Ikuisesti katkera

Se_likka

Siitä on nyt 32 vuotta aikaa. Olin silloin 16-vuotias teini. Olin töissä eräässä n 10 hengen työyhteisössä. Työn oppi nopeasti vain tekemällä, noin viikossa. Siellä minua kiusasi muutama ihminen. Porukkaa johti sellanen 40 v nainen. Hän oli myös pääluotsikka (!) ja hänellä oli auktoriteettia työyhteisössä. Minua kiusattiin todella rankasti, se täyttäisi rikoksen tunnusmerkit. Romahdin täysin, en pystynyt jatkamaan työssäni kauaa ja masennuin.
Olen kuitenkin todella vihainen tälle henkilölle, joka johti sitä porukkaa.
Tiedän missä hän asuu. Hän on nykyään 75-vuotias. Ajatuksenani on mennä käymään hänen luonaan ja "vetää turpaan". Seurauksista en välitä, saisinpahan kertoa poliisille kaiken, vaikka eihän sillä tässä vaiheessa olisi mitään merkitystä. Minulla on varaa maksaa muutaman tonnin sakot.
Mutta en vain pääse näistä ajatuksista irti. Mietin tätä asiaa sillointällöin ja ahdistun suunnattomasti. Nyt tätä asiaa olen vatvonut päässäni n 10-20 vuotta.
Nykyään minulla on asiat ihan hyvin, avioliitto ja omaisuutta. Jos ne nyt ovat mitään hyvinvoinnin mittareita, mutta ehkä yleisesti.
Mutta mitä ihmettä mä oikeen teen tän asian kanssa?

11

556

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuttuahuttua

      Jos jotain meinaat katso että missä tilanteessa hän on. Ettei tuu ongelmia.Tai tee jotain ovelasti. Tai sitten vain.. no kettuilet niin pahasti sille vanhalle ämmällä. NOlaa. Tai sitten vaan pitää päästä yli. Tuttua huttua kyllä. Kosto paha.. oikeutus hyvä. .kunhan muistaa rajat. Tai älyää.

    • HerraHugo

      Ei ole mitään epäselvyyttä siitä, että koit vääryyttä ja sinua kohtiin tehtiin väärin, mutta en kyllä suosittele mitään väkivaltaa. Kohtaamisessa ei ole mitään väärää ja asioiden käsittelyssä, mutta älä nyt mihinkään väkivaltaan sorru, siitä seuraa vain itsellesi ongelmia.

    • Anna_kauna_pois

      Maailma on lähtökohtaisesti epäreilu paikka. Se on fakta. Olet kokenut vääryyttä. Katkeruuden tunne on ihan oikeutettua. Lyhytaikaisesti. Koeta päästä kuitenkin tilanteesta ulos. Tunnista tosiasiat. Kokemasi vääryys ei ole ollut sinun vikasi. Anna asian mennä ja päästä itsesi irti vihasta ja kaunasta. Viha ja kauna on erittäin huono elämän polttoaine. Vahingoitat itseäsi aina vain enemmän vaalimalla vihaa ja kaunaa läpi elämän. Tulet kyyniseksi ihmiseksi ja mätänet sisältäpäin. Kantamasi kauna näkyy varmasti arjessasi ei vain ajatuksissasi. Nyt olisi jakaa hyvä lyhyt youtube video ( engl.) asiasta. Oletko engl. kielen taitoinen. Miten löytää tie ulospääsy vihasta ja kaunasta. Youtube linkit vaan tahtoo hävittää postaukset. Voihan olla että sinua aikoinansa kiusannut ja rääkännyt ihminen on itsekin kokenut suurta vääryyttä ja siksi hänestä tuli se mikä tuli. Katkera kiusaava ihminen. Tärkeintä sinun itsesi kannalta on tehdä sisäinen valinta ja antaa asian mennä menojansa. Sillä ikivanhalla vääryydellä ei ole sinulle enää mitään merkitystä. Se oli vain asia joka sinun piti kohdata matkallasi. Kokemus muiden mukana. Kirjoitat kokemasi vääryyden lapulle ja sitten poltat lapun saunan pesässä. Eteenpäin puhtain mielin ja ajatuksin.

    • ingnooraa-se

      Paskat ihmiset pitää vaan työntää sivuun eikä edes muistella niitä, tiedän että on helppo vaan sanoa näin mutta kun saat sen kusipäisen ihmisen pois pääsi sisältä ilman koston tuntemusta niin olet todellakin vahvempi kuin se ääliö joka on mielisairas ja jolle ei pidä antaa elämässä tilaa.

      Mielenrauhaa.

    • VanhaNainen_

      Mitä mieltä itse olet tämänpäivän teineistä, jotka tulevat kaikkitietävinä lorvimaan ja viisastelemaan työpaikallesi? Katsovat sinua ikävästi ja pitävät sinua vanhana pieruna, aikansaeläneenä turhana vanhana ämmänä?

    • aloit_

      Kylläpä olen saanut hyviä vinkkejä, kiitos. Hyvä idea oli, että nolaisin tms tän ihmisen. Se on aika vaikea toteuttaa. Nyt mulla on ajatuksena mennä vaan soittamaan tän "ihmisen" ovikelloa ja puhua hetki ja kertoa, että kuka mä oon. Ja sit vaan huutaa sille nää asiat. Ehkä en kuitenkaan löisi.

      • Drdedrdr

        Kannattaa tehdä noin. Tuon mummon on saatava tietää ennen kuolemaansa tekojensa seuraukset. Ehkä se kuolemakin nopeutuu.


    • Tsemppiäelämälle

      Miksi mietit noin vanhaa asiaa? Sullahan on asiat helvetin hyvin. Unohda mokoma wanhalepakko, tuollasia on Suomi väärällään ja keskity huomiseen päivään. Sitten kun jonain päivänä näet sen kuolinilmoituksen, Voit olla tyytyväinen ollessasi elossa, varoissasi ja onnellinen.

    • vapautus

      Kun sulla on asiat nyt hyvin niin voithan sä mennä sanomaan sille ihmiselle miten hyvin sulla nyt menee elämä. Väkivalta muuten on niin kuin turhaa kun se pahanen looseri ämmä on jo noin vanhakin niin ei mitään mätkimistä, se on turhaa ja kääntyy vain turhaan sua vastaan. Jollet viitsi sille käydä kehumassa naamatusten kuinka kiva sun elämä on nyt, joka tuollaisia kusipäitä tahtoo tietty harmittaa, niin voithan sä laittaa vaan paperilapulle minkä verran kunnioitat tuollaista raukkamaista luonnenhäiriöistä kiusaajaihmistä. Joka kävi vielä noin paljon nuorempaansa kiusaamaan. Raukkamaistahan toimintaa se on. Mutta tuokin on kyl hyvä idea kun joku sanoi että kun olet saanut kirjoitettua mitä tuollaista raukkista kohtaan tunnet niin poltatkin sen lapun ja se kuvaa miten sä saat sen asian painettua taaksesi ja vapaudut siitä kaunasta joka vähän turhaan sua syö. Kun sehän on tärkeintä että sulla on nyt asiat hyvin ja keskityt nykyiseen tilanteeseen. Tuo vanha ilkimys vaan turhaan voittaa asiassa jos sitä turhaan mätkäiset, kun ei se ole ees niin arvokas ihminen että ansaitsisi ees lyöntiä sulta eli ota huomioon se asia! Noita kiusaajia kun on kaikki notkot muutenkin tässä pikku maassa täynnänsä niin ei kannata uhrata heille juuri ees ajatuksiaan. Ne on yleensä niin tyhmiäkin etteivät edes ymmärrä tekosiaan tai sitten ole ymmärtävinään vaan (useimmat niistä ei siis ole juurikaan kunnossa siis päästään)että miksi uhrata aikaa sellaiselle joka ei kuitenkaan edes todennäköisesti ymmärrä sitä mitä on sinulle silloin kauan aikaa sitten
      tehnyt! Tai sitten sanoo ettei muista niistä tekosistaan yhtään mitään (ei siinäkään pää toimi). Pah koko mummeli on ihan yhdentekevä enää ja lähtee varmaan muutenkin jo pian ihan eri universumeihin! (Säälittävä koko ämmä ja varmaan muutenkin toivottavasti kärsii vanhuuden vaivoista ja taudeista)

    • Ikuisesti_katkera

      Niinpä... En vaan pysty unohtamaan...

    • yx.ymmyrkäinen

      Väkivalta, myös henkinen, jättää arvet. Kiusaamisjutuissa uhria neuvotaan hankkiutumaan toisaalle ja jatkamaan elämäänsä kuin mitään ei olisi tapahtunut. Ei saa miettiä, eikä vatvoa, ei saa hämmentää ympäristöä puhumalla ikävistä jutuista. Tämä ohjeistus on hyvä niiden kannalta, joiden kuuluisi puuttua kiusaamiseen ja lopetaa se. Nämä pääsevät vähimmällä, kun uhri katoaa tai lopettaa puhumisen.

      Uhrin kannalta unohda ja jatka elämääsi -ohje ei tietenkään toimi, koska hänen mieleensä aiheutettu trauma on oikeasti olemassa ja vaikuttaa ihmissuhteisiin. Mitä enemmän hän yrittää tapahtuneen kieltää, sitä varmemmin se palaa vaivaamaan. Miksi kiusaaminen eli henkinen väkivalta on vieläkin rikos, jota ei käsitellä ja josta uhrin pitää vaieta? En osaa vastata.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2052
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      165
      1582
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      155
      1537
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1348
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1270
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      275
      1115
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      131
      1027
    8. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1022
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1003
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      53
      847
    Aihe