Suomi24.fi ylläpitäjälle Kjärvellä

'Se on nyt tuossa ja pysyy' , Koetahan säilyttää nämä meidän luotamukselliset suhteemme. Tiedoksi se että kannatukseni postailustasi johtuen vaan lisääntyy.

46

810

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • totuuseipalatulessakaan1

      Sunnuntaina 18. helmikuuta Viktor Orbán piti jokavuotisen kansakunnan tilaa käsittelevän puheensa Budapestin linnassa.

      Unkarin pääministeri Viktor Orbán puhui Brysselin eliitistä, George Sorosista, siirtolaisuudesta ja V4-maista monien muiden aiheiden lomassa.

      Hänen mukaansa vaara uhkaa lännestä, ja jos asiat etenevät kuten tähän saakka, kulttuurimme, identiteettimme ja kansakuntamme tuntemassamme muodossa katoavat.

      – Länsi tuhoutuu, sillä Eurooppaa miehitetään sen edes tajuamatta sitä.

      – Tilanne on se, että vaara uhkaa meitä lännestä. Tämä vaara tulee Brysselin, Berliinin ja Pariisin poliitikkojen taholta. He haluavat, että omaksumme heidän politiikkansa – politiikan, mikä teki heistä maahanmuuttomaita ja mitkä ovat avanneet tien kristillisen kulttuurin katoamiselle ja Islamin laajenemiselle. He haluavat myös meidän ottavan vastaan siirtolaisia ja muuttuvan maaksi, jossa on sekaväestö.

      Taistelu ei kuitenkaan pääministerin mielestä ole toivotonta.

      – Meidän tulee selkeästi ja suoraan todeta, että emme näe taisteluamme toivottomana. Itse asiassa näemme sen niin, että seisomme voiton partaalla. Visegrád-ryhmän maat ovat horjumattomia. Ortodoksinen maailma seisoo yhtenäisenä, ja näyttää siltä, että Kroatia on tullut järkiinsä. Itävalta on muuttanut kurssinsa patriotismin ja kristillisyyden suuntaan. Baijerissa henkinen ja poliittinen vastarinta on vallannut alaa CSU:n johtamana.

      Sama koskee hänen mukaansa taistelua yhdysvaltalaista arvoliberaalia ja globalistia George Sorosia vastaan.

      – Ymmärrämme nyt, että Soros ei käy taistelua yksinomaan meitä, vaan myös Britanniaa, presidentti Trumpia ja Israelia vastaan. Kaikkialla aihe on sama: pakottaminen maahanmuuttoon ja sen hyväksymiseen. Mutta he eivät onnistu. Emme ole yksin, ja taistelemme yhdessä Brysselin ja YK:n esittelemää Sorosin suunnitelmaa vastaan. Ja jos meillä on tarpeeksi liittolaisia – ja me voimme saada tarpeeksi liittolaisia – olen varma, että lopulta onnistumme.

      Unkarin pääministeri Viktor Orbán julisti, että oma kansakunta on kaikkein tärkein.

      – Unkari ensin.

    • Paljonko-Suomessa

      Haittamaahanmuuton kulut Tanskassa 36 miljardia kruunua
      Jotain mätää Tanskanmaalla, sanoi Shakespeare.

      22.02.2018 21:37, 4102 lukukertaa

      Tanskan valtiovarainministeriö julkaisi tänään 22. helmikuuta laskelmat maahanmuuton kuluista.

      Ministeriön laskelmien mukaan ei-länsimaisen maahanmuuton valtiontaloudelle aiheuttamat nettokulut vuonna 2015 olivat huikeat 36 miljardia Tanskan kruunua eli lähes 5 miljardia euroa.

      Suomen valtamedian juhlistamaa rikkautta noista luvuista on vaikea löytää.

      Valtiovarainministeri Kristian Jensen pitää lukemaa hälyttävänä. Suuret nettokustannukset johtuvat siitä, että länsimaiden ulkopuolelta tulleet maahanmuuttajat ja heidän jälkeläisensä eivät työllisty kovinkaan hyvin.

      Jensen maalaa varsin synkän kuvan asiasta lehdistötiedotteessaan: Kun suuri osaa jää elämään sosiaalituella ja vastaavilla tulonsiirroilla, ovat luvut niin suuret, että näillä on suora vaikutus koulutukseen, terveydenhuoltoon, poliisien määrään ja jopa veroprosenttiin.

      Lähde: Tanskan DR/Nyheter (”Yle”) ja valtiovarainministerin lehdistötiedote

    • miksipoistetaan

      Miksi Oili Harjulan kirjoituksia poistellaan. Hän on aivan asiallisesti kirjoittanut tänne. Kuten oli ennen Nurmikumpukin asiallinen, hyvä käytökseltään jne. aivan normaali keskustelija. Ei tästä tule mitään, että sananvapaus rajoitetaan. Solvaus, rasismi ja kunnianloukkaus pitääkin poistaa, mutta miksi asialliset hyvät keskustelut?

      • Laitoin taas tekstin esille. MUTTA on kokonaan esätnyt, ei näy.

        Kuka tekisi ilmoituksen ylläpitäjästä, on häll ä varman joku joka häntä valvoo?


      • Laitoin taas tekstin esille. MUTTA on kokonaan esätnyt, ei näy.

        Kuka tekisi ilmoituksen ylläpitäjästä, on häll ä varman joku joka häntä valvoo?


      • Näkyy sittenkin mutta omituisesti käyttätyy foorumi, ja hän?


    • RasistiSeOn

      Moni on lopettanut kirjoittamisen Suomi24Kemijärvi, ylläpidon vajakki leikkii Jumalaa.

      • joutaaPoistaakkin

        Tästäkin valitetaan Kemijärvellä. Jos kirjoittelee pehmoisia ne joutaakin poistaa. Yhtään asiallista aloitusta ei poisteta.

        Ottakaa mallia Enontekiöstä he kyllä kirjoittelee pehmoisia keskimmäärin joka toinen viesti poiseteaan, eivät valittele kirjoittelevat sitä ahkerammin. Aito lappalainen kun sanoo asiat suoraan.


      • iloakaikille

        Niin mutta tämä yrittäjä ja Suomun äitinä tunnettu henkilö on kirjoittanut aivan asiallisesti ja normaalisti. Ei sellaista pidä poistaa! Sananvapaus on kaikille annettava, emmehän ole mitään vaalipaneelin pankaa siltä turpa tukkoon huutajia?


      • monipersoona.nisti
        joutaaPoistaakkin kirjoitti:

        Tästäkin valitetaan Kemijärvellä. Jos kirjoittelee pehmoisia ne joutaakin poistaa. Yhtään asiallista aloitusta ei poisteta.

        Ottakaa mallia Enontekiöstä he kyllä kirjoittelee pehmoisia keskimmäärin joka toinen viesti poiseteaan, eivät valittele kirjoittelevat sitä ahkerammin. Aito lappalainen kun sanoo asiat suoraan.

        Me ei oteta Enontekiöstä mallia koska me kemijärviläiset tiedetään kuka on Enontekiön häirikkö/kiusaaja! Enotekiöläiset eivät kirjoittele.


    • ferke

      Suomessa sananvapaus on turvattu perustuslaissa ja Euroopan ihmisoikeussopimuksessa. Sananvapaudella on keskeinen rooli demokraattisessa yhteiskunnassa. Sananvapauteen kuuluu mielipiteiden ilmaisu, vastaanottaminen ja jakaminen ilman ennakollista puuttumista. Sananvapauteen kuuluu kärjekkäiden, provosoivien ja jopa loukkaavien ilmaisujen esittäminen, kunhan ei ylitetä sitä, mitä voidaan pitää yleisesti hyväksyttävänä.

      Sananvapaus ei tarkoita sitä, että mitä tahansa saa sanoa. Sananvapauteen kuuluu vastuu. Jokaisen kunnia ja yksityiselämä on turvattu myös perustuslaissa. Kun kysymys on sananvapauden ja yksityiselämän välisestä konfliktista, oikeuksia joudutaan punnitsemaan: kumpi oikeus on vahvempi, kun otetaan huomioon olosuhteet? Sananvapauden ydinalueelle kuuluvat yhteiskunnalliset asiat ja yksityiselämän alueen piiriin kuuluvat seksuaaliset suhteet ja perhe-elämä. Jos kysymys on yhteiskunnallisesti merkittävästä asiasta, jolla on liittymä yksityiselämään, sananvapaus on yleensä vahvempi oikeus.

      Rikoslaissa on kielletty muun muassa salakuvaaminen, yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen ja kunnianloukkaus, joissa on tehty rajanvetoa yksityiselämän ja sananvapauden välillä. Esimerkiksi henkilöä ei saa kuvata kotirauhan suojan alueella ilman toisen henkilön lupaa. Sen sijaan julkisella paikalla, johon jokaisella on oikeus päästä, on oikeus kuvata vapaasti.

    • MeEiOllaRasisteja

      Kemijärviläinen sanoo kiertelemättä asian niin ko se on JA kemijärviläisiä kehutaan siitä Se on todistettu vähän joka puolella maata jopa yli rajankin. Se vaan menee niin...että kemppalaiset harrastaa "vittuilua" heti, kun tapaa toisen kemppalaisen, vaikka ois kulunut vuosia edellisestä tapaamisesta.

      • Suomi-ensin10000000

        Suomi on saamassa yhden mepin lisää kolhoosiin!


      • KeskusteluVAPAA

        Niin, antaa kaikkien kukkien kukkia! Ei poisteta asiallisia kirjoituksia täältä. Eri asia, jos on solvausta tai perättömiä puheita ihmisistä, mutta asiallinen keskustelu esim. elinkeinoista ja Kemijärvellä sijaitsevan Suomutunturin (Suommu) kehittämisideoista pitää sallia! Tämä on kansan syvien rivien toive. Muistattehan sen ajan, kun Suomen kaikki eliitti-ihmiset kävivät Suomulla laskettelemassa. Nyt taas Kemijärven Suomen kärkeen Suomun voimin, mutta esimerkiksi luontomatkailun tavoin! Ainutlaatuinen luontomme on, voimme puhua myös kalastuksen mahdollisuudesta, ja esim. haukiviikoista, josta tehdään koko Suomen kuuluisa tapahtuma, kuten Kilpisjärven pilkkikisat tai kuninkuusravit.


    • 1q2w

      Poistettuja kirjoituksia?

      • suomunkannattaja

        Niin täältä on kaksi ketjua ainakin poistettu, jotka avasi eräs politiikassakin toimiva yrittäjä Kemijärveltä. Onko oikein poistaa ketjuja, jossa on asiallista keskustelua mm. Suomun kehityksestä. Ei se ole yritysmainontaa, jos puhuu Suomusta, se on Kemijärven maiseman keskeinen osa-tekijä, Suomu tunturi, sijaitsee kaupungin itäpuolella, lähellä mm Tonkopuron legendaarinen alue. Siis miksi ei saisi puhua?


      • rasisti.se.on
        suomunkannattaja kirjoitti:

        Niin täältä on kaksi ketjua ainakin poistettu, jotka avasi eräs politiikassakin toimiva yrittäjä Kemijärveltä. Onko oikein poistaa ketjuja, jossa on asiallista keskustelua mm. Suomun kehityksestä. Ei se ole yritysmainontaa, jos puhuu Suomusta, se on Kemijärven maiseman keskeinen osa-tekijä, Suomu tunturi, sijaitsee kaupungin itäpuolella, lähellä mm Tonkopuron legendaarinen alue. Siis miksi ei saisi puhua?

        Torniossa oli joku aika sitten hyvin "päivittynyt "sheriffi.


    • oudompi.homma

      Poistoja näkyy olevan aivan mielivaltaisesti, eli ylläpitäjällä joitakin henkilökohtaista kaiketi kirjoittajille? Tuossa REIKI-ketjusahan oli se pitkä teksti kuorma-autonkuljettajan koulutus-asioista, ja sekin poistettin, eli mikä peruste siinä oli? Oli muuten tosi outo ilmoitus kurssista.
      Ja monta muuta tekstiä on täält Kemjärven suomi24.fi keskustelu-osioista poistettu, aivan asiallisia, ja sitten kuitenkin on kaikenlaiset hävyttömyys-tekstit jätetty oikein velloontumaan, eli mikä on tämä linja?
      Otan selvää ylläpitäjästä kuka on.

      • ehkä.ehkä.ei

        Sitä ootellessa.


      • hyvät-tavat

        Muistatteko, että ennen täällä kirjoitti paljon yksi kansalainen, Kaarlo Nurmikumpu. Hän kuoli marraskuussa 2016 (Lapin Kansa), ei ole sitten enää tietenkään kirjoitellut. Hän asui joskus Tonkopurolla. Samoin on tämä yrittäjä Harjula Tonkopurolta. Heidän kirjoituksiinsa on hyökätty täällä ja vaadittu pois. Liittyykö tähän joku Tonkopuro asia, että ei suvaita Tonkopuroa? Tai jollakin ärsyttää, onko joku Tonkopurolla kadehtinut heitä? Pitäisi kaikki kirjoitukset suvaita, kun vain ovat asiallisia.


      • musiko
        hyvät-tavat kirjoitti:

        Muistatteko, että ennen täällä kirjoitti paljon yksi kansalainen, Kaarlo Nurmikumpu. Hän kuoli marraskuussa 2016 (Lapin Kansa), ei ole sitten enää tietenkään kirjoitellut. Hän asui joskus Tonkopurolla. Samoin on tämä yrittäjä Harjula Tonkopurolta. Heidän kirjoituksiinsa on hyökätty täällä ja vaadittu pois. Liittyykö tähän joku Tonkopuro asia, että ei suvaita Tonkopuroa? Tai jollakin ärsyttää, onko joku Tonkopurolla kadehtinut heitä? Pitäisi kaikki kirjoitukset suvaita, kun vain ovat asiallisia.

        Tai kolme Tonkopurolaista.


      • hyvät-tavat kirjoitti:

        Muistatteko, että ennen täällä kirjoitti paljon yksi kansalainen, Kaarlo Nurmikumpu. Hän kuoli marraskuussa 2016 (Lapin Kansa), ei ole sitten enää tietenkään kirjoitellut. Hän asui joskus Tonkopurolla. Samoin on tämä yrittäjä Harjula Tonkopurolta. Heidän kirjoituksiinsa on hyökätty täällä ja vaadittu pois. Liittyykö tähän joku Tonkopuro asia, että ei suvaita Tonkopuroa? Tai jollakin ärsyttää, onko joku Tonkopurolla kadehtinut heitä? Pitäisi kaikki kirjoitukset suvaita, kun vain ovat asiallisia.

        Jo, se on taas poistettu mutta olkoon, teksti on saavutanut jo melkoisen määrän lukijoita, ja REIKISTÄHÄN voi puhua ja kirjoitella vaikka kaikilla areenoilla täälläkin.

        Niin, me Tonkopurolaiset ollaan erittäin rohkeita ihmisiä. ja erittäin yritteliäitä. Ja
        keksitään vaikka minkälaista hommaa vaikka kaikille! Aina oltu tällaisia, menestytty hyvin elämässä, niin siinä kai se tulee sitten vastaan se että 'tuo pitää saaha alas'.

        Ja kirjoitan hyvin ja asiallisia tekstejä.

        Tiedän yp:jän, ja tässä tulee se että oikeastaan tämäkin episodi on hyvä siinä, että kun Suomun keskus tulee niin tiedän keitä vältellä. :)


      • Vielä. Olen kuitenkin huolestunut yp;jön toimista sillä monia hyviä tekstejä on poistetu ja niissä ei ole ollut mitään laitonta. Ei minunkaan teksteissä ole ollut.


      • YRJÖ.KARJULA

        SIINÄ ELÄKELÄINEN PAASAA,ANNA OLLA JO.NUORILLE TILAA.SINÄKIN VIETIT RUUHKA SUOMESSA PARHAAN ELÄMISAJAN SITTEN ELÄKEPÄIVIKSI KEMIJÄRVELLE ELÄKKEELLE
        JA VALITAT TÄÄLLÄ JA HAUKUT MUITA IHMISIÄ.PLEASE LOPETA JO.


      • KARJU.YRJÖLÄ

        TYHMÄ JOS ON NIIN TAJUA ETTÄ YLLÄPITÄJÄ POISTAA VAIN NE TEKSTIT JOISTA ON SAANUT ILMIANNON JOKA LUKEE TUOSSA YLÄOIKEALLA.OTA NYT LUSIKKA KAUNIISTI KÄTEEN JA LOPETA VALITUS.JOS HALUAT POLITIIKKAAN NIIN EI TUOLLA ASENTEELLA PITKÄLLE PÖTKITÄ.SUOMI ON TÄYNNÄ PILITIIKASTA KIINNOSTUINEISTA ELÄKELÄISISTÄ.PLEASE LOPETA JO.


    • ParempiHuominen

      En tunne Harjulaa en myöskään "KARJU YRJÖLÄÄ" henkohtasesti, vain kirjoituksien perusteella ,Oili Harjula on tasapainoinen ihminen. Siinä ei ole mitään väärää jos on paluumuuttaja. Kemijärvelle on muuttanut myös ihmisiä (eläkkeellä olevia) jotka eivät ole Kemijärviläisiä...he osaavat arvostaa mitä on turvallisuus, luotettavuus, luonto jne. ja he sen osaavat eivät he jotka ovat asuneet ainostaan Kemijärvellä.
      Harjulalle voimia, eteenpäin sanoi mummi lumessa.

      • Karju-Yrjölälle

        Niin, miksi Kemijärvelle ei saisi muuttaa takaisin, jos on syntyperäinen. Muuttaahan tänne muualla syntyneitä, sallalaisiakin yms ja joku etelästäkin. Tämä Karju Yrjölä kirjoittaa erikoisen oudosti, kun puhuu tuollaisia juttusia.


      • Anonyymi
        Karju-Yrjölälle kirjoitti:

        Niin, miksi Kemijärvelle ei saisi muuttaa takaisin, jos on syntyperäinen. Muuttaahan tänne muualla syntyneitä, sallalaisiakin yms ja joku etelästäkin. Tämä Karju Yrjölä kirjoittaa erikoisen oudosti, kun puhuu tuollaisia juttusia.

        Paluumuuttajat tervetuloa!


    • nötköt

      Eläkeläinen maksaa veroja myös muita kuluja toisin kuin nämä miehet jotka tunkeutu maahamme.

      • pikkasen.huonoa

        Niin se onkin niin että kun ilmiantaa tekstejä niin se poistuu kai automaattisesti siten? Tämä on kylä vähän outoa sillä jokuhan tosiaan voi ilmiantaa oman mielensa mukaisesti tekstejä, kuten ilm. on tapahtunut?
        Aller Media ylläpitää suomi24.fi'n niin sinne viestiä?


    • tekoälyONkyseessä

      Palstojahan valvotaan tekoälyn avustuksella mikä on nopeaa ja edullistakin. Tekoäly on tietenkin ohjelmoitu mitä poistetaan ja miksi.
      Voi olla tekoälylle haasteellista ymmärtää kemijärviläisiä, outo kansa kun on. Kun ei ymmärrä näkee parhaaksi poistaa.

      • YKSKANSANIHMINEN

        Niin juuri, me ollaan tosi outoja ja YLPEITÄ siitä! Kemijärvi = outojen kaupunki. Kummallisia ihmisiä, käytös erikoista, se on MEIDÄ N ELÄMÄÄ! JA TAIVAAN TULET!
        Mystinen kosmisuus ei hävetä olla erikoinen
        Olen "lapin hullu" haittaako? Sanotaan olen hullu, ehkä olen mitä sitten. Suomutunturilla näen jo uuden päivän sarastuksen IDÄN TAIVAS JO PURPPUROI RUSKOAAN! Harmitaako?


    • Anonyymi

      no on se ihan 'hyvä huomio

    • Anonyymi

      Espoo: Turkkilaismiestä epäillään 52 eri lapseen kohdistuneesta seksuaalirikoksesta

      Länsi-Uudenmaan poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan poikkeuksellisen laajassa rikossarjassa, jossa noin 30-vuotiasta miestä epäillään yhteensä 52 eri lapseen kohdistuneesta seksuaalirikoksesta.
      ”Miksi poliisi tiedottaa vasta nyt laajasta ulkomaalaismiehen suorittamasta ja lapsiin kohdistuneesta seksuaalirikosten sarjasta, vaikka tapahtunut oli viranomaisten tiedossa jo ennen kevään vaaleja. Vai juuri siksi?”

    • Anonyymi

      SAKSA Pormestari on sanonut, että seksikopit parantaisivat kaupungin seksityöläisten turvallisuutta.
      TEMPELHOFIN käytöstä poistetulle lentokentälle on keksitty uutta käyttöä.

      CNN kertoo, että vihreää puoluetta edustava Berliinin Mitten kaupunginosan pormestari Stephan von Dassel on ehdottanut, että kentälle pystytettäisiin "Verichtungsboxen" – siis koppeja, joissa prostituoidut voivat tavata asiakkaitaan.

      Kentälle tulisi myös niin sanottuja drive-in-koppeja, joissa asiakkaat voisivat puuhastella seksityöläisten kanssa omissa ajoneuvoissaan.

      Pormestari on sanonut, että seksikopit parantaisivat kaupungin seksityöläisten turvallisuutta.

    • Anonyymi

      Taulukko: Ilmaisten töiden talkoo, arvio https://seura.fi/wp-content/uploads/2018/07/ilmainen_tyo_arvio_uusi_.png
      ”Palkattoman työn määrä on räjähtänyt”, toteaa Seuralle työ- ja elinkeinotoimistossa työskentelevä asiantuntija. Hän kertoo seuranneensa läheltä, miten palkatonta työvoimaa käytetään hyväksi ja kuinka ilmiö on laajentunut vuosien aikana.

    • Anonyymi

      Millä perusteella viestejä poistetaan? Olisi hyvä, että täällä olisi pelisäännöt selvät, että millainen kirjoitus saa jäädä ja millainen ei saa jäädä. Se olisi kyllä hyvä.

      • Anonyymi

        Mielivallan perusteella!


    • Anonyymi

      Mielestäni aika hyvin sanottu tuo:

      SE ON TUOSSA JA PYSYY!

      Siinä on Kemijärveläinen järkähtämätön kanta!

      Me emme anna periksi, sensuurillekaaN

      • Anonyymi

        https://yle.fi/uutiset/3-10605032
        Tekoäly siellä huseeraa kovakorvainen on hän, ja kestää kyllä haukkuja. Ihminenhän tietenkin älyn ohjelmpo tuskimpa ne Halla-Ahoa päästävät konetta rukkaamaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://yle.fi/uutiset/3-10605032
        Tekoäly siellä huseeraa kovakorvainen on hän, ja kestää kyllä haukkuja. Ihminenhän tietenkin älyn ohjelmpo tuskimpa ne Halla-Ahoa päästävät konetta rukkaamaan.

        Mikä tekoäly? Tämä liittyy kuule Kemijärven asioihin tämä palsta. Keskustelua palstan toiminnasta, ketjun aloittaja on yrittäjä Oili Harjula (Suomun äiti).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä tekoäly? Tämä liittyy kuule Kemijärven asioihin tämä palsta. Keskustelua palstan toiminnasta, ketjun aloittaja on yrittäjä Oili Harjula (Suomun äiti).

        Tekoäly on laite joka on kohta ihmistä viisaampi ja tämä härveli lukee myös Kemijärven kirjoitukset eikä se kunnioita edes Suomun äitiä. Tekoäly tulee meitä hallitsemaan monessa muussakin asiassa eikä jätä edes kemijärviläisiä rauhaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tekoäly on laite joka on kohta ihmistä viisaampi ja tämä härveli lukee myös Kemijärven kirjoitukset eikä se kunnioita edes Suomun äitiä. Tekoäly tulee meitä hallitsemaan monessa muussakin asiassa eikä jätä edes kemijärviläisiä rauhaan.

        Tämä sensuuri (censourship) pitää nyt lopettaa heti. Ainakin jos kysytään innovaatio yrityshankkeista, niin keskustelua ei saa kahlita. Toimikaa ja Suomulle talo rakentakaa! HILJAINEN TALO; IHMISTEN RAUHAN KOTI. Myös kongressipalatsi, jossa maailman huippu johtajien tapaamiset.

        Suomu, sinne me kaikki kaivataan.

        Näkymä vuodelle 2040.

        Kemijärvi on Maapallon "maailmanrauhan pääkaupunki". Suomutunturin juurella sijaitsevassa kongressipalatsissa on solmittu maailman rauha ja kaikki sodan ja tappelut on lopetettu. Luonnon rauhassa maailman johtajat herkistyivät. YK:n toiminta talo on siirretty Kemijärvelle. Onnen aikakausi on jo alkanut ja maailmalla puhutaan Kemijärven hengestä. Suomulla on myös hiljaisuuden keskus, jonne jokainen maailman asukas pyrkii pääsemääna iankin kerran elämässä. Siellä nautitaan elämän onnesta. Kuuluisa polkuterapia on suosittu, mutta valitettavasti kaikki vieraat eivät pääse Suomulle. Niin paljon tulossa turisteja, että hiljaisuus kärsii. Siksi on hiljaisia polku (vähän halvempi hinta) myös lähialueilla Tonkopurossa, Räisälässä ja ihan Jumiskolla asti. Myös Sallan puolella Käsmänperällä. Kaikki vieraat saavat kuitenkin nähdä Suomutunturin. Kemijärvi on täynnä hotelleja ja erilaisia psykologisia palveluita. Uupuneet miljonäärit tulevat ja työntävät dollaritukon yrittäjälle. Kemijärvellä tonttien hinnat ovat maailman suurimpien metropolien tasoa. Kaikki jet set ihmiset haluavat tulla nyt Suomulle kuten 60 luvulla. Amerikan rikkaimmat ihmiset tulevat Suomulle, kun he pääsevät Suomulle, he alkavat itkeä. Hyvän tekeväisyysjärjestöt maksavat köyhien matkat Suomun luontoterapiaan. Bussista tulee ihmisiä parkkipaikalle. Mikä on se näky? Voitko sitä itkemättä ystäväni katsoa? Köyhät vanhukset lankeavat polvilleen, nostavat kätensä kohti Suomutunturia, toiset itkevät vesi valuu naaman poskille, toiset huutavat ilosta, hyppivät hysteerisesti. Sain nähdä tämän vielä elämässäni, yksi vanhus itkein lausuu hiljaa. Suomu, Suomu, karjuu toinen vanhus, joillakin vain suoraa huutoa tulee, hysteeria on niin suuri onnen täyttymyksen vuoksi.

        Toiset ovat sitten ihan hiljaa. Laulavat niitä laulujansa vain.

        Joutsijärven alueesta on tullut Suomun työntekijöiden koti. Siellä on uusia kymmenkerroksisia kerrostaloja. Tuulivoimaloita ei kukaan halua ja niitä, jotka estivät lintuja tuhoavien tuulivoimaloiden rakentamisen ylistetään ja heille on patsaitakin jo laitettu. Uusi luonnon ystävällinen atomivoimala, josta ei tule ydinjätettä, on nykyajan energialähde. Uusi keksintö on, että bensana autoissa voi käyttää vettä. Saasteet ovat loppuneet, kun öljy yhtiöt alkoivat tehdä vesikäyttöautoja, päätös saatiin aikaan Suomun kongressipalatsissa.

        Hiljaisuuden keskus on tuonut tämän kaiken. Tämä on unelmani vuodesta 2040. Olen hullu, sanovat, mitä sitten. Luuletteko, että se hävettää minua. Olen "Lapin hullu" ja nautin siitä! Tämä ajatuksemme on nyt ihan mielipuoli juttu. Huomenna se voi olla jo totta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://yle.fi/uutiset/3-10605032
        Tekoäly siellä huseeraa kovakorvainen on hän, ja kestää kyllä haukkuja. Ihminenhän tietenkin älyn ohjelmpo tuskimpa ne Halla-Ahoa päästävät konetta rukkaamaan.

        Tekoäly? Mitä se sanoo Kemijärvestä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tekoäly on laite joka on kohta ihmistä viisaampi ja tämä härveli lukee myös Kemijärven kirjoitukset eikä se kunnioita edes Suomun äitiä. Tekoäly tulee meitä hallitsemaan monessa muussakin asiassa eikä jätä edes kemijärviläisiä rauhaan.

        Tekoäly ei voi inhimillisyyttä, joka on suomettava sanana 'ihmisellisyys'.
        Kaikkein suurin ongelmahan on, mitä on olla ihminen?


    • Anonyymi

      Täytyypä sanoa, että on monenlaista kirjoitusta.
      Tämä ketju pulppuaa elämää!
      Kiitos ystävät!
      Kemijärvi.

    Ketjusta on poistettu 19 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      368
      4543
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      85
      1865
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      65
      1600
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1556
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      213
      1397
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1390
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1361
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1347
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1235
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1218
    Aihe