloa" ja hekin pärjäävät, vaikka satsaavat vuoden kulussa jotain kivaa muulloinkin työntekijöiden yllätykseksi ja mukanaolon kannustuksena. Jää talosta hyvä mieli.
      En ymmärrä asennetta, että nehän ovat vain työntekijöitä, joka tuntuu olevan vallalla tässä Levin suurimmassa AY-hotellissa....palataan jonnekkin 70 -luvulle, jolloin kaikki työnantajat eivät hoksanneet, että koko talon pitää puhaltaa yhteen hiileen....Ns. johtaja nyt vain alas sieltä norsunluutornistaan ja jos ei osaa henkilöstöhallintoa, niin opiskelemaan. Yksin johtaja ei hotellin mainetta luo, jos näin luulee...tosin sillä on nyt kyllä aika huono imago monessakin asiassa, ainakin kyläläisten keskuudessa. Ei ole Levin ykköshotelli, ei.

      • Crazydays

        No mikäs se sitten on? Oisko mahdollisesti Hulln Poron hotelli se ykkönen?
        Ja siellä myös ne parhaat henkilöstöedut ja avoimin ilmapiiri?


    • tietoaon

      Nämä nykyiset johtajat yrityksissä tahtovat olla persoonattomia huuhaa tyyppejä etelästä jotka eivät ymmärrä hotellien ja palvelujen ilmapiiristä ja hengestä yhtään mitään. Puhua kyllä puppua osaavat ja mennä kovaa.............ettei pierunhajukaan jää kauaa seisomaan.

    • Anonyymi

      Levihotellia eikä varsinkaan keittiötä voi suositella työpaikkana kenellekään. Varsinkin keittiöpäällikkö (en tiedä onko jo vaihtunut) oli kyllä ilkeimpiä ihmisiä ketä tiedän. Kokemus itselläni yli 10 vuoden takaa.

    • Anonyymi

      Tämä on vanha aloitus .Kuka omistaa tämän hotellin,nykyistä nimeä en tiedä, entä kylpylän? Ennen sen omisti joku ayliitto.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1585
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1414
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1331
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1315
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1258
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1198
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1082
    Aihe