-sisäkumit-

kakakaakakaka

Onko nykyajan sisäkumit ollenkaan kumia? Eihän niitä kannata yrittääkään paikata, vaan aina on vaihdettava uusi. Paikka nimittäin ei tartu kunnolla ja kumi vuotaaa.

28

548

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Järkiohoih

      Paikkarasia maksaa 4.90e halvimmillaan ja esim Motonetissa sisäkumi (28") maksaa 2.50e.
      Eli, miksi vitussa joku paikkaa rengasta vielä nykyaikana.

      • ei_tumpelo

        Ei siihen reiän paikkaamiseen koko paikkarasiaa tarvitse käyttää.


      • Hoihoi

        Paikkarasiassa 10kpl paikkoja joten säästö 10x2,50e-4,90e = 20,1e..... töks.töks...


      • paikka-paikan-päällä

        Mutta,saatko sinä ne paikat tarttumaan sellaiseen "kumiin", joka ei ole kumia?


      • Pomppukeppi
        paikka-paikan-päällä kirjoitti:

        Mutta,saatko sinä ne paikat tarttumaan sellaiseen "kumiin", joka ei ole kumia?

        Ei minulla ole vielä tullut vastaan sellaisia sisäkumeja joihon ei olisi paikka tarttunut. Tai on kyllä olemassa lateksisia hyvin ohuita sisäkumeja joita jotkut kilpapyöräilijät käyttävät ja niitä ei voi paikata mutta tavalliselle ihmiselle tuskin sellaista osuu kohdalle kun noita saa vain joistain erikoisliikkeistä.


      • vittupilluperäreikä

        Nykyajan pullamössöä edustava uusavuton kun ei osaa edes fillarin sisäkumia paikata, niin sitten hän ihmettelee, että miksi nykyaikana kukaan paikkaa rengasta? Kannattaahan se nyt 2,40 euron säästön takia heittää roskikseen tavaraa, minkä vielä pystyy korjaamaan ja mikä kestää sen jälkeen vielä pitkään, jos löytyy edes pikkasen viitseliäisyyttä. Kotona voisi tässä ja nyt nopeasti korjata, mutta ei kun pitää lähteä jonnekin kaupoille asti uutta hakemaan.
        "Isi osti uuden taulutelkkarin, kun ei jaksanut alkaa pyyhkimään pölyjä siitä vanhasta (6 kk sitten ostetusta) taulutelkkarista."


    • kannatta_yrittää

      Ainahan tuo on ollut vähänh tekniikkalaji. Enne liiman kuivumista piti odotella vähän pitempään, siis sitä ennen kuin paikka laitetaan siihen päälle. Nykyiset liimat on vähän nopeampia, muuten sama homma.
      Eihän nykyiset sisuskumit ole ollenkaan samaa ainetta mitä ennen, ei näistä nykyisistä kakarat saisi ritsaa tehtyä. Ennen oli sellaisia punaisia sisureita, niistä tuli parhaat ritsat.

    • TsemppiäPyöräilijöille

      Ei valittamista paikkarasioista, muttakun sisärenkaan saa niin halvalla, niin laitan yleensä uuden sisärenkaan.

      Etupyöräs on Mara Plus, niin sen sisäkumi ei mene rikki koskaan, mutta uskomatonta, että tänä talvena, vasta kerran mennyt puhki sisärengas takarenkaasta, missä tietenkin pistosuojaus.

      • Sekundaharvemminkestää

        Niitä on pistosuojattuja ja "pistosuojattuja" renkaita.


    • ghjktyu

      Kuten tuossa aiemmin on jo sanottu, sen liiman pitää antaa kuivua. ennen kuin paikka laitetaan päälle. Kyse on muutamasta minuutista, liukas kiiltävä sisurin pinta muuttuu tahmeaksi ja kiillottomaksi. Näin paikat pysyvät.

      Renkaan paikkaaminen vaihtamisen sijaan voi olla helpompaa esim. jalkajarrullisessa takapyörässä, jos löytää vuotokohdan kuuntelemalla. Vuotokohdasta vain rengas esiin, ei tarvi sählätä muttereiden kanssa.

      Ja kyse ei taida olla "liimasta", vaan vulkanointinesteestä. En kyllä tiedä noiden eroa, mutta joku viisastelija tästäkin huomauttanee.

      • Pomppukeppi

        "Ja kyse ei taida olla "liimasta", vaan vulkanointinesteestä. En kyllä tiedä noiden eroa, mutta joku viisastelija tästäkin huomauttanee."

        No näin kyllä tosiaan on. Liima on aine joka kiinnittyy molempiin liimattaviin pintoihin ja liittää ne siten yhteen muodostaen oman ohuen kerroksensa liimattavien pintojen väliin. Kumin paikkauksessa taas tämä "liima" pehmentää kemiallisesti sekä sisäkumin että paikkalapun kumiaineksen ja ne pystyvät siitten kiinnittymään suoraan toisiinsa ilman että mitään liittävää liima-ainetta jää enää niiden väliin. Ne siis ikäänkuin sulavat yhteen.


      • RikkojaViikossaKahdeksan

        Liiman, eli nesteen ei tarvi kuivua nykyään.
        Nähtävästi tyyppejä keskustelussa, jotka paikannut renkaita, aikoja sitten.

        Uusi sisärengas on kuitenkin järkevin ja halvin.


    • ghjktyu

      Täällä valemeediot sotkevat asioita. On olemassa ns. pikapaikkoja, mutta kyllä ne yleisimmin myytävissä paikkarasioissa olevat liimat/vulkanointinesteet vaativat sen kuivumisen ENNEN kuin paikka laitetaan päälle. Sitten voi kyllä heti ottaa heti painetta ja jatkaa matkaa,

      Viimeksi paikkasin pari kk sitten, on pysynyt. Oletan, että myynnissä olevat paikkarasiat eivät ole muuttuneet tässä välissä.

      Kiitos Pomppukepille, tuo vulkanointinesteen ja liiman ero tuli selväksi.

      • VitunNuija

        Herää tälle vuosiluvulle. Kumi karhennetaan, laitetaan liima ja painetaan paikka kiinni.

        Turha lässyttää mitään, jos et osaa rengasta paikata.


    • ghjktyu

      Ja vielä jatkan, noita paikkoja ja "liimoja" myydään myös erikseen ainakin Fillarikellarissa Helsingissä ja ulkomaan verrokaupoissa. On varmasti halvempaa kuin kunnollinen sisuri.

    • Jos ei lateksisisuria ole osunut kohdalle, niin kyllä ne samalla lailla paikataan kuin ennenkin. Pinta kannattaa karhentaa tartunnan parntamiseksi. Ohjeet videolla https://www.youtube.com/watch?v=Pgxlmsn_H0s&list=PLsDJucv3JYFXASKpgYQz5pyD0fEiqa5V5&index=21

      • BBS02

        Velogilla hyviä videoita fillareiden huolloista yms. joita suosittelen katsottavan.


    • BBS02

      Hieman asian vierestä, mutta eilen lenkillä puhkesi takarengas ja kotia oli matkaa 12km. Ei vararengasta tai paikkarasiaa mukana eli tyhjällä kumella sitten kotia. Ei jaksanut taluttaa vaan ajoin pyöräteillä reunassa hangessa ja mitä enemmän lunta niin sitä paremmin meni. Parhaimmillaan nopeus 15km/h ja ainoastaan sisuri meinasi tulla ulos ja nastarengas hankasi lokarin rautoihin välillä ja viipotti hemmetisti. Kotia tultua renkaan paikkaus sitten edessä. Mitään vammoja tyhjällä kumella ajosta ei päällikumeen ja vanteeseen tullut, eli renkaan runko ryhdissä ja nastat paikoillaan. Sisurissa ainoastaan yksi reikä joka sekin korjaantui paikkaamalla. Ainut mikä otti hieman siipeensä oli vannenauha joka oli venttiilin juuresta kurtussa. Kurtut oikenivat käsin nauhaa vetäen ja taas oli nauha ajokunnossa. Ai niin alkuperäiseen kommenttiin vastaten niin sisuri oli marketti continental jossa on vielä sen verran kumea, että paikan vulkanointi onnistui hienosti :)

      • EläViitsi

        Niinhän sinusta tuntuu.
        Laitappa renkaaseen normaalit paineet, niin johan räjähtää sisärengas ja ulkorengas.


      • BBS02

        Laitoin normaalit paineet ja ei mikään räjähtänyt.


      • EIDILLEKUNDI
        BBS02 kirjoitti:

        Laitoin normaalit paineet ja ei mikään räjähtänyt.

        Noi dilleä kundii en oo kuunaan kuullu olevankaan. Miks vitus sitä vara sisurii ja snadii pumppuu ei voi pitää mukana? Oot muute fagin dille.


      • tour-de-lennätinlaitos
        EIDILLEKUNDI kirjoitti:

        Noi dilleä kundii en oo kuunaan kuullu olevankaan. Miks vitus sitä vara sisurii ja snadii pumppuu ei voi pitää mukana? Oot muute fagin dille.

        Joo, mullakin ajaa huoltoauto aina rinnalla, kun poljen postilaatikolle


    • kertakäyttökulttuuri

      Se on mennyt fillarin sisäkumeihin asti, että kun vähän vikaa tulee, niin ei muuta ku roskiin ja uutta ostamaan. Ei ihme, että hukumme roskaan, kun nykyään ei minkään korjaaminen kannata.
      Pomppukeppi täällä heitti, ettei maantiepyörän sisuria pysty paikkaamaan. Itse ajelen keväästä syksyyn maantiefillarilla, ja eräällä lenkillä lojahti takarengas puhki. Kotiin oli noin 20 km matkaa, joten käänsin fillarin nurinpäin ja paikkasin takakumin. Sitten käsipumpulla uudet ilmat renkaaseen ja kotimatkalle. Paikkaus kesti hyvin. Kotona pistin vielä jalkapumpulla lisää ilmaa takarenkaaseen. Seuraavana päivänä tarkistin, että miten on ilmat pysyneet takarenkaassa, niin paineet eivät olleet hävinneet mihinkään.
      Joka puhuu, ettei maantiepyörän sisuria pysty paikkaamaan, niin sille on vaan käynyt huono säkä ja saanut sekundaa. Vika ollut joko sisurissa, liimassa tai paikoissa, ettei paikkaaminen ole käynyt päinsä. Itelläkin ollut paskaa, jota ei paikata. Sitten kun olen ostanut uuden sisurin tai paikkarasian, niin paikkaus on onnistunut.

      • Maantiepyöräilijä

        Väärin ja valetta. Maantiepyörän sisuria ei pysty, eikä varsinkaan kannata paikata. Tiedän tismalleen, mitä kirjoitan.


      • ghjktyu
        Maantiepyöräilijä kirjoitti:

        Väärin ja valetta. Maantiepyörän sisuria ei pysty, eikä varsinkaan kannata paikata. Tiedän tismalleen, mitä kirjoitan.

        Voisitko ystävällisesti perustella, miksi ei. Etkö saa paikkoja pysymään, vai jääkö renkaaseen patti? Kuinka leveistä renkaista ja millaisista paineista puhut?


      • Pomppukeppi

        "Pomppukeppi täällä heitti, ettei maantiepyörän sisuria pysty paikkaamaan. I"

        En sanonut niin. Ymmärsit väärin. Puhuin erityisistä ohuista lateksisista sisäkumeista joita jotkut käyttävät kipapyörissä. Niitä ei pysty normaaleilla paikoilla paikkaamaan. Selkeästi yleisin sisäkumi kilpa/maantiepyörissä on tietysti perinteinen sisäkumi jonka toki pystyy paikkaamaan. Ihan toinen asia on että kannattaako kun kestävyys ei ole enää entisen veroinen renkaissa joissa paineet ovat 7-9 bar.


      • kertakäyttökulttuuri
        Maantiepyöräilijä kirjoitti:

        Väärin ja valetta. Maantiepyörän sisuria ei pysty, eikä varsinkaan kannata paikata. Tiedän tismalleen, mitä kirjoitan.

        Tiedät tismalleen, mitä kirjoitat. Kumma juttu, kun minä olen suoriutunut hommasta, mitä ei pysty tekemään. Onkohan mulla sitten jotain yliluonnollisia kykyjä? Kyllä sisäkumin paikkaaminen kannattaa, jos rengasrikko tulee, himaan on matkaa kymmeniä kilometrejä ja fillarin satulalaukussa on paikkarasia, mistä löytyy kaikki tarpeellinen. Mieluummin minä käytän tien sivussa hetken aikaa renkaan paikkaamiseen kuin että lähden "urhoollisesti" taluttamaan fillaria. Kumpikohan noista kahdesta vaihtoehdosta on kannattavampi? Pääsee vielä samana päivänä kotiinkin, ja vittuhan niillä ajokengillä on kävellä.


      • Pomppukeppi
        kertakäyttökulttuuri kirjoitti:

        Tiedät tismalleen, mitä kirjoitat. Kumma juttu, kun minä olen suoriutunut hommasta, mitä ei pysty tekemään. Onkohan mulla sitten jotain yliluonnollisia kykyjä? Kyllä sisäkumin paikkaaminen kannattaa, jos rengasrikko tulee, himaan on matkaa kymmeniä kilometrejä ja fillarin satulalaukussa on paikkarasia, mistä löytyy kaikki tarpeellinen. Mieluummin minä käytän tien sivussa hetken aikaa renkaan paikkaamiseen kuin että lähden "urhoollisesti" taluttamaan fillaria. Kumpikohan noista kahdesta vaihtoehdosta on kannattavampi? Pääsee vielä samana päivänä kotiinkin, ja vittuhan niillä ajokengillä on kävellä.

        "Tiedät tismalleen, mitä kirjoitat. Kumma juttu, kun minä olen suoriutunut hommasta, mitä ei pysty tekemään."

        Eli olet todellakin paikannut sellaisen "kondominohuen" lateksisen erikoissisäkumin etkä tavallista ja paksummasta kumista tehtyä maantiepyörän sisäkumia? No kyllä melkoiset propsit sinulle jos olet tuon paikannut...

        "Kyllä sisäkumin paikkaaminen kannattaa, jos rengasrikko tulee, himaan on matkaa kymmeniä kilometrejä ja fillarin satulalaukussa on paikkarasia, mistä löytyy kaikki tarpeellinen. Mieluummin minä käytän tien sivussa hetken aikaa renkaan paikkaamiseen kuin että lähden "urhoollisesti" taluttamaan fillaria."

        No normaalisti maantiepyöräilijät pitävät satulalaukussa tai pyöräilypaidan taskussa ihan vain uutta sisäkumia joka on sitten nopea ja helppo laittaa vanhan tilalle. Harva kumeja tien päällä paikkaa.

        "Kumpikohan noista kahdesta vaihtoehdosta on kannattavampi? Pääsee vielä samana päivänä kotiinkin, ja vittuhan niillä ajokengillä on kävellä."

        No en minä kävelemisestä ole mitään puhunut. Sisäkumi vain vaihdetaan uuteen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5015
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3167
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    10. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1235
    Aihe