Norja 46 kultaa, Suomi 3 kultaa

Sven-Börre

Siinä olympialaisten kultasaldo vuosilta 2004-2018.

Ruotsilla samalta ajanjaksolta 28 kultaa, Itävallalla 24, Tshekillä 16.

Hollannilla peräti 48 kultaa.

Suomella 3.

Turha enää verrata Suomen tuloksia Ruotsiin tai mihinkään Euroopan maahan. Tästä lähtien Suomea pitää verrata urheilussa Burkina Fasoon ja Hondurasiin.

15

230

Vastaukset

 • Urheilun tuelle tiukemmat normit ja tavoitteet. Liian pienillä näytöillä rahastettu ja viety nuoremmilta valmennukseen tarkoitetut rahat. Kyllä sponsoreita löytyy, jos on näyttöjä ja tavoitteita. Johto paljon pienemmäksi ja nekin rahat hyvien yksilöiden ja nuorison valmennukseen. Naurettavaa tuo hävittäjien saattaminen muutaman mitallin johdosta. Eipä tarvitse ihmetellä, jos tavoitteet liian alhaalla.

 • Kuinka typerä vertailu. Häpeä.

  • Suomi: 14 kultaa, 13 hopeaa, 10 pronssia.
   Norja: 5 kultaa, 2 hopeaa, 3 pronssia

   Nyt näyttää hyvältä! Eikös vain?

   Harmi vain, että kyseessä ovat vuoden 1924 kesäolympialaisten mitalisaldot.

   Mutta ehkä jostain löytyy joku 105-vuotias vanhus, joka voi muistella, miten Suomi jyräsi Norjan mitalitaulukossa...


  • Suomessa on meneillään koko yhteiskunnan rappeutumista. Liian paljon omaan napaansa vetäviä ulkolaisia sijoittajia imemässä kaiken itselleen. Korkean työttömyyden rasittamasta maasta ei nouse kovanaamaisia urheilijoita, sen takaan.
   Juopot ja narkomaanit eivät ole kiinnostuneita edes penkkiurheilusta.


 • Burkina Faso ja Honduras? Eikös ne ole kovia jalkapallomaita ja kisaavat Suomen kanssa niissäkin karkeloissa mm-kisapaikoista.

  Ehkä siellä on joku nelihenkis kelkkaporukka, jonka voimin vievät Suomelta talvikisoista yhden sijan mitalitaulukossa. Saattaahan tuo Curlinkin olla siellä voimissaan.

  Puitteet on ainakin kohdillaan talviurheilulle siellä kuten Suomessakin, Suomesta puuttuu pomppulinnat laskettelumäistä. Samalla vois pehmustaa pari pyöreää huonetta, että voivat juosta ympäriinsä tömäämättä seinään.

  Oi noita Pariisin aikoja, miehet oli rautaa ja norjalaiset söi turskaa vuonojensa rantatörmäillä. Ei käytetty kiellettyjä huulirasvoja, vaan ihan oikeaa heroiiniä.

 • Jääkiekko on pilannut Suomen urheilun. Lapset houkutellaan järjestelmällisesti tähän minilajiin tekemään rahaa joillekin bisnesmiehille. Lähes kaikki kyllästyvät tätä kautta koko urheiluun ja lopputulos näkyy. Norjassa ei vauhkota jääkiekon perään eikä siellä ole jääkiekkomafiaa. Jokainen voi todeta miten mitalit urheilussa ovat hävinneet kun urheilun syöpä eli jääkiekko on yleistynyt.

  • Roskaa. Lätkä on Suomen seuratuin laji - revi siitä.


 • Norjan öljyrahasto kasvanut 100 miljardilla. Suomella velkaa 100 miljardia. Norjaan vertaaminen ei ole reilua.

  • Turhia verukkeita. Nuorena oltiin köyhiä, mutta sukset saatiin aina jostakin hankittua. Talvisin, viikonloppuina oli aina jossakin hiihtokilpailuja, ja osaanottajia riitti. Palkinnot
   olivat vaatimattomia "tina-pokaaleja",(ts. pieni kuppi), josta oltiin ylpeitä. Nyt pitää saada sponsoreilta uusi MERSU voittajille. Kaikki on yliammuttua "kissankultaa" nykyään. Työttömät laiskiaiset makaavat sohvalla, pelaten "pippeliä". Liikkuminen ei kiinnosta. Pisin matka tehdään taxilla ALKON ovelle. Siinä ovat urheilijat.


 • Suomessa joudutaan kiristämään raharuuveja Norjassa rahaa on liikaakin.

 • Pohjolan öljysheikit on kovaa hiihtokansaa.

 • Ollaan iloisia että meillä on edes Iivo Niskanen. Hän todistaa että jos rahaa olisi enemmän niin mahdollisuuksia olisi voittaa enemmänkin mitaleja.

 • Norjassa ja Hollannissa taitaa olla useitakin pikaluisteluhalleja. Suomessa ei yhtäkään. Kuitenkin suomalainen oli lähellä mitalia 500 metrillä.

  • Jep,

   Suomessa liki 3 kertaa enemmän jääkiekkopelaalia kuin Saksassa. Saksalle hopeaa, suomi jäi sijoille 5-8.


  • Ainainen valitus suorituspaikkojen puutteesta...

   Suorituspaikkoja rakennetaan, jos nuorilla on kiinnostusta suorittamiseen.

   Hyppyrimäkiäkin oli aiemmin joka puolella. Silloin oli nuorilla lajiin kiinnostusta. Nyt on tilanne se, että nuorten mm-kisoissa on yksi suomalainen 30 parhaan joukossa. Eli pian voidaan loputkin hyppyrimäet purkaa.


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.