Raamattu kieltää vauvan kastamisen

JohannesKastajan_linja

Jos vauva ei osaa tunnustaa Jeesusta Kristusta Jumalan Pojaksi, häntä ei saa kastaa. Sitä Filippus tivasi hoviherralta, joka pystyi sen tunnustamaan, joten Filippus suostui kastamaan hoviherran. Lapsikaste ei ole kaste ollenkaan. Johannes Kastaja ei suostunut kastamaan ketään, kuka ei tunnustanut syntejään. Sellaista ei pysty sylivauva tekemään. Jeesus sanoi, että Johanneksen kaste oli Jumalan määräys, jonka Jeesus itse otti.

Raamatun mukainen kaste on uskovien kaste veteen upottamalla Jeesuksen Kristuksen nimessä.Tässä on ne Raamatun kohdat, jotka kertovat riittävät ohjeet kastamista varten.

Mark 16: 15 Hän sanoi heille: "Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille. 16 Joka sen uskoo ja saa kasteen, on pelastuva. Joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.

Ap.t 2: 38 Pietari vastasi: "Kääntykää ja ottakaa itse kukin kaste Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen.

Mark 1:4 Ja näin tapahtui. Johannes Kastaja julisti autiomaassa, että ihmisten tuli kääntyä ja ottaa kaste, jotta synnit annettaisiin heille anteeksi. 5 Hänen luokseen tuli paljon väkeä Jerusalemista ja joka puolelta Juudeaa. He tunnustivat syntinsä, ja Johannes kastoi heidät Jordanissa.

Ap.t 10:46 he kuulivat, kuinka nämä puhuivat kielillä ja ylistivät Jumalan suuruutta. Silloin Pietari sanoi: 47 "Kuka voi estää kastamasta vedellä näitä, jotka ovat saaneet Pyhän Hengen niin kuin mekin?" 48 Hän käski kastaa heidät Jeesuksen Kristuksen nimeen.

Kol 2: 17 Mitä teettekin, sanoin tai teoin, tehkää kaikki Herran Jeesuksen nimessä, kiittäen hänen kauttaan Jumalaa, Isäämme.

Ap.t 4:10 niin tietäkää tämä, te kaikki ja koko Israelin kansa: se tapahtui Jeesuksen Kristuksen, Nasaretilaisen, nimessä. Hänet te ristiinnaulitsitte, mutta Jumala herätti hänet kuolleista. Hänen voimastaan tämä mies seisoo terveenä teidän edessänne. 11 Hän on se kivi, joka ei teille rakentajille kelvannut mutta josta on tullut kulmakivi. 12 Ei kukaan muu voi pelastaa kuin hän. Mitään muuta nimeä, joka meidät pelastaisi, ei ole ihmisille annettu koko taivaankannen alla."

Ap.t 8:36 Matkan jatkuessa he tulivat paikkaan, jossa oli vettä. Silloin hoviherra sanoi: "Tässä on vettä. Estääkö mikään kastamasta minua?" 37 Filippos sanoi hänelle: "Jos koko sydämestäsi uskot, se on mahdollista." Hoviherra vastasi: "Minä uskon, että Jeesus Kristus on Jumalan Poika." 38 Hän käski pysäyttää vaunut, ja he molemmat, Filippos ja hoviherra, astuivat veteen, ja Filippos kastoi hänet.

205

2208

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tämäkinvielä

      Joku on voinut ihmetellä, miksi kirkot kastavat Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen, kun Raamatussa on lukuisissa paikoissa kehotus kastaa Jeesuksen Kristuksen nimeen. Kyse on siitä, että katolinen kirkko on myöhemmin muuttanut Matteuksen evankeliumin lähetyskäskyssä olevaa kastekäsky, jottei ketään kastettaisi sillä ainoalla nimellä Jeesus Kristus, joka pelastaa. Jeesus alun perin käski kastamaan omalla nimellään.

      Paavola kirjoittaa kasteesta seuraavaa: "Historian todistuksen mukaan keisari Diocletian vuonna 303 jKr. määräsi useita kristittyjen kirjoja polttoroviolle. Kirjojen joukossa on ollut myös varhaisia UT:n käsikirjoituksia. Matteuksen evankeliumin 28:19 (kastakaa Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen) varhaisin olemassa oleva muoto on noin 300-luvun lopulta tai 400-luvulta. Kirkkohistorioitsija Eusebius siteeraa kirjoituksissaan monta kertaa Matteuksen evankeliumin 28 lukua ja jaetta 19 näin: "Menkää ja tehkää kaikista kansoista opetuslapsia minun nimeeni."

      Eusebiuksen kirjoitukset ovat 300-luvulta. Yhdessäkään olemassa olevassa Matt 28:19 UT:n käsikirjoituksessa ei ole Eusebiuksen siteeraamaa kohtaa. Koska ei ole olemassa yhtään Matt 28:19 Eusebiuksen siteeraamaa kohtaa, niin kaste Herran Jeesukseen nimeen ei tule perustua Eusebiuksen varaan, vaan Raamatun oman ilmoituksen varaan.

      Kaikki apostolien teoissa mainitut kohdat, joissa suoritetaan kaste johonkin nimeen kertovat meille, että alkuseurakunnassa vesikaste suoritettiin Herran Jeesuksen nimeen. Paavalin todistuksen mukaan kaikki mitä uskovat tekevät sanalla ja työllä tulee tehdä Herran Jeesuksen nimeen. Täten Raamatun oma todistus todistaa sen, että vesikaste suoritetaan Herran Jeesuksen nimeen. "

      • Huomaa, lue ja ymmärrä mitä Paavola tässä sanoo:

        "Yhdessäkään olemassa olevassa Matt 28:19 UT:n käsikirjoituksessa ei ole Eusebiuksen siteeraamaa kohtaa. Koska ei ole olemassa yhtään Matt 28:19 Eusebiuksen siteeraamaa kohtaa, niin kaste Herran Jeesukseen nimeen ei tule perustua Eusebiuksen varaan, vaan Raamatun oman ilmoituksen varaan."

        Yhdessäkään Matteuksen kreikankielisessä käsikirjoituksessa ei ole Eusebiuksen lainausta "Jeesuksen nimeen", vaan niissä kaikissa, siis joka ikisessä, lukee Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Jos se on katolisen kirkon muokkaama, täytyy uskoa siihen foliohattuteoriaan, että katolinen kirkko onnistui muokkaamaan joka ikistä maailman Matteuksen käsikirjoitusta. Miksi katolinen kirkko olisi nähnyt niin paljon vaivaa muokatakseen vain yhtä jaetta? Jos katolinen kirkko pystyi muokkaamaan tuota jaetta, miten voimme ollenkaan luottaa Raamattuumme?

        Eusebius lainaa kastekäskystä lyhyempää versiota, mutta useilla muilla kirkkoisillä on kaikilla kastekäsky muodossa Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen:

        Didakhee (60-150 jKr) luku 7:1
        “Mutta liittyen kasteeseen, kastakaa näin: selostettuanne ensin kaikki nämä säännöt, kastakaa Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen juoksevassa vedessä.”

        Justinos Marttyyrin apologia (155 jKr) luku 61
        “Sitten heidät tuodaan veden ääreen ja he syntyvät uudestaan, sillä he saavat pesun vedessä Jumalan, Isämme, kaikkeuden mestarin nimessä ja pelastajamme Jeesuksen Kristuksen nimessä ja Pyhän Hengen nimessä.”

        Irenaeus, harhaoppeja vastaan (180 jKr)
        “Ja jälleen, antaen opetuslapsilleen voiman uudistua Jumalaan, hän sanoi heille, ‘Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen’ ”

        Tertullianus, kasteesta (198 jKr)
        “Sillä laki kasteesta on annettu ja kaava säädetty: ‘Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen’ ”

        Hippolytus, Apostolinen traditio (200-235 jKr)
        “Ja sitten kun hän joka kastetaan laskeutuu veteen, se joka kastaa hänet laittaen kädet hänen päälleen sanoo: Uskotko Jumalaan, Isään kaikkivaltiaaseen? Ja hän joka kastetaan sanoo: Minä uskon. Sitten pitäen kättä hänen päänsä päällä hänet kastettakoon jälleen. Ja sitten hän sanokoon: Uskotko Jeesukseen Kristukseen, Jumalan poikaan, joka syntyi Pyhästä Hengestä ja neitsyt Mariasta, ristiinnaulittiin Pontius Pilatuksen aikana, kuoli ja haudattiin, nousi ylös kolmantena päivänä kuolleista, nousi taivaisiin ja istuu Isän oikealla puolella ja tulee takaisin tuomitsemaan eläviä ja kuolleita? Ja kun hän sanoo: Uskon, hänet kastetaan jälleen. Ja jälleen hän sanoo: Uskotko Pyhään Henkeen, pyhään kirkkoon ja lihan ylösnousemiseen? Hän joka kastetaan sanokoon: Minä uskon, ja niin hänet kastetaan kolmannen kerran.”

        Cyprianuksen kirje Magnukselle (250 jKr)
        “Mutta jos joku vastustaa, sanoen että Novatianus pitää saman lain minkä katolinen kirkkokin, kastaa samalla symbolilla jolla me kastamme, tietää saman Jumalan Isän, saman Kristuksen Pojan, saman Pyhän Hengen, ja tällä perusteella pitää kasteen voiman, niin että hän ei tässä suhteessa eroa meistä kasteen käytännössä;”

        Miksi uskoisimme tässä asiassa yksin Eusebiusta? Muut kirkkoisät kaikki lainaavat kastekäskyn pitkää kaavaa.

        Emme voi yksin Raamatun sisäisen ilmoituksen ja yhden kirkkoisän lainauksen perusteella väittää tuota tai tätä jaetta jonkin tahon muokkaamaksi. Kreikankielisissä käsikirjoituksissa on joka ikisessä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen, joten se ei voi olla katolisen kirkon muokkaama. Johtopäätös on, että Herramme ja vapahtajamme Jeesus Kristus itse opetti meitä kastamaan Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.

        Laitoin tästä asiasta Petri Paavolalle sähköpostia, koska häntä virheellisesti siteerattiin, kuten tässäkin ketjussa, ja hän vastasi seuraavalla kirjoituksella:

        "Olen varmaankin vuosien mittaan joskus jossakin keskusteluissa saattanut vihjata ja epäillä Matt 28:19 olevan lisäys, mutta en ole koskaan uskaltanut sellaista julkisesti puhua ja opettaa tai kirjoittaa siitä täysin varmana asiana. Epäilyksistäni huolimatta en ole koskaan uskaltanut sanoa olevani täysin varma asiasta, niin että sivullani siitä olisin kirjoittanut tai julkisesti puhunut. En ole sitä uskaltanut tehdä, koska kreikankielisissä tekstilaitoksissa on Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen, enkä ole löytänyt sellaista tekstilaitosta, jossa olisi Jeesuksen nimeen."
        http://www.kotipetripaavola.com/kaikkitehkaaherranjeesuksennimessa.html

        Petri Paavola ei opeta, että kastekäsky ei kuulu Raamattuun, joten lopettakaa jo se Petrin väärin siteeraaminen.


      • tämäkinvielä
        Kristitty.net kirjoitti:

        Huomaa, lue ja ymmärrä mitä Paavola tässä sanoo:

        "Yhdessäkään olemassa olevassa Matt 28:19 UT:n käsikirjoituksessa ei ole Eusebiuksen siteeraamaa kohtaa. Koska ei ole olemassa yhtään Matt 28:19 Eusebiuksen siteeraamaa kohtaa, niin kaste Herran Jeesukseen nimeen ei tule perustua Eusebiuksen varaan, vaan Raamatun oman ilmoituksen varaan."

        Yhdessäkään Matteuksen kreikankielisessä käsikirjoituksessa ei ole Eusebiuksen lainausta "Jeesuksen nimeen", vaan niissä kaikissa, siis joka ikisessä, lukee Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Jos se on katolisen kirkon muokkaama, täytyy uskoa siihen foliohattuteoriaan, että katolinen kirkko onnistui muokkaamaan joka ikistä maailman Matteuksen käsikirjoitusta. Miksi katolinen kirkko olisi nähnyt niin paljon vaivaa muokatakseen vain yhtä jaetta? Jos katolinen kirkko pystyi muokkaamaan tuota jaetta, miten voimme ollenkaan luottaa Raamattuumme?

        Eusebius lainaa kastekäskystä lyhyempää versiota, mutta useilla muilla kirkkoisillä on kaikilla kastekäsky muodossa Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen:

        Didakhee (60-150 jKr) luku 7:1
        “Mutta liittyen kasteeseen, kastakaa näin: selostettuanne ensin kaikki nämä säännöt, kastakaa Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen juoksevassa vedessä.”

        Justinos Marttyyrin apologia (155 jKr) luku 61
        “Sitten heidät tuodaan veden ääreen ja he syntyvät uudestaan, sillä he saavat pesun vedessä Jumalan, Isämme, kaikkeuden mestarin nimessä ja pelastajamme Jeesuksen Kristuksen nimessä ja Pyhän Hengen nimessä.”

        Irenaeus, harhaoppeja vastaan (180 jKr)
        “Ja jälleen, antaen opetuslapsilleen voiman uudistua Jumalaan, hän sanoi heille, ‘Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen’ ”

        Tertullianus, kasteesta (198 jKr)
        “Sillä laki kasteesta on annettu ja kaava säädetty: ‘Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen’ ”

        Hippolytus, Apostolinen traditio (200-235 jKr)
        “Ja sitten kun hän joka kastetaan laskeutuu veteen, se joka kastaa hänet laittaen kädet hänen päälleen sanoo: Uskotko Jumalaan, Isään kaikkivaltiaaseen? Ja hän joka kastetaan sanoo: Minä uskon. Sitten pitäen kättä hänen päänsä päällä hänet kastettakoon jälleen. Ja sitten hän sanokoon: Uskotko Jeesukseen Kristukseen, Jumalan poikaan, joka syntyi Pyhästä Hengestä ja neitsyt Mariasta, ristiinnaulittiin Pontius Pilatuksen aikana, kuoli ja haudattiin, nousi ylös kolmantena päivänä kuolleista, nousi taivaisiin ja istuu Isän oikealla puolella ja tulee takaisin tuomitsemaan eläviä ja kuolleita? Ja kun hän sanoo: Uskon, hänet kastetaan jälleen. Ja jälleen hän sanoo: Uskotko Pyhään Henkeen, pyhään kirkkoon ja lihan ylösnousemiseen? Hän joka kastetaan sanokoon: Minä uskon, ja niin hänet kastetaan kolmannen kerran.”

        Cyprianuksen kirje Magnukselle (250 jKr)
        “Mutta jos joku vastustaa, sanoen että Novatianus pitää saman lain minkä katolinen kirkkokin, kastaa samalla symbolilla jolla me kastamme, tietää saman Jumalan Isän, saman Kristuksen Pojan, saman Pyhän Hengen, ja tällä perusteella pitää kasteen voiman, niin että hän ei tässä suhteessa eroa meistä kasteen käytännössä;”

        Miksi uskoisimme tässä asiassa yksin Eusebiusta? Muut kirkkoisät kaikki lainaavat kastekäskyn pitkää kaavaa.

        Emme voi yksin Raamatun sisäisen ilmoituksen ja yhden kirkkoisän lainauksen perusteella väittää tuota tai tätä jaetta jonkin tahon muokkaamaksi. Kreikankielisissä käsikirjoituksissa on joka ikisessä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen, joten se ei voi olla katolisen kirkon muokkaama. Johtopäätös on, että Herramme ja vapahtajamme Jeesus Kristus itse opetti meitä kastamaan Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.

        Laitoin tästä asiasta Petri Paavolalle sähköpostia, koska häntä virheellisesti siteerattiin, kuten tässäkin ketjussa, ja hän vastasi seuraavalla kirjoituksella:

        "Olen varmaankin vuosien mittaan joskus jossakin keskusteluissa saattanut vihjata ja epäillä Matt 28:19 olevan lisäys, mutta en ole koskaan uskaltanut sellaista julkisesti puhua ja opettaa tai kirjoittaa siitä täysin varmana asiana. Epäilyksistäni huolimatta en ole koskaan uskaltanut sanoa olevani täysin varma asiasta, niin että sivullani siitä olisin kirjoittanut tai julkisesti puhunut. En ole sitä uskaltanut tehdä, koska kreikankielisissä tekstilaitoksissa on Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen, enkä ole löytänyt sellaista tekstilaitosta, jossa olisi Jeesuksen nimeen."
        http://www.kotipetripaavola.com/kaikkitehkaaherranjeesuksennimessa.html

        Petri Paavola ei opeta, että kastekäsky ei kuulu Raamattuun, joten lopettakaa jo se Petrin väärin siteeraaminen.

        Petri Paavola opettaa, että kaste tulee antaa Jeesuksen Kristuksen nimeen. Paavola opettaa, että kastekäsky kuuluu Raamattuun, mutta se on väärennetty myöhemmin katolisen kirkon toimesta. Tämä selittään sen ristiriidan, että Raamattu käskee kastamaan monissa muissa kohdin vain Jeesuksen Kristuksen nimeen, mikä on ainoa ERISNIMI, joka pelastaa. Tästä lähetyskäskyn muuttumisesta on raamatuntutkijat yleisesti yhtä mieltä. Sinä edustat pientä vähemmistöä, joka eksyttää muut luottamaan katolisen kirkon väärennöksiin. Luterilainen ja katolinen kirkko ovat vuosien saatossa vain lisänneet Raamattuun kopiointi- ja käännösvirheitä.

        Sinä olet ottanut asiaksesi lähteä sotaan Jumalan totuutta vastaan, puolustamalla sellaista Raamatun käännöstä, joka on pikemminkin katolisen kirkon julkaisu kuin alkuperäinen Raamattu. Onneksi tieto on lisääntynyt ja ymmärrys kasvanut, joten tiedämme sen, että Jeesus on käskenyt kastamaan omalla nimellään. Raamatussa ei voi olla ristiriitaa, joten olemme jakeen Mt 28:19 saaneet uutta tietoa, joka selittää Raamatun sisäisen ristiriidan täydellisesti. Selitys on uskovien harhauttajien toiminta, minkä joukkoon sinä kristitty.net kuulut.


      • dogmatiks
        Kristitty.net kirjoitti:

        Huomaa, lue ja ymmärrä mitä Paavola tässä sanoo:

        "Yhdessäkään olemassa olevassa Matt 28:19 UT:n käsikirjoituksessa ei ole Eusebiuksen siteeraamaa kohtaa. Koska ei ole olemassa yhtään Matt 28:19 Eusebiuksen siteeraamaa kohtaa, niin kaste Herran Jeesukseen nimeen ei tule perustua Eusebiuksen varaan, vaan Raamatun oman ilmoituksen varaan."

        Yhdessäkään Matteuksen kreikankielisessä käsikirjoituksessa ei ole Eusebiuksen lainausta "Jeesuksen nimeen", vaan niissä kaikissa, siis joka ikisessä, lukee Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Jos se on katolisen kirkon muokkaama, täytyy uskoa siihen foliohattuteoriaan, että katolinen kirkko onnistui muokkaamaan joka ikistä maailman Matteuksen käsikirjoitusta. Miksi katolinen kirkko olisi nähnyt niin paljon vaivaa muokatakseen vain yhtä jaetta? Jos katolinen kirkko pystyi muokkaamaan tuota jaetta, miten voimme ollenkaan luottaa Raamattuumme?

        Eusebius lainaa kastekäskystä lyhyempää versiota, mutta useilla muilla kirkkoisillä on kaikilla kastekäsky muodossa Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen:

        Didakhee (60-150 jKr) luku 7:1
        “Mutta liittyen kasteeseen, kastakaa näin: selostettuanne ensin kaikki nämä säännöt, kastakaa Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen juoksevassa vedessä.”

        Justinos Marttyyrin apologia (155 jKr) luku 61
        “Sitten heidät tuodaan veden ääreen ja he syntyvät uudestaan, sillä he saavat pesun vedessä Jumalan, Isämme, kaikkeuden mestarin nimessä ja pelastajamme Jeesuksen Kristuksen nimessä ja Pyhän Hengen nimessä.”

        Irenaeus, harhaoppeja vastaan (180 jKr)
        “Ja jälleen, antaen opetuslapsilleen voiman uudistua Jumalaan, hän sanoi heille, ‘Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen’ ”

        Tertullianus, kasteesta (198 jKr)
        “Sillä laki kasteesta on annettu ja kaava säädetty: ‘Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen’ ”

        Hippolytus, Apostolinen traditio (200-235 jKr)
        “Ja sitten kun hän joka kastetaan laskeutuu veteen, se joka kastaa hänet laittaen kädet hänen päälleen sanoo: Uskotko Jumalaan, Isään kaikkivaltiaaseen? Ja hän joka kastetaan sanoo: Minä uskon. Sitten pitäen kättä hänen päänsä päällä hänet kastettakoon jälleen. Ja sitten hän sanokoon: Uskotko Jeesukseen Kristukseen, Jumalan poikaan, joka syntyi Pyhästä Hengestä ja neitsyt Mariasta, ristiinnaulittiin Pontius Pilatuksen aikana, kuoli ja haudattiin, nousi ylös kolmantena päivänä kuolleista, nousi taivaisiin ja istuu Isän oikealla puolella ja tulee takaisin tuomitsemaan eläviä ja kuolleita? Ja kun hän sanoo: Uskon, hänet kastetaan jälleen. Ja jälleen hän sanoo: Uskotko Pyhään Henkeen, pyhään kirkkoon ja lihan ylösnousemiseen? Hän joka kastetaan sanokoon: Minä uskon, ja niin hänet kastetaan kolmannen kerran.”

        Cyprianuksen kirje Magnukselle (250 jKr)
        “Mutta jos joku vastustaa, sanoen että Novatianus pitää saman lain minkä katolinen kirkkokin, kastaa samalla symbolilla jolla me kastamme, tietää saman Jumalan Isän, saman Kristuksen Pojan, saman Pyhän Hengen, ja tällä perusteella pitää kasteen voiman, niin että hän ei tässä suhteessa eroa meistä kasteen käytännössä;”

        Miksi uskoisimme tässä asiassa yksin Eusebiusta? Muut kirkkoisät kaikki lainaavat kastekäskyn pitkää kaavaa.

        Emme voi yksin Raamatun sisäisen ilmoituksen ja yhden kirkkoisän lainauksen perusteella väittää tuota tai tätä jaetta jonkin tahon muokkaamaksi. Kreikankielisissä käsikirjoituksissa on joka ikisessä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen, joten se ei voi olla katolisen kirkon muokkaama. Johtopäätös on, että Herramme ja vapahtajamme Jeesus Kristus itse opetti meitä kastamaan Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.

        Laitoin tästä asiasta Petri Paavolalle sähköpostia, koska häntä virheellisesti siteerattiin, kuten tässäkin ketjussa, ja hän vastasi seuraavalla kirjoituksella:

        "Olen varmaankin vuosien mittaan joskus jossakin keskusteluissa saattanut vihjata ja epäillä Matt 28:19 olevan lisäys, mutta en ole koskaan uskaltanut sellaista julkisesti puhua ja opettaa tai kirjoittaa siitä täysin varmana asiana. Epäilyksistäni huolimatta en ole koskaan uskaltanut sanoa olevani täysin varma asiasta, niin että sivullani siitä olisin kirjoittanut tai julkisesti puhunut. En ole sitä uskaltanut tehdä, koska kreikankielisissä tekstilaitoksissa on Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen, enkä ole löytänyt sellaista tekstilaitosta, jossa olisi Jeesuksen nimeen."
        http://www.kotipetripaavola.com/kaikkitehkaaherranjeesuksennimessa.html

        Petri Paavola ei opeta, että kastekäsky ei kuulu Raamattuun, joten lopettakaa jo se Petrin väärin siteeraaminen.

        Matt 28:19 käsky kastaa Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen on aivan varmasti lisätty myöhemmin Raamattuun. Apostolien tekojen kirjan kertoo, että apostolit kastoivat aina Jeesuksen Kristuksen nimeen.

        Efesolaiskirje kertoo, että on vain yksi oppi kasteesta, koska on vain yksi Jumala. Ei voi olla kahta eri kastetta, joten toinen erisnimi ei ole ollut Jumalan käskemä nimi kastetta varten. Raamatun sisäinen analysointi kertoo, että Jeesus on alun perin käskenyt kastamaan omalla nimellään. Tätä johtopäätöstä tukee monet säilyneet historialliset dokumentit. Tutkijoiden keskuudessa tästä asiasta ei ole erimielisyyttä.

        Ef 4: 3 Pyrkikää rauhan sitein säilyttämään Hengen luoma ykseys. 4 On vain yksi ruumis ja yksi Henki, niin kuin myös se toivo, johon teidät on kutsuttu, on yksi.
        5 Yksi on Herra, yksi usko, yksi kaste!
        6 Yksi on Jumala, kaikkien Isä! Hän hallitsee kaikkea, vaikuttaa kaikessa ja on kaikessa.


      • dogmatiks
        Kristitty.net kirjoitti:

        Huomaa, lue ja ymmärrä mitä Paavola tässä sanoo:

        "Yhdessäkään olemassa olevassa Matt 28:19 UT:n käsikirjoituksessa ei ole Eusebiuksen siteeraamaa kohtaa. Koska ei ole olemassa yhtään Matt 28:19 Eusebiuksen siteeraamaa kohtaa, niin kaste Herran Jeesukseen nimeen ei tule perustua Eusebiuksen varaan, vaan Raamatun oman ilmoituksen varaan."

        Yhdessäkään Matteuksen kreikankielisessä käsikirjoituksessa ei ole Eusebiuksen lainausta "Jeesuksen nimeen", vaan niissä kaikissa, siis joka ikisessä, lukee Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Jos se on katolisen kirkon muokkaama, täytyy uskoa siihen foliohattuteoriaan, että katolinen kirkko onnistui muokkaamaan joka ikistä maailman Matteuksen käsikirjoitusta. Miksi katolinen kirkko olisi nähnyt niin paljon vaivaa muokatakseen vain yhtä jaetta? Jos katolinen kirkko pystyi muokkaamaan tuota jaetta, miten voimme ollenkaan luottaa Raamattuumme?

        Eusebius lainaa kastekäskystä lyhyempää versiota, mutta useilla muilla kirkkoisillä on kaikilla kastekäsky muodossa Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen:

        Didakhee (60-150 jKr) luku 7:1
        “Mutta liittyen kasteeseen, kastakaa näin: selostettuanne ensin kaikki nämä säännöt, kastakaa Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen juoksevassa vedessä.”

        Justinos Marttyyrin apologia (155 jKr) luku 61
        “Sitten heidät tuodaan veden ääreen ja he syntyvät uudestaan, sillä he saavat pesun vedessä Jumalan, Isämme, kaikkeuden mestarin nimessä ja pelastajamme Jeesuksen Kristuksen nimessä ja Pyhän Hengen nimessä.”

        Irenaeus, harhaoppeja vastaan (180 jKr)
        “Ja jälleen, antaen opetuslapsilleen voiman uudistua Jumalaan, hän sanoi heille, ‘Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen’ ”

        Tertullianus, kasteesta (198 jKr)
        “Sillä laki kasteesta on annettu ja kaava säädetty: ‘Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen’ ”

        Hippolytus, Apostolinen traditio (200-235 jKr)
        “Ja sitten kun hän joka kastetaan laskeutuu veteen, se joka kastaa hänet laittaen kädet hänen päälleen sanoo: Uskotko Jumalaan, Isään kaikkivaltiaaseen? Ja hän joka kastetaan sanoo: Minä uskon. Sitten pitäen kättä hänen päänsä päällä hänet kastettakoon jälleen. Ja sitten hän sanokoon: Uskotko Jeesukseen Kristukseen, Jumalan poikaan, joka syntyi Pyhästä Hengestä ja neitsyt Mariasta, ristiinnaulittiin Pontius Pilatuksen aikana, kuoli ja haudattiin, nousi ylös kolmantena päivänä kuolleista, nousi taivaisiin ja istuu Isän oikealla puolella ja tulee takaisin tuomitsemaan eläviä ja kuolleita? Ja kun hän sanoo: Uskon, hänet kastetaan jälleen. Ja jälleen hän sanoo: Uskotko Pyhään Henkeen, pyhään kirkkoon ja lihan ylösnousemiseen? Hän joka kastetaan sanokoon: Minä uskon, ja niin hänet kastetaan kolmannen kerran.”

        Cyprianuksen kirje Magnukselle (250 jKr)
        “Mutta jos joku vastustaa, sanoen että Novatianus pitää saman lain minkä katolinen kirkkokin, kastaa samalla symbolilla jolla me kastamme, tietää saman Jumalan Isän, saman Kristuksen Pojan, saman Pyhän Hengen, ja tällä perusteella pitää kasteen voiman, niin että hän ei tässä suhteessa eroa meistä kasteen käytännössä;”

        Miksi uskoisimme tässä asiassa yksin Eusebiusta? Muut kirkkoisät kaikki lainaavat kastekäskyn pitkää kaavaa.

        Emme voi yksin Raamatun sisäisen ilmoituksen ja yhden kirkkoisän lainauksen perusteella väittää tuota tai tätä jaetta jonkin tahon muokkaamaksi. Kreikankielisissä käsikirjoituksissa on joka ikisessä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen, joten se ei voi olla katolisen kirkon muokkaama. Johtopäätös on, että Herramme ja vapahtajamme Jeesus Kristus itse opetti meitä kastamaan Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.

        Laitoin tästä asiasta Petri Paavolalle sähköpostia, koska häntä virheellisesti siteerattiin, kuten tässäkin ketjussa, ja hän vastasi seuraavalla kirjoituksella:

        "Olen varmaankin vuosien mittaan joskus jossakin keskusteluissa saattanut vihjata ja epäillä Matt 28:19 olevan lisäys, mutta en ole koskaan uskaltanut sellaista julkisesti puhua ja opettaa tai kirjoittaa siitä täysin varmana asiana. Epäilyksistäni huolimatta en ole koskaan uskaltanut sanoa olevani täysin varma asiasta, niin että sivullani siitä olisin kirjoittanut tai julkisesti puhunut. En ole sitä uskaltanut tehdä, koska kreikankielisissä tekstilaitoksissa on Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen, enkä ole löytänyt sellaista tekstilaitosta, jossa olisi Jeesuksen nimeen."
        http://www.kotipetripaavola.com/kaikkitehkaaherranjeesuksennimessa.html

        Petri Paavola ei opeta, että kastekäsky ei kuulu Raamattuun, joten lopettakaa jo se Petrin väärin siteeraaminen.

        Sinulta näyttää puutuvan kyky tieteelliseen lähdekritiikkiin.


      • dogmatiks kirjoitti:

        Sinulta näyttää puutuvan kyky tieteelliseen lähdekritiikkiin.

        Sanon tämän vielä kerran, kastekäsky Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen löytyy joka ikisestä maailman käsikirjoituksesta, joten se ei voi olla katolisen kirkon lisäämä.'

        Petri Paavola ei opeta, että se olisi katolisen kirkon muokkaama.


      • dogmatiks kirjoitti:

        Sinulta näyttää puutuvan kyky tieteelliseen lähdekritiikkiin.

        Annas tulla lähde, joka ei ole unitaarien tai areiolaisten nettiblogi, jossa esitetään kiistatta, että Mt. 28:19 on katolisen kirkon lisäämä.


      • dogmatiks
        Kristitty.net kirjoitti:

        Sanon tämän vielä kerran, kastekäsky Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen löytyy joka ikisestä maailman käsikirjoituksesta, joten se ei voi olla katolisen kirkon lisäämä.'

        Petri Paavola ei opeta, että se olisi katolisen kirkon muokkaama.

        Petri Paavola opettaa, että käsky kastaa Isä, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen on katolisen kirkon myöhemmin Raamattuun lisäämä. Niin Paavolan lausunnossa lukee. Teologisten tiedekuntien tutkijat ovat yleisesti samaa mieltä, että se on myöhempi lisäys käsikirjoituksiin. Tietääkseni he eivät edusta unitarismia tai areiolaisuutta, eikä johtopäätökseen ole vaikuttanut jonkun kirkkokunnan doktriini vaan tieteellinen tutkimus.

        Huomion arvoista on myös se, että katoisen kirkon paavi Raztsinger, joka on ollut kirkon piireissä arvostettu teologian tutkija, on todennut saman asian, että kirkko muutti Raamattua vastaamaan kirkon sen ajan oppia. Et pysty osoittamaa, että tämä olisi väärin tutkittu asia.

        Huomaan, että tästä asiasta on tullut sinulle uskomus, joten silmäsi on sumentuneet tosiasioilta. Kuvittelet olevasi professoreita pätevämpi. Olet täysin sokea ymmärtämään myös sitä tosiasiaa, että Raamatun sisäinen analyysi tukee vahvasti samaa johtopäätöstä. Raamatussa on paljon kopiointi- ja käännösvirheitä, joita kukaan ei ole koskaan lähtenyt korjaamaan vaan pikemminkin lisäämään.

        Tästä teemasta on paljon käyty keskustelua Suomi24:lle ja sinä edustat asiassa yksinäistä vähemmistöä. Suosittelen, että menet keskustelemaan asiasta jonkun Helsingin teologisen tiedekunnan vanhemman tutkijan kanssa. Hän ehkä osaa ohjata sinua tieteellisestä lähdekritiikistä ja historian tutkimuksen perusteista.

        Olen kuitenkin ymmärtänyt, että toimintasi pikemminkin perustuu väärän hengen johdatuksessa olemiseen, joten olet tapaus, jolle järkipuhe ei auta. Sinä jatkat tässä asiassa häiriköintiä kuten ennenkin, koska olet korottanut oman järkesi muiden yläpuolelle.


      • dogmatiks kirjoitti:

        Petri Paavola opettaa, että käsky kastaa Isä, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen on katolisen kirkon myöhemmin Raamattuun lisäämä. Niin Paavolan lausunnossa lukee. Teologisten tiedekuntien tutkijat ovat yleisesti samaa mieltä, että se on myöhempi lisäys käsikirjoituksiin. Tietääkseni he eivät edusta unitarismia tai areiolaisuutta, eikä johtopäätökseen ole vaikuttanut jonkun kirkkokunnan doktriini vaan tieteellinen tutkimus.

        Huomion arvoista on myös se, että katoisen kirkon paavi Raztsinger, joka on ollut kirkon piireissä arvostettu teologian tutkija, on todennut saman asian, että kirkko muutti Raamattua vastaamaan kirkon sen ajan oppia. Et pysty osoittamaa, että tämä olisi väärin tutkittu asia.

        Huomaan, että tästä asiasta on tullut sinulle uskomus, joten silmäsi on sumentuneet tosiasioilta. Kuvittelet olevasi professoreita pätevämpi. Olet täysin sokea ymmärtämään myös sitä tosiasiaa, että Raamatun sisäinen analyysi tukee vahvasti samaa johtopäätöstä. Raamatussa on paljon kopiointi- ja käännösvirheitä, joita kukaan ei ole koskaan lähtenyt korjaamaan vaan pikemminkin lisäämään.

        Tästä teemasta on paljon käyty keskustelua Suomi24:lle ja sinä edustat asiassa yksinäistä vähemmistöä. Suosittelen, että menet keskustelemaan asiasta jonkun Helsingin teologisen tiedekunnan vanhemman tutkijan kanssa. Hän ehkä osaa ohjata sinua tieteellisestä lähdekritiikistä ja historian tutkimuksen perusteista.

        Olen kuitenkin ymmärtänyt, että toimintasi pikemminkin perustuu väärän hengen johdatuksessa olemiseen, joten olet tapaus, jolle järkipuhe ei auta. Sinä jatkat tässä asiassa häiriköintiä kuten ennenkin, koska olet korottanut oman järkesi muiden yläpuolelle.

        >> Petri Paavola opettaa, että käsky kastaa Isä, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen on katolisen kirkon myöhemmin Raamattuun lisäämä. Niin Paavolan lausunnossa lukee. <<

        Ei todellakaan opeta. Otin Petri Paavolaan yhteyttä tämän asian tiimoilta, ja hän kirjoitti sen johdosta seuraavan blogitekstinsä:

        "Olen varmaankin vuosien mittaan joskus jossakin keskusteluissa saattanut vihjata ja epäillä Matt 28:19 olevan lisäys, mutta en ole koskaan uskaltanut sellaista julkisesti puhua ja opettaa tai kirjoittaa siitä täysin varmana asiana. Epäilyksistäni huolimatta en ole koskaan uskaltanut sanoa olevani täysin varma asiasta, niin että sivullani siitä olisin kirjoittanut tai julkisesti puhunut. En ole sitä uskaltanut tehdä, koska kreikankielisissä tekstilaitoksissa on Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen, enkä ole löytänyt sellaista tekstilaitosta, jossa olisi Jeesuksen nimeen."
        http://www.kotipetripaavola.com/kaikkitehkaaherranjeesuksennimessa.html

        Paavola ei opeta, että Mt. 28:19 olisi katolisen kirkon tekemä lisäys. Joten se siitä asiasta.

        >> Teologisten tiedekuntien tutkijat ovat yleisesti samaa mieltä, että se on myöhempi lisäys käsikirjoituksiin. <<

        Annas tulla nimiä ja titteleitä, kuka näin opettaa. Ei kukaan. Jos Mt. 28:19 on kiistatta asiantuntijoiden mielestä katolisen kirkon lisäys, miksi se löytyy joka ikisestä Raamatun käännöksestämme? Eikä ainoastaan suomenkielisistä käännöksistä, vaan kaikista. Eivätkö Raamatun kääntäjät ole kyllin asiantuntijoita päättämään, mikä jae kuuluu Raamattuun ja mikä ei?

        On huomattava, että ainoastaan unitaarit ja areiolaiset väittävät blogeissaan Mt. 28:19 olevan katolisen kirkon lisäys. Yksikään vakavasti otettava Raamatun tutkija ei ole sitä mieltä. Koska kastekäsky löytyy joka ikisestä Matteuksen kreikankielisestä käsikirjoituksesta, se ei voi olla myöhempi lisäys. Kukaan järkevä ihminen ei usko, että katolinen kirkko onnistui muokkaamaan joka ikistä maailman käsikirjoitusta.


      • Raamatusta_poimittua

        Edellä oli lainattu katolisen kirkon miehiä, jotka olivat pois raiteiltaan. Tässä on paljon luotettavampi lähde Raamattu, joka kertoo Jeesuksen opettaneen kastamaan Jeesuksen Kristuksen nimeen.

        Ap.t 2: 38 Pietari vastasi: "Kääntykää ja ottakaa itse kukin kaste Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen.

        Ap.t 10:46 he kuulivat, kuinka nämä puhuivat kielillä ja ylistivät Jumalan suuruutta. Silloin Pietari sanoi: 47 "Kuka voi estää kastamasta vedellä näitä, jotka ovat saaneet Pyhän Hengen niin kuin mekin?" 48 Hän käski kastaa heidät Jeesuksen Kristuksen nimeen.

        Ap.t 19: 4 Silloin Paavali sanoi: "Johannes tosin kastoi vedellä parannukseen, mutta hän kehotti ihmisiä uskomaan toiseen, joka oli tuleva hänen jälkeensä, Jeesukseen." 5 Tämän kuultuaan he ottivat kasteen Herran Jeesuksen nimeen,

        Mt 3:11 "Minä kastan teidät vedellä parannukseen, mutta minun jälkeeni tulee toinen, joka on minua väkevämpi. Minä en kelpaa edes riisumaan kenkiä hänen jalastaan. Hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä ja tulella.

        Gal 3:26 Te kaikki olette Jumalan lapsia, kun uskotte Kristukseen Jeesukseen. 27 Kaikki te, jotka olette Kristukseen kastettuja, olette pukeneet Kristuksen yllenne.

        Kol 2:11 Häneen teidät on yhdistänyt ympärileikkaus, jota ei ole ihmiskäsin tehty, Kristuksen ympärileikkaus, jossa syntinen luonto riisutaan pois. 12 Kasteessa teidät yhdessä hänen kanssaan haudattiin ja herätettiin eloon, kun uskoitte Jumalaan, joka voimallaan herätti Kristuksen kuolleista. 13 Te olitte kuolleita rikkomustenne ja ympärileikkaamattomuutenne vuoksi, mutta Jumala teki teidät eläviksi yhdessä Kristuksen kanssa. Hän antoi meille kaikki rikkomuksemme anteeksi,

        Ap.t 4:10 niin tietäkää tämä, te kaikki ja koko Israelin kansa: se tapahtui Jeesuksen Kristuksen, Nasaretilaisen, nimessä. Hänet te ristiinnaulitsitte, mutta Jumala herätti hänet kuolleista. Hänen voimastaan tämä mies seisoo terveenä teidän edessänne. 11 Hän on se kivi, joka ei teille rakentajille kelvannut mutta josta on tullut kulmakivi. 12 Ei kukaan muu voi pelastaa kuin hän. Mitään muuta nimeä, joka meidät pelastaisi, ei ole ihmisille annettu koko taivaankannen alla."

        Kol 2: 17 Mitä teettekin, sanoin tai teoin, tehkää kaikki Herran Jeesuksen nimessä, kiittäen hänen kauttaan Jumalaa, Isäämme.


      • kirjanoppinut
        Kristitty.net kirjoitti:

        >> Petri Paavola opettaa, että käsky kastaa Isä, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen on katolisen kirkon myöhemmin Raamattuun lisäämä. Niin Paavolan lausunnossa lukee. <<

        Ei todellakaan opeta. Otin Petri Paavolaan yhteyttä tämän asian tiimoilta, ja hän kirjoitti sen johdosta seuraavan blogitekstinsä:

        "Olen varmaankin vuosien mittaan joskus jossakin keskusteluissa saattanut vihjata ja epäillä Matt 28:19 olevan lisäys, mutta en ole koskaan uskaltanut sellaista julkisesti puhua ja opettaa tai kirjoittaa siitä täysin varmana asiana. Epäilyksistäni huolimatta en ole koskaan uskaltanut sanoa olevani täysin varma asiasta, niin että sivullani siitä olisin kirjoittanut tai julkisesti puhunut. En ole sitä uskaltanut tehdä, koska kreikankielisissä tekstilaitoksissa on Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen, enkä ole löytänyt sellaista tekstilaitosta, jossa olisi Jeesuksen nimeen."
        http://www.kotipetripaavola.com/kaikkitehkaaherranjeesuksennimessa.html

        Paavola ei opeta, että Mt. 28:19 olisi katolisen kirkon tekemä lisäys. Joten se siitä asiasta.

        >> Teologisten tiedekuntien tutkijat ovat yleisesti samaa mieltä, että se on myöhempi lisäys käsikirjoituksiin. <<

        Annas tulla nimiä ja titteleitä, kuka näin opettaa. Ei kukaan. Jos Mt. 28:19 on kiistatta asiantuntijoiden mielestä katolisen kirkon lisäys, miksi se löytyy joka ikisestä Raamatun käännöksestämme? Eikä ainoastaan suomenkielisistä käännöksistä, vaan kaikista. Eivätkö Raamatun kääntäjät ole kyllin asiantuntijoita päättämään, mikä jae kuuluu Raamattuun ja mikä ei?

        On huomattava, että ainoastaan unitaarit ja areiolaiset väittävät blogeissaan Mt. 28:19 olevan katolisen kirkon lisäys. Yksikään vakavasti otettava Raamatun tutkija ei ole sitä mieltä. Koska kastekäsky löytyy joka ikisestä Matteuksen kreikankielisestä käsikirjoituksesta, se ei voi olla myöhempi lisäys. Kukaan järkevä ihminen ei usko, että katolinen kirkko onnistui muokkaamaan joka ikistä maailman käsikirjoitusta.

        Pelkällä Google-haulla löytyy paljonkin tieteellisiä lähteitä siitä, että katolinen kirkko on myöhemmin muuttanut lähetyskäskyä. Kyllä Paavolan alkuperäinen lausunto pitää paikkansa, että Raamattua on muutettu. Sinä olet tivaamalla saanut hänet vähän perääntymään, mutta ei Paavola sitä mielipidettään muuttanut, että Raamatullinen kaste annetaan Jeesuksen Kristuksen nimeen. Se on ollut alun perin Johannes Kastajan käsky ja Jeesus on sen vahvistanut olevan Jumalasta.

        Laitan tähän esimerkinomaisesti yhden lähteen, joka sekään ei ole unitaaritutkija. Hän on tohtori G Reckart, Apostolic Theologigal Collage: http://jesus-messiah.com/apologetics/catholic/matthew-proof.html

        Tässä on vielä painavampi lähde. Paavali ja Johannes Kastaja. He eivät olleet unitaareja. He kellistävät kumoon kristitty.netin ja katoliset kirkkoisät. Tosin kirkkoisistä Eusebios oli aluksi rehellinen kirjoittamaan Kesarean kirjaston arkiston mukaan, että Jeesus käski kastamaan omassa nimessään, mutta taipui väärennökseen Nikean kirkolliskokouksen jälkeen.

        Ap.t 19: 4 Silloin Paavali sanoi: "Johannes tosin kastoi vedellä parannukseen, mutta hän kehotti ihmisiä uskomaan toiseen, joka oli tuleva hänen jälkeensä, Jeesukseen." 5 Tämän kuultuaan he ottivat kasteen Herran Jeesuksen nimeen,

        Mt 3:11 "Minä kastan teidät vedellä parannukseen, mutta minun jälkeeni tulee toinen, joka on minua väkevämpi. Minä en kelpaa edes riisumaan kenkiä hänen jalastaan. Hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä ja tulella.


      • tällainen_tieto
        kirjanoppinut kirjoitti:

        Pelkällä Google-haulla löytyy paljonkin tieteellisiä lähteitä siitä, että katolinen kirkko on myöhemmin muuttanut lähetyskäskyä. Kyllä Paavolan alkuperäinen lausunto pitää paikkansa, että Raamattua on muutettu. Sinä olet tivaamalla saanut hänet vähän perääntymään, mutta ei Paavola sitä mielipidettään muuttanut, että Raamatullinen kaste annetaan Jeesuksen Kristuksen nimeen. Se on ollut alun perin Johannes Kastajan käsky ja Jeesus on sen vahvistanut olevan Jumalasta.

        Laitan tähän esimerkinomaisesti yhden lähteen, joka sekään ei ole unitaaritutkija. Hän on tohtori G Reckart, Apostolic Theologigal Collage: http://jesus-messiah.com/apologetics/catholic/matthew-proof.html

        Tässä on vielä painavampi lähde. Paavali ja Johannes Kastaja. He eivät olleet unitaareja. He kellistävät kumoon kristitty.netin ja katoliset kirkkoisät. Tosin kirkkoisistä Eusebios oli aluksi rehellinen kirjoittamaan Kesarean kirjaston arkiston mukaan, että Jeesus käski kastamaan omassa nimessään, mutta taipui väärennökseen Nikean kirkolliskokouksen jälkeen.

        Ap.t 19: 4 Silloin Paavali sanoi: "Johannes tosin kastoi vedellä parannukseen, mutta hän kehotti ihmisiä uskomaan toiseen, joka oli tuleva hänen jälkeensä, Jeesukseen." 5 Tämän kuultuaan he ottivat kasteen Herran Jeesuksen nimeen,

        Mt 3:11 "Minä kastan teidät vedellä parannukseen, mutta minun jälkeeni tulee toinen, joka on minua väkevämpi. Minä en kelpaa edes riisumaan kenkiä hänen jalastaan. Hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä ja tulella.

        Aika painava kommentti löytyy katolisten omasta tietokirjasta. Tämä käsitys on hyvin yleinen katolisten tutkijoiden ja muidenkin kirkkohistorian tutkijoiden parissa. Mielenkiintoista on huomioida, että kastekaavan muutos tapahtui toisella vuosisadalla ja se sai virallisen aseman Nikean kirkolliskokouksen jälkeen.

        The Catholic Encyclopedia, II, page 263: "The baptismal formula was changed from the name of Jesus Christ to the words Father, Son, and Holy Spirit by the Catholic Church in the second century.”


      • kirjanoppinut kirjoitti:

        Pelkällä Google-haulla löytyy paljonkin tieteellisiä lähteitä siitä, että katolinen kirkko on myöhemmin muuttanut lähetyskäskyä. Kyllä Paavolan alkuperäinen lausunto pitää paikkansa, että Raamattua on muutettu. Sinä olet tivaamalla saanut hänet vähän perääntymään, mutta ei Paavola sitä mielipidettään muuttanut, että Raamatullinen kaste annetaan Jeesuksen Kristuksen nimeen. Se on ollut alun perin Johannes Kastajan käsky ja Jeesus on sen vahvistanut olevan Jumalasta.

        Laitan tähän esimerkinomaisesti yhden lähteen, joka sekään ei ole unitaaritutkija. Hän on tohtori G Reckart, Apostolic Theologigal Collage: http://jesus-messiah.com/apologetics/catholic/matthew-proof.html

        Tässä on vielä painavampi lähde. Paavali ja Johannes Kastaja. He eivät olleet unitaareja. He kellistävät kumoon kristitty.netin ja katoliset kirkkoisät. Tosin kirkkoisistä Eusebios oli aluksi rehellinen kirjoittamaan Kesarean kirjaston arkiston mukaan, että Jeesus käski kastamaan omassa nimessään, mutta taipui väärennökseen Nikean kirkolliskokouksen jälkeen.

        Ap.t 19: 4 Silloin Paavali sanoi: "Johannes tosin kastoi vedellä parannukseen, mutta hän kehotti ihmisiä uskomaan toiseen, joka oli tuleva hänen jälkeensä, Jeesukseen." 5 Tämän kuultuaan he ottivat kasteen Herran Jeesuksen nimeen,

        Mt 3:11 "Minä kastan teidät vedellä parannukseen, mutta minun jälkeeni tulee toinen, joka on minua väkevämpi. Minä en kelpaa edes riisumaan kenkiä hänen jalastaan. Hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä ja tulella.

        Avaa Raamattusi. Etsi kohta Mt. 28:19. Mitä siellä sanotaan? Sanotaanko Raamatun käännöksessäsi, että kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen? Jos sanotaan, silloin se kuuluu Raamattuun. Jos kastekäsky tutkijoiden mielestä ei kuuluisi Raamattuun, sitä ei olisi Raamatun käännöksissämme tai se olisi suluissa.

        Ota käteesi kriittinen laitos. Katso Mt. 28:19. Löytyykö ainuttakaan varianttia? Ei löydy, sillä kastekäsky löytyy joka ikisestä tuntemastamme Matteuksen käsikirjoituksesta.


      • kirjanoppinut
        Kristitty.net kirjoitti:

        Avaa Raamattusi. Etsi kohta Mt. 28:19. Mitä siellä sanotaan? Sanotaanko Raamatun käännöksessäsi, että kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen? Jos sanotaan, silloin se kuuluu Raamattuun. Jos kastekäsky tutkijoiden mielestä ei kuuluisi Raamattuun, sitä ei olisi Raamatun käännöksissämme tai se olisi suluissa.

        Ota käteesi kriittinen laitos. Katso Mt. 28:19. Löytyykö ainuttakaan varianttia? Ei löydy, sillä kastekäsky löytyy joka ikisestä tuntemastamme Matteuksen käsikirjoituksesta.

        Ei pidä paikkansa se, että se löytyisi joka ikisestä Raamatun käännöksestä. Löysin netistä helposti artikkeleita ja viittauksia käännöksiin, joissa ei ole kastekäskyä Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen, mistä mainitsin edellä.

        Edellä on myös riittävät perustelut siitä, ettei Raamatussa ole lukenut alun perin käskyä kastaa Isä, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Kaikki faktat puhuvat sen puolesta ja sen takia, asian tietävät kaikki viisaat historian tutkijat. Sinä puolustat väärennöstä.

        Raamatussa on paljon virheitä verrattuna alkuperäisiin kirjoituksiin. Tällaista on ollut aina, ennen kirjoituksia ja kirjoitusten aikana kansa ollessa lukutaidottomia ja kirjoitusten aikana, kun kansa osasi lukea kirjoituksia. Herra on nuhdellut lainopettajia aina Jumalan Sanan väärentämisestä. Jumala ei jätä rankaisematta sitä, joka levittää väärennettyä Raamattua.

        Jer 8:8 Kuinka te voitte väittää: "Me olemme viisaita, meillä on Herran laki." Totisesti, lainopettajien kynä on väärentänyt Herran lain! 9 Onnettomasti käy noille viisaille,
        he joutuvat ymmälle ja heidät vangitaan. He ovat hylänneet Herran sanan -- mitä viisautta heillä muka olisi! 10 Niinpä minä annan heidän vaimonsa vieraille ja heidän peltonsa valloittajille.


      • qåaäzm

        Joku vanha brasilialainen kirkkoraamattu myöntää suoraan että katolinen kirkko muutti kastekäskyn sanat.


      • qåaäzm
        qåaäzm kirjoitti:

        Joku vanha brasilialainen kirkkoraamattu myöntää suoraan että katolinen kirkko muutti kastekäskyn sanat.

        Marko Lind:

        Eräässä vanhassa Brasilialaisessa Raamatussa on selitys: "Kirjoitusten mukaan alkuseurakunnassa kastettiin vain Jeesuksen nimeen, mutta me, roomalaiskatolinen kirkko, muutimme tämän Nikean kirkolliskokouksessa v.325. Siitä päivästä alkaen olemme käyttäneet kastekaavaa: Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen."

        On huomattava, että jos Jeesus todella olisi käskenyt kastaa ihmisiä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen, niin miksi opetuslapset eivät totelleet Hänen käskyään, vaan aina kastoivat uskoon tulleet Jeesuksen tai Jeesuksen Kristuksen nimeen (Apt. 2:38 / 8:16 / 10:48 / Gal.3:27 / Kol.3:17). Raamatun kokonaisvaltainen opetus kertoo meille, että Matt.28:19 kohta on Katolisen kirkon väärennös (v.325 jKr.). Raamattu opettaa meille, että jokainen asia tulee vahvistaa kahden tai kolmen todistajan todistuksen nojalla, ennenkuin se on pätevä ( 2 Kor.13:1). Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen on vain yksi maininta Raamatussa. Miksi vain yksi?

        Teksti löytyy kokonaisuudessaan googlettamalla hakusanat: Marko Lind kolminaisuusoppi.


      • kljlj
        qåaäzm kirjoitti:

        Marko Lind:

        Eräässä vanhassa Brasilialaisessa Raamatussa on selitys: "Kirjoitusten mukaan alkuseurakunnassa kastettiin vain Jeesuksen nimeen, mutta me, roomalaiskatolinen kirkko, muutimme tämän Nikean kirkolliskokouksessa v.325. Siitä päivästä alkaen olemme käyttäneet kastekaavaa: Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen."

        On huomattava, että jos Jeesus todella olisi käskenyt kastaa ihmisiä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen, niin miksi opetuslapset eivät totelleet Hänen käskyään, vaan aina kastoivat uskoon tulleet Jeesuksen tai Jeesuksen Kristuksen nimeen (Apt. 2:38 / 8:16 / 10:48 / Gal.3:27 / Kol.3:17). Raamatun kokonaisvaltainen opetus kertoo meille, että Matt.28:19 kohta on Katolisen kirkon väärennös (v.325 jKr.). Raamattu opettaa meille, että jokainen asia tulee vahvistaa kahden tai kolmen todistajan todistuksen nojalla, ennenkuin se on pätevä ( 2 Kor.13:1). Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen on vain yksi maininta Raamatussa. Miksi vain yksi?

        Teksti löytyy kokonaisuudessaan googlettamalla hakusanat: Marko Lind kolminaisuusoppi.

        Onko sinulla alkuperäistä lähdettä tai muuta erillistä lähdettä tähän brasilialaiseen Raamattuun?
        Katolisen kirkon julkaisut ja tutkijat tunnustavat kyllä tämän todeksi, mutta kirkko ei ole lähtenyt korjaamaan kastekaavaansa.


      • näisemeneee
        qåaäzm kirjoitti:

        Marko Lind:

        Eräässä vanhassa Brasilialaisessa Raamatussa on selitys: "Kirjoitusten mukaan alkuseurakunnassa kastettiin vain Jeesuksen nimeen, mutta me, roomalaiskatolinen kirkko, muutimme tämän Nikean kirkolliskokouksessa v.325. Siitä päivästä alkaen olemme käyttäneet kastekaavaa: Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen."

        On huomattava, että jos Jeesus todella olisi käskenyt kastaa ihmisiä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen, niin miksi opetuslapset eivät totelleet Hänen käskyään, vaan aina kastoivat uskoon tulleet Jeesuksen tai Jeesuksen Kristuksen nimeen (Apt. 2:38 / 8:16 / 10:48 / Gal.3:27 / Kol.3:17). Raamatun kokonaisvaltainen opetus kertoo meille, että Matt.28:19 kohta on Katolisen kirkon väärennös (v.325 jKr.). Raamattu opettaa meille, että jokainen asia tulee vahvistaa kahden tai kolmen todistajan todistuksen nojalla, ennenkuin se on pätevä ( 2 Kor.13:1). Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen on vain yksi maininta Raamatussa. Miksi vain yksi?

        Teksti löytyy kokonaisuudessaan googlettamalla hakusanat: Marko Lind kolminaisuusoppi.

        Sinä sanoit nettiartikkelissasi, että Jeesus on Jumalan ainosyntyinen Poika, mutta ei ole Isä. Petri Paavola opettaa vähän samalla tavalla sanoessaan, ettei Jeesus ole Isä. Raamatun mukaan Isä, Poika Ja Pyhä Henki ovat kaikki yksi ja sama Jumala. Jeesus on sama asia kuin Isä, koska Raamatun mukaan Isä ja Poika ovat yhtä. Lihaksi tullut Jumalan Sana on Jumala. Poikalapsi on Isä ja Jumala, sillä Jumala on Yksi, eikä ole muita jumalia.

        Jes 9:5 Sillä lapsi on syntynyt meille,
        poika on annettu meille.
        Hän kantaa valtaa harteillaan,
        hänen nimensä on
        Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala,
        Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas.

        Jh 1: 1 Alussa oli Sana. Sana oli Jumalan luona, ja Sana oli Jumala.
        2 Jo alussa Sana oli Jumalan luona.
        3 Kaikki syntyi Sanan voimalla.
        Mikään, mikä on syntynyt,
        ei ole syntynyt ilman häntä.

        Jh 20:28 Silloin Tuomas sanoi: "Minun Herrani ja Jumalani!" 29 Jeesus sanoi hänelle: "Sinä uskot, koska sait nähdä minut. Autuaita ne, jotka uskovat, vaikka eivät näe."


      • kysymys_
        näisemeneee kirjoitti:

        Sinä sanoit nettiartikkelissasi, että Jeesus on Jumalan ainosyntyinen Poika, mutta ei ole Isä. Petri Paavola opettaa vähän samalla tavalla sanoessaan, ettei Jeesus ole Isä. Raamatun mukaan Isä, Poika Ja Pyhä Henki ovat kaikki yksi ja sama Jumala. Jeesus on sama asia kuin Isä, koska Raamatun mukaan Isä ja Poika ovat yhtä. Lihaksi tullut Jumalan Sana on Jumala. Poikalapsi on Isä ja Jumala, sillä Jumala on Yksi, eikä ole muita jumalia.

        Jes 9:5 Sillä lapsi on syntynyt meille,
        poika on annettu meille.
        Hän kantaa valtaa harteillaan,
        hänen nimensä on
        Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala,
        Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas.

        Jh 1: 1 Alussa oli Sana. Sana oli Jumalan luona, ja Sana oli Jumala.
        2 Jo alussa Sana oli Jumalan luona.
        3 Kaikki syntyi Sanan voimalla.
        Mikään, mikä on syntynyt,
        ei ole syntynyt ilman häntä.

        Jh 20:28 Silloin Tuomas sanoi: "Minun Herrani ja Jumalani!" 29 Jeesus sanoi hänelle: "Sinä uskot, koska sait nähdä minut. Autuaita ne, jotka uskovat, vaikka eivät näe."

        >>Sinä sanoit nettiartikkelissasi, että Jeesus on Jumalan ainosyntyinen Poika, mutta ei ole Isä. Petri Paavola opettaa vähän samalla tavalla sanoessaan, ettei Jeesus ole Isä. Raamatun mukaan Isä, Poika Ja Pyhä Henki ovat kaikki yksi ja sama Jumala. Jeesus on sama asia kuin Isä, koska Raamatun mukaan Isä ja Poika ovat yhtä. Lihaksi tullut Jumalan Sana on Jumala. Poikalapsi on Isä ja Jumala, sillä Jumala on Yksi, eikä ole muita jumalia.<<

        Jeesus on Isä Jumala?


      • näinsemeneee
        kysymys_ kirjoitti:

        >>Sinä sanoit nettiartikkelissasi, että Jeesus on Jumalan ainosyntyinen Poika, mutta ei ole Isä. Petri Paavola opettaa vähän samalla tavalla sanoessaan, ettei Jeesus ole Isä. Raamatun mukaan Isä, Poika Ja Pyhä Henki ovat kaikki yksi ja sama Jumala. Jeesus on sama asia kuin Isä, koska Raamatun mukaan Isä ja Poika ovat yhtä. Lihaksi tullut Jumalan Sana on Jumala. Poikalapsi on Isä ja Jumala, sillä Jumala on Yksi, eikä ole muita jumalia.<<

        Jeesus on Isä Jumala?

        On olemassa vain yksi Jumala, jota kutsutaan Isäksi taivaassa. Hän päätti tulla ihmiseksi. Poikaa kutsutaan Jumalan Pojaksi sen takia, koska Poika sikisi Pyhästä Hengestä, joten Pojan biologinen isä on ISÄ Jumala. Jumalan Poika on ihmiseksi tullut Jumala. Sen tähden voimme todeta, että Isä ja Poika ovat sama Jumala. Jesajan kirja kertoo, että poikalapsi on syntynyt, joka on Jumala ja Isä.

        Jes 9:5 Sillä LAPSI on syntynyt meille, poika on annettu meille. Hän kantaa valtaa harteillaan, hänen nimensä on Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä JUMALA, Iankaikkinen ISÄ, Rauhan Ruhtinas.

        Jokaisen on tunnustettava, että Poika on Herra, mikä tarkoittaa Jehovaa tai Jahvea, miten nyt vokaalit laitetaan YHWH:n, joka on Isä Jumalan nimi.

        Fil 2: 5 Olkoon teilläkin sellainen mieli, joka Kristuksella Jeesuksella oli.
        6 Hänellä oli Jumalan muoto, mutta hän ei pitänyt kiinni oikeudestaan olla Jumalan vertainen
        7 vaan luopui omastaan. Hän otti orjan muodon ja tuli ihmisten kaltaiseksi. Hän eli ihmisenä ihmisten joukossa,
        8 hän alensi itsensä ja oli kuuliainen kuolemaan asti, ristinkuolemaan asti.
        9 Sen tähden Jumala on korottanut hänet yli kaiken ja antanut hänelle nimen, kaikkia muita nimiä korkeamman.
        10 Jeesuksen nimeä kunnioittaen on kaikkien polvistuttava, kaikkien niin taivaassa kuin maan päällä ja maan alla, 11 ja jokaisen kielen on tunnustettava Isän Jumalan kunniaksi: "Jeesus Kristus on Herra."


      • qåaäzm
        kljlj kirjoitti:

        Onko sinulla alkuperäistä lähdettä tai muuta erillistä lähdettä tähän brasilialaiseen Raamattuun?
        Katolisen kirkon julkaisut ja tutkijat tunnustavat kyllä tämän todeksi, mutta kirkko ei ole lähtenyt korjaamaan kastekaavaansa.

        Sitä minulla ei ole. Ehkä jollain on.


      • tällälailla__
        qåaäzm kirjoitti:

        Sitä minulla ei ole. Ehkä jollain on.

        Tällainen paremmin dokumentoitu lähde on:

        The Catholic Encyclopedia, II, page 263: "The baptismal formula was changed from the name of Jesus Christ to the words Father, Son, and Holy Spirit by the Catholic Church in the second century.”


      • dogmatiks
        qåaäzm kirjoitti:

        Marko Lind:

        Eräässä vanhassa Brasilialaisessa Raamatussa on selitys: "Kirjoitusten mukaan alkuseurakunnassa kastettiin vain Jeesuksen nimeen, mutta me, roomalaiskatolinen kirkko, muutimme tämän Nikean kirkolliskokouksessa v.325. Siitä päivästä alkaen olemme käyttäneet kastekaavaa: Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen."

        On huomattava, että jos Jeesus todella olisi käskenyt kastaa ihmisiä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen, niin miksi opetuslapset eivät totelleet Hänen käskyään, vaan aina kastoivat uskoon tulleet Jeesuksen tai Jeesuksen Kristuksen nimeen (Apt. 2:38 / 8:16 / 10:48 / Gal.3:27 / Kol.3:17). Raamatun kokonaisvaltainen opetus kertoo meille, että Matt.28:19 kohta on Katolisen kirkon väärennös (v.325 jKr.). Raamattu opettaa meille, että jokainen asia tulee vahvistaa kahden tai kolmen todistajan todistuksen nojalla, ennenkuin se on pätevä ( 2 Kor.13:1). Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen on vain yksi maininta Raamatussa. Miksi vain yksi?

        Teksti löytyy kokonaisuudessaan googlettamalla hakusanat: Marko Lind kolminaisuusoppi.

        1 Joh 5:7-8 jakeita on katolinen kirkko muuttanut tukeakseen kolminaisuusoppiaan. Suomalaisissa Raamatuissa 1938 ja 1992 on vaihdettu käsikirjoitus toiseen, jossa on korjattu kolminaisuus vastaamaan sitä, mitä jae 6 opettaa. Siitähän selviää jakeiden 7-8 muutos. On muutakin näyttöä siitä, että katolinen kirkko on muutellut jakeita 7-8: https://bible.org/article/textual-problem-1-john-57-8


      • Anonyymi

        pelkästään "jeesuksen" nimeen, kuin sitten tämä:
        "monta tulee MINUN NIMESSÄNI ??


    • Raamattu käskee kivittämään monessakin tapauksessa eikä sitä kukaan noudata.

      • Niin, jos luet oikein tarkkaan m i s s ä tapaukissa käskettiin kiviträä niin ehkä se vihdoin sinulle selviäisi 🤗


      • usko.vainen kirjoitti:

        Niin, jos luet oikein tarkkaan m i s s ä tapaukissa käskettiin kiviträä niin ehkä se vihdoin sinulle selviäisi 🤗

        Joo, menneessä maailmassa ja senaikaisten käsitysten mukaan. Huipputeologien mukaan näin.


      • tämäkinvielä

        Jeesus asetti kastekäskyn noudattamisen pelastumisen ehdoksi. Ensin pitää uskoa ja sitten mennä pesemään tunnustamansa synnit pois.

        Kyse ei ole vähäpätöisestä asiasta, koska Jeesus teki sen poikkeuksen, että hän pyysi itse kastetta Johannes Kastajalta, koska Jeesus halusi näyttää esimerkkiä, vaikka oli itse synnitön eikä tarvinnut syntien anteeksiantoa. Jeesuksen sanojen mukaan kasteen pyytäminen on Jumalan vanhurskaan tahdon tekemistä, mikä viittaa Matteuksen evankeliumin 7.-lukuun.

        Mark 16: 15 Hän sanoi heille: "Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille. 16 Joka sen uskoo ja saa kasteen, on pelastuva. Joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.

        Mt 3:13 Silloin Jeesus tuli Galileasta Jordanille Johanneksen kastettavaksi. 14 Johannes esteli ja sanoi: "Sinäkö tulet minun luokseni? Minunhan pitäisi saada sinulta kaste!" 15 Mutta Jeesus vastasi hänelle: "Älä nyt vastustele. Näin meidän on tehtävä, jotta täyttäisimme Jumalan vanhurskaan tahdon." Silloin Johannes suostui hänen pyyntöönsä.

        Mt 7:21. Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.


      • tämäkinvielä kirjoitti:

        Jeesus asetti kastekäskyn noudattamisen pelastumisen ehdoksi. Ensin pitää uskoa ja sitten mennä pesemään tunnustamansa synnit pois.

        Kyse ei ole vähäpätöisestä asiasta, koska Jeesus teki sen poikkeuksen, että hän pyysi itse kastetta Johannes Kastajalta, koska Jeesus halusi näyttää esimerkkiä, vaikka oli itse synnitön eikä tarvinnut syntien anteeksiantoa. Jeesuksen sanojen mukaan kasteen pyytäminen on Jumalan vanhurskaan tahdon tekemistä, mikä viittaa Matteuksen evankeliumin 7.-lukuun.

        Mark 16: 15 Hän sanoi heille: "Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille. 16 Joka sen uskoo ja saa kasteen, on pelastuva. Joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.

        Mt 3:13 Silloin Jeesus tuli Galileasta Jordanille Johanneksen kastettavaksi. 14 Johannes esteli ja sanoi: "Sinäkö tulet minun luokseni? Minunhan pitäisi saada sinulta kaste!" 15 Mutta Jeesus vastasi hänelle: "Älä nyt vastustele. Näin meidän on tehtävä, jotta täyttäisimme Jumalan vanhurskaan tahdon." Silloin Johannes suostui hänen pyyntöönsä.

        Mt 7:21. Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.

        Empä tuosta asiasta ala väittelemään kanssasi.


      • sage8 kirjoitti:

        Joo, menneessä maailmassa ja senaikaisten käsitysten mukaan. Huipputeologien mukaan näin.

        Joko ymmärrät VT:n ja UT:n eron?


      • dfggdg

        Raamattu myös määrää, että tuomiot panee täytäntöön esivalta, Sen takia kukaan ei voi omin päin kivittää ketään.


    • IllusionistienUhrit

      Raamattu ei missään kohdin "kiellä kastamasta vauvaa". Edellä lainatut, mistä lie helluntailaisten uudenmaailmankäännöksestä otetut lainaukset eivät sanallakaan sano esim että "älkää kastako vauvoja", kuten aloittaja väittää.

      Onhan meillä jokaisella silmät päässä. Vaikka hellari kuinka suggeroisi luulemaan, että noissa raamatunjakeissa kiellettäisiin vauvojen kastaminen, ei uskota, vaan uskotaan omia silmiämme. Sanallakaan ei kielletä vauvojen kastamista.

      Helluntailaiset ovat uskontoa lumeena käyttäviä okkultisteja, illusionisteja, taikureita. Huijareita. Talousrikollisia.

      Taikatempun juju ei ole siinä mitä taikuri tekee, vaan siinä mitä katsoja LUULEE taikurin tekevän. Illuusio tapahtuu siis katsojan korvien välissä, jos tapahtuu. !!!

      Jos siis varmasti "näemme", että joku pelleasuinen tyyppi saa yhtäkkiä kukkapuskan tulemaan hihastaan, kyse ei ole taikatempusta vaan siitä ettemme näe mistä siellä hihassa hän sen puskan todellisuudessa veti, esim. pieneksi kasattuna jostain hyvin pienestä rasiasta, tai takin vuorin sisältä. Varmaa on, että tyhjästä se ei ilmestynyt. Taikuutta asiassa ei ole pätkääkään, mutta taikuri saa katsojan luulemaan sitä taikuudeksi.

      Tai jos helluntaivalehtelija sanoo, että Raamattu kieltää kastamasta vauvoja, voimme todeta, ettei sellaista raamatunjaetta löydy ainakaan kristittyjen käyttämästä Kirkkoraamatusta.

      Helluntaivalehtelija, anabaptisti on hyvä ja osoittaa sen raamatunkohdan. Jos nyt anabaptisti vetää esiin "Raamatun", kannattaa heti vilkaista myös etulehteä, lukeeko siellä että teos on kirkolliskokousten hyväksymä Pyhä Raamattu. Vai joidenkin lahkolaisten hepreanharrastajien oma kyhäelmä. Kannessa voi lukea "Raamattu", mutta onko se sama Raamattu kuin kristityillä, tästä kannattaa olla tarkka.

      Ei anneta Taikurien meitä huijata.

      • JohannesKastajan_linja

        Raamattu kieltää kastamisen.

        Kun hoviherra kysyi Filippukselta onko mitään, mikä estäisi kastamisen, Filippus vastasi, että uskotko Jeesuksen Kristuksen olevan Jumalan Poika. Näin Filippus osoitti, että kastettavan tulee ensin uskoa Jeesuksen Kristuksen olevan Jumalan Poika, jotta hänet saa kastaa. Vauva ei pysty tunnustamaan uskoaan Jeesukseen Kristukseen eikä muutenkaan tarvitse kastetta, koska on viaton.

        Ap.t 8:36 Matkan jatkuessa he tulivat paikkaan, jossa oli vettä. Silloin hoviherra sanoi: "Tässä on vettä. Estääkö mikään kastamasta minua?" 37 Filippos sanoi hänelle: "Jos koko sydämestäsi uskot, se on mahdollista." Hoviherra vastasi: "Minä uskon, että Jeesus Kristus on Jumalan Poika." 38 Hän käski pysäyttää vaunut, ja he molemmat, Filippos ja hoviherra, astuivat veteen, ja Filippos kastoi hänet.

        Sama asia tulee esille kun Johannes Kastaja antoi kasteita. Hän vaati ensin syntien tunnustamista, jotta kaste voisiin antaa. Johannes Kastaja kieltäytyi kastamasta fariseuksia ja saddekeuksia, koska he eivät olleet tehneet parannusta synneistä. Tässä tulee se asia esille, että kaste ei ole kirkkon liittämisen rituaali, vaan syntien pesemistä pois uskossa Jeesukseen Kristukseen.

        Mark 1:4 Ja näin tapahtui. Johannes Kastaja julisti autiomaassa, että ihmisten tuli kääntyä ja ottaa kaste, jotta synnit annettaisiin heille anteeksi. 5 Hänen luokseen tuli paljon väkeä Jerusalemista ja joka puolelta Juudeaa. He tunnustivat syntinsä, ja Johannes kastoi heidät Jordanissa.

        Mt 3: 7 Mutta kun Johannes näki, että hänen kasteelleen oli tulossa myös monia fariseuksia ja saddukeuksia, hän sanoi heille: "Te käärmeen sikiöt! Kuka teille on sanonut, että te voitte välttää tulevan vihan? 8 Tehkää hedelmää, jossa kääntymyksenne näkyy! 9 Älkää luulko, että voitte ajatella: 'Olemmehan me Abrahamin lapsia.' Minä sanon teille: Jumala pystyy herättämään Abrahamille lapsia vaikka näistä kivistä. 10 Kirves on jo pantu puun juurelle. Jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, kaadetaan ja heitetään tuleen.

        Ap.t 2: 38 Pietari vastasi: "Kääntykää ja ottakaa itse kukin kaste Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen.

        On väärin tarkastella tätä asiaa luokittelemalla ihmisiä eri uskontokuntiin. Minä en ole helluntailainen, mutta edustan Jumalan valtakuntaa. Minä puhun sen puolesta, mitä Raamatussa lukee. Minulle ei ole mikään kirkkokunta auktoriteetti yli Jumalan Sanan.


      • JohannesKastajan_linja

        Laitan lopuksi sen vielä selvennykseksi, ettei ketään saa kastaa, jos hän ei tunnusta Jeesuksen Kristuksen olevan Jumalan Poika. Raamatun käskyt estävät tämän.

        Pieni vauva ei sitä pysty tekemään, joten häntä ei saa kastaa. Ruumista ei saa kastaa, koska hänkään ei pysty tunnustamaan uskoaan. Tajuttomana makaavaa ei saa kastaa, koska hänkään ei pysty tunnustamaan uskoaan eikä tunnustamaan syntejään.

        Ketä tässä on taikureita? Sellainen pappi on taikuri, joka tekee vauvalle jonkin rituaalin, joka pyyhkisi pois hänen syntejä, vaikka vauva ei ole itse edes kastetta pyytänyt. Kenen puoleen vauva huutaa apua syntien pesemiseksi pois, kun ei osaa edes puhua saatikka ymmärtää asiasta mitään? Taikurit tekevät sellaisia sakramentteja, mitä ei ole Raamattu määrännyt. Kaste ei ole kirkkoon liittymisen rituaali, vaan siinä pestään tunnustetut synnit pois Jeesuksen Kristuksen nimessä.

        Ap.t 22:16 Älä vitkastele. Huuda avuksi hänen nimeään, nouse ja anna kastaa itsesi, anna pestä syntisi pois.'


      • eiylikirjoitusten

        "Raamattu ei missään kohdin "kiellä kastamasta vauvaa"."

        Tässä kohtaa tulee toimia kuten Jeesus toimi lasten suhteen - Hän siunasi lapsia, ei kastanut!!


      • JohannesKastajan_linja
        eiylikirjoitusten kirjoitti:

        "Raamattu ei missään kohdin "kiellä kastamasta vauvaa"."

        Tässä kohtaa tulee toimia kuten Jeesus toimi lasten suhteen - Hän siunasi lapsia, ei kastanut!!

        Aivan oikein. Jeesus siunasi vauva, eikä opettanut kastamaan heitä.

        Jeesusta ei kastettu vauvana, vaan hänet ympärileikattiin. Jeesus pyysi itse kastetta, mikä on selvä ohje siitä, miten tulee toimia kasteessa. Jeesus sanoi, että Johannes Kastajan toimittama kaste oli Jumalan määräys. Johannes Kastaja ei kastanut ketään, ennen kuin olivat tunnustaneet syntinsä. Vauva ei sellaista pysty tekemään.

        Mark 1:4 Ja näin tapahtui. Johannes Kastaja julisti autiomaassa, että ihmisten tuli kääntyä ja ottaa kaste, jotta synnit annettaisiin heille anteeksi. 5 Hänen luokseen tuli paljon väkeä Jerusalemista ja joka puolelta Juudeaa. He tunnustivat syntinsä, ja Johannes kastoi heidät Jordanissa.


    • Apt. 16: 13. Ja sapatinpäivänä me menimme kaupungin portin ulkopuolelle, joen rannalle, jossa arvelimme olevan rukouspaikan, ja istuimme sinne ja puhuimme kokoontuneille naisille.
      14. Ja eräs Lyydia niminen purppuranmyyjä Tyatiran kaupungista, jumalaapelkääväinen nainen, oli kuulemassa; ja Herra avasi hänen sydämensä ottamaan vaarin siitä, mitä Paavali puhui.
      15. Ja kun hänet ja hänen perhekuntansa oli kastettu, pyysi hän meitä sanoen: "Jos te pidätte minua Herraan uskovaisena, niin tulkaa minun kotiini ja majailkaa siellä". Ja hän vaati meitä.
      -
      26. Silloin tapahtui yhtäkkiä suuri maanjäristys, niin että vankilan perustukset järkkyivät, ja samassa kaikki ovet aukenivat, ja kaikkien kahleet irtautuivat.
      27. Kun vanginvartija heräsi ja näki vankilan ovien olevan auki, veti hän miekkansa ja aikoi surmata itsensä, luullen vankien karanneen.
      28. Mutta Paavali huusi suurella äänellä sanoen: "Älä tee itsellesi mitään pahaa, sillä me kaikki olemme täällä".
      29. Niin hän pyysi valoa, juoksi sisälle ja lankesi vavisten Paavalin ja Silaan eteen.
      30. Ja hän vei heidät ulos ja sanoi: "Herrat, mitä minun pitää tekemän, että minä pelastuisin?"
      31. Niin he sanoivat: "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi".
      32. Ja he puhuivat Jumalan sanaa hänelle ynnä kaikille, jotka hänen kodissansa olivat.
      33. Ja hän otti heidät mukaansa samalla yön hetkellä ja pesi heidän haavansa, ja hänet ja kaikki hänen omaisensa kastettiin kohta.

      • yksinuskosta

        "14. Ja eräs Lyydia niminen purppuranmyyjä Tyatiran kaupungista, jumalaapelkääväinen nainen, oli kuulemassa; ja Herra avasi hänen sydämensä ottamaan vaarin siitä, mitä Paavali puhui.
        15. Ja kun hänet ja hänen perhekuntansa oli kastettu, pyysi hän meitä sanoen: "Jos te pidätte minua Herraan uskovaisena, niin tulkaa minun kotiini ja majailkaa siellä". Ja hän vaati meitä. "

        Hyvä esimerkki uskovien kasteesta! Tässä ei puhuta halaistua sanaakaan vauvakasteesta, vaan uskoontulleitten kastamisesta.

        Ei siis yli sen mitä on kirjoitettu. Sola scriptura -prinsiippi on protestanttisen uskon tärkeimpiä kohtia.


      • yksinuskosta

        "31. Niin he sanoivat: "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". "

        Hyvä ja lohduttava kohta esirukousten voimasta. Jos tulet uskoon Jeesukseen ja alat rukoilla perhekuntasi puolesta, niin kaikki he pelastuvat ennemmin tai myöhemmin.


      • yksinuskosta kirjoitti:

        "14. Ja eräs Lyydia niminen purppuranmyyjä Tyatiran kaupungista, jumalaapelkääväinen nainen, oli kuulemassa; ja Herra avasi hänen sydämensä ottamaan vaarin siitä, mitä Paavali puhui.
        15. Ja kun hänet ja hänen perhekuntansa oli kastettu, pyysi hän meitä sanoen: "Jos te pidätte minua Herraan uskovaisena, niin tulkaa minun kotiini ja majailkaa siellä". Ja hän vaati meitä. "

        Hyvä esimerkki uskovien kasteesta! Tässä ei puhuta halaistua sanaakaan vauvakasteesta, vaan uskoontulleitten kastamisesta.

        Ei siis yli sen mitä on kirjoitettu. Sola scriptura -prinsiippi on protestanttisen uskon tärkeimpiä kohtia.

        Tuossa mainittiin perhekunta, joka kastettiin. Ei kuitenkaan mainittu, että perhekunnan sydän oli avattu ottamaan vaarin mitä Paavali puhui. Eli asia ei ole niin yksiselitteinen kuin se halutaan esittää silloin kun halutaan puuttua vauvakasteeseen.
        Jokainen tehköön kuten tunnossaan oikeaksi ymmärtää.


      • eiylikirjoitusten
        Eerikatässämoi kirjoitti:

        Tuossa mainittiin perhekunta, joka kastettiin. Ei kuitenkaan mainittu, että perhekunnan sydän oli avattu ottamaan vaarin mitä Paavali puhui. Eli asia ei ole niin yksiselitteinen kuin se halutaan esittää silloin kun halutaan puuttua vauvakasteeseen.
        Jokainen tehköön kuten tunnossaan oikeaksi ymmärtää.

        "Tuossa mainittiin perhekunta, joka kastettiin."

        Totta - eikä sanaakaan puhuta vauvojen kastamisesta.


      • jäiavoimeksi
        Eerikatässämoi kirjoitti:

        Tuossa mainittiin perhekunta, joka kastettiin. Ei kuitenkaan mainittu, että perhekunnan sydän oli avattu ottamaan vaarin mitä Paavali puhui. Eli asia ei ole niin yksiselitteinen kuin se halutaan esittää silloin kun halutaan puuttua vauvakasteeseen.
        Jokainen tehköön kuten tunnossaan oikeaksi ymmärtää.

        "Ei kuitenkaan mainittu, että perhekunnan sydän oli avattu ottamaan vaarin mitä Paavali puhui."

        Väitätkö nyt, että Lydian perhekuntalaiset olisivat menneet kasteelle vilpillisin ja valheellisin aikein?


      • dogmatiks
        jäiavoimeksi kirjoitti:

        "Ei kuitenkaan mainittu, että perhekunnan sydän oli avattu ottamaan vaarin mitä Paavali puhui."

        Väitätkö nyt, että Lydian perhekuntalaiset olisivat menneet kasteelle vilpillisin ja valheellisin aikein?

        Teksti ei ole niin tarkasti kirjoitettu, että tietäisimme kaiken. Tekstistä voi kuitenkin tehdä sen johtopäätöksen, että uskoon tulleet kastettiin. Raamattu ei mainitse mitään vauvoista. Yleisesti ottaen, Raamattu ei missään kerro vauvojen kastamisesta. Jeesus ympärileikattiin vauvana, mutta ei kastettu vauvana, mikä on selvä ohje siitä, että kastettavan tulee ihan itse pyytää kastetta.

        Vauvojen kastamiseen kirkolla oli maalliset syyt. Haluttiin heti merkitä vauvat verokirjoihin. Se vaikutti veronkantoon. Katolisessa kirkossa kastaminen on kirkkoon liittymisen sakramentti. Raamattu ei tällaista opeta, vaan opettaa sen olevan syntien anteeksisaamiseksi otettava pesu Jeesuksen Kristuksen nimessä.

        Kaste ei ole ollut alun perin veden pirskottamista päälaelle vaan upotuskaste. Vauvoja ei oikein voi upottaa, vaikka vauva osaakin pidättää veden alla hengitystä. Sen takia vauvat pirskotetaan parilla tipalla vettä, mikä on rituaalipirskotus, mutta se ei ole missään nimessä Raamatun tarkoittama kaste.


      • Kuten sanottu, asian voi nähdä kahdellakin tavalla. Perhekuntaan taitaa kuitenkin kuulua lapset.


      • tarkennus
        dogmatiks kirjoitti:

        Teksti ei ole niin tarkasti kirjoitettu, että tietäisimme kaiken. Tekstistä voi kuitenkin tehdä sen johtopäätöksen, että uskoon tulleet kastettiin. Raamattu ei mainitse mitään vauvoista. Yleisesti ottaen, Raamattu ei missään kerro vauvojen kastamisesta. Jeesus ympärileikattiin vauvana, mutta ei kastettu vauvana, mikä on selvä ohje siitä, että kastettavan tulee ihan itse pyytää kastetta.

        Vauvojen kastamiseen kirkolla oli maalliset syyt. Haluttiin heti merkitä vauvat verokirjoihin. Se vaikutti veronkantoon. Katolisessa kirkossa kastaminen on kirkkoon liittymisen sakramentti. Raamattu ei tällaista opeta, vaan opettaa sen olevan syntien anteeksisaamiseksi otettava pesu Jeesuksen Kristuksen nimessä.

        Kaste ei ole ollut alun perin veden pirskottamista päälaelle vaan upotuskaste. Vauvoja ei oikein voi upottaa, vaikka vauva osaakin pidättää veden alla hengitystä. Sen takia vauvat pirskotetaan parilla tipalla vettä, mikä on rituaalipirskotus, mutta se ei ole missään nimessä Raamatun tarkoittama kaste.

        <Kaste ei ole ollut alun perin veden pirskottamista päälaelle vaan upotuskaste. Vauvoja ei oikein voi upottaa, vaikka vauva osaakin pidättää veden alla hengitystä. Sen takia vauvat pirskotetaan parilla tipalla vettä, mikä on rituaalipirskotus>

        Ortodoksisessa kirkossa vauvat kastetaan upotuskasteella. Tarvittaessa vaihtoehtoisesti valelemalla.


      • UpotuskasteOnOK
        tarkennus kirjoitti:

        <Kaste ei ole ollut alun perin veden pirskottamista päälaelle vaan upotuskaste. Vauvoja ei oikein voi upottaa, vaikka vauva osaakin pidättää veden alla hengitystä. Sen takia vauvat pirskotetaan parilla tipalla vettä, mikä on rituaalipirskotus>

        Ortodoksisessa kirkossa vauvat kastetaan upotuskasteella. Tarvittaessa vaihtoehtoisesti valelemalla.

        Ok - hyvä tietää.

        Mutta vauvan kastaminen on rituaali, joka ei ole pätevä. Luterilaiset vähän valelevat vettä lapsen pään päälle. Johannes Kastaja, jonka kasteen Jeesus asetti esikuvaksi ja ohjeeksi, kastoi joella paikassa jossa oli riittävästi vettä upotusta varten. Sen takia Paavalikin puhuu upottautumisesta veteen, kun USKOITTE Jumalaan

        Kol 2: 11 Häneen teidät on yhdistänyt ympärileikkaus, jota ei ole ihmiskäsin tehty, Kristuksen ympärileikkaus, jossa syntinen luonto riisutaan pois. 12 Kasteessa teidät yhdessä hänen kanssaan haudattiin ja herätettiin eloon, kun uskoitte Jumalaan, joka voimallaan herätti Kristuksen kuolleista. 13 Te olitte kuolleita rikkomustenne ja ympärileikkaamattomuutenne vuoksi, mutta Jumala teki teidät eläviksi yhdessä Kristuksen kanssa. Hän antoi meille kaikki rikkomuksemme anteeksi,


      • eiylimitäonkirjoitettu
        Eerikatässämoi kirjoitti:

        Kuten sanottu, asian voi nähdä kahdellakin tavalla. Perhekuntaan taitaa kuitenkin kuulua lapset.

        "Kuten sanottu, asian voi nähdä kahdellakin tavalla. Perhekuntaan taitaa kuitenkin kuulua lapset."

        Jos Raamatun mukaan halutaan mennä, niin lapsia ei noteerattu laskennoissa. Tärkeää nyt tiedostaa, että vauvojen kastamisesta ei puhuta mitään ja tämä tieto on se millä mennään jos halutaaan Jumalan Sanaa totella.

        Sitäpaitsi näissä perhekunnissa, joista Uudessa Testamentissa puhutaan, niin ei todellakaan mainita, että niihin olisi kuulunut lapsia. Tätä emme voi tietää varmasti, että olisi lapsia kuulunut!


      • tärkeähuomio
        UpotuskasteOnOK kirjoitti:

        Ok - hyvä tietää.

        Mutta vauvan kastaminen on rituaali, joka ei ole pätevä. Luterilaiset vähän valelevat vettä lapsen pään päälle. Johannes Kastaja, jonka kasteen Jeesus asetti esikuvaksi ja ohjeeksi, kastoi joella paikassa jossa oli riittävästi vettä upotusta varten. Sen takia Paavalikin puhuu upottautumisesta veteen, kun USKOITTE Jumalaan

        Kol 2: 11 Häneen teidät on yhdistänyt ympärileikkaus, jota ei ole ihmiskäsin tehty, Kristuksen ympärileikkaus, jossa syntinen luonto riisutaan pois. 12 Kasteessa teidät yhdessä hänen kanssaan haudattiin ja herätettiin eloon, kun uskoitte Jumalaan, joka voimallaan herätti Kristuksen kuolleista. 13 Te olitte kuolleita rikkomustenne ja ympärileikkaamattomuutenne vuoksi, mutta Jumala teki teidät eläviksi yhdessä Kristuksen kanssa. Hän antoi meille kaikki rikkomuksemme anteeksi,

        "Mutta vauvan kastaminen on rituaali, joka ei ole pätevä. Luterilaiset vähän valelevat vettä lapsen pään päälle. "

        Ja lisäksi tulee tiedostaa, että vauvojen päälaen valelu-operaatio (näinhän se tapahtuu jos totta puhutaan) on AINA ihmisteko. Päätöksen tästä operaatiosta tekevät ihmiset, pappi, kummit ja lasten vanhemmat.

        Uskovien kaste taasen on Jumalan teko, koska uskoontulo on Jumalan teko ihmisessä ja sitten Pyhä Henki johdattaa tämän ihmisen menemään kasteelle hyvän omantunnon saamiseksi ja Jeesukseen samaistumaan.


      • eiylimitäonkirjoitettu kirjoitti:

        "Kuten sanottu, asian voi nähdä kahdellakin tavalla. Perhekuntaan taitaa kuitenkin kuulua lapset."

        Jos Raamatun mukaan halutaan mennä, niin lapsia ei noteerattu laskennoissa. Tärkeää nyt tiedostaa, että vauvojen kastamisesta ei puhuta mitään ja tämä tieto on se millä mennään jos halutaaan Jumalan Sanaa totella.

        Sitäpaitsi näissä perhekunnissa, joista Uudessa Testamentissa puhutaan, niin ei todellakaan mainita, että niihin olisi kuulunut lapsia. Tätä emme voi tietää varmasti, että olisi lapsia kuulunut!

        Kun vauvojen kastamisesta ei puhuta mitään, voihan se tietenkin tarkoittaa myös sitä, että perhekuntiin kuului lapsia ja heidät kastettiin.


      • tärkeähuomio kirjoitti:

        "Mutta vauvan kastaminen on rituaali, joka ei ole pätevä. Luterilaiset vähän valelevat vettä lapsen pään päälle. "

        Ja lisäksi tulee tiedostaa, että vauvojen päälaen valelu-operaatio (näinhän se tapahtuu jos totta puhutaan) on AINA ihmisteko. Päätöksen tästä operaatiosta tekevät ihmiset, pappi, kummit ja lasten vanhemmat.

        Uskovien kaste taasen on Jumalan teko, koska uskoontulo on Jumalan teko ihmisessä ja sitten Pyhä Henki johdattaa tämän ihmisen menemään kasteelle hyvän omantunnon saamiseksi ja Jeesukseen samaistumaan.

        "Ja lisäksi tulee tiedostaa, että vauvojen päälaen valelu-operaatio (näinhän se tapahtuu jos totta puhutaan) on AINA ihmisteko. Päätöksen tästä operaatiosta tekevät ihmiset, pappi, kummit ja lasten vanhemmat. "

        Tarkoitatko, että näille Pyhä Henki ei puhu ja johdata heitä lapsen kastamisessa?


      • khjkh
        Eerikatässämoi kirjoitti:

        Kun vauvojen kastamisesta ei puhuta mitään, voihan se tietenkin tarkoittaa myös sitä, että perhekuntiin kuului lapsia ja heidät kastettiin.

        Ei se sitä tarkoita edes teoriassakaan, koska alkuseurakunta kastoi vain niitä, jotka olivat tulleet uskoon. Lyydiakin kastettiin, koska hän oli tullut uskoon.


      • khjkh kirjoitti:

        Ei se sitä tarkoita edes teoriassakaan, koska alkuseurakunta kastoi vain niitä, jotka olivat tulleet uskoon. Lyydiakin kastettiin, koska hän oli tullut uskoon.

        Ja tiedät sen siitä että.....?


      • näitäkin-on
        tärkeähuomio kirjoitti:

        "Mutta vauvan kastaminen on rituaali, joka ei ole pätevä. Luterilaiset vähän valelevat vettä lapsen pään päälle. "

        Ja lisäksi tulee tiedostaa, että vauvojen päälaen valelu-operaatio (näinhän se tapahtuu jos totta puhutaan) on AINA ihmisteko. Päätöksen tästä operaatiosta tekevät ihmiset, pappi, kummit ja lasten vanhemmat.

        Uskovien kaste taasen on Jumalan teko, koska uskoontulo on Jumalan teko ihmisessä ja sitten Pyhä Henki johdattaa tämän ihmisen menemään kasteelle hyvän omantunnon saamiseksi ja Jeesukseen samaistumaan.

        "Uskovien kaste taasen on Jumalan teko, koska uskoontulo on Jumalan teko ihmisessä ja sitten Pyhä Henki johdattaa tämän ihmisen menemään kasteelle hyvän omantunnon saamiseksi ja Jeesukseen samaistumaan."

        Tuttuni kastettiin aikanaan uskovien kasteella mutta kasteelle hän meni vain "hyvän hyvyyttään" koska halusi jakaa sen uskovan puolisonsa kanssa. Puoliso tiesi asiasta. Sittemmin hän on tullut uskoon ja nyt hän miettii pitäisikö hänen mennä "oikeasti" uudelleen kasteelle vai kelpaako tuo hänen silloinen näennäinen uskovan kasteensa. Seurakunta johon he kuuluvat ei kasta enää kerran uskovien kasteella kastettuja.

        Miten hänen tilanteensa loppujen lopuksi eroaa vauvana kastetuista?


      • näitäkin-on kirjoitti:

        "Uskovien kaste taasen on Jumalan teko, koska uskoontulo on Jumalan teko ihmisessä ja sitten Pyhä Henki johdattaa tämän ihmisen menemään kasteelle hyvän omantunnon saamiseksi ja Jeesukseen samaistumaan."

        Tuttuni kastettiin aikanaan uskovien kasteella mutta kasteelle hän meni vain "hyvän hyvyyttään" koska halusi jakaa sen uskovan puolisonsa kanssa. Puoliso tiesi asiasta. Sittemmin hän on tullut uskoon ja nyt hän miettii pitäisikö hänen mennä "oikeasti" uudelleen kasteelle vai kelpaako tuo hänen silloinen näennäinen uskovan kasteensa. Seurakunta johon he kuuluvat ei kasta enää kerran uskovien kasteella kastettuja.

        Miten hänen tilanteensa loppujen lopuksi eroaa vauvana kastetuista?

        Esitit hyvän kysymyksen.


      • tässäainestaymmärtää
        näitäkin-on kirjoitti:

        "Uskovien kaste taasen on Jumalan teko, koska uskoontulo on Jumalan teko ihmisessä ja sitten Pyhä Henki johdattaa tämän ihmisen menemään kasteelle hyvän omantunnon saamiseksi ja Jeesukseen samaistumaan."

        Tuttuni kastettiin aikanaan uskovien kasteella mutta kasteelle hän meni vain "hyvän hyvyyttään" koska halusi jakaa sen uskovan puolisonsa kanssa. Puoliso tiesi asiasta. Sittemmin hän on tullut uskoon ja nyt hän miettii pitäisikö hänen mennä "oikeasti" uudelleen kasteelle vai kelpaako tuo hänen silloinen näennäinen uskovan kasteensa. Seurakunta johon he kuuluvat ei kasta enää kerran uskovien kasteella kastettuja.

        Miten hänen tilanteensa loppujen lopuksi eroaa vauvana kastetuista?

        "Tuttuni kastettiin aikanaan uskovien kasteella mutta kasteelle hän meni vain "hyvän hyvyyttään" koska halusi jakaa sen uskovan puolisonsa kanssa. "

        Hän yritti siinä pettää Jumalaa ja myös Jeesusta ja myös vaimoaan tulemalla feikki"uskoon". Tilannetta tosiaan voidaan verrata vauvojen päälaen valelu-operaatioon, mutta en osaa sanoa mikä tilanne hänen kohdallaan on nyt. Jos on aidossa uskossa, niin ihan hyvä asia ja on sitten varmaan jo ehtinyt katua ja pyytää anteeksi petostaan. Pitääkö mennä kasteelle, niin tämä on tämän henkilön ja Pyhän hengen asia.


      • tässäainestaymmärtää kirjoitti:

        "Tuttuni kastettiin aikanaan uskovien kasteella mutta kasteelle hän meni vain "hyvän hyvyyttään" koska halusi jakaa sen uskovan puolisonsa kanssa. "

        Hän yritti siinä pettää Jumalaa ja myös Jeesusta ja myös vaimoaan tulemalla feikki"uskoon". Tilannetta tosiaan voidaan verrata vauvojen päälaen valelu-operaatioon, mutta en osaa sanoa mikä tilanne hänen kohdallaan on nyt. Jos on aidossa uskossa, niin ihan hyvä asia ja on sitten varmaan jo ehtinyt katua ja pyytää anteeksi petostaan. Pitääkö mennä kasteelle, niin tämä on tämän henkilön ja Pyhän hengen asia.

        Vedät pitkälle meneviä johtopäätöksiä melko vähien tietojen varassa.


      • grrf
        tässäainestaymmärtää kirjoitti:

        "Tuttuni kastettiin aikanaan uskovien kasteella mutta kasteelle hän meni vain "hyvän hyvyyttään" koska halusi jakaa sen uskovan puolisonsa kanssa. "

        Hän yritti siinä pettää Jumalaa ja myös Jeesusta ja myös vaimoaan tulemalla feikki"uskoon". Tilannetta tosiaan voidaan verrata vauvojen päälaen valelu-operaatioon, mutta en osaa sanoa mikä tilanne hänen kohdallaan on nyt. Jos on aidossa uskossa, niin ihan hyvä asia ja on sitten varmaan jo ehtinyt katua ja pyytää anteeksi petostaan. Pitääkö mennä kasteelle, niin tämä on tämän henkilön ja Pyhän hengen asia.

        Seurakuntiin on tullut paljon arabimaahanmuuttajia, jotka tulevat heti hakemaan kirkosta kastetta, kun ovat saaneet kielteisen turvapaikkapäätöksen. Muutamat heistä ovat oikeasti kiinnostuneet kristinuskosta, mutta se on pieni vähemmistö.

        Olen ollut kerran eräässä kastetilaisuudessa, jossa arabi oli saanut juuri lainvoimaisen karkotuspäätöksen. Hän tuli hakemaan nopeasti kastetta ja kyseli, kuka voisi auttaa häntä (ottaa hänet asumaa). Poliisi kuulemma ottaisi hänet heti säilöön, jos jäisi kiinni. Hän suunnitteli menevänsä jonnekin raamattuopistolle maaseudulle (eli yritti päästä poliisia karkuun).

        Jutteli asiasta erään pitkään uskossa olleen arabin kanssa. Hän oli eräässä seurakunnassa arabityössä ja tunsi hyvin seurakuntaan tulleet maahanmuuttajat. Hän sanoi minulle suoraan sen, mitä olen pitkään epäillyt, että suurin osa heistä on hakemassa vain taloudellista tukea. Hän perusteli asiaa myös sillä, että tämä tekopyhä porukka on ollut ennen kääntymistä kristityiksi huonoja muslimeja ja kääntymyksen jälkeen heistä tulee huonoja kristittyjä, jolla on vain lihalliset ja itsekkäät motiivit. Heidän joukossa on paljon tekopyhyyttä.


    • Loppu_on_tulossa

      On vahvat epäilyt siitä että raamattu on opportunististen ja vallanhimoisten ihmisten omaksi hyödykseen modifioima teos..

      Nyt meidän tulee ottaa suora yhteys jumalaan ja sopia haastattelutilaisuuden järjestämisestä, jossa hän sitten omin sanoin, omalla äänellään vastaa kaikkiin raamatun ristiriitaisuuksia koskeviin kysymyksiin. Samassa tilaisuudessa hän voi sitten langettaa raamatun väärentäjille ja hänen tappo ja valehtelun vastaisia käskyjään vastaan rikkoneile kuolemantuomiot ja helvetin komennukset.

    • Kasteenpesutoimi

      Jos jälkeenpäin tuntuu siltä että tunnustus ei sittenkään kuulu minulle, niin kipin kapin Katumajärvelle uimaan.

      • gfhfg

        Muuten itseään ei voi kastaa, kun ei ole ketään kuulemassa uskontunnustusta ja syntien tunnustamista.


    • GudsBarn

      Vauvalla on lapsen usko. Jeesus itse todistaa tämän Pyhässä Raamatussa. Siksi lasten kastaminen on perusteltua.

      • raamatunlukija

        Pienet lapset uskovat oikealla tavalla. Jeesus asetti sylilasten uskon aikuisillekin esimerkiksi miten tulee uskoa.
        Tuolloin ihmisiä kastettiin perhekunnittain: Perhekuntiin kuuluivat niin lapset kuin orjat. Edelliset eivät ymmärtäneet, jälkimmäiset ymmärsivät mutta joutuivat pakosti kasteelle halusivat tai ei, jos isäntä niin käski.
        Jos perhekuntaan kuuluvat orjat, lapset ym palvelusväki ja hoidokit olisi jätetty pois, ei olisi voitu puhua perhekunnista. Olot antiikin aikaan olivat TÄYSIN erilaiset kuin nyt. Jos sitä ei tiedä, on turha puhua mistään.


      • kaikkeasitäkuulee

        Ohhoh - nyt tuli sellainen perustelu, etten ole kierompaa kuullut. Ei lapsen usko tarkoita sitä, että vauvalla olisi usko, joka tunnustaisi Jeesuksen Kristuksen Jumalan Pojaksi ja pyytäisi kastetta ihan itse.


      • tärkeähuomata
        raamatunlukija kirjoitti:

        Pienet lapset uskovat oikealla tavalla. Jeesus asetti sylilasten uskon aikuisillekin esimerkiksi miten tulee uskoa.
        Tuolloin ihmisiä kastettiin perhekunnittain: Perhekuntiin kuuluivat niin lapset kuin orjat. Edelliset eivät ymmärtäneet, jälkimmäiset ymmärsivät mutta joutuivat pakosti kasteelle halusivat tai ei, jos isäntä niin käski.
        Jos perhekuntaan kuuluvat orjat, lapset ym palvelusväki ja hoidokit olisi jätetty pois, ei olisi voitu puhua perhekunnista. Olot antiikin aikaan olivat TÄYSIN erilaiset kuin nyt. Jos sitä ei tiedä, on turha puhua mistään.

        "Tuolloin ihmisiä kastettiin perhekunnittain: Perhekuntiin kuuluivat niin lapset kuin orjat. "

        Tuohon aikaan kirjattiin ylös ja siis noteerattiin vain yli 20v. Hyvä esimerkki on väestölaskennat! Ja monin kohdin Raamattua noteerataan vain aikuiset miehet, ei siis myöskään naisia. Tämä tulee tiedostaa, jos asioita tarkastellaan Raamatun kannalta.

        Vauvoista eikä vauvojen kastamisesta puhuta yhtään mitään missään kohtaa Raamattua. Eli tärkeää on että ei mennä ylitse mitä on kirjoitettu. Ei siis ihmiskeksintöjä eikä ihmistekoja.


      • raamatunlukija
        kaikkeasitäkuulee kirjoitti:

        Ohhoh - nyt tuli sellainen perustelu, etten ole kierompaa kuullut. Ei lapsen usko tarkoita sitä, että vauvalla olisi usko, joka tunnustaisi Jeesuksen Kristuksen Jumalan Pojaksi ja pyytäisi kastetta ihan itse.

        Luuk. 18:17 Totisesti minä sanon teille: joka ei ota vastaan Jumalan valtakuntaa niinkuin lapsi, se ei pääse sinne sisälle."

        -Vastaanottaminen tarkoittaa uskoa


      • dfgd
        raamatunlukija kirjoitti:

        Luuk. 18:17 Totisesti minä sanon teille: joka ei ota vastaan Jumalan valtakuntaa niinkuin lapsi, se ei pääse sinne sisälle."

        -Vastaanottaminen tarkoittaa uskoa

        Vauva ei ota vastaan mitään eikä osaa uskoa mitään. Se tietää lähinnä mistä juoda maitoa.


      • tärkeäähuomata
        raamatunlukija kirjoitti:

        Luuk. 18:17 Totisesti minä sanon teille: joka ei ota vastaan Jumalan valtakuntaa niinkuin lapsi, se ei pääse sinne sisälle."

        -Vastaanottaminen tarkoittaa uskoa

        "Luuk. 18:17 Totisesti minä sanon teille: joka ei ota vastaan Jumalan valtakuntaa niinkuin lapsi, se ei pääse sinne sisälle."

        -Vastaanottaminen tarkoittaa uskoa"

        Ja tästä syystä Jeesus siunasi lapsia - ei kastanut!

        Lapsi on luonnostaan Jumalan lapsi ja sitten kun synti tulee ihmisen elämään, niin hän tarvitsee pelastuakseen uskon Jeesukseen ja tämän merkiksi hänet sitten upotetaan.

        Tärkeää aina tiedostaa, että vauvojen päälaen valelu-operaatio ei ole kaste, se on päälaen valelu-operaatio, joka tehdään papin, kummien ja vanhempien tahdosta. Uskoontulo taasen on Jumalan teko, kun Jeesus kutsuu ihmistä kuten kutsui aikoinaan opetuslapset.


    • luterilainen_

      LAPSIKASTE ON RAAMATULLINEN


      Raamatun mukaan pikkulapset voidaan kastaa, koska hekin kuuluvat kansoihin (Matt. 28:19-20) ja ovatpa vielä syntisiäkin Aadamin rikkomuksen tähden, ja sitten heitä tulee opettaa. Samoin Mark. 16:16:n mukaan kaste ja usko kuuluvat yhteen; toista ei voi sulkea pois, koska molemmat kuuluvat vanhurskautukseen. Jos sanon sinulle: “hae kaupasta limpsaa ja karkkia”, niin käsken sinun tuoda kummatkin. Tulee myös huomata Matt. 28:19-20:stä se, että kreikan matheeteuoo merkitsee ’opetuslapseuttaa’, ’tehdä opetuslapseksi’ eikä ’opettaa’ (didaskoo), joka esiintyy aikaisemmin Matteuksella, kun hän kertoo miten Jeesus opetti seuraajiaan (esim. Matt. 5:2).



      Vesi erotti myös VT:ssa hurskaan Nooan perheen silloisesta pahasta maailmasta. Raamattu sanoo vain Nooaa hurskaaksi, ja kuitenkin kahdeksan sielua (sielu tarkoittaa tässä koko ihmistä) pelastui (1 Piet. 3:20). Samoin Israelin kansa pelastui egyptiläisistä lopullisesti veden kautta, ja silloin siellä oli myös sekakansaa ja lapsia, sekä kohdussa olevia sikiöitä. Jumala ei ole tarkoittanut, että ainoastaan yksilö pelastuu, vaan koko seurakunta, mutta lapsikasteen hylkääjät jättävät lapset ulkopuolelle.



      Loppujen lopuksi parannus ei ole muuta kuin kasteeseen palaamista, koska se on Kristuksen kuoleman ja ylösnousemuksen osallisuuteen palaamista. Pietari sanoo, että kaste pelastaa: “Tämän vertauskuvan mukaan vesi nyt teidätkin pelastaa, kasteena - joka ei ole lihan saastan poistamista, vaan hyvän omantunnon pyytämistä Jumalalta - Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen kautta” (1 Piet. 3:21). Kaste on uudestisyntymisen peso (Tiit. 3:5 ja Ef. 5:26-27; Efesolaiskirjeen jatko osoittaa, että seurakuntaan kuuluu myös lapsia, samoin Jooel 2: 16: “Kootkaa kansa, pitäkää pyhä seurakuntakokous, kerätkää vanhukset, kootkaa lapset ja rintoja imeväiset; lähteköön ylkä huoneestansa ja morsian kammiostansa.”) Kasteessa ihminen pukee päälleen Kristuksen: “Sillä kaikki te, jotka olette Kristukseen kastetut, olette Kristuksen päällenne pukeneet” (Gal. 3:27). 1 Kor. 6:11:ssä Paavali puhuu pesosta; korinttolaiset olivat riitaisia, mutta Paavali taas kiinnittää huomion kasteeseen. He olivat vanhurskautetut, koska olivat vastaanottaneet peson. He olivat mielettömiä, kun kävivät oikeutta keskenään, vaikka heidät oli julistettu syyttömiksi Jumalan edessä. Heidän tulisi ottaa tämä esimerkiksi näissä tilanteissa. Samoin Room. 6 käsittelee samaa teemaa hyvin kirkkaasti. Ap. t. 2:38:ssa sanotaan, että ihmiset saivat piston sydämeensä lain tuomitessa heidät. Pietari osoittaa jälleen kasteeseen, koska siinä saadaan syntien anteeksiantamus ja Pyhän Hengen lahja (Lupaus annettiin myös lapsille (jae 39). Asiayhteys osoittaa, että lupaus oli juuri heidän lapsilleen sekä myös meidän lapsillemme. Olemmehan me niitä, jotka “ovat kaukana”).



      Sivuhuomautuksena sanon myös, etteivät uudestikastajaliikkeet kasta uudestaan luopioita, jotka palaavat takaisin. Kaste kolmiyhteisen Jumalan nimeen on pätevä myös lapsille eikä sitä tarvitse uusia, koska asetus ja Jumalan sana ei raukea tyhjiin. Esimerkiksi Ap. t. 8:13:ssa mainittua Simonia, joka oli saanut kasteen, ei kastettu uudestaan, vaan häntä kehotettiin parannukseen, kun hänen vilpilliset motiivinsa kävivät ilmi.



      Kasteen toimitustapa ei ole ratkaiseva, vaan kasteen merkitys. Siksi voidaan kastaa yhtä hyvin valelemalla kuin upottamalla.



      Ymmärryksen tultua kasvetaan opetuksen ja sanan kuulon kautta Kristukseen, pitämään Hänestä ja Hänen sanastaan uskossa kiinni. Kyseessä ei ole meidän uskomme, vaan lahjana saatu usko: “Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta” (Room. 10:17). Uskon aikaansaaja on Kristus, ei ihminen ratkaisullaan ja vapaalla tahdollaan, koska kuollut ei voi ratkaista mitään (ks. Ef. 2:1). Jumala tekee Sanansa kautta kuolleen eläväksi herättäen hänen omantuntonsa, ja vaikuttaa vielä sen, että hän voi tarttua Jumalan antaman uskon turvin Jumalan lupauksiin ja sen jälkeen kasvaa pyhityksessä. Vanhurskauttamista ei saa sotkea pyhitykseen! Pyhitys on vanhurskautuksen seuraus. Me saamme tarttua armonvälineisiin eli Jumalan sanaan, kasteeseen sekä ehtoolliseen uskossa ja luottaa siihen, että armahtava Jumala Kristuksessa vie meidät kerran perille. Näin kasteessa tapahtunut ylösnousemus toteutuu lopullisesti, kun Jumala Kristuksessa herättää meidät viimeisenä päivänä ruumiin ylösnousemukseen. Ne nimiluterilaiset, jotka elävät jumalattomasti, eivät elä kasteen armossa. Jos he eläisivät siinä, he eivät eläisi jumalattomasti; näin he ovat myös lain tuomitsemia sekä kirouksen alaisia. Kastekaan ei hyödytä ilman uskoa, koska: “joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen” (Mark. 16:16).

      • JohannesKastajan_linja

        Sinun kirjoituksesi on täyttä puutaheinää. Se ei edes pysy asiassa.

        Sinä sivuutat kaikki ne Raamatun kohdat jotka asettavat ohjeita kastamiseen. Esimerkiksi et pysty mitenkään selittämään sitä, että Ap.t 8:36-38 opettaa kysymään kastettavalta uskoa Jumalan Poikaan ja jos sitä ei oman suun tunnustuksella pysty antamaan, se on ESTE kasteen antamiselle. Et myöskään huomioi, että Johannes Kastaja oli se, joka Jeesuksen mukaan antoi ohjeen kasteesta. Hän ei kastanut ilman parannuksen tekoa ja syntien tunnustamista. Pietari opetti kasteen, kuten Jeesus oli hänelle sen opettanut.

        Ap.t 2: 38 Pietari vastasi: "Kääntykää ja ottakaa itse kukin kaste Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen.

        Toinen asia on myös se, että et ole ollenkaan ymmärtänyt, mitä varten kaste on. Se on sitä varten, että synnit pestään pois uskossa Jeesukseen Kristukseen. Vauvalla niitä syntejä ei ole. Syntien pesemiseen liittyy kaksi hyvin olennaista asiaan:

        a) Syntien tunnustaminen
        b) Armo pyytäminen Jeesukselta Kristukselta

        Vauva ei tee vapaasta omasta tahdosta kumpaakaan. Raamattu opettaa johdonmukaisesti kasteesta, joka annetaan USKOVILLE. Raamattu ei missään mainitse, että kukaan olisi kastanut sylivauvaa. Lyydian perheessä ei kastettu sylivauvoja, koska Ap.t 16 ei mainitse Lyydian perheessä olleen vauvoja. Lyydia kertoi kuitenkin omasta uskosta, minkä perusteella hänet kastettiin.

        Jeesusta ei kastettu vauvana. Jeesukselle annettiin vauvana ympärileikkaus, mutta kun hän tuli aikuiseksi hän pyysi kastetta Johannes Kastajalta.

        Jeesus Kristus on ainoa nimi joka pelastaa. Isä, Poika ja Pyhä Henki puhuu samasta Jumalasta, mutta se ei ole se nimi, jonka Jumala on asettanut pelastavaksi nimekseen. Sen tähden kaste Isä, Pojan ja Pyhä Hengen nimeen ei ole Jumalan määräys, vaan katolisen kirkon myöhempi lisäys lähetyskäskyyn kuten edellä on selvitetty. Teologian maisterin olisi tämä tullut ottaa huomioon, koska teologian tiedekunnassa tämä asia opetetaan oppilaille ja asia käy muutenkin ilmi Raamatun sisäisestä analyysistä.

        Sinä lähdet tyypilliseen teologin tapaan tutkimaan sitä, miten eri vapaat suunnat toimivat kasteen kohdalla. Toiset tekevät sen oikein ja toiset toimivat väärin. Ei pidä hakea tukea vauvakasteille siitä, että joku helluntaiseurakunta ei toimisi kaikessa oikein. Minä en ole helluntailainen, mutta noudatan Raamattua. Minä noudatan sitä yli kirkon aseman, koska kirkko on aina alisteinen Raamatun käskyille.

        Kaste ei ole kirkkoon liittymisen rituaali. Kaste on uskon askel ja seurakunta edellyttää sitä jäseniltään, mutta kaste ei liity kirkon jäseneksi ottamiseen, vaan Jumalan vanhurskaan tahdon tekemiseen, jotta uskoon tullut saisi hyvän oman tunnon siitä, että hänen tunnustamansa synnit on annettu anteeksi, kun hän UPOTTAUTUU kasteveteen ja nousee vedestä ylös uudestisyntyneenä, koska on tehnyt päätöksen tehdä parannus synneistä.

        1 Pt 3: 20. jotka muinoin eivät olleet kuuliaiset, kun Jumalan pitkämielisyys odotti Nooan päivinä, silloin kun valmistettiin arkkia, jossa vain muutamat, se on kahdeksan sielua, pelastuivat veden kautta.
        21. Tämän vertauskuvan mukaan vesi nyt teidätkin pelastaa, kasteena - joka ei ole lihan saastan poistamista, vaan hyvän omantunnon pyytämistä Jumalalta - Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen kautta,


      • luterilainen_
        JohannesKastajan_linja kirjoitti:

        Sinun kirjoituksesi on täyttä puutaheinää. Se ei edes pysy asiassa.

        Sinä sivuutat kaikki ne Raamatun kohdat jotka asettavat ohjeita kastamiseen. Esimerkiksi et pysty mitenkään selittämään sitä, että Ap.t 8:36-38 opettaa kysymään kastettavalta uskoa Jumalan Poikaan ja jos sitä ei oman suun tunnustuksella pysty antamaan, se on ESTE kasteen antamiselle. Et myöskään huomioi, että Johannes Kastaja oli se, joka Jeesuksen mukaan antoi ohjeen kasteesta. Hän ei kastanut ilman parannuksen tekoa ja syntien tunnustamista. Pietari opetti kasteen, kuten Jeesus oli hänelle sen opettanut.

        Ap.t 2: 38 Pietari vastasi: "Kääntykää ja ottakaa itse kukin kaste Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen.

        Toinen asia on myös se, että et ole ollenkaan ymmärtänyt, mitä varten kaste on. Se on sitä varten, että synnit pestään pois uskossa Jeesukseen Kristukseen. Vauvalla niitä syntejä ei ole. Syntien pesemiseen liittyy kaksi hyvin olennaista asiaan:

        a) Syntien tunnustaminen
        b) Armo pyytäminen Jeesukselta Kristukselta

        Vauva ei tee vapaasta omasta tahdosta kumpaakaan. Raamattu opettaa johdonmukaisesti kasteesta, joka annetaan USKOVILLE. Raamattu ei missään mainitse, että kukaan olisi kastanut sylivauvaa. Lyydian perheessä ei kastettu sylivauvoja, koska Ap.t 16 ei mainitse Lyydian perheessä olleen vauvoja. Lyydia kertoi kuitenkin omasta uskosta, minkä perusteella hänet kastettiin.

        Jeesusta ei kastettu vauvana. Jeesukselle annettiin vauvana ympärileikkaus, mutta kun hän tuli aikuiseksi hän pyysi kastetta Johannes Kastajalta.

        Jeesus Kristus on ainoa nimi joka pelastaa. Isä, Poika ja Pyhä Henki puhuu samasta Jumalasta, mutta se ei ole se nimi, jonka Jumala on asettanut pelastavaksi nimekseen. Sen tähden kaste Isä, Pojan ja Pyhä Hengen nimeen ei ole Jumalan määräys, vaan katolisen kirkon myöhempi lisäys lähetyskäskyyn kuten edellä on selvitetty. Teologian maisterin olisi tämä tullut ottaa huomioon, koska teologian tiedekunnassa tämä asia opetetaan oppilaille ja asia käy muutenkin ilmi Raamatun sisäisestä analyysistä.

        Sinä lähdet tyypilliseen teologin tapaan tutkimaan sitä, miten eri vapaat suunnat toimivat kasteen kohdalla. Toiset tekevät sen oikein ja toiset toimivat väärin. Ei pidä hakea tukea vauvakasteille siitä, että joku helluntaiseurakunta ei toimisi kaikessa oikein. Minä en ole helluntailainen, mutta noudatan Raamattua. Minä noudatan sitä yli kirkon aseman, koska kirkko on aina alisteinen Raamatun käskyille.

        Kaste ei ole kirkkoon liittymisen rituaali. Kaste on uskon askel ja seurakunta edellyttää sitä jäseniltään, mutta kaste ei liity kirkon jäseneksi ottamiseen, vaan Jumalan vanhurskaan tahdon tekemiseen, jotta uskoon tullut saisi hyvän oman tunnon siitä, että hänen tunnustamansa synnit on annettu anteeksi, kun hän UPOTTAUTUU kasteveteen ja nousee vedestä ylös uudestisyntyneenä, koska on tehnyt päätöksen tehdä parannus synneistä.

        1 Pt 3: 20. jotka muinoin eivät olleet kuuliaiset, kun Jumalan pitkämielisyys odotti Nooan päivinä, silloin kun valmistettiin arkkia, jossa vain muutamat, se on kahdeksan sielua, pelastuivat veden kautta.
        21. Tämän vertauskuvan mukaan vesi nyt teidätkin pelastaa, kasteena - joka ei ole lihan saastan poistamista, vaan hyvän omantunnon pyytämistä Jumalalta - Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen kautta,

        Sekoitat nyt Johanneksen kasteen kristilliseen kasteeseen mikä syntyi vasta Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemisen jälkeen.


      • Tämä.On.Totuus

        Luterilainen_, sinä käytät termiä uudelleen kastajat, anababtistit. Onko ketään kastettu uudelleen. Edes hellarit eivät ole ketään luterilaista kastaneet uudelleen. Lapsikaste ei ole Raamatun tarkoittama kaste, joten ketään ei kasteta uudelleen, koska lasta ei ole kastettu ollenkaan. Itsekin sanot, että kaste on hyvän omantunnon pyytämistä. Ei lapsi ole mitään kastetta pyytänyt.

        Uskovien kaste on kielletty luterilaisessa kirkossa, koska on vain yksi kaste, joka on annettu vauvalle. Itse asiassa missään kohtaa Raamatussa ei edes kielletä kastamasta uudelleen, vaikka on selvää, että yksi kaste riittää. On aika kieroa väittää, että Efesolaiskirjeen jakeet sellaista opettaisivat.

        Ef 4:3-6: Pyrkikää rauhan sitein säilyttämään Hengen luoma ykseys. On vain yksi ruumis ja yksi Henki, niin kuin myös se toivo, johon teidät on kutsuttu, on yksi. Yksi on Herra, yksi usko, yksi kaste! Yksi on Jumala, kaikkien Isä! Hän hallitsee kaikkea, vaikuttaa kaikessa ja on kaikessa.

        Kun lukee Efesolaiskirjeestä tämän kohdan, se pikemminkin opettaa, ettei ole useita erilaisia oppeja, ei ole useita Jumalia, ei ole useita teitä taivaaseen, ei ole useita nimiä, jolla voi kastaa jne. Kyse on seurakunnan yhtenäisyydestä. On siis vain yksi oppi kasteesta.

        Siinä olen samaa mieltä edellä olevan kanssa, että Johannes Kastajan opetus on perusta kasteelle. Sen tähden ei voi olla upottamatta, ei voi olla vaatimatta syntien tunnustamista tai uskoa Jumalan Poikaan. Eihän lapset tällaista tee, joten ei heitä saa kastaa.

        Voisiko luterilainen kirkko tehdä itselleen uskopuhdistuksen ja korjata kastekaavaa? Sen kun näkisi! Yksittäinen pappi voi ottaa eron kirkosta, jottei tarvitse toimittaa sellaista kastetta, joka on Jeesuksen käskyn rikkomista sellaisessa asiassa, mikä on pelastumisen edellytys. Mutta se raha, virka ja palkka, eihän niistä voi luopua, joten raha pitää papin tukevasti väärällä tiellä.

        Kun puhutaan lapsista, se kyllä pätee, että lapsen eksyttäminen väärennetyllä kasteella ulos Raamatun mukaisesta kasteesta, johdattaa hänet ennemmin ja myöhemmin kadotukseen. Jeesus sanoi, että joka uskoo evankeliumin ja sen takia ottaa kasteen pelastuu, mutta jos ei ota kastetta, ei ole uskonut oikeaa evankeliumia ja joutuu kadotukseen. Se joka eksyttää yhdenkin, joutuu helvetintuleen.

        Luuk: 17: 1-3: Jeesus sanoi opetuslapsilleen: "Viettelysten täytyy tulla, se on väistämätöntä, mutta voi sitä, jonka kautta ne tulevat! Parempi olisi hänelle, että hänet heitettäisiin mereen myllynkivi kaulassa, kuin että hän johdattaa lankeemukseen yhdenkään näistä vähäisistä. Pitäkää varanne!


      • YksiUskoYksiKaste
        Tämä.On.Totuus kirjoitti:

        Luterilainen_, sinä käytät termiä uudelleen kastajat, anababtistit. Onko ketään kastettu uudelleen. Edes hellarit eivät ole ketään luterilaista kastaneet uudelleen. Lapsikaste ei ole Raamatun tarkoittama kaste, joten ketään ei kasteta uudelleen, koska lasta ei ole kastettu ollenkaan. Itsekin sanot, että kaste on hyvän omantunnon pyytämistä. Ei lapsi ole mitään kastetta pyytänyt.

        Uskovien kaste on kielletty luterilaisessa kirkossa, koska on vain yksi kaste, joka on annettu vauvalle. Itse asiassa missään kohtaa Raamatussa ei edes kielletä kastamasta uudelleen, vaikka on selvää, että yksi kaste riittää. On aika kieroa väittää, että Efesolaiskirjeen jakeet sellaista opettaisivat.

        Ef 4:3-6: Pyrkikää rauhan sitein säilyttämään Hengen luoma ykseys. On vain yksi ruumis ja yksi Henki, niin kuin myös se toivo, johon teidät on kutsuttu, on yksi. Yksi on Herra, yksi usko, yksi kaste! Yksi on Jumala, kaikkien Isä! Hän hallitsee kaikkea, vaikuttaa kaikessa ja on kaikessa.

        Kun lukee Efesolaiskirjeestä tämän kohdan, se pikemminkin opettaa, ettei ole useita erilaisia oppeja, ei ole useita Jumalia, ei ole useita teitä taivaaseen, ei ole useita nimiä, jolla voi kastaa jne. Kyse on seurakunnan yhtenäisyydestä. On siis vain yksi oppi kasteesta.

        Siinä olen samaa mieltä edellä olevan kanssa, että Johannes Kastajan opetus on perusta kasteelle. Sen tähden ei voi olla upottamatta, ei voi olla vaatimatta syntien tunnustamista tai uskoa Jumalan Poikaan. Eihän lapset tällaista tee, joten ei heitä saa kastaa.

        Voisiko luterilainen kirkko tehdä itselleen uskopuhdistuksen ja korjata kastekaavaa? Sen kun näkisi! Yksittäinen pappi voi ottaa eron kirkosta, jottei tarvitse toimittaa sellaista kastetta, joka on Jeesuksen käskyn rikkomista sellaisessa asiassa, mikä on pelastumisen edellytys. Mutta se raha, virka ja palkka, eihän niistä voi luopua, joten raha pitää papin tukevasti väärällä tiellä.

        Kun puhutaan lapsista, se kyllä pätee, että lapsen eksyttäminen väärennetyllä kasteella ulos Raamatun mukaisesta kasteesta, johdattaa hänet ennemmin ja myöhemmin kadotukseen. Jeesus sanoi, että joka uskoo evankeliumin ja sen takia ottaa kasteen pelastuu, mutta jos ei ota kastetta, ei ole uskonut oikeaa evankeliumia ja joutuu kadotukseen. Se joka eksyttää yhdenkin, joutuu helvetintuleen.

        Luuk: 17: 1-3: Jeesus sanoi opetuslapsilleen: "Viettelysten täytyy tulla, se on väistämätöntä, mutta voi sitä, jonka kautta ne tulevat! Parempi olisi hänelle, että hänet heitettäisiin mereen myllynkivi kaulassa, kuin että hän johdattaa lankeemukseen yhdenkään näistä vähäisistä. Pitäkää varanne!

        "Uskovien kaste on kielletty luterilaisessa kirkossa, koska on vain yksi kaste, joka on annettu vauvalle. "

        Valetta. Itse en ollut "vauvana kastettu", sillä vanhempani olivat eronneet ev.l.kirkosta, mutta olin nuorena kastettu nk. uskovien kasteella helluntaiseurakunnassa.

        Kun ymmärsin koko helluntailaisen valheen ja harhan, erosin helluntailaisista, liityin ev.l.kirkkoon, isieni uskoon josta minut oli väkivalloin pidetty erossa.

        Minua ei kirkkoon liittyessäni uudelleenkastettu, tämä sanottiin minulle aivan selvin sanoin, kun kysyin kastetaanko minut uudelleen. "Ei. Kirkko ei ole uudelleenkastaja. Meille yksi kaste riittää." Jouduin pyytämään helluntaiseurakunnasta kastetodistuksen jonka vein liittymääni ev.l.seurakuntaan. Ehto kasteen hyväksynnälle oli, että minut oli kastettu puhtaalla vedellä, Isän, Pojan ja Pyhän Hengen Nimeen. Tämä on kristillinen kaste. Kysyin tarkkaan mitä sanamuotoa mainitussa helluntaiseurakunnassa käytettiin. Joskaan en luota hellareihin pätkääkään, jouduin heittäytymään tämän luottamuksen ja oman muistikuvani varaan. Mitä itse muistan kasteestani, sanamuoto oli muist. tämä: "Oman suusi tunnustuksen perusteella uskostasi Häneen, kastan sinut sisareni Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen Nimeen". Ja tätä seurasi upotus veteen.

        Tämä siis kelpasi luterilaiselle kirkolle, mutta selvää on, etten enää jatkossa tunnustanut helluntailaisten oppeja, vaikkakin tietyt mielipiteet ovatkin mieleeni juuttuneet, mutta tarkoituksellinen harhaoppisuus ei ole oman hengentahtoni mukaista.

        Myöhemmin, kun asia itseäni vaivasi, pyysin vielä erillisen kasteenvahvistus-seremonian, jossa kielsin helluntailaisen kasteen uskonnollisen merkityksen ja julkisesti tunnustin kasteeni todellisen olemuksen, kristillisen, luterilaisen kirkon opin mukaisesti. Minulla on tästä kasteenvahvistustodistus. Yleensä kasteenvahvistus annetaan nk. hätäkastetuille vauvoille. Vauvaa ei uudelleenkasteta, vaan esim. sairaanhoitajan antama hätäkaste, jos hän siinä on toiminut luterilaisen kirkon opin mukaan vain vahvistetaan.

        On tärkeää tietää sanat, kehen henkilö on kastettu. Ei yksin kaste, jonka voi suorittaa vaikka paholaisen nimeen, vaan todellakin myös kasteen kohde on oltava selkeästi lausuttu: Yksi Pyhä Kolmiyhteinen Jumala, Isä, Poika ja Pyhä Henki. Luterilaiset kastavat niin "valelemalla" kuin upottamallakin, mutta tällä ei ole merkitystä, kummin tavoin, sillä kasteveden määrä ja kuinka sen kanssa kastettava joutuu kosketukseen ei ole tärkeä vaan itse Jumalan sanalla siunattu vesi, vaikka sitä olisi muutamakin pisara.

        Helluntailaiset tunnustavat veden määrää, Jumalan sanan sakramenttia he eivät tunnusta. He aivan aktiivisti kieltävät sakramenttien olemuksen, sakramentit eivät kuulu heidän oppeihinsa. Sakramentti = Jumalan sana aine. Aine yksin ei tee sakramenttia, vaan siihen liittynyt Jumalan sana.

        Helluntailaisten vesi siis kelpasi, mutta oppi kasteesta ei. Puuttui siis oikea, voimallinen Jumalan sana. Heidän oppinsa kasteesta voi äkkiseltään kuulostaa hyvinkin "oikealta", mutta se oppi ei ole yksin noissa viattomissa, lausutuissa sanoissa, vaan siihen lisätään muuta. Helluntailaisten kaste perustuu vapaamuurarien askel-oppi-teologiaan.


      • Raamatusta_tämäkin
        YksiUskoYksiKaste kirjoitti:

        "Uskovien kaste on kielletty luterilaisessa kirkossa, koska on vain yksi kaste, joka on annettu vauvalle. "

        Valetta. Itse en ollut "vauvana kastettu", sillä vanhempani olivat eronneet ev.l.kirkosta, mutta olin nuorena kastettu nk. uskovien kasteella helluntaiseurakunnassa.

        Kun ymmärsin koko helluntailaisen valheen ja harhan, erosin helluntailaisista, liityin ev.l.kirkkoon, isieni uskoon josta minut oli väkivalloin pidetty erossa.

        Minua ei kirkkoon liittyessäni uudelleenkastettu, tämä sanottiin minulle aivan selvin sanoin, kun kysyin kastetaanko minut uudelleen. "Ei. Kirkko ei ole uudelleenkastaja. Meille yksi kaste riittää." Jouduin pyytämään helluntaiseurakunnasta kastetodistuksen jonka vein liittymääni ev.l.seurakuntaan. Ehto kasteen hyväksynnälle oli, että minut oli kastettu puhtaalla vedellä, Isän, Pojan ja Pyhän Hengen Nimeen. Tämä on kristillinen kaste. Kysyin tarkkaan mitä sanamuotoa mainitussa helluntaiseurakunnassa käytettiin. Joskaan en luota hellareihin pätkääkään, jouduin heittäytymään tämän luottamuksen ja oman muistikuvani varaan. Mitä itse muistan kasteestani, sanamuoto oli muist. tämä: "Oman suusi tunnustuksen perusteella uskostasi Häneen, kastan sinut sisareni Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen Nimeen". Ja tätä seurasi upotus veteen.

        Tämä siis kelpasi luterilaiselle kirkolle, mutta selvää on, etten enää jatkossa tunnustanut helluntailaisten oppeja, vaikkakin tietyt mielipiteet ovatkin mieleeni juuttuneet, mutta tarkoituksellinen harhaoppisuus ei ole oman hengentahtoni mukaista.

        Myöhemmin, kun asia itseäni vaivasi, pyysin vielä erillisen kasteenvahvistus-seremonian, jossa kielsin helluntailaisen kasteen uskonnollisen merkityksen ja julkisesti tunnustin kasteeni todellisen olemuksen, kristillisen, luterilaisen kirkon opin mukaisesti. Minulla on tästä kasteenvahvistustodistus. Yleensä kasteenvahvistus annetaan nk. hätäkastetuille vauvoille. Vauvaa ei uudelleenkasteta, vaan esim. sairaanhoitajan antama hätäkaste, jos hän siinä on toiminut luterilaisen kirkon opin mukaan vain vahvistetaan.

        On tärkeää tietää sanat, kehen henkilö on kastettu. Ei yksin kaste, jonka voi suorittaa vaikka paholaisen nimeen, vaan todellakin myös kasteen kohde on oltava selkeästi lausuttu: Yksi Pyhä Kolmiyhteinen Jumala, Isä, Poika ja Pyhä Henki. Luterilaiset kastavat niin "valelemalla" kuin upottamallakin, mutta tällä ei ole merkitystä, kummin tavoin, sillä kasteveden määrä ja kuinka sen kanssa kastettava joutuu kosketukseen ei ole tärkeä vaan itse Jumalan sanalla siunattu vesi, vaikka sitä olisi muutamakin pisara.

        Helluntailaiset tunnustavat veden määrää, Jumalan sanan sakramenttia he eivät tunnusta. He aivan aktiivisti kieltävät sakramenttien olemuksen, sakramentit eivät kuulu heidän oppeihinsa. Sakramentti = Jumalan sana aine. Aine yksin ei tee sakramenttia, vaan siihen liittynyt Jumalan sana.

        Helluntailaisten vesi siis kelpasi, mutta oppi kasteesta ei. Puuttui siis oikea, voimallinen Jumalan sana. Heidän oppinsa kasteesta voi äkkiseltään kuulostaa hyvinkin "oikealta", mutta se oppi ei ole yksin noissa viattomissa, lausutuissa sanoissa, vaan siihen lisätään muuta. Helluntailaisten kaste perustuu vapaamuurarien askel-oppi-teologiaan.

        Puhut täyttä puutaheinää.

        Kasteesta on selvät ohjeet Raamatussa. En puolusta nyt jotain helluntailaista lahkoa vaan Jumalan Sanaa, joka käskee kastamaan uskovia Jeesuksen Kristuksen nimeen. Jeesus otti itse upotuskasteen ja apostolit kastoivat upottamalla Jeesuksen Kristuksen nimeen.

        Luterilaisten kaste ei perustu Raamattuun vaan katolisen kirkon omaan käytäntöön. Oppi kastenimestä, kaavasta ja kastemenettelyistä on heidän tarkalleen niin justeeraama, ettei kaste toimi Raamatullisena kasteena, joten sen ottaminen on hyödytöntä. Kaste toteutuu silloin, kun sen ottamisessa noudatetaan Raamatun opetusta, mikä on tämä:

        Mark 16: 15 Hän sanoi heille: "Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille. 16 Joka sen uskoo ja saa kasteen, on pelastuva. Joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.

        Ap.t 2: 38 Pietari vastasi: "Kääntykää ja ottakaa itse kukin kaste Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen.

        Ap.t 10:46 he kuulivat, kuinka nämä puhuivat kielillä ja ylistivät Jumalan suuruutta. Silloin Pietari sanoi: 47 "Kuka voi estää kastamasta vedellä näitä, jotka ovat saaneet Pyhän Hengen niin kuin mekin?" 48 Hän käski kastaa heidät Jeesuksen Kristuksen nimeen.

        Mark 1:4 Ja näin tapahtui. Johannes Kastaja julisti autiomaassa, että ihmisten tuli kääntyä ja ottaa kaste, jotta synnit annettaisiin heille anteeksi. 5 Hänen luokseen tuli paljon väkeä Jerusalemista ja joka puolelta Juudeaa. He tunnustivat syntinsä, ja Johannes kastoi heidät Jordanissa.

        Kol 2:11 Häneen teidät on yhdistänyt ympärileikkaus, jota ei ole ihmiskäsin tehty, Kristuksen ympärileikkaus, jossa syntinen luonto riisutaan pois. 12 Kasteessa teidät yhdessä hänen kanssaan haudattiin ja herätettiin eloon, kun uskoitte Jumalaan, joka voimallaan herätti Kristuksen kuolleista. 13 Te olitte kuolleita rikkomustenne ja ympärileikkaamattomuutenne vuoksi, mutta Jumala teki teidät eläviksi yhdessä Kristuksen kanssa. Hän antoi meille kaikki rikkomuksemme anteeksi,

        Ap.t 4:10 niin tietäkää tämä, te kaikki ja koko Israelin kansa: se tapahtui Jeesuksen Kristuksen, Nasaretilaisen, nimessä. Hänet te ristiinnaulitsitte, mutta Jumala herätti hänet kuolleista. Hänen voimastaan tämä mies seisoo terveenä teidän edessänne. 11 Hän on se kivi, joka ei teille rakentajille kelvannut mutta josta on tullut kulmakivi. 12 Ei kukaan muu voi pelastaa kuin hän. Mitään muuta nimeä, joka meidät pelastaisi, ei ole ihmisille annettu koko taivaankannen alla."

        Kol 2: 17 Mitä teettekin, sanoin tai teoin, tehkää kaikki Herran Jeesuksen nimessä, kiittäen hänen kauttaan Jumalaa, Isäämme.


      • hjjjj

        Luterilainen kirjoitti: -Kasteen toimitustapa ei ole ratkaiseva, vaan kasteen merkitys. Siksi voidaan kastaa yhtä hyvin valelemalla kuin upottamalla.

        Kyllä sillä on väliä, koska Jeesus nimenomaan otti itselleen upotuskasteen. Johannes Kastaja ei kastanut kuin siellä missä oli riittävästi vettä upottamiseen.

        Mt 3:16 Kun Jeesus oli kastettu, hän nousi heti vedestä.

        Mk 1:4 Ja näin tapahtui. Johannes Kastaja julisti autiomaassa, että ihmisten tuli kääntyä ja ottaa kaste, jotta synnit annettaisiin heille anteeksi. 5 Hänen luokseen tuli paljon väkeä Jerusalemista ja joka puolelta Juudeaa. He tunnustivat syntinsä, ja Johannes kastoi heidät Jordanissa.

        Kol 2: 11 Häneen teidät on yhdistänyt ympärileikkaus, jota ei ole ihmiskäsin tehty, Kristuksen ympärileikkaus, jossa syntinen luonto riisutaan pois. 12 Kasteessa teidät yhdessä hänen kanssaan haudattiin ja herätettiin eloon, kun uskoitte Jumalaan, joka voimallaan herätti Kristuksen kuolleista. 13 Te olitte kuolleita rikkomustenne ja ympärileikkaamattomuutenne vuoksi, mutta Jumala teki teidät eläviksi yhdessä Kristuksen kanssa. Hän antoi meille kaikki rikkomuksemme anteeksi,


    • äitykkä

      Eikös luterilaisten lapsikaste ole seurakuntaan liittämistä ja rippikoulu se aikuiskaste,kun ymmärretään mitä Raamatussa kerrotaan.

      • JohannesKastajan_linja

        Rippikoulu ja konfirmaatio ei ole Raamatun opettama upotuskaste. Konfirmaatio ei korjaa eikä korvaa lapsikastetta. Rippikoulu voisi olla jo varhaisemmin lapsille ja sen lopuksi olisi sitten kaste. Jos joku lapsena kastettu haluaa pelastua taivaaseen, hänen on itse mentävä upotettavaksi veteen.

        Mark 16: 15 Hän sanoi heille: "Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille. 16 Joka sen uskoo ja saa kasteen, on pelastuva. Joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.

        Ap.t 2: 38 Pietari vastasi: "Kääntykää ja ottakaa itse kukin kaste Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen.

        Mark 1:4 Ja näin tapahtui. Johannes Kastaja julisti autiomaassa, että ihmisten tuli kääntyä ja ottaa kaste, jotta synnit annettaisiin heille anteeksi. 5 Hänen luokseen tuli paljon väkeä Jerusalemista ja joka puolelta Juudeaa. He tunnustivat syntinsä, ja Johannes kastoi heidät Jordanissa.

        Lapsikasteen historia on sellainen, että katolinen kirkko tarvitsi jonkun tekosyyn, jotta lapset saatiin merkittyä verokirjoihin. Yksi sellainen tekosyy oli harhaoppi siitä, ettei lapsi voi pelastua, jos se ei ole kirkon jäsen. Sen takia on olemassa myös hätäkaste kuolemansairaalle lapselle.

        Daavidin poika kuoli seitsemän päivän ikäisen, vaikka vauvaa ei oltu edes ympärileikattu. Daavid sai tiedon Herralta, että hän tulee näkemään poikansa taivaassa. Viattoman sylivauvan pelastumista ei ratkaise se onko hän kastettu tai ei. Pienet vauvat pääsevät kaikki kuollessaan taivaaseen.


      • äitykkä

        Kuinkas vanha Jeesus oli kun Johannes Kastaja hänet kastoi?Oliko jo aikuinen mies?Eikö vain,eli aikuisena vasta tietää ja ymmärtää mitä kaste tarkoittaa.


      • hkkhk
        äitykkä kirjoitti:

        Kuinkas vanha Jeesus oli kun Johannes Kastaja hänet kastoi?Oliko jo aikuinen mies?Eikö vain,eli aikuisena vasta tietää ja ymmärtää mitä kaste tarkoittaa.

        Jeesus oli noin kolmenkymmen vuoden ikäinen, mutta uskovien upotuskaste tulee ottaa ennen murrosikää. Juutalaisilla raja menee pojilla ennen 13 vuotta ja tytöillä ennen 12 vuotta.

        Luuk 3:23 Jeesus oli noin kolmenkymmenen vuoden ikäinen aloittaessaan työnsä.


      • bnvn

        Konfirmaatio on ihan eri asia kuin uskovien upotuskaste.


    • Ierika

      Kastan vauvan pesualtaalla monta kertaa päivässä. Isän, äidin ja pyhän hengen nimeen.
      Keskustelisitte jostain asiallisesta ja jollainlailla merkittävästä asiasta mieluummin.

      • wewewewewewewe

        On vastuutonta letkautella sosiaalisessa mediaassa jokaisesta asiasta mitä sattuu. Kaste on pyhä asia, kuten on Pyhän Hengen nimi. Onko elämän pyhittämistä, että sanoo pesevänsä vauvan päivittäin liasta Pyhän Hengen nimessä? Ei ole vaan, se on Pyhän Hengen halventamista. Se on kasteen halventamista ja röyhkeään puhetta.

        Sinä pilkkasit Pyhää Henkeä varomattomalla puheellasi. Lerika, sinä et saa syntejäsi anteeksi. Sinun armonaikasi on päättynyt ja sinun on mahdotonta pelastua. Tämä tarkoittaa sitä, että joudut aikanaan tuliseen järveen.

        Mt 12: 31 "Sen tähden sanon teille: jokainen synti ja herjaus tullaan antamaan ihmisille anteeksi, mutta Hengen herjaamista ei anteeksi anneta. 32 Joka sanoo jotakin Ihmisen Poikaa vastaan, hänelle annetaan anteeksi, mutta joka puhuu Pyhää Henkeä vastaan, hänelle ei anteeksi anneta, ei tässä eikä tulevassa maailmanajassa.
        -------
        36 Minä sanon teille: jokaisesta turhasta sanasta, jonka ihmiset lausuvat, heidän on tuomiopäivänä tehtävä tili. 37 Sanojesi perusteella sinut julistetaan syyttömäksi, ja sanojesi perusteella sinut tuomitaan syylliseksi."

        2 Ms 20:7: "Älä käytä väärin Herran, Jumalasi, nimeä, sillä Herra ei jätä rankaisematta sitä, joka käyttää väärin hänen nimeään.

        Gal 6:7 Älkää pettäkö itseänne! Jumala ei salli itseään pilkattavan. Mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää. 8 Joka kylvää siemenen itsekkyyden peltoon, korjaa siitä satona tuhon,

        1 Kr 6:9 Ettekö tiedä, että vääryydentekijät eivät saa omakseen Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö! Jumalan valtakunnan perillisiä eivät ole siveettömyyden harjoittajat eivätkä epäjumalien palvelijat, eivät avionrikkojat, eivät miesten kanssa makaavat miehet, 10 eivät varkaat eivätkä ahneet, eivät juomarit, PILKKAAJAT eivätkä riistäjät.

        Hepr 10:26 Jos me näet teemme syntiä ehdoin tahdoin, senkin jälkeen, kun olemme oppineet tuntemaan totuuden, ei ole enää mitään uhria syntiemme sovitukseksi. 27 Ei ole muuta kuin kauhea tuomion odotus ja ahnas tuli, joka nielee Jumalaa uhmaavat.

        Jh 20: 21 Jeesus sanoi uudelleen: "Rauha teille! Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minä teidät." 22 Sanottuaan tämän hän puhalsi heitä kohti ja sanoi: "Ottakaa Pyhä Henki. 23 Jolle te annatte synnit anteeksi, hänelle ne ovat anteeksi annetut. Jolta te kiellätte anteeksiannon, hän ei saa syntejään anteeksi."


      • siitävoialkaa
        wewewewewewewe kirjoitti:

        On vastuutonta letkautella sosiaalisessa mediaassa jokaisesta asiasta mitä sattuu. Kaste on pyhä asia, kuten on Pyhän Hengen nimi. Onko elämän pyhittämistä, että sanoo pesevänsä vauvan päivittäin liasta Pyhän Hengen nimessä? Ei ole vaan, se on Pyhän Hengen halventamista. Se on kasteen halventamista ja röyhkeään puhetta.

        Sinä pilkkasit Pyhää Henkeä varomattomalla puheellasi. Lerika, sinä et saa syntejäsi anteeksi. Sinun armonaikasi on päättynyt ja sinun on mahdotonta pelastua. Tämä tarkoittaa sitä, että joudut aikanaan tuliseen järveen.

        Mt 12: 31 "Sen tähden sanon teille: jokainen synti ja herjaus tullaan antamaan ihmisille anteeksi, mutta Hengen herjaamista ei anteeksi anneta. 32 Joka sanoo jotakin Ihmisen Poikaa vastaan, hänelle annetaan anteeksi, mutta joka puhuu Pyhää Henkeä vastaan, hänelle ei anteeksi anneta, ei tässä eikä tulevassa maailmanajassa.
        -------
        36 Minä sanon teille: jokaisesta turhasta sanasta, jonka ihmiset lausuvat, heidän on tuomiopäivänä tehtävä tili. 37 Sanojesi perusteella sinut julistetaan syyttömäksi, ja sanojesi perusteella sinut tuomitaan syylliseksi."

        2 Ms 20:7: "Älä käytä väärin Herran, Jumalasi, nimeä, sillä Herra ei jätä rankaisematta sitä, joka käyttää väärin hänen nimeään.

        Gal 6:7 Älkää pettäkö itseänne! Jumala ei salli itseään pilkattavan. Mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää. 8 Joka kylvää siemenen itsekkyyden peltoon, korjaa siitä satona tuhon,

        1 Kr 6:9 Ettekö tiedä, että vääryydentekijät eivät saa omakseen Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö! Jumalan valtakunnan perillisiä eivät ole siveettömyyden harjoittajat eivätkä epäjumalien palvelijat, eivät avionrikkojat, eivät miesten kanssa makaavat miehet, 10 eivät varkaat eivätkä ahneet, eivät juomarit, PILKKAAJAT eivätkä riistäjät.

        Hepr 10:26 Jos me näet teemme syntiä ehdoin tahdoin, senkin jälkeen, kun olemme oppineet tuntemaan totuuden, ei ole enää mitään uhria syntiemme sovitukseksi. 27 Ei ole muuta kuin kauhea tuomion odotus ja ahnas tuli, joka nielee Jumalaa uhmaavat.

        Jh 20: 21 Jeesus sanoi uudelleen: "Rauha teille! Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minä teidät." 22 Sanottuaan tämän hän puhalsi heitä kohti ja sanoi: "Ottakaa Pyhä Henki. 23 Jolle te annatte synnit anteeksi, hänelle ne ovat anteeksi annetut. Jolta te kiellätte anteeksiannon, hän ei saa syntejään anteeksi."

        Turhaan paasaat asiasta josta et näköjään ymmärrä juurikaan mitään.

        vauvan kastaminen on pelkkää taikamenoa jolal ei ole minkäänlaista Raamatun tukea.


      • kljlj
        siitävoialkaa kirjoitti:

        Turhaan paasaat asiasta josta et näköjään ymmärrä juurikaan mitään.

        vauvan kastaminen on pelkkää taikamenoa jolal ei ole minkäänlaista Raamatun tukea.

        Edellä mainittu kritiikki Lerikan kommentista ei kohdistunut vauvakasteeseen vaan Pyhän Hengen pilkkaamiseen. Lerikan "kolminaisuudesta" löytyy niin isä, äiti, kuin Pyhä Henki, mikä on Pyhä Hengen ja Jumalan halventamista.

        Katolinen kirkko on pyrkinyt samalla tavalla nostamaan neitsyt Maria taivaan kuningattareksi, ikään kuin hän olisi Isän vaimo. Näin jatkuu kristinuskossa Vanhan testamentin varoittama epäjumalanpalvelus, taivaan kuningattaren palvominen. Niille jotka nyt asiaa eivät tiedä, niin Isällä ei ole vaimoa ollenkaan, ei neitsyt Mariaa eikä ketään muutakaan naista.

        Jer 7:17 Etkö näe, mitä Juudan kaupungeissa ja Jerusalemin kaduilla tehdään? 18 Lapset keräävät puita, miehet sytyttävät tulen, ja naiset alustavat taikinan valmistaakseen uhrikakkuja Taivaan kuningattarelle. He vuodattavat viiniä uhriksi muille jumalille ja loukkaavat näin minua.


      • wewewewewewewe
        siitävoialkaa kirjoitti:

        Turhaan paasaat asiasta josta et näköjään ymmärrä juurikaan mitään.

        vauvan kastaminen on pelkkää taikamenoa jolal ei ole minkäänlaista Raamatun tukea.

        Selvyyden vuoksi totean, ettei Herran hyväksy lapsikastetta olenkaan. Kasteen saa antaa vain uskoville, koska se on Jumalan käsky. Pappien on lopetettava pienten lasten kastaminen sillä varoituksella, että muuten he joutuvat kadotukseen eksyttämisen ja synnin tekemisen johdosta.

        Mt 23:13 "Voi teitä, lainopettajat ja fariseukset! Te teeskentelijät! Te suljette taivasten valtakunnan ovet ihmisten edestä. Itse te ette mene sisälle ettekä päästä niitäkään, jotka menisivät.
        -----
        15 "Voi teitä, lainopettajat ja fariseukset! Te teeskentelijät! Te kierrätte maat ja meret hankkiaksenne edes yhden käännynnäisen, ja kun siinä onnistutte, teette hänestä helvetin oman, kahta vertaa pahemman kuin itse olette.
        -----
        32 Jatkakaa toki isienne tapaan, kunnes mitta on täysi! 33 Te käärmeet, te kyykäärmeitten sikiöt! Miten te voisitte välttää kadotustuomion?

        Mt 5:20 Minä sanon teille: ellette te noudata Jumalan tahtoa paljon paremmin kuin lainopettajat ja fariseukset, te ette pääse taivasten valtakuntaan.


      • Ierika
        wewewewewewewe kirjoitti:

        On vastuutonta letkautella sosiaalisessa mediaassa jokaisesta asiasta mitä sattuu. Kaste on pyhä asia, kuten on Pyhän Hengen nimi. Onko elämän pyhittämistä, että sanoo pesevänsä vauvan päivittäin liasta Pyhän Hengen nimessä? Ei ole vaan, se on Pyhän Hengen halventamista. Se on kasteen halventamista ja röyhkeään puhetta.

        Sinä pilkkasit Pyhää Henkeä varomattomalla puheellasi. Lerika, sinä et saa syntejäsi anteeksi. Sinun armonaikasi on päättynyt ja sinun on mahdotonta pelastua. Tämä tarkoittaa sitä, että joudut aikanaan tuliseen järveen.

        Mt 12: 31 "Sen tähden sanon teille: jokainen synti ja herjaus tullaan antamaan ihmisille anteeksi, mutta Hengen herjaamista ei anteeksi anneta. 32 Joka sanoo jotakin Ihmisen Poikaa vastaan, hänelle annetaan anteeksi, mutta joka puhuu Pyhää Henkeä vastaan, hänelle ei anteeksi anneta, ei tässä eikä tulevassa maailmanajassa.
        -------
        36 Minä sanon teille: jokaisesta turhasta sanasta, jonka ihmiset lausuvat, heidän on tuomiopäivänä tehtävä tili. 37 Sanojesi perusteella sinut julistetaan syyttömäksi, ja sanojesi perusteella sinut tuomitaan syylliseksi."

        2 Ms 20:7: "Älä käytä väärin Herran, Jumalasi, nimeä, sillä Herra ei jätä rankaisematta sitä, joka käyttää väärin hänen nimeään.

        Gal 6:7 Älkää pettäkö itseänne! Jumala ei salli itseään pilkattavan. Mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää. 8 Joka kylvää siemenen itsekkyyden peltoon, korjaa siitä satona tuhon,

        1 Kr 6:9 Ettekö tiedä, että vääryydentekijät eivät saa omakseen Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö! Jumalan valtakunnan perillisiä eivät ole siveettömyyden harjoittajat eivätkä epäjumalien palvelijat, eivät avionrikkojat, eivät miesten kanssa makaavat miehet, 10 eivät varkaat eivätkä ahneet, eivät juomarit, PILKKAAJAT eivätkä riistäjät.

        Hepr 10:26 Jos me näet teemme syntiä ehdoin tahdoin, senkin jälkeen, kun olemme oppineet tuntemaan totuuden, ei ole enää mitään uhria syntiemme sovitukseksi. 27 Ei ole muuta kuin kauhea tuomion odotus ja ahnas tuli, joka nielee Jumalaa uhmaavat.

        Jh 20: 21 Jeesus sanoi uudelleen: "Rauha teille! Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minä teidät." 22 Sanottuaan tämän hän puhalsi heitä kohti ja sanoi: "Ottakaa Pyhä Henki. 23 Jolle te annatte synnit anteeksi, hänelle ne ovat anteeksi annetut. Jolta te kiellätte anteeksiannon, hän ei saa syntejään anteeksi."

        Kuules. Mulla ei ole syntejä ollenkaan tunnolla kun en tunnusta koko joutenpäivästä käsitettä jolla uskovaisia syyllistetään. Eikä tällä erää ole tarvetta mistään pelastautuakaan. Täytyy vain varoa heikkoja jäitä kevväämmällä.
        Kuumassa lähteessä onkin tullut jo käytyä, vaihtelu virkistää. Eipä tuo olisi paha loppu ollenkaan, nopea kun on. Tilataan ajallaan yksi sellainen.
        Pyhä henki - ja pah. Ettekö parempaa nimeä keskinyt itsesuggestiolle.


      • voi_sinua
        Ierika kirjoitti:

        Kuules. Mulla ei ole syntejä ollenkaan tunnolla kun en tunnusta koko joutenpäivästä käsitettä jolla uskovaisia syyllistetään. Eikä tällä erää ole tarvetta mistään pelastautuakaan. Täytyy vain varoa heikkoja jäitä kevväämmällä.
        Kuumassa lähteessä onkin tullut jo käytyä, vaihtelu virkistää. Eipä tuo olisi paha loppu ollenkaan, nopea kun on. Tilataan ajallaan yksi sellainen.
        Pyhä henki - ja pah. Ettekö parempaa nimeä keskinyt itsesuggestiolle.

        Taas pilkkasit Pyhää Henkeä.

        Luukas 12
        4 "Minä sanon teille, ystävilleni: Älkää pelätkö niitä, jotka tappavat ruumiin mutta joiden valta ei ulotu sen pitemmälle. 5 Kuulkaa, ketä teidän tulee pelätä. Pelätkää häntä, jolla on valta sekä tappaa ihminen että syöstä hänet helvettiin. Niin, sanon teille: häntä teidän on pelättävä.


      • Eikiitosjeesus
        voi_sinua kirjoitti:

        Taas pilkkasit Pyhää Henkeä.

        Luukas 12
        4 "Minä sanon teille, ystävilleni: Älkää pelätkö niitä, jotka tappavat ruumiin mutta joiden valta ei ulotu sen pitemmälle. 5 Kuulkaa, ketä teidän tulee pelätä. Pelätkää häntä, jolla on valta sekä tappaa ihminen että syöstä hänet helvettiin. Niin, sanon teille: häntä teidän on pelättävä.

        Kyl teil on julma ja barbaarinen jumala. Piru taitaakin olla jumalan työmies.


      • dfdff
        Eikiitosjeesus kirjoitti:

        Kyl teil on julma ja barbaarinen jumala. Piru taitaakin olla jumalan työmies.

        Sinä pilkkaat pyhää Jumalaa.


      • Eikiitosjeesus
        dfdff kirjoitti:

        Sinä pilkkaat pyhää Jumalaa.

        Siitäs sai sitten ihan ansionsa mukaan. Katsopas maailmaa. Aikalailla huonosti on kaikkivaltias hommansa hoitanut. Ei jatkooon.


    • Asiat_hyvin

      Olen täysin vakuuttunut että myös lapsen kastaminen on hyvin raamatullinen toimenpide. Jeesus käski "kastakaa ja opettakaa" ja niin kristilliset kirkot ovat jo vuosisatoja tehneet. Jos erehdyn, uskon että Jumala minulle tämän erehdykseni anteeksiantaa. Eihän ihmiseltä voi vaatia enempää kuin mihin hänen ymmärryksensä riittää.

      • Asiasi_ei_ole_hyvin

        Tee todella karsitun opin siten, että otat jotain yksittäisiä sanoja irti alkuperäisestä tarkoituksesta ja mitätöit kaikki Raamatun ohjeet samalla. Jos olet täysin vakuuttunut lapsikasteen Raamatullisuudesta, niin et ole edeltä lukenut Raamatun lainauksia ollenkaan tai niitä uskonut.

        Miten niin voi olla varma siitä, että Jumala antaa tahallisen erehdyksesi anteeksi? Et voi olla. Kun Jeesuskin määräsi kasteen Jumalan vanhurskaan tahdon tekemiseksi, mitä ilman ei ole pelastusta niillä, jolla on mahdollisuus pyytää kastetta. Jeesuksen sanojen mukaan moni uskova yrittää päästä taivaaseen, mutta hyvin harva sinne päästetään.

        Mt 5:21. Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
        22. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
        23. Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.

        Hepr 10: 26 Jos me näet teemme syntiä ehdoin tahdoin, senkin jälkeen, kun olemme oppineet tuntemaan totuuden, ei ole enää mitään uhria syntiemme sovitukseksi. 27 Ei ole muuta kuin kauhea tuomion odotus ja ahnas tuli, joka nielee Jumalaa uhmaavat.

        Lk 13: 23 Joku kysyi häneltä: "Herra, onko niin, että vain harvat pelastuvat?" Jeesus vastasi: 24 "Kilvoitelkaa päästäksenne sisään ahtaasta ovesta. Minä sanon teille: monet yrittävät mennä sisään mutta eivät siihen kykene.


      • Raamatun_mukaan

        Ei Jeesus käskenyt opettaa ja kastamaan. Jeesus käski opettamaan ensin evankeliumin ja joka sen uskoo ja uskonsa vuoksi kastetaan pelastuu. Pietarikin sanoi, että ensin tulee kääntyä ja sitten ottaa uskonsa mukainen kaste. Eihän syntien anteeksisaaminen muuten voi toimia.

        Mark 16: 15 Hän sanoi heille: "Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille. 16 Joka sen uskoo ja saa kasteen, on pelastuva. Joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.

        Ap.t 2: 38 Pietari vastasi: "Kääntykää ja ottakaa itse kukin kaste Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen.


    • PasiToivonen

      >>Raamattu kieltää vauvan kastamisen >>

      Soita poliisille.

      • Poliisille soittaminen taitais olla ihan yhtä hyvä asia kuin Raamatusta katsominenkin sillä Raamatussa on jakeita jotka tulkitaan kielteiseksi ja myös jakeita jotka tulkitaan myönteiseksi eikä koskaan tule yksimielisyyttä, ainakaan palstalla, asiasta.


      • MiliisiOnTarkkana

        Edeltä poistui viesti jonka sääntöjenvastaisuutta en ymmärrä. Kirjoitus liittyi poliisille soittamiseen kuten kaksi muutakin viestiä edellä.

        Kun ottaa huomioon mitä kaikkea S24:llä saa kirjoittaa, kysymys on nyt ilmeisestikin henkilöihin menevistä mielipidevainoista.

        Jos tietyistä henkilöistä ei yhtäkkiä kuulu enää mitään, ilm. miliisi on vienyt. Kyllä, tätä tapahtuu Suomessa. Väärinajattelija saatetaan kaapata poliisiautoon vaikka keskeltä katua (jalkakäytävältä) ilman mitään näennäistä syytä ja viedä kuulusteluihin.

        Luulette tätä jonkun skitson kirjoitukseksi. Odottakaahan, kun satutte näkemään sen omin silmin.


    • Alas.Antti.Ristus.666

      Alottaja on itse Antti Ristus ja PääPerkele.

      • humasintämän

        Aloittaja taisi olla oikeassa, kun paholaisen joukot hermostuivat ja tulivat pilkkaamaan vanhurskautta.


      • Alas.lahko.Juudas.666
        humasintämän kirjoitti:

        Aloittaja taisi olla oikeassa, kun paholaisen joukot hermostuivat ja tulivat pilkkaamaan vanhurskautta.

        Sinä kyykäärmeen penikka ja Juudaksen sikiö.


      • huomasintämän
        Alas.lahko.Juudas.666 kirjoitti:

        Sinä kyykäärmeen penikka ja Juudaksen sikiö.

        Mk 1:20 Jeesus palasi sitten kotiin, ja kansaa kerääntyi taas niin paljon, etteivät hän ja opetuslapset edes päässeet syömään.
        -----
        22 Mutta lainopettajat, joita oli tullut Jerusalemista, sanoivat: "Hänessä on Belsebul, itsensä pääpaholaisen voimin hän pahoja henkiä karkottaa."
        -----
        29 Mutta jos joku herjaa Pyhää Henkeä, hän ei saa ikinä anteeksi vaan on syypää ikuiseen syntiin." 30 He näet olivat sanoneet, että Jeesuksessa oli saastainen henki.

        Mk 5: 6 Kun hän nyt kaukaa näki Jeesuksen, hän tuli juosten paikalle, heittäytyi maahan hänen eteensä 7 ja huusi kovalla äänellä: "Mitä sinä minusta tahdot, Jeesus, Korkeimman Jumalan poika? Jumalan tähden, älä kiduta minua!" 8 Jeesus näet oli jo käskemässä saastaista henkeä lähtemään miehestä. 9 "Mikä sinun nimesi on?" Jeesus kysyi, ja sai vastauksen: "Legioona, sillä meitä on monta." 10 Henget pyysivät ja rukoilivat, ettei Jeesus ajaisi niitä pois siltä seudulta.

        11 Lähistöllä oli vuoren rinteellä suuri sikalauma laitumella. 12 Pahat henget pyysivät Jeesukselta: "Päästä meidät sikalaumaan, anna meidän mennä sikoihin." 13 Hän antoi niille luvan. Silloin saastaiset henget lähtivät miehestä ja menivät sikoihin, ja lauma syöksyi jyrkännettä alas järveen. Sikoja oli noin kaksituhatta, ja ne hukkuivat kaikki.


      • sdfsdfsfsdf

        joo ja su pitäs xxx..


      • Joopajootuasennii
        huomasintämän kirjoitti:

        Mk 1:20 Jeesus palasi sitten kotiin, ja kansaa kerääntyi taas niin paljon, etteivät hän ja opetuslapset edes päässeet syömään.
        -----
        22 Mutta lainopettajat, joita oli tullut Jerusalemista, sanoivat: "Hänessä on Belsebul, itsensä pääpaholaisen voimin hän pahoja henkiä karkottaa."
        -----
        29 Mutta jos joku herjaa Pyhää Henkeä, hän ei saa ikinä anteeksi vaan on syypää ikuiseen syntiin." 30 He näet olivat sanoneet, että Jeesuksessa oli saastainen henki.

        Mk 5: 6 Kun hän nyt kaukaa näki Jeesuksen, hän tuli juosten paikalle, heittäytyi maahan hänen eteensä 7 ja huusi kovalla äänellä: "Mitä sinä minusta tahdot, Jeesus, Korkeimman Jumalan poika? Jumalan tähden, älä kiduta minua!" 8 Jeesus näet oli jo käskemässä saastaista henkeä lähtemään miehestä. 9 "Mikä sinun nimesi on?" Jeesus kysyi, ja sai vastauksen: "Legioona, sillä meitä on monta." 10 Henget pyysivät ja rukoilivat, ettei Jeesus ajaisi niitä pois siltä seudulta.

        11 Lähistöllä oli vuoren rinteellä suuri sikalauma laitumella. 12 Pahat henget pyysivät Jeesukselta: "Päästä meidät sikalaumaan, anna meidän mennä sikoihin." 13 Hän antoi niille luvan. Silloin saastaiset henget lähtivät miehestä ja menivät sikoihin, ja lauma syöksyi jyrkännettä alas järveen. Sikoja oli noin kaksituhatta, ja ne hukkuivat kaikki.

        Ttodella ilkeä temppu, kinkut pillla


      • dogmatiks
        Joopajootuasennii kirjoitti:

        Ttodella ilkeä temppu, kinkut pillla

        Juutalaiset pitivät sikaa saastaisimpana eläimenä. Raamattu kieltää sen syömisen. Kun kristinusko levisi ympäri Eurooppaa, monissa kulttuureissa oli talviseisauksen päivän aikaan joku pakanajuhla, jossa uhrattiin jollekin epäjumalalle sika ja sitten se syötiin. Siitä on meillekin tullut perinne syödä joulukinkkua. Sana joulu tulee yule nimisestä germaanisesta noitien juhlasta, jolloin syötiin karju. https://fi.wikipedia.org/wiki/Yule


    • dfgdfgdfgdfg44

      Lapset on erityisasemassa. On kyl pahimman luokan Pyhän Hengen häväistystä pelätä "kastamattoman" lapsen kadotukseen joutumista. Uskonpuhdistus jäi pahasti kesken kun toi naurettava vauvavalelu jäi elämään.

    • kerttkkl

      !Uskovien lapset ovat pyhiä!" Kaste vastaa Kristinuskossa ympärileikkausta, jonka suorittivat lapsille kahdeksan päivän vanhoille, Uuden TESTAMENTIN MUKAAN1
      Kastetodistus
      "Kaikki on kahden eli kolmen todistuksella kiinnitettämän!" Uusi Testamentti
      Kasteen todistajia eli kummeja pitää olla kaksi tai kolme!
      On myös ainakin kolme kirkon opettajaa kirkon alkuajalta, jotka todistavatt lastenkastamiskäytänNÖN OLEVAN PERÄISIN APOSTOLEILTA.
      Kahden eli kolmen todistus on pätevä!" Raamattu
      "LASTENKASTAMISKÄYTÄNTÖ ON PERÄISIN APOSTOLEILTA! Augustinus , Origenes todistivat tavan kastaa lapsia olevan peräisin apostoleilta ja Tertulianuskin kehoitti vanhempia kastamaan lapsensa.
      Kirkon käytäntö kastaa lapset on peräisin apostoleilta!
      Aikamosta tuhuutta on alkaa kumoamaan kirkon opettajiakin!
      Kastekäytännöistä on taas todistus Kahdentoista apostolin opetuksessa, jossa on esitetty kastekäytännöt, joissa mainittu myös luterilainen käytäntö!
      Olisi hyvä tutustua nuihin, kun Didakhe eli Kahdentoista apostolin opetus löytyy nentistäkin luulisin, mutta ainakin Apostolisien isien kirjasta.
      Sunnuntainvietto pakanoille on mainittu Kahdentoista Apostolin opetuksessa ja Barnabaan kirjeessä! Tuo ilmoitus kulki apostoleilta piispojen ja pappien perimätietona suulliisesti ja sitten kirjoittivat ne ylös Apostolisiin sääntöihin, jotka tallenettu Ortodoksisen kirkon kanoneihin, jotka on suomennettuna..
      Kirkko on apostolinen kastakäytännössään!

      • Raamatun_mukaan

        Taas todella hukassa olevaa jaarittelua. Sinä opetat täysin väärin.

        Kaste ei ole sama asia kuin lihan ympärileikkaus. Jos kaste olisi korvannut lihan ympärileikkauksen, Jeesusta ei olisi ympärileikattu vaan kastettu vauvana. Jeesus kuitenkin ympärileikattiin, koska lain mukaan se tulee tehdä juutalaiselle poikalapselle kahdeksan päivän ikäisenä.

        Lihan ympärileikkaus tarkoittaa lapsen liittämistä Israelin kansaan, eikä se pese syntejä pois. Ympärileikkaus annetaan ainoastaan poikalapsille, ei tytöille. Ympärileikkaus koskee vain Abrahamin jälkeläisiä, Israelin ulkopuolella asuvilla pakanoilla ei ole pakko ottaa ympärileikkausta.

        Kaste on ihan eri asia. Se on syntien pesemistä pois uskossa Jeesukseen Kristukseen. Jeesus otti sen aikuisena ja ympärileikattuna, koska Jeesus näytti esimerkkiä, että kaste tulee itse ottaa. Toisin kuin ympärileikkaus, kaste annetaan sekä miehille että naisille. Toisin kuin ympärileikkaus, kastetta ei anneta vain Israelin kansalaisille, vaan kaikkien kansojen uskoville.

        Katolinen kirkko otti käyttöön lasten kastamisen, koska se halusi liittää lapset heti verokirjoihin. Raamatullista perustelua ei ole. Katolisen kirkon kirkkoisien kirjoitukset eivät kerro siitä, miten alkuseurakunta kastoi vaan siitä, miten katolinen kirkko muutti kasteen lapsikasteeksi.

        Professori Wilston Walker kertoo kirkkohistoriassaan, että katolinen kirkko kastoi aluksi vain uskovia, mutta toisen vuosisadan puolivälissä muutti kasteen lasten kastamiseksi. Tässä linkki hänen teoksensa sivulle 95, joka kertoo asiasta: https://archive.org/stream/ahistorychristi01walkgoog#page/n118/mode/2up


      • sdfasdfasdfsadf

        Apostolit taisivat kuolla sukupuuttoon ennen rooman kirkon uusia "apostoleja" ja kirkon isiä.

        Johannes tai Paavali, en tiedä kumpi eli pidempään, sen jälkeen ei ole apostoleja tullut eikä tule.


      • niinpäniiin
        sdfasdfasdfsadf kirjoitti:

        Apostolit taisivat kuolla sukupuuttoon ennen rooman kirkon uusia "apostoleja" ja kirkon isiä.

        Johannes tai Paavali, en tiedä kumpi eli pidempään, sen jälkeen ei ole apostoleja tullut eikä tule.

        Apostolin virka on mainittu Raamatussa, joten älä kiellä sitä virkaan. Mutta olet sikäli oikeassa, ettei katolinen kirkko ole Jumalan asialla, joten siellä ei ole apostoleja vaan antikristus.


      • dfgdfgdfgfdg
        niinpäniiin kirjoitti:

        Apostolin virka on mainittu Raamatussa, joten älä kiellä sitä virkaan. Mutta olet sikäli oikeassa, ettei katolinen kirkko ole Jumalan asialla, joten siellä ei ole apostoleja vaan antikristus.

        Niin tais ollakin joo, anteeksi en muistanut. En silti kuuntele ketään joka sanoo itseänsä apostoliksi.


      • Voisin_olla_apostoli
        dfgdfgdfgfdg kirjoitti:

        Niin tais ollakin joo, anteeksi en muistanut. En silti kuuntele ketään joka sanoo itseänsä apostoliksi.

        Sitten et taida haluta kuunnella ketään vanhurskasta opettajaa. Lähetystyöntekijät tekevät apostolin hommia. Miksei he saa käyttää apostolin nimikettä? Tapani Suonto demonisoi apostolin virkanimikkeen ja hänen huono hedelmä taitaa näkyä sunkin mielipiteessä.

        Ef 4: 11 Hän antoi seurakunnalle sekä apostolit että profeetat ja evankeliumin julistajat, sekä paimenet että opettajat, 12 varustaakseen kaikki seurakunnan jäsenet palvelutyöhön, Kristuksen ruumiin rakentamiseen.


    • Kokonaisuuskunniaan

      Te otatte yksipuolisesti Raamatusta vain tiettyjä kohtia, ettekä tutki kokonaisuutta, Raamatussa puhutaan perhekuntien kastamisesta, Jeesus sanoo "Sallikaa lasten tulla minun luokseni, älkääkä estäkö heitä, sillä senkaltaisten on Jumalan valtakunta" Jeesus käskee aikaisten tulla lasten kaltaiseksi, tai muuten ette peri Jumalan valtakuntaa. Missään Hän ei käske lasten tulla aikaisten kaltaiseksi, vaan toisin päin. Usko on Jumalan lahja ja sen Hän antaa myös lapselle kasteessa, samoin Pyhän Hengen. Raamatussa sanotaan myös, että joka ei synny vedestä ja Hengestä, hän ei ole elämää näkevä. Mitä ajattelet lapsista, jotka menehtyvät ennen kuin tulevat aikuiseksi ja jolle tekin voitte antaa kasteen ihmisen oman tunnustuksen perusteella, ei Jeesukseen luottaen. Silloinhan lapsena menehtyneet, eivät voisi pelastua, eikä siis näkevä elämää, jos hän ei olisi kelvollinen saamaan kastetta ja Uskoa Taivaalliselta Isältään.

      • gsdfgdfgdfg

        Vauvavalelu ei ole saman kuin antakaa lasten tulla luokseni.

        Lapsikasteeseen uskominen on suuren luokan epäuskoisuutta Jumalan armoon. Lapsi on lapsi ja jokainen lapsi on automaattisesti Jeesuksen ristintyön alla.


      • Raamatun_mukaan

        Tätä asiaa on edellä käsitelty tarkemmin. Raamattu ei sano mitään, että Lyydian perheessä olisi ollut pieniä lapsia, vaan sanoo ennemmin sen, että Lyydia kohdalla kastettiin uskovia Ap.t 16. Kuten edellä eräs viisaasti sanoi, Jeesus ei kastanut pieniä lapsia vaan siunasi heitä. Sen esimerkin mukaan meidänkin täytyy vain siunata lapsia eikä kastaa.

        Raamattu opettaa johdonmukaisesti uskovien kastamisesta. Vauvaa ei saa kastaa, jos hän ei ole sitä itse halunnut, eikä itse tunnustanut uskoaan Jumalan Poikaan. Vauva ei tietenkään tätä pysty tekemään, joten vauvan kastaminen on kielletty. Vauvakasteet ovat kaikki mitättömiä, eikä Jumala hyväksy niitä kasteeksi ollenkaan.


      • sdfasdfasfd
        Raamatun_mukaan kirjoitti:

        Tätä asiaa on edellä käsitelty tarkemmin. Raamattu ei sano mitään, että Lyydian perheessä olisi ollut pieniä lapsia, vaan sanoo ennemmin sen, että Lyydia kohdalla kastettiin uskovia Ap.t 16. Kuten edellä eräs viisaasti sanoi, Jeesus ei kastanut pieniä lapsia vaan siunasi heitä. Sen esimerkin mukaan meidänkin täytyy vain siunata lapsia eikä kastaa.

        Raamattu opettaa johdonmukaisesti uskovien kastamisesta. Vauvaa ei saa kastaa, jos hän ei ole sitä itse halunnut, eikä itse tunnustanut uskoaan Jumalan Poikaan. Vauva ei tietenkään tätä pysty tekemään, joten vauvan kastaminen on kielletty. Vauvakasteet ovat kaikki mitättömiä, eikä Jumala hyväksy niitä kasteeksi ollenkaan.

        Amen veli tai sisko. Näin se on.


      • harhaoppeja

        Mistähän johtuu tuollainen väärä käsitys:
        "Usko on Jumalan lahja ja sen Hän antaa myös lapselle kasteessa,, samoin Pyhän Hengen."????

        Raamatun mukaan "Usko tulee kuulemisesta" eikä kasteesta ja "Jumala antaa Pyhän Hengen niille, jotka sitä Häneltä anovat"!!!

        Raamattu ei tunne mitään automaattia, jolla Jumala toimisi.

        Kirkon keksimä liukuhihnapelastus, jossa seremoniat ovat tärkeämpiä kuin Jumalan Sana, ovat suurta harha-oppia.


      • voi.kirkkoa
        harhaoppeja kirjoitti:

        Mistähän johtuu tuollainen väärä käsitys:
        "Usko on Jumalan lahja ja sen Hän antaa myös lapselle kasteessa,, samoin Pyhän Hengen."????

        Raamatun mukaan "Usko tulee kuulemisesta" eikä kasteesta ja "Jumala antaa Pyhän Hengen niille, jotka sitä Häneltä anovat"!!!

        Raamattu ei tunne mitään automaattia, jolla Jumala toimisi.

        Kirkon keksimä liukuhihnapelastus, jossa seremoniat ovat tärkeämpiä kuin Jumalan Sana, ovat suurta harha-oppia.

        Piispa Teemu Laajasalo sanoi televisiossa taannoin, että kaste riittää pelastumiseen. Kaiken saa sen jälkeen armosta anteeksi. Tämä käytännössä tarkoittaa, että kunhan vain kuulut luterilaiseen kirkkoon, niin pelastut. Tämä on kolehdin kerääjän katteeton lupaus. Raha heitä kiinnostaa. Kovasti ovat huolissaan, kun veronmaksajat eroavat kirkosta. Luterilainen kirkko on viime aikoina politisoitunut hyvin voimakkaasti. Päättäjien joukkoon ovat tulleet vihreän puolueen lesbot ateistit ja feministit. Et tämä mitenkään kannusta kirkkoa puhdistumaan.


      • kirjoituksista-
        voi.kirkkoa kirjoitti:

        Piispa Teemu Laajasalo sanoi televisiossa taannoin, että kaste riittää pelastumiseen. Kaiken saa sen jälkeen armosta anteeksi. Tämä käytännössä tarkoittaa, että kunhan vain kuulut luterilaiseen kirkkoon, niin pelastut. Tämä on kolehdin kerääjän katteeton lupaus. Raha heitä kiinnostaa. Kovasti ovat huolissaan, kun veronmaksajat eroavat kirkosta. Luterilainen kirkko on viime aikoina politisoitunut hyvin voimakkaasti. Päättäjien joukkoon ovat tulleet vihreän puolueen lesbot ateistit ja feministit. Et tämä mitenkään kannusta kirkkoa puhdistumaan.

        Matt 3: 7 Mutta kun Johannes näki, että hänen kasteelleen oli tulossa myös monia fariseuksia ja saddukeuksia, hän sanoi heille:

        "Te käärmeen sikiöt! Kuka teille on sanonut, että te voitte välttää tulevan vihan? 8 Tehkää hedelmää, jossa kääntymyksenne näkyy! 9 Älkää luulko, että voitte ajatella: 'Olemmehan me Abrahamin lapsia.' Minä sanon teille: Jumala pystyy herättämään Abrahamille lapsia vaikka näistä kivistä. 10 Kirves on jo pantu puun juurelle. Jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, kaadetaan ja heitetään tuleen.

        11 "Minä kastan teidät vedellä parannukseen, mutta minun jälkeeni tulee toinen, joka on minua väkevämpi. Minä en kelpaa edes riisumaan kenkiä hänen jalastaan. Hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä ja tulella. 12 Hänellä on kädessään viskain, ja sillä hän puhdistaa puimatantereensa viljan. Jyvät hän kokoaa aittaansa, mutta ruumenet hän polttaa tulessa, joka ei koskaan sammu."


      • fghhd
        harhaoppeja kirjoitti:

        Mistähän johtuu tuollainen väärä käsitys:
        "Usko on Jumalan lahja ja sen Hän antaa myös lapselle kasteessa,, samoin Pyhän Hengen."????

        Raamatun mukaan "Usko tulee kuulemisesta" eikä kasteesta ja "Jumala antaa Pyhän Hengen niille, jotka sitä Häneltä anovat"!!!

        Raamattu ei tunne mitään automaattia, jolla Jumala toimisi.

        Kirkon keksimä liukuhihnapelastus, jossa seremoniat ovat tärkeämpiä kuin Jumalan Sana, ovat suurta harha-oppia.

        Olet pahasti eksynyt jos kuvittelet saavasi pelastuksen lahjan ilman, ettei sinun tarvitse muuttaa mitään elämässäsi. Jeesus sanoi, että hän pelastaa vain ne, jotka tottelevat Jumalan käskyjä. Jos ei ota kastetta, ei ole noudattanut Jumalan vanhurskasta tahtoa.


      • Raamatun_mukaan
        fghhd kirjoitti:

        Olet pahasti eksynyt jos kuvittelet saavasi pelastuksen lahjan ilman, ettei sinun tarvitse muuttaa mitään elämässäsi. Jeesus sanoi, että hän pelastaa vain ne, jotka tottelevat Jumalan käskyjä. Jos ei ota kastetta, ei ole noudattanut Jumalan vanhurskasta tahtoa.

        Moni unohtaa jakeen 14.

        Joh 15:13 Suurempaa rakkautta ei kukaan voi osoittaa, kuin että antaa henkensä ystäviensä puolesta. 14 Te olette ystäviäni, kun teette sen minkä käsken teidän tehdä.


    • PasiToivonen

      >>Apostolin virka on mainittu Raamatussa, joten älä kiellä sitä virkaan. Mutta olet sikäli oikeassa, ettei katolinen kirkko ole Jumalan asialla, joten siellä ei ole apostoleja vaan antikristus. >>

      Itse olet antikristus.

      • Vartija-

        Raamatun mukaan antikristus on se, joka kumoaa Mooseksen lain ja muuttaa Herran juhlat toisiksi.

        Dan 7:25Uhmaten hän puhuu Korkeinta vastaan, tuhoaa Korkeimman pyhiä ja pyrkii muuttamaan juhla-ajat ja lain.

        Roomalaiskatolinen kirkko on korvannut Jumalan lain roomalaisille tavoilla. Tämä on tehty siten, että Raamatusta on mitätöity koko Vanha testamentti pois. Uuden testamentin käsitteet ovat ennen perustuneet Vanhaan testamenttiin, mutta kun kirkko kumosi sen, niin käsitteet tarvitsivat uudet määritelmät. Vanhan testamentin tilalle kirkko otti itse kirjoittamansa katekismuksen, jolla se hylkäsi juutalaiset juurensa ja omaksui antikristuksen roomalaiset opit. Kirkko käyttää ristiä ja Jeesus-nimeä, mutta kyse on sudesta, joka on vetänyt päälleen karitsan vaatteet. Kirkko on inkvisitiossa jo tuhonnut Jumalalle uskollisia ihmisiä.

        2 Kr 11: 13 Semmoiset ovat vääriä apostoleja, petollisia työntekijöitä, he vain tekeytyvät Kristuksen apostoleiksi. 14 Eikä ihme, tekeytyyhän itse Saatanakin valon enkeliksi. 15 Ei siis ole mitenkään merkillistä, että hänen palvelijansa esiintyvät Jumalan asian palvelijoina. He saavat tekojensa mukaisen lopun.

        Mt 5:17 "Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan. En minä ole tullut kumoamaan, vaan toteuttamaan. 18 Totisesti: laista ei häviä yksikään kirjain, ei pieninkään piirto, ennen kuin taivas ja maa katoavat, ennen kuin kaikki on tapahtunut. 19 Sitä, joka jättää laista pois yhdenkin käskyn, vaikkapa kaikkein vähäisimmän, ja siten opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa vähäisimmäksi. Mutta sitä, joka noudattaa lakia ja niin opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa suureksi. 20 Minä sanon teille: ellette te noudata Jumalan tahtoa paljon paremmin kuin lainopettajat ja fariseukset, te ette pääse taivasten valtakuntaan.

        Paavin nimi Papa tarkoittaa Isää, mikä on yksin Jumalalle kuuluva arvonimi. Sen tähden paavin istuin on antikristuksen istuin. Se pappi joka käyttää arvonimeä isä, kutsuu itseään Jumalaksi, koska arvoni Isä kuuluu Jumalalle.

        Mt 23:8 "Älkää te antako kutsua itseänne rabbiksi, sillä teillä on vain yksi opettaja ja te olette kaikki veljiä. 9 Älkää myöskään kutsuko isäksi ketään, joka on maan päällä, sillä vain yksi on teille isä, hän, joka on taivaissa. 10 Älkää antako kutsua itseänne oppimestariksi, sillä teillä on vain yksi mestari, Kristus. 11 Joka teistä on suurin, se olkoon toisten palvelija. 12 Sillä joka itsensä korottaa, se alennetaan, mutta joka itsensä alentaa, se korotetaan.

        Paavi käyttää itsestään arvonimeä Vikarius filii dei, Jumalan Pojan sijainen. Roomalaiset numerot Vikarius filii deistä (V=5, I=1, C=100, D=500, L=50) tuottaa nimen luvun (5 1 100 1 5 1 50 1 1 500 1) = 666

        Paavi on antikristus, joka on laittomuuden ihminen, koska hän vastustaa Jumalan lakia. Hän haluaa mennä Jumalan temppeliin ja tulee aikanaan pääsemään sinne. Kun hän on istunut pyhäkköön Jumalan paikalle, niin hän on tehnyt kenties pahimman mahdollisen synnin ja tekonsa mukaisen tuomion.

        2 Tess 2: 4 Hän, Vastustaja, korottaa itsensä kaiken jumalana pidetyn yläpuolelle, asettuu itse istumaan Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala. 5 Muistattehan, että puhuin teille tästä jo silloin kun olin luonanne. 6 Te tiedätte, mikä häntä vielä pidättää, niin että hän ilmestyy vasta kun hänen hetkensä koittaa.

        7 Vääryyden salainen vaikutus on jo olemassa. Sen, joka sitä on vielä pidättämässä, on vain ensin poistuttava tieltä; 8 silloin ilmestyy tuo vääryyden ihminen, jonka Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemisensa kirkkaudella. 9 Vääryyden ihminen tulee Saatanan vaikutuksesta suurella voimalla, tehden petollisia tunnustekoja ja ihmeitä. 10 Hänen vääryytensä pettää ne, jotka joutuvat kadotukseen, koska he eivät ole rakastaneet totuutta, joka olisi pelastanut heidät. 11 Siksi Jumala lähettää rajun eksytyksen, jotta he uskoisivat valheeseen, 12 ja niin saavat tuomionsa kaikki ne, jotka eivät ole uskoneet totuuteen vaan ovat valinneet vääryyden.


      • dogmatiks
        Vartija- kirjoitti:

        Raamatun mukaan antikristus on se, joka kumoaa Mooseksen lain ja muuttaa Herran juhlat toisiksi.

        Dan 7:25Uhmaten hän puhuu Korkeinta vastaan, tuhoaa Korkeimman pyhiä ja pyrkii muuttamaan juhla-ajat ja lain.

        Roomalaiskatolinen kirkko on korvannut Jumalan lain roomalaisille tavoilla. Tämä on tehty siten, että Raamatusta on mitätöity koko Vanha testamentti pois. Uuden testamentin käsitteet ovat ennen perustuneet Vanhaan testamenttiin, mutta kun kirkko kumosi sen, niin käsitteet tarvitsivat uudet määritelmät. Vanhan testamentin tilalle kirkko otti itse kirjoittamansa katekismuksen, jolla se hylkäsi juutalaiset juurensa ja omaksui antikristuksen roomalaiset opit. Kirkko käyttää ristiä ja Jeesus-nimeä, mutta kyse on sudesta, joka on vetänyt päälleen karitsan vaatteet. Kirkko on inkvisitiossa jo tuhonnut Jumalalle uskollisia ihmisiä.

        2 Kr 11: 13 Semmoiset ovat vääriä apostoleja, petollisia työntekijöitä, he vain tekeytyvät Kristuksen apostoleiksi. 14 Eikä ihme, tekeytyyhän itse Saatanakin valon enkeliksi. 15 Ei siis ole mitenkään merkillistä, että hänen palvelijansa esiintyvät Jumalan asian palvelijoina. He saavat tekojensa mukaisen lopun.

        Mt 5:17 "Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan. En minä ole tullut kumoamaan, vaan toteuttamaan. 18 Totisesti: laista ei häviä yksikään kirjain, ei pieninkään piirto, ennen kuin taivas ja maa katoavat, ennen kuin kaikki on tapahtunut. 19 Sitä, joka jättää laista pois yhdenkin käskyn, vaikkapa kaikkein vähäisimmän, ja siten opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa vähäisimmäksi. Mutta sitä, joka noudattaa lakia ja niin opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa suureksi. 20 Minä sanon teille: ellette te noudata Jumalan tahtoa paljon paremmin kuin lainopettajat ja fariseukset, te ette pääse taivasten valtakuntaan.

        Paavin nimi Papa tarkoittaa Isää, mikä on yksin Jumalalle kuuluva arvonimi. Sen tähden paavin istuin on antikristuksen istuin. Se pappi joka käyttää arvonimeä isä, kutsuu itseään Jumalaksi, koska arvoni Isä kuuluu Jumalalle.

        Mt 23:8 "Älkää te antako kutsua itseänne rabbiksi, sillä teillä on vain yksi opettaja ja te olette kaikki veljiä. 9 Älkää myöskään kutsuko isäksi ketään, joka on maan päällä, sillä vain yksi on teille isä, hän, joka on taivaissa. 10 Älkää antako kutsua itseänne oppimestariksi, sillä teillä on vain yksi mestari, Kristus. 11 Joka teistä on suurin, se olkoon toisten palvelija. 12 Sillä joka itsensä korottaa, se alennetaan, mutta joka itsensä alentaa, se korotetaan.

        Paavi käyttää itsestään arvonimeä Vikarius filii dei, Jumalan Pojan sijainen. Roomalaiset numerot Vikarius filii deistä (V=5, I=1, C=100, D=500, L=50) tuottaa nimen luvun (5 1 100 1 5 1 50 1 1 500 1) = 666

        Paavi on antikristus, joka on laittomuuden ihminen, koska hän vastustaa Jumalan lakia. Hän haluaa mennä Jumalan temppeliin ja tulee aikanaan pääsemään sinne. Kun hän on istunut pyhäkköön Jumalan paikalle, niin hän on tehnyt kenties pahimman mahdollisen synnin ja tekonsa mukaisen tuomion.

        2 Tess 2: 4 Hän, Vastustaja, korottaa itsensä kaiken jumalana pidetyn yläpuolelle, asettuu itse istumaan Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala. 5 Muistattehan, että puhuin teille tästä jo silloin kun olin luonanne. 6 Te tiedätte, mikä häntä vielä pidättää, niin että hän ilmestyy vasta kun hänen hetkensä koittaa.

        7 Vääryyden salainen vaikutus on jo olemassa. Sen, joka sitä on vielä pidättämässä, on vain ensin poistuttava tieltä; 8 silloin ilmestyy tuo vääryyden ihminen, jonka Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemisensa kirkkaudella. 9 Vääryyden ihminen tulee Saatanan vaikutuksesta suurella voimalla, tehden petollisia tunnustekoja ja ihmeitä. 10 Hänen vääryytensä pettää ne, jotka joutuvat kadotukseen, koska he eivät ole rakastaneet totuutta, joka olisi pelastanut heidät. 11 Siksi Jumala lähettää rajun eksytyksen, jotta he uskoisivat valheeseen, 12 ja niin saavat tuomionsa kaikki ne, jotka eivät ole uskoneet totuuteen vaan ovat valinneet vääryyden.

        Paavi käyttää myös arvonimeä Vicarius Christi, joka tarkoittaa Kristuksen sijaista. "Anti-" sanassa Antikristus tarkoittaa "olla jonkun sijasta" ja "jotakuta vastaan". Näin paavi itse kertoo sen, että hän on antikristus.


      • Vartija- kirjoitti:

        Raamatun mukaan antikristus on se, joka kumoaa Mooseksen lain ja muuttaa Herran juhlat toisiksi.

        Dan 7:25Uhmaten hän puhuu Korkeinta vastaan, tuhoaa Korkeimman pyhiä ja pyrkii muuttamaan juhla-ajat ja lain.

        Roomalaiskatolinen kirkko on korvannut Jumalan lain roomalaisille tavoilla. Tämä on tehty siten, että Raamatusta on mitätöity koko Vanha testamentti pois. Uuden testamentin käsitteet ovat ennen perustuneet Vanhaan testamenttiin, mutta kun kirkko kumosi sen, niin käsitteet tarvitsivat uudet määritelmät. Vanhan testamentin tilalle kirkko otti itse kirjoittamansa katekismuksen, jolla se hylkäsi juutalaiset juurensa ja omaksui antikristuksen roomalaiset opit. Kirkko käyttää ristiä ja Jeesus-nimeä, mutta kyse on sudesta, joka on vetänyt päälleen karitsan vaatteet. Kirkko on inkvisitiossa jo tuhonnut Jumalalle uskollisia ihmisiä.

        2 Kr 11: 13 Semmoiset ovat vääriä apostoleja, petollisia työntekijöitä, he vain tekeytyvät Kristuksen apostoleiksi. 14 Eikä ihme, tekeytyyhän itse Saatanakin valon enkeliksi. 15 Ei siis ole mitenkään merkillistä, että hänen palvelijansa esiintyvät Jumalan asian palvelijoina. He saavat tekojensa mukaisen lopun.

        Mt 5:17 "Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan. En minä ole tullut kumoamaan, vaan toteuttamaan. 18 Totisesti: laista ei häviä yksikään kirjain, ei pieninkään piirto, ennen kuin taivas ja maa katoavat, ennen kuin kaikki on tapahtunut. 19 Sitä, joka jättää laista pois yhdenkin käskyn, vaikkapa kaikkein vähäisimmän, ja siten opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa vähäisimmäksi. Mutta sitä, joka noudattaa lakia ja niin opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa suureksi. 20 Minä sanon teille: ellette te noudata Jumalan tahtoa paljon paremmin kuin lainopettajat ja fariseukset, te ette pääse taivasten valtakuntaan.

        Paavin nimi Papa tarkoittaa Isää, mikä on yksin Jumalalle kuuluva arvonimi. Sen tähden paavin istuin on antikristuksen istuin. Se pappi joka käyttää arvonimeä isä, kutsuu itseään Jumalaksi, koska arvoni Isä kuuluu Jumalalle.

        Mt 23:8 "Älkää te antako kutsua itseänne rabbiksi, sillä teillä on vain yksi opettaja ja te olette kaikki veljiä. 9 Älkää myöskään kutsuko isäksi ketään, joka on maan päällä, sillä vain yksi on teille isä, hän, joka on taivaissa. 10 Älkää antako kutsua itseänne oppimestariksi, sillä teillä on vain yksi mestari, Kristus. 11 Joka teistä on suurin, se olkoon toisten palvelija. 12 Sillä joka itsensä korottaa, se alennetaan, mutta joka itsensä alentaa, se korotetaan.

        Paavi käyttää itsestään arvonimeä Vikarius filii dei, Jumalan Pojan sijainen. Roomalaiset numerot Vikarius filii deistä (V=5, I=1, C=100, D=500, L=50) tuottaa nimen luvun (5 1 100 1 5 1 50 1 1 500 1) = 666

        Paavi on antikristus, joka on laittomuuden ihminen, koska hän vastustaa Jumalan lakia. Hän haluaa mennä Jumalan temppeliin ja tulee aikanaan pääsemään sinne. Kun hän on istunut pyhäkköön Jumalan paikalle, niin hän on tehnyt kenties pahimman mahdollisen synnin ja tekonsa mukaisen tuomion.

        2 Tess 2: 4 Hän, Vastustaja, korottaa itsensä kaiken jumalana pidetyn yläpuolelle, asettuu itse istumaan Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala. 5 Muistattehan, että puhuin teille tästä jo silloin kun olin luonanne. 6 Te tiedätte, mikä häntä vielä pidättää, niin että hän ilmestyy vasta kun hänen hetkensä koittaa.

        7 Vääryyden salainen vaikutus on jo olemassa. Sen, joka sitä on vielä pidättämässä, on vain ensin poistuttava tieltä; 8 silloin ilmestyy tuo vääryyden ihminen, jonka Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemisensa kirkkaudella. 9 Vääryyden ihminen tulee Saatanan vaikutuksesta suurella voimalla, tehden petollisia tunnustekoja ja ihmeitä. 10 Hänen vääryytensä pettää ne, jotka joutuvat kadotukseen, koska he eivät ole rakastaneet totuutta, joka olisi pelastanut heidät. 11 Siksi Jumala lähettää rajun eksytyksen, jotta he uskoisivat valheeseen, 12 ja niin saavat tuomionsa kaikki ne, jotka eivät ole uskoneet totuuteen vaan ovat valinneet vääryyden.

        Että kristityt ovat niitä antikristuksia?

        Jotka eivät piittaa Raamatun juhlapäivistä.


      • jhjk
        torre12 kirjoitti:

        Että kristityt ovat niitä antikristuksia?

        Jotka eivät piittaa Raamatun juhlapäivistä.

        Dan 7:25Uhmaten hän puhuu Korkeinta vastaan, tuhoaa Korkeimman pyhiä ja pyrkii muuttamaan juhla-ajat ja lain.

        Kirkko ei noudata Raamatun juhlia, mutta noudattaa roomalaisia juhlia. Joulu, loppiainen pyhäinmiesten päivä eivät löydy Raamatusta. Sapatti ja pääsiäisen paikkakin on siirretty alkuperäiseltä paikalta. Siihen ei ole mitään Raamatullisia perusteita ja se on merkki antikristuksesta. Olemme ajassa, jossa lähes kaikki seurakunnat ovat antikristuksen seurakuntia. Jeesus sanoi, että moni uskova yrittää päästä taivaaseen, mutta ei voi. Vain hyvin harva uskovainen pelastuu.


      • Judaistithelevettiin
        jhjk kirjoitti:

        Dan 7:25Uhmaten hän puhuu Korkeinta vastaan, tuhoaa Korkeimman pyhiä ja pyrkii muuttamaan juhla-ajat ja lain.

        Kirkko ei noudata Raamatun juhlia, mutta noudattaa roomalaisia juhlia. Joulu, loppiainen pyhäinmiesten päivä eivät löydy Raamatusta. Sapatti ja pääsiäisen paikkakin on siirretty alkuperäiseltä paikalta. Siihen ei ole mitään Raamatullisia perusteita ja se on merkki antikristuksesta. Olemme ajassa, jossa lähes kaikki seurakunnat ovat antikristuksen seurakuntia. Jeesus sanoi, että moni uskova yrittää päästä taivaaseen, mutta ei voi. Vain hyvin harva uskovainen pelastuu.

        Ja sinäkin judaisti joudut tulijärveen hiiliä lapioimaan...


      • Raamatun_mukaan
        Judaistithelevettiin kirjoitti:

        Ja sinäkin judaisti joudut tulijärveen hiiliä lapioimaan...

        Mikä vika on judaismissa? Jeesus, apostolit, Paavali ja pakana Timoteus olivat kaikki judaisteja. Ei Jeesus tullut sinulle opettamaan roomalaisia tapoja vaan Jumalan opettamia tapoja, joita noudattaa juutalaiset. Jos joku vaatii judaisteja lähtemään seurakunnasta pois, niin he heittävät Jeesuksen ulos.

        Mt 23: 1 Sitten Jeesus puhui väkijoukolle ja opetuslapsilleen: 2 "Mooseksen istuin on nyt lainopettajien ja fariseusten hallussa. 3 Tehkää siis niin kuin he sanovat ja noudattakaa heidän opetustaan. Älkää kuitenkaan ottako oppia heidän teoistaan, sillä he puhuvat yhtä ja tekevät toista.

        Kumpi on oikein, noudattaa Jumalan lakia vai roomalaista messukirjaa? Jumalan lakia noudattaa hyvin pieni vähemmistö kristityistä ja suurin osa mm. luterilaiset ja helluntailaiset noudattavat roomalaista messukirjaa. Tämän takia vain niin pieni vähemmistö pelastuu taivaaseen.

        Raamatussa on mielenkiintoinen joukko, joka on Jumalan valtakunnan korkeimmat henkilöt. He johtavat tuhatvuotiskaudella myös pakanakansoja. Kaikki heistä ovat judaisteja, KAIKKI !

        Ilm 14:1 Sitten näin tämän: Karitsa seisoi Siionin vuorella, ja hänen kanssaan oli sataneljäkymmentäneljätuhatta ihmistä, joiden otsaan oli kirjoitettu hänen nimensä ja hänen Isänsä nimi. 2 Minä kuulin taivaasta äänen, joka oli kuin suurten vesien pauhu tai kuin ukkosen jylinä. Ääni, jonka kuulin, oli myös kuin harppujen helinää ja harpunsoittajien laulua. 3 Valtaistuimen edessä ja neljän olennon ja vanhinten edessä laulettiin uutta laulua, jota ei voinut oppia kukaan muu kuin nuo sataneljäkymmentäneljätuhatta, jotka on ostettu maan päältä. 4 He eivät ole tahranneet itseään naisten kanssa vaan ovat pysyneet puhtaina kuin neitsyet, ja he seuraavat Karitsaa, minne hän meneekin. Heidät on ostettu ihmisten joukosta esikoislahjaksi Jumalalle ja Karitsalle. 5 Valhetta ei heidän suustaan ole kuultu, he ovat puhtaita ja virheettömiä.

        On hyvin mielenkiintoista lukea Raamatusta tuhatvuotiskauden profetioita. Siellä noudatetaan juutalaista lakia. Ei ole puhettakaan luterilaisista tavoista. Olen tässä ihmetellyt, miksei kenelläkään luterilaisella papilla ollenkaan välähdä päässään, että he opettavat sellaista, minkä Jeesus tulemuksessaan poistaa maan päältä tulella ja tulikivellä?

        Jes 66: 18 Minä saavun kokoamaan kaikki kansat ja kielet, ja kaikki tulevat ja näkevät kirkkauteni. 19 Ja heidän keskellään minä teen ihmeen ja heidän joukostaan lähetän eloon jääneitä vieraiden kansojen luo Tarsisiin, Putiin, Ludiin, Mesekiin, Tubaliin ja Javaniin, kaukaisille saarille ja rannikoille, jotka eivät ole kuulleet minusta puhuttavan eivätkä nähneet minun kirkkauttani. Nuo, jotka lähtevät, kertovat vieraiden kansojen keskuudessa minun kirkkaudestani. 20 He tuovat kaikki veljenne kaikkien kansojen keskeltä, lahjaksi Herralle, he tuovat heidät hevosilla ja avovaunuilla ja katetuilla vankkureilla ja muuleilla ja ratsukameleilla Jerusalemiin, minun pyhälle vuorelleni -- sanoo Herra -- samalla tavoin kuin israelilaiset tuovat uhrilahjana ruokaa puhtaissa astioissa Herran huoneeseen. 21 Ja minä otan myös näitä vastatulleita palvelemaan pappeina ja leeviläisinä, sanoo Herra.

        22 Niin kuin uusi taivas ja uusi maa, jotka minä luon,
        pysyvät minun edessäni, sanoo Herra,
        niin pysyvät minun edessäni teidän sukunne ja teidän
        nimenne.
        23 Ja aina uudenkuun päivänä
        ja jokaisena sapattina
        tulee koko ihmissuku,
        ja kaikki kumartuvat minun eteeni,
        sanoo Herra.
        24 Ja kun he lähtevät ulos, he näkevät niiden
        ruumiit,
        jotka ovat minusta luopuneet.
        Mato, joka niitä kalvaa, ei kuole,
        liekki, joka niitä nuolee, ei sammu.

        Sak 14: 3 Herra itse lähtee sotaan viholliskansoja vastaan, niin kuin hän on lähtenyt ennenkin vihollisen hyökätessä. 4 Hän seisoo sinä päivänä Öljymäellä, joka kohoaa Jerusalemin itäpuolella. Ja Öljymäki halkeaa kahtia idästä länteen, toinen puoli vuoresta väistyy pohjoiseen, toinen puoli etelään, ja välille syntyy valtaisa laakso.
        ----
        16 Kaikki jäljellä olevat niistä kansoista, jotka ovat hyökänneet Jerusalemia vastaan, tulevat nyt sinne vuosi vuodelta kumartaen rukoilemaan Kuningasta, Herraa Sebaotia, ja viettämään lehtimajanjuhlaa.

        17 Mutta jos jokin kansa ei tule Jerusalemiin rukoilemaan Kuningasta, Herraa Sebaotia, niin se saa turhaan odottaa maahansa sadetta. 18 Jos egyptiläiset eivät lähde matkaan ja tule Jerusalemiin, niin hekään eivät saa sadetta. Sen sijaan Herra lyö heitä vitsauksella, niin kuin hän lyö muitakin kansoja, jos ne eivät tule lehtimajanjuhlaan. 19 Tämä olkoon rangaistuksena egyptiläisille ja kaikille kansoille, jotka eivät saavu viettämään lehtimajanjuhlaa.

        20 Silloin on hevosten kulkusissa kirjoitus: "Herralle pyhitetty." Ja Herran temppelin padat ovat yhtä pyhät kuin alttarin edessä olevat vihmontamaljat. 21 Jokainen pata Jerusalemissa ja Juudassa on oleva pyhitetty Herralle. Ihmiset, jotka tulevat uhraamaan, voivat keittää niissä uhrilihaa. Silloin ei kukaan enää käy kauppaa Herran Sebaotin temppelissä.


      • Eikiitosjeesus
        Judaistithelevettiin kirjoitti:

        Ja sinäkin judaisti joudut tulijärveen hiiliä lapioimaan...

        No voi helvetti. Kyllä hiilen käytöstä on luovuttava ihan jo ympäristösyistä. Ja kmistä hiili onperäisin, kuka sitä louhii. Suosittelen lämpöpumppua.


    • PasiToivonen

      >>Poliisille soittaminen taitais olla ihan yhtä hyvä asia kuin Raamatusta katsominenkin sillä Raamatussa on jakeita jotka tulkitaan kielteiseksi ja myös jakeita jotka tulkitaan myönteiseksi eikä koskaan tule yksimielisyyttä, ainakaan palstalla, asiasta. >>

      Ja sitten poliisi vangitsee kaikki Ev. Lut kirkon 20 000 työntekijää. Ja lisäksi kaikki Ortodoksisen Kirkon työntekijät ja kaikki Katolisen Kirkon työntekijät.

      Eihän se käy päinsä että Suomessa rikotaan Jumalan käskyjä.

      • näinhänsemenee

        Tiedoksi kaikille että Pasi Toivonen olet katolisen kirkon aktiivi ja vedät Tampereen kirkossa neitsyt Marian rukouksia. Käsitykseni mukaan olet kääntynyt neitsyt Marian kumartajaksi helluntailaisuudesta. Sulla ei mene vahvasti.


      • näinhänsemenee

        Katoliset rukoilevat neitsyt Mariaa, jota he pitävät taivaan kuningattarena ja apostolien esimiehenä. He viis veisaavat siitä, että Raamatun mukaan nainen ei saa hallita miestä. Mutta kun rakastavat valhetta, niin sitten niin tekevät. Ei neitsyt Maria kuule yhtään rukousta, koska Jumala on kieltänyt kääntymään vainajahenkien puoleen.

        Jer 7:18 Lapset keräävät puita, miehet sytyttävät tulen, ja naiset alustavat taikinan valmistaakseen uhrikakkuja Taivaan kuningattarelle. He vuodattavat viiniä uhriksi muille jumalille ja loukkaavat näin minua. 19 Mutta minä, Herra, kysyn: Minuako he muka loukkaavat, eivätkö pikemminkin itseään? Itsensä he häpäisevät! 20 Kuulkaa, mitä minä, Herra Jumala, olen päättänyt: Minä vuodatan hehkuvan vihani tämän paikan päälle. Minun vihani palaa kuin sammumaton tuli, ja sen alle joutuvat ihmiset ja eläimet, metsän puut ja pellon sato."

        1 Tim 2: 12 Sitä en salli, että nainen opettaa, enkä sitä, että hän hallitsee miestä; hänen on elettävä hiljaisesti.

        1 Kor 14:34 naisten tulee olla vaiti seurakunnan kokouksissa. Heidän ei ole lupa puhua, vaan heidän on oltava kuuliaisia, niin kuin lakikin sanoo. 35 Jos he tahtovat tietoa jostakin, heidän on kysyttävä sitä kotona omalta mieheltään, sillä naisen on sopimatonta puhua seurakunnan kokouksessa. 36 Teidänkö luotanne Jumalan sana on lähtenyt liikkeelle? Tai onko se tullut pelkästään teidän luoksenne? 37 Jos joku uskoo olevansa profeetta tai saaneensa muita Hengen lahjoja, hänen tulee tietää että tämä, mitä kirjoitan, on Herran käsky. 38 Jos joku ei tätä tunnusta, Jumala ei tunnusta häntä.


      • fhfg
        näinhänsemenee kirjoitti:

        Katoliset rukoilevat neitsyt Mariaa, jota he pitävät taivaan kuningattarena ja apostolien esimiehenä. He viis veisaavat siitä, että Raamatun mukaan nainen ei saa hallita miestä. Mutta kun rakastavat valhetta, niin sitten niin tekevät. Ei neitsyt Maria kuule yhtään rukousta, koska Jumala on kieltänyt kääntymään vainajahenkien puoleen.

        Jer 7:18 Lapset keräävät puita, miehet sytyttävät tulen, ja naiset alustavat taikinan valmistaakseen uhrikakkuja Taivaan kuningattarelle. He vuodattavat viiniä uhriksi muille jumalille ja loukkaavat näin minua. 19 Mutta minä, Herra, kysyn: Minuako he muka loukkaavat, eivätkö pikemminkin itseään? Itsensä he häpäisevät! 20 Kuulkaa, mitä minä, Herra Jumala, olen päättänyt: Minä vuodatan hehkuvan vihani tämän paikan päälle. Minun vihani palaa kuin sammumaton tuli, ja sen alle joutuvat ihmiset ja eläimet, metsän puut ja pellon sato."

        1 Tim 2: 12 Sitä en salli, että nainen opettaa, enkä sitä, että hän hallitsee miestä; hänen on elettävä hiljaisesti.

        1 Kor 14:34 naisten tulee olla vaiti seurakunnan kokouksissa. Heidän ei ole lupa puhua, vaan heidän on oltava kuuliaisia, niin kuin lakikin sanoo. 35 Jos he tahtovat tietoa jostakin, heidän on kysyttävä sitä kotona omalta mieheltään, sillä naisen on sopimatonta puhua seurakunnan kokouksessa. 36 Teidänkö luotanne Jumalan sana on lähtenyt liikkeelle? Tai onko se tullut pelkästään teidän luoksenne? 37 Jos joku uskoo olevansa profeetta tai saaneensa muita Hengen lahjoja, hänen tulee tietää että tämä, mitä kirjoitan, on Herran käsky. 38 Jos joku ei tätä tunnusta, Jumala ei tunnusta häntä.

        Jeesus kielsi käyttämästä arvonimeä isä, koska se yksin kuuluu Jumalalle. Koska katolisen kirkon papit käyttävät sitä, he ovat korottaneet itsensä Jumalaksi ja saavat tekojensa mukaisen lopun. On se kumma juttu, ettei katoliset papit tunnista paavia antikristukseksi Raamatun tekstitä. Paavin virallinen arvonimi Vicarius Christi tarkoittaa käännettynä myös antikristusta. Paavi kertoo itse olevansa antikristus. https://fi.wikipedia.org/wiki/Vicarius_filii_dei


    • kjkk

      Itse asiassa Jumala tulee tuomitsemaan papiston. Ei Jumala aina käytä poliisia.

      Mt 23:13 "Voi teitä, lainopettajat ja fariseukset! Te teeskentelijät! Te suljette taivasten valtakunnan ovet ihmisten edestä. Itse te ette mene sisälle ettekä päästä niitäkään, jotka menisivät.
      -----
      15 "Voi teitä, lainopettajat ja fariseukset! Te teeskentelijät! Te kierrätte maat ja meret hankkiaksenne edes yhden käännynnäisen, ja kun siinä onnistutte, teette hänestä helvetin oman, kahta vertaa pahemman kuin itse olette.
      -----
      32 Jatkakaa toki isienne tapaan, kunnes mitta on täysi! 33 Te käärmeet, te kyykäärmeitten sikiöt! Miten te voisitte välttää kadotustuomion?

      Mt 5:20 Minä sanon teille: ellette te noudata Jumalan tahtoa paljon paremmin kuin lainopettajat ja fariseukset, te ette pääse taivasten valtakuntaan.

    • kans

      Jumalalla EI ou minkähänlaista tuomiovaltaa tässä maassa. Että turhaan tua louskuttaa leukojaan.... Ja ite kans

      • vaieiole

        Luuk 12:4 "Minä sanon teille, ystävilleni: Älkää pelätkö niitä, jotka tappavat ruumiin mutta joiden valta ei ulotu sen pitemmälle. 5 Kuulkaa, ketä teidän tulee pelätä. Pelätkää häntä, jolla on valta sekä tappaa ihminen että syöstä hänet helvettiin. Niin, sanon teille: häntä teidän on pelättävä.


    • lomalehmä

      Roskaa! Missään Raamattu ei kiellä vauvan kastamista!

      • OletOikeassa

        Ei niin kiellä missään. Eikä kiellä missään myöskään tervaamasta vauvoja!


      • LueRaamattusi

        Raamattu kieltää sellaisen henkilön kastamisen, joka ei ole omasta vapaasta tahdosta pyytänyt kastetta ja suullaan tunnustanut Jeesusta Kristusta Jumalan Pojaksi. Tällaista ei vauva tee. Johannes Kastaja ei kastanut ketään, joka ei tunnustanut syntejään, mitä ei vauva myöskään pysty tekemään. Vauvan kaste on epäpätevä rituaali, eikä se ole edes kaste.


      • luterilainen_
        LueRaamattusi kirjoitti:

        Raamattu kieltää sellaisen henkilön kastamisen, joka ei ole omasta vapaasta tahdosta pyytänyt kastetta ja suullaan tunnustanut Jeesusta Kristusta Jumalan Pojaksi. Tällaista ei vauva tee. Johannes Kastaja ei kastanut ketään, joka ei tunnustanut syntejään, mitä ei vauva myöskään pysty tekemään. Vauvan kaste on epäpätevä rituaali, eikä se ole edes kaste.

        Puhut Johanneksen kasteesta, et kristillisestä kasteesta mikä tuli voimaan vasta Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemisen jälkeen.


      • LueRaamattusi
        luterilainen_ kirjoitti:

        Puhut Johanneksen kasteesta, et kristillisestä kasteesta mikä tuli voimaan vasta Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemisen jälkeen.

        Jeesus otti Johannekselta kasteen, koska se on se malli, miten tulee ottaa ja antaa upotuskaste, jota Jeesus kutsui Jumalan tahdon mukaiseksi upotukseksi. Se kuitenkin muuttui, että upotus annetaan Jeesuksen Kristuksen nimeen, mikä sekin on JOHANNEKSEN KÄSKYN mukaan. Jeesushan sanoi, että Johanneksen upotus on taivaasta.

        Ap.t 19: 3 "Millä kasteella teidät sitten on kastettu?" kysyi Paavali. He vastasivat: "Johanneksen kasteella." 4 Silloin Paavali sanoi: "Johannes tosin kastoi vedellä parannukseen, mutta hän kehotti ihmisiä uskomaan toiseen, joka oli tuleva hänen jälkeensä, Jeesukseen." 5 Tämän kuultuaan he ottivat kasteen Herran Jeesuksen nimeen, 6 ja kun Paavali pani kätensä heidän päälleen, Pyhä Henki tuli heihin ja he puhuivat kielillä ja profetoivat.

        Mt 3:11 "Minä kastan teidät vedellä parannukseen, mutta minun jälkeeni tulee toinen, joka on minua väkevämpi. Minä en kelpaa edes riisumaan kenkiä hänen jalastaan. Hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä ja tulella. 12 Hänellä on kädessään viskain, ja sillä hän puhdistaa puimatantereensa viljan. Jyvät hän kokoaa aittaansa, mutta ruumenet hän polttaa tulessa, joka ei koskaan sammu."

        Kastetta ei saa antaa eikä ottaa, jos kastettava ei tunnusta Jeesusta Kristusta Jumalan Pojaksi. Koska vauva ei pysty tunnustamaan tätä, Raamatun mukaan se on kastamisen este. Jos pappi kuitenkin kastaa vauvan, niin se on epäpätevä kaste, koska vauva ei ole sitä itse tahtonut. Vauva ei ole muutenkaan tunnustanut mitään syntejään, joten ei ole mitään kastetta saatu. Johannes ei kastanut, jos ei tunnustanut syntejään.

        Ap.t 8:36 Matkan jatkuessa he tulivat paikkaan, jossa oli vettä. Silloin hoviherra sanoi: "Tässä on vettä. Estääkö mikään kastamasta minua?" 37 Filippos sanoi hänelle: "Jos koko sydämestäsi uskot, se on mahdollista." Hoviherra vastasi: "Minä uskon, että Jeesus Kristus on Jumalan Poika." 38 Hän käski pysäyttää vaunut, ja he molemmat, Filippos ja hoviherra, astuivat veteen, ja Filippos kastoi hänet.

        Mark 1:4 Ja näin tapahtui. Johannes Kastaja julisti autiomaassa, että ihmisten tuli kääntyä ja ottaa kaste, jotta synnit annettaisiin heille anteeksi. 5 Hänen luokseen tuli paljon väkeä Jerusalemista ja joka puolelta Juudeaa. He tunnustivat syntinsä, ja Johannes kastoi heidät Jordanissa.

        Jos joku haluaa saada kasteen, niin hänen tulee noudattaa Jumalan Sanaa. Papin kaste on mitätön rituaali, jos pappi ei noudata Jumala asettamia käskyjä asiassa. Pappi saa kovat tuomiot, jos hän tekee toisin, mitä Jumalan Sana on määrännyt.


      • lomalehmä
        LueRaamattusi kirjoitti:

        Jeesus otti Johannekselta kasteen, koska se on se malli, miten tulee ottaa ja antaa upotuskaste, jota Jeesus kutsui Jumalan tahdon mukaiseksi upotukseksi. Se kuitenkin muuttui, että upotus annetaan Jeesuksen Kristuksen nimeen, mikä sekin on JOHANNEKSEN KÄSKYN mukaan. Jeesushan sanoi, että Johanneksen upotus on taivaasta.

        Ap.t 19: 3 "Millä kasteella teidät sitten on kastettu?" kysyi Paavali. He vastasivat: "Johanneksen kasteella." 4 Silloin Paavali sanoi: "Johannes tosin kastoi vedellä parannukseen, mutta hän kehotti ihmisiä uskomaan toiseen, joka oli tuleva hänen jälkeensä, Jeesukseen." 5 Tämän kuultuaan he ottivat kasteen Herran Jeesuksen nimeen, 6 ja kun Paavali pani kätensä heidän päälleen, Pyhä Henki tuli heihin ja he puhuivat kielillä ja profetoivat.

        Mt 3:11 "Minä kastan teidät vedellä parannukseen, mutta minun jälkeeni tulee toinen, joka on minua väkevämpi. Minä en kelpaa edes riisumaan kenkiä hänen jalastaan. Hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä ja tulella. 12 Hänellä on kädessään viskain, ja sillä hän puhdistaa puimatantereensa viljan. Jyvät hän kokoaa aittaansa, mutta ruumenet hän polttaa tulessa, joka ei koskaan sammu."

        Kastetta ei saa antaa eikä ottaa, jos kastettava ei tunnusta Jeesusta Kristusta Jumalan Pojaksi. Koska vauva ei pysty tunnustamaan tätä, Raamatun mukaan se on kastamisen este. Jos pappi kuitenkin kastaa vauvan, niin se on epäpätevä kaste, koska vauva ei ole sitä itse tahtonut. Vauva ei ole muutenkaan tunnustanut mitään syntejään, joten ei ole mitään kastetta saatu. Johannes ei kastanut, jos ei tunnustanut syntejään.

        Ap.t 8:36 Matkan jatkuessa he tulivat paikkaan, jossa oli vettä. Silloin hoviherra sanoi: "Tässä on vettä. Estääkö mikään kastamasta minua?" 37 Filippos sanoi hänelle: "Jos koko sydämestäsi uskot, se on mahdollista." Hoviherra vastasi: "Minä uskon, että Jeesus Kristus on Jumalan Poika." 38 Hän käski pysäyttää vaunut, ja he molemmat, Filippos ja hoviherra, astuivat veteen, ja Filippos kastoi hänet.

        Mark 1:4 Ja näin tapahtui. Johannes Kastaja julisti autiomaassa, että ihmisten tuli kääntyä ja ottaa kaste, jotta synnit annettaisiin heille anteeksi. 5 Hänen luokseen tuli paljon väkeä Jerusalemista ja joka puolelta Juudeaa. He tunnustivat syntinsä, ja Johannes kastoi heidät Jordanissa.

        Jos joku haluaa saada kasteen, niin hänen tulee noudattaa Jumalan Sanaa. Papin kaste on mitätön rituaali, jos pappi ei noudata Jumala asettamia käskyjä asiassa. Pappi saa kovat tuomiot, jos hän tekee toisin, mitä Jumalan Sana on määrännyt.

        UT:ssa kerrotaan mitä tapahtui ja tehtiin, niin Johannes kastajan toimesta samoin kuin Kandaken hoviherrankin tapauksessa mutta missään ei velvoiteta muita kristittyjä toimimaan saman kaavan mukaan. Eiväthän kristityt noudata muitakaan kaikkia menoja kirjaimellisesti samalla tavalla kuin Jeesuksen oppilaat tai jopa Jeesus itse teki. - Eivät kristityt herätä kuolleita, eivät kalasta Galilean järvellä, eivät aseta tuulta, eivät ruoki tuhansia muutamalla leivällä ja parilla kalalla eivät toimi niin, että heidät tapettaisiin ristiinnaulitsemalla. Eivät he myöskään tyydy kulkemaan viitankauhtanassa sandaalit jalassa Suomen talvessa tammikuun pakkasilla vaan talsivat lammasturkissa ja toppahousuissa huopatossut jalassa Ladaansa tai muuhun maastoautoonsa ajellakseen lämpimässa koslassaan ikiomaan uudestikastajien kokoukseensa.


      • sehelpottaa
        lomalehmä kirjoitti:

        UT:ssa kerrotaan mitä tapahtui ja tehtiin, niin Johannes kastajan toimesta samoin kuin Kandaken hoviherrankin tapauksessa mutta missään ei velvoiteta muita kristittyjä toimimaan saman kaavan mukaan. Eiväthän kristityt noudata muitakaan kaikkia menoja kirjaimellisesti samalla tavalla kuin Jeesuksen oppilaat tai jopa Jeesus itse teki. - Eivät kristityt herätä kuolleita, eivät kalasta Galilean järvellä, eivät aseta tuulta, eivät ruoki tuhansia muutamalla leivällä ja parilla kalalla eivät toimi niin, että heidät tapettaisiin ristiinnaulitsemalla. Eivät he myöskään tyydy kulkemaan viitankauhtanassa sandaalit jalassa Suomen talvessa tammikuun pakkasilla vaan talsivat lammasturkissa ja toppahousuissa huopatossut jalassa Ladaansa tai muuhun maastoautoonsa ajellakseen lämpimässa koslassaan ikiomaan uudestikastajien kokoukseensa.

        varo kuitenkin iltalypsyä tai pue ainakin kastemekko sitä ennen.


      • gfhfh
        lomalehmä kirjoitti:

        UT:ssa kerrotaan mitä tapahtui ja tehtiin, niin Johannes kastajan toimesta samoin kuin Kandaken hoviherrankin tapauksessa mutta missään ei velvoiteta muita kristittyjä toimimaan saman kaavan mukaan. Eiväthän kristityt noudata muitakaan kaikkia menoja kirjaimellisesti samalla tavalla kuin Jeesuksen oppilaat tai jopa Jeesus itse teki. - Eivät kristityt herätä kuolleita, eivät kalasta Galilean järvellä, eivät aseta tuulta, eivät ruoki tuhansia muutamalla leivällä ja parilla kalalla eivät toimi niin, että heidät tapettaisiin ristiinnaulitsemalla. Eivät he myöskään tyydy kulkemaan viitankauhtanassa sandaalit jalassa Suomen talvessa tammikuun pakkasilla vaan talsivat lammasturkissa ja toppahousuissa huopatossut jalassa Ladaansa tai muuhun maastoautoonsa ajellakseen lämpimässa koslassaan ikiomaan uudestikastajien kokoukseensa.

        Kasteen tarkoitus on pestä synnit pois Jeesuksen Kristuksen nimessä. Jos ei tunnusta syntejään eikä tunnusta uskoaan Jeesukseen Kristukseen Jumalan Poikana, niin ei ole kastettu ollenkaan.


      • lomalehmä
        sehelpottaa kirjoitti:

        varo kuitenkin iltalypsyä tai pue ainakin kastemekko sitä ennen.

        >>varo kuitenkin iltalypsyä tai pue ainakin kastemekko sitä ennen. >>

        Mitäs varomista iltalypsyssä on mikäli vielä semmoista jossakin on?Kastemekoistakaan en tiedä tuon taivaallista; sen nyt vaan olen nähnyt, että jonkinlaiseen vaatteeseen kastettava mukelo on tapahtumahetkellä ollut käärittynä. Kuvista olen nähnyt kuinka aikuiset kastettavat kahlaavat jonkinlaisessa yöpaidassa Jordaniin tai mikä puro tai jorpakko sitten kulloinkin lieneekään. Rituaalista ja jonkinlaisesta siirtymäriitistä kummassakin tapauksessa on kyse.


      • lomalehmä
        gfhfh kirjoitti:

        Kasteen tarkoitus on pestä synnit pois Jeesuksen Kristuksen nimessä. Jos ei tunnusta syntejään eikä tunnusta uskoaan Jeesukseen Kristukseen Jumalan Poikana, niin ei ole kastettu ollenkaan.

        >>Kasteen tarkoitus on pestä synnit pois Jeesuksen Kristuksen nimessä. Jos ei tunnusta syntejään eikä tunnusta uskoaan Jeesukseen Kristukseen Jumalan Poikana, niin ei ole kastettu ollenkaan. >>

        No, tuo on sinun kastekäsityksesi. Pieni vauva ei kuitenkaan pysty itse tunnustamaan syntejään mutta siitä huolimatta hänet kastetaan. Se, ettei hänen kasteensa mielestäsi ole kaste, ei tee tuota kastetta tekemättömäksi. - Muistaakseni tehdystä toimenpiteestä voi saada jopa kastetodistuksen. Sitä voi sitten heilutella sellaisten nenän edessä, jotka väittävät ettei kastettua ole ensinkään kastettu.


      • Raamatun_mukaan
        lomalehmä kirjoitti:

        >>Kasteen tarkoitus on pestä synnit pois Jeesuksen Kristuksen nimessä. Jos ei tunnusta syntejään eikä tunnusta uskoaan Jeesukseen Kristukseen Jumalan Poikana, niin ei ole kastettu ollenkaan. >>

        No, tuo on sinun kastekäsityksesi. Pieni vauva ei kuitenkaan pysty itse tunnustamaan syntejään mutta siitä huolimatta hänet kastetaan. Se, ettei hänen kasteensa mielestäsi ole kaste, ei tee tuota kastetta tekemättömäksi. - Muistaakseni tehdystä toimenpiteestä voi saada jopa kastetodistuksen. Sitä voi sitten heilutella sellaisten nenän edessä, jotka väittävät ettei kastettua ole ensinkään kastettu.

        Papin kastamaa vauvaa ei ole koskaan kastettu. Kirkko kutsuu toimenpidettä kasteeksi, mutta Jumala ei hyväksy sitä kasteeksi. Kasteesta voi saada jonkun kastetodistuksen, mutta Jumalan valtakunnassa se on viraton paperi.

        Jeesus sanoi, että ensin pitää kuulla ja uskoa evankeliumi. Se joka sen uskoo ja sen vuoksi ottaa kasteen syntien anteeksisaamiseksi Jeesuksen Kristuksen nimeen pelastuu. Vauva ei ole kuullut evankeliumi, ei ole uskonut, ei ole tunnustanut syntejään, ei ole tunnustanut uskoaan Jumalan Poikaa ja papin suorittama "kaste" ei pelkästään ole viraton ja epäpätevä rituaali, vaan synnin tekemistä Jumalaa vastaan.

        Mark 16: 15 Hän sanoi heille: "Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille. 16 Joka sen uskoo ja saa kasteen, on pelastuva. Joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.

        Ap.t 22: 16 Älä vitkastele. Huuda avuksi hänen nimeään, nouse ja anna kastaa itsesi, anna pestä syntisi pois.'

        Ap.t 2: 38 Pietari vastasi: "Kääntykää ja ottakaa itse kukin kaste Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen.

        Mark 1:4 Ja näin tapahtui. Johannes Kastaja julisti autiomaassa, että ihmisten tuli kääntyä ja ottaa kaste, jotta synnit annettaisiin heille anteeksi. 5 Hänen luokseen tuli paljon väkeä Jerusalemista ja joka puolelta Juudeaa. He tunnustivat syntinsä, ja Johannes kastoi heidät Jordanissa.

        Ap.t 8:36 Matkan jatkuessa he tulivat paikkaan, jossa oli vettä. Silloin hoviherra sanoi: "Tässä on vettä. ESTÄÄKÖ mikään kastamasta minua?" 37 Filippos sanoi hänelle: "Jos koko sydämestäsi uskot, se on mahdollista." Hoviherra vastasi: "Minä uskon, että Jeesus Kristus on Jumalan Poika." 38 Hän käski pysäyttää vaunut, ja he molemmat, Filippos ja hoviherra, astuivat veteen, ja Filippos kastoi hänet.


      • lomalehmä
        Raamatun_mukaan kirjoitti:

        Papin kastamaa vauvaa ei ole koskaan kastettu. Kirkko kutsuu toimenpidettä kasteeksi, mutta Jumala ei hyväksy sitä kasteeksi. Kasteesta voi saada jonkun kastetodistuksen, mutta Jumalan valtakunnassa se on viraton paperi.

        Jeesus sanoi, että ensin pitää kuulla ja uskoa evankeliumi. Se joka sen uskoo ja sen vuoksi ottaa kasteen syntien anteeksisaamiseksi Jeesuksen Kristuksen nimeen pelastuu. Vauva ei ole kuullut evankeliumi, ei ole uskonut, ei ole tunnustanut syntejään, ei ole tunnustanut uskoaan Jumalan Poikaa ja papin suorittama "kaste" ei pelkästään ole viraton ja epäpätevä rituaali, vaan synnin tekemistä Jumalaa vastaan.

        Mark 16: 15 Hän sanoi heille: "Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille. 16 Joka sen uskoo ja saa kasteen, on pelastuva. Joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.

        Ap.t 22: 16 Älä vitkastele. Huuda avuksi hänen nimeään, nouse ja anna kastaa itsesi, anna pestä syntisi pois.'

        Ap.t 2: 38 Pietari vastasi: "Kääntykää ja ottakaa itse kukin kaste Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen.

        Mark 1:4 Ja näin tapahtui. Johannes Kastaja julisti autiomaassa, että ihmisten tuli kääntyä ja ottaa kaste, jotta synnit annettaisiin heille anteeksi. 5 Hänen luokseen tuli paljon väkeä Jerusalemista ja joka puolelta Juudeaa. He tunnustivat syntinsä, ja Johannes kastoi heidät Jordanissa.

        Ap.t 8:36 Matkan jatkuessa he tulivat paikkaan, jossa oli vettä. Silloin hoviherra sanoi: "Tässä on vettä. ESTÄÄKÖ mikään kastamasta minua?" 37 Filippos sanoi hänelle: "Jos koko sydämestäsi uskot, se on mahdollista." Hoviherra vastasi: "Minä uskon, että Jeesus Kristus on Jumalan Poika." 38 Hän käski pysäyttää vaunut, ja he molemmat, Filippos ja hoviherra, astuivat veteen, ja Filippos kastoi hänet.

        >>Papin kastamaa vauvaa ei ole koskaan kastettu. Kirkko kutsuu toimenpidettä kasteeksi, mutta Jumala ei hyväksy sitä kasteeksi. Kasteesta voi saada jonkun kastetodistuksen, mutta Jumalan valtakunnassa se on viraton paperi.>>

        Mistäs sinä sen tiedät mitä Jumala hyväksyy tai on hyväksymättä?
        Ei kai sitä kastetodistusta olekaan tarkoitus Jumalan nenän edessä heilutella vaan semmosen uudestikastajan nokan edessä, joka yrittää paimentaa sinut omaan laumaansa liittymään.


    • PasiToivonen

      >>Tiedoksi kaikille että Pasi Toivonen olet katolisen kirkon aktiivi ja vedät Tampereen kirkossa neitsyt Marian rukouksia. Käsitykseni mukaan olet kääntynyt neitsyt Marian kumartajaksi helluntailaisuudesta. Sulla ei mene vahvasti.>>

      Eilen viimeksi.

      >>1 Tim 2: 12 Sitä en salli, että nainen opettaa, enkä sitä, että hän hallitsee miestä; hänen on elettävä hiljaisesti. >>

      Helluntaiseurakunnissa ja Vapaakirkossa naiset pitää valtaa.

      >>1 Kor 14:34 naisten tulee olla vaiti seurakunnan kokouksissa. Heidän ei ole lupa puhua, vaan heidän on oltava kuuliaisia, niin kuin lakikin sanoo. >>

      Neitsyt Maria on ollut hiljaa.

      >>Jeesus kielsi käyttämästä arvonimeä isä, koska se yksin kuuluu Jumalalle. >>

      12. Minä kirjoitan teille, lapsukaiset, sillä synnit ovat teille anteeksi annetut hänen nimensä tähden.
      13. Minä kirjoitan teille, isät, sillä te olette oppineet tuntemaan hänet, joka alusta on ollut. Minä kirjoitan teille, nuorukaiset, sillä te olette voittaneet sen, joka on paha. Minä olen kirjoittanut teille, lapsukaiset, sillä te olette oppineet tuntemaan Isän.
      14. Minä olen kirjoittanut teille, isät, sillä te olette oppineet tuntemaan hänet, joka alusta on ollut. Minä olen kirjoittanut teille, nuorukaiset, sillä te olette väkevät, ja Jumalan sana pysyy teissä, ja te olette voittaneet sen, joka on paha.

      • fhfg

        Pienillä lapsilla on biologinen isä, jota voi kutsua isäksi. Onhan lapsella isä. Abraham oli Israelin isä, koska hän on kaikkien juutalaisten biologinen esi-isä.

        MUTTA, pappi ei saa käyttää arvonimeä isä. Katolinen pappi ei voi olla myöskään kenenkään seurakuntalaisen biologinen isä, kun kirkko on Raamatun vastaisesti kieltänyt pappeja ottamaan vaimoa. ARVONIMI Isä kuuluu yksin Jumalalle ja sen käyttäminen papin virkanimikkeessä tarkoittaa samaa asiaa, kun pappi olisi korottanut itsensä Jumalaksi. Kukaan ei saa käyttää kirkollisissa asioissa arvonimeä isä, koska silloin hän korottaa itsensä Jumalaksi, mistä saa tekojensa mukaisen kovan rangaistuksen helvetintulessa.

        Mt 23:9 Älkää myöskään kutsuko isäksi ketään, joka on maan päällä, sillä vain yksi on teille isä, hän, joka on taivaissa. 10 Älkää antako kutsua itseänne oppimestariksi, sillä teillä on vain yksi mestari, Kristus. 11 Joka teistä on suurin, se olkoon toisten palvelija. 12 Sillä joka itsensä korottaa, se alennetaan, mutta joka itsensä alentaa, se korotetaan.

        Ette saa kutsua ketään pappia isäksi, koska te rukoilette Isää taivaassa. Jos te rukoilette neitsyt Mariaa ja kumarratte hänen patsaansa edessä, te käännytte vainajahengen puoleen ja harjoitatte silloin hengellistä haureutta kirkon valmistaman epäjumalan kanssa. Siitä synnistä seuraa kadotustuomio.

        Mt 6:6 Kun sinä rukoilet, mene sisälle huoneeseesi, sulje ovi ja rukoile sitten Isääsi, joka on salassa. Isäsi, joka näkee myös sen, mikä on salassa, palkitsee sinut... 9 Rukoilkaa te siis näin: -- Isä meidän, joka olet taivaissa! Pyhitetty olkoon sinun nimesi.

        3. Moos 19:31 Älkää kääntykö vainajahenkien puoleen älkääkä kysykö neuvoa tietäjiltä, ettette saastuttaisi itseänne. Minä olen Herra, teidän Jumalanne.

        1 Kor 6:9 Ettekö tiedä, että vääryydentekijät eivät saa omakseen Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö! Jumalan valtakunnan perillisiä eivät ole siveettömyyden harjoittajat eivätkä epäjumalien palvelijat,

        Ilm 2:18 Mutta pelkurit, luopiot ja iljetysten kumartajat, murhamiehet ja irstailijat, noidat, epäjumalien palvelijat ja kaikki valheen orjat saavat tämän palkan: he joutuvat tuliseen järveen rikinkatkuisten lieskojen keskelle. Tämä on toinen kuolema."


    • röhhhh

      Pelastusta ei saada teoilla. Ef 2.

      • dfgdgff

        Paavali tarkoitti sillä, ettei kukaan voi pelastua teoilla, jos EI USKO JEESUKSEEN. Jos on uskoa Jeesukseen, niin ei voi pelastua, jos ei ole lain tekoja, koska Jeesus vaati lain noudattamista.


      • jaakobbia

        Pelastusta ei voi perustaa teoille, vaan uskolle. Mutta ei ole uskoa, jos ei ole uskon mukaisia tekoja. Sen tähden ilman tekoja ei voi pelastua, koska ei ole osoittanut uskoaan.

        Jaak 2:24 Näette siis, että ihminen osoittautuu vanhurskaaksi tekojen, ei yksistään uskon perusteella. 25 Juuri tekojensa ansiosta portto Rahabkin osoittautui vanhurskaaksi, kun otti sanansaattajat luokseen ja auttoi heidät pois toista tietä. 26 Niin kuin ruumis ilman henkeä on kuollut, niin on uskokin kuollut ilman tekoja.


    • röhhh

      Voi voi. Miksi te Jaakobin vanhurskausopeilla yritätte pelastusta vastaan taistella? Ettekö lue missä puhutaan vanhurskaudesta, ja missä pelastuksesta? Miksi sotkette asioita?

      Pelastusta ei saada teoilla. Ef 2.

      • hjjk

        Paavali opetti roomalaisille pakanoille, että lain noudattaminen tekee vanhurskaaksi. Paavali sai vanhurskauden seppeleen Jumalalta, koska Paavali noudatti aina lakia uskossa Jeesukseen Kristukseen.

        Room 2:
        12 Ne, jotka ovat tehneet syntiä lakia tuntematta, myös tuhoutuvat laista riippumatta. Ne taas, jotka ovat lain tuntien tehneet syntiä, myös tuomitaan lain nojalla. 13 Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia.
        ---
        27 Ulkonaisesti ympärileikkaamaton, joka noudattaa lain käskyjä, on tuomitseva sinut, joka lain kirjaimesta ja ympärileikkauksesta huolimatta rikot lakia.

        Room 3:31 Kumoammeko me siis lain vetoamalla uskoon? Emme suinkaan, me päinvastoin vahvistamme sen mitä laki sanoo.


      • historiaaa

        Kuules "röhhh". Jaakobin kirje on osa Raamattua. Jos siinä sanotaan, ettei yksin uskon perusteella tule vanhurskaus, täytyy tehdä myös tekoja, niin se on sitten Jumalan Sanaa. Saman asian opettaa myös Paavali Room 2:12-13 jakeissa.

        Martti Luther yritti poistaa Jaakobin kirjeen Raamatusta, koska se esti hänen yksin armosta opin oikeellisuuden. Hän yritti sen takia myös poistaa Raamatusta Ilmestyskirjan ja pari muuta kirjettä. Lopulta Martti Luther osoittautui olevansa samanlainen kavaltaja, mitä on katolisen kirkon paavi. Luther kirjoitti pari hyvin juutalaisvastaista kirjaa. Luther oli armoton antisemitisti ja myös Raamatun vääristelijä. Ilmestyskirjan vääristelystä saa kadotustuomion. Sen takia Luther ei ole taivaassa vaan helvetintulessa, kuten on niin moni muukin pappi.

        Lutherin perässä moni meni ja luterilainen kirkkokin syntyi. Se muuten ei syntynyt hengellisistä syistä vaan siitä syystä, että Lutherin opit antoivat maallisille ruhtinaille oikeuden ryöstää katolisen kirkon omaisuus ja niillä ollut valta.

        Nykyään moni pappi valitsee ammatikseen luterilaisen pappeuden. Menevät teologiseen tiedekuntaan pänttäämään ulkoa Lutherin tunnustuskirjoja, jotka eivät ole syntyneet Pyhästä Hengestä. Luther oli kavaltaja, joka ei onnistunut puhdistamaan katolista kirkkoa, vaan vain siirtämään harhaoppien paikkoja.


      • niinpä----

        Sanoit: >>Pelastusta ei saada teoilla. Ef 2.<<

        Tsekkasin Ef 2:n. Ei siellä mainita mitään tästä.

        Siellä mainitaan, että Jumala on yhdistänyt juutalaiset yhdeksi ihmisryhmäksi. Paavali selitti asian niin, että ihmisryhmien yhdistämisen takia laki olisi muuttunut. Itse asiassa laki ei ole muuttunut, koska laki ennusti tämän. Lain soveltamisen kohta on muuttunut.

        Efesolaiskirjeen 2 luku ei kumoa lakia. Jos pakanat on oksastettu Israelin kansaan siitä aiheutuu pikemminkin se, että pakanoille tulee velvollisuus noudattaa lakia.


    • höppölööröö

      Älkää lainalaiset uskomattomat yrittäkö omasta holmöläisyydestä vääntää lakia uskoville.

      Matt. 7:21 Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
      7:22 Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
      7:23 Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät.'

      Raamatun mukaan ihmiset keskimäärin, paitsi se yksi Jeesus, ovat syntisiä, kelvottomia, laittomuuden tekijöitä. Uskoville todetaan: te olette kuolleet ja teidän elämänne on kätkettynä Kristuksen kanssa Jumalassa. Uskova ei siis ole röhkivä sika, joka kerskuu omilla teoilla menevänsä taivaaseen.
      Matt 7:21 voidaan tulkita mm. näin, että vain se yksi Jeesus on tehnyt taivaallisen Isän tahdon. UT:ssa esiintyy käsite, että uskovat ovat "Kristuksessa" tai "Kristukseen kastettuja".

      • Raamatun_mukaan

        Puhut puuta heinää. Paavali oli ennen lain rikkoja, mutta teki parannuksen ja tuli uskoon. Hän alkoi elää Jumalan mielen mukaan noudattaen lakia uskossa Jeesukseen Kristukseen. Paavalista tuli armon alla oleva lakia noudattava judaisti. Jeesus antoi omalla elämällään saman esimerkin. Koska Paavali noudatti lakia armon alla, Jumala katsoi Paavalin vanhurskaaksi ja antoi hänelle vanhurskauden seppeleen.

        Ap.t 25:sillä Paavali torjui syytökset ja sanoi: "Minä en ole mitään rikkonut juutalaisten lakia enkä pyhäkköä enkä keisaria vastaan".

        Ap.t 28:17 Kolmen päivän kuluttua Paavali kutsui juutalaisten johtomiehet luokseen. Kun nämä olivat saapuneet, hän sanoi: "Veljet! Minut luovutettiin Jerusalemissa roomalaisten käsiin, vaikka en ole millään tavoin rikkonut kansaamme enkä isiltä perimiämme säädöksiä vastaan.

        Room 2:12 Ne, jotka ovat tehneet syntiä lakia tuntematta, myös tuhoutuvat laista riippumatta. Ne taas, jotka ovat lain tuntien tehneet syntiä, myös tuomitaan lain nojalla. 13 Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia.

        2 Tim 4:8 Minua odottaa nyt vanhurskauden seppele, jonka Herra, oikeudenmukainen tuomari, on antava minulle tulemisensa päivänä


      • Raamatun_mukaan kirjoitti:

        Puhut puuta heinää. Paavali oli ennen lain rikkoja, mutta teki parannuksen ja tuli uskoon. Hän alkoi elää Jumalan mielen mukaan noudattaen lakia uskossa Jeesukseen Kristukseen. Paavalista tuli armon alla oleva lakia noudattava judaisti. Jeesus antoi omalla elämällään saman esimerkin. Koska Paavali noudatti lakia armon alla, Jumala katsoi Paavalin vanhurskaaksi ja antoi hänelle vanhurskauden seppeleen.

        Ap.t 25:sillä Paavali torjui syytökset ja sanoi: "Minä en ole mitään rikkonut juutalaisten lakia enkä pyhäkköä enkä keisaria vastaan".

        Ap.t 28:17 Kolmen päivän kuluttua Paavali kutsui juutalaisten johtomiehet luokseen. Kun nämä olivat saapuneet, hän sanoi: "Veljet! Minut luovutettiin Jerusalemissa roomalaisten käsiin, vaikka en ole millään tavoin rikkonut kansaamme enkä isiltä perimiämme säädöksiä vastaan.

        Room 2:12 Ne, jotka ovat tehneet syntiä lakia tuntematta, myös tuhoutuvat laista riippumatta. Ne taas, jotka ovat lain tuntien tehneet syntiä, myös tuomitaan lain nojalla. 13 Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia.

        2 Tim 4:8 Minua odottaa nyt vanhurskauden seppele, jonka Herra, oikeudenmukainen tuomari, on antava minulle tulemisensa päivänä

        Eihän Jumala puhunut mitään Paavalista vaan Paavali itse kertoi mitä hän arveli Jumalan hänestä ajattelevan jopa niin, että Paavali sanoi kerran, että hän on tästä (määrätystä) asiasta tätä mieltä ja uskoo että Jumala on samaa mieltä.


    • röhhhhhh
      • mielenkiintoinentapausko

        Oletkos sinä mailman ainut nukkuessa uskovaiseksi tullut, kerro miten se kävi?


      • Raamatun_mukaan

        Katolisten ja luterilaisten oppi perisynnistä, että kastamaton vauva joutuu kuollessaan helvettiin, on Raamatun vastainen. Raamatun mukaan kukaan ei ole vastuussa isiensä tekemistä synneistä. Daavidilla kuoli 7 päivän ikäinen ympärileikkaamaton poikavauva, joka pelastui taivaaseen. Sen kertoi Jumala Daavidille.

        1 Sam 12: 23 Miksi nyt enää paastoaisin, kun hän on kuollut? Voinko saada hänet takaisin elämään? Minä menen aikanaan hänen luokseen, mutta hän ei voi palata minun luokseni."

        Jes 7:15 Pelkkää maitoa ja hunajaa tämä lapsi saa syödä siihen asti kun hän oppii hylkäämään pahan ja valitsemaan hyvän.

        Vaikka vauva syntyy synnin alaiseksi, häntä ei rasita perisynti, koska sellaista ei ole. Häntä ei tuomita kadotukseen ennen, kuin on kasvanut riittävän vanhaksi ymmärtämään hyvä ja pahan. Ihminen kuolee vain omiin synteihinsä, joista hän saa syyllisyyden vasta tullessaan tietoiseksi hyvästä ja pahasta.


      • niinpäniiin

        Perisynti on ovela määritelmä, jolla katolinen kirkko pyrkii liittämään vauvan heti kirkon veroluetteloihin. Vauva ei peri mitään syntiä vanhemmiltaan, joten oppi perisynnistä on pelkkä harhaoppi. Vauva ei tarvitse mitään kastetta tämän takia.

        5. Moos. 24:16: Isää ei saa tuomita kuolemaan poikansa eikä poikaa isänsä rikoksesta, vaan kukin tuomittakoon vain omasta rikoksestaan.

        Hes 18:19 "Te kysytte: 'Miksi poikaa ei panna vastaamaan isänsä synneistä?' Siksi, että poika on tehnyt niin kuin oikein ja hyvin on! Hän on noudattanut kaikkia säädöksiäni, hän on ne pitänyt, ja siksi hän saa elää. 20 Mutta sen, joka tekee syntiä, on kuoltava. Ei poikaa panna vastaamaan isänsä synneistä eikä isää poikansa synneistä. Vanhurskas saa vanhurskautensa mukaan, jumalaton jumalattomuutensa mukaan.


    • PasiToivonen

      >>Ei siis yli sen mitä on kirjoitettu. Sola scriptura -prinsiippi on protestanttisen uskon tärkeimpiä kohtia.>>

      Litteä Maa -prinsiippi on protestanttisen uskon tärkeimpiä kohtia.

      tietopiste.com

      >>Pienillä lapsilla on biologinen isä, jota voi kutsua isäksi.>>

      Ei voi jos noudattaa Jeesuksen käskyä.

      • dfgd

        Jeesus kielsi käyttämästä sanaa isä arvonimenä, mutta lasten isä on heidän biologinen isänsä. Asia on päivän selvä.


    • PasiToivonen

      >>Onhan lapsella isä. Abraham oli Israelin isä, koska hän on kaikkien juutalaisten biologinen esi-isä. >>

      Ei todellakaan ole.

      • sdgs

        Kun Abrahamia kutsutaan Israelin isäksi, se tarkoittaa nimenomaan biologista esi-isää. Kun puhutaan arvonimestä isä, se yksin kuuluu Jumalalle.


    • Seuraamustensanoma

      Entäpä se piispa Riekkisen opetuslapsi ns. kirvespappi, Suokonautio, joka kastoi itse sepittämin sanoin. Riekkinen antoi luvan Tekikö piispa vakavan virkavirheen-kyllä teki.

    • PasiToivonen

      >>Kun Abrahamia kutsutaan Israelin isäksi, se tarkoittaa nimenomaan biologista esi-isää. >>

      Ei tarkoita.

      • dfgsdg

        Se on sinun katolinen mielipiteesi. Me emme ole tyhmiä, emmekä usko loitsuja.


    • PasiToivonen

      Kirje Roomalaisille, luku 4:

      11. Ja hän sai ympärileikkauksen merkin sen uskonvanhurskauden sinetiksi, joka hänellä oli ympärileikkaamatonna, että hänestä tulisi kaikkien isä, jotka ympärileikkaamattomina uskovat, niin että vanhurskaus heillekin luettaisiin;
      12. ja että hänestä tulisi myöskin ympärileikattujen isä, niiden, jotka eivät ainoastaan ole ympärileikattuja, vaan myös vaeltavat sen uskon jälkiä, mikä meidän isällämme Aabrahamilla oli jo ympärileikkaamatonna.
      13. Sillä se lupaus, että Aabraham oli perivä maailman, ei tullut hänelle eikä hänen siemenelleen lain kautta, vaan uskonvanhurskauden kautta.
      14. Sillä jos ne, jotka pitäytyvät lakiin, ovat perillisiä, niin usko on tyhjäksi tehty ja lupaus käynyt mitättömäksi.
      15. Sillä laki saa aikaan vihaa; mutta missä lakia ei ole, siellä ei ole rikkomustakaan.
      16. Sentähden se on uskosta, että se olisi armosta; että lupaus pysyisi lujana kaikelle siemenelle, ei ainoastaan sille, joka pitäytyy lakiin, vaan myös sille, jolla on Aabrahamin usko, hänen, joka on meidän kaikkien isä
      17. - niinkuin kirjoitettu on: "Monen kansan isäksi minä olen sinut asettanut" - sen Jumalan edessä, johon hän uskoi ja joka kuolleet eläviksi tekee ja kutsuu olemattomat, ikäänkuin ne olisivat.

      Tämä on kirje roomalaisille. Abraham on siis roomalaisten BIOLOGINEN isä.

      Samoin Tonga-saarten asukkaiden BIOLOGINEN isä, jos oletetaan että Tongalla on ympärileikkaamattomia uskovia.

      • dhjgjs

        Me emme ole tyhmiä. Horjumaton totuus on, ettei pappi saa käyttää arvonimeä isä, koska silloin hän väittää olevansa Jumala ja saa tekonsa mukaisen lopun.

        Roomalaiskatolinen kirkko on antikristuksen kirkko. Paavi käyttää arvonimeä Vicarius Christi, mikä tarkoittaa Kristuksen sijainen. Anti- etuliite sanassa antikristus merkitsee sijaista tai vastaan. Siispä antikristus voidaan kääntää myös sanalla Kristuksen sijainen, mikä on antikristus paavi, Vicarius Christi.

        Dan 7:Uhmaten hän puhuu Korkeinta vastaan,
        tuhoaa Korkeimman pyhiä
        ja pyrkii muuttamaan juhla-ajat ja lain.

        Sinä helluntailaisuudesta roomalaiskatoliseksi kääntynyt, neitsyt Marian rukoilija Pasi Toivonen olet syyllistynyt aikanaan Pyhä Hengen pilkkaan ja joudut samaa paikkaan antikristuksen kanssa viimeisenä päivä.


    • PasiToivonen

      >>Mikä vika on judaismissa? Jeesus, apostolit, Paavali ja pakana Timoteus olivat kaikki judaisteja. Ei Jeesus tullut sinulle opettamaan roomalaisia tapoja vaan Jumalan opettamia tapoja, joita noudattaa juutalaiset. Jos joku vaatii judaisteja lähtemään seurakunnasta pois, niin he heittävät Jeesuksen ulos.>>

      En ole kuullut että Jeesus tai Paavali olisi kivittänyt yhtäkään aviorikoksesta tuomittua naista.

    • PasiToivonen

      44. Te olette isästä perkeleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä.

      Jeesus käyttää termiä isä mutta tuskin puhuu kirjanoppineiden biologisesta isästä.

      >>Sinä helluntailaisuudesta roomalaiskatoliseksi kääntynyt, neitsyt Marian rukoilija Pasi Toivonen olet syyllistynyt aikanaan Pyhä Hengen pilkkaan ja joudut samaa paikkaan antikristuksen kanssa viimeisenä päivä.>>

      Entä sitten? Minulla on oikeus elää tässä maassa sekä oikeus sanoa mielipiteeni.

      • gfgfd

        Niin tämäkään seikka ei kumoa sitä Jeesuksen käskyä, ettei pappi saa käyttää arvonimeä isä. Roomalaiskatolinen kirkko seuraa antikristusta, joka on laittomuuden mies. Pappien arvonimeksi on sen takia valittu isä, koska se on laiton arvonimi papille. Sama juttu koskee paavia (papa).


      • Raamatun_mukaan

        Jumalan arvonimi on Isä. Jumala käyttää sitä Raamatussa ja jokaisen on kunnioitettava Isää taivaassa. Väliin ei saa tulla ketään isä nimeä käyttävää pappia. Pappien on kumarrettava Isää, joka on taivaassa. Jos joku papa eli paavi kutsuu itseään isäksi, häntä ei saa kumartaa, koska hän on laittomuuden pappi.

        Mal 1:6 Poika kunnioittaa isäänsä
        ja palvelija isäntäänsä.
        Minä olen teidän isänne,
        miksi ette kunnioita minua?
        Minä olen teidän isäntänne,
        miksi ette palvele minua?
        Tätä minä, Herra Sebaot,
        kysyn teiltä, te papit,
        jotka pidätte minua pilkkananne.


    • vauvallaonhyvin

      Mutta tunnustaahan vauva Jeesuksen Kristuksen. Vauva on hengeltään lähempänä luojaansa, kun aikuiset.

      • dfdgfgd

        Vauva ei osaa pyytää kastetta, ei tunnusta uskoaan Jeesukseen Kristukseen eikä tiedä toimituksesta mitään. Sen takia vauvan kastaminen on epäpätevä toimitus. Pappi tekee vakavaa syntiä kastaessaan vauvoja.


    • röhhh

      Ratkaisukristilliset eivät ole tietävinään, että Raamatussa puhutaan
      - ansaitsemattomasta armosta ja ei teoilla saatavasta pelastuksesta
      - perisynnistä ja ihmisen syntisyydestä muuten, esim. lain kautta synnin tunto
      - lain kautta tulee kirousta
      - kirottuja kaikki, jotka perustautuvat (pelastuksen asiassa) lain tekoihin
      - Jumala valitsi ennen luomista, ketkä pelastuvat.

      Armoa on mainittu mm. Efesolaiskirjeen luvussa 2, ja perisyntiä Roomalaiskirjeen 5. luvussa.

      Jos nämä asiat poistetaan, mitä jää jäljelle, mikä uskonto? En luulisi, että edes juutalaiset uskovat tällä tavalla. Vanhassa testamentissa ei väitetä taivaaseen pelastumista saatavan omilla teoilla, eikä edes lain teoilla. Päinvastoin VT:n viisauskirjallisuudessa puhutaan siitä, miten hurskaille voi tulla huonoa kohtaloa, tai päinvastoin jumalattomille menestyksen näköistä. Ratkaisukristillisiltä on tuntunut puuttuvan tämä viisaus kokonaan: Jumalan mielivallan ja persoonallisuuden ymmärtäminen. Sen sijaan on jäljelle jäänyt sen tuijottaminen ja hokeminen, mitä heidän mielestään ihminen näyttää voivan tehdä, heidän kuvitelmissaan.

      Toki ratkaisukristillisillä on maallisessa laissa oikeus uskoa vaikka tuulimyllyihin.

      • niinpäniiin

        Daavidin poika kuoli 7 päivän ikäisenä ja pelastui taivaaseen. Ei ollut mitään perisyntiä, joka olisi sen estänyt.

        Paavali oli armon alla oleva lakia noudattava judaisti, joka uskoi Jeesukseen Kristukseen. Vaikka Paavali noudatti kaikessa lakia, hän ei tullutkaan kirotuksi, vaan hänet laskettiin vanhurskaaksi. Koska Paavali noudatti lakia uskossa Jumalan Poikaan, Jumala katsoi Paavali vanhurskaaksi.

        Room 3:31 Kumoammeko me siis lain vetoamalla uskoon? Emme suinkaan, me päinvastoin vahvistamme sen mitä laki sanoo.

        Paavali opetti, että lakia noudattava pakana tulee tuomitsemaan lakia rikkovan juutalaisen. Siis lain noudattaminen on edellytys armolle.

        Room 2:
        12 Ne, jotka ovat tehneet syntiä lakia tuntematta, myös tuhoutuvat laista riippumatta. Ne taas, jotka ovat lain tuntien tehneet syntiä, myös tuomitaan lain nojalla. 13 Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia.
        ---
        27 Ulkonaisesti ympärileikkaamaton, joka noudattaa lain käskyjä, on tuomitseva sinut, joka lain kirjaimesta ja ympärileikkauksesta huolimatta rikot lakia.


      • niinpäniiin

        Perisynti on ovela määritelmä, jolla katolinen kirkko pyrkii liittämään vauvan heti kirkon veroluetteloihin. Vauva ei peri mitään syntiä vanhemmiltaan, joten oppi perisynnistä on pelkkä harhaoppi. Vauva ei tarvitse mitään kastetta tämän takia.

        5. Moos. 24:16: Isää ei saa tuomita kuolemaan poikansa eikä poikaa isänsä rikoksesta, vaan kukin tuomittakoon vain omasta rikoksestaan.

        Hes 18:19 "Te kysytte: 'Miksi poikaa ei panna vastaamaan isänsä synneistä?' Siksi, että poika on tehnyt niin kuin oikein ja hyvin on! Hän on noudattanut kaikkia säädöksiäni, hän on ne pitänyt, ja siksi hän saa elää. 20 Mutta sen, joka tekee syntiä, on kuoltava. Ei poikaa panna vastaamaan isänsä synneistä eikä isää poikansa synneistä. Vanhurskas saa vanhurskautensa mukaan, jumalaton jumalattomuutensa mukaan.


    • röhhh

      Ratkaisukristilliset eivät ole tietävinään, että
      - luterilaisuus ja ratkaisukristillisyys ovat eri uskonto, jälkimmäinen antikristillistä
      - Jumala on se, joka herättää kuolleita, eikä ihminen itse omilla teoillaan
      - uusi luomus ja "vanha Aatami" (liha) ovat eri asioita Raamatussa
      - mikään liha ei tule vanhurskaaksi lain teoista
      - liha ja veri ei peri taivasten valtakuntaa.

      Raamattu ei väitä Daavidin pojan menneen taivaaseen 7 päivän ikäisenä.
      https://www.koivuniemi.com/raamattu/?tila=pikahaku&kokoluku=1&hakuehto=2sa 12
      Ei myöskään väitä, että olisi väärin kastaa lapsia. Jeesuksen kastekäsky tuli sen jälkeen, kun Johannes Kastaja oli jo toimintansa lopettanut.

      • ghjgj

        Daavid oli Jumalan profeetta, joka sai tietää pääsevänsä taivaaseen. Raamattu kertoo, että Daavid tulee näkemään myöhemmin poikansa taivaassa, kun Daavid pääsi taivaaseen. Tämä jae kertoo sen, ettei perisyntiä ole olemassa ja pieni 7 päivän ikäinen poikavauva pääsi taivaaseen.

        2 Sam 12:23 Miksi nyt enää paastoaisin, kun hän on kuollut? Voinko saada hänet takaisin elämään? Minä menen aikanaan hänen luokseen, mutta hän ei voi palata minun luokseni."

        Armon alla uskotaan Jeesukseen Kristukseen ja noudatetaan lakia. Paavali oli lakia noudattava judaisti, joka ei saanut lain noudattamisen ja lain opettamisen takia mitään kirouksia vaan vanhurskauden seppeleen.

        Ap.t 25:8 sillä Paavali torjui syytökset ja sanoi: "Minä en ole mitään rikkonut juutalaisten lakia enkä pyhäkköä enkä keisaria vastaan."

        Ap.t 28:17. Kolmen päivän kuluttua Paavali kutsui kokoon juutalaisten ensimmäiset. Ja kun he olivat kokoontuneet, sanoi hän heille: "Miehet, veljet! Vaikka en ole mitään tehnyt kansaamme tai isiemme tapoja vastaan,

        Room 2:13 Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia.

        2 Tim 4: 8 Minua odottaa nyt vanhurskauden seppele, jonka Herra, oikeudenmukainen tuomari, on antava minulle tulemisensa päivänä,

        Sinä röhkivä röhhh sika, tässä on tuomio sinulle.

        Mt 5: 19 Sitä, joka jättää laista pois yhdenkin käskyn, vaikkapa kaikkein vähäisimmän, ja siten opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa vähäisimmäksi. Mutta sitä, joka noudattaa lakia ja niin opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa suureksi. 20 Minä sanon teille: ellette te noudata Jumalan tahtoa paljon paremmin kuin lainopettajat ja fariseukset, te ette pääse taivasten valtakuntaan.

        Hepr 10:28 Jos joku kieltää Mooseksen lain, hänet tuomitaan säälittä kuolemaan; siihen riittää kahden tai kolmen todistajan sana.

        Room 2:27 Ulkonaisesti ympärileikkaamaton, joka noudattaa lain käskyjä, on tuomitseva sinut, joka lain kirjaimesta ja ympärileikkauksesta huolimatta rikot lakia.


    • röhhh

      >> Daavid oli Jumalan profeetta, joka sai tietää pääsevänsä taivaaseen. Raamattu kertoo, että Daavid tulee näkemään myöhemmin poikansa taivaassa, kun Daavid pääsi taivaaseen. Tämä jae kertoo sen, ettei perisyntiä ole olemassa ja pieni 7 päivän ikäinen poikavauva pääsi taivaaseen. <<

      Ei siinä puhuta taivaaseen menemisestä mitään. Sinun opetuksesi ovat surkeaa valehtelua ja luikertelua. Kuin saatana yrittäisi opettaa uskovia.

      • ghjgj

        Olet tökerö Raamatun vääristelijä.

        On vain kaksi vaihtoehtoa, minne poika olisi voinut mennä helvetti tai taivas. On päivän selvää, että jae kertoo sen, että poika-vauva pääsi taivaaseen. Daavid tiesi pääsevänsä aikanaan poikansa luokse taivaaseen, mutta poika ei pääse takaisin maan päälle. Daavid ei mennyt helvettiin vaan taivaaseen, missä hänen poikavauvansa oli. Jumala ei tuomitse kastamattomia vauvoja helvettiin.

        Olet täys sika väittäessäsi sitä, että perisynti vie kastamattoman vauvan helvettiin. Ei ole olemassa perisyntiä, joka veisi vauvat helvettiin.

        Katsotaan lisää sinulle röhhh, röhkivä sika, mitä tarkoittaa, kun Jumalan Sana on antanut sinulle TUOMION, mitä tapahtuu törkeitä valheita levittävälle sialle.

        Mk 5: 6 Kun hän nyt kaukaa näki Jeesuksen, hän tuli juosten paikalle, heittäytyi maahan hänen eteensä 7 ja huusi kovalla äänellä: "Mitä sinä minusta tahdot, Jeesus, Korkeimman Jumalan poika? Jumalan tähden, älä kiduta minua!" 8 Jeesus näet oli jo käskemässä saastaista henkeä lähtemään miehestä. 9 "Mikä sinun nimesi on?" Jeesus kysyi, ja sai vastauksen: "Legioona, sillä meitä on monta." 10 Henget pyysivät ja rukoilivat, ettei Jeesus ajaisi niitä pois siltä seudulta.

        11 Lähistöllä oli vuoren rinteellä suuri sikalauma laitumella. 12 Pahat henget pyysivät Jeesukselta: "Päästä meidät sikalaumaan, anna meidän mennä sikoihin." 13 Hän antoi niille luvan. Silloin saastaiset henget lähtivät miehestä ja menivät sikoihin, ja lauma syöksyi jyrkännettä alas järveen. Sikoja oli noin kaksituhatta, ja ne hukkuivat kaikki. 14 Sikopaimenet lähtivät pakoon ja kertoivat kaikesta tästä kaupungissa ja kylissä.

        Jes 66:15 Katso, Herra saapuu tulenlieskassa, hänen vaununsa ovat kuin pyörretuuli.
        Hänen vihansa purkautuu tulenhehkuna, hänen jyrinänsä liekkeinä.
        16 Niin Herra toteuttaa oikeutensa tulella, hänen miekkansa lyö ihmissukua,
        ja monet kaatuvat sen lävistäminä:
        17 nuo, jotka puhdistautuvat ja valmistautuvat palvontatarhojen menoihin johtajansa ympärillä, nuo, jotka syövät kaikkea iljettävää, sian lihaa, rottia -- minä tunnen heidän tekonsa ja ajatuksensa, ja he kaikki saavat loppunsa, sanoo Herra..

        24 Ja kun he lähtevät ulos, he näkevät niiden ruumiit, jotka ovat minusta luopuneet.
        Mato, joka niitä kalvaa, ei kuole, liekki, joka niitä nuolee, ei sammu.


    • röhhh

      Ratkaisukristillinen ei ole tietävinään, että taivaaseen ei mennä omilla ratkaisuilla. Tuonelaan päätyminen on eri asia. Jumala herättää kuolleita. Sellaista nimitetään Raamatussa ylösnousemukseksi. Tästäkö asiasta ratkaisukristillinen ei tiedä yhtään mitään? Mikä siis on uskonto, joka jäi jäljelle, kun kristinuskon keskeisiä opinkappaleita vastustettiin? Pelkkä ratkaisukristillisten sikamainen röhkiminen, että mennään omilla teoilla taivaaseen?

      • niinpäniiin

        Omilla teoilla ei mennä taivaaseen, mutta lain rikkomisella mennään helvettiin. Ilman uskoa ei kukaan pelastu, mutta ilman uskon mukaisia tekoja ei ole myöskään uskoa.

        Turhaan filosofoit ja jaarittelet omia juttujasi.

        Jaakob 2-24-26:
        Näette siis, että ihminen osoittautuu vanhurskaaksi tekojen, ei yksistään uskon perusteella. Juuri tekojensa ansiosta portto Rahabkin osoittautui vanhurskaaksi, kun otti sanansaattajat luokseen ja auttoi heidät pois toista tietä. Niin kuin ruumis ilman henkeä on kuollut, niin on uskokin kuollut ilman tekoja.


    • röhhh

      Tämä ratkaisukristillinen elää kuvitelmissa, kuten keskimääräinen uskomaton tekee. Mutta ratkaisukristillinen kuvittelee olevansa uskova.

      Ratkaisukristillisiä on monenlaisia. Heitä on adventisteissa, joista monet tietävät jotain tuonelastakin. Että kuolema ei ole suoraan taivaaseen menemistä, eikä suoraan helvettiin menemistä. Ratkaisukristillisiä on ollut monenlaisia: mm. helluntailaisia ja vapaakirkkolaisia. Jopa luterilaisen kirkon sisällä on ollut herätysliikkeitä, joista on tehty tutkimusta, montako prosenttia näiden jäsenistä on ratkaisuntekijöitä.

      Keskustelussa tuli esille, kuka se keskustelun sika oli. Kun esitti valheen Daavidin 7 päivän pojasta, niin ei perustellut sitä millään sitaatilla alun perin. Eiköhän kyse ollut tietoisesta valehtelusta, ei virheestä. Tuo Raamatun kohta ei väitä pojan menneen taivaaseen. Sellainen "menemisellä" uhoaminen on muutenkin sikamaista röhkimistä, jolla kerskutaan Jumalan hallintoa ja tuomariroolia vastaan.

      Ratkaisukristillinen ei välttämättä ota opikseen mistään nuhteesta eikä selityksestä. Sen takia en ole sellaiseen kovin paljon tässä keskustelussa panostanut. Opikseen ottamisen asemesta ratkaisukristillinen saattaa hyökätä nuhtelijan kimppuun - valheilla.

      Ratkaisukristillisyys tekee ihmisestä pahimmillaan paatuneen sian, joka on täysin itsekritiikitön, riehuu mielipuolisella tavalla muiden kimpussa, tuomaroi valheellisesti muita, ja on olevinaan jonkinlainen yli-ihminen, joka luulee saavansa tahtonsa läpi kaikessa. Kuin se tahto olisi Jumalan yläpuolella. Ratkaisukristillisyys siis pahimmillaan tekee ihmisestä kuin luonnehäiriöisen narsistin, mutta ei mielestäni ole kyse hulluudesta sinällään, vaan tappelusta todellisuutta vastaan. Tosiasioita vastaan.

      Teidän ratkaisukristillisten "tuomioilla" ei ole mitään merkitystä eikä vaikutusta minun elämääni, koska te olette täysin uskomattomia minun luokitusteni mukaan. En pidä teitä kristittyinä ollenkaan. Ja toiseksi, en ole tässä keskustelussa tuonut esille mitään omaa uskontunnustusta. Joten varsin mielipuolista olisi hyökkäillä tuomitsemaan minua uskomuksista tai käsityksistä, joita en tuonut esille, eikä kysytty. Mutta mihin vertaisin ratkaisukristillisyyttä? Sianpaskasta on jotain hyötyä, jos sillä saadaan lannoitettua jotain. Mutta en tiedä, olisiko ratkaisukristillisistä tai heidän opeistaan mitään tällaisia hyötyjä.

      Kolmanneksi. Lukijalle tuli väärinkäsitys. En minä röhhh-nimimerkkiä käyttänyt siitä syystä, että itse olisin sika, tai röhkimässä erityisen paljon. Vaan siitä syystä, että teille pitää puhua kieltä, jota ymmärrätte: röhhh!

      • fghfhf

        Sinä jauhat samaa eksytystä koko ajan. Raamatun jakeesta on pääteltävissä yksiselitteisesti, että Daavidin 7 päivää vanha poikavauva pääsi taivaaseen kuoltuaan. Se on täysin selvä asia. Tämä poikalapsi ei ole helvetissä, vaan isänsä luona taivaassa.


      • niinpäniiin

        Kirjoitit: >>Kolmanneksi. Lukijalle tuli väärinkäsitys. En minä röhhh-nimimerkkiä käyttänyt siitä syystä, että itse olisin sika, tai röhkimässä erityisen paljon. Vaan siitä syystä, että teille pitää puhua kieltä, jota ymmärrätte: röhhh! <<

        Kirjoituksesi tyyli ja sisältö osoittaa, että sinä röhhh olet sika.

        Mt 7:6: "Älkää antako koirille sitä, mikä on pyhää, älkääkä heittäkö helmiänne sikojen eteen, etteivät ne tallaa niitä jalkoihinsa ja käy teidän kimppuunne ja raatele teitä.


    • röhhh

      Keskustelussa on päivänselvää, että ratkaisukristillinen inttäjä valehtelee Raamatun jakeeseen sellaista tekstiä, mitä siinä kohdassa EI OLE. Ja esittää Raamatusta puuttuvan sellaisia, joita siellä ilmiselvästi, kiistattomasti on (armo, perisynti, jne).

      Tässä esimerkki ylempää:

      >> Daavid oli Jumalan profeetta, joka sai tietää pääsevänsä taivaaseen. Raamattu kertoo, että Daavid tulee näkemään myöhemmin poikansa taivaassa, kun Daavid pääsi taivaaseen. Tämä jae kertoo sen, ettei perisyntiä ole olemassa ja pieni 7 päivän ikäinen poikavauva pääsi taivaaseen.

      2 Sam 12:23 Miksi nyt enää paastoaisin, kun hän on kuollut? Voinko saada hänet takaisin elämään? Minä menen aikanaan hänen luokseen, mutta hän ei voi palata minun luokseni." <<

      Nyt on ilmiselvää, ettei tuossa Raamatun kohdassa ole väittämiäsi asioita - taivaaseen menemistä, eikä perisynnin kieltämistä. Ei tämä ole mikään huutoäänestys, jossa sinä voisit räyhäämällä muuttaa Raamatun tekstit erilaisiksi. Nyt kuka hyvänsä voi lukea, mitä se kohta oikeasti sanoo, ja todeta sinut valehtelijaksi. Näin yksinkertaista tämä on.

      Jos sinulla on vaikeuksia pitää erossa omat kuvitelmasi teksteistä, joita luet, niin itselläsi on johtopäätösten tekemisen aika. Oliko sinun omia opetuksiasi tämäkin:

      >> Ei siis yli sen mitä on kirjoitettu. Sola scriptura -prinsiippi on protestanttisen uskon tärkeimpiä kohtia. <<

      Oletko Mauno Mattila? Vai kuka?

      • niinpäniiin

        Raamattu kertoo selvästi, että Daavid tulee oman kuolemansa jälkeen näkemään seitsemäntenä päivänään kuolleen poikavauvan. Tämä kohtaaminen ei tapahtunut helvetissä, vaan taivaassa. On näytetty toteen, että kyseinen jae ilmoittaa sen, että vauva pelastui taivaaseen.

        Perisynti on Raamatun vastainen harhaoppi, koska Raamatussa ilmoitetaan, ettei lapsia tuomita isien syntien tähden. Lapset voivat joutua kärsimään isien synneistä, koska asuvat samassa perheessä, mutta viimeisellä tuomiolla ketään ei tuomita isien syntien mukaan.


      • niinpäniiin

        Perisynti on ovela määritelmä, jolla katolinen kirkko pyrkii liittämään vauvan heti kirkon veroluetteloihin. Vauva ei peri mitään syntiä vanhemmiltaan, joten oppi perisynnistä on pelkkä harhaoppi. Vauva ei tarvitse mitään kastetta tämän takia.

        5. Moos. 24:16: Isää ei saa tuomita kuolemaan poikansa eikä poikaa isänsä rikoksesta, vaan kukin tuomittakoon vain omasta rikoksestaan.

        Hes 18: 2 "Mikä teidän on, israelilaiset? Teidän maassanne hoetaan sananpartta: -- Isät söivät raakoja rypäleitä, lasten hampaita vihloo. 3 "Niin totta kuin elän, sanoo Herra Jumala, tätä sananpartta ei yhdenkään israelilaisen enää pidä lausua. 4 Kaikki ihmiset, niin isät kuin pojat, ovat minun vallassani, minun määrättävissäni, ja kuolema on vain sen osana, joka on syntiä tehnyt...

        19 "Te kysytte: 'Miksi poikaa ei panna vastaamaan isänsä synneistä?' Siksi, että poika on tehnyt niin kuin oikein ja hyvin on! Hän on noudattanut kaikkia säädöksiäni, hän on ne pitänyt, ja siksi hän saa elää. 20 Mutta sen, joka tekee syntiä, on kuoltava. Ei poikaa panna vastaamaan isänsä synneistä eikä isää poikansa synneistä. Vanhurskas saa vanhurskautensa mukaan, jumalaton jumalattomuutensa mukaan.


    • PasiToivonen
    • Syö_perse

      Raamatussa puhutaankin, ei suinkaan uimisesta, vaan vetenpäällä kävelystä. ;)

      Noh. Uuiminen on kuitenkin se realistinen tapa liikkua vedessä ilman vesillä kulkevaa alusta.

      Vauvauinti on ihan kiva harrastus sekä lapselle, että vanhemmille.
      Kastelkaa vaan vauvojanne.

    • G75

      Tämä keskustelun avaaja on todennäköisesti sama kuin on aiemmin riehunut mm. helluntailaisuuden palstalla varoittelemassa Paavolasta, Mattilasta ja milloin mistäkin muka harhaopista. Sekä on esittänyt lakia joksikin Jumalan kaltaiseksi pelastustekijäksi. Ja langetellut ihmisille tuomioita muka "Pyhän hengen pilkasta". Milloinka tämä öykkäri alkaa itse noudattaa seuraavia kohtia:

      Tiituksen kirje:
      ....3:9 Mutta vältä mielettömiä riitakysymyksiä ja sukuluetteloita ja kinastelua ja kiistoja laista, sillä ne ovat hyödyttömiä ja turhia.

      Matteuksen evankeliumi:
      7:1 "Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi;

      Luukkaan evankeliumi:
      6:37 Älkääkä tuomitko, niin ei teitäkään tuomita; älkää kadotustuomiota lausuko, niin ei teillekään kadotustuomiota lausuta. Antakaa anteeksi, niin teillekin anteeksi annetaan.

      Johanneksen evankeliumi:
      7:24 Älkää tuomitko näön mukaan, vaan tuomitkaa oikea tuomio."

      • Raamatusta---

        Taidan tietää tämän tyypin, josta sanoit: "Sekä on esittänyt lakia joksikin Jumalan kaltaiseksi pelastustekijäksi."

        Olen aika tarkka mitä itse kirjoitan ja minä ole aina sen puolella, josta kirjoitetaan väärin. En ole huomannut, että hän olisi sanonut lakia pelastustekijäksi.

        Sinulla on se synti, että vähän vääristelet toisen sanomisia, jotta hän joutuisi huonoon valoon. Jos hän on siteerannut Raamatusta jakeita, joissa vaaditaan lain noudattamista, niin sinun mielestä se on sitten opettamista lain olevan pelastustekijä. Tämä on niin tyypillistä antinomismia ja sanojen vääristelyä.

        Otetaan pari jaetta Raamatusta, mitä hän on siteerannut. Kun minä siteeraan samoja jakeita, niin opetanko minä, että laki on pelastustekijä? Olenko minä toraisti? Minä en voi olla toraisti, koska siteeraan Uuden testamentin kirjettä roomalaisille.

        Room 2:12,13, 27: "Ne, jotka ovat tehneet syntiä lakia tuntematta, myös tuhoutuvat laista riippumatta. Ne taas, jotka ovat lain tuntien tehneet syntiä, myös tuomitaan lain nojalla. Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia... Ulkonaisesti ympärileikkaamaton, joka noudattaa lain käskyjä, on tuomitseva sinut, joka lain kirjaimesta ja ympärileikkauksesta huolimatta rikot lakia. "

        Room 6:15,16: "Miten siis on? Saammeko tehdä syntiä, koska emme elä lain vaan armon alaisina? Emme toki! Tehän tiedätte, että jos antaudutte orjina tottelemaan jotakuta, olette juuri sen orjia, jota tottelette. Te joko palvelette syntiä, mikä johtaa kuolemantuomioon, tai olette kuuliaisia Jumalalle, mikä johtaa vapauttavaan tuomioon."

        1 Joh 3:4: "Jokainen, joka tekee syntiä, syyllistyy laittomuuteen, sillä synti merkitsee Jumalan lain rikkomista. "

        G75, sinä myös kirjoitit: "Ja langetellut ihmisille tuomioita muka "Pyhän hengen pilkasta". Milloinka tämä öykkäri alkaa itse noudattaa seuraavia kohtia... Matteuksen evankeliumi: 7:1 "Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi;"

        Tämä on tyypillistä opetusta korvasyyhyyn. Jos joku on todennut, että on tehty Pyhä Hengen pilkkaa, niin otetaan Raamatusta jae, joka soveltuisi sitä vastaan, vaikka se ei sovellu sitä vastaan. Tämä Matt. 7:1 kieltää tuomitsemasta omalla päätöksellä. Jeesuksen apostolit tuomitsivat Pyhän Hengen johdatuksessa toisia kadotukseen. Se ei tarkoittanut sitä, että se olisi ollut väärin. Apostolit pelastuivat taivaaseen ja heidän tuomitsevat joutuivat kadotukseen. Mistä johtuu, että apostolien tuomiot olivat päteviä? Sen takia, koska Jeesus antoi heille tehtävän myös tuomita. Tämä tarkoitta myös sitä, ettei synninpäästökään ole koskaan pätevä ilman Pyhän Hengen ohjausta. Miksi vihitty pappi luulee, että hänelle on valta antaa syntejä anteeksi? Ei ole jos, ei ole Pyhä Henki sellaista pyydä hänen tekemään.

        Joh 20:21-23: "Jeesus sanoi uudelleen: "Rauha teille! Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minä teidät." Sanottuaan tämän hän puhalsi heitä kohti ja sanoi: "Ottakaa Pyhä Henki. Jolle te annatte synnit anteeksi, hänelle ne ovat anteeksi annetut. Jolta te kiellätte anteeksiannon, hän ei saa syntejään anteeksi."


      • niinpäniiin

        Luther ei ollut lakia vastaan. Hän jopa kirjoitti, että vanhurskaus ei ole kiinni lain tuntemisesta vaan lain noudattamisesta. Lutherin kirjoitukset olivat silloin tällöin ristiriitaisia keskenään, mikä johtui siitä, ette luterilaisuus ei perustu Jumalan antamaan evankeliumiin, vaan on ihmisoppi. Lakia vastaan oli Lutherin oppilas Johan Agricola, joka opetti, ettei lakia tarvita uskonnon harjoittamisessa olenkaan. Luther oli tätä oppia vastaan, mutta Agricolan ajatukset ovat vallan evankelisluterilaisessa kirkossa. Kirkko on muuttunut niin paljon, että sen nimi pitäisi vaihtaa evankelisagricolalaiseksi kirkoksi.


    • Raamatusta---

      Vauvojen kastamista puolustetaan opilla perisynnistä, jonka mukaan vauva saa perintönä syntivelan esivanhemmiltaan. Vauvan pelastaisi kaste. Kastamaton vauva joutuisi helvettiin. Tämä on Raamatun vastainen oppi. Perisyntiä perustelaan mm. seuraavilla jakeilla, joiden alkuperäinen merkitys on otettu irti asiayhteydestä.

      2. Moos. 34:7 Hän on armollinen tuhansille ja antaa anteeksi pahat teot, rikkomukset ja synnit, mutta ei jätä syyllistä rankaisematta. Lapset ja lasten lapset aina kolmanteen ja neljänteen polveen saakka hän panee vastaamaan isiensä pahoista teoista."

      Ps. 51:5 (51:7) Katso, minä olen synnissä syntynyt, ja äitini on minut synnissä siittänyt.

      Raamatussa on myös muutakin. Raamattu mainitsee, ettei vauva saa tuomiota vanhempien synneistä. Miksi on näin?

      5. Moos. 24:16: "Isää ei saa tuomita kuolemaan poikansa eikä poikaa isänsä rikoksesta, vaan kukin tuomittakoon vain omasta rikoksestaan. "

      Jeremia 31:29-30: "Näinä päivinä ei enää sanota: "Isät söivät raakoja rypäleitä, lasten hampaat vihloo." "Jokainen kuolee näet oman syntinsä tähden, ja joka syö raakoja rypäleitä, sen omia hampaita vihloo."

      Hesekiel 18:1-4: "Minulle tuli tämä Herran sana: Mikä teidän on, israelilaiset ? Teidän maassanne hoetaan sananpartta: - Isät söivät raakoja rypäleitä, lasten hampaita vihloo. Niin totta kuin elän, sanoo Herra Jumala, tätä sananpartta ei yhdenkään israelilaisen enää pidä lausua. Kaikki ihmiset, niin isät kuin pojat, ovat minun vallassani, minun määrättävissäni, ja kuolema vain sen osana, joka on syntiä tehnyt."

      Hes. 18:20-21: "Mutta sen, joka tekee syntiä, on kuoltava. Ei poikaa panna vastaamaan isänsä synneistä eikä isää poikansa synneistä. Vanhurskas saa vanhurskautensa mukaan, jumalaton jumalattomuutensa mukaan."

      Kun Raamattua tutkitaan, tulee ottaa huomioon kaikki jakeet. Raamattu opettaa, että lapset joutuvat kärsimään isiensä synneistä. Jos isä on murhaaja ja joutuu vankilaa, siitä kärsii koko suku. Raamattu kuitenkin nimenomaan sanoo, ettei lasta laiteta vastuuseen isien synneistä. Lapsi kuitenkin syntyy synnin alaiseksi, koska kasvaessaan aikuiseksi, hän ei pysty olemaan rikkomatta lakia, koska ihminen on erehtyväinen. Jokainen meistä tarvitsee Jeesusta.

      Pieni vauva ei kuitenkaan tee syntiä, koska ei ymmärrä mitään. Vauvalla ei ole syntivelkaa. Jos vauva kuolee esim. 7 päivän ikäisenä, vauva pelastuu aina taivaaseen, kuten pelastui Daavidin poika, vaikka häntä ei oltu ehditty edes ympärileikkaamaan. Jumala kertoi Daavidille, että hän pääsee poikansa luokse aikanaan, kun Daavid tulee taivaaseen.

      2 Sam 12:23 Miksi nyt enää paastoaisin, kun hän on kuollut? Voinko saada hänet takaisin elämään? Minä menen aikanaan hänen luokseen, mutta hän ei voi palata minun luokseni."

      Kysymys siitä, milloin tulee kastaa on Apostolien tekojen kirjan 8.-luvussa. Jumala on kieltänyt kastamasta ketään, joka ei tunnusta Jeesusta Kristusta Jumalan Pojaksi. Vauvat eivät tätä tee. Pienet lapset eivät tästä mitään ymmärrä. Raamattu kieltää kastamasta vauvaa, eikä se edes ole tarpeen.

      Ap.t 8:36-38: "Matkan jatkuessa he tulivat paikkaan, jossa oli vettä. Silloin hoviherra sanoi: "Tässä on vettä. Estääkö mikään kastamasta minua?" Filippos sanoi hänelle: "Jos koko sydämestäsi uskot, se on mahdollista." Hoviherra vastasi: "Minä uskon, että Jeesus Kristus on Jumalan Poika." Hän käski pysäyttää vaunut, ja he molemmat, Filippos ja hoviherra, astuivat veteen, ja Filippos kastoi hänet. "

      Kastamisen tarkoitus on se, että uskoon tullut tunnustaa itse syntinsä ja pyytää kastetta Herran Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta saisi syntivelkansa pois. Vauvakasteessa ei toteudu upotuskasteen alkuperäinen tarkoitus.

      Ap.t 2:38: "Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan. "

    • luterilaisenaollut

      Raamatussa ei opeteta ei-uskovien kastamista, mitä ymmärtämättömät vauvat ovat, vaan uskovien kastamista. Jeesus sanoi, joka uskoo ja sen jälkeen kastetaan, pelastuu. Ensin evankeliumi, sitten vasta kaste.

      Ap.t 2:40 Pietari jatkoi vielä puhettaan. Hän vetosi heihin ja kehotti: "Antakaa pelastaa itsenne, ettette hukkuisi tämän kieroutuneen sukupolven mukana." 41 Ne, jotka ottivat hänen sanomansa vastaan, kastettiin, ja uskovien joukkoon tuli sinä päivänä lisää noin kolmetuhatta henkeä.

      Olen luterilaisen rippikoulun käynyt, mutta menin kasteelle, vaikka pappi yritti estellä. Minä uskon Jumalan Sanaan, mutta en usko pappia, jos hän puhuu palturia, kuten monesti puhuu.

    • röhhhhh

      >> Ap.t 8:36-38: "Matkan jatkuessa he tulivat paikkaan, jossa oli vettä. Silloin hoviherra sanoi: "Tässä on vettä. Estääkö mikään kastamasta minua?" Filippos sanoi hänelle: "Jos koko sydämestäsi uskot, se on mahdollista." Hoviherra vastasi: "Minä uskon, että Jeesus Kristus on Jumalan Poika." Hän käski pysäyttää vaunut, ja he molemmat, Filippos ja hoviherra, astuivat veteen, ja Filippos kastoi hänet. " <<

      Jos tuo nyt ylipäätään on varmasti sitä, mitä Raamatun kohta alun perin alkutekstissä sanoo, niin eihän siellä mitään kastamista kielletä. Asia on vähän samantapainen, kuin jos lapsi kysyisi kaupassa äidiltään, saanko ostaa karkkia (omilla rahoilla), ja äiti jos vastaa, että saat (jos sinulla on rahaa), niin eihän tässä mitään kielletty. Päinvastoin.

      Apt 8 ei sano, että ei saa kastaa, jos ei uskota ensin. Sama Markuksen evankeliumin lopulla. Joka on kerran kastettu ja kerran uskonut (aoristissa), pelastuu. Ei sitä mikään pellehermanni voi mitätöidä tekaistuilla syytöksillä muka "Pyhän hengen pilkasta".

      Mutta miksi uudestikastaja vääntäisi kasteesta lakia, jonka kautta, suorituksilla, kuvittelee pelastuttavan? Eikö ole ristiriidassa itsensä kanssa, jos samaan aikaan opettaa lasten olevan vailla perisyntiä, ja vailla tarvetta kastaa, ja kuitenkin sitten itse yrittää vääntää kasteesta lakia, jolla väittää pelastuttavan?

      Apt 2 ei lupaa vanhassa käännöksessä Pyhää henkeä niille, jotka kasteella käyvät, vaan lupailee Pyhän hengen lahjaa. Sitten maailmassa on näitä lainalaisia kielilläpuhujia, jotka ovat täysin pihalla kristinuskosta, mutta luulevat olevansa kristittyjä silti. Koska ovat suorittaneet jotain.

      • Raamatun-mukaan

        Olet aikamoinen vääristelijä. Kuka on väittänyt, että kaste pelastaa tai ympärileikkaus pelastaa? Ei kukaan!

        Mutta se on totta, että jos et itse pyydä kastetta, sinua ei ole kastettu ollenkaan, joka Jeesuksen sanojen mukaan ei täytä niitä vaatimuksia, mitä on pelastumiseen, eli kuule ensin evankeliumi, usko se ja lopuksi mene kasteelle.

        Raamattu todellakin kieltää kastamasta vauvoja. Jos Filippukselle oli esteensä kasteen antamiseen se, ettei kastettava tunnusta uskoaan Jumalan Poikaan, niin tottakai se estää kastamasta vauvan, koska vauva ei tunnusta uskoaan, ei syntejään, ei itse pyydä kastetta jne.

        Luterilaisen ja katolisen kirkon vauvakaste on tyhjä toimitus. Sillä ei ole mitään vaikutuksia vauvan pelastumiseen, mutta on haitaksi kastajalle, joka rikkoo Jumalan käskyä vastaan, miten tulee kastaa ja ottaa kaste.


    • röhhh

      Apt 8 ei kiellä kastamasta. Se on fakta, eikä mitään vääristelyä. - Itse sinä olet ollut vääristelemässä, etkä ole suostunut lopettamaan syytöstesi heittelyä, vaikka pelisi on menetetty kauan sitten.

      Jos joku yrittää suorituksilla pelastua, on velvollinen täyttämään koko lain, ja on joutunut lain kiroukseen. Tätä selostaa Galatalaiskirje. Jos sinä lain kerskumisella yrität tienata taivaspaikan, todistat vain olevasi synnintekijä, tuon kirjeen mukaan. Tämä juuri on ratkaisukristillisten ongelma. Vimmatusti kun yritätte todistaa olevanne uskovia, sitten uskoville paistaa ja loistaa teidän tekopyhyytenne ja uskomattomuutenne erittäin kirkkaasti. Jos sinä teet kasteesta säännön, jonka kautta pelastusta tavoittelet, sitten se on sinulle lakia, suorittamista. Mutta se ei ole kaikki Raamatun laki. Lakiin kuuluu monenlaista muuta Raamatussa. Eräs luterilaispastori selitti asian lyhyesti ja ytimekkäästi: kun menevät uudestaan kasteelle, joutuvat lain alle. Tarkoitti ratkaisukristillisiä, jotka lähtevät luterilaisesta kirkosta.

      >> Olet aikamoinen vääristelijä. Kuka on väittänyt, että kaste pelastaa tai ympärileikkaus pelastaa? Ei kukaan! <<

      Aikamoinen pelle sinä olet, jos yrität koko ihmiskunnan puolesta puhua tuolla tavalla. Todennäköistä on, että joku jossain on väittänyt kasteella pelastuttavan.

      >> vaatimuksia, mitä on pelastumiseen, eli kuule ensin evankeliumi, usko se ja lopuksi mene kasteelle. <<

      Et sinä millään suorittamisella taivaaseen pääse. Oikeat uskovat ovat lepoon päässeet omista teoistaan. Ei tarvitse kuvitella tienaavansa pelastusta. Mutta viheliäinen ratkaisuoppi johdattelee ihmisiä lain alle.

      • Raamatun-mukaan

        Jos joku ei opittuaan Raamatun ei mene upotuskasteelle, hän ei tee Jumalan vanhurskasta tahtoa. Hän ei ole silloin edes uskonut eikä edes ottanut kastetta. Silloin ei voi luulla pelastuvansa. Jumala pelastaa vain ne uskovat, jotka tekevät Jumalan tahdon.

        Mt 7:21. Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.

        Mt 3:13 Silloin Jeesus tuli Galileasta Jordanille Johanneksen kastettavaksi. 14 Johannes esteli ja sanoi: "Sinäkö tulet minun luokseni? Minunhan pitäisi saada sinulta kaste!" 15 Mutta Jeesus vastasi hänelle: "Älä nyt vastustele. Näin meidän on tehtävä, jotta täyttäisimme Jumalan vanhurskaan tahdon." Silloin Johannes suostui hänen pyyntöönsä. 16 Kun Jeesus oli kastettu, hän nousi heti vedestä.

        Mark 16: 15 Hän sanoi heille: "Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille. 16 Joka sen uskoo ja saa kasteen, on pelastuva. Joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.

        Sinä jatkat täysin järjetöntä ja valheellista väitettä, etteikö Raamatun mukaan se estä kastamista, ettei vauva pysty tunnustamaan Jeesusta Jumalan Pojaksi. Ap.t 8:36-38 nimenomaan asettaa oman suun tunnustuksen kastamisen ehdoksi. Raamattu opettaa kastamaan vain niitä, jotka uskovat ja kieltää kastamasta ne, jotka eivät usko.

        Pietarin sanojen mukaan kasteessa annetaan tunnustetut synnit anteeksi Jeesuksen Kristuksen nimessä. Kukaan ei voi saada mitään syntejä anteeksi, jos ei usko Jeesuksen olevan Jumalan Poika.

        Ap.t 2: 38 Pietari vastasi: "Kääntykää ja ottakaa itse kukin kaste Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen.


    • röhhhh

      Jos olet niin ymmärrykseltäsi pimentynyt, ettet ymmärrä selvää suomea edes Efesolaiskirjeen 2. luvusta, niin miksi sitten olet yrittänyt esiintyä opettajana muille, tai edes uskovana? Raamatussa Pyhää henkeä nimitetään viisauden hengeksi, eikä hölmöläisyydeksi.

      >> Jos joku ei opittuaan Raamatun ei mene upotuskasteelle <<

      Tuollainen jossittelu on aivan pellen touhua. Luuletko että maailmasta löytyy paljonkin ihmisiä, jotka ovat sanojesi mukaan "oppineet Raamatun"?

    • G75

      Tuomarina esiintyvän häirikön edesottamuksista muualla:
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15260031/unitaarin-toiminnan-moitittavuus

      Jeesus ei antanut ihmisille tehtävää tuomita, vaan päinvastoin, sanoi, ettei tuomittaisi:

      Matteuksen evankeliumi:
      7:1 "Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi;

      Luukkaan evankeliumi:
      6:37 Älkääkä tuomitko, niin ei teitäkään tuomita; älkää kadotustuomiota lausuko, niin ei teillekään kadotustuomiota lausuta. Antakaa anteeksi, niin teillekin anteeksi annetaan.

      Johanneksen evankeliumi:
      7:24 Älkää tuomitko näön mukaan, vaan tuomitkaa oikea tuomio."

    • Kääröt

      Tuomita vai ei?

      Tuomitkaa oikea tuomio, väitetään sanotun Raamatun käännöksessä. Ehkä paremmin käännetty olisi, arvostelkaa oikea arvostelu:
      https://www.koivuniemi.com/raamattu/?tila=pikahaku&kokoluku=1&hakuehto=joh 7
      Alkutekstiä:
      http://biblehub.com/text/john/7-24.htm

      Alkutekstin kreikassa on monia krinoo-loppuisia verbejä, joista jokin tarkoittaa kadotustuomiota, jokin arvostelua, riita-asian ratkaisua, maallista oikeudenkäyttöä tms. Kuitenkin käännöksiin nämä eri verbit on usein käännetty kuin olisi kyse vain "tuomitsemisesta". Eli käännökset ovat epätarkkoja, ja siksi Raamatun käännöksen sanoma, kokonaisuutena, saattaa vaikuttaa ristiriitaiselta monin paikoin. Ei ole käännetty tarpeeksi tarkasti.

      Tässä on lueteltu krinoo-loppuisia verbejä - näillä on eri merkityksiä: ἀνακρίνω, ἀποκρίνω, ἀνταποκρίνω (ἀνταποκρίνομαι), διακρίνω, ἐνκρίνω, ἐπικρίνω, κατακρίνω, συνκρίνω, ὑποκρίνω (ὑποκρίνομαι), συνυποκρίνω (συνυποκρίνομαι). Sivulta: http://biblehub.com/greek/2919.htm

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      74
      3310
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2862
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      24
      2699
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2638
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      21
      2524
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2355
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      210
      1823
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1767
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      37
      1640
    10. Dear mies,

      Hymyiletkö ujosti, koska näet minut? 😌
      Ikävä
      18
      1486
    Aihe