Yksinäisyys eron jälkeen

Muuttunut

Teimme eropäätöksen syksyllä ja helmikuussa muutin pois. Ex jäi entiseen kotiimme. Lapsemme on meidän silmäterämme ja hän on n.puolet viikosta molempien luona esim. su-ke tms.
Nyt lapsi menee isälleen taas sunnuntaihin saakka ja olen yksin 3pv ja en osaa lainkaan toimia.
Miten muilla? En kaipaa yö elämää, mutta en kaipaa yksinäisyyttäkään
Ystävillä on omat perheet enkä voi 24h heille elämääni purkaa muutenkaan.

9

483

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ajanpuutossulla

      Se on aluksi hankalaa mutta jos uusia harrastuksia aloitat niin ei tarvitse sitä yksin oloa viettää. Onko sinulla sinkku ystäviä ota niihin yhteyttä. Yleensä ystävä jolla on sama tilanne tavallaan että on sinkku on aikaa sinulle ja et tunne olevasi rasite jonkun jolla perhe ja muut menot. Sen vapaa ajan jonka saat lapsesta käytä se harrastuksiin ja ystäviin joilla sama tilanne. Kyllä se eronnut joka yrittää ystävänä olla perheelliselle on ikävää. Asiat ovat aivan toisin kuin eroneella. Eikä se sinun "roikkuminen sellaisen ystävän tykönä auta sinun akan käyttöä tai tuon perheellinen ystävän. Jonka pitää huolehtia lapsistaan ja perheestään. Eikä ole vapaa lähtemään sulle kaveriksi kahville tai muuta ajanvietettä viettämään tuosta noin vain . Kannattaa keskittyä sinkku kavereihin.

      • justniinsamantasoustahei

        Siiis mitäääääh? Ystävät kaivetaan sun mukaan jostain esiin aina tarpeen tullen. Toki perheellisellä on kiireet perheensä kanssa, mutta kyllä itse ainakin pyrin yhteyttä myös kavereihin jonkin verran pitämään. Tärkeää on pitää yhteyttä useampiin ystäviin tai kavereihin ettei kuormita ketään liikaa. Ei aikuisella iällä niin helposti uusia ystäviä hankita, kun monella on jo ystäväpiirinsä ja omat kuvionsa. Lisäksi suomalaiset ovat muutenkin melko sulkeutuneita ja sisäänpäin lämpiäviä. Jonkun pitäisi nyt jostain alkaa sitten hankkiin erityisesti sinkkuystäviä, no tämähän pitää erityisesti palstan hengen mukaan paikkansa, kun naisillahan ei saa olla miespuoleisia kavereita, kavereiden on hyvä olla samantasoisia eihän nyt helkkari köyhemmät ihmiset pysty edes samoja juttuja tekeen kun rikkaammat, jos siis kaverisi jää työttömäksi niin ei kande olla kaveri, ei sillä ole enää varaa ravintolassa shampanjaan, tai jos kaveri sairastuu, se voi olla aika negatiivista seuraa. Samoin eri rodut niillä on kummallisia, omia tapoja. Heippa vaan tänne.


      • justniinsamantadoistahei

        Jatkan vielä, aloittajalle vinkki: mene pikimmiten deittipalstalle, laita seuranhakuilmoitus tms. tutustu ja hanki uusi mies mahdollisimmman nopeasti niin pääset taas vanhojen ystäviesi seuraan ja tappamisiin ja tämä ei ole muuten pelkkää pilaa vaan ihan täyttä totta, valitettavasti. Ja vaikka olisit seurallinen luonne niin totuttele nyt vaan yksin olemiseen. Yksinäisyys ja yksin oleminenkin on ihan kivaa, kun vaan totut siihen ja etsit niitä pieniäkin ilon hipouja siitä. Ethän sentään ole kuolemansairas ja ajattele kaikkia sorrettuja ja nälkää näkeviä ihmisiä maailmassa. Tai tiiäkkö mitä aloittaja, miksi erosit? Moni ei eroaisi juuri näiden syiden takia.


      • 977i

        Täh? Ai ettei voi olla sinkku perheellisen ystävä ja toisinpäin? No hahhhaahaa. Itselläni on monta ystävää, jotka ovat olleet ystäviä kaiken aikaa riippumatta parisuhteista, eroista ja lapsista. Parisuhteet/liitot voi päättyä, mutta ystävät pysyy. Itselläni jopa niinkin, että ensimmäisen parisuhdemieheni kanssa erottiin 33v sitten - ja siitä lähtien olemme edelleen olleet ystäviä. Tai oli siinä reilun vuoden tauko heti eron jälkeen, kun emme tavanneet.


    • vanha-äijä

      Kyll maar sää viel löyvvät uuvve rakkauve.

    • Laskiaispullia

      Tuskin tuolta yksinäisyyden tunteelta voi täysin välttyä ainakaan alkuvaiheessa.
      Kummallista olisi jos ei tuntisi yksinäisyyttä.

      Useimmiten kavereilla on omat perheensä, heihinkään ei voi kovin paljon tukeutua. Jäljelle jää vaihtoehtoja; totutella olemaan yksin ja hankkia joku harrastus. Mikäli uutta ihmissuhdetta kaipaat, taitaa niitäkin kanavia löytyä nettimaailmasta ihan kiitettävästi.
      Yöelämääkin voi tietysti kokeilla, mutta löytääkö sieltä mitään muuta kuin yhden illan viihdykettä, se on toinen juttu. Mutta voihan sekin aina välillä piristää.

      Aika auttaa sopeutumaan niihinkin päiviin kun muksu on isällään.
      Puolen vuoden päästä on jo helpompaa.

    • Muuttunut

      Kiitos vastauksista!
      Toki ero on vasta tuore, ja varmasti jossain vaiheessa yksinoloon tottuu.
      En mene eromme syihin täällä palstoilla, enkä koe olevani valmis vielä mihinkään laastarisuhteeseen. Kauhistuttaa ajatuskin, sillä n.17v aikana ei ole ollut muita kuin ex...
      Tuo uusi harrastus voisi olla hyvä! Tuntuu vain niin oudolta esim.syödä yksin etc. Jollain tavalla väärältä!
      Huomenna uusi päivä ja suunnittelin meneväni yksin elokuviin, ensinmäistä kertaa elämässä!

      • 977i

        "Huomenna uusi päivä ja suunnittelin meneväni yksin elokuviin, ensinmäistä kertaa elämässä! "

        Hyvä! Nyt sinulla on muutenkin aikaa olla hyvä frendi itsesi kanssa. Ei ollenkaan hassumpi juttu.

        Itse totesin jo ajat sitten, että etenkin leffaan, keikoille, matkoille ym. on hyvä mennä vähintään joskus yksin. On suorastaan ihanaa, kun saa ihan itse päättää leffan, bändin, jota menee katsomaan ja matkustaa kohteeseen, jonne kumppani tai kukaan ystävä ei halua tai voi lähteä. Vanha klisee "meillä on vain yksi elämä" toimii tässäkin. Miksi pitäisi jättää tekemättä itselle mieluisia asioita siksi, kun kumppanilla/ystävillä on eri intressit?


    • Parpala

      Ite vihasin eron jälkee yksinoloa ku ruttoa, tai pelkäsin...
      Olin aika paskana ku exä ilmotti lähtevänsä ja alkuu en käsittäny miks me erottiin. Huonoa itsetuntuoa pönkitin deittisovelluksilla ja vähän aikaa ajattelin et kaikki on ok.. pakko kuitenki ne itkut on itkee ja raivot raivota, nyt on hyvä itekseen jo olla. Erosta on kaks vuotta ja suhde kesti 15 vuotta, exällä kaikki varmaan hyvin ku sillä on jo uus mies ja on kihloissa. Mulla on hyvä olla ja lasten kanssa jaksan touhuta omilla viikoilla. Vapailla viikoilla treenaan välillä ku huippu-urheilija ja oon alkanu syömää entiseen nähden todella terveellisesti. Uuteen suhteeseen ei ole kiirettä eikä kannata ottaa muilta ohjeita mitä kannattaisi tehdä, kunhan keskittyy itteensä ja ku itellä on hyvä olla ni lapsetki viihtyy.
      Tsemppiä sulle eron jälkeiseen aikaan, jossain vaiheessa oot taas onnellinen ja entistä parempi ihminen. Iteksee sä parhaitten pystyt eros läpi käymään ja ymmärrät sen paremmin, et pysty toisella ittees matkustaa vai miten se meni. Läheisyyttä välil kaipaa mut sitä saa tarvittaessa pieninä annoksina tinderistä jos sitä on vailla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe