NOPEUSVALVONTAKAMERA

KOLAROIMATOnvielä

Kyllä tuohon vt 21 risteykseen sais asentaa automaattivalvonnan nopeuksille sekä etelään ja pohjoisen suuntaan , sillähän vois saada vientituloa ja liikenneturvallisuus paranis .

10

1155

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tiukkakuri

      Eikä olis pahitteeksi jos valvottava myös näitä kelkkailijoita jotka ilman kypärää ajelevat täällä sivukylillä yleisillä teillä

      • Näinnöin

        Näinkin, liian paljon karvalakkikypäräkelkkailija maateillä. Oliko toinen kolari jossa ambulanssi tarvittiin. Ei yhtään rekkaa ole risteyksessä kolaroinut. Eläkeläisiä lähes kaikki.


      • 1840

        Onneksi täällä kylällä ajelevat kevyenliikenteen väyliä, siten on kelkkailijan turvallisempi ajaa. Kävelijät saisivat siirtyä kypärän ja muiden suojusten käyttöön!


    • Merensinisyydestä

      Mainittu risteys valtatien risteys on ollut heti uutena, paikka jossa sattui useinkin vakavia kolareita. Siinä on ollut näkymäesteinä sillan kaiteet ja nousua valtatielle. Risteykseen saapuessa, autot kylältä ajaen risteykseen. Tarkkuus risteykseen perustuu silmien ja pään liikahtaessa toistuvasti seuraten katseella. Vasemmalta, oikealta valtatietä ja suoraan edestä vastaan saapuva.Saavut risteykseen, jossa edessäsi, liikennemerkki väistämisen velvoite tai pakollinen pysähtyminen. Kolarit ovat usein perustuneet, ettei ole kunnioitettu väistämisvelvollisuutta ja liikennemerkkiä. Kiertotien rakentaminen kyseiseen risteävää paikka ei ole helppo rakentaa. En käytä kirjaimellista liikennemerkki nimikkeitä ja vain selitys. Edellä mainittiin, että usein kolareita aiheuttavat iäkkäät, kyllä paukkuu yhtä hyvin nuorilta. Muoniossa on melko paljon joilla ei ole hyvää tuoretta kokemusta kaupunki liikenteessä ajamiseen. Myös on eräitä, että ajavat erittäin vähän autolla ja ajokokemus voi olla taantumuksellinen. Missä vaiheessa tulee eteen, että määrätään sähköiseen autolla ajotestiin. Vaikka viiden vuoden välein korttia uusinnassa. Tällöin katsastuksessa määrätäisiin mainittuun testiin ja remppaajat määrättäisiin uudelleen testiin. Tai voisi olla täysin sopimaton liikenteessä ajamiseen. Poliisi, liikenteessä jos on vihamielinen sopimaton, sekä käyttäytyy toistuen liikennesääntöjen vastaisesti ja kun epäillään ajokuntoa voidaan määrätä ajotestiin. On otettu myös ajokortti pois ja joutuu uudelleen tenttimään ajokortti pätevyyden.

    • Merensinisyydestä

      Liikennekameravalvonta. Olisihan se nähtävyys, jos valtatiellä olisi lähellä risteystä nopeusvalvonta kamerat molemmista suunnista mittaamassa ylinopeutta. Yleensä risteyksissä juuri valtatielle saapuvat aiheuttivat kolarit. Mutta, voisi olla valtatietä ajavan osaosuus aiheuttamana ja ajaa juuri erittäin kovaa ylinopeutta ja risteyksessä sinne samanaikaisesti pyrkivä aiheauttaa. Silti ovat voimakkaina liikennemerkein kolarin sattuessa välistämisvelvollisuus, mutta törkeä ylinopeus ?. Ehkä aina varovaisuus on erittäin tärkeätä, mutta jos valtatiellä risteyksessä olet ja oli sinne väistämiseen huolimatta ehtinyt. Väistämisen velvollisuutta rikkonut on yleensä kolarin aiheuttaja. Mainittuja vertailen. Kerran oikeudessa tulivat osapuolet tuomituksi kolarin aiheuttamisesta, sekö oli vastaavan tapainen. Oikeus ratkaisi, että toisen syyllisyys 7/10 osaa ja vastapuoli 3/10 osaa. Todistelu näyttö oli myös oikea. Syyllisyys tulkintana oli ylinopeus/väistämisen velvollisuus.

    • norskipojat

      Ei norjalaiset noudata suomen liikennesääntöjä varsinkaan nopeus rajoituksia. Eikös tuossaki ole ollut aika kova vauhti norskila ku autossa oli pitänyt irrottaa jo ihmisiä. Jos 50 ois ollut lasissa norjalaisilla niin ei olis tullut noin vakavaa kolaria. Niitten kans täytyy olla varovaisia ei ne väistele eikä hiljennä vauhtia vaikka ois sata liikennemerkkiä risteyksessä.

    • ajan.hermo

      Mistäköhän tai kenestäköhän tällaiset Muoniokeskeiset puheripulointikohtaukset johtuvat?

    • Jokivartinen

      Kyllä nopeusvalvontaa tarvitaan VT 21. Täällä ajetaan lännenmallin. Heti alkupäässä KIviranta - Karunki on m 80 km nop.rajoitus, mutta autojen nopeus vaihtelee 90-100 km /h . Ohitukset tapahtuvat usein kahden keltasen viivojen kohdalla, ilman suuntamerkkiä käyttämättä. Kun
      ajaa peräkärryn kanssa niin, kimmoke aja heti edelle ylittämällä reiousti nop.rajoituksia.
      Karungista pohjoisenpäin on 100 km , siellä,ajetaan 110-120 km /h. Kevät talvella turistiaikan
      varsinkin Lauantaisin on hyvä käydä asiaa tarkistamassa.

    • nibba

      ei vittu näitä telkänpönttöjä tänne, Kaadetaa ja heitetää suoraa muoniojokee keskusta sillalta..

    • Merensinisyydestä

      Ylinopeuden mittaus kamerat. Joita hoitaa poliisit ja valtion kassaan, kyllä tulee ylinopeus sakoista merkittävästi rahaa.
      Tekniikasta vain yksi esimerkki. Minulla on Volvo 90:ssä on Navigointi. Autoon tulee riittävän kaukaa ennen kameraa tiedot. Sininen kameran kuva ja myös ääni ilmoitus kamerasta. Hyvin monissa autoissa on Navigointina ja säästyy näin sakoista, koska osaa hiljentää nopeuden oikeaan tasoon.
      Mikäli nopeudet saataisiin mitattua niin, ettei autoissa olisi Navigoitin kameran ilmaisijaa, varmasti sakko määrät lisääntyisi merkittävästi. Monet, jotka ajavatkin reipasta ylinopeutta, he luottavat Navigointiinsa kamera ennakkotietoina. Vielä, että Navigointi ilmoitaa myös useimmat poliisiautot, jotka ovat liikkeellä. Poliisit liikkuvat myös siviiliautoilta vaikuttavilla ja noeusmittaus laitettaan päälle, juuri kun ylinopeus mitataan. Eikä autojen Navigointi pääse ennakkoon tietämään varovaiasuudesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1709
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1604
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1468
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      59
      1452
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      51
      1349
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1308
    7. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      84
      1245
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1168
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1121
    Aihe