Äidin oma aika

Päähajoaa

Kuinka paljon teillä äideillä on sitä niin sanottua omaa aikaa ?
Antaako teidän miehet teille hetken hengähdystauon lastenhoidosta ?
Vai kuuluuku naisen hoitoo kodin ja lasten jälkeen vielä mieskin?

Meilläkun tämä menee niin, että minulla ei sitä omaa aikaa ole ollut sen jälkeen kun ensimmäinen lapsi syntyi kolme vuotta sitten tai no onhan tässä aina nämä hetket ennen kuin nukahtaa (eli noin puoli tuntia). En voi harrastaa mitään, en pääse mihinkään ilman lapsia enkä saa edes suihkussa yksin käydä.
Vaikka kuinka paljon rakastankin lapsiani ja viihdyn heidän kanssaan niin silti sitä salaa toivoo, että saisi edes lenkillä yksin käydä tai vaikka siellä suihkussa. Mies kun ei halua/osaa/jaksa jäädä hoitamaan yksin lapsiamme..

20

1344

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KapteeniSika

      Etkö tiedä miksi naisen hääpuku on valkoinen?
      Kaikki kodinkoneet ovat valkoisia.

      • Hohhoijaai

        Oletpa vitsikäs


    • Tylyteroterapeutti

      Sen sijaan että oli kiitollinen siitä vähästäkään tahdot sitä ja tätä ja tota. Et ole yksinhuoltaja (vielä), olet terve -"vaan" väsynyt. Miksi teit lapsia? Etkö voi sukulaisilta/ystäviltä pyytää lastenhoitoapua ja vaan mennä, vaikka vaan sinne lenkille. Miksi syyllistät miestäsi? Miksi kyselet/tahdot oma-aloitteisuutta lasten isältä että hoitaako kakaroita sun lenkin ajan. Jos isäntä on selvinpäin ja aikuinen hän on ihan yhtälailla vastuussa. Jos et osaa miehesi kanssa tuon vertaa keskustella, miksi olette yhdessä? Klo 20 vaihdat lenkkivaatteet niskaan, sanot miehelle että olet tunnin päästä takaisin ja lähdet hölkkäämään. Ei mitään kikkailua ei draamailua. Ei pelejä. Kato sinne peiliin ja jos mies ei sitä tuntia voi olla niiden lasten kanssa ni ongelma on paljo isompi kuin sun tekosyyt marista siellä. Ehkä kuntoilu auttais, saisit energiaa ja omaa aikaa. Kyllähän sä tiedät että vierität vastuuta sun mielitekojen ja halujen toteuttamisesta sun miehelle. Hän ei voi sun puolesta lenkkeillä. Vai pitääkö saatella vaatekaapille, auttaa pukemaam verkkarit ja sössöttää että rakkallaa mussukalla on täällä sitten supersmoothie ja jalkahieronta..'mussmuss'
      Kasva aikuseksi. Omat on valinnat, sit vielä elä niiden kanssa.

    • Aloit

      Kun mies ei suostu niiden lasten kanssa jäämään edes sen lenkin ajaksi. Sukulaiset on harvassa ja nekään ei ota lapsia hoitoon.
      Ystäviä minulla ei enään ole koska kaikki aikani menee lapsiin ja entiset ystäväni olivat lapsettomia ihmisiä.
      En syytä miestäni haluaisin vain että hänkin osallistuisi lasten hoitoon hieman enemmän kun ei töissäkään käy.

      Noh pitää sitten varmaan yöllä käydä lenkillä kun kaikki muut nukkuu.

      • Juurakon

        Hulda.
        Potki mäkeen äijäsi jos ei mihinkään osallistu kun ei töissäkään käy. Minulla ei kyllä ymmärrystä riittäisi moiseen velttoiluun, kavio-ero tulisi välittömästi jos ei tyyli muuttuisi.


    • Terotylynä

      Marttyyri. "Pitää sitten yöllä käydä" Miten niin ei suostu? Että kun painelet ovesta ulos niin mitä? Mies jättää lapset yksin? Mitä jos maksaisit lapsenhoitajan. Joku sukulais-tai naapurin lapsi tulee tunniksi 20 e. Kyllä se on susta itsestä kiinni. Koita löytää ratkaisuja äläkä heittäydy lapseksi. Sinä ne lapset halusit. Miksi kuvittelet että joku muu niitä hoitaisi? Joo, isänsä. Mutta siihenkin on keinonsa. Lopeta toi uhriutuminen ja tee jotain. Palkkaa vahti ja mene lenkille. Kyllä joku sen aikaa ne hoitaa. Vai onko kontrollin tarve niin suuri eträ ongelma on enemänkin se eträ ympäristö ei tee niinkuin sinä toivot ja haluat etkä "luota" lapsia ilman rasittavaa lässytystä? Kyllä sinun ongelmasi on uhriutuminen ja saman katon alla asuvien syyllistäminen omasta laiskuuudesta ja kypsymättömyydestä ymmärtää että sinä itse teet asioita. Toisissa petyt omiin odotuksiisi. Ei voi kukaan mitään, josset itse järjestele kakaroita niin että pääsisit omille menoille. Ihmettelen jos noin vaikean urpon kanssa asut, sekin on oma vika jos ei kommunikaatio pelaa. Terapiointa on kirkollisia,kunnallisia, yksityisiä. Uhriutuminen ja toisilta jonkun käytöksen toivominen ei vielä sun persettäs ulkoiluta.

    • mekkk

      Sinulla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin että jätät lapset isälle ja sanot että nyt menet harratuksiin ja miehesi hoitaa lapset ja se on hänen asiansa miten hoittaa. Sinä ole antanut hänelle liikaa periksi ettei hän hoida lapsia. Varaappa viikon lomareissu ja jätät lapset isälle ja sanot että mene vaikka lenkille ja lähdetkin lomalle niin helpottaa. Vaadit että isän pitä hoittaa lapsia tai hän hommaa hoitajan niille että sinä pääset omiin juttuihin niin helpottaa.

    • mieshän.minä

      Tiedän, että äideillä on tällaisia ongelmia, joten itse ajattelin tehdä asiat toisin. Kun saimme yhteisen lapsen (äidillä oli ekaluokkalainen jo ennestään), lupasin hoitaa vauvan iltaisin duunipäiväni jälkeen ja viikonloppuisinkin kehotin menemään harrastuksiin luvaten huolehtia lapsista ja koirasta.

      Tästä palkaksi hän haki puolessa vuodessa harrastuksista uuden ukon.
      Mikään, mitä mies tekee, ei tunnu kelpaavan.

    • Mävaankin

      Jep.Ei ole omaa aikaa ollut n.vuoteen.Lapsen päiväuniaika on.Silloinkin on usein jotain muita hommia tai pitää hoitaa isompien lasten juttuja ym.Joskus ennen mies saattoi antaa päivän kaksi omasta lomastaan mulle vapaa-aikaa.Mutta ei enää.Mä hoidan kotona kaiken.Olen tosin kotona vielä,mutta näin oli myös työssä ollessani.Mies hoitaa oman työnsä ja thats it.Jos vaikka tulin töistä ja mies oli vapaapäivällä,niin ulos ovesta heti kun tulin töistä.Mulla alkoi kotona toinen työpäivä.Tai käänsi selän ja alkoi nukkua.Mutta kun mun vapaapäivä ja hän tulee töistä,niin tietenkin mä hoidan koska.Sullahan on tänään VAPAA-päivä.Yksin olen hoitanut kakarani 14 vuotta,eipä ole kukaan auttanut.Päivät,yöt lapset ovat vielä erittäin huonoja nukkumaan,kaikki kolme.Enkä halua haukkua kaikkia miehiä. Monella kaverilla on paljon paremmat miehet,jotka välittää lapsistaan ja HALUAA auttaa ja viettää aikaa niiden ja perheensä kanssa.

    • ei_auta_jälkikäteen

      Luulisi että miehen vastenmielisyys kotitöihin/omistushalu olisi tullut ilmi jo seurusteluaikana.

      Mielestäni teidän miehet on kasvatettu väärin. Ikävää ettette huomanneet käytösongelmaa ennen lasten tekoa. Nyt siihen on pakko sopeutua tai sitten pitää istua alas ja koettaa miehen kanssa suoraan keskustelemalla saada mies osallistumaan enemmän perheen asioihin ja olemaan enemmän lasten kanssa. Jos miehenne ei halua sittenkään tehdä kotitöitä/hoitaa lapsiaan, niin aika vähissä ne vaihtoehdot ovat. .

    • kasvattajanrooli

      Nyt huomio!!!
      Kaikki te äidit jotka valitatte täällä etteivät teidän miehenne tee kotitöitä/hoida lapsia/vietä laatuaikaa parisuhteessanne teidän kanssanne/anna teille omaa aikaa/anna teidän harrastaa/kuntoilla ect ect ::::::

      Kasvattakaa omat lapsenne tekemään kaikkia kodin töitä sukupuolesta riippumatta.
      Opetatte poikianne ja tyttöjänne arvostamaan perhettä, kerrotte heille pienestä pitäen, että parisuhteessa ollaan tasavertaisia, vaikka tällä hetkellä se ei meidän perheessä toteudukaan.
      Haastatte puolisonne käytöksen, selitätte lapsille, että molempien velvollisuus on tehdä näitä kotihommia. Kerrotte miten väärin on laistaa esim. siivouksesta, koska joku ne kuitenkin joutuu tekemään ja on väärin sälyttää kaikki duunit yhden ihmisen niskoille.
      Opetatte sekä tytöt että pojat siivoamaan pienestä pitäen itse lelut pois, laittamaan tavarat paikoilleen leikin jälkeen, pistämään käytetyt ruoka-astiansa astianpesukoneeseen, auttamaan ruuan laitossa, siivoamisessa, pistämään vaatteet likapyykkikoriin, ulkoilemaan jne jne.
      Meneekö jakeluun??

      Ja kas asia on korjattu seuraavassa sukupolvessa ainakin teidän jälkikasvunne osalta!!!
      Ei muuta kuin toimeen. Teillä on noin 17 vuotta aikaa vaikuttaa siihen miten oma lapsenne käyttäytyy aikuisena. Toistaako hän isänsä virheitä vai onko kasvanut tasavertaiseksi kumppaniksi. Homma on teidän omissa käsissänne.

    • pop98

      Sitä saa mitä tilaa.

      Olen tavis ATM mies, etsin työttöystävää/vaimoa 16vuoden ajan ja sadat naiset antoivat pakit tuona aikana.
      Minä olenkin sellainen joka auttaa kotitöissä, mutta sellainen mies ei naista saa ikinä!

      Akat jauhaa paskaa, niille on ollut jokaiselle tarjolla kilttejä tavallisia kotitöihin osallistuvia miehiä, mutta kun ne ei kostuta, niin valitaan se uros joka ei lapsia hoitele.

      Lopettakaa lässytys kun kerran itse olette saaneet asian päättää täysin ja kokonaan!

      • TotuusSattuuQC

        Eihän naista tietenkään saada kotitöillä mutta nainen kyllä sitten pidetään sillä että osallistutaan kotona.


    • pooooooooo

      Siis tarviiko tuota edes kysellä? Sehän on itsestään selvyys että kumpakin osallistuu lasten hoitoon ja kodin hoitoon. Me ei tarvita suunnitelmallista omaa aikaa, vaan se tulee itsestään kun molemmat tahtovat ja ovat ovat sitoutuneet perheeseen. Ei me koskaan suunnitella että mä meen huomenna kello 17 käymään vaikka kirjastossa, et ootko sei lasten kanssa, vaan meillä se menee niin et mie käyn kirjastossa, ei tässä lupia kysellä. Kumpakin tietää että on tasvaretainen ihminen.
      Toisaalta me ei koskaan tarvita omaa aikaa, viihdymme niin hyvin kaikki yhdessä ettei ole tarvis. Kun molemmat vanhemmat ovat koko ajan läsnä, niin pakosti sitä aikaa ei ole jos toinen väsähtää. Meille ei tule, olemme aina vastuussa yhdessä. Eikä sitä tarvi edes sanoa. Aamuisinkin kun heräämme se tekee aamupalan joka tekee, tai imuroi ym.. yksinkertaista.

    • eionnistuu

      Onko miesten työssäkäynti omaa aikaa?
      Minä käyn töissä päivät pitkät, vaimo hoitaa lapsia.
      Minulle ei tehdä ruokaa, eikä anneta yhteistä aikaa...sen jälkeen pitäisi toiselle vielä järjestää omaa aikaa vai? Ei sitä ole minullakaan..jos minunkin tarpeeni huomioitaisiin, niin järjestäisi, mutta nyt ei voisi vähempää kiinnostaa.

      • oijsoijssjed

        Töissä on sentää tunnin lounastauko. Tarjoa se myös puolisollesi, yksin tai kaverinsa kanssa, kun tulet töistä kotiin. Sitten olette "tasoissa". :)


      • TotuusSattuuQC

        "Minulle ei tehdä ruokaa, eikä anneta yhteistä aikaa...sen jälkeen pitäisi toiselle vielä järjestää omaa aikaa vai?"

        No luonnollisesti sitä omaa aikaa pitää tasapuolisesti järjestää molemmille. Ei kai kukaan ole muuta väittänytkään.


    • miesperheenpää

      Miesten kuuluu elättä perhe ja huilia työn jälkeen.
      Naisten työ on hoitaa koti,lapset, sillä se on naisen omaa aikaa. Hänhän saa olla kotona ja tehdä jos huvittaa. Kaikki kotinaiset kyllä makaa päivätpitkät, ja istuu kahviloissa. Laiskoja ovat.

      • TotuusSattuuQC

        Varmaan olet valmis itsekin jäämään kotiin lasten kanssa milloin vain kun on niin helppoa. Voitkin seuraavalla kesälomallasi vähän "makoilla" kotona kotia ja lapsia hoitaen kun se on pelkkää lomaa ja niillä runsailla tuloillasi lähetät vaimon etelään huilimaan pariksi viikoksi.


    • ruikuttajatottaapattiin

      Olen sitä mieltä että kaikki tämä ruikutus omasta ajasta on ihan perseestä. Oma on valintanne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe