Pääsiäisen vietto adventismissa?

laukkuryssä

Kuinka pääsiäistä vietetään adventismissa?

Valmistetaanko adventisteissa pääsiäisenä lammaspaisti, vai korvataanko lammas jollakin muulla ruoka-aineella, esim. soijatuotteilla yms? Nautitaanko adventismissa mämmiä sokerin ja vaniljakastikkeen tai vaniljalla maustetun kermavaahdon kanssa? Entäs muut ruoat ja juomat?

Jos pääsiäinen osuu sapattilauantain kohdalle, kuinka sapatinvietto vaikuttaa asiassa?

17

305

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • laukkuryssä

      Kysymyksiäni minä en sitten esittänyt missään provoilumielessä, vaan aivan uteljaisuuttani. Ajattelin, että adventistit osaavat varmaan paremmin valistaa minua aiheesta, kuin palstalle pesiytyneet huligaani ja häiriköt.

      Mutta taisi olla turha luulo adventistien osaamisesta..

    • kirjoitusten.mukaan

      Tarvitaanko pääsiäisenä jokin muotomenoinen ihmiskäsky, jotta jokin uskonnollinen traditio tulisi toimitettua, sekä kristillinen fibotus jonkun ateistikyselijän mielestä saataisiin aamenen muotoon. Etkö tosiaan ole lukenut raamattua oppiakseksi.
      Kertakaikkinen uhri on uhrattu ja mitä sitten sen muistamiseen tullaan, niin kirjoitukset tuovat esiin, "että niin usein" jne. tehkää se Hänen muistokseen.
      Siis kyse on Herran kuoleman muistojuhlasta, leipä ja malja.

      Eli palatkaa sinne Apostoliseen aikaan, älkääkä sekoilko seremonioihinne.

      Näin taas todettiin, että kirkkopyhiä ei tarvita, / sunnuntai,, / pääsiäislammaspöytiin,- jne tarinoihin kirkkopyhistä.

      Uudessaliitossa on Jumalan opetuslapsilla "sapatti", Herran kuoleman muisto, sekä kaste-
      Muu meneekin sitten ihmiskäskyjen listoihin.

      • laukkuryssä

        Pääsiäistähän vietetään edelleenkin. On kiirastorstai ja pitkäperjantai. Sitten perjantai-iltana tulee sapattiin valmistautuminen ja lauantaina sapattiin hiljentyminen. Sunnuntaina eli viikon ensimmäisenä päivänä on Jeesuksen ylönousemuksen muistopäivä.


    • pyhpyh283728378

      Pääsiäinen kuului vanhaan liittoon ja päättyi ristillä.

      • laukkuryssä

        Missä noin on Raamatussa Kirjoitettu?


      • sijaisuhri.opettaa

        Kertakaikkinen uhri on annettu ja sen viettäminen on Herran kuoleman muistojuhla.
        ts. Herran kuoleman muistojuhla, siihen kuuluu lupaus ylösnousemuspäivästä, kun Jeesus palaa takaisin. Autuas, ken osa on ensimmäisessä ylösnousemuspäivässä.

        Eli nyt vietetään sovituksen suhteen Jeesuksen täyttämän sijaisuhrin kertkakaikkisen tapahtuman aikakautta.

        Täällä joku peräänkuuluttaa kirkollista pääsiäisaikaa. Eli etsitään muotojumalisia juhlia, että sydän lepäisi satuisiin perinnäisoppeihin, joka tekee tyhjäksi Jumalan sanan.
        Ensin synnytetään pakanallisen juhlan perustuksille jouluna Jeesus ja ollaan autuaita niitten joulujuhlien äärellä, että Jeesus lapsi, jota ei tarvitse kunnioittaa, kunhan pannaan pakanalliset kuuset nurkkiin, pallukat siihen ja kynttilöitä, sekä sika, jota isäntä leikkaa ja saastuttaa ruumiinsa.
        Mielestäni on suurta ironiaa tämä joulu. Ihmisen ruumis on Pyhän Hengen temppeli.
        Tuppivyöstä loppuu reiät, kun sitä temppeliä ruokitaan sian/saastaisen eläimen kautta.
        Eli kielikuvassakin muotojumalisuus ei sokeudessaan ymmärrä sitä, millä he ruokkivat itseään.
        Sitten he ottavat "pääsiäisensä" popsivat ylösnousemuspäivän nimessä muotojumalisesti ja röyhtäisevät tyytyväisenä, että pian tämäkin pääsiäinen on ohi.
        jne. jne. huutavat muotojumalisuutensa perään.

        Herran omat ovat opetuslapsia. Adam aloitti Evan kanssansa kanssa opetuslapeuden siihen, että mikä oli sangen hyvää ja missä he tekivät rikkomuksensa olematta kuuliainen.
        He tulivat syntiin nähden alastomaksi, eli kykenemättömiä sovittaa tekonsa Herran edessä.
        Mutta, Herra toi esiin sovituksen opin. Opetti, että Hän hoitaa tämänkin alastomuuden ja sijaisuhri, tuo kuolleen uhrin nahka peitti alastomuuden, että uhrin Herran kädestä toi sovituksen ja tuo sanoma, sen piti varjona edustaa aikakautta Jumalan kansalle siihen asti, kun tämä kertakaikkinen uhri toteutui.
        Ja tuossa, kun Herra itse Kristuksessa toi Sanan: ”niin usein, kun te syötte, te julistatte Herran kuolemaa siihen asti, kun Hän saapuu hakemaan omansa”.

        Pyhä Henki ’katsotuttaa’ opetuslapsiaan tähän ristin Herraa ja siihen kokonaisvaltaiseen opetukseen, mihin katsoen nähdään, että Jumalan työ tuo kaiken armosta iankaikkiseksi elämäksi. Eli KOKO Jeesuksen elämä, opetus kuuliaisuudesta, seuraamisesta kirjoituksissa neuvoja ja ohjeita, kun on pelastettu, ettei eksy, ja siksi Herra on lähettänyt Pyhän Henkensä, että tuossa Hengessä kirkastuu sovitus ja sen tähden seuraamme Herraa.
        Nyt Hän on Ylimmäisenä pappina taivaissa. Rukoilee omiensa puolesta ja YLÖSNOuSEMUS on lupaus, ja lupaus sisältää myös ehdonkin seurata Häntä.
        Ei mantraa vain pääsiäistä, mutta ulkomuotoisena palveluna jätetään huomioimatta sovituksen hintaa ja tarvetta olla Hänen askeleissaan Hänen kantapäitä seuraten.
        Vasta Elämänkirja sanoo ensimmäisessä ylösnousemuksessa, kun Hän hakee omansa sen, että olemmeko tämän armonmatkamme kilvoitellut/ rakastanut Häntä.
        Onko Hän saanut ympärileikata sydämemme maailmaan nähden, vai ollaanko vain rakastettu kahtatietä, tai kadotuksen tietä kieltäjinä jne.

        Eli on kertakaikkisesti irtisanouduttava perinneopeista, koska se tekee tyhjäksi Jumalan Sanan.
        Mitään ylösnousemuspäivää /sunnuntaimantrana ei raamatussa ole. Eli muutettaisiin Jumalan itsensä Kristuksessa Luojana / Sapatin Herran siunaaman päivän korvausteologiaksi, sunnuntaittamisella, kun perinneopit ja Martin / katoliset sen julistavat.

        Siis hengellinen sydämen maaperä on muokattava ja kukin omalta kohdaltaan nyppii orjantappurat ja ohdakkeet pois, eli tekee parannuksen, mielenmuutoksen Sanan Henkeen, että todella se kertakaikkinen Uhri / Herran kuoleman muisto, tulee todeksi.
        Sapatin Herraksi, Jumalan työksi, levoksi.

        Muotojumaliset saavat kyllä halunsa mukaan ruoskia itseään pyhäksi, että se sunnuntai olisi kiillottunut harhana kirkastamaan Luomista. Ruoskikaahan, ehkä se tuli syttyy, ainakin siinä, että lihaanne karvastelee riittäväsi. Ehkä se tuo kuvan, että nyt, nyt on riittävästi kiivailtu, että se ylösnousemuspäivä on tosi.
        Tietenkin moni juhlii tietämättömyyden hengessä, ymmärtämättä opetusten merkitystä ja on väärän opettajan opetuslapsi.
        Mutta, hyväntiedonpuun juurellahan oli se käärme. "Onko Jumala sanonut"...
        Sitähän se on.
        Se ylösnousemuspäivä/manra/perinneoppi/ se näyttää hyvin makoisalta ja oikeanmakuiselta hedelmältä. Mutta, se juuri tekee tyhjäksi Herran antaman opin, mitä opetuslasten pitäisi oppia kirjoituksista.
        "Kaikki hyvä on Jumalan työtä" siksi se onkin lepoa, sapattia, eli lakataan omista töistä, ts. siitä sunnuntaista. Sunnuntai ei edusta sitä leponäköä, vaan perinneoppiharhaa, otsikoitu eksytyksen eväillä.

        Eli Herran omat ylösnousemuksesta on opissa, tämän KOKO sijaisuhrin opin kautta, alkaen Getsemanesta - Herran paluuseen, ja kun morsian on Elämänkirjan kautta lunastettu Yljän/vaimoksi, jolle annetaan se sapatin lepo.
        Opetuslapseus ojentautuu jo nyt, jokapäiväiseen elämään ja eloon sovituksen tähden Jeesuksen seuraamiseen. Tämä näin rakkaudella.


    • PasiToivonen

      >>Tarvitaanko pääsiäisenä jokin muotomenoinen ihmiskäsky, jotta jokin uskonnollinen traditio tulisi toimitettua, sekä kristillinen fibotus jonkun ateistikyselijän mielestä saataisiin aamenen muotoon.>>

      Tarvitaan.

    • PasiToivonen

      Adventistit vihaavat pääsiäistä koska tapahtumissa juutalaiset esitetään kielteiseen sävyyn.

    • Kristittyjen pääsiäinen perustuu valheeseen, että Jeesus olisi ristiinnaulittu perjantaina. Jeesus sanoi olevansa maan povessa kolme päivää ja kolme yötä. Perjantaista sunnuntaihin ei pitkälläkään matikalla ole kolmea päivää ja kolmea yötä. Mt. 28:1 sanotaan alkukielessä että sapattien (monikossa) jälkeen naiset tulivat haudalle. Sapatteja oli siis kaksi, ei yksi. On todennäköistä, että Jeesus ristiinnaulittiin keskiviikkona, torstaina oli happamattoman leivän juhlan ensimmäinen päivä ja sapatti, perjantai oli arkipäivä jolloin naiset ostivat voiteita, lauantai oli viikkosapatti ja sunnuntaina Jeesus oli noussut kuolleista. Tästä tulee kolme päivää ja kolme yötä haudassa.

      Kristittyjen pääsiäinen, kuten kaikki muutkin kristilliset juhlapyhät, perustuvat valheeseen ja ihmisten perinnäissääntöön, ei Jumalan käskyyn. Joulukin perustuu valheeseen, että Jeesus olisi syntynyt joulukuun 25. päivä. Kaikki valheita. Jos Raamattu on ylin auktoriteettimme, emme vietä näitä pakanallisia juhlia, vaan pyhitämme ne juhlat, jotka Jumala on meille Raamatussa antanut. Kristityt noudattavat sokeasti katolisen kirkon taruja ja perinnäissääntöjä.

      • Hyvä. Noin itsekin ajattelen, nimittäin että pitkäperjantai olisi myytti.


    • PasiToivonen

      >>Kristittyjen pääsiäinen perustuu valheeseen, että Jeesus olisi ristiinnaulittu perjantaina. >>

      Oikea pääsiäinen: Jeesus sai ansionsa mukaan.

      • Jonathan Cahn selostaa tuossa videossa erittäin hyvin, miksi ei tarvita oikeaa lammasta seder-pöydässä.


      • Muuten tuossa videossa pestiin kädet jalkojen asemesta. Se ei täyttänyt mielestäni kylläkään nöyryyden asetusta. Onneksi pastoripariskunta kuitenkin näytti oikean jalkojen pesun, joka kuuluu ehtoolliseen.


    • Munat-pois-kakusta

      Adventistipastorin pääsiäisen mottona on: "Munaa piloon pois piilosta piiloon..."

    • kyllävietetään

      Kaikki päivät vietetään, niinkauan kuin henki pihisee.

    • Kun on luovuttu Jumalan sanasta eikä enää vietetä Raamatussa annettuja Herran pyhiä juhlia, voi pääsiäistäkin viettää aivan miten tahtoo, kaikki perinnäissääntöjä ja ihmisten omasta päästään keksimiä käskyjä ja traditioita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miten kukaan voi ajatella

      Niin naiviisti että jos jokin asia tekee sinut onnelliseksi / iloiseksi niin se ei olisi ikinä muka väärin ? Jos joku es
      Ikävä
      33
      2929
    2. Nainen, sinä vain kaunistut

      Tiedätkö, minä täällä haukon henkeäni ja yritän rauhoitella tunteitani. Sinussa natsaa kaikki, ja olet todella päässyt k
      Ikävä
      92
      1988
    3. Kunnes mitään ei ole

      Täällä on kaipaajia jotka odottaa että toinen tekee lähestymisen jollain tavalla, siksi koen etten kuulu enää tänne ja s
      Ikävä
      9
      1409
    4. Olen mennyt jotenkin lukkoon sen jälkeen

      kun meillä meni miten meni. En vain pääse sinusta yli. Jäi niin monta kysymystä, ja sen lisäksi olet tullut niin tärkeäk
      Ikävä
      103
      1352
    5. Ehkä sinä haluat samaa kuin minä

      Eli sitä et me päädytään yhteen. Ainakin toivoisin sitä..
      Ikävä
      43
      1239
    6. IS Viikonloppu 26.-27.10.2024

      No nyt tulikin mukava Kovis-ristikko tälle viikonlopulle. Toisille tämä on varmaan vihjeineen ihan helppo 2- tason risti
      Sanaristikot
      77
      1177
    7. Kerro jotakin mukavaa kaivatustasi?

      Sana on vapaa 💬
      Ikävä
      69
      1038
    8. Kylmäojan koululla löytynyt ruumis

      Kylmäojan koululta löytynyt ruumis lauantaina. Mitä on tapahtunut, omaisille voimia
      Kontiolahti
      12
      989
    9. Miten paljon sä

      Haluat häntä? Onko joku osa mikä jäi eniten mieleen?
      Ikävä
      31
      877
    10. Kaikkea hyvää sulle

      Elämään. Toivottavasti löydät vierellesi ihanan naisen, jonka kanssa olet onnellinen. Se en ollut minä. Viimeiset heipa
      Ikävä
      36
      824
    Aihe