Helvettiä ei ole alkuperäisessä Raamatussa

BranchOnly

Koko helvetti-käsitettä ei löydy kreikankielisestä Raamatusta sen enempää kuin hepreankielisestäkään. Sellaiset käsitteet kuin sheol, Gehenna ja Tartaros eivät ole merkinneet 'helvettiä' - ne eivät ole edes synonyymejä keskenään. Kyse on yhtä kategorisesta ja mielipuolisesta käännösvirheestä kuin jos niputtaisi Stockholm-, London- ja Paris-sanat yhteen ja suomentaisi ne sanalla "Aasia". Sylttytehdas lienee Hieronymoksen raamatunkäännös, johon käsite ilmaantui ja jolla katolinen kirkko sai maniosti peloteltua kirkkokansan hyppysiinsä. Helvettioppia ryydittää sopivasti esim. Jeesuksen kreikankielisessä käännöksessä käyttämän "aionios kolasis" -ilmauksen suomentaminen "iankaikkiseksi rangaistukseksi", kun kyse on aikakausien puitteissa tapahtuvasta ojennuksesta. Aristoteles ei liittänyt kolasis-sanaan lainkaan rangaistusaspektia, ja hän ehkä osasi tuon ajan kreikkaa jonkin verran. Ja 'iankaikkiseksi' suomennettu "aionios" ei tosiaankaan tarkoita iankaikkista vaan aikakausien puitteissa ilmenevää/tapahtuvaa.
Helvetti on täysin saatanallinen keksintö, joka tekee armollisesta Jumalasta, RAKKAUDESTA, kostonhimoisen sadistin, joka on kaiken lisäksi kiero kuin perkele - vaatii seuraajiltaan armeliaisuutta vihollisia kohtaan, mutta päättää itse kuitenkin mielipuolisessa "vanhurskaudessaan" tuomita rajallisen ajan puitteissa rajallisen määrän syntejä tehneet YMMÄRTÄMÄTTÖMÄT ("he eivät tiedä mitä tekevät") ihmiset iankaikkiseen, päättymättömään, loppumattomaan kidutukseen, jossa siis ensimmäiset triljona vuotta sietämätöntä kidustusta on vasta aivan alkusoittoa rangiastuksesta, joka "oikeudenmukaisena" kohdistuu rajalliseen, huom, RAJALLISEEN määrään syntejä. Vihtahousu on nauranut jo kohta 1700 vuotta tälle valheelle.

Kukaan meistä ei tosiasiassa usko sisimmässään helvetin olemassaoloon. Osoitan sen seuraavalla päättelyketjulla. Paavali kehottaa ajattelemaan sitä, mikä on totta, mikä kunnioitettavaa, mikä oikeaa, mikä puhdasta, mikä rakastettavaa, mikä hyvältä kuuluvaa. Miksi? Ilmeisesti siksi, että kaikki tuollainen heijastaa Kristuksen ja Isän olemusta. Meidän mieltämme kohottavat Kristuksen totuudellisuus, rohkeus, suoruus, puhtaus ja rakkaudellisuus sekä sellaiset tilanteet ja ihmiset, joissa tuollaiset piirteet heijastuvat (vähän tai paljon). Jos näemme vaikka jonkun hindun tekevän ilomielin laupeudentyötä, meidän on tunnustettava, että hän jollakin tavoin tietämättään heijastaa jotakin kaunista, jotakin Kristuksen kaltaista. Jos näemme muslimi-isän kävelevän onnellisena nuorta poikaansa reppuselässä kantaen, meitä hymyilyttää, koska tilanteessa heijastuu omalla laillaan Isän rakkaus. Jos ateistipoliitikko puolustaa rohkeasti ja suoraselkäisesti köyhien asiaa, emme voi olla kunnioittamatta häntä, koska hänessä on jotakin Kristuksen kaltaista. Jos alkoholisti tunnustaa olevansa alkoholisti, meitä koskettaa hänen totuudellisuutensa. Jos jalkapallotuomari antaa vierasjoukkueelle ansaitun rangaistuspotkun kotijoukkueen kannattajien raivoisasta ja pelottavasta karjunnasta huolimatta, kunnioitamme hänen rohkeuttaan ja "vanhurskauttaan", hänen lujuuttaan. Kaikissa noissa tilanteissa on jotakin "jumalallista", Kristuksen kaltaista, ylevää – oletettavasti siksi, että ne omalla vaatimattomalla tavallaan heijastavat Häntä ja Jumalaa. Miksi me emme sitten koe yleviä tunteita, jos satumme näkemään valokuvia siitä, kuinka ISIS polttaa vihollissotilaan elävältä häkkiin? Miksi? Tuon teonhan tulisi kaiken järjen mukaan heijastaa – hyvin pienesti tosin, vain aivan hitusen verran – Jumalan vanhurskautta. Jumalahan tulee nimenomaan ihmeellisessä vanhurskaudessaan tuomitsemaan miljardeja ihmisiä iankaikkiseen kidutuspaikkaan, loputtomaan liekkimereen. Miksi me emme liikutu ylevistä tunteista nähdessämme tulenlieskoissa menehtyvän ISISin vangin samalla tavoin kuin me liikutumme aiemmin esittämistäni esimerkeistä? Meitä ei puistata ISISin langettama kuolemantuomio juridisessa mielessä – esim. elävältä poltettu jordanialaispilotti oli sodassa ISISiä vastaan ja mahdollisesti tappanut ISISin sotilaita – vaan nimenomaan teloitustapa. Jokaisesta meistä se on äärimmäisen sadistinen, kuvottava, suoraan sanoen saatanallisen vastenmielinen. Miksi me tunnemme ainoastaan ja vain puistatusta ja inhoa tuollaisia valokuvia nähdessämme? Miksi sisimmästämme ei kumpua kiitos ja ylistys siitä, että ISIS on omalla vaatimattomalla "polttouhrilllaan" edes pienesti heijastanut Jumalan ihmeellistä ja mittaamatonta vanhurskautta? Ja taatusti joku ääliö tämänkin jälkeen perustelee helvetin "Jumalan vanhurskaudella, joka nyt vain käy yli meidän ymmärryksemme". Niin aivokuolettava on uskonnon voima.

https://www.amazon.com/Voittoisa-Kristus-Evankeliumin-universaali-Finnish-ebook/dp/B01MRD987F
http://wrongabouthell.com/
http://www.tentmaker.org/articles/savior-of-all-mankind.html

134

1940

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sfsdf

      Aloitus on Raamatun vastaista eksytystä. Kaikenlaisia harhaoppisia julistajia sitä täällä notkuu.

      • Anonyymi

        Hyvää ja makeaa puhetta kuin hunajainen lämmin maito joka lämmittää niin sydäntä kuin mieltä. Perisynti ja ikuinen kärsimys ovat vain opillisia tulkintoja. Tosin perisyntioppi on nykyisin linjassa sen tieteellisen tosiasian kanssa että jokaisen ihmisen sisällä on pahuuden siemen eikä kukaan ihminen ole mustavalkoisesti täydellisen hyvä. Maailma ei ole näin karkean kaksijakoinen. Perisyntiopin meille ensikerran esittelee 354-430 elänyt kirkkoisä Aurelius Augustinus. Varheiset kristityt eivät kuitenkaan ottaneet Raamatun alkukertomuksa kirjallisen todesta kuten vaikkapa 1700-luvulla syntynyt kreationismi tekee vaan kuten apostolisten- ja kirkkoisien teksteistä selviää, niin syntiinlankeamus nähtiin opillisena vertauskuvana joka symbolisesti kuvaa todellista todellisuutta omalla kielellään. He katsoivat että kirjäimellinen tulkinta olisi epälooginen ja järjenvastaista. Se että Aadam ja Eeva syövät hedelmää kaiken tiedon puusta nähtiin vertauskuvana aikuistumin vertauskuvana ja ihmisen heräämisestä tietoisuuteen. Tästä syystä kieletyksi hedelmäksi vakiintui keskiajalla omena omenan symbolisen merkityksen vuoksi. Sen sijaan piinahelvetti on melko turha noin 500-luvun ja 1100-luvun välillä kehitetty OPILLINEN häkkyrä kyhäelmä. Itse helvettiä ei esiinny Raamatussa vaan sen taustalla on lähinnä hellenistinen mytologia Haadeksesta ja Tartaroksesta missä pahantekijöitä piinattiin ja kidutettiin, kun taas vanhurskaat pääsi mm uusplatonisten oppien mukaan autuaidensaarelle missä nymffit ja hengettäret hemmottelivat näitä Elysioniin-kentän kauniissa puutarhoissa. Varhaiset kristityt kuten evankeliumien kirjoittajat uskoivat Juutalaisten tavoin annihilaatioon eli eli lopulliseen hävitykseen mikäli jos sydämmen taakka on Jumalan edessä liian raskas. Mutta jos sydän on kevyt pelastuu aivan kuten egyptiläisessä Maat-jumalan vaa'an mitassa. Nykyinen käsityksemme helvetistä on kuitenkin lähtöisin 1265-1321 eläneen Danten teoksesta Jumalainen näytelmä jonka pohjana ja esikuvana toimi Vergilius Maron kirjoittama seikkailu Haadeksessa.


    • Raamatun_mukaan

      Helvetti on totta ja se on Raamatussa. Se on ikuisesti kestävää kidusta tulessa.

      Luukas 16
      23 Kun hän tuonelan tuskissa kohotti katseensa, hän näki kaukana Abrahamin ja Lasaruksen hänen rintaansa vasten. 24 Silloin hän huusi: 'Isä Abraham, armahda minua! Lähetä Lasarus tänne, että hän kastaisi sormenpäänsä veteen ja vilvoittaisi kieltäni. Näissä liekeissä on kauhea olla.' 25 Mutta Abraham sanoi: 'Muista, poikani, että sinä sait eläessäsi hyvän osan, Lasarus huonon. Nyt hän saa täällä vaivoihinsa lohdun, mutta sinä saat kärsiä tuskaa. 26 Sitä paitsi meidän välillämme on syvä, ylipääsemätön kuilu, niin ettei täältä kukaan voi tulla teidän luoksenne, vaikka tahtoisikin, eikä sieltä pääse kukaan kuilun yli meidän puolellemme.' 27 Rikas mies sanoi: 'Isä, minä pyydän, lähetä hänet sitten vanhempieni taloon. 28 Minulla on viisi veljeä -- hänen pitäisi varoittaa heitä, etteivät hekin joutuisi tähän kärsimyksen paikkaan.'

      Ilmestyskirja 14
      10 joutuu yhtä lailla juomaan Jumalan vihan viiniä, joka laimentamattomana on kaadettu Jumalan vihan maljaan. Häntä kidutetaan tulessa ja rikin katkussa pyhien enkelien ja Karitsan edessä. 11 Tulesta, joka ihmisiä kiduttaa, nousee savu aina ja ikuisesti. Heillä ei ole päivän, ei yön lepoa -- ei niillä, jotka kumartavat petoa ja sen kuvaa, eikä kenelläkään, joka ottaa pedon nimen merkikseen.

      Matteus 13
      41 Ihmisen Poika lähettää enkelinsä, ja he kokoavat hänen valtakunnastaan kaikki, jotka viettelevät pahaan ja harjoittavat vääryyttä. 42 Enkelit heittävät heidät tuliseen pätsiin, ja siellä itketään ja kiristellään hampaita.

      Matteus 25
      46 "Ja niin he lähtevät, toiset iankaikkiseen rangaistukseen, mutta vanhurskaat iankaikkiseen elämään."

      Jesaja 66
      24 Ja kun he lähtevät ulos, he näkevät niiden ruumiit, jotka ovat minusta luopuneet.
      Mato, joka niitä kalvaa, ei kuole, liekki, joka niitä nuolee, ei sammu.

      Daniel 12
      2 Monet maan tomussa nukkuvista heräävät, toiset ikuiseen elämään, toiset häpeään ja ikuiseen kauhuun.

      • 1234567---

        Meinaatko ikuisesti kestävää kidutusta tulessa ? No voisihan tuohon näkemykseesi yhtyäkin, se olisikin ehkä oikeus ja kohtuus pedon kumartajille kitua ikuisesti tulessa.

        Jumalan viha tulee kohtaamaan pedon kumartajia. Kolmannen enkelin varoitussanoma.


      • helluntalaisten.helvetti

        "oikeus ja kohtuus" että kaikki tietävä Jumala kiduttaa itse luomiaan sieluja ikuisessa tulessa??


    • BranchOnly

      Kaiken maailman paukapäät täällä kommentoivat vedoten suomenkieliseen Raamattuun. Käännösvirheet eivät lakkaa olemasta käännösvirheitä, kun niitä toistaa riittävän pitkään. Se on kuin kuvittelisi, että kaksi plus kaksi on kolme, kunhan sitä toistaa ja hokee riittävän kauan .Katsoin jokin aika sitten elokuvan, jossa brittisotilas joutuu japanilaisten kidutettavaksi vankileirillä. Pari vuosikymmentä myöhemmin samainen sotilas menee samaiseen leiriin, joka on sodan jälkeen muutettu turistikohteeksi, selvittämään välejään kiduttajansa kanssa. Lopulta miehet päätyvät ihmeellisellä tavalla sovintoon. Leffan päätteeksi kävi ilmi, että kyse oli tosipohjaisesta tarinasta. Miehet pitivät yhteyttä toisiinsa loppuelämänsä ajan. Japanilainen kaveri kuoli vuonna 2011, britti vuonna 2012, 93-vuotiaana. Jos jokin asia kävi tuon leffan aikana selväksi, se on se, että oppi helvetistä iankaikkisena kidutuspaikkana on ihmiskunnan historian iljettävin, saatanallisin ja alhaisin keksintö. Jotka sen vallassa ovat, ovat jääneet tuossa kohtaa henkisessä, moraalisessa ja hengellisessä kehityksessään täysin kääpiöiksi, alaikäisiksi. Ilouutinen tässä kohtaa on se, että ihmisen on mahdollista irtautua alaikäisyydestään, sillä juuri sen tähden Kristus kuoli ja nousi kuolleista. Lisäksi Iltasanomissa oli pari viikkoa sitten juttu siitä, kuinka pahaa aavistanut isä lähetti poliisien neuvoista piittaamatta veljensä etsimään helikopterifirman kyydityksellä poikaansa, joka ei ollut saapunut kotiin sovittuun aikaan. Kymmenen minuutin helikopterilennon jälkeen pojan kolaroima auto löytyi pensaikosta tien vierestä; isän paha aavistus oli osunut oikeaan. Vakavasti loukkaantunut poika selvisi. Jos isä olisi käyttäytynyt kuin kalvinistien Jumala, hän ei olisi tehnyt mitään ja olisi perustellut tekemättömyyteensä sillä, että pojan oli tarkoituskin joutua kolariin, koska toisten nyt vain täytyy joutua kolariin ja sillä siisti. Jos hän olisi toiminut niin kuin arminiolaisten (lue: helluntailaisten) Jumala, hän olisi perustellut passiivisuuttan toteamalla, että hänen pojallaan on "vapaa tahto", jonka yli hän ei käsittämättömän rakkautensa vuoksi voi kävellä. Onneksi isä toimi niinkuin Jeesuksen Kristuksen Jumala, josta Jeesus puhui lammasvertauksessaan ja jota Hän ilmensi ottaessaan pois MAAILMAN synnin, ei pelkästään "uskovien" syntejä. Boyd W. Morris kirjoittaa kirjassaan Christus Victor suurin piirtein seuraavasti: “Voittoisa Kristus pelastaa kaiken taivaassa ja maan päällä ja lisäksi myös taivaan ja maan. Se virheellinen käsitys, jonka mukaan paha on turmellut kaiken niin perin pohjin, että Jumala tulee tuhoamaan taivaat ja maan, on pakanallisuutta… Pakanallinen maailmankuva pitää sisällään ajatuksen, että paha on sulautunut niin erottamattomasti ja pysyvästi joihinkin ihmisiin ja asioihin, ettei niitä voi lunastaa – mikä sitten oikeuttaa heidän 'tuhoamisensa' tai paiskaamisensa varastohuoneeseen nimeltä 'helvetti'. Tällainen 'tuhon' ajattelu on ytimeltään pakanallista, ja se on tehnyt paljon hallaa evankeliumille. Ajatus siitä, että paha kykenisi aikaansaamaan pysyviä vaikutuksia tai että sillä voisi olla tulevaisuutta Jumalan universumissa, ei ole Jeesuksen Kristuksen evankeliumia. Voittoisa Kristus tulee tuhoamaan pahan ja korjaamaan ja uudistamaan kaiken, minkä paha on turmellut. Tätä on evankeliumi.”
      Mutta puolustakaa paukapäät toki teihin indoktrinoitua, paskakäännökseen perustuvaa Odin-jumalaanne kaikin voimin, sillä tavoin idiotisminne ja häpeänne tulee vain kaikille tiettäväksi. Älkää misssään nimessä vaivautukop perehtymästä asioihin huolellisesti esim. tarjoamiani linkkejä lukemalla, niin turvallinen idiotisminne on ja pysyy.

      http://www.patheos.com/blogs/allsetfree/2018/01/saved-god-alternatives-penal-substitution-atonement-theory/#bYXicfV2hUQLeRIL.99

      • näinseon_

        Kyse ei ole jostain käännösvirheistä.

        Sinä et näytä hyväksyvän ajatusta, että Jeesus Kristus tulee tuomitsemaan ihmisiä ikuisesti kestävään rangaistukseen, jossa ihminen kärsii tulessa ja matojen purressa niin, että hänen hampaansa kiristelevät.

        Ne jotka pelastuvat, saavat ikuisesti kestävän pelastuksen Jumalan luona paratiisissa. Mutta tuomitut joutuvat ikuisiin kärsimyksiin.

        Tämä on selvä Raamatun opetus. Et voi Jumalaa syyttelemällä kumota tätä tosiasiaa.


      • näinseon_

        Tuli, joka ei koskaan sammu, tarkoittaa ikuisesti kestävää rangaistusta. Miten tämän voisi selvemmin sanoa? Ei voi. Kirves on puun juurella, hakkaa puun pois. Sitten on tuli, joka palaa aina ja ikuisesti. Ei häviä tulessa oleva sielu mihinkään.

        Mt 3: 7 Mutta kun Johannes näki, että hänen kasteelleen oli tulossa myös monia fariseuksia ja saddukeuksia, hän sanoi heille: "Te käärmeen sikiöt! Kuka teille on sanonut, että te voitte välttää tulevan vihan? 8 Tehkää hedelmää, jossa kääntymyksenne näkyy! 9 Älkää luulko, että voitte ajatella: 'Olemmehan me Abrahamin lapsia.' Minä sanon teille: Jumala pystyy herättämään Abrahamille lapsia vaikka näistä kivistä. 10 Kirves on jo pantu puun juurelle. Jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, kaadetaan ja heitetään tuleen... 12 Hänellä on kädessään viskain, ja sillä hän puhdistaa puimatantereensa viljan. Jyvät hän kokoaa aittaansa, mutta ruumenet hän polttaa tulessa, joka ei koskaan sammu."


      • 1234567---
        näinseon_ kirjoitti:

        Kyse ei ole jostain käännösvirheistä.

        Sinä et näytä hyväksyvän ajatusta, että Jeesus Kristus tulee tuomitsemaan ihmisiä ikuisesti kestävään rangaistukseen, jossa ihminen kärsii tulessa ja matojen purressa niin, että hänen hampaansa kiristelevät.

        Ne jotka pelastuvat, saavat ikuisesti kestävän pelastuksen Jumalan luona paratiisissa. Mutta tuomitut joutuvat ikuisiin kärsimyksiin.

        Tämä on selvä Raamatun opetus. Et voi Jumalaa syyttelemällä kumota tätä tosiasiaa.

        Eiköstä vaan, mutta sehän olisi oikeus ja kohtuus ikuinen kärsimys pedonkumartajille.

        Nyt kiireesti jokainen parannusta tekemään: Pedonmerkki on sunnuntai, ihmiskäsky pyhäksi . .Jumalan merkki on sapatti. Tulee valita oikein että pääsee tempaukseen mukaan kun Jeesus tulee toisen kerran.
        Jumalan viha tulee kohtaamaan pedon kumartajia, tulella ja tulikivillä.


      • Laskuntulos
        1234567--- kirjoitti:

        Eiköstä vaan, mutta sehän olisi oikeus ja kohtuus ikuinen kärsimys pedonkumartajille.

        Nyt kiireesti jokainen parannusta tekemään: Pedonmerkki on sunnuntai, ihmiskäsky pyhäksi . .Jumalan merkki on sapatti. Tulee valita oikein että pääsee tempaukseen mukaan kun Jeesus tulee toisen kerran.
        Jumalan viha tulee kohtaamaan pedon kumartajia, tulella ja tulikivillä.

        Vastaappa eikö budhalaisilla ole pedon merkkiä, kun he eivät tiedä katolisesta kirkosta ja sunnuntaista mitään. Olen kysynyt tätä sinulta jo muutaman kerran etkä ole vastannut.


      • 1234567---
        Laskuntulos kirjoitti:

        Vastaappa eikö budhalaisilla ole pedon merkkiä, kun he eivät tiedä katolisesta kirkosta ja sunnuntaista mitään. Olen kysynyt tätä sinulta jo muutaman kerran etkä ole vastannut.

        Aika kaiken näyttää !


      • Anonyymi
        1234567--- kirjoitti:

        Eiköstä vaan, mutta sehän olisi oikeus ja kohtuus ikuinen kärsimys pedonkumartajille.

        Nyt kiireesti jokainen parannusta tekemään: Pedonmerkki on sunnuntai, ihmiskäsky pyhäksi . .Jumalan merkki on sapatti. Tulee valita oikein että pääsee tempaukseen mukaan kun Jeesus tulee toisen kerran.
        Jumalan viha tulee kohtaamaan pedon kumartajia, tulella ja tulikivillä.

        Pedonmerkki ei suinkaan ole sunnuntai, vaan Raamatun mukaan ihan fyysinen merkki (piinsiru), jonka tempauksesta jäljelle jääneet pakotetaan ottamaan joko otsaan tai käteen.

        Se kuka ei tätä ota, ei voi ostaa tai myydä enää mitään, koska muuta kaupankäyntimuotoa ei ole. Kuitenkin ne, jotka ottavat tuon pedonmerkin, eivät voi pelastua enää koskaan, koska sen ottaneet menettävät pelastuksensa ja ovat saatanan eli antikristuksen vallassa täysin.

        Silloin alkavat myös marttyyrikuolemat, koska toiset tempauksesta jäljelle jääneet henkilöt alakavatkin uskoa Jeesukseen, eivätkä halua ottaa pedon merkkiä ja menettää ikuista pelastustaan.


      • Anonyymi
        1234567--- kirjoitti:

        Eiköstä vaan, mutta sehän olisi oikeus ja kohtuus ikuinen kärsimys pedonkumartajille.

        Nyt kiireesti jokainen parannusta tekemään: Pedonmerkki on sunnuntai, ihmiskäsky pyhäksi . .Jumalan merkki on sapatti. Tulee valita oikein että pääsee tempaukseen mukaan kun Jeesus tulee toisen kerran.
        Jumalan viha tulee kohtaamaan pedon kumartajia, tulella ja tulikivillä.

        Pidän varmuuden vuoksi kaksi lepopäivää. Lueskelen Raamattua ja kuuntelen jumalanpalveluksia. Milloin mistäkin kristillisestä seurakunnasta.
        Minun mielestäni se ei ole mikään pelastus kysymys, uskooko helvettiin. Kaikki kristityt uskoo Jeesukseen. Siinä tie. Ei se haittaa, jos jostain ajattelemme eri tavalla. Joka tapauksessa ei kannata olla niin ylimielinen, että luulee tietävänsä kaiken. Jumala kumminkin Pelasta kenet tahtoo. Tapahtukoon Jumalan tahto. Jeesus kuitenkin rukoilee meidän ihmisten puolesta. Jeesus rukoili, Anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä mitä tekevät.


      • Anonyymi
        1234567--- kirjoitti:

        Eiköstä vaan, mutta sehän olisi oikeus ja kohtuus ikuinen kärsimys pedonkumartajille.

        Nyt kiireesti jokainen parannusta tekemään: Pedonmerkki on sunnuntai, ihmiskäsky pyhäksi . .Jumalan merkki on sapatti. Tulee valita oikein että pääsee tempaukseen mukaan kun Jeesus tulee toisen kerran.
        Jumalan viha tulee kohtaamaan pedon kumartajia, tulella ja tulikivillä.

        Koitin kääntää sana kirjalla kreikka suomi, kun käänsin sanan kolasis niin suomeksi sain sanan helvetti
        Kun laitoin suomi kreikka ja käänsin sanaa rangaistus, nii tuli sana pilos


    • näinseon_

      Matteuksen evankeliumi kertoo, että Jeesus istuu valtaistuimelleen viimeisenä päivänä ja julistaa tuomion niille, jotka ovat tuomittu tuliseen järveen. Kyseisen kohta Raamatusta kertoo, että tuomitut saavat ikuisesti kestävän tuomion. Tämä on Jumalan vanhurskautta ja tuomio on oikein.

      Mt 25:31 "Kun Ihmisen Poika tulee kirkkaudessaan kaikkien enkeliensä kanssa, hän istuutuu kirkkautensa valtaistuimelle. 32 Kaikki kansat kootaan hänen eteensä, ja hän erottaa ihmiset toisistaan, niin kuin paimen erottaa lampaat vuohista.

      Tuomituille Jeesus puhuu seuraavat sanat:

      Mt 25: 41 "Sitten hän sanoo vasemmalla puolellaan oleville: 'Menkää pois minun luotani, te kirotut, ikuiseen tuleen, joka on varattu Saatanalle ja hänen enkeleilleen. 42 Minun oli nälkä, mutta te ette antaneet minulle ruokaa. Minun oli jano, mutta te ette antaneet minulle juotavaa. 43 Minä olin koditon, mutta te ette ottaneet minua luoksenne. Minä olin alasti, mutta te ette vaatettaneet minua. Minä olin sairas ja vankilassa, mutta te ette käyneet minua katsomassa.'

      44 "Silloin nämäkin kysyvät: 'Herra, milloin me näimme sinut nälissäsi tai janoissasi, kodittomana tai alasti, tai sairaana tai vankilassa, emmekä auttaneet sinua?' 45 Silloin hän vastaa heille: 'Totisesti: kaiken, minkä te olette jättäneet tekemättä yhdelle näistä vähäisimmistä, sen te olette jättäneet tekemättä minulle.'

      46 "Ja niin he lähtevät, toiset iankaikkiseen rangaistukseen, mutta vanhurskaat iankaikkiseen elämään."

      Siis Jumalan vanhurskauteen kuuluu ikuinen rangaistus tulessa. Aloittaja ei näytä tätä hyväksyvän, vaikka vaikuttaa asiaan perehtyneeltä kirjanoppineelta. Uskon, että aloittaja on lukenut nämäkin kohdat Raamatusta, mutta ei niele niitä.

    • BranchOnly

      Paukapäiden jono on näköjään loputon; suomenkielistä käännösvirheellistä Raamattua siteerataan, vaikka olen osoittanut helvettiopin peruskäsitteiden virheellisyyden.

      • näinseon_

        Siis sinä olet sitä mieltä, ettei ole ikuisesti kestävää rangaistusta tulessa kärsien? Kyllä se on olemassa. Raamatun käännös on riittävän tarkka tämän asian toteamiseen.


      • BranchOnly
        näinseon_ kirjoitti:

        Siis sinä olet sitä mieltä, ettei ole ikuisesti kestävää rangaistusta tulessa kärsien? Kyllä se on olemassa. Raamatun käännös on riittävän tarkka tämän asian toteamiseen.

        Jotta voit puhua halaistua sanaakaan raamatunKÄÄNNÖKSESTÄ, sinun on esitettävä kyseisestä kohdasta/teemasta alkuteksti, johon käännöstä vertaat ja perusteltava, miksi käännös on "riittävän tarkka". Nyt et tee sitä, joten sanasi ovat yhtä tyhjän kanssa. Minä puolestani jo esitiin perustelut sille, miksi käännös EI OLE riittävän tarkka, etkä sinä esittänyt sen vasta-argumentiksi muuta kuin tyhjää huulten löpinää. Tällaista löpinää kutsun paukapäisyydeksi.


      • näinseon_
        BranchOnly kirjoitti:

        Jotta voit puhua halaistua sanaakaan raamatunKÄÄNNÖKSESTÄ, sinun on esitettävä kyseisestä kohdasta/teemasta alkuteksti, johon käännöstä vertaat ja perusteltava, miksi käännös on "riittävän tarkka". Nyt et tee sitä, joten sanasi ovat yhtä tyhjän kanssa. Minä puolestani jo esitiin perustelut sille, miksi käännös EI OLE riittävän tarkka, etkä sinä esittänyt sen vasta-argumentiksi muuta kuin tyhjää huulten löpinää. Tällaista löpinää kutsun paukapäisyydeksi.

        Sinun käännösanalyysit eivät ole oikeat, johtopäätöksesi eivät ole oikeat, eivätkä muutenkaan todista sitä, etteikö olisi ikuisesti kestävää rangaistusta. Sinä yrität osoittaa helvetin puuttumisen lähinnä arvostelemalla sellaista Jumalaa, joka olisi säätänyt ikuisesti kestävän helvetinrangaistuksen. Tämä on sinun aloituksesi ydin.

        Minun mielestä Raamatun Jumala on vanhurskas ja hyvä, jonka säätämä ikuisesti kestävä tuomion on oikein. Jumala ei ole sadisti, jos Jumala suuressa vanhurskaudessa tuomitsee valheessa eläneet ikuiseen tuleen. Jumalassa ei ole mitään pahaa, sillä Jumala on hyvä ja oikeudenmukainen.


      • BranchOnly
        näinseon_ kirjoitti:

        Sinun käännösanalyysit eivät ole oikeat, johtopäätöksesi eivät ole oikeat, eivätkä muutenkaan todista sitä, etteikö olisi ikuisesti kestävää rangaistusta. Sinä yrität osoittaa helvetin puuttumisen lähinnä arvostelemalla sellaista Jumalaa, joka olisi säätänyt ikuisesti kestävän helvetinrangaistuksen. Tämä on sinun aloituksesi ydin.

        Minun mielestä Raamatun Jumala on vanhurskas ja hyvä, jonka säätämä ikuisesti kestävä tuomion on oikein. Jumala ei ole sadisti, jos Jumala suuressa vanhurskaudessa tuomitsee valheessa eläneet ikuiseen tuleen. Jumalassa ei ole mitään pahaa, sillä Jumala on hyvä ja oikeudenmukainen.

        Niin se on, että paukapäisyyden tielle kun on lähtenyt, niin siltä ei niin vain livetäkään. Sinä et voi puhua KÄÄNTÄMISESTÄ yhtikäs mitään, jollet nosta esille alkutekstejä. Edes TÄTÄ sinä et kykene paukapäisyydessäsi ymmärtämään.


      • wewewewewewewe
        BranchOnly kirjoitti:

        Niin se on, että paukapäisyyden tielle kun on lähtenyt, niin siltä ei niin vain livetäkään. Sinä et voi puhua KÄÄNTÄMISESTÄ yhtikäs mitään, jollet nosta esille alkutekstejä. Edes TÄTÄ sinä et kykene paukapäisyydessäsi ymmärtämään.

        Jumalan Sana ilmoittaa, että on viimeinen tuomio, jossa tuomitut määrätään tuliseen järveen ikuisiksi ajoiksi kärsimään rangaistustaan. Olet aloituksessa kirjoittanut seuraavaa siitä Jumalasta, joka on asiasta ilmoittanut Sanansa kautta.

        BrandchOnly kirjoitti: "Helvetti on täysin saatanallinen keksintö, joka tekee armollisesta Jumalasta, RAKKAUDESTA, kostonhimoisen sadistin, joka on kaiken lisäksi kiero kuin perkele - vaatii seuraajiltaan armeliaisuutta vihollisia kohtaan, mutta päättää itse kuitenkin mielipuolisessa "vanhurskaudessaan" tuomita rajallisen ajan puitteissa rajallisen määrän syntejä tehneet YMMÄRTÄMÄTTÖMÄT ("he eivät tiedä mitä tekevät") ihmiset iankaikkiseen, päättymättömään, loppumattomaan kidutukseen, jossa siis ensimmäiset triljona vuotta sietämätöntä kidustusta on vasta aivan alkusoittoa rangiastuksesta, joka "oikeudenmukaisena" kohdistuu rajalliseen, huom, RAJALLISEEN määrään syntejä."

        Sinun kirjoituksesi pilkkaa Jumalan Sanaa sadistiseksi ja perkeleelliseksi. Sinun suussasi puhuu käärme, joka herjaa Jumalaa alituisesti.

        Olen saanut Pyhältä Hengeltä tehtävän ilmoittaa sinulle BranchOnly, ettet saa anteeksi syntejäsi ja sinut tuomitaan viimeisenä päivänä tuliseen järveen. Sinun rangaistuksesi kestää ikuisesti.

        Dan 7:25 Uhmaten hän puhuu Korkeinta vastaan, tuhoaa Korkeimman pyhiä ja pyrkii muuttamaan juhla-ajat ja lain. Korkeimman pyhät annetaan hänen armoilleen ajaksi, kahdeksi ajaksi ja puoleksi ajaksi. 26 Mutta oikeus on istuva tuomitsemaan, ja hänen valtansa otetaan häneltä pois, se tuhotaan ja hävitetään lopullisesti.

        Juud 1:4 Teidän joukkoonne on näet luikerrellut ihmisiä, joista jo kauan on ollut tuomio kirjoitettuna. Nämä jumalattomat kääntävät meidän Jumalamme armon riettaudeksi

        Jaak 2:1 Veljeni, kovin monien teistä ei pidä ryhtyä opettajiksi, sillä te tiedätte, että meidät opettajat tullaan tuomitsemaan muita ankarammin. 2 Kaikkihan me hairahdumme monin tavoin. Täydellinen on se, joka ei hairahdu puheissaan: hän kykenee hallitsemaan koko ruumiinsa. 3 Jos panemme suitset hevosen suuhun, me saamme sen tottelemaan itseämme ja voimme ohjata koko hevosta. 4 Entä laivat: vaikka ne ovat isoja ja rajut tuulet heittelevät niitä, pienen pieni peräsin ohjaa laivan minne peränpitäjä haluaa. 5 Samoin kieli on pieni jäsen, mutta se voi kerskua suurilla asioilla. Pieni tuli sytyttää palamaan suuren metsän! 6 Ja kielikin on tuli; meidän jäsentemme joukossa se on vääryyden maailma. Se saastuttaa koko ruumiin ja sytyttää tuleen elämän pyörän, itse liekehtien helvetin tulta.

        Mt 12: 36 Minä sanon teille: jokaisesta turhasta sanasta, jonka ihmiset lausuvat, heidän on tuomiopäivänä tehtävä tili. 37 Sanojesi perusteella sinut julistetaan syyttömäksi, ja sanojesi perusteella sinut tuomitaan syylliseksi."

        Joh 20: 21 Jeesus sanoi uudelleen: "Rauha teille! Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minä teidät." 22 Sanottuaan tämän hän puhalsi heitä kohti ja sanoi: "Ottakaa Pyhä Henki. 23 Jolle te annatte synnit anteeksi, hänelle ne ovat anteeksi annetut. Jolta te kiellätte anteeksiannon, hän ei saa syntejään anteeksi."


      • kaikenlaistasitäonkin
        wewewewewewewe kirjoitti:

        Jumalan Sana ilmoittaa, että on viimeinen tuomio, jossa tuomitut määrätään tuliseen järveen ikuisiksi ajoiksi kärsimään rangaistustaan. Olet aloituksessa kirjoittanut seuraavaa siitä Jumalasta, joka on asiasta ilmoittanut Sanansa kautta.

        BrandchOnly kirjoitti: "Helvetti on täysin saatanallinen keksintö, joka tekee armollisesta Jumalasta, RAKKAUDESTA, kostonhimoisen sadistin, joka on kaiken lisäksi kiero kuin perkele - vaatii seuraajiltaan armeliaisuutta vihollisia kohtaan, mutta päättää itse kuitenkin mielipuolisessa "vanhurskaudessaan" tuomita rajallisen ajan puitteissa rajallisen määrän syntejä tehneet YMMÄRTÄMÄTTÖMÄT ("he eivät tiedä mitä tekevät") ihmiset iankaikkiseen, päättymättömään, loppumattomaan kidutukseen, jossa siis ensimmäiset triljona vuotta sietämätöntä kidustusta on vasta aivan alkusoittoa rangiastuksesta, joka "oikeudenmukaisena" kohdistuu rajalliseen, huom, RAJALLISEEN määrään syntejä."

        Sinun kirjoituksesi pilkkaa Jumalan Sanaa sadistiseksi ja perkeleelliseksi. Sinun suussasi puhuu käärme, joka herjaa Jumalaa alituisesti.

        Olen saanut Pyhältä Hengeltä tehtävän ilmoittaa sinulle BranchOnly, ettet saa anteeksi syntejäsi ja sinut tuomitaan viimeisenä päivänä tuliseen järveen. Sinun rangaistuksesi kestää ikuisesti.

        Dan 7:25 Uhmaten hän puhuu Korkeinta vastaan, tuhoaa Korkeimman pyhiä ja pyrkii muuttamaan juhla-ajat ja lain. Korkeimman pyhät annetaan hänen armoilleen ajaksi, kahdeksi ajaksi ja puoleksi ajaksi. 26 Mutta oikeus on istuva tuomitsemaan, ja hänen valtansa otetaan häneltä pois, se tuhotaan ja hävitetään lopullisesti.

        Juud 1:4 Teidän joukkoonne on näet luikerrellut ihmisiä, joista jo kauan on ollut tuomio kirjoitettuna. Nämä jumalattomat kääntävät meidän Jumalamme armon riettaudeksi

        Jaak 2:1 Veljeni, kovin monien teistä ei pidä ryhtyä opettajiksi, sillä te tiedätte, että meidät opettajat tullaan tuomitsemaan muita ankarammin. 2 Kaikkihan me hairahdumme monin tavoin. Täydellinen on se, joka ei hairahdu puheissaan: hän kykenee hallitsemaan koko ruumiinsa. 3 Jos panemme suitset hevosen suuhun, me saamme sen tottelemaan itseämme ja voimme ohjata koko hevosta. 4 Entä laivat: vaikka ne ovat isoja ja rajut tuulet heittelevät niitä, pienen pieni peräsin ohjaa laivan minne peränpitäjä haluaa. 5 Samoin kieli on pieni jäsen, mutta se voi kerskua suurilla asioilla. Pieni tuli sytyttää palamaan suuren metsän! 6 Ja kielikin on tuli; meidän jäsentemme joukossa se on vääryyden maailma. Se saastuttaa koko ruumiin ja sytyttää tuleen elämän pyörän, itse liekehtien helvetin tulta.

        Mt 12: 36 Minä sanon teille: jokaisesta turhasta sanasta, jonka ihmiset lausuvat, heidän on tuomiopäivänä tehtävä tili. 37 Sanojesi perusteella sinut julistetaan syyttömäksi, ja sanojesi perusteella sinut tuomitaan syylliseksi."

        Joh 20: 21 Jeesus sanoi uudelleen: "Rauha teille! Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minä teidät." 22 Sanottuaan tämän hän puhalsi heitä kohti ja sanoi: "Ottakaa Pyhä Henki. 23 Jolle te annatte synnit anteeksi, hänelle ne ovat anteeksi annetut. Jolta te kiellätte anteeksiannon, hän ei saa syntejään anteeksi."

        vai olet sanut PHengeltä valtuudet !!?

        meneppäs nyt kammioosi ja tutki siellä asioita.


      • wewewewewewewe
        kaikenlaistasitäonkin kirjoitti:

        vai olet sanut PHengeltä valtuudet !!?

        meneppäs nyt kammioosi ja tutki siellä asioita.

        Varoitan sinua laukomasta harkitsemattomia kommentteja, kun kyseessä on Pyhän Hengen toiminta. Sanoma on koeteltavissa mm. BranchOnlyn kirjoitusten perusteella.

        Kirjoitin sen, minkä Pyhä Henki minulle antoi tehtäväksi. Tämä tarkoittaa sitä, että BranchOnly:llä ei ole pelastusta ja hän joutuu aikanaan tuliseen järveen.

        Joh 20: 21 Jeesus sanoi uudelleen: "Rauha teille! Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minä teidät." 22 Sanottuaan tämän hän puhalsi heitä kohti ja sanoi: "Ottakaa Pyhä Henki. 23 Jolle te annatte synnit anteeksi, hänelle ne ovat anteeksi annetut. Jolta te kiellätte anteeksiannon, hän ei saa syntejään anteeksi."


      • BranchOnly
        wewewewewewewe kirjoitti:

        Jumalan Sana ilmoittaa, että on viimeinen tuomio, jossa tuomitut määrätään tuliseen järveen ikuisiksi ajoiksi kärsimään rangaistustaan. Olet aloituksessa kirjoittanut seuraavaa siitä Jumalasta, joka on asiasta ilmoittanut Sanansa kautta.

        BrandchOnly kirjoitti: "Helvetti on täysin saatanallinen keksintö, joka tekee armollisesta Jumalasta, RAKKAUDESTA, kostonhimoisen sadistin, joka on kaiken lisäksi kiero kuin perkele - vaatii seuraajiltaan armeliaisuutta vihollisia kohtaan, mutta päättää itse kuitenkin mielipuolisessa "vanhurskaudessaan" tuomita rajallisen ajan puitteissa rajallisen määrän syntejä tehneet YMMÄRTÄMÄTTÖMÄT ("he eivät tiedä mitä tekevät") ihmiset iankaikkiseen, päättymättömään, loppumattomaan kidutukseen, jossa siis ensimmäiset triljona vuotta sietämätöntä kidustusta on vasta aivan alkusoittoa rangiastuksesta, joka "oikeudenmukaisena" kohdistuu rajalliseen, huom, RAJALLISEEN määrään syntejä."

        Sinun kirjoituksesi pilkkaa Jumalan Sanaa sadistiseksi ja perkeleelliseksi. Sinun suussasi puhuu käärme, joka herjaa Jumalaa alituisesti.

        Olen saanut Pyhältä Hengeltä tehtävän ilmoittaa sinulle BranchOnly, ettet saa anteeksi syntejäsi ja sinut tuomitaan viimeisenä päivänä tuliseen järveen. Sinun rangaistuksesi kestää ikuisesti.

        Dan 7:25 Uhmaten hän puhuu Korkeinta vastaan, tuhoaa Korkeimman pyhiä ja pyrkii muuttamaan juhla-ajat ja lain. Korkeimman pyhät annetaan hänen armoilleen ajaksi, kahdeksi ajaksi ja puoleksi ajaksi. 26 Mutta oikeus on istuva tuomitsemaan, ja hänen valtansa otetaan häneltä pois, se tuhotaan ja hävitetään lopullisesti.

        Juud 1:4 Teidän joukkoonne on näet luikerrellut ihmisiä, joista jo kauan on ollut tuomio kirjoitettuna. Nämä jumalattomat kääntävät meidän Jumalamme armon riettaudeksi

        Jaak 2:1 Veljeni, kovin monien teistä ei pidä ryhtyä opettajiksi, sillä te tiedätte, että meidät opettajat tullaan tuomitsemaan muita ankarammin. 2 Kaikkihan me hairahdumme monin tavoin. Täydellinen on se, joka ei hairahdu puheissaan: hän kykenee hallitsemaan koko ruumiinsa. 3 Jos panemme suitset hevosen suuhun, me saamme sen tottelemaan itseämme ja voimme ohjata koko hevosta. 4 Entä laivat: vaikka ne ovat isoja ja rajut tuulet heittelevät niitä, pienen pieni peräsin ohjaa laivan minne peränpitäjä haluaa. 5 Samoin kieli on pieni jäsen, mutta se voi kerskua suurilla asioilla. Pieni tuli sytyttää palamaan suuren metsän! 6 Ja kielikin on tuli; meidän jäsentemme joukossa se on vääryyden maailma. Se saastuttaa koko ruumiin ja sytyttää tuleen elämän pyörän, itse liekehtien helvetin tulta.

        Mt 12: 36 Minä sanon teille: jokaisesta turhasta sanasta, jonka ihmiset lausuvat, heidän on tuomiopäivänä tehtävä tili. 37 Sanojesi perusteella sinut julistetaan syyttömäksi, ja sanojesi perusteella sinut tuomitaan syylliseksi."

        Joh 20: 21 Jeesus sanoi uudelleen: "Rauha teille! Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minä teidät." 22 Sanottuaan tämän hän puhalsi heitä kohti ja sanoi: "Ottakaa Pyhä Henki. 23 Jolle te annatte synnit anteeksi, hänelle ne ovat anteeksi annetut. Jolta te kiellätte anteeksiannon, hän ei saa syntejään anteeksi."

        Parahin wewewewewewewe. Kannattaa muistaa, mitä lekuri sanoi. Lääkkeet pitää muistaa ottaa j-o-k-i-k-i-n-e-n- p-ä-i-v-ä. Se, että valitsee nimimerkikseen "wewewewewewewe", ei kauheasti vakuuta. No, ehkä sinä koet jonkinlaista sadistista nautintoa ladellessasi ihmisille kadotustuomioita, ja tämä osoittaa ainoastaan sen, että ihmisen jumalakuva muokkaa ihmistä itseään jumalakuvansa kaltaiseksi; koska sinun jumalasi on tuollainen mielisairas sadisti, sinäkin käyttäydyt ikään kuin olisit mielisairas sadisti. Minä tiedän, ettet ole, ts. että toimit ymmärtämättömyttäsi, mutta armon näkökulmasta sinun tekstisi näyttää irvokkaalta ja iljettävältä. Siksi apostoli kehottaa meitä kasvamaan pois ymmärtämättömyydestä; sinä olet henkisesti samalla tasolla kuin Isis-terroristi; sinun toimintasi eroaa heidän toimnnastaan ainoastaan siinä, etttet (kaiketi) harjoita fyysistä väkivaltaa. Mikä on täydellisen epäloogista; jos jumalasi on tuollainen sekopääsadisti, mikä estää sinua olemasta? Luojan kiitos jokin.


      • wewewewewewewe
        BranchOnly kirjoitti:

        Parahin wewewewewewewe. Kannattaa muistaa, mitä lekuri sanoi. Lääkkeet pitää muistaa ottaa j-o-k-i-k-i-n-e-n- p-ä-i-v-ä. Se, että valitsee nimimerkikseen "wewewewewewewe", ei kauheasti vakuuta. No, ehkä sinä koet jonkinlaista sadistista nautintoa ladellessasi ihmisille kadotustuomioita, ja tämä osoittaa ainoastaan sen, että ihmisen jumalakuva muokkaa ihmistä itseään jumalakuvansa kaltaiseksi; koska sinun jumalasi on tuollainen mielisairas sadisti, sinäkin käyttäydyt ikään kuin olisit mielisairas sadisti. Minä tiedän, ettet ole, ts. että toimit ymmärtämättömyttäsi, mutta armon näkökulmasta sinun tekstisi näyttää irvokkaalta ja iljettävältä. Siksi apostoli kehottaa meitä kasvamaan pois ymmärtämättömyydestä; sinä olet henkisesti samalla tasolla kuin Isis-terroristi; sinun toimintasi eroaa heidän toimnnastaan ainoastaan siinä, etttet (kaiketi) harjoita fyysistä väkivaltaa. Mikä on täydellisen epäloogista; jos jumalasi on tuollainen sekopääsadisti, mikä estää sinua olemasta? Luojan kiitos jokin.

        Sinun kirjoituksesi on Pyhän Hengen pilkkaamista.

        Mt 5:22 se, joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen.

        Mk: 3:29 Mutta jos joku herjaa Pyhää Henkeä, hän ei saa ikinä anteeksi vaan on syypää ikuiseen syntiin." 30 He näet olivat sanoneet, että Jeesuksessa oli saastainen henki.

        Mt 16:31 -- mutta Hengen herjaamista ei anteeksi anneta. 32 Joka sanoo jotakin Ihmisen Poikaa vastaan, hänelle annetaan anteeksi, mutta joka puhuu Pyhää Henkeä vastaan, hänelle ei anteeksi anneta, ei tässä eikä tulevassa maailmanajassa.

        Joh 20: 21 Jeesus sanoi uudelleen: "Rauha teille! Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minä teidät." 22 Sanottuaan tämän hän puhalsi heitä kohti ja sanoi: "Ottakaa Pyhä Henki. 23 Jolle te annatte synnit anteeksi, hänelle ne ovat anteeksi annetut. Jolta te kiellätte anteeksiannon, hän ei saa syntejään anteeksi."


      • BranchOnly
        wewewewewewewe kirjoitti:

        Sinun kirjoituksesi on Pyhän Hengen pilkkaamista.

        Mt 5:22 se, joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen.

        Mk: 3:29 Mutta jos joku herjaa Pyhää Henkeä, hän ei saa ikinä anteeksi vaan on syypää ikuiseen syntiin." 30 He näet olivat sanoneet, että Jeesuksessa oli saastainen henki.

        Mt 16:31 -- mutta Hengen herjaamista ei anteeksi anneta. 32 Joka sanoo jotakin Ihmisen Poikaa vastaan, hänelle annetaan anteeksi, mutta joka puhuu Pyhää Henkeä vastaan, hänelle ei anteeksi anneta, ei tässä eikä tulevassa maailmanajassa.

        Joh 20: 21 Jeesus sanoi uudelleen: "Rauha teille! Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minä teidät." 22 Sanottuaan tämän hän puhalsi heitä kohti ja sanoi: "Ottakaa Pyhä Henki. 23 Jolle te annatte synnit anteeksi, hänelle ne ovat anteeksi annetut. Jolta te kiellätte anteeksiannon, hän ei saa syntejään anteeksi."

        Parahin wewewewewewewe. Et sinä kirjoituksia siteeraamalla voi horjuttaa minua, koska minä olen perehtynyt niihin useammalla kielellä kuin sinä. On tosiaalta hyvä, että otit esille jakeen 31: "hänelle ei anteeksi anneta, ei tässä eikä tulevassa maailmanajassa". Maailmanajat (tämä ja "tuleva" eli seuraava), joista Jeesus kreikankielisessa Raamatussa puhuu, on "aeon". Sama sana on aionios-sanan kantasana, joka aionios-sana puolestaan on virheellisesti suomennettu 'iankaikkiseksi" ilmauksessa "aionios kolasis", joka tarkoittaa siis maailmanaikojen eli aikakausien puitteissa tapahtuvaa ojennusta eikä iankaikkista rangaistusta, kuten virheellisissä suomennoksissa. Mutta muista tosiaan ottaa ne lääkkesi lekurin ohjeiden mukaan.


      • metsurin_kirves
        BranchOnly kirjoitti:

        Parahin wewewewewewewe. Et sinä kirjoituksia siteeraamalla voi horjuttaa minua, koska minä olen perehtynyt niihin useammalla kielellä kuin sinä. On tosiaalta hyvä, että otit esille jakeen 31: "hänelle ei anteeksi anneta, ei tässä eikä tulevassa maailmanajassa". Maailmanajat (tämä ja "tuleva" eli seuraava), joista Jeesus kreikankielisessa Raamatussa puhuu, on "aeon". Sama sana on aionios-sanan kantasana, joka aionios-sana puolestaan on virheellisesti suomennettu 'iankaikkiseksi" ilmauksessa "aionios kolasis", joka tarkoittaa siis maailmanaikojen eli aikakausien puitteissa tapahtuvaa ojennusta eikä iankaikkista rangaistusta, kuten virheellisissä suomennoksissa. Mutta muista tosiaan ottaa ne lääkkesi lekurin ohjeiden mukaan.

        Tuli joka ei sammu, ei ole käännetty väärin, joten käännös ikuisesti kestävästä rangaistuksesta on oikein käännetty. En tiedä olenko koskaan tavannut ylpeämpää henkilöä, mitä sinä olet. Sinulla on noussut päähäsi kaikenlaista saastaa.

        Oikein "wewewewewewewe" taas profetoi. Sinä osoittauduit kaikkea muuta kuin hyvää hedelmää tekeväksi oksaksi, joka joutaakin joutua tuleen palamaan. Tämä tuli ei muuten koskaan sammu ja mato sinua puremassa ei koskaan kuole.

        Matteus 3
        10 Kirves on jo pantu puun juurelle. Jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, kaadetaan ja heitetään tuleen.
        ----
        12 Hänellä on kädessään viskain, ja sillä hän puhdistaa puimatantereensa viljan. Jyvät hän kokoaa aittaansa, mutta ruumenet hän polttaa tulessa, joka ei koskaan sammu."

        Jesaja 66
        24 Ja kun he lähtevät ulos, he näkevät niiden ruumiit, jotka ovat minusta luopuneet.
        Mato, joka niitä kalvaa, ei kuole, liekki, joka niitä nuolee, ei sammu.

        Luukas 12
        4 "Minä sanon teille, ystävilleni: Älkää pelätkö niitä, jotka tappavat ruumiin mutta joiden valta ei ulotu sen pitemmälle. 5 Kuulkaa, ketä teidän tulee pelätä. Pelätkää häntä, jolla on valta sekä tappaa ihminen että syöstä hänet HELVETTIIN.


      • BranchOnly
        metsurin_kirves kirjoitti:

        Tuli joka ei sammu, ei ole käännetty väärin, joten käännös ikuisesti kestävästä rangaistuksesta on oikein käännetty. En tiedä olenko koskaan tavannut ylpeämpää henkilöä, mitä sinä olet. Sinulla on noussut päähäsi kaikenlaista saastaa.

        Oikein "wewewewewewewe" taas profetoi. Sinä osoittauduit kaikkea muuta kuin hyvää hedelmää tekeväksi oksaksi, joka joutaakin joutua tuleen palamaan. Tämä tuli ei muuten koskaan sammu ja mato sinua puremassa ei koskaan kuole.

        Matteus 3
        10 Kirves on jo pantu puun juurelle. Jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, kaadetaan ja heitetään tuleen.
        ----
        12 Hänellä on kädessään viskain, ja sillä hän puhdistaa puimatantereensa viljan. Jyvät hän kokoaa aittaansa, mutta ruumenet hän polttaa tulessa, joka ei koskaan sammu."

        Jesaja 66
        24 Ja kun he lähtevät ulos, he näkevät niiden ruumiit, jotka ovat minusta luopuneet.
        Mato, joka niitä kalvaa, ei kuole, liekki, joka niitä nuolee, ei sammu.

        Luukas 12
        4 "Minä sanon teille, ystävilleni: Älkää pelätkö niitä, jotka tappavat ruumiin mutta joiden valta ei ulotu sen pitemmälle. 5 Kuulkaa, ketä teidän tulee pelätä. Pelätkää häntä, jolla on valta sekä tappaa ihminen että syöstä hänet HELVETTIIN.

        Just joo. Onhan näitä. VT:ssä kirjoitetaan esimerkiksi: "Sentähden, näin sanoo Herra, Herra: Katso, minun vihani ja kiivauteni on vuotava tämän paikan ylitse, ihmisten, eläinten, kedon puitten ja maan hedelmän ylitse, ja se palaa sammumatta" Jer 7: 20 ja Eedomista: " Ei sammu se yöllä eikä päivällä, iäti nousee siitä savu" Jes 34: 10 Jos menet käymään Lähi-Idässä, et löydä sieltä alueita, joissa palaisi kyseisenlainen sammumaton tuli, joten kirjaimellinen tulkintasi hieman ontuu. Vastaan muuten samalla mitalla sinulle takaisin; en tiedä olenko koskaan tavannut tyhmempää henkilöä kuin sinä. Sinulla on noussut päähäsi kaikenlaista paskaa. Mutta niin kusipää en ole, että lausuisin ylitsesi jotain mielisairasta kadotustuomiota. Sen roolin jätän sinulle.


      • metsurin_kirves
        BranchOnly kirjoitti:

        Just joo. Onhan näitä. VT:ssä kirjoitetaan esimerkiksi: "Sentähden, näin sanoo Herra, Herra: Katso, minun vihani ja kiivauteni on vuotava tämän paikan ylitse, ihmisten, eläinten, kedon puitten ja maan hedelmän ylitse, ja se palaa sammumatta" Jer 7: 20 ja Eedomista: " Ei sammu se yöllä eikä päivällä, iäti nousee siitä savu" Jes 34: 10 Jos menet käymään Lähi-Idässä, et löydä sieltä alueita, joissa palaisi kyseisenlainen sammumaton tuli, joten kirjaimellinen tulkintasi hieman ontuu. Vastaan muuten samalla mitalla sinulle takaisin; en tiedä olenko koskaan tavannut tyhmempää henkilöä kuin sinä. Sinulla on noussut päähäsi kaikenlaista paskaa. Mutta niin kusipää en ole, että lausuisin ylitsesi jotain mielisairasta kadotustuomiota. Sen roolin jätän sinulle.

        Nämä Lähi-idän öljylähteet, jotka palavat yötä päivää ja vuodesta toiseen voivat olla erinomaisia esikuvia siitä, mitä on helvetintuli. Mutta Raamattu opettaa selvästi, ettei sielu katoa mihinkään tulisessa järvessä, vaan tuomittu kokee ikuisia aikoja piinaavaa tuskaa.

        Sinun suustasi puhuu käärme. Saatana on sinun esimiehesi, jota sinä kumarrat. Tämä asia on tullut päivän selväksi lukemalla sinun törkeitä kirjoituksia. Sinun kielenkäyttösikin kertoo, että sinussa on demoni.

        Ilmestyskirja 21
        8 Mutta pelkurit, luopiot ja iljetysten kumartajat, murhamiehet ja irstailijat, noidat, epäjumalien palvelijat ja kaikki valheen orjat saavat tämän palkan: he joutuvat tuliseen järveen rikinkatkuisten lieskojen keskelle...

        Ilmestyskirja 14
        9 Näiden kahden jäljessä tuli vielä kolmas enkeli, joka kuulutti kovalla äänellä: "Se, joka kumartaa petoa ja sen kuvaa ja ottaa otsaansa tai käteensä sen merkin, 10 joutuu yhtä lailla juomaan Jumalan vihan viiniä, joka laimentamattomana on kaadettu Jumalan vihan maljaan. Häntä kidutetaan tulessa ja rikin katkussa pyhien enkelien ja Karitsan edessä. 11 Tulesta, joka ihmisiä kiduttaa, nousee savu aina ja ikuisesti. Heillä ei ole päivän, ei yön lepoa -- ei niillä, jotka kumartavat petoa ja sen kuvaa, eikä kenelläkään, joka ottaa pedon nimen merkikseen.


      • BranchOnly
        metsurin_kirves kirjoitti:

        Nämä Lähi-idän öljylähteet, jotka palavat yötä päivää ja vuodesta toiseen voivat olla erinomaisia esikuvia siitä, mitä on helvetintuli. Mutta Raamattu opettaa selvästi, ettei sielu katoa mihinkään tulisessa järvessä, vaan tuomittu kokee ikuisia aikoja piinaavaa tuskaa.

        Sinun suustasi puhuu käärme. Saatana on sinun esimiehesi, jota sinä kumarrat. Tämä asia on tullut päivän selväksi lukemalla sinun törkeitä kirjoituksia. Sinun kielenkäyttösikin kertoo, että sinussa on demoni.

        Ilmestyskirja 21
        8 Mutta pelkurit, luopiot ja iljetysten kumartajat, murhamiehet ja irstailijat, noidat, epäjumalien palvelijat ja kaikki valheen orjat saavat tämän palkan: he joutuvat tuliseen järveen rikinkatkuisten lieskojen keskelle...

        Ilmestyskirja 14
        9 Näiden kahden jäljessä tuli vielä kolmas enkeli, joka kuulutti kovalla äänellä: "Se, joka kumartaa petoa ja sen kuvaa ja ottaa otsaansa tai käteensä sen merkin, 10 joutuu yhtä lailla juomaan Jumalan vihan viiniä, joka laimentamattomana on kaadettu Jumalan vihan maljaan. Häntä kidutetaan tulessa ja rikin katkussa pyhien enkelien ja Karitsan edessä. 11 Tulesta, joka ihmisiä kiduttaa, nousee savu aina ja ikuisesti. Heillä ei ole päivän, ei yön lepoa -- ei niillä, jotka kumartavat petoa ja sen kuvaa, eikä kenelläkään, joka ottaa pedon nimen merkikseen.

        Lääkkeet, ne lääkkeet pitää muistaa ottaa... lekuri ei turhaan patista säännölisyyteen lääkkeiden syönnissä. :D


      • metsurin_kirves
        BranchOnly kirjoitti:

        Lääkkeet, ne lääkkeet pitää muistaa ottaa... lekuri ei turhaan patista säännölisyyteen lääkkeiden syönnissä. :D

        Tässä tulee vastaan taas kerran tuomion tuli, joka palaa aina ja ikuisesti. Tämäkin on käännetty oikein. Ja vielä sen verran, että Jumalan tuomiot ovat oikeat ja vanhurskaat. Siis on oikein, että sinäkin palat ikuisia aikojan siinä tulessa, jonne porto joutuu.

        Ilmestyskirja 19:
        2 Oikeat ja vanhurskaat ovat hänen tuomionsa. Hän on tuominnut suuren porton, joka turmeli maailman iljetyksillään, hän on kostanut portolle palvelijoidensa veren. 3 Taas kuului ääni: -- Halleluja! Porton roviosta nousee savu aina ja ikuisesti.
        -----
        20 Mutta peto otettiin kiinni, samoin väärä profeetta, joka pedon nimissä oli tehnyt tunnustekoja ja johtanut harhaan sen merkin ottaneet ja sen kuvaa kumartaneet ihmiset. Ne molemmat heitettiin elävinä tuliseen järveen rikinkatkuisten lieskojen keskelle.


      • BranchOnly
        metsurin_kirves kirjoitti:

        Tässä tulee vastaan taas kerran tuomion tuli, joka palaa aina ja ikuisesti. Tämäkin on käännetty oikein. Ja vielä sen verran, että Jumalan tuomiot ovat oikeat ja vanhurskaat. Siis on oikein, että sinäkin palat ikuisia aikojan siinä tulessa, jonne porto joutuu.

        Ilmestyskirja 19:
        2 Oikeat ja vanhurskaat ovat hänen tuomionsa. Hän on tuominnut suuren porton, joka turmeli maailman iljetyksillään, hän on kostanut portolle palvelijoidensa veren. 3 Taas kuului ääni: -- Halleluja! Porton roviosta nousee savu aina ja ikuisesti.
        -----
        20 Mutta peto otettiin kiinni, samoin väärä profeetta, joka pedon nimissä oli tehnyt tunnustekoja ja johtanut harhaan sen merkin ottaneet ja sen kuvaa kumartaneet ihmiset. Ne molemmat heitettiin elävinä tuliseen järveen rikinkatkuisten lieskojen keskelle.

        No mikäs minun on sitten ollessa ikuisessa tulessa, jonne "porto joutuu". Vielä kun selittäisit, kuka tai mikä tämä "porto" on, niin osaisin varautua tilanteeseen paremmin. :) Ja kun sanot, että jokin raamatunpaikka on "kääännetty oikein", voisitko olla niin ystävällinen, että esittäisit perustelut väitteellesi? Esim. kreikankielisen tekstikohdan? Ja hakisitko samaisesta kreikankielisestä lähteestä selvityksen sille, kuka ja mikä tosiaan tuo "porto" on, minua kiinnostaa se niin kovin. :D


      • uioi
        BranchOnly kirjoitti:

        No mikäs minun on sitten ollessa ikuisessa tulessa, jonne "porto joutuu". Vielä kun selittäisit, kuka tai mikä tämä "porto" on, niin osaisin varautua tilanteeseen paremmin. :) Ja kun sanot, että jokin raamatunpaikka on "kääännetty oikein", voisitko olla niin ystävällinen, että esittäisit perustelut väitteellesi? Esim. kreikankielisen tekstikohdan? Ja hakisitko samaisesta kreikankielisestä lähteestä selvityksen sille, kuka ja mikä tosiaan tuo "porto" on, minua kiinnostaa se niin kovin. :D

        Et ole saanut täältä juttukaveria etkä ymmärtämystä. Olet tökerö öykkäri, joka lentäisi heti seurakunnan ovesta ulos, jos paikalle tulisi poskeaan soittamaan.

        Mikä sinä luulet oikein olevasi? Etsikö vain riitoja?


      • yksiuskova
        wewewewewewewe kirjoitti:

        Jumalan Sana ilmoittaa, että on viimeinen tuomio, jossa tuomitut määrätään tuliseen järveen ikuisiksi ajoiksi kärsimään rangaistustaan. Olet aloituksessa kirjoittanut seuraavaa siitä Jumalasta, joka on asiasta ilmoittanut Sanansa kautta.

        BrandchOnly kirjoitti: "Helvetti on täysin saatanallinen keksintö, joka tekee armollisesta Jumalasta, RAKKAUDESTA, kostonhimoisen sadistin, joka on kaiken lisäksi kiero kuin perkele - vaatii seuraajiltaan armeliaisuutta vihollisia kohtaan, mutta päättää itse kuitenkin mielipuolisessa "vanhurskaudessaan" tuomita rajallisen ajan puitteissa rajallisen määrän syntejä tehneet YMMÄRTÄMÄTTÖMÄT ("he eivät tiedä mitä tekevät") ihmiset iankaikkiseen, päättymättömään, loppumattomaan kidutukseen, jossa siis ensimmäiset triljona vuotta sietämätöntä kidustusta on vasta aivan alkusoittoa rangiastuksesta, joka "oikeudenmukaisena" kohdistuu rajalliseen, huom, RAJALLISEEN määrään syntejä."

        Sinun kirjoituksesi pilkkaa Jumalan Sanaa sadistiseksi ja perkeleelliseksi. Sinun suussasi puhuu käärme, joka herjaa Jumalaa alituisesti.

        Olen saanut Pyhältä Hengeltä tehtävän ilmoittaa sinulle BranchOnly, ettet saa anteeksi syntejäsi ja sinut tuomitaan viimeisenä päivänä tuliseen järveen. Sinun rangaistuksesi kestää ikuisesti.

        Dan 7:25 Uhmaten hän puhuu Korkeinta vastaan, tuhoaa Korkeimman pyhiä ja pyrkii muuttamaan juhla-ajat ja lain. Korkeimman pyhät annetaan hänen armoilleen ajaksi, kahdeksi ajaksi ja puoleksi ajaksi. 26 Mutta oikeus on istuva tuomitsemaan, ja hänen valtansa otetaan häneltä pois, se tuhotaan ja hävitetään lopullisesti.

        Juud 1:4 Teidän joukkoonne on näet luikerrellut ihmisiä, joista jo kauan on ollut tuomio kirjoitettuna. Nämä jumalattomat kääntävät meidän Jumalamme armon riettaudeksi

        Jaak 2:1 Veljeni, kovin monien teistä ei pidä ryhtyä opettajiksi, sillä te tiedätte, että meidät opettajat tullaan tuomitsemaan muita ankarammin. 2 Kaikkihan me hairahdumme monin tavoin. Täydellinen on se, joka ei hairahdu puheissaan: hän kykenee hallitsemaan koko ruumiinsa. 3 Jos panemme suitset hevosen suuhun, me saamme sen tottelemaan itseämme ja voimme ohjata koko hevosta. 4 Entä laivat: vaikka ne ovat isoja ja rajut tuulet heittelevät niitä, pienen pieni peräsin ohjaa laivan minne peränpitäjä haluaa. 5 Samoin kieli on pieni jäsen, mutta se voi kerskua suurilla asioilla. Pieni tuli sytyttää palamaan suuren metsän! 6 Ja kielikin on tuli; meidän jäsentemme joukossa se on vääryyden maailma. Se saastuttaa koko ruumiin ja sytyttää tuleen elämän pyörän, itse liekehtien helvetin tulta.

        Mt 12: 36 Minä sanon teille: jokaisesta turhasta sanasta, jonka ihmiset lausuvat, heidän on tuomiopäivänä tehtävä tili. 37 Sanojesi perusteella sinut julistetaan syyttömäksi, ja sanojesi perusteella sinut tuomitaan syylliseksi."

        Joh 20: 21 Jeesus sanoi uudelleen: "Rauha teille! Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minä teidät." 22 Sanottuaan tämän hän puhalsi heitä kohti ja sanoi: "Ottakaa Pyhä Henki. 23 Jolle te annatte synnit anteeksi, hänelle ne ovat anteeksi annetut. Jolta te kiellätte anteeksiannon, hän ei saa syntejään anteeksi."

        On valhetta sanoa että iankaikkista helvettiä ei olisi olemassa koska se on olemassa. Mutta samoin on Raamatun vastaista julistaa toiselle kadotustuomio, koska yksin Jeesus julistaa tuomiot kuoleman jälkeen. Jeesus sanoo ETTEI tule kadotustuomiota lausua, muuten saa sellaisen itselleen. Tee siis sinäkin parannus ja lopeta kadotustuomioiden julistaminen. Olet ymmärtänyt Jumalan Sanan väärin.


      • Anonyymi
        näinseon_ kirjoitti:

        Siis sinä olet sitä mieltä, ettei ole ikuisesti kestävää rangaistusta tulessa kärsien? Kyllä se on olemassa. Raamatun käännös on riittävän tarkka tämän asian toteamiseen.

        Minua kiinnostaa tämä käännösasia. Voi kyllä olla käännösvirheitä. Eikös Jeesus puhunut arameaa ja tekstit on kirjoitettu kreikaksi. Voi olla suullisessakin perimätiedossa jotkut sanat on muuttuneet. Onhan selkeästi apostoleilla kin vähän eri käsityksiä asioista. Ihmiset muistaa ja ymmärtää asioita ihmisten tavalla. Jeesus itse ei kirjoittanut mitään. Mutta ydin asiat on selvillä ja että saadaan uskoa Jeesukseen pelastajana.


    • Kirjakääröt

      Ilm.20:14 Biblia (1776). Ja kuolema ja helvetti heitettiin tuliseen järveen. Tämä on toinen kuolema.

      • BranchOnly

        Kyllä. Ja TÄMÄN JÄLKEEN tapahtuu seuraavaa: 25. Sillä hänen pitää hallitseman "siihen asti, kunnes hän on pannut kaikki viholliset jalkojensa alle".
        26. Vihollisista viimeisenä kukistetaan kuolema.
        27. Sillä: "kaikki hän on alistanut hänen jalkojensa alle". Mutta kun hän sanoo: "kaikki on alistettu", niin ei tietenkään ole alistettu se, joka on alistanut kaiken hänen allensa.
        28. Ja kun kaikki on alistettu Pojan valtaan, silloin itse Poikakin alistetaan sen valtaan, joka on alistanut hänen valtaansa kaiken, että Jumala olisi kaikki kaikissa.


      • Raamatun_mukaan

        Ensimmäinen kuolema on ruumiin kuolema ja sitten sielu on helvetissä. Tämän jälkeen tulee ruumiin ylösnousemus viimeiselle tuomiolla. Tuomittu heitetään tuliseen järveen, jossa tulee ruumiin toinen kuolema. Ei voi olla toista kuolemaa, jos sielu ei olisi ollut olemassa. Kun sielu laskeutuu tuliseen järveen, se kärsii rangaistusta ikuisia aikoja. Se ei ole sielun häviäminen ruumiin kuollessa, koska tulisessa järvessä kiristellään hampaita ja itketään, mikä kestää ikuisia aikoja.

        Ilmestyskirja 14
        10 joutuu yhtä lailla juomaan Jumalan vihan viiniä, joka laimentamattomana on kaadettu Jumalan vihan maljaan. Häntä kidutetaan tulessa ja rikin katkussa pyhien enkelien ja Karitsan edessä. 11 Tulesta, joka ihmisiä kiduttaa, nousee savu aina ja ikuisesti. Heillä ei ole päivän, ei yön lepoa -- ei niillä, jotka kumartavat petoa ja sen kuvaa, eikä kenelläkään, joka ottaa pedon nimen merkikseen.

        Matteus 13
        41 Ihmisen Poika lähettää enkelinsä, ja he kokoavat hänen valtakunnastaan kaikki, jotka viettelevät pahaan ja harjoittavat vääryyttä. 42 Enkelit heittävät heidät tuliseen pätsiin, ja siellä itketään ja kiristellään hampaita.


      • 1234567---
        Raamatun_mukaan kirjoitti:

        Ensimmäinen kuolema on ruumiin kuolema ja sitten sielu on helvetissä. Tämän jälkeen tulee ruumiin ylösnousemus viimeiselle tuomiolla. Tuomittu heitetään tuliseen järveen, jossa tulee ruumiin toinen kuolema. Ei voi olla toista kuolemaa, jos sielu ei olisi ollut olemassa. Kun sielu laskeutuu tuliseen järveen, se kärsii rangaistusta ikuisia aikoja. Se ei ole sielun häviäminen ruumiin kuollessa, koska tulisessa järvessä kiristellään hampaita ja itketään, mikä kestää ikuisia aikoja.

        Ilmestyskirja 14
        10 joutuu yhtä lailla juomaan Jumalan vihan viiniä, joka laimentamattomana on kaadettu Jumalan vihan maljaan. Häntä kidutetaan tulessa ja rikin katkussa pyhien enkelien ja Karitsan edessä. 11 Tulesta, joka ihmisiä kiduttaa, nousee savu aina ja ikuisesti. Heillä ei ole päivän, ei yön lepoa -- ei niillä, jotka kumartavat petoa ja sen kuvaa, eikä kenelläkään, joka ottaa pedon nimen merkikseen.

        Matteus 13
        41 Ihmisen Poika lähettää enkelinsä, ja he kokoavat hänen valtakunnastaan kaikki, jotka viettelevät pahaan ja harjoittavat vääryyttä. 42 Enkelit heittävät heidät tuliseen pätsiin, ja siellä itketään ja kiristellään hampaita.

        Se on ihan varma, että kiristelevät hampaitaan, jotka ovat petoa kumartaneet.


    • wwnww

      Aloitus on jehovalaista harhaoppia.

      • BranchOnly

        Sinun kommenttisi on pseudoarminiolais-kvasikalvinistista harhaoppia. Eikös kuulostanutkin hienolta ja vakuuttavalta? Ja etenkin reilulta? Paukapäisyys on sitä, että viskelee sanoja perustelematta ja määrittelemättä niitä lainkaan.


    • hhkkhh

      Helvetissä olivat kaikki puettuna mustiin kaapuihin. Jokai-nen istui käpertyneenä muutaman metrin päässä toisista. Luultavasti ympäristö oli kuuma mutta suurin tuska tuli kuitenkin ihmisten sisältä. Heitä kadutti se, että he eivät olleet tarttuneet siihen pelastukseen, jota heille oli Jeesuksen nimessä tarjottu. Itsekullakin oli mielessä ne synnit, jotka olivat aiheuttaneet hänelle kadotustuomion, toisten ihmisten synneistä he eivät enää niinkään välittäneet. He katuivat syntejään, vaikka ei siitä ollut enää mitään hyötyä ja he tiesivät sen itsekin. Välillä he puraisivat kieltään siinä toivossa, että sisäinen tuska sillä tavalla helpottuisi, mutta ei siitä kovin suurta apua tuntunut olevan. Liekkejä minä en siellä nähnyt, ehkä liekit olisivat tuoneet jonkinlaisen helpotuksen. Ehkä se paikka olikin Tuonela eikä Helvetti. Ihmisiä hävetti oma tilansa niin paljon, että he eivät missään tapauksessa halunneet keskustella toistensa kanssa. He itkivät ja pysyttelivät kukin omissa oloissaan. Kukaan ei syyttänyt Jumalaa kurjuudestaan, kaikki he tiesivät sydämessään, että he olivat itse tuominneet itsensä Helvettiin kun he olivat kieltäytyneet ottamasta vastaan Jumalan tarjoamaa pelastusta Jeesuksen kautta.

    • Kirjakääröt

      Ilm.1:18 Biblia (1776). Ja elävä, ja olin kuollut, ja katso, minä olen elävä ijankaikkisesta ijankaikkiseen, amen! Ja minulla on helvetin ja kuoleman avaimet. Kirjoitetaan: iankaikkiseen.

    • Samaatietä

      Kysyit, miksemme tunne iloa teloituksista. Ei Jeesuskaan niistä iloa tunne. Jumala antoi ainokaisen poikansa, ettei yksikään hukkuisi.
      Valinta on meidän.
      Ei Jumala nauti siittä, ettei ihminen tule taivaaseen.

      • BranchOnly

        Kuinka sinä onnistuit noin minun tekstini lukemaan? Jos helvetti on jumalallisen vanhurskauden ja viisauden todellistuma ja lopputulema, silloin se tuottaa Jeesuksen Kristuksen Isälle ja Jumalalle kunniaa aivan samoin kuin kaikki muutkin Jeesuksen Kristuksen Isän ja Jumalan teot ja ajatukset! On jumalanpilkkaa tuntea surua helvettiin joutuvista sieluista, jos ja kun kerran Jumalan vanhurskaus ja viisaus saa sellaisessa täyttymyksensä. Jumalan ihmeelliseen kunniaan ei voi liittyä eikä sitä voi tahrata sureminen. Jos päättymättömään ja loppumattomaan kidutukseen joutuneet ihmiset ovat siellä Jumalan säätämyksen mukaisesti, silloin on soveliasta ja vanhurskasta kiittää ja ylistää siitä Jumalaa, sillä on mahdotonta, että Jumalan vanhurskaus toteutuessaan (helvettinä) ei tuottaisi hänelle kunniaa ja olisi kaiken kiitoksen ja ylistyksen arvoista. TÄTÄ minä tarkoitin tekstilläni; sisimmässämme me KOEMME todeksi sen tosiseikan, että katolisen kirkon kehittelemä helvettioppi ei pidä paikkaansa. Isis osoittaa tämän meille toiminnallaan.


      • huhhuuuh
        BranchOnly kirjoitti:

        Kuinka sinä onnistuit noin minun tekstini lukemaan? Jos helvetti on jumalallisen vanhurskauden ja viisauden todellistuma ja lopputulema, silloin se tuottaa Jeesuksen Kristuksen Isälle ja Jumalalle kunniaa aivan samoin kuin kaikki muutkin Jeesuksen Kristuksen Isän ja Jumalan teot ja ajatukset! On jumalanpilkkaa tuntea surua helvettiin joutuvista sieluista, jos ja kun kerran Jumalan vanhurskaus ja viisaus saa sellaisessa täyttymyksensä. Jumalan ihmeelliseen kunniaan ei voi liittyä eikä sitä voi tahrata sureminen. Jos päättymättömään ja loppumattomaan kidutukseen joutuneet ihmiset ovat siellä Jumalan säätämyksen mukaisesti, silloin on soveliasta ja vanhurskasta kiittää ja ylistää siitä Jumalaa, sillä on mahdotonta, että Jumalan vanhurskaus toteutuessaan (helvettinä) ei tuottaisi hänelle kunniaa ja olisi kaiken kiitoksen ja ylistyksen arvoista. TÄTÄ minä tarkoitin tekstilläni; sisimmässämme me KOEMME todeksi sen tosiseikan, että katolisen kirkon kehittelemä helvettioppi ei pidä paikkaansa. Isis osoittaa tämän meille toiminnallaan.

        Kun lukee sinun läpensä törkeitä tekstejä, jossa sinä herjaat Jumalan pyhää kirjaa, niin jotenkin ymmärtää, miksi on olemassa ikuinen helvetintuli. Se on kaatopaikka, johon kuuluun sellainen saasta, mitä sinä olet.

        Ilmestyskirja 21
        8 Mutta pelkurit, luopiot ja iljetysten kumartajat, murhamiehet ja irstailijat, noidat, epäjumalien palvelijat ja kaikki valheen orjat saavat tämän palkan: he joutuvat tuliseen järveen rikinkatkuisten lieskojen keskelle...

        Ilmestyskirja 22
        15 Ulkopuolelle jäävät koirat ja noidat, irstailijat, murhaajat ja epäjumalien palvelijat ja kaikki, jotka rakastavat valhetta ja noudattavat sitä.


      • BranchOnly
        huhhuuuh kirjoitti:

        Kun lukee sinun läpensä törkeitä tekstejä, jossa sinä herjaat Jumalan pyhää kirjaa, niin jotenkin ymmärtää, miksi on olemassa ikuinen helvetintuli. Se on kaatopaikka, johon kuuluun sellainen saasta, mitä sinä olet.

        Ilmestyskirja 21
        8 Mutta pelkurit, luopiot ja iljetysten kumartajat, murhamiehet ja irstailijat, noidat, epäjumalien palvelijat ja kaikki valheen orjat saavat tämän palkan: he joutuvat tuliseen järveen rikinkatkuisten lieskojen keskelle...

        Ilmestyskirja 22
        15 Ulkopuolelle jäävät koirat ja noidat, irstailijat, murhaajat ja epäjumalien palvelijat ja kaikki, jotka rakastavat valhetta ja noudattavat sitä.

        Ettei vain wewewewewewwewewewewe vaihtelisi nimimerkkiä? :) Oli miten oli, korostan vielä kerran: lääkkeet tulee ottaa j-o-k-i-k-i-n-e-n- p-ä-i-v-ä- lekurin ohjeiden mukaisesti.


      • Raamatun_mukaan
        BranchOnly kirjoitti:

        Ettei vain wewewewewewwewewewewe vaihtelisi nimimerkkiä? :) Oli miten oli, korostan vielä kerran: lääkkeet tulee ottaa j-o-k-i-k-i-n-e-n- p-ä-i-v-ä- lekurin ohjeiden mukaisesti.

        Antaa Sanan tuomita sinut.

        Matteus 5
        22 ---- joka sanoo veljelleen: 'Senkin hölmö', on ansainnut Suuren neuvoston tuomion, ja se, joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen.


      • BranchOnly
        Raamatun_mukaan kirjoitti:

        Antaa Sanan tuomita sinut.

        Matteus 5
        22 ---- joka sanoo veljelleen: 'Senkin hölmö', on ansainnut Suuren neuvoston tuomion, ja se, joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen.

        Antaa Sanan tuomita sinut.

        Matteus 5
        22 ---- joka sanoo veljelleen: 'Senkin hölmö', on ansainnut Suuren neuvoston tuomion, ja se, joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen.

        Enkös ollutkin näppärä? Matkin sinua. Menin sinun taaksesi piiloon, kun sinä menit noiden raamatunpaikkojen taakse piiloon. Nyt sinä voit toki hakea taas joitakin raamatunpaikkoja, joiden "annat tuomita" minut ja pakenet siten vastuuta kuin jokin jänöjussi, ja sitten minä taas pääsen copypastella sinun selkäsi taakse piiloon.
        Täten julistan sinut paukapäiden piiritoimiston pääliköksi tittelillä "Luihu raamatunjakeiden taakse piiloon menijä", Onnittelut!


      • mot__
        BranchOnly kirjoitti:

        Antaa Sanan tuomita sinut.

        Matteus 5
        22 ---- joka sanoo veljelleen: 'Senkin hölmö', on ansainnut Suuren neuvoston tuomion, ja se, joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen.

        Enkös ollutkin näppärä? Matkin sinua. Menin sinun taaksesi piiloon, kun sinä menit noiden raamatunpaikkojen taakse piiloon. Nyt sinä voit toki hakea taas joitakin raamatunpaikkoja, joiden "annat tuomita" minut ja pakenet siten vastuuta kuin jokin jänöjussi, ja sitten minä taas pääsen copypastella sinun selkäsi taakse piiloon.
        Täten julistan sinut paukapäiden piiritoimiston pääliköksi tittelillä "Luihu raamatunjakeiden taakse piiloon menijä", Onnittelut!

        Sinun kielenkäyttösi on niin epäasiallista, että jokainen palstan lukija ymmärtää, miten syvällä olet pimeydessä.


      • BranchOnly
        mot__ kirjoitti:

        Sinun kielenkäyttösi on niin epäasiallista, että jokainen palstan lukija ymmärtää, miten syvällä olet pimeydessä.

        Aah, miten ihana kikka taas paeta omaa pel(k)urimaista Raamatun taakse piiloutumistaan käyttäen ovelan raamatullista ilmausta "syvällä... pimeydessä". Ja SE sitten EI ole epäasiallista? Montako kreikan- tai hepreankielistä esimerkkiä sinä olet tarjonnut väitteillesi? Et ainuttakaan. Ja sinä oletat olevasi sitten ASIALLINEN??!! Viskelet hurskaana yläviistosta raamatunjakeita ja närkästyt, kun minä demonstroin, kuinka huvittava ja naurettava toimintatapa se on. Kasva aikuiseksi! Ota vastuu sanoistasi äläkä käytä Raamattua jonakin ihmeen toteemipaaluna, jonka taakse menet piiloon.


      • Samaatietä
        BranchOnly kirjoitti:

        Kuinka sinä onnistuit noin minun tekstini lukemaan? Jos helvetti on jumalallisen vanhurskauden ja viisauden todellistuma ja lopputulema, silloin se tuottaa Jeesuksen Kristuksen Isälle ja Jumalalle kunniaa aivan samoin kuin kaikki muutkin Jeesuksen Kristuksen Isän ja Jumalan teot ja ajatukset! On jumalanpilkkaa tuntea surua helvettiin joutuvista sieluista, jos ja kun kerran Jumalan vanhurskaus ja viisaus saa sellaisessa täyttymyksensä. Jumalan ihmeelliseen kunniaan ei voi liittyä eikä sitä voi tahrata sureminen. Jos päättymättömään ja loppumattomaan kidutukseen joutuneet ihmiset ovat siellä Jumalan säätämyksen mukaisesti, silloin on soveliasta ja vanhurskasta kiittää ja ylistää siitä Jumalaa, sillä on mahdotonta, että Jumalan vanhurskaus toteutuessaan (helvettinä) ei tuottaisi hänelle kunniaa ja olisi kaiken kiitoksen ja ylistyksen arvoista. TÄTÄ minä tarkoitin tekstilläni; sisimmässämme me KOEMME todeksi sen tosiseikan, että katolisen kirkon kehittelemä helvettioppi ei pidä paikkaansa. Isis osoittaa tämän meille toiminnallaan.

        Ahaa tuota tarkoitit, mutten ajattele, että onJumalan pilkkaa tuntea surua kadotettujen vuoksi Et tykkää, kun siteeraa Raamattua, mutta minusta Raamttattu ilmentää Jeesuksen luonnetta. Kerrotaan Luukkaan evankeliumissa,, miten Jeesus itki Jerusalemia. "Kun Jeesus tuli lähemmäksi ja näki kaupungin, Hän puhkesi itkuun sen tähden ja sanoi : kumpa sinäkin tänä päivänä ymmärtäisit, missä turvasi on! Mutta nyt se on sinun silmistäsi kätketty. Vielä tulet näkemään ajan, jolloin viholliset rakentavat ympärillesi vallin, saattavat sinut ja käyvät kimppuusi joka puolelta. He murskaava maan tasalle sinut ja asukkaaksi.s inuun ei jätetä kiveä kiven päälle, kun et tajunnut otsikko aikaasi."

        Siinä näemme Jeesuksen rakkauden, joka tuli täyteen Hänen soittaessaan syntimme ja on nyt taivaassa esirukoilijana.


    • Rachel11

      Ihmiskunnan pelastustarina alkaa alkaa luomisesta, hetkestä, jolloin kaikki luotiin Kristukseen ja jolloin Jumala oli täysin tietoinen ihmisen tulevasta lankeemuksesta ja oli jo laatinut suunnitelman ihmiskunnan lunastamiseksi. Hän, joka loi kaiken, ”sovitti hänen kauttaan itsensä kanssa KAIKKI, hänen kauttaan KAIKKI sekä maan päällä että taivaissa” (Kol. 1:20). Tämän sovituksen eli KAIKEN ennalleen asettamisen Jumala on ”ikiajoista saakka puhunut pyhäin profeettainsa suun kautta” (Apt. 3:21). Jumala on asettanut Poikansa ”KAIKEN perilliseksi” (Hepr. 1:2), ja Jumalan Pojassa ”KAIKKI kansat tulevat siunatuiksi” (Gal. 3:8).
      Jumala on antanut Pojan ”valtaan KAIKEN lihan, että hän antaisi iankaikkisen elämän KAIKILLE, jotka hän on hänelle antanut” (Joh. 17:2). ”Isä on antanut KAIKKI hänen käteensä” (Joh. 3:35), ja ”KAIKKI liha on näkevä Jumalan autuuden” (Luuk. 3:6), koska Hänen päätöksensä on muuttumaton (Hepr. 6:17), Hänen rakkautensa vihollisiaan kohtaan loppumaton, ja ”Hän on hyvä kiittämättömille ja pahoille” (Luuk. 6:35). Hän ”tahtoo, että KAIKKI ihmiset pelastuisivat” (1 Tim. 2:4). Kristus ”antoi itsensä lunnaiksi KAIKKIEN edestä” (1 Tim. 2:6). Jumala ”ei tahdo, että kukaan hukkuu, vaan että KAIKKI tulevat parannukseen” (2 Piet. 3:9). Hän ”on sulkenut KAIKKI tottelemattomuuteen, että hän KAIKKIA armahtaisi” (Room. 11:32), sillä ”hänestä ja hänen kauttansa ja häneen on KAIKKI” (Room. 11:36).
      Jumalan tarkoitus on niin ollen yhdistää ”Kristuksessa yhdeksi KAIKKI, mitä on taivaissa ja mitä on maan päällä” (Ef. 1:10). Isä on asettanut KAIKKI ”hänen jalkainsa alle” (Ef. 1:22) ja antanut KAIKKI ”hänen käsiinsä” (Joh. 13:3). Jeesus on luvannut vetää KAIKKI tykönsä (Joh. 12:32), koska ”Isä rakastaa Poikaa ja on antanut KAIKKI hänen käteensä” (Joh. 3:35). Jeesus sanoi: ”KAIKKI, minkä Isä antaa minulle, tulee minun tyköni” (Joh. 6:37). Jeesus sanoo, että hyvän paimenen tavoin hän etsii kadonneen lampaansa, kunnes löytää sen (Luuk 15:4). ”Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi” (Joh. 3:17). ”Sillä Jumalan armo on ilmestynyt pelastukseksi KAIKILLE ihmisille” (Tiit. 2:11).
      Jeesus on ”Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin” (Joh. 1:29). Jeesus sanoi antamansa leivän olevan ”minun lihani, maailman elämän puolesta” (Joh. 6:51). Hän ”antaa maailmalle elämän” (Joh. 6:33). Hän on ”maailman valkeus” (Joh 8:12). ”Ja hän on meidän syntiemme sovitus; eikä ainoastaan meidän, vaan myös KOKO maailman syntien” (1 Joh. 2:2). Jumala ”on KAIKKIEN ihmisten vapahtaja, varsinkin uskovien” (1 Tim. 4:19) ja Poika on ”maailman Vapahtaja” (Joh. 4:42; 1 Joh. 4:14). ”Sitä varten Jumalan Poika ilmestyi, että hän tekisi tyhjäksi perkeleen teot” 1 Joh. 3:8).
      Jeesus ”kukisti kuoleman” (2 Tim. 1:10). ”Hän on yhden ainoan kerran maailmanaikojen lopulla ilmestynyt, poistaakseen synnin uhraamalla itsensä” (Hepr. 9:26). Hän voi voimallaan ”tehdä KAIKKI itsellensä alamaiseksi” (Fil. 3:21). ”Sillä sitä varten kuolleillekin on julistettu evankeliumi, että he tosin olisivat tuomitut lihassa niinkuin ihmiset, mutta että heillä hengessä olisi elämä, niinkuin Jumala elää” (1 Piet. 4:16). Hänellä on ”kuoleman ja tuonelan avaimet” (Ilm. 1:18). Hän on heittävä ”Kuoleman ja Tuonelan tuliseen järveen” (Ilm. 20: 14).
      ”Kaikki tehdään eläviksi Kristuksessa” (1 Kor. 15:22). Hän täytti sen työn, jonka Isä antoi hänelle tehtäväksi (Joh. 17:4). Hän on asettava ”kaikki jälleen kohdalleen” (Apt. 3:21). ”Kaikkien polvien pitää Jeesuksen nimeen notkistuman, sekä niitten, jotka taivaissa ovat, että niitten, jotka maan päällä ovat, ja niitten, jotka maan alla ovat, ja jokaisen kielen pitää tunnustaman Isän Jumalan kunniaksi, että Jeesus Kristus on Herra” (Fil. 2:10–11). ”Ja kaikkien luotujen, jotka ovat taivaassa ja maan päällä ja maan alla ja meren päällä, ja kaikkien niissä olevain minä kuulin sanovan: ’Hänelle, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsalle ylistys ja kunnia ja kirkkaus ja valta aina ja iankaikkisesti’” (Ilm. 5:13).
      ”Sitten tulee loppu, kun hän antaa valtakunnan Jumalan ja Isän haltuun, kukistettuaan kaiken hallituksen ja kaiken vallan ja voiman. Sillä hänen pitää hallitseman ’siihen asti, kunnes hän on pannut kaikki viholliset jalkojensa alle’. Vihollisista viimeisenä kukistetaan kuolema. Sillä: ’kaikki hän on alistanut hänen jalkojensa alle’. Mutta kun hän sanoo: "kaikki on alistettu", niin ei tietenkään ole alistettu se, joka on alistanut kaiken hänen allensa. Ja kun kaikki on alistettu Pojan valtaan, silloin itse Poikakin alistetaan sen valtaan, joka on alistanut hänen valtaansa kaiken, että Jumala olisi kaikki kaikissa” (1 Kor. 15:24–28).
      - Thomas Allin -

    • Man.With.No.Name

      Jos kristityltä ottaa pois käsityksen ikuisesta helvetistä, niin se merkitsee hänelle samaa, kuin riistäisit häneltä taivaan. Reaktio on sen mukaista.
      Kristityt rakastavat helvettioppia.
      Teidän ei tarvitse etsiä Lusiferia sen kauempaa, kun kuuntelette ihmistä, joka julistaa teille helvettioppia. Pelko on tehokas tapa hallita koko ihmiskuntaa.

      Jumala on rakkaus. Mutta ihmiset ovat tehneet Jumalasta ihmisen kuvan.
      Kaikkitietävä ja kaikkivaltias Jumala ei olisi luonut ihmiskuntaa, elleivät kaikki lopulta pelastuisi.
      Alkuperäisissä Raamatun teksteissä puhuttiin aikakausista (Aion (m.kreik. αίών) on kreikan kielen sana). Mutta silloin kun Raamatussa on puhutaan fyysisen elämän jäkeisestä "helvetti ja taivas ajasta", niin kääntäjä on kääntänyt tämän sanan Aion "ikuiseksi".

      • BranchOnly

        Totta puhut. Kyse on uskonnollisesta Tukholman syndroomasta. Ihmisen psyyke on siten rakennettu, että kun on riittävän pitkään esim. panttivankina jonkun pelottavan ihmisen vallassa, alkaa jostakin syystä puolustaa tuota ihmistä, vangitsijaansa, eli alkaa vastustaa ulkopuolelta tulevaa apua. Minusta tämä pätee myös pelottaviin oppeihin ja ei voi olla mitään pelottavampaa kuin oppi helvetistä, loputtomasta kidutuspaikasta. Kun se on iskostunut valtiaana ihmisen mieleen, hän ei voi muuta kuin takertua tuohon absoluuttiseen kauhutarinaan ja vastustaa "ulkoa tulevaa apua" eli Raamatun alkuteksteihin perustuvaa ja alkukirkossa vallalla ollutta oppia kaikkien pelastumisesta. Minusta on tragikoomista, kuinka eläimellisen alatyylisiä kommentteja olen saanut osakseni tällä foorumilla parissa tunnissa! :D Nämähän ovat ihan petoja nämä pahimmat kommentoijat, Pyhän Hengen lähettiläät! :D Lienee niin, että mitä irvokkaampi oppi, sen irvokkaampia kommentteja. Niin voimakas on tuo pelon ote, pelon, jonka täydellinen rakkaus häivyttää tehdessäään sen perusteettomaksi, kun tajuaa, että Kristus otti pois KOKO MAAAILMAN synnin.
        "Forgiveness is something that is given. If the recipients actions to receive or reject it influence the giver to withdraw the forgiveness, then true forgiveness was never given in the first place. God is love and He cannot lie. If He has forgiven humanity then humanity is forgiven. Case closed, “It is finished”! NOW, our acceptance or rejection of His forgiveness will influence whether we see ourselves as Kings or peasants. Defeated or Overcomer’s. Blessed or cursed. But our actions or beliefs lack the power to undo that which the Almighty has already done. WE ARE FORGIVEN!"
        - Barry Smith -


      • JeshuaisKing
        BranchOnly kirjoitti:

        Totta puhut. Kyse on uskonnollisesta Tukholman syndroomasta. Ihmisen psyyke on siten rakennettu, että kun on riittävän pitkään esim. panttivankina jonkun pelottavan ihmisen vallassa, alkaa jostakin syystä puolustaa tuota ihmistä, vangitsijaansa, eli alkaa vastustaa ulkopuolelta tulevaa apua. Minusta tämä pätee myös pelottaviin oppeihin ja ei voi olla mitään pelottavampaa kuin oppi helvetistä, loputtomasta kidutuspaikasta. Kun se on iskostunut valtiaana ihmisen mieleen, hän ei voi muuta kuin takertua tuohon absoluuttiseen kauhutarinaan ja vastustaa "ulkoa tulevaa apua" eli Raamatun alkuteksteihin perustuvaa ja alkukirkossa vallalla ollutta oppia kaikkien pelastumisesta. Minusta on tragikoomista, kuinka eläimellisen alatyylisiä kommentteja olen saanut osakseni tällä foorumilla parissa tunnissa! :D Nämähän ovat ihan petoja nämä pahimmat kommentoijat, Pyhän Hengen lähettiläät! :D Lienee niin, että mitä irvokkaampi oppi, sen irvokkaampia kommentteja. Niin voimakas on tuo pelon ote, pelon, jonka täydellinen rakkaus häivyttää tehdessäään sen perusteettomaksi, kun tajuaa, että Kristus otti pois KOKO MAAAILMAN synnin.
        "Forgiveness is something that is given. If the recipients actions to receive or reject it influence the giver to withdraw the forgiveness, then true forgiveness was never given in the first place. God is love and He cannot lie. If He has forgiven humanity then humanity is forgiven. Case closed, “It is finished”! NOW, our acceptance or rejection of His forgiveness will influence whether we see ourselves as Kings or peasants. Defeated or Overcomer’s. Blessed or cursed. But our actions or beliefs lack the power to undo that which the Almighty has already done. WE ARE FORGIVEN!"
        - Barry Smith -

        Se, että onko helvettiä olemassa sellaisena kuin me kuvittelemme, ei liene asian ydin, vaan se on asian ydin, että ne jotka eivät ole uudestisyntyneitä, joutuvat ikuiseen eroon Jumalasta.
        On valhetta opettaa, että Jumala siunaa ja pelastaa jokaisen, ei pelasta, Hän pelastaa uudestisyntyneet uskovat, ei synnissä eläviä herjaajia.
        Vrt Nooa, ei kukaan muu peöastunut KOKO maailmasta tuolloin, Jumala on sama tänään, eilen ja iankaikkisesti.

        Helvettiä, tuonelaa, kadotusta, oli nimi mikä tahansa, ei luotu ihmistä varten, vaan petoa ja väärää profeetta varten. Tässä on yksi niistä selkeistä eroista islamin ja raamatun uskon välillä, sillä koraanin mukaan allah loi helvetin nimenomaan vääräuskoisia varten.

        On kuitenkin täysin raamatun vastaista opettaa, että jokainen pelastuu, koska näin ei ole. Raamattu sanoo, että ei jokainen, joka sanoo Herra, Herra pelastu, vaan se pelastuu, joka tekee Jumalan tahdon mukaan, elää pyhityselä'mää, eli on erotettuna maailmasta. Me olemme maailmassa, mutta emme maailmasta.

        Jumalan rakkaus on Hänen Pojassaan, jolla ei ole Poikaa, ei ole Isääkään. Siinä Hänen rakkautensa on, että me voimme pelastua Hänen Poikansa kautta, eikä mitään muuta kautta.

        Ihminen on henki, jossa on sielu (tahto, tunteet jne), ja joka asuu ruumiissa.

        JHVH on henki.
        Joh. 4:24 Jumala on Henki; ja jotka häntä rukoilevat, niiden tulee rukoilla hengessä ja totuudessa."

        Jos JHVH on henki, on myös ihminen henki. Kuoleeko JHVH? EI, HÄn ei kuole koskaan, koska Hän on henki.
        Kuoleeko ihminen koskaan? Ei, hänen ruumiinsa kylläkin kuolee, se palaa maahan, mutta hänen henkensä on ikuinen.

        Jeshua (Jeesus) oli esikoine kuolleista nousseita, HÄn on uudestisyntyneen ihmisen esikuva. Me jotka olemme ottaneet Jeshuan Pelastajana (jota Jeshua nimikin tarkoittaa) vastaan, me olemme Hänet päällemme pukeneet.
        Hän on meidän sovitusuhrimme, meidän syntiuhrimme.Meidät on päästetty vapaaksi kuin Barabbas, vaikka me ansaitsisimme kaiken tuomion.
        Kiitos JHVH, että Jeshua on ainutlaatuinen uhri, vain ja ainoastaan Jeshuan veren kautta meillä on pääsy kaikkein pyhimpään, Isän luo.

        Kol. 1:18 Ja hän on ruumiin, se on: seurakunnan, pää; hän, joka on alku, esikoinen kuolleista nousseitten joukossa, että hän olisi kaikessa ensimmäinen.

        Ilm. 1:5 ja Jeesukselta Kristukselta, uskolliselta todistajalta, häneltä, joka on kuolleitten esikoinen ja maan kuningasten hallitsija! Hänelle, joka meitä rakastaa ja on päästänyt meidät synneistämme verellänsä

        Onko ihmisen henki siis ikuinen, vai lakkaako hän olemasta kun kuolema tulee?

        Ps. 22:26 (22:27) Nöyrät saavat syödä ja tulevat ravituiksi; ne, jotka etsivät Herraa, ylistävät häntä. Teidän sydämenne on elävä iankaikkisesti.

        Ps. 37:27 Karta pahaa ja tee hyvää, niin sinä pysyt iankaikkisesti.
        28 Sillä Herra rakastaa oikeutta eikä hylkää hurskaitansa; heidät varjellaan iankaikkisesti, mutta jumalattomain siemen hävitetään.
        29 Vanhurskaat perivät maan ja asuvat siinä iankaikkisesti.

        Dan. 12:1 Siihen aikaan nousee Miikael, se suuri enkeliruhtinas, joka seisoo sinun kansasi lasten suojana. Ja se on oleva ahdistuksen aika, jonka kaltaista ei ole ollut siitä saakka, kuin kansoja on ollut, hamaan siihen aikaan asti. Mutta siihen aikaan pelastetaan sinun kansasi, kaikki, jotka kirjaan kirjoitetut ovat.
        2 Ja monet maan tomussa makaavista heräjävät, toiset iankaikkiseen elämään, toiset häpeään ja iankaikkiseen kauhistukseen.

        Joku voisi ajatella, että tuohan on vain 1. liiton sanoja. Mutta Jeshua tuli avaamaan meille tooraa. Toora tarkoittaa opetusta.
        Puhuuko Jeshua totta? Hänen sanansa on totuus!
        Joh. 1:1 Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala.

        Joh. 17:17 Pyhitä heidät totuudessa; sinun sanasi on totuus.

        Jos Jeshua sanoo, että ihminen viettää aikansa ikuisuudessa, niin onko se totta?
        Voiko ihminen siis periä iankaikkisen elämän?
        Vastauksia löytyy mm Matt. 19 luvusta, josta tärkeimmät jakeet:
        jae 16 Ja katso, eräs mies tuli ja sanoi hänelle: "Opettaja, mitä hyvää minun pitää tekemän, että minä saisin iankaikkisen elämän?"

        Tämän jälkeen Jeshua selittää millaista elämää on pyhityselämä, ja lopuksi Hän toteaa jakeessa 29: Ja jokainen, joka on luopunut taloista tai veljistä tai sisarista tai isästä tai äidistä tai lapsista tai pelloista minun nimeni tähden, on saava monin verroin takaisin ja perivä iankaikkisen elämän.

        Me tavoittelemme taivasten valtakuntaa, joka ei tule näkyvällä tavalla, jos me uskomme Jeshuan omia sanoja.

        Luuk. 17:20 Ja kun fariseukset kysyivät häneltä, milloin Jumalan valtakunta oli tuleva, vastasi hän heille ja sanoi: "Ei Jumalan valtakunta tule nähtävällä tavalla,
        21 eikä voida sanoa: 'Katso, täällä se on', tahi: 'Tuolla'; sillä katso, Jumalan valtakunta on sisällisesti teissä".

        Otetaan lisää, sillä raamattu saa itse selittää itseään, sillä nämä ovat Messiaamme sanoja:
        Matt 25:46 Ja nämä menevät pois iankaikkiseen rangaistukseen, mutta vanhurskaat iankaikkiseen elämään."

        Jatkuu...


      • JeshuaisKing
        JeshuaisKing kirjoitti:

        Se, että onko helvettiä olemassa sellaisena kuin me kuvittelemme, ei liene asian ydin, vaan se on asian ydin, että ne jotka eivät ole uudestisyntyneitä, joutuvat ikuiseen eroon Jumalasta.
        On valhetta opettaa, että Jumala siunaa ja pelastaa jokaisen, ei pelasta, Hän pelastaa uudestisyntyneet uskovat, ei synnissä eläviä herjaajia.
        Vrt Nooa, ei kukaan muu peöastunut KOKO maailmasta tuolloin, Jumala on sama tänään, eilen ja iankaikkisesti.

        Helvettiä, tuonelaa, kadotusta, oli nimi mikä tahansa, ei luotu ihmistä varten, vaan petoa ja väärää profeetta varten. Tässä on yksi niistä selkeistä eroista islamin ja raamatun uskon välillä, sillä koraanin mukaan allah loi helvetin nimenomaan vääräuskoisia varten.

        On kuitenkin täysin raamatun vastaista opettaa, että jokainen pelastuu, koska näin ei ole. Raamattu sanoo, että ei jokainen, joka sanoo Herra, Herra pelastu, vaan se pelastuu, joka tekee Jumalan tahdon mukaan, elää pyhityselä'mää, eli on erotettuna maailmasta. Me olemme maailmassa, mutta emme maailmasta.

        Jumalan rakkaus on Hänen Pojassaan, jolla ei ole Poikaa, ei ole Isääkään. Siinä Hänen rakkautensa on, että me voimme pelastua Hänen Poikansa kautta, eikä mitään muuta kautta.

        Ihminen on henki, jossa on sielu (tahto, tunteet jne), ja joka asuu ruumiissa.

        JHVH on henki.
        Joh. 4:24 Jumala on Henki; ja jotka häntä rukoilevat, niiden tulee rukoilla hengessä ja totuudessa."

        Jos JHVH on henki, on myös ihminen henki. Kuoleeko JHVH? EI, HÄn ei kuole koskaan, koska Hän on henki.
        Kuoleeko ihminen koskaan? Ei, hänen ruumiinsa kylläkin kuolee, se palaa maahan, mutta hänen henkensä on ikuinen.

        Jeshua (Jeesus) oli esikoine kuolleista nousseita, HÄn on uudestisyntyneen ihmisen esikuva. Me jotka olemme ottaneet Jeshuan Pelastajana (jota Jeshua nimikin tarkoittaa) vastaan, me olemme Hänet päällemme pukeneet.
        Hän on meidän sovitusuhrimme, meidän syntiuhrimme.Meidät on päästetty vapaaksi kuin Barabbas, vaikka me ansaitsisimme kaiken tuomion.
        Kiitos JHVH, että Jeshua on ainutlaatuinen uhri, vain ja ainoastaan Jeshuan veren kautta meillä on pääsy kaikkein pyhimpään, Isän luo.

        Kol. 1:18 Ja hän on ruumiin, se on: seurakunnan, pää; hän, joka on alku, esikoinen kuolleista nousseitten joukossa, että hän olisi kaikessa ensimmäinen.

        Ilm. 1:5 ja Jeesukselta Kristukselta, uskolliselta todistajalta, häneltä, joka on kuolleitten esikoinen ja maan kuningasten hallitsija! Hänelle, joka meitä rakastaa ja on päästänyt meidät synneistämme verellänsä

        Onko ihmisen henki siis ikuinen, vai lakkaako hän olemasta kun kuolema tulee?

        Ps. 22:26 (22:27) Nöyrät saavat syödä ja tulevat ravituiksi; ne, jotka etsivät Herraa, ylistävät häntä. Teidän sydämenne on elävä iankaikkisesti.

        Ps. 37:27 Karta pahaa ja tee hyvää, niin sinä pysyt iankaikkisesti.
        28 Sillä Herra rakastaa oikeutta eikä hylkää hurskaitansa; heidät varjellaan iankaikkisesti, mutta jumalattomain siemen hävitetään.
        29 Vanhurskaat perivät maan ja asuvat siinä iankaikkisesti.

        Dan. 12:1 Siihen aikaan nousee Miikael, se suuri enkeliruhtinas, joka seisoo sinun kansasi lasten suojana. Ja se on oleva ahdistuksen aika, jonka kaltaista ei ole ollut siitä saakka, kuin kansoja on ollut, hamaan siihen aikaan asti. Mutta siihen aikaan pelastetaan sinun kansasi, kaikki, jotka kirjaan kirjoitetut ovat.
        2 Ja monet maan tomussa makaavista heräjävät, toiset iankaikkiseen elämään, toiset häpeään ja iankaikkiseen kauhistukseen.

        Joku voisi ajatella, että tuohan on vain 1. liiton sanoja. Mutta Jeshua tuli avaamaan meille tooraa. Toora tarkoittaa opetusta.
        Puhuuko Jeshua totta? Hänen sanansa on totuus!
        Joh. 1:1 Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala.

        Joh. 17:17 Pyhitä heidät totuudessa; sinun sanasi on totuus.

        Jos Jeshua sanoo, että ihminen viettää aikansa ikuisuudessa, niin onko se totta?
        Voiko ihminen siis periä iankaikkisen elämän?
        Vastauksia löytyy mm Matt. 19 luvusta, josta tärkeimmät jakeet:
        jae 16 Ja katso, eräs mies tuli ja sanoi hänelle: "Opettaja, mitä hyvää minun pitää tekemän, että minä saisin iankaikkisen elämän?"

        Tämän jälkeen Jeshua selittää millaista elämää on pyhityselämä, ja lopuksi Hän toteaa jakeessa 29: Ja jokainen, joka on luopunut taloista tai veljistä tai sisarista tai isästä tai äidistä tai lapsista tai pelloista minun nimeni tähden, on saava monin verroin takaisin ja perivä iankaikkisen elämän.

        Me tavoittelemme taivasten valtakuntaa, joka ei tule näkyvällä tavalla, jos me uskomme Jeshuan omia sanoja.

        Luuk. 17:20 Ja kun fariseukset kysyivät häneltä, milloin Jumalan valtakunta oli tuleva, vastasi hän heille ja sanoi: "Ei Jumalan valtakunta tule nähtävällä tavalla,
        21 eikä voida sanoa: 'Katso, täällä se on', tahi: 'Tuolla'; sillä katso, Jumalan valtakunta on sisällisesti teissä".

        Otetaan lisää, sillä raamattu saa itse selittää itseään, sillä nämä ovat Messiaamme sanoja:
        Matt 25:46 Ja nämä menevät pois iankaikkiseen rangaistukseen, mutta vanhurskaat iankaikkiseen elämään."

        Jatkuu...

        Jatketaan
        Otetaan lisää, sillä raamattu saa itse selittää itseään, sillä nämä ovat Messiaamme sanoja:
        Matt 25:46 Ja nämä menevät pois iankaikkiseen rangaistukseen, mutta vanhurskaat iankaikkiseen elämään."

        Vuohet ja lampaat tullaan erottamaan, ja on olemassa vain ja ainoastaan kaksi joukkoa, pelastuneet ja kadotukseen joutuvat.
        Tuon saman saamme lukea myös Markuksen ja Luukkaan evankeliumeista.


        Tulevatko Sodoma ja Gomorra tuomiolle? Kyllä, ja kaikki muutkin. EIvät siis tuolloin eläneiden henget ole minnekään kadonneet, eivätkä muuttuneet maaksi. RUumis on maatunut, koska liha ei voi periä taivasten valtakuntaa.

        Katsotaan taas raamatusta mitä tulee tapahtumaan Herran päivänä:
        Luuk. 10:12 Minä sanon teille: Sodoman on oleva sinä päivänä helpompi kuin sen kaupungin.
        13 Voi sinua, Korasin! Voi sinua, Beetsaida! Sillä jos ne voimalliset teot, jotka teissä ovat tapahtuneet, olisivat tapahtuneet Tyyrossa ja Siidonissa, niin nämä jo aikaa sitten olisivat säkissä ja tuhassa istuen tehneet parannuksen.
        14 Mutta Tyyron ja Siidonin on oleva tuomiolla helpompi kuin teidän.
        15 Ja sinä, Kapernaum, korotetaankohan sinut hamaan taivaaseen? Hamaan tuonelaan on sinun astuttava alas.
        16 Joka kuulee teitä, se kuulee minua, ja joka hylkää teidät, hylkää minut; mutta joka minut hylkää, hylkää hänet, joka on minut lähettänyt."


        Ja vielä Jeshuan omia sanoja:

        Matt. 12:41 Niiniven miehet nousevat tuomiolle yhdessä tämän sukupolven kanssa ja tulevat sille tuomioksi; sillä he tekivät parannuksen Joonaan saarnan vaikutuksesta, ja katso, tässä on enempi kuin Joonas.

        Matt. 12:42 Etelän kuningatar on heräjävä tuomiolle tämän sukupolven kanssa ja tuleva sille tuomioksi; sillä hän tuli maan ääristä kuulemaan Salomon viisautta, ja katso, tässä on enempi kuin Salomo.

        Luuk. 11:31 Etelän kuningatar on heräjävä tuomiolle yhdessä tämän sukupolven miesten kanssa ja tuleva heille tuomioksi; sillä hän tuli maan ääristä kuulemaan Salomon viisautta, ja katso, tässä on enempi kuin Salomo.

        Luuk. 11:32 Niiniven miehet nousevat tuomiolle yhdessä tämän sukupolven kanssa ja tulevat sille tuomioksi; sillä he tekivät parannuksen Joonaan saarnan vaikutuksesta, ja katso, tässä on enempi kuin Joonas.


        Miten me voimme saada iankaikkisen elämän, onko se mahdollista?
        Tässä vain muutama esimerkki raamatusta, sillä näitä lupauksia on paljon!!

        Joh. 3:15 että jokaisella, joka häneen uskoo, olisi iankaikkinen elämä.
        16 Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.
        17 Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi.
        18 Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita; mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainokaisen Pojan nimeen.

        Eli riittääkö että huutaa Herra, Herra? Vai vaaditaanko peräti pyhää elämää Hänen seuraajiltaan?

        Joh. 3:35 Isä rakastaa Poikaa ja on antanut kaikki hänen käteensä.
        36 Joka uskoo Poikaan, sillä on iankaikkinen elämä; mutta joka ei ole kuuliainen Pojalle, se ei ole elämää näkevä, vaan Jumalan viha pysyy hänen päällänsä."

        Joh. 5:24 Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka kuulee minun sanani ja uskoo häneen, joka on minut lähettänyt, sillä on iankaikkinen elämä, eikä hän joudu tuomittavaksi, vaan on siirtynyt kuolemasta elämään.

        Joh. 6:40 Sillä minun Isäni tahto on se, että jokaisella, joka näkee Pojan ja uskoo häneen, on iankaikkinen elämä; ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä."

        Joh. 10:28 Ja minä annan heille iankaikkisen elämän, ja he eivät ikinä huku, eikä kukaan ryöstä heitä minun kädestäni.

        Kuolema tarkoittaa ikuista eroa JHVH:sta. UUdestisyntynyt, joka haluaa elää JHVH:N tahdossa ei tule kokemaan tuota kuolemaa.
        Monesti sekoitetaan ruumiin kuolema hengen kuolemaan, sillä eihän liha voi periä taivasten valtakuntaa!

        Jäikö Jeshuasta (Jeesukselta) ruumista maallisen kuolemansa jälkeen jäljelle? EI jäänyt. Vaan Hän muuttui, aivan samoin kuin ne jotka jäävät Hänen tulemukseensa, tulöevat muuttumaan, silmänräpäyksessä.

        Onko olemassa siis kadotusta?
        Ketkä sinne joutuvat?

        Room. 8:1 Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat."ja jotka eivät vaella lihan vaan Hengen mukaan."
        Loppuosa on jätetty pois 33/38 käännöksestä, vaikka juuri tuo kohta osoittaa sen, että lihan mukaan vaeltava ei voi periä taivasten valtakuntaa. On vaellettava hengessä ja totuudessa.

        Vielä lyhyt jatko....


      • JeshuaisKing
        JeshuaisKing kirjoitti:

        Jatketaan
        Otetaan lisää, sillä raamattu saa itse selittää itseään, sillä nämä ovat Messiaamme sanoja:
        Matt 25:46 Ja nämä menevät pois iankaikkiseen rangaistukseen, mutta vanhurskaat iankaikkiseen elämään."

        Vuohet ja lampaat tullaan erottamaan, ja on olemassa vain ja ainoastaan kaksi joukkoa, pelastuneet ja kadotukseen joutuvat.
        Tuon saman saamme lukea myös Markuksen ja Luukkaan evankeliumeista.


        Tulevatko Sodoma ja Gomorra tuomiolle? Kyllä, ja kaikki muutkin. EIvät siis tuolloin eläneiden henget ole minnekään kadonneet, eivätkä muuttuneet maaksi. RUumis on maatunut, koska liha ei voi periä taivasten valtakuntaa.

        Katsotaan taas raamatusta mitä tulee tapahtumaan Herran päivänä:
        Luuk. 10:12 Minä sanon teille: Sodoman on oleva sinä päivänä helpompi kuin sen kaupungin.
        13 Voi sinua, Korasin! Voi sinua, Beetsaida! Sillä jos ne voimalliset teot, jotka teissä ovat tapahtuneet, olisivat tapahtuneet Tyyrossa ja Siidonissa, niin nämä jo aikaa sitten olisivat säkissä ja tuhassa istuen tehneet parannuksen.
        14 Mutta Tyyron ja Siidonin on oleva tuomiolla helpompi kuin teidän.
        15 Ja sinä, Kapernaum, korotetaankohan sinut hamaan taivaaseen? Hamaan tuonelaan on sinun astuttava alas.
        16 Joka kuulee teitä, se kuulee minua, ja joka hylkää teidät, hylkää minut; mutta joka minut hylkää, hylkää hänet, joka on minut lähettänyt."


        Ja vielä Jeshuan omia sanoja:

        Matt. 12:41 Niiniven miehet nousevat tuomiolle yhdessä tämän sukupolven kanssa ja tulevat sille tuomioksi; sillä he tekivät parannuksen Joonaan saarnan vaikutuksesta, ja katso, tässä on enempi kuin Joonas.

        Matt. 12:42 Etelän kuningatar on heräjävä tuomiolle tämän sukupolven kanssa ja tuleva sille tuomioksi; sillä hän tuli maan ääristä kuulemaan Salomon viisautta, ja katso, tässä on enempi kuin Salomo.

        Luuk. 11:31 Etelän kuningatar on heräjävä tuomiolle yhdessä tämän sukupolven miesten kanssa ja tuleva heille tuomioksi; sillä hän tuli maan ääristä kuulemaan Salomon viisautta, ja katso, tässä on enempi kuin Salomo.

        Luuk. 11:32 Niiniven miehet nousevat tuomiolle yhdessä tämän sukupolven kanssa ja tulevat sille tuomioksi; sillä he tekivät parannuksen Joonaan saarnan vaikutuksesta, ja katso, tässä on enempi kuin Joonas.


        Miten me voimme saada iankaikkisen elämän, onko se mahdollista?
        Tässä vain muutama esimerkki raamatusta, sillä näitä lupauksia on paljon!!

        Joh. 3:15 että jokaisella, joka häneen uskoo, olisi iankaikkinen elämä.
        16 Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.
        17 Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi.
        18 Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita; mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainokaisen Pojan nimeen.

        Eli riittääkö että huutaa Herra, Herra? Vai vaaditaanko peräti pyhää elämää Hänen seuraajiltaan?

        Joh. 3:35 Isä rakastaa Poikaa ja on antanut kaikki hänen käteensä.
        36 Joka uskoo Poikaan, sillä on iankaikkinen elämä; mutta joka ei ole kuuliainen Pojalle, se ei ole elämää näkevä, vaan Jumalan viha pysyy hänen päällänsä."

        Joh. 5:24 Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka kuulee minun sanani ja uskoo häneen, joka on minut lähettänyt, sillä on iankaikkinen elämä, eikä hän joudu tuomittavaksi, vaan on siirtynyt kuolemasta elämään.

        Joh. 6:40 Sillä minun Isäni tahto on se, että jokaisella, joka näkee Pojan ja uskoo häneen, on iankaikkinen elämä; ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä."

        Joh. 10:28 Ja minä annan heille iankaikkisen elämän, ja he eivät ikinä huku, eikä kukaan ryöstä heitä minun kädestäni.

        Kuolema tarkoittaa ikuista eroa JHVH:sta. UUdestisyntynyt, joka haluaa elää JHVH:N tahdossa ei tule kokemaan tuota kuolemaa.
        Monesti sekoitetaan ruumiin kuolema hengen kuolemaan, sillä eihän liha voi periä taivasten valtakuntaa!

        Jäikö Jeshuasta (Jeesukselta) ruumista maallisen kuolemansa jälkeen jäljelle? EI jäänyt. Vaan Hän muuttui, aivan samoin kuin ne jotka jäävät Hänen tulemukseensa, tulöevat muuttumaan, silmänräpäyksessä.

        Onko olemassa siis kadotusta?
        Ketkä sinne joutuvat?

        Room. 8:1 Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat."ja jotka eivät vaella lihan vaan Hengen mukaan."
        Loppuosa on jätetty pois 33/38 käännöksestä, vaikka juuri tuo kohta osoittaa sen, että lihan mukaan vaeltava ei voi periä taivasten valtakuntaa. On vaellettava hengessä ja totuudessa.

        Vielä lyhyt jatko....

        2 Tess.1:6 koskapa Jumala katsoo oikeaksi kostaa ahdistuksella niille, jotka teitä ahdistavat,
        7 ja antaa teille, joita ahdistetaan, levon yhdessä meidän kanssamme, kun Herra Jeesus ilmestyy taivaasta voimansa enkelien kanssa
        8 tulen liekissä ja kostaa niille, jotka eivät tunne Jumalaa eivätkä ole kuuliaisia meidän Herramme Jeesuksen evankeliumille.
        9 Heitä kohtaa silloin rangaistukseksi iankaikkinen kadotus Herran kasvoista ja hänen voimansa kirkkaudesta,
        10 kun hän sinä päivänä tulee, että hän kirkastuisi pyhissänsä ja olisi ihmeteltävä kaikissa uskovissa, sillä te olette uskoneet meidän todistuksemme.

        Onko meillä siis toivoa?
        Totta kai, sillä eihän muuten olisi mitään järkeä, jos me emme voi tietää olemmeko me JEshuan kanssaperillisiä.
        Miten voisimme lohduttaa toisiamme, jos me emme tiedä mihin olemme menossa?
        Kuolevatko kaikki?
        Eivät, sillä raamattu sanoo, että se sukupolvi joka näkee Israelin synnyn ei tule kuolemaan. Israelin valtio on syntynyt, ja tuon syntymän nähnyt sukupolvi ei tule katoamaan ennen Herran tulemusta.

        1 Tess. 4:13 Mutta me emme tahdo pitää teitä, veljet, tietämättöminä siitä, kuinka poisnukkuneiden on, ettette murehtisi niinkuin muut, joilla ei toivoa ole.
        14 Sillä jos uskomme, että Jeesus on kuollut ja noussut ylös, niin samoin on Jumala Jeesuksen kautta myös tuova poisnukkuneet esiin yhdessä hänen kanssaan.
        15 Sillä sen me sanomme teille Herran sanana, että me, jotka olemme elossa, jotka jäämme tänne Herran tulemukseen, emme suinkaan ehdi ennen niitä, jotka ovat nukkuneet.
        16 Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin;
        17 sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa.
        18 Niin lohduttakaa siis toisianne näillä sanoilla.

        Ehkä kaikista suurinongelma on korvausteologia. Seurakunta ei ole missään kohdin korvannus Israelia, eikä tule koskaan korvaamaan!


      • BranchOnly

        Muistan, kuinka 70-luvun lopulla yläastetta käydessäni eräs lukiolainen selosti välituntikeskustelussa, että 400 metrin aitojen maailmanennätys on Ed Mosesin (heh!) 47,64. Tokaisin väliin: "Se on nykyisin 47,45. Moses paransi omaa maailmanennätystään viime kesänä." Kaveri töksäytti, ettei se pidä paikkaansa. Minua tyrmistytti kahdestakin syystä; ensinnäkin hän ilmaisi asiansa kusipäisellä äänensävyllä, ja siksi toisekseen minun oli pakko ajatella, että hän kai kuvitteli minun keksineen asian mielessäni ja että minä jostakin syystä huvikseni tunkeudun välituntikeskusteluun sekaan valehtelemaan. Jos ja kun sinäkin tulet selittämään minulle SUOMENkielisellä raamatulla erinäisiä asioita viittaamatta lainkaan KREIKANkielisiin tekstikohtiin, sinä käyttäydyt hieman kuin tuo lukiolainen 70-luvulla. Ai niin, mutta käytithän sinä sanaa "Jeshua"! Sehän se oikeuttaa kaiken. Se tuo semmoista "raamatullista" arvovaltaa: Jeshua, JHVH.
        Missä kohtaa Raamattua muuten sanotaan (edes SUOMEKSI), että kuolema merkitsee iankaikkista eroa Jumalasta? Ei missäään. Ei yhtikäs missään. Sen sijaan siellä KYLLÄ sanotaan ILMAN EHTOJA seuraavasti:

        14. Hänessä meillä on lunastus, syntien anteeksisaaminen,
        15. ja hän on näkymättömän Jumalan kuva, esikoinen ennen kaikkea luomakuntaa.
        16. Sillä hänessä luotiin KAIKKI, mikä taivaissa ja mikä maan päällä on, näkyväiset ja näkymättömät, olkoot ne valtaistuimia tai herrauksia, hallituksia tai valtoja, kaikki on luotu hänen kauttansa ja häneen,
        17. ja hän on ennen kaikkia, ja hänessä pysyy kaikki voimassa.
        18. Ja hän on ruumiin, se on: seurakunnan, pää; hän, joka on alku, esikoinen kuolleista nousseitten joukossa, että hän olisi kaikessa ensimmäinen.
        19. Sillä Jumala näki hyväksi, että kaikki täyteys hänessä asuisi
        20. ja että hän, tehden rauhan hänen ristinsä veren kautta, hänen kauttaan sovittaisi itsensä kanssa kaikki, hänen kauttaan KAIKKI SEKÄ MAAN PÄÄLLÄ ETTÄ TAIVAISSA.

        Jumala on luonut Kristuksessa KAIKEN ja sovittanut Hänessä KAIKEN. Joka Raamattua siteeraamalla alkaa hämärtää tätä iankaikkista totuutta, se EI pysy(ttele) "uskossa, siihen perustuneina ja siinä lujina, horjahtamatta pois sen evankeliumin toivosta, jonka olette kuulleet, jota on julistettu kaikessa luomakunnassa taivaan alla ja jonka palvelijaksi minä, Paavali, olen tullut." Nimenomaan tämän koko universumin katavan sovituksen KYSEENALAISTAMINEN JA SILLE EHTOJEN ASETTAMINEN ON IRTAUTUMISTA USKOSTA SIIHEN EVANKELIUMIIN, JOTA PAAVALI JULISTI.


      • JeshuaisKing
        BranchOnly kirjoitti:

        Muistan, kuinka 70-luvun lopulla yläastetta käydessäni eräs lukiolainen selosti välituntikeskustelussa, että 400 metrin aitojen maailmanennätys on Ed Mosesin (heh!) 47,64. Tokaisin väliin: "Se on nykyisin 47,45. Moses paransi omaa maailmanennätystään viime kesänä." Kaveri töksäytti, ettei se pidä paikkaansa. Minua tyrmistytti kahdestakin syystä; ensinnäkin hän ilmaisi asiansa kusipäisellä äänensävyllä, ja siksi toisekseen minun oli pakko ajatella, että hän kai kuvitteli minun keksineen asian mielessäni ja että minä jostakin syystä huvikseni tunkeudun välituntikeskusteluun sekaan valehtelemaan. Jos ja kun sinäkin tulet selittämään minulle SUOMENkielisellä raamatulla erinäisiä asioita viittaamatta lainkaan KREIKANkielisiin tekstikohtiin, sinä käyttäydyt hieman kuin tuo lukiolainen 70-luvulla. Ai niin, mutta käytithän sinä sanaa "Jeshua"! Sehän se oikeuttaa kaiken. Se tuo semmoista "raamatullista" arvovaltaa: Jeshua, JHVH.
        Missä kohtaa Raamattua muuten sanotaan (edes SUOMEKSI), että kuolema merkitsee iankaikkista eroa Jumalasta? Ei missäään. Ei yhtikäs missään. Sen sijaan siellä KYLLÄ sanotaan ILMAN EHTOJA seuraavasti:

        14. Hänessä meillä on lunastus, syntien anteeksisaaminen,
        15. ja hän on näkymättömän Jumalan kuva, esikoinen ennen kaikkea luomakuntaa.
        16. Sillä hänessä luotiin KAIKKI, mikä taivaissa ja mikä maan päällä on, näkyväiset ja näkymättömät, olkoot ne valtaistuimia tai herrauksia, hallituksia tai valtoja, kaikki on luotu hänen kauttansa ja häneen,
        17. ja hän on ennen kaikkia, ja hänessä pysyy kaikki voimassa.
        18. Ja hän on ruumiin, se on: seurakunnan, pää; hän, joka on alku, esikoinen kuolleista nousseitten joukossa, että hän olisi kaikessa ensimmäinen.
        19. Sillä Jumala näki hyväksi, että kaikki täyteys hänessä asuisi
        20. ja että hän, tehden rauhan hänen ristinsä veren kautta, hänen kauttaan sovittaisi itsensä kanssa kaikki, hänen kauttaan KAIKKI SEKÄ MAAN PÄÄLLÄ ETTÄ TAIVAISSA.

        Jumala on luonut Kristuksessa KAIKEN ja sovittanut Hänessä KAIKEN. Joka Raamattua siteeraamalla alkaa hämärtää tätä iankaikkista totuutta, se EI pysy(ttele) "uskossa, siihen perustuneina ja siinä lujina, horjahtamatta pois sen evankeliumin toivosta, jonka olette kuulleet, jota on julistettu kaikessa luomakunnassa taivaan alla ja jonka palvelijaksi minä, Paavali, olen tullut." Nimenomaan tämän koko universumin katavan sovituksen KYSEENALAISTAMINEN JA SILLE EHTOJEN ASETTAMINEN ON IRTAUTUMISTA USKOSTA SIIHEN EVANKELIUMIIN, JOTA PAAVALI JULISTI.

        Ensinnäkin jos haluat lainata raamattua kunnolla, ja tutkia sen alkuperää, niin pelkkä King James käännös ei sitä ole. Pikkuisen syvempää, jos haluat esiintyä jonain raamatuntietäjänä, pelkkä englanninkielinen lainaaminen ei siihen riitä, se ei ole mitenkään parempaa kuin suomenkielinen. Toiset kohdat ovat väärin käännetty siinä, toiset tässä, joten alkulähteille, jos haluat päteä käännöksissä. Kreikka ei todellakaan ole todistetusti ollut monessakaan UT:n tekstissä se alkuperäinen kieli, tietäisit tämänkin, jos olisit vähän enemmän tutkinut asiaa.

        Missä raamatussa sanotaan, e ttä Jumala rakastaa synnissä elävää?
        Minun raamattuni sanoo, että Jumala VIHAA syntiä.

        Syntiä tekevät ovat Jumalan vihan alla, ja jos opetat toisin, olet valheopettaja, ja myös Jumalan vihan alla.

        He likapilkkuina teidän rakkausaterioillanne julkeasti kemuilevat ja itseään kestitsevät. He ovat vedettömiä, tuulten ajeltavia pilviä, paljaita, syksyisiä puita, hedelmättömiä, kahdesti kuolleita, juurineen maasta reväistyjä,
        rajuja meren aaltoja, jotka vaahtoavat omia häpeitään, harhailevia tähtiä, joille pimeyden synkeys ikuisiksi ajoiksi on varattu.
        Heistäkin Eenok, Aadamista seitsemäs, on ennustanut, sanoen: "Katso, Herra tulee tuhannen tuhansine pyhinensä
        tuomitsemaan kaikkia ja rankaisemaan kaikkia jumalattomia kaikista heidän jumalattomista teoistansa, joita he jumalattomuudessaan ovat tehneet, ja kaikesta julkeasta, mitä nuo jumalattomat syntiset ovat häntä vastaan puhuneet".

        On olemassa vain ja ainoastaan kaksi ryhmää, syntiset ja vanhurskaat. Kuulut jompaan kumpaan ryhmään., eli Jeshuan kanssaperillisiin, tai vihan lapsiin.
        Näin raamattu sanoo:
        Ja Jumala on eläviksi tehnyt teidät, jotka olitte kuolleet rikoksiinne ja synteihinne,
        joissa te ennen vaelsitte tämän maailman menon mukaan, ilmavallan hallitsijan, sen hengen hallitsijan, mukaan, joka nyt tekee työtään tottelemattomuuden lapsissa,
        joiden joukossa mekin kaikki ennen vaelsimme lihamme himoissa, noudattaen lihan ja ajatusten mielitekoja, ja olimme luonnostamme vihan lapsia niinkuin muutkin

        Kuolettakaa siis maalliset jäsenenne: haureus, saastaisuus, kiihko, paha himo ja ahneus, joka on epäjumalanpalvelusta, sillä niiden tähden tulee Jumalan viha, ja niissä tekin ennen vaelsitte, kun niissä elitte.

        Sielu on kuolematon, ikuinen, ja se oletko uudestisyntynyt, määrittelee sen missä sielusi viettää sen ikuisuuden.
        Ikuinen kuolema ei tarkoita ikuista olemattomuutta vaan ikuista eroa Jumalasta, joka rakkauden, hyvyyden, ilon, onnellisuuden, pyhyyden ja kaiken elämän lähde.
        Jumala loi ihmisen iankaikkisuusolennoksi, jonka tarkoitus oli elää Luojansa yhteydessä.
        Tässä on hyvä lainattu määritelmä, joka kuvaa hyvin asiaa ja sen lopullisuutta:

        Ikuinen kuolema on ikuista olemassaoloa kadotuksessa / helvetissä. Kadotus kuvaa kadotusta Jumalan kasvoista ja siitä elämästä, mikä hänestä virtaa. Esimerkiksi avaimet voivat kadota, mutta silti ne ovat olemassa. Helvetti puolestaan kuvaa ihmisen kokemaa mittaamatonta kärsimystä. Kadotuksessa / helvetissä ihminen on syntinen, koska ei antanut Jumala pelastaa ja vapauttaa häntä synnistä. Syntisenä ihminen himoitsee kaikkea pahaa, mutta ei voi enää tyydyttää himoaan. Lisäksi hänen yllään on Jumalan tuomio. Näin ihmisen tuska on kaksinkertainen.

        Jatkuu..


      • JeshuaisKing
        JeshuaisKing kirjoitti:

        Ensinnäkin jos haluat lainata raamattua kunnolla, ja tutkia sen alkuperää, niin pelkkä King James käännös ei sitä ole. Pikkuisen syvempää, jos haluat esiintyä jonain raamatuntietäjänä, pelkkä englanninkielinen lainaaminen ei siihen riitä, se ei ole mitenkään parempaa kuin suomenkielinen. Toiset kohdat ovat väärin käännetty siinä, toiset tässä, joten alkulähteille, jos haluat päteä käännöksissä. Kreikka ei todellakaan ole todistetusti ollut monessakaan UT:n tekstissä se alkuperäinen kieli, tietäisit tämänkin, jos olisit vähän enemmän tutkinut asiaa.

        Missä raamatussa sanotaan, e ttä Jumala rakastaa synnissä elävää?
        Minun raamattuni sanoo, että Jumala VIHAA syntiä.

        Syntiä tekevät ovat Jumalan vihan alla, ja jos opetat toisin, olet valheopettaja, ja myös Jumalan vihan alla.

        He likapilkkuina teidän rakkausaterioillanne julkeasti kemuilevat ja itseään kestitsevät. He ovat vedettömiä, tuulten ajeltavia pilviä, paljaita, syksyisiä puita, hedelmättömiä, kahdesti kuolleita, juurineen maasta reväistyjä,
        rajuja meren aaltoja, jotka vaahtoavat omia häpeitään, harhailevia tähtiä, joille pimeyden synkeys ikuisiksi ajoiksi on varattu.
        Heistäkin Eenok, Aadamista seitsemäs, on ennustanut, sanoen: "Katso, Herra tulee tuhannen tuhansine pyhinensä
        tuomitsemaan kaikkia ja rankaisemaan kaikkia jumalattomia kaikista heidän jumalattomista teoistansa, joita he jumalattomuudessaan ovat tehneet, ja kaikesta julkeasta, mitä nuo jumalattomat syntiset ovat häntä vastaan puhuneet".

        On olemassa vain ja ainoastaan kaksi ryhmää, syntiset ja vanhurskaat. Kuulut jompaan kumpaan ryhmään., eli Jeshuan kanssaperillisiin, tai vihan lapsiin.
        Näin raamattu sanoo:
        Ja Jumala on eläviksi tehnyt teidät, jotka olitte kuolleet rikoksiinne ja synteihinne,
        joissa te ennen vaelsitte tämän maailman menon mukaan, ilmavallan hallitsijan, sen hengen hallitsijan, mukaan, joka nyt tekee työtään tottelemattomuuden lapsissa,
        joiden joukossa mekin kaikki ennen vaelsimme lihamme himoissa, noudattaen lihan ja ajatusten mielitekoja, ja olimme luonnostamme vihan lapsia niinkuin muutkin

        Kuolettakaa siis maalliset jäsenenne: haureus, saastaisuus, kiihko, paha himo ja ahneus, joka on epäjumalanpalvelusta, sillä niiden tähden tulee Jumalan viha, ja niissä tekin ennen vaelsitte, kun niissä elitte.

        Sielu on kuolematon, ikuinen, ja se oletko uudestisyntynyt, määrittelee sen missä sielusi viettää sen ikuisuuden.
        Ikuinen kuolema ei tarkoita ikuista olemattomuutta vaan ikuista eroa Jumalasta, joka rakkauden, hyvyyden, ilon, onnellisuuden, pyhyyden ja kaiken elämän lähde.
        Jumala loi ihmisen iankaikkisuusolennoksi, jonka tarkoitus oli elää Luojansa yhteydessä.
        Tässä on hyvä lainattu määritelmä, joka kuvaa hyvin asiaa ja sen lopullisuutta:

        Ikuinen kuolema on ikuista olemassaoloa kadotuksessa / helvetissä. Kadotus kuvaa kadotusta Jumalan kasvoista ja siitä elämästä, mikä hänestä virtaa. Esimerkiksi avaimet voivat kadota, mutta silti ne ovat olemassa. Helvetti puolestaan kuvaa ihmisen kokemaa mittaamatonta kärsimystä. Kadotuksessa / helvetissä ihminen on syntinen, koska ei antanut Jumala pelastaa ja vapauttaa häntä synnistä. Syntisenä ihminen himoitsee kaikkea pahaa, mutta ei voi enää tyydyttää himoaan. Lisäksi hänen yllään on Jumalan tuomio. Näin ihmisen tuska on kaksinkertainen.

        Jatkuu..

        jatkuu..
        Väität että missään ei sanota, että kadotus olisi ikuista eroa Jumalasta. Meinaatko sinä, että Jumala on sekä kadotuksessa, että uudessa Jerusalemissa? Ei ainakan minun raamattuni mukaan, vaan siellä sanotaan näin:
        Ja minä kuulin suuren äänen valtaistuimelta sanovan: "Katso, Jumalan maja ihmisten keskellä! Ja hän on asuva heidän keskellänsä, ja he ovat hänen kansansa, ja Jumala itse on oleva heidän kanssaan, heidän Jumalansa;

        Mutta pelkurien ja epäuskoisten ja saastaisten ja murhaajien ja huorintekijäin ja velhojen ja epäjumalanpalvelijain ja kaikkien valhettelijain osa on oleva siinä järvessä, joka tulta ja tulikiveä palaa; tämä on toinen kuolema.

        Entä uusi Jerusalem, pääseekö uudestisynymättömät synnin tekijät sinne?
        Eikä sinne ole pääsevä mitään epäpyhää eikä ketään kauhistusten tekijää eikä valhettelijaa, vaan ainoastaan ne, jotka ovat kirjoitetut Karitsan elämänkirjaan.

        Onko jokaisen nimi kirjoitettu Elämän kirjaan, vai voidaabko se jopa pyhkiä pois?
        Joka voittaa, se näin puetaan valkeihin vaatteisiin, enkä minä pyyhi pois hänen nimeänsä elämän kirjasta, ja minä olen tunnustava hänen nimensä Isäni edessä ja hänen enkeliensä edessä.


        Kun fyysinen kuolema on todellisuutta, ei ole enää mahdollisuutta pelastua, se ratkaisu on tehtävä tässä ajassa, ja sitten sen ratkaisun tuloksen kanssa on myöskin ikuisuus vietettävä.
        Ruumis kuolee, sielu ei.

        Pelastumisen ehto on uudestisyntyminen, ja se on Jeshuan uhrikuoleman tarkoitus.

        Olet täydellistä jsd oppia julistava, ja täytyy sanoa, että et ole lukenut koko raamattua ollenkaan.

        Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa".
        Nikodeemus sanoi hänelle: "Kuinka voi ihminen vanhana syntyä? Eihän hän voi jälleen mennä äitinsä kohtuun ja syntyä?"
        Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan. Mikä lihasta on syntynyt, on liha; ja mikä Hengestä on syntynyt, on henki.
        Älä ihmettele, että minä sanoin sinulle: teidän täytyy syntyä uudesti, ylhäältä.
        Tuuli puhaltaa, missä tahtoo, ja sinä kuulet sen huminan, mutta et tiedä, mistä se tulee ja minne se menee; niin on jokaisen, joka on Hengestä syntynyt."
        Nikodeemus vastasi ja sanoi hänelle: "Kuinka tämä voi tapahtua?"
        Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Sinä olet Israelin opettaja etkä tätä tiedä!

        Sillä laittomuuden salaisuus on jo vaikuttamassa; jahka vain tulee tieltä poistetuksi se, joka nyt vielä pidättää,
        niin silloin ilmestyy tuo laiton, jonka Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemuksensa ilmestyksellä,
        tuo, jonka tulemus tapahtuu saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla ja tunnusteoilla ja ihmeillä
        ja kaikilla vääryyden viettelyksillä niille, jotka joutuvat kadotukseen, sentähden etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua.
        Ja sentähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen,
        että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen.

        Puhut Paavalista, et sitten ole lukenut näitäkään sanoja:

        Teidätkin, jotka ennen olitte vieraantuneet ja mieleltänne hänen vihamiehiänsä pahoissa teoissanne, hän nyt on sovittanut
        Poikansa lihan ruumiissa kuoleman kautta, asettaakseen teidät pyhinä ja nuhteettomina ja moitteettomina eteensä,
        jos te vain pysytte uskossa, siihen perustuneina ja siinä lujina, horjahtamatta pois sen evankeliumin toivosta, jonka olette kuulleet, jota on julistettu kaikessa luomakunnassa taivaan alla ja jonka palvelijaksi minä, Paavali, olen tullut.

        Nimimerkkisi kuvaa paljon, vaikka et sitä edes itse ymmärrä. Sinä olet vain oksa, ja jos olet oksastettu jaloon öljypuuhun, olet juuresta saava kaiken, et voi mitään itse tuottaa, mutta jos et ole oksastettu, niin olet pelkkä kuiva oksa, joka heitetään sammumattomaan tuleen.
        Puhuuko Jeshua sammumattomasta tulesta??
        Hänellä on viskimensä kädessään, ja hän puhdistaa puimatanterensa ja kokoaa nisut aittaansa, mutta ruumenet hän polttaa sammumattomassa tulessa."

        Ja on muuten alkukielellä myös sammumaton tuli!!


      • BranchOnly

        Odottelen vieläkin vastakritiikkiä kreikankielisiin ilmauksiin perustuviin argumentteihini. Niitä ei ole kuulunut, eikä varmasti kuulukaan, koska niitä ei oikein voi kumota muutoin kuin asioita ja sanojen merkityksiä vääristelemällä. Jos ja kun ihminen on mennyt uskomaan helvetti-käsitteeseen paskojen suomennosten ja ns. seurakuntayhteytensä sieltä saamansa opetuksen siivittämänä ja toistaa sitten papakaijan tavoin samoja iänikuisia hokemia uskoaan ylläpitääkseen, sitten on niin, eikä se helposti muuksi muutu. (Tiesit kai, että on olemassa esim. toista kymmentä englanninnosta, joissa helvetti-käsitettä ei ole.) Koetankin käänteistä psykologiaa:

        JOS, siis JOS Raamatussa lukisi seuraavasti:

        Ja me olemme nähneet ja todistamme, että Isä on lähettänyt Poikansa maailman tuhoamaan maailman.
        Sillä siksi me vaikeroimme ja masennumme, että olemme menettäneet toivomme elävään Jumalaan, joka on kaikkien ihmisten tuhoaja, varsinkin niiden, jotka eivät usko.
        Ei Herra viivytä lupauksensa täyttämistä, niin kuin muutamat pitävät sitä viivyttelemisenä, vaan hän on pitkämielinen itseään kohtaan, sillä hän ei tahdo, että kukaan pelastuu, vaan että kaikki joutuvat kadotukseen.
        Sillä Jumalan pyhyys on ilmestynyt kadotukseksi kaikille ihmisille. Niinpä siis, samoin kuin yhden ihmisen vanhurskauden teko koitui kaikille ihmisille elämän vanhurskauttamiseksi, yhden ihmisen lankeemus on koituva kaikille ihmisille kadotukseksi.
        Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan pelastamaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa tuhoutuisi.

        niin silloin mikään mahti maailmassa eivätkä mitkään TOIVORIKKAAT raamatunjakeet tällaisessa käänteis-Raamatussa saisi ainuttakaan ihmistä uskomaan, että yhdelläkään ihmisellä voisi olla toivoa pelastuksesta; nuo yllä olevat jakeet esittävät asian niin selvästi ja peruuttamattomasti. Mutta auta Armias, kun noiden ylläolevien jakeiden merkitys käännetään nurin eli OIKEINpäin, niin johan on kaiken maailman Raamatun tuntijat Jeshuoineen hämärtämässä, ehdollistamassa, kyeenalaistamassa, siteeraamassa ja selittämässä, "ettei asia suinkaan ole näin". Mitään jaekokonaisuuteen ITSEENSÄ kohdistuvaa kritiikkiä et esittänyt sille Paavalin kolossalaiskirjeen epäämättömälle evankeliumillekaan, koska et siihen pysty; asia on niin selkokielinen.


      • JeshuaisKing
        BranchOnly kirjoitti:

        Odottelen vieläkin vastakritiikkiä kreikankielisiin ilmauksiin perustuviin argumentteihini. Niitä ei ole kuulunut, eikä varmasti kuulukaan, koska niitä ei oikein voi kumota muutoin kuin asioita ja sanojen merkityksiä vääristelemällä. Jos ja kun ihminen on mennyt uskomaan helvetti-käsitteeseen paskojen suomennosten ja ns. seurakuntayhteytensä sieltä saamansa opetuksen siivittämänä ja toistaa sitten papakaijan tavoin samoja iänikuisia hokemia uskoaan ylläpitääkseen, sitten on niin, eikä se helposti muuksi muutu. (Tiesit kai, että on olemassa esim. toista kymmentä englanninnosta, joissa helvetti-käsitettä ei ole.) Koetankin käänteistä psykologiaa:

        JOS, siis JOS Raamatussa lukisi seuraavasti:

        Ja me olemme nähneet ja todistamme, että Isä on lähettänyt Poikansa maailman tuhoamaan maailman.
        Sillä siksi me vaikeroimme ja masennumme, että olemme menettäneet toivomme elävään Jumalaan, joka on kaikkien ihmisten tuhoaja, varsinkin niiden, jotka eivät usko.
        Ei Herra viivytä lupauksensa täyttämistä, niin kuin muutamat pitävät sitä viivyttelemisenä, vaan hän on pitkämielinen itseään kohtaan, sillä hän ei tahdo, että kukaan pelastuu, vaan että kaikki joutuvat kadotukseen.
        Sillä Jumalan pyhyys on ilmestynyt kadotukseksi kaikille ihmisille. Niinpä siis, samoin kuin yhden ihmisen vanhurskauden teko koitui kaikille ihmisille elämän vanhurskauttamiseksi, yhden ihmisen lankeemus on koituva kaikille ihmisille kadotukseksi.
        Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan pelastamaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa tuhoutuisi.

        niin silloin mikään mahti maailmassa eivätkä mitkään TOIVORIKKAAT raamatunjakeet tällaisessa käänteis-Raamatussa saisi ainuttakaan ihmistä uskomaan, että yhdelläkään ihmisellä voisi olla toivoa pelastuksesta; nuo yllä olevat jakeet esittävät asian niin selvästi ja peruuttamattomasti. Mutta auta Armias, kun noiden ylläolevien jakeiden merkitys käännetään nurin eli OIKEINpäin, niin johan on kaiken maailman Raamatun tuntijat Jeshuoineen hämärtämässä, ehdollistamassa, kyeenalaistamassa, siteeraamassa ja selittämässä, "ettei asia suinkaan ole näin". Mitään jaekokonaisuuteen ITSEENSÄ kohdistuvaa kritiikkiä et esittänyt sille Paavalin kolossalaiskirjeen epäämättömälle evankeliumillekaan, koska et siihen pysty; asia on niin selkokielinen.

        Kaikista kirjoituksistasi voi jo päätellä, että pyhitysmatkaa on jonkin verran, koska nimittelet täällä ties miksi välillä.
        Joku voisi ihmetellä, että miten veljiä kohtaan tuollainen asenne on, mutta se selittää hyvin yksinkertaisella tavalla, emme ole saman Isän lapsia.

        Koska omasta mielestäsi olet kovinkin etevä raamatuntuntija, niin voitko selittää mitä seuraavat raamatun kohdat tarkoittavat ja kenelle ne on kirjoitettu.

        ...vaan tuomitsee vaivaiset vanhurskaasti ja jakaa oikein oikeutta maan nöyrille; suunsa sauvalla hän lyö maata, surmaa jumalattomat huultensa henkäyksellä.
        Voitko kertoa, keitä ovat jumalattomat ja mitä heille tapahtuu?

        Sillä katso, Herra tulee tulessa, ja hänen vaununsa ovat kuin myrskytuuli; ja hän antaa vihansa purkautua hehkussa ja nuhtelunsa tulenliekeissä.
        Herra käy tuomiolle kaiken lihan kanssa tulella ja miekallaan; ja Herran surmaamia on oleva paljon.
        Samat kysymykset tästä.

        Ja he käyvät ulos katselemaan niiden miesten ruumiita, jotka ovat luopuneet minusta; sillä heidän matonsa ei kuole, eikä heidän tulensa sammu, ja he ovat kauhistukseksi kaikelle lihalle.
        Alkukielestä sama:
        Ja he lähtevät, ja katselevat niiden syntisten ruumiita, jotka ovat kapinoineet minun sanaani vastaan, sillä heidän henkäyksensä ei kuole, eikä heidän tulensa sammu, ja pahantekijöitä tuomitaan Gehennassa, kunnes ne vanhurskaat sanovat heistä, ”me olemme nähneet tarpeeksi”.
        Samat kysymykset. Ja mikä tuli ei sammu? Tulitikkuko?

        Sillä jos me tahallamme teemme syntiä, päästyämme totuuden tuntoon, niin ei ole enää uhria meidän syntiemme edestä, vaan hirmuinen tuomion odotus ja tulen kiivaus, joka on kuluttava vastustajat.
        Sama alkukielellä:
        Sillä jos ihminen omassa tahdossaan tekee syntiä, sen jälkeen, kun on saanut tuntea totuuden, ei ole enää uhria, jota uhrataan syntien puolesta.
        Vaan se voiman tuomio on tuleva, ja se tulen kiivaus, joka kuluttaa viholliset.
        אן גיר בצבינה נחטא אנשׁ מן בתר דקבל ידעתא
        דשׁררא לית מכיל דבחתא דתתקרב חלף חטהא׃
        אלא עתיד הו די
        נא
        דחילא וטננא דנורא דאכל

        Kenestä puhutaan tässäkin ja mitä tarkoittaa tulen kiivaus?

        Entä ketkä ovat kirouksen lapset?
        Mutta niinkuin järjettömät, luonnostaan pyydystettäviksi ja häviämään syntyneet eläimet, niin joutuvat myös nämä, kun herjaavat sitä, mitä eivät tunne, häviämään omaan turmelukseensa,
        saaden vääryyden palkan; he pitävät nautintonaan elää päivänsä hekumassa; he ovat tahra-ja häpeäpilkkuja; he herkuttelevat petoksissaan, kemuillessaan teidän kanssanne;
        heidän silmänsä ovat täynnä haureutta eivätkä saa kylläänsä synnistä; he viekoittelevat horjuvia sieluja, heillä on ahneuteen harjaantunut sydän; he ovat kirouksen lapsia.

        Sillä tietensä he eivät ole tietävinään, että taivaat ja samoin maa, vedestä ja veden kautta rakennettu, olivat ikivanhastaan olemassa Jumalan sanan voimasta
        ja että niiden kautta silloinen maailma hukkui vedenpaisumukseen.
        Mutta nykyiset taivaat ja maa ovat samalla sanalla talletetut tulelle, säästetyt jumalattomain ihmisten tuomion ja kadotuksen päivään.
        Ja sama alkukielestä:
        Mutta ne taivaat, jotka ovat nyt, ja maa, ovat Jumalan oman sanan kautta varastoidut tulelle, kun niitä säästetään sitä tuomion päivää varten, ja ihmisten pahantekijöiden kadotuksen päivälle.

        Päivä on yksikössä joten mikään teologia ei voi eritellä tuomion päivää ja kadotuksen päivää erillisiksi.
        Saathan sinä itsellesi selittää mitä haluat, mutta et sinä raamattua voi muuttaa.

        Ja perkele, heidän villitsijänsä, heitetään tuli-ja tulikivijärveen, jossa myös peto ja väärä profeetta ovat, ja heitä vaivataan yöt päivät, aina ja iankaikkisesti.

        Ja meri antoi ne kuolleet, jotka siinä olivat, ja Kuolema ja Tuonela antoivat ne kuolleet, jotka niissä olivat, ja heidät tuomittiin, kukin tekojensa mukaan.

        Ja Kuolema ja Tuonela heitettiin tuliseen järveen. Tämä on toinen kuolema, tulinen järvi.

        Ja joka ei ollut elämän kirjaan kirjoitettu, se heitettiin tuliseen järveen.

        Eli kenet heitettiin ja minne?
        On muuten ihan samoin alkukielessäkin:
        Ja se, jota ei löytynyt kirjoitettuna elämän kirjassa, heitettiin tuliseen mereen.
        ואינא דלא אשׁתכח דרשׁים בכתבא דחיא אתרמי בימתא דנורא׃


      • niinpäniiin
        BranchOnly kirjoitti:

        Odottelen vieläkin vastakritiikkiä kreikankielisiin ilmauksiin perustuviin argumentteihini. Niitä ei ole kuulunut, eikä varmasti kuulukaan, koska niitä ei oikein voi kumota muutoin kuin asioita ja sanojen merkityksiä vääristelemällä. Jos ja kun ihminen on mennyt uskomaan helvetti-käsitteeseen paskojen suomennosten ja ns. seurakuntayhteytensä sieltä saamansa opetuksen siivittämänä ja toistaa sitten papakaijan tavoin samoja iänikuisia hokemia uskoaan ylläpitääkseen, sitten on niin, eikä se helposti muuksi muutu. (Tiesit kai, että on olemassa esim. toista kymmentä englanninnosta, joissa helvetti-käsitettä ei ole.) Koetankin käänteistä psykologiaa:

        JOS, siis JOS Raamatussa lukisi seuraavasti:

        Ja me olemme nähneet ja todistamme, että Isä on lähettänyt Poikansa maailman tuhoamaan maailman.
        Sillä siksi me vaikeroimme ja masennumme, että olemme menettäneet toivomme elävään Jumalaan, joka on kaikkien ihmisten tuhoaja, varsinkin niiden, jotka eivät usko.
        Ei Herra viivytä lupauksensa täyttämistä, niin kuin muutamat pitävät sitä viivyttelemisenä, vaan hän on pitkämielinen itseään kohtaan, sillä hän ei tahdo, että kukaan pelastuu, vaan että kaikki joutuvat kadotukseen.
        Sillä Jumalan pyhyys on ilmestynyt kadotukseksi kaikille ihmisille. Niinpä siis, samoin kuin yhden ihmisen vanhurskauden teko koitui kaikille ihmisille elämän vanhurskauttamiseksi, yhden ihmisen lankeemus on koituva kaikille ihmisille kadotukseksi.
        Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan pelastamaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa tuhoutuisi.

        niin silloin mikään mahti maailmassa eivätkä mitkään TOIVORIKKAAT raamatunjakeet tällaisessa käänteis-Raamatussa saisi ainuttakaan ihmistä uskomaan, että yhdelläkään ihmisellä voisi olla toivoa pelastuksesta; nuo yllä olevat jakeet esittävät asian niin selvästi ja peruuttamattomasti. Mutta auta Armias, kun noiden ylläolevien jakeiden merkitys käännetään nurin eli OIKEINpäin, niin johan on kaiken maailman Raamatun tuntijat Jeshuoineen hämärtämässä, ehdollistamassa, kyeenalaistamassa, siteeraamassa ja selittämässä, "ettei asia suinkaan ole näin". Mitään jaekokonaisuuteen ITSEENSÄ kohdistuvaa kritiikkiä et esittänyt sille Paavalin kolossalaiskirjeen epäämättömälle evankeliumillekaan, koska et siihen pysty; asia on niin selkokielinen.

        Olen kiinnittänyt huomiota, että saatanalla on jostain syystä tarve yrittää nyt väittää, ettei helvettiä olisi olemassa, minkä kaikki tietävät olevan valhe.

        Saatana on lähettänyt Suomi24:lle riivaajahengessä olevan BranchOnlyn, joka pilkkaa rivosti jokaista, joka ei taivu hänen painostukseensa. On turha väitellä enempää BranchOnlyn kanssa. Jumala on tuominnut BranchOnlyn.


    • laukkuryssä

      Jaahas. Adventistikos se siinä alkoi taas suoltamaan omaa oppiaan helluntailaisten eksytykseksi. Mutta eipä onnistu, koska helluntailaiset uskovat Raamatun Kirjoitettuun totuuteen. Eikä heidän tarvitse laisinkaan kuunnella muitten lahkojen omia selityksiä Raamatun Kirjoituksista, sillä helluntailaisilla on Isä Jumalan Pyhä Henki opastamassa Raamatun Kirjoituksiin.
      Ja sen, joka on pannut toivonsa iankaikkiseen elämään Kristuksessa Jeesuksessa ei tarvitse itse tutkia eikä kuunnella kenenkään 'selityksiä' Helvetistä, koska Helvetti ei yksinkertaisesti kiinnosta ketään Kristuksessa Jeesuksessa uskonsa kautta olevaa. Asia on Niin ja Aamen.

      • BranchOnly

        Yleensä psykopaatit ovat älykkäitä eivätkä paukapäitä, mutta sinä taidat tehdä poikkeuksen. Adventismiin en ole perehtynyt, mutta ex-helluntailaisena tiedän aika tarkkaan, mitä siinä herätysliikkeessä opetetaan ja samalla senkin, millaisen kristillisen perinteen jatkumoa se Suomeen ulkomailta tulleena on. Siinä on ytimessä arminiolaisuus (jonka mukaan kaikkivaltias Jumala on siitä omituinen kaikkivaltias, ettei kykene vastustamaan ihmisen "vapaata tahtoa", joka on sivumennen sanoen täydellisen vieras käsite Raamatussa. Maksan tuhat euroa sille, joka löytää Raamatusta, siis KOKO Raamatusta, edes kolmesta kohtaa sanaparin "vapaa tahto"), kasteoppi on otettu baptisteilta, ja seassa on mm. vapaakirkollisuutta ja metodismia. Jos uskot helvetin olemassaoloon, mutta väität, ettei se sinua Kristuksessa olevana kiinnosta, sinun täytyy olla luonteeltasi psykopaatti (siis aivojen rakenteeltasi sellainen, ettet mahda sille mitään), koska et piittaa sinne menevien ihmisten kohtalosta. Tällaiseen mielentilaanko sinut on saattanut Kristus, joka sanoo etsivänsä ja löytävänsä KAIKKI kadonneet lampaat?


      • Raamatun_mukaan
        BranchOnly kirjoitti:

        Yleensä psykopaatit ovat älykkäitä eivätkä paukapäitä, mutta sinä taidat tehdä poikkeuksen. Adventismiin en ole perehtynyt, mutta ex-helluntailaisena tiedän aika tarkkaan, mitä siinä herätysliikkeessä opetetaan ja samalla senkin, millaisen kristillisen perinteen jatkumoa se Suomeen ulkomailta tulleena on. Siinä on ytimessä arminiolaisuus (jonka mukaan kaikkivaltias Jumala on siitä omituinen kaikkivaltias, ettei kykene vastustamaan ihmisen "vapaata tahtoa", joka on sivumennen sanoen täydellisen vieras käsite Raamatussa. Maksan tuhat euroa sille, joka löytää Raamatusta, siis KOKO Raamatusta, edes kolmesta kohtaa sanaparin "vapaa tahto"), kasteoppi on otettu baptisteilta, ja seassa on mm. vapaakirkollisuutta ja metodismia. Jos uskot helvetin olemassaoloon, mutta väität, ettei se sinua Kristuksessa olevana kiinnosta, sinun täytyy olla luonteeltasi psykopaatti (siis aivojen rakenteeltasi sellainen, ettet mahda sille mitään), koska et piittaa sinne menevien ihmisten kohtalosta. Tällaiseen mielentilaanko sinut on saattanut Kristus, joka sanoo etsivänsä ja löytävänsä KAIKKI kadonneet lampaat?

        Jaahas, sinä jatkat suolesi tyhjentämistä tälle palstalle. Sanot uskoveljeä psykopaatiksi.

        Toistan muiden lukijoiden tähden sen, että jos joku sanoo uskossa olevaa henkilö hulluksi eli mielisairaaksi hänen uskonsa tähden, pilkkaaja saa tuomion helvettintuleen. Kyse ei ole ainoastaan toisen henkilön herjaamisesta, vaan myös hänen uskonsa kohteen herjaamisesta hulluudeksi.

        Matteus 5
        22 ---- joka sanoo veljelleen: 'Senkin hölmö', on ansainnut Suuren neuvoston tuomion, ja se, joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen.


      • BranchOnly
        Raamatun_mukaan kirjoitti:

        Jaahas, sinä jatkat suolesi tyhjentämistä tälle palstalle. Sanot uskoveljeä psykopaatiksi.

        Toistan muiden lukijoiden tähden sen, että jos joku sanoo uskossa olevaa henkilö hulluksi eli mielisairaaksi hänen uskonsa tähden, pilkkaaja saa tuomion helvettintuleen. Kyse ei ole ainoastaan toisen henkilön herjaamisesta, vaan myös hänen uskonsa kohteen herjaamisesta hulluudeksi.

        Matteus 5
        22 ---- joka sanoo veljelleen: 'Senkin hölmö', on ansainnut Suuren neuvoston tuomion, ja se, joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen.

        Koeta nyt päättää, oletko laukkuryssä vai Raamatun_mukaan, hyvä mies/nainen. Ja kasva AIKUISEKSI siellä toteemipaalusi takana! Kukaan ei ole menossa HELVETTINtuleen, et edes sinä.


      • vartija-
        BranchOnly kirjoitti:

        Yleensä psykopaatit ovat älykkäitä eivätkä paukapäitä, mutta sinä taidat tehdä poikkeuksen. Adventismiin en ole perehtynyt, mutta ex-helluntailaisena tiedän aika tarkkaan, mitä siinä herätysliikkeessä opetetaan ja samalla senkin, millaisen kristillisen perinteen jatkumoa se Suomeen ulkomailta tulleena on. Siinä on ytimessä arminiolaisuus (jonka mukaan kaikkivaltias Jumala on siitä omituinen kaikkivaltias, ettei kykene vastustamaan ihmisen "vapaata tahtoa", joka on sivumennen sanoen täydellisen vieras käsite Raamatussa. Maksan tuhat euroa sille, joka löytää Raamatusta, siis KOKO Raamatusta, edes kolmesta kohtaa sanaparin "vapaa tahto"), kasteoppi on otettu baptisteilta, ja seassa on mm. vapaakirkollisuutta ja metodismia. Jos uskot helvetin olemassaoloon, mutta väität, ettei se sinua Kristuksessa olevana kiinnosta, sinun täytyy olla luonteeltasi psykopaatti (siis aivojen rakenteeltasi sellainen, ettet mahda sille mitään), koska et piittaa sinne menevien ihmisten kohtalosta. Tällaiseen mielentilaanko sinut on saattanut Kristus, joka sanoo etsivänsä ja löytävänsä KAIKKI kadonneet lampaat?

        Vain riivattu henkilö voi keksiä näin järkyttävää tekstiä, mitä BranchOnly kirjoittaa. Alkaako riivaajahenget olla irti, kun tällaisia henkilöitä on tullut seurakuntiin?

        Varo vain, ettet joudu pakenemaan sikoihin, jotka ovat jyrkänteen vierellä.


      • BranchOnly
        BranchOnly kirjoitti:

        Koeta nyt päättää, oletko laukkuryssä vai Raamatun_mukaan, hyvä mies/nainen. Ja kasva AIKUISEKSI siellä toteemipaalusi takana! Kukaan ei ole menossa HELVETTINtuleen, et edes sinä.

        Ja Raamatun_mukaan menee puolustamaan jotakuta, joka ei piittaa hevon paskaa siitä, joutuvatko jotkut ihmiset helvettiin vaiko eivät (kun kerran se helvetti niin vuorenvarmasti on olemassa)??!!! Oletko sinäkin täysin päästäsi vialla?? Jos joku tällä foorumilla sanoisi, ettei piittaa piirun vertaa siitä, paljonko tässä maassa raiskataan lapsia, ja minä kutsuisin häntä psykopaatiksi, sinä varmaan siinäkin tapauksessa lähettäisit tuon raamatunlausebumerangisi sielä toteemipaalusi takaa?! Eikö sinua yhtään hävetä? Olet tosiaankin ansainnut sen tittelin, jonka sinulle annoin.


      • BranchOnly
        vartija- kirjoitti:

        Vain riivattu henkilö voi keksiä näin järkyttävää tekstiä, mitä BranchOnly kirjoittaa. Alkaako riivaajahenget olla irti, kun tällaisia henkilöitä on tullut seurakuntiin?

        Varo vain, ettet joudu pakenemaan sikoihin, jotka ovat jyrkänteen vierellä.

        Oletko karsinassa jonkin jyrkänteen katveessa? Montako teitä on? Kannattaa opetella viheltämään, se saattaa saada ihmiset luulemaan teistä muuta kuin te olette. Joulun alla se tulee etenkin tarpeeseen. :D


      • laukkuryssä
        BranchOnly kirjoitti:

        Koeta nyt päättää, oletko laukkuryssä vai Raamatun_mukaan, hyvä mies/nainen. Ja kasva AIKUISEKSI siellä toteemipaalusi takana! Kukaan ei ole menossa HELVETTINtuleen, et edes sinä.

        No enhän minä ole edes väittänytkään, että olisin menossa Helvettiin. Mistä Sinä ole tuollaista saanut päähäsi?

        Helluntailaiset ja minä, jotka olemme Jeesukseen uskomme ja toivomme panneet, olemme menossa Taivaaseen. Asia on täsmälleen Niin! Ja Aamen!


      • utiu
        BranchOnly kirjoitti:

        Ja Raamatun_mukaan menee puolustamaan jotakuta, joka ei piittaa hevon paskaa siitä, joutuvatko jotkut ihmiset helvettiin vaiko eivät (kun kerran se helvetti niin vuorenvarmasti on olemassa)??!!! Oletko sinäkin täysin päästäsi vialla?? Jos joku tällä foorumilla sanoisi, ettei piittaa piirun vertaa siitä, paljonko tässä maassa raiskataan lapsia, ja minä kutsuisin häntä psykopaatiksi, sinä varmaan siinäkin tapauksessa lähettäisit tuon raamatunlausebumerangisi sielä toteemipaalusi takaa?! Eikö sinua yhtään hävetä? Olet tosiaankin ansainnut sen tittelin, jonka sinulle annoin.

        Näyttää sitten olevan niin, että riivaajahenkiä on liikenteessä, kun ovat ottaneet BranchOnlyn valtaansa. Voi sellaista seurakuntaa, joka saa vaivakseen tällaisen tapauksen.


    • kokoteksti

      Raamattu on luettava kokonaan.
      Oikeudenmukaisuus, armahtavaisuus, nämä ovat Jumalan ominaisuuksia, joita pitäisi ihmisen, Jumalan kuvan jollain tavoin heijastaa.
      Ihminen sai siis ajattelun taidon, mitä Jeesus tarkoitti näillä sanoilla fariseuksille: te ette näe minua ennen kuin sanotte: siunattu on Hän joka tulee Herran nimeen.
      Denarin päiväpalkka merkinnee samaa. Tahdon tälle viimeisellekin antaa saman kuin sinulle. Enkö saa tehdä omallani mitä tahdon.
      Jumala vihaa syntiä, mutta ei syntisiä.
      Viha lievittyy kun sen myöntää, emme saa haluta ketään kadotukseen koska viha johtuu ymmärtämättömyydestä.
      Kuolema ja Tuonela heitettiin tuliseen järveen, miten siellä enää olisi luotuja jos ne lakkaavat olemasta?

    • he9uabia78

      BranchOnly Kirjoitti:
      ""Missä kohtaa Raamattua muuten sanotaan (edes SUOMEKSI), että kuolema merkitsee iankaikkista eroa Jumalasta? Ei missäään. Ei yhtikäs missään. ""

      Tässä se sanotaan.

      2. Tess 1:6 koskapa Jumala katsoo oikeaksi kostaa ahdistuksella niille, jotka teitä ahdistavat,
      1:7 ja antaa teille, joita ahdistetaan, levon yhdessä meidän kanssamme, kun Herra Jeesus ilmestyy taivaasta voimansa enkelien kanssa
      1:8 tulen liekissä ja kostaa niille, jotka eivät tunne Jumalaa eivätkä ole kuuliaisia meidän Herramme Jeesuksen evankeliumille.
      1:9 Heitä kohtaa silloin rangaistukseksi iankaikkinen kadotus Herran kasvoista ja hänen voimansa kirkkaudesta,
      1:10 kun hän sinä päivänä tulee, että hän kirkastuisi pyhissänsä ja olisi ihmeteltävä kaikissa uskovissa, sillä te olette uskoneet meidän todistuksemme.

      Iankaikkinen kadotus Herran kasvoista, jae 1:9.

      • BranchOnly

        Kreikankielinen ilmaus on "olethron aionion", joka EI tarkoita iankaikkista kadotusta. Ja kun nyt ryhdyit Paavalia siteeraamaan, jospa siteeraisit häneltä edes seurakuntakirjeistä (Rom-2 Tess) YHDEN kohdan jokaisesta, jossa hän puhuu helvetistä. Siis helvetistä. iankaikkisesta rangaistuksen paikasta. Mikiköhän kummassa sieltä ei sellaista löydy?


      • Raamatun_mukaan
        BranchOnly kirjoitti:

        Kreikankielinen ilmaus on "olethron aionion", joka EI tarkoita iankaikkista kadotusta. Ja kun nyt ryhdyit Paavalia siteeraamaan, jospa siteeraisit häneltä edes seurakuntakirjeistä (Rom-2 Tess) YHDEN kohdan jokaisesta, jossa hän puhuu helvetistä. Siis helvetistä. iankaikkisesta rangaistuksen paikasta. Mikiköhän kummassa sieltä ei sellaista löydy?

        Mutta käännös siitä, ettei tuli sammu eikä mato kuole, on oikein käännetty, mikä tarkoittaa ikuista kidutusta tulessa. Helvetintuli on iankaikkinen rangaistus.


      • BranchOnly
        Raamatun_mukaan kirjoitti:

        Mutta käännös siitä, ettei tuli sammu eikä mato kuole, on oikein käännetty, mikä tarkoittaa ikuista kidutusta tulessa. Helvetintuli on iankaikkinen rangaistus.

        Jeesus puhuu siinä Jerusalemin lähellä olevasta Hinnomin laaksosta. Katsopa, millaista siellä on nykyään, ei näy ikuista tulta eikä matoja: https://www.google.fi/search?q=the valley of ge hinnom&rlz=1C1GCEA_enFI775FI775&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiF6ozhgabZAhWCdCwKHS1FDv0Q_AUICigB&biw=1680&bih=919#imgrc=Nw-HNACd4BZRsM:


      • sjsajksajk897
        Raamatun_mukaan kirjoitti:

        Mutta käännös siitä, ettei tuli sammu eikä mato kuole, on oikein käännetty, mikä tarkoittaa ikuista kidutusta tulessa. Helvetintuli on iankaikkinen rangaistus.

        Raamatun kääntäjät ja kielen spesialistit ovat kääntäneet sen noin. Minun pitää nyt valita, uskonko heitä vai sinua. Minä uskon niitä Raamatun kääntäjiä.


      • BranchOnly
        sjsajksajk897 kirjoitti:

        Raamatun kääntäjät ja kielen spesialistit ovat kääntäneet sen noin. Minun pitää nyt valita, uskonko heitä vai sinua. Minä uskon niitä Raamatun kääntäjiä.

        Uskon tunnustus se on tuokin. Peukku siitä. Tuo on aikuisen miehen/naisen puhetta.


      • mitäsnytsitten
        BranchOnly kirjoitti:

        Uskon tunnustus se on tuokin. Peukku siitä. Tuo on aikuisen miehen/naisen puhetta.

        joo pyri samaan !

        mikä se semmoinen hinnomin laakso on jossa ei tuli sammu koskaan!

        eikös kaatopaikat ole jo aikoja sitten sammuneet.


    • Samaatietä

      Kyllä minä uskon helvettiin. Harmi, kun en osaa yhtään perustella Raamatun valossa mitään.

      • Samaatietä

        Ja minä olen siittä tumpelo yksilö, ettei kotini ollut edes hengellinen. Äitini tuli myöhemmin uskoon, Isäni ei.
        Silti minä uskoin Jumalaan ja helvettiin jo alle kouluikäisenä, enkä edes muista miksi. Juttelin jo tuolloin Jumalalle.
        Täytyin jo aivan pienenä aina välillä yhtäkkiä PyhälläHengellä ja aloin laulamaan, ylistämään.
        Kait se siemen jostain oli kylvetty, mutta en muista missä ja kuka.
        Kamppailin muutaman vuoden ikäisenä kovastikkin pahan ja hyvän kanssa.
        Annoin niille jopa omat nimet.
        Mutta olen niin omituinen siinä suhteessa, etten osaa Raamattua juurikaan.
        Olen hämilläni tätä palstastakin.
        Osaan vain sanoa tuntevani, että kadotus on olemassa.


    • Jos aloittajan mielestä ei ole ikuista helvettiä, niin silloin Jeesus on kuollut ja kärsinyt turhaan!

      Jeesus kärsi ja kuoli nimenomaan sen tähden, ettei yhtäkään joka häneen uskoo niin kuin Raamattu sanoo, häntä tarvitsisi lähettää ikuisen tulen rangaistukseen.

      Jos Jeesuksen ristinkuolemaa ei olisi, olisimme kaikki tuomitut ikuiseen rangaistukseen tulihelvettiin.

      • markku.lievonen

        Kerroppa Raamatun sanoin. Kuka tekee uskon ihmisen sydämeen. Siis uskon JUMALAN lähettämään Jeesukseen.
        Jos et muista / tiedä, niin tarvittaessa voin tuoda sen eislle. Tekijä ei ole ihminen.


      • niinpäniiiin

        Saatanalla on jostain syystä tarve yrittää nyt väittää, ettei helvettiä olisi olemassa, minkä kaikki tietävät olevan valhe.

        Saatana on lähettänyt Suomi24:lle riivaajahengessä olevan BranchOnlyn, joka pilkkaa rivosti jokaista, joka ei taivu hänen painostukseensa. On turha väitellä enempää BranchOnlyn kanssa. Jumala on tuominnut BranchOnlyn.


    • markku.lievonen

      Mutta, joka tapauksessa KAIKKI JUMALAN LUOMAT ihmiset tulevat aikanaan kiittämän ja ylistämään JUMALAA.

      Toiseksi KAIKKI ihmiset ovat Hengellisesti kuolleessa tilassa / erossa JUMALASTA ja vain ja ainoastaan JUMALA on taho, joka mahdollistuu ihmisen tekemään eläväksi. Poistamaan eron.

      Jos olisi uskonnollisuuden opettama helvetti oppi todellisuutta ,- joka on siis vertauskuvainnollinen Jeesuksen opetus ihmisen turmeltuneesta olemusesta,- niin Raamatun kokonaisuus olisi erittäin ristiriitainen ja erikoisesti JUMALA ei olisi kaikkivaltias kaikkeudessaan.

      Juuri JUMALAN kaikkivaltiuuus on punainen lanka kokonaisuudessa. JUMALAN tahdolla ja sen teoteutumisella ei ole mitään estettä.

    • simppeliäilmanmutkia

      sinulla tuot ajankutusta piisaa näköjään samasta aiheesta.

      eikö se nyt ole selvä että KAIKKI hyvä tulee JUmalalta j a jopa pahakin tulee silloin kun tulee, mutta mitä sitten, ei se väksin tule keneenkään.

      Jeesus huutaa edelleen, joka janoaa, se tulkoon ja juokoon--"

      ihmisen vastuu ei ole mihinkään kadonnut eikä katoa.

      • simppeliäseon

        Jumala on järjestänyt luomakuntaansa hengitysilmankin, sitä on joka puolella, mutta ei auta yhtään jos lakkaan hengittämästä, kokeile jos et usko, Jumala EI hengitä puolestasi, saat kuolal ihan rauhassa ellet suostu tekemään omaa osuuttasi.


    • markku.lievonen

      Koko uskonnolllisuuden opetus perustuu siihen,- ettei JUMALA ole kaikkivaltias. Erikoisesti ihmisen tyhmyyttä / sokeutta edustaa käsite turmeltuneen ihmisen pelastumisesta, mite kuolleessa tilassa / kadotettuna / erossa JUMALASTA olevalla ihmisellä olisi kyky vaikuttaa pelastukseensa = on pelastua itsensä kautta.

      Juuri tuohon sokeuteen perustuu uskonnollisuuden väittämä, miten kadoksissa oleva ihminen ei ole käyttänyt kykyään pelastua kuten itse on käyttänyt. "Minä olen pelastunut,- hän ei ole pelastunut, koska ei omista uskoa Jeesukseen". "Minä tein uskonratkaisun,- hän ei viitsi tehdä".

      Ei, JUMALA on taho, joka aivoitti turmeltuneen ihmisen pelastamisen uhraamalla oman Poikansa maailman syntien sovitukseksi. Tähän ihmisellä ei ole osaa ei arpaa ja juuri JUMALA kaikkivaltiuudellaan tekee uskon ihmiseen. Joka ikinen JUMALAN luoma ihminen tulee ylistämään ja kiittämään kaikkivaltiasta JUMALAA ja Karitsaa Jeesusta Kristusta.

      Tottakai lihallinen uskonnolllinen ihminen mahtailee; "Minä olen uskossa ja pelastunut ja tuumailee, miten paljon ihmiskunnasta kidutetaankaan helvetin tulessa ihmisiä".

      Jos ihmisessä olisi jokin kyky tai lahja tai tekijä, jonka avulla ihminen voisi vaikuttaa JUMALAN lapseksi tulemiseensa , niin ihminen ei silloin olisi turmeltunut ja koko kuolleessa tilassa oleva olemus. JUMALA olisi näin valehteija. Ihminen on joko kuolleessa tilassa =erossa JUMALASTA tai ei.

    • Kirjakääröt

      Sananl.9:5 Biblia (1776). Tulkaat ja syökäät minun leivästäni, ja juokaat viinaa jonka minä sekoitin.

    • BranchOnly

      Tämä on vimeinen kirjoitukseni tällä foorumilla, koska aika aikaansa kutakin. Jumala on läsnä myös Sheolissa (Ps. 139:7-8), joten Hänestä ei VOI joutua iankaikkisesti eroon. Seurakunta on tuhoava Hadeksen (Tartaruksen, Hadeksen alimman tason) (Matt. 16:18), ja ne, jotka joutuvat Gehennaan, puhdistetaan tulella (Mark. 9:49). Jeesus tulee vetämään kaikki ihmiset tykönsä (Joh. 12:32), kaikki tehdään eläviksi Kristuksessa (1 Kor. 15:22) ja KAIKKI luodut tulevat kerran ylistämään Jumalaa ja Karitsaa (Ilm. 5:13). Joka ei halua uskoa, että Jumalan Karitsa otti pois koko maailman synnin vieden siten perusteet tuomiolta ja poistamalla kuilun Jumalan ja ihmisen väliltä, olkoot uskomatta. Jokainen polvi on kerran notkistuva ja kaikki tulevat ylistämään Jumalaa Jeesuksen Herruudesta, mitä ei voi tehdä muutoin kuin Pyhässä Hengessä, ja niin Jumala on oleva "kaikki KAIKISSA". Tämä foorumi on ollut opettavainen sikäli, että kolmessa tunnissa ehdin saamaan osakseni kaiken sen, mitä Jeesus sai aikoinaan osakseen fariseuksilta ja kirjanoppineilta (jotka uskoivat ihmisen vapaaseen tahtoon ja siihen perustuvaan vastuuseen Jumalan edessä sekä siihen, että heillä oli Mooseksen perillisinä Taatusti Oikea Helluntailainen Kirjoitusten Tulkinta). Joku paukapää möläyttää taatusti tähänkin jotakin alatyylisen hurskasta omavanhurskauden ja "raamatullisuutensa" toteemipaalun takaa, mutta minäpä en sitä enää lue. Näille helvettiin toivottajille ja riivatuksi kutsujille haluan sanoa kaikella rakkaudella: haistakaaa paska, muistakaa ottaa lääkkeet säännöllisesti ja kasvakaa aikuisiksi. Ja Jeshua-ukkeli: opettele hepreaa äläkä brassaile sillä Jeshua-termillä ikään kuin se tekisi sinusta jotenkin pyhemmän ja/tai oikeassa olevamman. Tuo on noloa tuo tuommoinen. Viimeksi kun kävin Tukholmassa, en selittänyt ystävilleni käyneeni "Stockholmissa", enkä Lontoon reissun jälkeen puhunut "Londonin reissusta". Puhu sinäkin suomea ja kirjoita suomeksi, jos kerran olet suomalainen.

      • tämä_on_tosi

        BranchOnly on riivaajahengen vallassa oleva paholaisen asiamies. Hän on tullut tänne takomaan valhetta, ettei ikuista helvetinrangaistusta olisi. Se on todellakin valhe. Ikuinen rangaistus tulisessa järvessä on olemassa.

        BranchOnly on ottanut taktiikakseen brassailla alkukielen osaamisellaan, mutta käyttää sitä vain harhauttaakseen epävarmoja uskovia. Toisena taktiikkana on syyttää törkeällä tavalla pyhää Jumala moittien helvetinrangaistusta rivoilla pilkkapuheilla.

        BranchOnly yrittää painostaa heikkoja uskovia puolelleen syyttelemällä niitä paukapäiksi ja psykopaateiksi, jotka pysyvät kiinni Raamatun ilmoituksessa, että helvetinrangaistus on olemassa. Joku heikko voi pelästyä ja taipua olemaan hiljaa asiasta. Älkää langetko tähän.

        Kun BranchOnly saa moitteita, hän kehotta menemään lääkäriin hakemaan mielenterveyslääkkeitä. Tällä tavalla hän yrittää murtaa heikkojen uskollisuutta Raamatulle. BranchOnly ei kaihda pilkata Pyhää Henkeä eikä syytellä toisia mielisairaaksi. Hänen suustaan puhuu riivaajahenki.

        BranchOnly on saanut Jumalalta tuomion ja hänet heitetään viimeisenä päivänä tuliseen järveen rikinkatkuisten liekkien sekaan, jossa häntä piinataan ikuisesti. BranchOnly tulee kiristelemään hampaitaan ja itkemää ikuisia aikojan tulen keskellä.

        "Minä sanon teille, ystävilleni: Älkää pelätkö niitä, jotka tappavat ruumiin mutta joiden valta ei ulotu sen pitemmälle. Kuulkaa, ketä teidän tulee pelätä. Pelätkää häntä, jolla on valta sekä tappaa ihminen että syöstä hänet helvettiin." (Luuk 12:4,5)


      • suurkiitos

        Kiitos sinulle Branch Only.Nämä täällä ovat niin täynnä itseään,tuomitsevat ihmisiä helvettiin.Ovat rakkaudettomia,YLPEITÄ hirviöitä.Heissä itsessään on riivaajahenki!


      • uiooh
        suurkiitos kirjoitti:

        Kiitos sinulle Branch Only.Nämä täällä ovat niin täynnä itseään,tuomitsevat ihmisiä helvettiin.Ovat rakkaudettomia,YLPEITÄ hirviöitä.Heissä itsessään on riivaajahenki!

        Sinä taidat olla itse BranchOnly, mutta toisella nimimerkillä. Kukaan ei ole sinun puolellasi.


      • suurkiitosbranch
        uiooh kirjoitti:

        Sinä taidat olla itse BranchOnly, mutta toisella nimimerkillä. Kukaan ei ole sinun puolellasi.

        Sorry nyt vaan,en ole Branch,olen ihan oma itteni ja todella kiitän häntä.Hän ei alennu samaan lapsellisuuteen kuten eräät tietyt persoonat,eri nimim.kehuvat itseään,kiroavat eri mieltä olevia.Te olette itsestä pe...leestä.


      • uiooh
        suurkiitosbranch kirjoitti:

        Sorry nyt vaan,en ole Branch,olen ihan oma itteni ja todella kiitän häntä.Hän ei alennu samaan lapsellisuuteen kuten eräät tietyt persoonat,eri nimim.kehuvat itseään,kiroavat eri mieltä olevia.Te olette itsestä pe...leestä.

        Kaikenlaisia paatuneita valehtelijoita on liikkeellä. Voi sinua raukkaa.

        BranchOnly on yksi törkeimmistä pilkkaajista, mitä on. Hän levittää valheita ja puhuu kuin käärme. Onneksi hän ei saanut peloteltua ketään puolelleen.


      • JeshuaisKing

        Rakkaus tarkoittaa sitä, että kerrotaan totuus, että ihminen voisi pelastua.

        Jeesus kantoi KAIKEN synnin, Hän tuli synniksi, että niiden, jotka ottavat Hänet vastaan, ei tarvitse kärsiä synnin seurausta, joka on kuolema.

        Jos luet raamattua, niin siellä kyllä kerrotaan selkeästi, että on olemassa Jumalan lapsia ja perkeleen lapsia.
        Ja ihminen kuuluu jommalle kummalle puolelle.
        TIetenkin jos ei usko raamattuun, niin silloinhan ei ole väliä mitä siellä lukee, ja sellaisen ihmisen on turha edes väitellä, onko helvettiä vai ei.
        Olkoon paikan nimi mikä hyvänsä, niin se on kuitenkin raamatussa selkeästi, että vanhurskas ja syntinen eivät ole loppujen lopuksi samassa paikassa.
        Syntisten paikka on kadotus, vanhurskaitten taivasten valtakunta.

        Jumala ei ole kiduttaja, mutta Hänen tuomionsa ovat oikeat.
        Jumala on rakkaus, mutta Hän on myös kiivas Jumala.
        Tänä päivänä terve Jumalan pelko ei enää ole muodikasta, vaan alennetaan Jumala ja Jeesus ihmisen tasolle, ja puhutaan vain ja ainoastaan rakkaudesta.
        Kaiken tulisi olla tasapainossa, ja silti missään ei puhuta enää parannuksen teosta.
        Kuitenkin olisi otettava koko raamattu, ei vain niiltä osin, jotka ovat mukavia ja sopivat nyt minun elämääni.
        Lähtökohtasi on mielestäni väärä, jos ajattelet, että Jumala kiduttaisi ihmistä helvetissä.
        Ei Jumala ole syypää, vaan ihminen joutuu helvettiin OMIEN syntiensä takia, jos ei ole ottanut Kristusta sovitusuhriksi, syntymällä uudesti ylhäältä.

        Ei Jumala ole pahan kiusattavissa, eikä Jumala ketään kiusaa.
        Tämähän on suoraan sanottun raamatussa:
        Jaak. 1:12 Autuas se mies, joka kiusauksen kestää, sillä kun hänet on koeteltu, on hän saava elämän kruunun, jonka Herra on luvannut niille, jotka häntä rakastavat!
        13 Älköön kukaan, kiusauksessa ollessaan, sanoko: "Jumala minua kiusaa"; sillä Jumala ei ole pahan kiusattavissa, eikä hän ketään kiusaa.
        14 Vaan jokaista kiusaa hänen oma himonsa, joka häntä vetää ja houkuttelee;
        15 kun sitten himo on tullut raskaaksi, synnyttää se synnin, mutta kun synti on täytetty, synnyttää se kuoleman.
        16 Älkää eksykö, rakkaat veljeni.
        17 Jokainen hyvä anti ja jokainen täydellinen lahja tulee ylhäältä, valkeuksien Isältä, jonka tykönä ei ole muutosta, ei vaihteen varjoa.

        Täytyy vähän ihmetellä tuota kirjoitustasi jossa väärensit Jumalan sanan, sillä kyllähän tämä maailma on tulelle talletettu.
        Eli taidat uskoa jehovalaisten tavoin, että tämä ”kaunis” maailma jää, ja se rakennetaan uudelleen.
        No ei rakenneta. Tämä maailma on synnytystuskissa loppuun saakka, ja kuten synnytystuskilla on tapana, niin ne kiihtyvät loppua kohden.
        Ensimmäinen tuhoutui vedenpaisumuksessa, toinen tuhoutuu tulen kautta.

        Mikä rooli saatanalle jää, jos Jeshua ei tuomitse ketään kadotukseen? Ja tämäkin löytyy sanasta, eli Hänellä on kaikki tuomiovalta.

        Mutta nykyiset taivaat ja maa ovat samalla sanalla talletetut tulelle, säästetyt jumalattomain ihmisten tuomion ja kadotuksen päivään.

        (Päivä on yksikössä joten mikään teologia ei voi eritellä tuomion päivää ja kadotuksen päivää erillisiksi.)

        1 Kor 6:9 Vai ettekö tiedä, etteivät väärät saa periä Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö. Eivät huorintekijät, ei epäjumalanpalvelijat, ei avionrikkojat, ei hekumoitsijat eikä miehimykset,
        10 eivät varkaat, ei ahneet,ei juomarit, ei pilkkaajat eivätkä anastajat saa periä Jumalan valtakuntaa.

        Eli jos ei ole Jumalan valtakunnassa, niin on jossain toisessa paikassa, ja siellä toisessa paikassa Jumala ei ole.

        Mikä on kadotus?
        Jokin paikka, olotila, mikä se ikinä onkaan, niin se ei todellakaan ole Jumalan luona oleva paikka tai Jumalan tahdon mukainen tila. Se ei ole mitään hyvää ja tavoiteltavaa, vaan se täydellinen vastakohta Jumalan läsnäololle, uudelle Jerusalemille.

        Paavali puhuu kadotuksesta (abaddon) useassakin kohdassa.

        Sillä se ristin sana on sitä hullutusta kadotetuille, mutta meille, jotka elämme, se on se Jumalan voima.

        Sekä aramea, että kreikka yhdistävät jakeet 18 ja 19 tuolla ”kadottavalla” sanalla,
        אבד, josta myös ”kadotus” (abaddon) tulee.

        ...heidän loppunsa on kadotus...
        דחרתהון אבדנא הי הנון דאלההון כרסהון

        ja käytetään samaa sanaa abaddon.

        Heitä kohtaa silloin rangaistukseksi iankaikkinen kadotus Herran kasvoista ja hänen voimansa kirkkaudesta,

        Nämä palkitaan siinä tuomiossa iankaikkisella kadotuksella, meidän Herramme kasvoista ja hänen
        voimansa kirkkaudesta.

        ja taas käyttössä sana abaddon
        דהנון בדינא נתפרעון אבדנא דלעלם מן פרצופה דמרן

        Mutta ne, jotka rikastua tahtovat, lankeavat kiusaukseen ja paulaan ja moniin mielettömiin ja vahingollisiin himoihin, jotka upottavat ihmiset turmioon ja kadotukseen.
        Tässäkin käytössä sana abaddon.

        Mutta ne, jotka tahtovat rikastua, lankeavat kiusauksiin ja ansoihin, ja moniin himoihin, jotka ovat
        tyhmiä ja vahingollisia, ja he vajoavat siinä ihmislasten tuhossa ja kadotuksessa.
        אילין דין דצבין למעתר נפלין בנסיונא ובפחא
        וברגיגתא סגיאתא דסכלן ומסגפן ומטבען לבנינשׁ
        בחבלא ובאבדנא׃


      • Raamatun_mukaan
        JeshuaisKing kirjoitti:

        Rakkaus tarkoittaa sitä, että kerrotaan totuus, että ihminen voisi pelastua.

        Jeesus kantoi KAIKEN synnin, Hän tuli synniksi, että niiden, jotka ottavat Hänet vastaan, ei tarvitse kärsiä synnin seurausta, joka on kuolema.

        Jos luet raamattua, niin siellä kyllä kerrotaan selkeästi, että on olemassa Jumalan lapsia ja perkeleen lapsia.
        Ja ihminen kuuluu jommalle kummalle puolelle.
        TIetenkin jos ei usko raamattuun, niin silloinhan ei ole väliä mitä siellä lukee, ja sellaisen ihmisen on turha edes väitellä, onko helvettiä vai ei.
        Olkoon paikan nimi mikä hyvänsä, niin se on kuitenkin raamatussa selkeästi, että vanhurskas ja syntinen eivät ole loppujen lopuksi samassa paikassa.
        Syntisten paikka on kadotus, vanhurskaitten taivasten valtakunta.

        Jumala ei ole kiduttaja, mutta Hänen tuomionsa ovat oikeat.
        Jumala on rakkaus, mutta Hän on myös kiivas Jumala.
        Tänä päivänä terve Jumalan pelko ei enää ole muodikasta, vaan alennetaan Jumala ja Jeesus ihmisen tasolle, ja puhutaan vain ja ainoastaan rakkaudesta.
        Kaiken tulisi olla tasapainossa, ja silti missään ei puhuta enää parannuksen teosta.
        Kuitenkin olisi otettava koko raamattu, ei vain niiltä osin, jotka ovat mukavia ja sopivat nyt minun elämääni.
        Lähtökohtasi on mielestäni väärä, jos ajattelet, että Jumala kiduttaisi ihmistä helvetissä.
        Ei Jumala ole syypää, vaan ihminen joutuu helvettiin OMIEN syntiensä takia, jos ei ole ottanut Kristusta sovitusuhriksi, syntymällä uudesti ylhäältä.

        Ei Jumala ole pahan kiusattavissa, eikä Jumala ketään kiusaa.
        Tämähän on suoraan sanottun raamatussa:
        Jaak. 1:12 Autuas se mies, joka kiusauksen kestää, sillä kun hänet on koeteltu, on hän saava elämän kruunun, jonka Herra on luvannut niille, jotka häntä rakastavat!
        13 Älköön kukaan, kiusauksessa ollessaan, sanoko: "Jumala minua kiusaa"; sillä Jumala ei ole pahan kiusattavissa, eikä hän ketään kiusaa.
        14 Vaan jokaista kiusaa hänen oma himonsa, joka häntä vetää ja houkuttelee;
        15 kun sitten himo on tullut raskaaksi, synnyttää se synnin, mutta kun synti on täytetty, synnyttää se kuoleman.
        16 Älkää eksykö, rakkaat veljeni.
        17 Jokainen hyvä anti ja jokainen täydellinen lahja tulee ylhäältä, valkeuksien Isältä, jonka tykönä ei ole muutosta, ei vaihteen varjoa.

        Täytyy vähän ihmetellä tuota kirjoitustasi jossa väärensit Jumalan sanan, sillä kyllähän tämä maailma on tulelle talletettu.
        Eli taidat uskoa jehovalaisten tavoin, että tämä ”kaunis” maailma jää, ja se rakennetaan uudelleen.
        No ei rakenneta. Tämä maailma on synnytystuskissa loppuun saakka, ja kuten synnytystuskilla on tapana, niin ne kiihtyvät loppua kohden.
        Ensimmäinen tuhoutui vedenpaisumuksessa, toinen tuhoutuu tulen kautta.

        Mikä rooli saatanalle jää, jos Jeshua ei tuomitse ketään kadotukseen? Ja tämäkin löytyy sanasta, eli Hänellä on kaikki tuomiovalta.

        Mutta nykyiset taivaat ja maa ovat samalla sanalla talletetut tulelle, säästetyt jumalattomain ihmisten tuomion ja kadotuksen päivään.

        (Päivä on yksikössä joten mikään teologia ei voi eritellä tuomion päivää ja kadotuksen päivää erillisiksi.)

        1 Kor 6:9 Vai ettekö tiedä, etteivät väärät saa periä Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö. Eivät huorintekijät, ei epäjumalanpalvelijat, ei avionrikkojat, ei hekumoitsijat eikä miehimykset,
        10 eivät varkaat, ei ahneet,ei juomarit, ei pilkkaajat eivätkä anastajat saa periä Jumalan valtakuntaa.

        Eli jos ei ole Jumalan valtakunnassa, niin on jossain toisessa paikassa, ja siellä toisessa paikassa Jumala ei ole.

        Mikä on kadotus?
        Jokin paikka, olotila, mikä se ikinä onkaan, niin se ei todellakaan ole Jumalan luona oleva paikka tai Jumalan tahdon mukainen tila. Se ei ole mitään hyvää ja tavoiteltavaa, vaan se täydellinen vastakohta Jumalan läsnäololle, uudelle Jerusalemille.

        Paavali puhuu kadotuksesta (abaddon) useassakin kohdassa.

        Sillä se ristin sana on sitä hullutusta kadotetuille, mutta meille, jotka elämme, se on se Jumalan voima.

        Sekä aramea, että kreikka yhdistävät jakeet 18 ja 19 tuolla ”kadottavalla” sanalla,
        אבד, josta myös ”kadotus” (abaddon) tulee.

        ...heidän loppunsa on kadotus...
        דחרתהון אבדנא הי הנון דאלההון כרסהון

        ja käytetään samaa sanaa abaddon.

        Heitä kohtaa silloin rangaistukseksi iankaikkinen kadotus Herran kasvoista ja hänen voimansa kirkkaudesta,

        Nämä palkitaan siinä tuomiossa iankaikkisella kadotuksella, meidän Herramme kasvoista ja hänen
        voimansa kirkkaudesta.

        ja taas käyttössä sana abaddon
        דהנון בדינא נתפרעון אבדנא דלעלם מן פרצופה דמרן

        Mutta ne, jotka rikastua tahtovat, lankeavat kiusaukseen ja paulaan ja moniin mielettömiin ja vahingollisiin himoihin, jotka upottavat ihmiset turmioon ja kadotukseen.
        Tässäkin käytössä sana abaddon.

        Mutta ne, jotka tahtovat rikastua, lankeavat kiusauksiin ja ansoihin, ja moniin himoihin, jotka ovat
        tyhmiä ja vahingollisia, ja he vajoavat siinä ihmislasten tuhossa ja kadotuksessa.
        אילין דין דצבין למעתר נפלין בנסיונא ובפחא
        וברגיגתא סגיאתא דסכלן ומסגפן ומטבען לבנינשׁ
        בחבלא ובאבדנא׃

        Tämä kadotus, ikuinen ero Jumalasta, on ikuista tuskaa liekkien keskellä, missä kiristellään hampaita ja itketään. Helvetti on totta ja se on Raamatussa.

        Matteus 3
        7 Mutta kun Johannes näki, että hänen kasteelleen oli tulossa myös monia fariseuksia ja saddukeuksia, hän sanoi heille: "Te käärmeen sikiöt! Kuka teille on sanonut, että te voitte välttää tulevan vihan? 8 Tehkää hedelmää, jossa kääntymyksenne näkyy! 9 Älkää luulko, että voitte ajatella: 'Olemmehan me Abrahamin lapsia.' Minä sanon teille: Jumala pystyy herättämään Abrahamille lapsia vaikka näistä kivistä. 10 Kirves on jo pantu puun juurelle. Jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, kaadetaan ja heitetään tuleen... 12 Hänellä on kädessään viskain, ja sillä hän puhdistaa puimatantereensa viljan. Jyvät hän kokoaa aittaansa, mutta ruumenet hän polttaa tulessa, joka ei koskaan sammu."

        Matteus 25
        41 "Sitten hän sanoo vasemmalla puolellaan oleville: 'Menkää pois minun luotani, te kirotut, ikuiseen tuleen, joka on varattu Saatanalle ja hänen enkeleilleen. 42 Minun oli nälkä, mutta te ette antaneet minulle ruokaa. Minun oli jano, mutta te ette antaneet minulle juotavaa. 43 Minä olin koditon, mutta te ette ottaneet minua luoksenne. Minä olin alasti, mutta te ette vaatettaneet minua. Minä olin sairas ja vankilassa, mutta te ette käyneet minua katsomassa.'
        44 "Silloin nämäkin kysyvät: 'Herra, milloin me näimme sinut nälissäsi tai janoissasi, kodittomana tai alasti, tai sairaana tai vankilassa, emmekä auttaneet sinua?' 45 Silloin hän vastaa heille: 'Totisesti: kaiken, minkä te olette jättäneet tekemättä yhdelle näistä vähäisimmistä, sen te olette jättäneet tekemättä minulle.'
        46 "Ja niin he lähtevät, toiset iankaikkiseen rangaistukseen, mutta vanhurskaat iankaikkiseen elämään."

        Daniel 12
        2 Monet maan tomussa nukkuvista heräävät, toiset ikuiseen elämään, toiset häpeään ja ikuiseen kauhuun.

        Matteus 13
        41 Ihmisen Poika lähettää enkelinsä, ja he kokoavat hänen valtakunnastaan kaikki, jotka viettelevät pahaan ja harjoittavat vääryyttä. 42 Enkelit heittävät heidät tuliseen pätsiin, ja siellä itketään ja kiristellään hampaita.

        Luukas 16
        23 Kun hän tuonelan tuskissa kohotti katseensa, hän näki kaukana Abrahamin ja Lasaruksen hänen rintaansa vasten. 24 Silloin hän huusi: 'Isä Abraham, armahda minua! Lähetä Lasarus tänne, että hän kastaisi sormenpäänsä veteen ja vilvoittaisi kieltäni. Näissä liekeissä on kauhea olla.' 25 Mutta Abraham sanoi: 'Muista, poikani, että sinä sait eläessäsi hyvän osan, Lasarus huonon. Nyt hän saa täällä vaivoihinsa lohdun, mutta sinä saat kärsiä tuskaa. 26 Sitä paitsi meidän välillämme on syvä, ylipääsemätön kuilu, niin ettei täältä kukaan voi tulla teidän luoksenne, vaikka tahtoisikin, eikä sieltä pääse kukaan kuilun yli meidän puolellemme.' 27 Rikas mies sanoi: 'Isä, minä pyydän, lähetä hänet sitten vanhempieni taloon. 28 Minulla on viisi veljeä -- hänen pitäisi varoittaa heitä, etteivät hekin joutuisi tähän kärsimyksen paikkaan.'

        Ilmestyskirja 14
        10 joutuu yhtä lailla juomaan Jumalan vihan viiniä, joka laimentamattomana on kaadettu Jumalan vihan maljaan. Häntä kidutetaan tulessa ja rikin katkussa pyhien enkelien ja Karitsan edessä. 11 Tulesta, joka ihmisiä kiduttaa, nousee savu aina ja ikuisesti. Heillä ei ole päivän, ei yön lepoa -- ei niillä, jotka kumartavat petoa ja sen kuvaa, eikä kenelläkään, joka ottaa pedon nimen merkikseen.

        Jesaja 66
        24 Ja kun he lähtevät ulos, he näkevät niiden ruumiit, jotka ovat minusta luopuneet.
        Mato, joka niitä kalvaa, ei kuole, liekki, joka niitä nuolee, ei sammu.

        Ilmestyskirja 19:
        2 Oikeat ja vanhurskaat ovat hänen tuomionsa. Hän on tuominnut suuren porton, joka turmeli maailman iljetyksillään, hän on kostanut portolle palvelijoidensa veren. 3 Taas kuului ääni: -- Halleluja! Porton roviosta nousee savu aina ja ikuisesti.
        -----
        20 Mutta peto otettiin kiinni, samoin väärä profeetta, joka pedon nimissä oli tehnyt tunnustekoja ja johtanut harhaan sen merkin ottaneet ja sen kuvaa kumartaneet ihmiset. Ne molemmat heitettiin elävinä tuliseen järveen rikinkatkuisten lieskojen keskelle.


      • 1234567---
        Raamatun_mukaan kirjoitti:

        Tämä kadotus, ikuinen ero Jumalasta, on ikuista tuskaa liekkien keskellä, missä kiristellään hampaita ja itketään. Helvetti on totta ja se on Raamatussa.

        Matteus 3
        7 Mutta kun Johannes näki, että hänen kasteelleen oli tulossa myös monia fariseuksia ja saddukeuksia, hän sanoi heille: "Te käärmeen sikiöt! Kuka teille on sanonut, että te voitte välttää tulevan vihan? 8 Tehkää hedelmää, jossa kääntymyksenne näkyy! 9 Älkää luulko, että voitte ajatella: 'Olemmehan me Abrahamin lapsia.' Minä sanon teille: Jumala pystyy herättämään Abrahamille lapsia vaikka näistä kivistä. 10 Kirves on jo pantu puun juurelle. Jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, kaadetaan ja heitetään tuleen... 12 Hänellä on kädessään viskain, ja sillä hän puhdistaa puimatantereensa viljan. Jyvät hän kokoaa aittaansa, mutta ruumenet hän polttaa tulessa, joka ei koskaan sammu."

        Matteus 25
        41 "Sitten hän sanoo vasemmalla puolellaan oleville: 'Menkää pois minun luotani, te kirotut, ikuiseen tuleen, joka on varattu Saatanalle ja hänen enkeleilleen. 42 Minun oli nälkä, mutta te ette antaneet minulle ruokaa. Minun oli jano, mutta te ette antaneet minulle juotavaa. 43 Minä olin koditon, mutta te ette ottaneet minua luoksenne. Minä olin alasti, mutta te ette vaatettaneet minua. Minä olin sairas ja vankilassa, mutta te ette käyneet minua katsomassa.'
        44 "Silloin nämäkin kysyvät: 'Herra, milloin me näimme sinut nälissäsi tai janoissasi, kodittomana tai alasti, tai sairaana tai vankilassa, emmekä auttaneet sinua?' 45 Silloin hän vastaa heille: 'Totisesti: kaiken, minkä te olette jättäneet tekemättä yhdelle näistä vähäisimmistä, sen te olette jättäneet tekemättä minulle.'
        46 "Ja niin he lähtevät, toiset iankaikkiseen rangaistukseen, mutta vanhurskaat iankaikkiseen elämään."

        Daniel 12
        2 Monet maan tomussa nukkuvista heräävät, toiset ikuiseen elämään, toiset häpeään ja ikuiseen kauhuun.

        Matteus 13
        41 Ihmisen Poika lähettää enkelinsä, ja he kokoavat hänen valtakunnastaan kaikki, jotka viettelevät pahaan ja harjoittavat vääryyttä. 42 Enkelit heittävät heidät tuliseen pätsiin, ja siellä itketään ja kiristellään hampaita.

        Luukas 16
        23 Kun hän tuonelan tuskissa kohotti katseensa, hän näki kaukana Abrahamin ja Lasaruksen hänen rintaansa vasten. 24 Silloin hän huusi: 'Isä Abraham, armahda minua! Lähetä Lasarus tänne, että hän kastaisi sormenpäänsä veteen ja vilvoittaisi kieltäni. Näissä liekeissä on kauhea olla.' 25 Mutta Abraham sanoi: 'Muista, poikani, että sinä sait eläessäsi hyvän osan, Lasarus huonon. Nyt hän saa täällä vaivoihinsa lohdun, mutta sinä saat kärsiä tuskaa. 26 Sitä paitsi meidän välillämme on syvä, ylipääsemätön kuilu, niin ettei täältä kukaan voi tulla teidän luoksenne, vaikka tahtoisikin, eikä sieltä pääse kukaan kuilun yli meidän puolellemme.' 27 Rikas mies sanoi: 'Isä, minä pyydän, lähetä hänet sitten vanhempieni taloon. 28 Minulla on viisi veljeä -- hänen pitäisi varoittaa heitä, etteivät hekin joutuisi tähän kärsimyksen paikkaan.'

        Ilmestyskirja 14
        10 joutuu yhtä lailla juomaan Jumalan vihan viiniä, joka laimentamattomana on kaadettu Jumalan vihan maljaan. Häntä kidutetaan tulessa ja rikin katkussa pyhien enkelien ja Karitsan edessä. 11 Tulesta, joka ihmisiä kiduttaa, nousee savu aina ja ikuisesti. Heillä ei ole päivän, ei yön lepoa -- ei niillä, jotka kumartavat petoa ja sen kuvaa, eikä kenelläkään, joka ottaa pedon nimen merkikseen.

        Jesaja 66
        24 Ja kun he lähtevät ulos, he näkevät niiden ruumiit, jotka ovat minusta luopuneet.
        Mato, joka niitä kalvaa, ei kuole, liekki, joka niitä nuolee, ei sammu.

        Ilmestyskirja 19:
        2 Oikeat ja vanhurskaat ovat hänen tuomionsa. Hän on tuominnut suuren porton, joka turmeli maailman iljetyksillään, hän on kostanut portolle palvelijoidensa veren. 3 Taas kuului ääni: -- Halleluja! Porton roviosta nousee savu aina ja ikuisesti.
        -----
        20 Mutta peto otettiin kiinni, samoin väärä profeetta, joka pedon nimissä oli tehnyt tunnustekoja ja johtanut harhaan sen merkin ottaneet ja sen kuvaa kumartaneet ihmiset. Ne molemmat heitettiin elävinä tuliseen järveen rikinkatkuisten lieskojen keskelle.

        SAA SUURET JA PIENET KUMARTAMAAN ITSEÄÄN PETO 666. Jumalan viha tulee kohdistumaan pedon kumartajiin, ja tulta tulee riittämään.

        Vielä muistutukseksi: Pedonmerkki on sunnuntai, ihmiskäsky pyhäksi. . . Jumalan merkki on sapatti.
        Tulee valita oikein, että pääsee tempaukseen mukaan kun Jeesus tulee toisen kerran.


      • saviseutulainen

        Jumala ei totisesti tahtoisi yhdenkään ihmisen joutuvan kadotukseen, jota ei ole alunperin edes ihmiselle tarkoitettu, vaan perkeleelle ja sen saatanallisille joukoille.
        Jokaisen ihmisen Jumala tahtoisi pelastuvan. Ja siihen Hän suuressa armossaan ja rakkaudessaan tarjoaa jokaiselle ihmiselle ihanan mahdollisuuden.

        Joh. 3:16
        Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että Hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen ( Jeesukseen Kristukseen ) uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.


      • dfgd
        saviseutulainen kirjoitti:

        Jumala ei totisesti tahtoisi yhdenkään ihmisen joutuvan kadotukseen, jota ei ole alunperin edes ihmiselle tarkoitettu, vaan perkeleelle ja sen saatanallisille joukoille.
        Jokaisen ihmisen Jumala tahtoisi pelastuvan. Ja siihen Hän suuressa armossaan ja rakkaudessaan tarjoaa jokaiselle ihmiselle ihanan mahdollisuuden.

        Joh. 3:16
        Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että Hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen ( Jeesukseen Kristukseen ) uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.

        Siitä huolimatta suurin osa uskovista joutuu helvetintuleen. Moni uskova huutaa oven takan Jeesukselle Herra Herra, ja heidät tuomitaan helvetintuleen.

        Lk 13: 23 Joku kysyi häneltä: "Herra, onko niin, että vain harvat pelastuvat?" Jeesus vastasi: 24 "Kilvoitelkaa päästäksenne sisään ahtaasta ovesta. Minä sanon teille: monet yrittävät mennä sisään mutta eivät siihen kykene.

        25 "Tulee hetki, jolloin talon isäntä nousee ja sulkee oven. Kun te sitten seisotte ulkona, kolkutatte ovelle ja huudatte: 'Herra, avaa meille!', hän vastaa: 'Keitä te olette? En tunne teitä.' 26 Silloin te alatte selittää: 'Mehän söimme ja joimme sinun kanssasi, ja sinä opetit meidän kaduillamme.' 27 Mutta hän sanoo: 'Keitä te olette? En tunne teitä. Menkää pois minun luotani, kaikki te vääryydentekijät.'


      • saviseutulainen
        dfgd kirjoitti:

        Siitä huolimatta suurin osa uskovista joutuu helvetintuleen. Moni uskova huutaa oven takan Jeesukselle Herra Herra, ja heidät tuomitaan helvetintuleen.

        Lk 13: 23 Joku kysyi häneltä: "Herra, onko niin, että vain harvat pelastuvat?" Jeesus vastasi: 24 "Kilvoitelkaa päästäksenne sisään ahtaasta ovesta. Minä sanon teille: monet yrittävät mennä sisään mutta eivät siihen kykene.

        25 "Tulee hetki, jolloin talon isäntä nousee ja sulkee oven. Kun te sitten seisotte ulkona, kolkutatte ovelle ja huudatte: 'Herra, avaa meille!', hän vastaa: 'Keitä te olette? En tunne teitä.' 26 Silloin te alatte selittää: 'Mehän söimme ja joimme sinun kanssasi, ja sinä opetit meidän kaduillamme.' 27 Mutta hän sanoo: 'Keitä te olette? En tunne teitä. Menkää pois minun luotani, kaikki te vääryydentekijät.'

        Sitä suuremmalla syyllä meidän tulee pitää kiinni Jeesuksesta Kristuksesta. Uskoa ja luottaa Häneen. Kaikessa turvata Herraan Jeesukseen.
        "Joka huutaa avuksi Herran nimeä, se pelastuu".


      • ryym
        saviseutulainen kirjoitti:

        Sitä suuremmalla syyllä meidän tulee pitää kiinni Jeesuksesta Kristuksesta. Uskoa ja luottaa Häneen. Kaikessa turvata Herraan Jeesukseen.
        "Joka huutaa avuksi Herran nimeä, se pelastuu".

        Huutaminen ei ole ainoa pelastuksen edellytys. Jumalan tahdon tekeminen on pelastuksen edellytys myös nimen huutajille. Kuten Jeesus sanoo, lain rikkojat eivät saa armoa, jos ei tee parannusta lain rikkomisesta.

        Mt 7:
        21. Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
        22. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
        23. Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.


      • Usko.Toivonen

        Saulus tarsolainen noudatti lakia, mutta ei huutanut avukseen Herranaan Jeesusta.

        Ja kohdatessaan Jeesuksen Damaskon tiellä, Saulus joutui kysymään:
        " Kuka olet Herra? "

        Jeesus tuntee omansa ja Jeesuksen omat tuntevat Herransa Jeesuksen.

        14. Minä olen se hyvä paimen, ja minä tunnen omani, ja minun omani tuntevat minut,
        15. niinkuin Isä tuntee minut ja minä tunnen Isän; ja minä annan henkeni lammasten edestä.
        ( Joh. 10. )

        Ja uskovan tuntomerkki oli vainolaisen, Sauluksen ylipapeilta saamassa vangitsemiskirjeessä:

        13. Mutta Ananias vastasi: "Herra, minä olen monelta kuullut siitä miehestä, kuinka paljon pahaa hän on tehnyt sinun pyhillesi Jerusalemissa;
        14. ja täälläkin hänellä on ylipapeilta valtuus vangita kaikki, jotka sinun nimeäsi avuksi huutavat".
        ( Apt. 9. )

        Uskova, Jeesuksen pyhä, huutaa avukseen Herranaan Jeesusta, kuten Sauluskin myöhemmin ja hänestä tuli uusi luomus Jeesuksessa Kristuksessa.

        Siispä, Matteus 7. kohdan mainitut eivät ole Jeesuksen omia, Jeesuksen pyhiä, eivätkä ole koskaan olleetkaan, koska Jeesus sanoo:

        "Minä en ole koskaan teitä tuntenut; "


      • sitaatti
        JeshuaisKing kirjoitti:

        Rakkaus tarkoittaa sitä, että kerrotaan totuus, että ihminen voisi pelastua.

        Jeesus kantoi KAIKEN synnin, Hän tuli synniksi, että niiden, jotka ottavat Hänet vastaan, ei tarvitse kärsiä synnin seurausta, joka on kuolema.

        Jos luet raamattua, niin siellä kyllä kerrotaan selkeästi, että on olemassa Jumalan lapsia ja perkeleen lapsia.
        Ja ihminen kuuluu jommalle kummalle puolelle.
        TIetenkin jos ei usko raamattuun, niin silloinhan ei ole väliä mitä siellä lukee, ja sellaisen ihmisen on turha edes väitellä, onko helvettiä vai ei.
        Olkoon paikan nimi mikä hyvänsä, niin se on kuitenkin raamatussa selkeästi, että vanhurskas ja syntinen eivät ole loppujen lopuksi samassa paikassa.
        Syntisten paikka on kadotus, vanhurskaitten taivasten valtakunta.

        Jumala ei ole kiduttaja, mutta Hänen tuomionsa ovat oikeat.
        Jumala on rakkaus, mutta Hän on myös kiivas Jumala.
        Tänä päivänä terve Jumalan pelko ei enää ole muodikasta, vaan alennetaan Jumala ja Jeesus ihmisen tasolle, ja puhutaan vain ja ainoastaan rakkaudesta.
        Kaiken tulisi olla tasapainossa, ja silti missään ei puhuta enää parannuksen teosta.
        Kuitenkin olisi otettava koko raamattu, ei vain niiltä osin, jotka ovat mukavia ja sopivat nyt minun elämääni.
        Lähtökohtasi on mielestäni väärä, jos ajattelet, että Jumala kiduttaisi ihmistä helvetissä.
        Ei Jumala ole syypää, vaan ihminen joutuu helvettiin OMIEN syntiensä takia, jos ei ole ottanut Kristusta sovitusuhriksi, syntymällä uudesti ylhäältä.

        Ei Jumala ole pahan kiusattavissa, eikä Jumala ketään kiusaa.
        Tämähän on suoraan sanottun raamatussa:
        Jaak. 1:12 Autuas se mies, joka kiusauksen kestää, sillä kun hänet on koeteltu, on hän saava elämän kruunun, jonka Herra on luvannut niille, jotka häntä rakastavat!
        13 Älköön kukaan, kiusauksessa ollessaan, sanoko: "Jumala minua kiusaa"; sillä Jumala ei ole pahan kiusattavissa, eikä hän ketään kiusaa.
        14 Vaan jokaista kiusaa hänen oma himonsa, joka häntä vetää ja houkuttelee;
        15 kun sitten himo on tullut raskaaksi, synnyttää se synnin, mutta kun synti on täytetty, synnyttää se kuoleman.
        16 Älkää eksykö, rakkaat veljeni.
        17 Jokainen hyvä anti ja jokainen täydellinen lahja tulee ylhäältä, valkeuksien Isältä, jonka tykönä ei ole muutosta, ei vaihteen varjoa.

        Täytyy vähän ihmetellä tuota kirjoitustasi jossa väärensit Jumalan sanan, sillä kyllähän tämä maailma on tulelle talletettu.
        Eli taidat uskoa jehovalaisten tavoin, että tämä ”kaunis” maailma jää, ja se rakennetaan uudelleen.
        No ei rakenneta. Tämä maailma on synnytystuskissa loppuun saakka, ja kuten synnytystuskilla on tapana, niin ne kiihtyvät loppua kohden.
        Ensimmäinen tuhoutui vedenpaisumuksessa, toinen tuhoutuu tulen kautta.

        Mikä rooli saatanalle jää, jos Jeshua ei tuomitse ketään kadotukseen? Ja tämäkin löytyy sanasta, eli Hänellä on kaikki tuomiovalta.

        Mutta nykyiset taivaat ja maa ovat samalla sanalla talletetut tulelle, säästetyt jumalattomain ihmisten tuomion ja kadotuksen päivään.

        (Päivä on yksikössä joten mikään teologia ei voi eritellä tuomion päivää ja kadotuksen päivää erillisiksi.)

        1 Kor 6:9 Vai ettekö tiedä, etteivät väärät saa periä Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö. Eivät huorintekijät, ei epäjumalanpalvelijat, ei avionrikkojat, ei hekumoitsijat eikä miehimykset,
        10 eivät varkaat, ei ahneet,ei juomarit, ei pilkkaajat eivätkä anastajat saa periä Jumalan valtakuntaa.

        Eli jos ei ole Jumalan valtakunnassa, niin on jossain toisessa paikassa, ja siellä toisessa paikassa Jumala ei ole.

        Mikä on kadotus?
        Jokin paikka, olotila, mikä se ikinä onkaan, niin se ei todellakaan ole Jumalan luona oleva paikka tai Jumalan tahdon mukainen tila. Se ei ole mitään hyvää ja tavoiteltavaa, vaan se täydellinen vastakohta Jumalan läsnäololle, uudelle Jerusalemille.

        Paavali puhuu kadotuksesta (abaddon) useassakin kohdassa.

        Sillä se ristin sana on sitä hullutusta kadotetuille, mutta meille, jotka elämme, se on se Jumalan voima.

        Sekä aramea, että kreikka yhdistävät jakeet 18 ja 19 tuolla ”kadottavalla” sanalla,
        אבד, josta myös ”kadotus” (abaddon) tulee.

        ...heidän loppunsa on kadotus...
        דחרתהון אבדנא הי הנון דאלההון כרסהון

        ja käytetään samaa sanaa abaddon.

        Heitä kohtaa silloin rangaistukseksi iankaikkinen kadotus Herran kasvoista ja hänen voimansa kirkkaudesta,

        Nämä palkitaan siinä tuomiossa iankaikkisella kadotuksella, meidän Herramme kasvoista ja hänen
        voimansa kirkkaudesta.

        ja taas käyttössä sana abaddon
        דהנון בדינא נתפרעון אבדנא דלעלם מן פרצופה דמרן

        Mutta ne, jotka rikastua tahtovat, lankeavat kiusaukseen ja paulaan ja moniin mielettömiin ja vahingollisiin himoihin, jotka upottavat ihmiset turmioon ja kadotukseen.
        Tässäkin käytössä sana abaddon.

        Mutta ne, jotka tahtovat rikastua, lankeavat kiusauksiin ja ansoihin, ja moniin himoihin, jotka ovat
        tyhmiä ja vahingollisia, ja he vajoavat siinä ihmislasten tuhossa ja kadotuksessa.
        אילין דין דצבין למעתר נפלין בנסיונא ובפחא
        וברגיגתא סגיאתא דסכלן ומסגפן ומטבען לבנינשׁ
        בחבלא ובאבדנא׃

        Peter says "the world being deluged with water, perished (apoleto, 2 Pet. 3:6); but the world did not become extinct, it was renewed. In Heb. 1:11,12, quoted from Ps. 102, we read concerning the heavens and the earth as compared with the eternity of God, "they shall perish" (apolountai). But the perishing is only preparatory to change and renewal. "They shall be changed" (allagesontai). Compare Isa. 51:6,16; 65:22; 2 Pet. 3:13; Rev. 21:1. Similarly, "the Son of man came to save that which was lost" (apololos), Luke 19:10. Jesus charged his apostles to go to the lost (apololota) sheep of the house of Israel, Matt. 10:6, compare 15:24, "He that shall lose (apolese) his life for my sake shall find it," Matt. 16:25. Compare Luke 15:6,9,32.


    • Tulkaamme_alkulähteille

      Tiesittekö että aivan alkuperäistä edeltävässä tosi-alkuperäisessä Raamatussa ei ollut edes mitään sanoja.

      Oli vain sellaista hyminää ja sanatonta muminaa.

      Sieltä löydämme alkuperäisessä muodossa ihan mitä haluamme löytää jos tämä Jeesuksen lukema Raamattu ei enää miellytä.

    • Gredinta

      Tietysti voisi hakea tietoa sen sijaan että väittäisi perättömiä.

      Jos joku tosissaan haluaa tietoa asiasta, tutkikoon allaolevaa sivua. Parempaa tutkistelua asiasta ei ole!

      http://siintoensio.wixsite.com/minsida-2

      Sen kirjoittaja on käynyt läpi kaikki asiaan liittyvät tekstit, ja koska hän tuntee alkukielenm hän tuo esille miten sanoja on käytetty alkutekstissä. Kukin voi luettuaan muodostaa oman käsityksensä.

      • Man.With.No.Name

        http://siintoensio.wixsite.com/minsida-2

        Tässä linkin pitkässä kirjoituksessa on tehty hartiavoimin töitä, että on saatu vahvistusta oman uskon kivijalkaan.
        Varmuuden vakuudeksi kirjoitus päätyy tämäntyypisille kirjoituksille tyypilliseen pelotteluun. Ensin väitetään, että Jumala ei uhkaa sinua kauheilla kärsimyksillä. Sitten kuitenkin todetaan, että ulkopuolella jääville on tiedossa itku ja hammasten kiristely.
        Eli siis näin - "porkkanaa ja tulista keppiä":

        "Sinun ei tarvitse elää kovien rangaistusten pelossa, sillä Jumala ei uhkaa sinua kauheilla kärsimyksillä. Pelkää enemmän sitä, mitä ihania asioita kerran menetät ilman pelastusta: taivaan loiston, pelastettujen seuran, Jeesuksen läsnäolon, vieläpä oman henkesikin."
        "Tule sisälle juhlaan. Muista että ulkopuolella on itku ja hammasten kiristely, ei siksi, että sinua siellä rääkättäisiin, vaan siksi, että silloin tahtoisit kovin mielelläsi olla mukana tuolla suurella illallisella."

        Ja kuka tämän helvetin ja nämä helvettiin joutuvat sielut on luonut?
        Helluntalaisen taivaskäsityksen Jumala?
        Tässä toiminnassa jää Pohjois-Korean valtiaskin toiseksi.

        Helvettiä pelkääviä voidaan lohduttaa sillä, että taivasjonossa taivaanporttia kolkuttelevat ja muita helvetillä pelottelevat potkaistaa taivasjonossa jonon hännille.

        Levollista viikonloppua kaikille!


      • Gredinta

        Kyseinen sivu ei käsittele ihmisten mielipiteitä vaan mitä Raamattu sanoo.
        Osoita että jossain on pyritty muuhun kuin raamatullisuuteen!

        Ei ole oikein jättää sanomatta sitä mitä raamattu sanoo aiheesta, jos on kyse tarkasta tutkielmasta. Siksi myös jumalattomien tuho täytyy asiallisesti ottaa mukaan, niinkuin tekijä on tehnyt tässä tutkistelussa.


      • Man.With.No.Name
        Gredinta kirjoitti:

        Kyseinen sivu ei käsittele ihmisten mielipiteitä vaan mitä Raamattu sanoo.
        Osoita että jossain on pyritty muuhun kuin raamatullisuuteen!

        Ei ole oikein jättää sanomatta sitä mitä raamattu sanoo aiheesta, jos on kyse tarkasta tutkielmasta. Siksi myös jumalattomien tuho täytyy asiallisesti ottaa mukaan, niinkuin tekijä on tehnyt tässä tutkistelussa.

        Raamatulliseen pyrkimisen sijasta ihmisen pitäisi pyrkiä ennen muuta totuuteen. Ellei näin tehdä, meistä tulee pelkästään kirjanoppineita.

        Ja sitten siihen Helvetti-käsitteeseen...
        Johan tuossa linkin tekstissä tunnustetaan ettei alkuperäinen Raamatun teksti tunne Helvetti käsitettä, vaan siinä puhutaan todellakin "Hinnomin laaksosta". Ja sitä Jeesus käyttää vertauskuvana.
        Kas näin:

        "Matt.5:22 joka sanoo: "Sinä hullu", on ansainnut Hinnomin laakson tulen
        Matt.5:29,30 Jos oikea silmäsi viettelee sinua, repäise se irti ja heitä pois. Onhan sinulle parempi, että menetät vain yhden osan ruumiistasi, kuin että koko ruumiisi joutuu Hinnomin laaksoon.
        Ja jos oikea kätesi viettelee sinua, hakkaa se poikki ja heitä pois. Onhan sinulle parempi, että menetät vain yhden jäsenen, kuin että koko ruumiisi joutuu Hinnomin laaksoon.
        Matt.10:28 älkää pelätkö niitä, jotka tappavat ruumiin mutta eivät kykene tappamaan sielua. Pelätkää sen sijaan häntä, joka voi sekä sielun että ruumiin tuhota Hinnomin laaksossa.
        Matt.18:9 jos silmäsi viettelee sinua, repäise se irti ja heitä menemään. Onhan parempi, että silmäpuolena pääset sisälle elämään, kuin että sinut molemmat silmät tallella heitetään Hinnomin laakson tuleen.
        Matt.23:15 te kierrätte maat ja meret hankkiaksenne edes yhden käännynnäisen, ja kun siinä onnistutte, teette hänestä Hinnomin laakson pojan, kahta vertaa pahemman kuin itse olette.
        Matt.23:33 Te käärmeet, te kyykäärmeitten sikiöt! Miten te voisitte päästä Hinnomin laakson tuomiota pakoon?
        Mark.9:43-48 Jos kätesi viettelee sinua, hakkaa se pois. Onhan parempi, että käsipuolena menet sisälle elämään, kuin että molemmat kädet tallella menet pois Hinnomin laaksoon, sammumattomaan tuleen...Jos jalkasi viettelee sinua, hakkaa se pois. Onhan parempi, että jalkapuolena pääset sisälle elämään, kuin että sinut molemmat jalat tallella heitetään Hinnomin laaksoon... Ja jos silmäsi viettelee sinua, heitä se pois. Onhan parempi, että silmäpuolena pääset sisälle Jumalan valtakuntaan, kuin että sinut molemmat silmät tallella heitetään Hinnomin laaksoon, missä mato ei kuole, eikä tuli sammu. (Vertaa Jes.66:24)
        Luuk.12:5 Pelätkää häntä, jolla on valta sekä tappaa ihminen että heittää hänet Hinnomin laaksoon.
        Jaak.3:6 kielikin on tuli... se saastuttaa koko ruumiin ja sytyttää tuleen elämän pyörän, itse syttyen Hinnomin laaksosta.
        (Jakeet käännetty suoraan alkutekstistä)"


    • Aloittaja on oikeassa. Alkuperäisessä koinee-kreikkalaisessa Uudessa Testamentissa ei ole "helvetti" sanaa, se on pakanallinen lainasana. Jeesus puhui Gehennasta eli Hinnomin laakson jätteidenpolttolaitoksesta joka oli iloinen, ekologinen asia. Hän puhui kierrätyksestä jossa jätteet muokataan luonnon jälleenkäyttämistä varten. Tämä on ns. "helvetin" alkuperäinen tarkoitus.

      • lknnjiu

        KTS julistaa jehovalaista harhaoppia.


      • lknnjiu kirjoitti:

        KTS julistaa jehovalaista harhaoppia.

        Ei vaan alkuperäistä Uuden Testamentin kreikankielistä oppia.


      • KTS kirjoitti:

        Ei vaan alkuperäistä Uuden Testamentin kreikankielistä oppia.

        Ja se on muuten luettavissa ihan Helluntalaiasten interlineaarisesta Novumistakin.


    • po9sdapojiasdonias098

      Mark 9:45 Ja jos sinun jalkasi viettelee sinua, hakkaa se poikki. Parempi on sinulle, että jalkapuolena menet elämään sisälle, kuin että sinut, molemmat jalat tallella, heitetään helvettiin.

      Kreikan kiekessä tai hebrean kielessä ei ole sanaa "helvetti". Eipä tietenkään ole mutta suomalaisessa Raamatussa on helvetti-sana.

      Jokaisessa kielessä tuon helvetti-sanan paikalla on oma sanansa. Se johtuu siitä, että eri kielissä yksinkertaisesti käytetään eri sanoja. Ei hebrean kielessä tai kreikan kielessä ole myöskään taivas-sanaa sillä taivas on vain suomalaisessa Raamatussa.

      Helvettiä ei saada pois pelkän kielellisen kikkailun avulla.

      Raamattu on jokaisessa kielessä kirjoitettu käyttämällä niitä tavallisia sanoja, joita kussakin kielessä on.Toisin sanoen Raamattua varten ei ole missään kielessä luotu uutta kieltä. Helvetti-sanaa ei esiinny missään pakanauskonnossa. Manala tai tuonela löytyvät monesta kielestä mutta helvettiä ei löydy.

      Mikä se sitten on tuo helvetti. Helvettiä varten on tarvittu jokaisessa kielessä oma sana, jolla on aivan oma merkityksensä. Toisin sanoen helvetti-sana on Raamatun omaa ammattisanastoa ja siksi helvetti myös määritellään sen perusteella, mitä siitä sanotaan Raamatussa. Joissakin kielissä helvetti-sanaksi on valittu jokin maallinen sana mutta Raamatussa helvetin merkitys määritellään sen hengellisen sisällön mukaan eikä tuon sanan maallisen alkuperän mukaan.

      Raamatussa on kymmeniä kohtia, jotka puhuvat helvetistä ja niiden perusteella siis määritellään helvetti-sanan hengellinen merkitys Tässä muutama sellainen kohta.

      Ilmestyskirja:
      20:14 Ja Kuolema ja Tuonela heitettiin tuliseen järveen. Tämä on toinen kuolema, tulinen järvi

      Jesaja:
      66:24 Ja he käyvät ulos katselemaan niiden miesten ruumiita, jotka ovat luopuneet minusta; sillä heidän matonsa ei kuole, eikä heidän tulensa sammu, ja he ovat kauhistukseksi kaikelle lihalle.

      2.Tessalonikalaiskirje:
      1:9 Heitä kohtaa silloin rangaistukseksi iankaikkinen kadotus Herran kasvoista ja hänen voimansa kirkkaudesta,

      • rivikansalainen232

        Helvetti-sana juontuu merkityksineen NIMENOMAAN pakanauskonnoista. "Helvettiä ei saada pois pelkän kielellisen kikkailun avulla" on näin ollen hieman harhaan osuva kommentti, kun kyseinen käsite nimenomaan on ujutettu suomenkielisiin ja moniin englanninkielisiin käännöksiin kielellisen kikkailun avulla siten, että kolme ERI käsitettä, siis eri KÄSITETTÄ, ei pelkästään sanaa, on niputettu YHDEKSI, jonka merkitys ei ole sama kuin yhdenkään noista kolmesta. Eli tilanne on tosiaan samanlainen kuin jos sanat Stockholm, Paris ja London suomennettaisiin sanalla Aasia. Se, että ne suomennetaan vuosisatoja väärin, ei muuta miksikään sitä, että alkuperäiset, häivytetyt sanat viittaavat paitsi keskenään eri asioihin, myös - tietenkin - aivan johonkin aivan muuhun kuin sana Aasia. (Vertaus ontuu sikäli, että Aasia viittaa johonkin olemassaolevaan "paikkaan" toisin kuin helvetti, jonka sisältö on mielikuvituksen tulos.) Kaikki nuo raamattusitaattisi kumoutuvat edellä sanotun vuoksi. Paavali kirjoittaa, että sitten kun Poikakin alistetaan Isän alaisuuteen, kuolemaa ei ole oleva, ei ensimmäistä eikä toista kuolemaa. Vertauskuvallista Ilmestyskirjaa ei ehkä kannata ottaa lopun aikojen kirjaimelliseksi kuvaukseksi. Jos sen sellaisena ottaa, miltähän Jeesus näyttää ns. livenä, kun hänen suuustaan sojottaa kaiken aikaa miekka?


    • viimeinenkuolema

      Englanninkielinen sana "HELL" on alunperin tarkoittanut "jokamiehen hautaa", johon kaikki ihmiset joutuvat kuoltuaan, siin maan multaan, mutta tahallisten väärennysten kautta siitä tapahtumasta on tehty kidutusmuoto, joka sotii taysin Jumalan viestiä vastaan "rakkaudesta" joka koskee koko ihmiskuntaa. Pahat saavat kyllä palkkansa, mutta miksi tuhlata aikaa kosto-toimenpiteisiin, koska onhan se aivan selvää, miten turhaa hyrinää on kuolleille "veisaaminen", eivät he mitään tiedä. Ei ole tuntoa eikä viisautta "TUONELASSA", PISTE.

    • K.TUOMARIUSA

      Aiheen aloittajalle kunnioitus, rohkeudesta tulla esittämään totuuksia, joita me kaikki tarvitsemme näinä vaikeina aikoina.

    • jesusisgreaterthanadam

      Esittäkäämme aluksi kolme Jumalaa koskevaa väitettä, jotka eivät kaikki voi samanaikaisesti pitää paikkansa:
      1) Kaikki syntiset ovat Jumalan lunastavan rakkauden yhtäläisiä kohteita siinä mielessä, että Jumala, joka ei katso henkilöön, haluaa vilpittömästi sovittaa jokaisen ihmisen itsensä kanssa ja siten valmistaa kunkin autuaalliseen yhteyteen kanssaan.
      Tälle kohdalle voi hakea Raamatusta tukea seuraavista kohdista: 2 Piet. 3:9: ”Ei Herra viivytä lupauksensa täyttämistä, niinkuin muutamat pitävät sitä viivyttelemisenä, vaan hän on pitkämielinen teitä kohtaan, sillä hän ei tahdo, että kukaan hukkuu, vaan että kaikki tulevat parannukseen”, 1 Tim. 2:3–4: ”Sillä se on hyvää ja otollista Jumalalle, meidän vapahtajallemme, joka tahtoo, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden”, Hesekiel 33:11a: ”Sano heille: Niin totta kuin minä elän, sanoo Herra, Herra, ei ole minulle mieleen jumalattoman kuolema, vaan se, että jumalaton kääntyy tieltänsä ja elää”, ja kenties kaikkein selkeimmin Valitusvirsissä (3:22, 31–33): ”Herran armoa on, ettemme ole aivan hävinneet, sillä hänen laupeutensa ei ole loppunut – – Sillä ei Herra hylkää iankaikkisesti; vaan jos hän on murheelliseksi saattanut, hän osoittaa laupeutta suuressa armossansa. Sillä ei hän sydämensä halusta vaivaa eikä murehduta ihmislapsia.” Lisäksi: ”Ja hän on meidän syntiemme sovitus; eikä ainoastaan meidän, vaan myös koko maailman syntien” (1 Joh. 2:2). Mutta jos Jumala, jonka tähtäimessä on koko maailman sovitus (2 Kor. 5:19), epäonnistuisi yrityksessään, hänen oma tahtonsa, jota yllä olevissa kohdissa kuvataan, kärsisi traagisen tappion.
      2) Kaikkivaltias Jumala tulee lopulta onnistumaan ja sovittamaan itsensä kanssa jokaisen, jonka sovitusta Hän aidosti toivoo ja haluaa.
      Tämä väite saa puolestaan tukea seuraavista Raamatun paikoista: Ef 1:11b: ”hänen, joka vaikuttaa kaikki oman tahtonsa päättämän mukaan”, Job 42:2: ”Minä tiedän, että sinä voit kaikki ja ettei mikään päätöksesi ole sinulle mahdoton toteuttaa”, Ps. 115:3: ”Meidän Jumalamme on taivaissa; mitä ikinä hän tahtoo, sen hän tekee”, ja Jes. 46:10b,11b: ”minä sanon: minun neuvoni pysyy, kaiken, mitä tahdon, minä teen – – Minkä olen puhunut, sen minä myös toteutan; mitä olen aivoitellut, sen minä myös teen.” Noissa tekstikohdissa annetaan ymmärtää, että Jumala kykenee toteuttamaan kaikki aikomuksensa. Ja monissa muissa kohdissa annetaan ymmärtää, että Jumalalla on sekä tahto että valta saattaa kaikki Kristuksen hallinnan alle (1 Kor. 15:27–28), sovittaa kaikki Kristuksessa (Kol. 1:20) ja tuoda vanhurskaus ja elämä kaikille Kristuksen kautta (Room. 5:18).
      3) Jotkut syntiset tulevat jäämään vaille sovitusta Jumalan kanssa ja tulevat siksi jäämään iankaikkisesti eroon Hänestä.
      Kristillisyyden historiassa augustinolais-kalvinistinen perinne on korostanut Jumalan kaikkivaltiutta sekä sitä, että syntisiä tulee joutumaan helvettiin, joten tuossa perinteessä on jouduttu luopumaan ajatuksesta, että Jumala haluaa aidosti kaikkien syntisten pelastumista, eli kohdasta 1). Arminiolaiset vastustavat Calvinin ennaltamääräämisoppia, joten heidän on luovuttava kohdasta 2). Universalistit puolestaan hyväksyvät kaksi ensimmäistä väitettä, joten heidän on hyljättävä väite 3).
      Universalistit eivät poikkea kalvinisteista ja arminiolaisista siinä, etteikö heidän olisi luovuttava väitteestä, joka ainakin ensi näkemällä vaikuttaa saavan tukea Raamatusta. OLENNAISTA SIINÄ, MINKÄ VÄITTEISTÄ HYLKÄÄ, ON, ETTÄ SIINÄ PALJASTUU, MILLAISEKSI JUMALAN PERIMMÄISEN LUONTEEN MIELTÄÄ. Jos hylkää väitteen numero 1), silloin ei voi pitää armahtavaa rakkautta Jumalan ydinolemuksena; on toisin sanoen pääteltävä, että jokin rajoittaa Jumalan rakkautta kaikkia ihmisiä kohtaan. Tästä syystä kohta 1) lienee tärkein kaikista väitteistä, sillä se pureutuu Jumalan olemuksen ytimeen. Kohdan 2) hylkäävät eivät voi pitää Jumalan rakkautta voitokkaana, vaan Hänen on pyrittävä minimoimaan tappiot ja aikaansaamaan mahdollisimman ideaali tasapaino hyvän ja pahan välille. Kohdan 3) hylkäävät voivat sen sijaan uskoa sekä Jumalan rakkauden rajoittamattomuuteen että siihen, että Hänen lunastavaa tahtoaan ei voi pysäyttää mikään.
      Muodostuu niin ollen kolme erilaista kuvaa Jumalasta: augustinolaisen näkemyksen mukaan Jumalan lunastavaa tahtoa ei voi estää, mutta Hänen rakkautensa on rajoittunutta, arminiolaisen näkökannan mukaan Jumalan rakkaus on rajoittamaton, mutta Hänen lunastavan tahtonsa esteeksi ilmaantuu tekijöitä, joita Hän ei kykene kontrolloimaan, ja universalistisen näkemyksen mukaan Jumalan rakkaus on rajoittamaton ja samoin on Hänen lunastava tahtonsa.
      Voimmekin esittää kysymyksen: Missä edellä esitetyistä kolmesta näkemyksestä tulee parhaiten julki Jumalan ylistettävä luonne ja kunnia? Ja kaksi lisäkysymystä kuuluvat: Mikä edellä esitetyistä kuvauksista, jos se olisi totta, tarjoaisi parhaat edellytykset toivolle? Ja: Mikä herättää meissä todennäköisimmin pelkoa?

      • niinpäniiin

        Sinun kirjoituksesi on turhaa jaarittelua ja eksytystä.

        1 Tim 1:6 Eräät ovat eksyneet tästä pois ja ruvenneet jaarittelemaan joutavia. 7 He haluavat esiintyä lainopettajina, vaikka eivät itsekään ymmärrä, mitä puhuvat ja mitä niin varmasti väittävät.


    • Gredinta

      GEHENNA ON HINNOMIN LAAKSO
      , Raamattu ei tunne sanaa "helvetti", eikä ainaisen piinan paikkaa. Kuitenkin tuo sana esiintyy suomalaisessa käännöksessä. Kreikkalainen alkuteksti käyttää sanaa "Gehenna", mikä puolestaan tulee hebreankielen ilmaisusta GE HINNOM, joka taas on Jerusalemin eteläpuolella olevan laakson muinainen nimi. Tällä paikalla on pitkä historia:
      Jer.19:1-9 Herra sanoi minulle: "Osta itsellesi saviruukku. Ota mukaasi muutamia kansan ja pappien vanhimpia ja mene Sirpaleportista Ben-Hinnomin (=Hinnomin pojan) laaksoon. Julista siellä sanat, jotka minä sinulle annan. Sano näin:
      Kuulkaa Herran sana, te Juudan kuninkaat ja Jerusalemin asukkaat! Näin sanoo Herra Sebaot, Israelin Jumala: Minä tuon tähän paikkaan sellaisen onnettomuuden, että joka sen kuulee, sen molemmat korvat soivat. Kansani on hylännyt minut ja käyttänyt väärin tätä paikkaa. He ovat polttaneet täällä uhreja jumalille, jotka olivat vieraita heille itselleen, heidän isilleen ja Juudan kuninkaille. He ovat täyttäneet tämän paikan viattomien ihmisten verellä. He ovat rakentaneet alttareita polttaakseen lapsiaan tulessa uhreina Baalille. Sitä en ole käskenyt heidän tehdä, sellainen ei tulisi mieleenikään.
      Tulee aika, jolloin tätä paikkaa ei sanota enää Tofetiksi, Ben-Hinnomin laaksoksi (Tofet=topat,polttopaikka), vaan sitä sanotaan Murhalaaksoksi. Tässä paikassa minä murskaan Juudan ja Jerusalemin asukkaiden suunnitelmat. Minä annan heidän kaatua vihollistensa miekkaan, jätän heidät niiden käsiin, jotka tavoittelevat heidän henkeään. Heidän ruumiinsa minä annan haaskalintujen ja villieläinten ruoaksi. Minä teen tämän kaupungin niin autioksi, että kaikki sitä kavahtavat. Jokainen ohikulkija järkyttyy nähdessään sen tuhon. Minä panen kaupungin asukkaat hädässään syömään poikiensa ja tyttäriensä lihaa, kun viholliset piirittävät heitä ja tavoittelevat heidän henkeään."

      Jer.19:11 "Kuolleita haudataan Tofetiin, kun muualla ei ole enää tilaa." (Ilmeisesti kukaan ei halunnut joutua haudatuksi Tofetiin, Hinnomin laaksoon.)

      Jer.32:35 "He ovat rakentaneet Baalille uhrikukkuloita Ben-Hinnomin laaksoon, ja siellä he ovat palvelleet Molokia panemalla poikiaan ja tyttäriään kulkemaan tulen läpi.
      Sitä minä en ole käskenyt heidän tehdä. Kuinka voisi tulla mieleenikään vaatia heitä tekemään sellaisia kauhistuttavia tekoja!"
      Jer.7:20,31-34 "Kuulkaa mitä minä, Herra Jumala, olen päättänyt:
      Minä vuodatan hehkuvan vihani tämän paikan päälle. Minun vihani palaa kuin sammumaton tuli, ja sen alle joutuvat ihmiset ja eläimet, metsän puut ja pellon sato....
      He ovat rakentaneet Ben-Hinnomin laaksoon uhripaikkoja, Tofetin uhrikukkuloita, polttaakseen siellä poikiaan ja tyttäriään. Sitä minä en ole käskenyt tehdä, sellainen ei tulisi mieleenikään!
      Kuulkaa siis, mitä Herra sanoo:
      Tulee aika, jolloin kukaan ei enää puhu Tofetista eikä Ben-Hinnomin laaksosta, vaan puhutaan Murhalaaksosta. Tofetin uhripaikoille haudataan tämän kansan vainajia, kun muualla ei enää ole tilaa. Kenenkään hätistelemättä saavat haaskalinnut ja villieläimet syödä kuolleiden ruumiita. Minä vaiennan Juudan kaupungeista ja Jerusalemin kaduilta ilon ja riemun huudot, sulhasen äänen ja morsiamen äänen. Tämä maa muuttuu rauniokasaksi."

      2.Kun.23:10 "Josia hävitti ja kirosi myös Ben-Hinnomin laakson polttopaikan, jottei kukaan enää voisi palvella Molokia panemalla poikansa tai tyttärensä kulkemaan tulen läpi."

      Jes.66:16,17,22-24 "Niin Herra toteuttaa oikeutensa tulella, hänen miekkansa lyö ihmissukua, ja monet kaatuvat sen lävistäminä... he kaikki saavat loppunsa...
      Niinkuin uusi taivas ja uusi maa, jotka minä luon, pysyvät minun edessäni, sanoo Herra, niin pysyvät minun edessäni teidän sukunne ja teidän nimenne. Ja aina uudenkuun päivänä ja jokaisena sapattina tulee koko ihmissuku, ja kaikki kumartuvat minun eteeni, sanoo Herra. Ja kun he lähtevät ulos, he näkevät niiden ruumiit, jotka ovat minusta luopuneet. Mato, joka niitä kalvaa ei kuole, liekki, joka niitä nuolee, ei sammu. Ne ovat kauhistava varoitus koko ihmissuvulle."
      Edellä olevat lainaukset antavat hyvän kuvan siitä mikä Hinnomin laakso on. Se on paikka, jossa Molokia palveltiin ihmisuhreilla. Lasten elävältä tuleen heittäminen oli Jumalalle kauhistus ja syynä siihen, että monet kaatuivat miekkaan, ja joutuivat haudatuiksi tuohon kuningas Josian kiroamaan maahan, kun ei muualla ollut tilaa.

    • Eikö Jeshua muka tiennyt, että se geiHinnom-laakso tulee kauniiksi rakastavaisten piknikpaikaksi meidän ajassamme? Olen vaimoni kanssa siellä parikertaa kävellytkin, mutta eräs tuttavamme opiskeluaikanaan oli katsellut sitä ja silloin se oli vielä kaatopaikkana, siinä 1970-luvulla. Helvetti on germaanisperäisiä ja muitakin satuja, ei lainkaan todellisuutta. Sekä heprea että kreikka Raamatussa puhuvat "Gehennasta". Jos asiasta haluaa väitellä, tulee tuntea alkuperät molemmille .

      • markku.lievonen

        Jeesus opetti vertauskuvainnollisesti kuvatessaan ihmisen turmeltunutta lihallisuutta. Lihallisuutemme JUMALAN vastaisuutta juuri tulella polttamisen kautta. Tuohon aikaan,- siellä,- lie tuo roinan polttaminen ollut myös kulttuuriin kuuluva asia. Siis kelvoton poltetiin tulessa ja tästä Jeesus otti vertauskuvan opetuksiinsa.

        Mutta,- huomatkaapa toinen alue uskonnollisen ihmisen ihmisen piinahelvetin opetuksessa. Uskonnollinen ihminen helvetti opetuksessaan syrjäyttää JUMALAN kaikkivaltiuuden. Opetushan piirtää vahvan mielikuvan, miten ihmisellä on valta,- ei JUMALALLA,-joutuuko hän kidutettavaksi,- vaiko käyttääkö valtaansa valiteessaan taivas osuuden.

        Niin, uskonnolllisuudessa,- on eri käsite kuin usko Jeesukseen,- ilmentyy vahvana lihallisuus eli JUMALA ei ole kaikkivaltias. Paljon tuee virrata vettä Pielisjoessa, kunnes ihminen näkee ja uskoo ja ymmärtää, miten näkymätön JUMALA on kaikkivaltias. Ihmisen osuus on havainnoida kaikkivaltiaan JUMALAN tahdon toteutuminen itsessään kuinn myös kaikkialla.

        6. yksi Jumala ja kaikkien Isä, joka on yli kaikkien ja kaikkien kautta ja kaikissa.


    • Tuo Gehenna on siellä edelleen nykyaikana ja kuka tahansa voi sinne mennä katselemaan. Jeshuan aikana todellakin siellä poltetiin kaikki kaupunkijätteet, myös raadot ja rikollisina TAPETUT: ei heitä siellä kidutettu. Ja Jumalan kaikkivaltius edellyttää sitä, että Hän voi myös olla kiduttamatta! Jos Hän on RAKKAUS kuten Raamattu sanoo, ei ole silloin tunnoton tyranni ja sadisti. Armokuolema oli joskus sodissammekin armollinen toivottomasti haavoittuneelle kitumaan jääneelle. Vrt. Väinö Linnan TUNTEMATTOMASTA SOTILAASTA alik. Lehto! Ei kestänyt kärsimystä vaan surmasi itsensä.

    • Universalism_rules

      Aloittaja puhuu täyttä asiaa. Halleluja. Jeesus Kristus on tehnyt kaiken työn, niin että kaikki pelastuvat. Meidän ei tarvitse, eikä kannata edes yrittää itse pelastaa itseänsä mitä moninaisimilla USKONNOLLISILLA rituaaleilla, mitä eri seurakunnissa/lahkoissa tehdään (eli ns. Jumalanpalvelukset).

      Taivaassa nähdään, rakkaat lähimmäiseni, missä sitten olettekaan (fyysisesti tai henkisesti eli uskossa eli ei).

      TÄMÄ ON OIKEAA ILOSANOMAA!

      Kuka iloitsisi siitä, että suurin osa ihmiskunnasta joutuisi ns. helvetin tuleen ikuiseksi ajoiksi? Mieleltään/uskoltaan kieroutuneet, sanon ma. Mutta onneksi tekin pelastutte. Amen

      • s-seutulainen

        Sielunvihollisen päävalheita on saada ihminen uskomaan, ettei mitään helvettiä ole.
        Se on vain vertauskuvallisesti käsitettävissä oleva ilmaisu - niin kuin moni muukin asia Raamatussa.
        Puhuihan Jeesus varsin paljon juuri vertauksia käyttäen!
        On Jumalan kaikkivaltiuden epäilemistä ellei ihminen kykene mieltämään, että Jumala voi kaikkivaltiudessaan pelastaa kollektiivisesti koko íhmiskunnan.
        Ja niin Hän tulee tekemään!
        ( a'la Universalismi )


    • Maallinen tuomioistuin voi erehtyä ja antaa joko liian alhaisia tai liian ankaria tuomioita mutta Jumala antaa aina oikean tuomion. Ei kenellekään enempää kuin mitä ansaitsee tietenkään.

    • Jopi48

      Matt.13:34 Tämän kaiken Jeesus puhui kansalle vertauksilla, ja ilman vertausta hän ei puhunut heille mitään. Mark.4:34 ja ilman vertausta hän ei puhunut heille. Mutta opetuslapsillensa hän selitti kaikki, kun he olivat yksikseen. Mitä mahtoi selittää?

    • hjhhkkuyy

      Täällä väitellään helvetistä ja väitetään, että Jeesus pelastaisi kaikki taivaaseen, mutta miksi ei kysytä Jeesukselta. Varmasti Jeesuksella on halu pelastaa monia ihmisiä mutta ei Jeesus ketään väkisellä pelasta.

      Kauan sitten olin uskovaisten kanssa koolla ja siinä tuli puhe helvetistä. Kävi ilmi, että noin kymmenestä paikalla olleesta uskovaisesta oli kolme saanut Jumalalta näyn helvetistä. Sellainen näky vetää ihmisen vakavaksi.

      Luuk 13:22 Ja hän vaelsi kaupungista kaupunkiin ja kylästä kylään ja opetti, kulkien Jerusalemia kohti.
      13:23 Ja joku kysyi häneltä: "Herra, onko niitä vähän, jotka pelastuvat?" Niin hän sanoi heille:
      13:24 "Kilvoitelkaa päästäksenne sisälle ahtaasta ovesta, sillä monet, sanon minä teille, koettavat päästä sisälle, mutta eivät voi.

      Matt 7:13 Menkää ahtaasta portista sisälle. Sillä se portti on avara ja tie lavea, joka vie kadotukseen, ja monta on, jotka siitä sisälle menevät;
      7:14 mutta se portti on ahdas ja tie kaita, joka vie elämään, ja harvat ovat ne, jotka sen löytävät.
      7:15 Kavahtakaa vääriä profeettoja, jotka tulevat teidän luoksenne lammastenvaatteissa, mutta sisältä ovat raatelevaisia susia.

    • Anonyymi

      Helvetti on olemassa mutta ei sinun ole sinne pakko mennä. Kysy Jeesukselta, haluaisiko hän pelastaa sinut.

      Jehovalaiset yrittävät päästä eroon helvetistä väittämällä, että se tarkoittaisi Hinnomin laaksoa Jerusalemin ulkopuolella. Perusteluna käytetään sitä, että kreikan kielessä Hinnomin laakso on otettu tarkoittamaan helvettiä.

      Hebrean kielessä Hinnomin laaksoa ei käytetä tarkoittamaan helvettiä siellä puhutaan "iankaikkisesta kauhistuksesta".Missään muussakaan kielessä Hinnomin laaksoa ei käytetä tarkoittamaan helvettiä.

      Helvetistä ei päästä eroon kielellisen kikkailun avulla.

      Helvetistä puhutaan Raamatussa monien eri sanojen välityksellä. Puhutaan esim. kadotuksesta, tulisesta järvestä, hukkumisesta, manalasta ja iankaikkisesta erosta Jumalasta.

      Jokaisessa kielessä tuon helvetti-sanan paikalla on oma sanansa. Se johtuu siitä, että eri kielissä yksinkertaisesti käytetään eri sanoja.

      Raamattu on jokaisella kielellä kirjoitettu käyttämällä niitä tavallisia sanoja, joita kussakin kielessä on.Toisin sanoen Raamattua varten ei ole missään kielessä luotu uutta hengellistä sanastoa. Tavallisista sanoista on valittu joku sana tarkoittamaan helvettiä. Kreikaksi siksi sanaksi valittiin Hinnomin laakso, ruotsiksi helvetti on helvete, englanniksi hell, suomeksi helvetti ja kiinaksi jotain muuta.

      Mikä se sitten on tuo helvetti-sana. Helvetti-sana on Raamatun omaa ammattisanastoa ja siksi helvetti myös määritellään sen perusteella, mitä siitä sanotaan Raamatussa. Kaikissa kielissä helvetti-sanaksi on valittu jokin maallinen sana mutta Raamatussa helvetin merkitys määritellään sen hengellisen sisällön mukaan eikä tuon sanan maallisen alkuperän mukaan.

      Raamatussa on kymmeniä kohtia, jotka puhuvat helvetistä ja niiden perusteella siis määritellään helvetti-sanan hengellinen merkitys Tässä muutama sellainen kohta.

      Mark 9:45 Ja jos sinun jalkasi viettelee sinua, hakkaa se poikki. Parempi on sinulle, että jalkapuolena menet elämään sisälle, kuin että sinut, molemmat jalat tallella, heitetään helvettiin.

      Ilmestyskirja:
      20:14 Ja Kuolema ja Tuonela heitettiin tuliseen järveen. Tämä on toinen kuolema, tulinen järvi

      Jesaja:
      66:24 Ja he käyvät ulos katselemaan niiden miesten ruumiita, jotka ovat luopuneet minusta; sillä heidän matonsa ei kuole, eikä heidän tulensa sammu, ja he ovat kauhistukseksi kaikelle lihalle.

      2.Tessalonikalaiskirje:
      1:9 Heitä kohtaa silloin rangaistukseksi iankaikkinen kadotus Herran kasvoista ja hänen voimansa kirkkaudesta,

    • Anonyymi

      Helvetti on todellakin olemassa. Jeesus kertoi rikkaasta miehestä, joka oli tulessa suurissa kärsimyksissä. Viimeisellä tuomiolla jaetaan ihmiset vuohiin ja lampaisiin. Suuri määrä tuomittuja ihmisiä heitetään tuliseen järveen, jossa heitä kidutetaan ikuisesti.

      Luuk 16:24 Silloin hän huusi: 'Isä Abraham, armahda minua! Lähetä Lasarus tänne, että hän kastaisi sormenpäänsä veteen ja vilvoittaisi kieltäni. Näissä liekeissä on kauhea olla.' [Jes. 66:24; Judit 16:17; Mark. 9:48]
      25 Mutta Abraham sanoi: 'Muista, poikani, että sinä sait eläessäsi hyvän osan, Lasarus huonon. Nyt hän saa täällä vaivoihinsa lohdun, mutta sinä saat kärsiä tuskaa. [Job 21:13; Ps. 17:14; Luuk. 6:24]
      26 Sitä paitsi meidän välillämme on syvä, ylipääsemätön kuilu, niin ettei täältä kukaan voi tulla teidän luoksenne, vaikka tahtoisikin, eikä sieltä pääse kukaan kuilun yli meidän puolellemme.'
      27 Rikas mies sanoi: 'Isä, minä pyydän, lähetä hänet sitten vanhempieni taloon.
      28 Minulla on viisi veljeä -- hänen pitäisi varoittaa heitä, etteivät hekin joutuisi tähän kärsimyksen paikkaan.'
      29 Abraham vastasi: 'Heillä on Mooses ja profeetat. Kuulkoot heitä.' [Jes. 8:20]
      30 'Ei, isä Abraham', mies sanoi, 'mutta jos joku kuolleiden joukosta menisi heidän luokseen, he kääntyisivät.'
      31 Mutta Abraham sanoi: 'Jos he eivät kuuntele Moosesta ja profeettoja, ei heitä saada uskomaan, vaikka joku nousisi kuolleista.'"

      Ilm 20:10 Saatana, noiden kansojen eksyttäjä, heitetään samaan rikinkatkuiseen, tuliseen järveen kuin peto ja väärä profeetta, ja siellä niitä kidutetaan yötä päivää, aina ja ikuisesti.
      11 Minä näin suuren valkean valtaistuimen ja sen, joka sillä istuu. Hänen kasvojensa edestä pakenivat maa ja taivas, eikä niistä jäänyt jälkeäkään. [Jes. 6:1; Matt. 25:31 | 2. Piet. 3:7]
      12 Näin myös kuolleet, suuret ja pienet, seisomassa valtaistuimen edessä. Kirjat avattiin, avattiin myös elämän kirja, ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjoihin oli merkitty, kukin tekojensa mukaan. [Dan. 7:10; Luuk. 10:20 | Matt. 16:27 ]
      13 Meri antoi kuolleensa, Kuolema ja Tuonela antoivat kuolleensa, ja kaikki heidät tuomittiin tekojensa mukaan.
      14 Kuolema ja Tuonela heitettiin tuliseen järveen. Tämä on toinen kuolema: tulinen järvi.
      15 Jokainen, jonka nimeä ei löytynyt elämän kirjasta, heitettiin tuohon tuliseen järveen.

      • Anonyymi

        Tähän sinun näkemykseesi voisi yhtyäkin ikuisesta kidutuksesta tulijärvessä. Olisihan ihan oikeus ja kohtuus pedon kumartajille kidutus ikuisesti tulijärvessä.

        1234567---


    • Anonyymi

      Ilm.20:14 Biblia Kuolema ja helvetti heitettiin tuliseen järveen. Tämä on toinen kuolema. 1Kor.15:26. 54,55. 21:8

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      64
      1907
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      79
      1277
    3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      78
      1214
    4. 45
      1115
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      160
      982
    6. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      979
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      910
    8. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      858
    9. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      853
    10. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      41
      851
    Aihe