Salla ja perusterveydenhoito!

SOTEIhanaaSOTE

Let's put it simple - eli yksinkertaisesti - perusterveydenhoito on epäonnistunut täysin.

Resursseja ilmeisesti on, mutta organisointi kusee. Terveyskeskuksen resursseilla pitäisi pystyä huomattavasti parempaan.

Taitaa terveyskeskuksen johto itsekin olla tilanteesta häpeissään, sillä Salla on yksi harvoista kunnista, joka ei julkaissut hoitoonpääsytietojaan viime vuodelta!

http://www.julkari.fi/bitstream/handle/10024/135722/Tr47_17.pdf?sequence=1

Johto voisi tehdä seminaarimatkan vaikkapa Etelä-Karjalaan, jossa on tunnetusti ja mitatusti Suomen tyytyväisimmät perusterveydenhoidon asiakkaat.

Sääli, että kiinnostuksen aiheet ovat muualla kuin terveyskeskuksen kehittämisessä.

Onneksi SOTE tulee ja mullistaa täysin myös perusterveydenhoidon!

Säälittävää, että esim ikäihmisellä kestää noin puoli vuotta päästäkseen perusterveystarkastukseen. Ennakoivaa terveydenhoitoa ei nähtävästi Sallassa harrasteta tai ei siihen ainakaan kunta kannusta!

Olisiko aika tilata puolueeton arvioija tutkimaan Sallan terveyskeskuksen hutilointeja!

14

922

  Vastaukset

  • https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201808042201115964_u0.shtml
   Kirjoittelit tuossa ejellä, ONNEKSI SOTE TULEE. Mitenköhän käy syrjäisen Sallan? Hyvin todennäköisesti tilanne ei ainakaan tule paranemaan, kovin on huonoja kaikuja kantautunut näistä kaupallisista hoitolaitoksista.

   Sallan tapaan moni pienempi kunta on vapaaehtoisesti mennyt viritettyyn ansaan. Miksiköhän Attendo halusi ostaa kiinteistöt eikä tullut vuokralaiseksi? Ei tarvitse olla "ruudinkeksiä" kun tietää mikä tilanne on muutamanvuoden kuluttua.

  • sehän on ollut pitempään aivan perseestä koko sairaalaan pääsy,tarttis tehdä jotain sen eteeen.ainua paikka johon pääsi heti on hammashoitola ja niille suuret kiitokset ,ystävällinen paikka.

  • Kun kunnanjohtaja tiedotti sosiaalipuolen työntekijöille Attendo asiasta, kertoi hän että kunta ei yksinkertaisesti kykene järjestämään sosiaalipuolen palveluja. Kommentti herättää paljon ajatuksia: eikö sosiaalipuolen hoitaminen ole kunnan tärkein tehtävä. Siis johto ja poliitikot ovat tyrineet täysin. Kuka ottaa vastuun, ei kukaan. Miten on mahdollista että kunta tekee lehtitietojen perusteella yli m8ljoonan voiton mutta sospuoli ei toimi. Kunta on teettänyt alimiehityksellä töitä, ja repinyt voitin työntekijöiden selkänahasta. Attendo voi olla hyväkin ratkaisu. Koska valtio ei korvamerkintä sosiaalipuolen rahoja voidaan niillä tehdä vaikka mökkikylä tunturiin.

  • Ei tipparia saa hoidettua edes

  • Älkääs nyt, Kirsi Markulan mukaan Sallassa kehitetty ainutlaatuisia hoitopalveluita koko Suomen mittakaavassakin.

   Koskahan ne näkyvät asiakkaalle asti. Taitaa ainoa hyöty näkyä lääkäreiden tilinauhassa.

   http://www.laakarilehti.fi/ajassa/ajankohtaista/soten-aikalisa-on-hyva-ja-huono-asia/

   Kuulin pikkulintujen kuiskuttelevan, että Kirsi Markula olisi tätänykyä Attendon palkkalistoilla. Pitääkö tämä paikkansa? Tämähän selittää varsin hyvin, miksi kunta kiireen vilkkaa myi kiinteistöjään Attendolle...

   Kenenkähän lompakko paisui kiinteistökaupan yhteydessä?

   • K.M on Posiolla Coronariassa töissä.


  • Vaihta sos terveys johtaja pätevään!

   • Kannatan lämpimästi asiaa. Seuratkaapa ltk/kh. Kiristys, uhkailu, valehtelu keinoina saada tahtonansa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kannatan lämpimästi asiaa. Seuratkaapa ltk/kh. Kiristys, uhkailu, valehtelu keinoina saada tahtonansa.

    No huh huh. Meetkö tuosta valalle raastuvassa... vähän varovaisuutta...


  • Valehtelu on näköjään sallittua, ja sehän se kamalinta on, että hyvinvointilautakunnan sekä kunnanhallituksen jäseniin uppoaa kaikki valehtelu aivan täysin. Voi, voi mihin on Sallassa tultu. Salla-lehdessä kaikkien ihmisten pitää kunnanjohtajan mukaan päästä osalliseksi päätöksen tekoon. Sananhelinää. Eipä siltä tunnu kun esimerkiksi kunnanjohtajalle laittaa postia ei hän todellakaan vaivaudu vaustaamaan niihin. Miten edes viitsii silloin puhua kuntalaisten osallisuudesta mihinkkään päätöksen tekoon. Ensimmäiseksi Sallassa kunnanjohtaja vaihtoon ja toiseksi sosiaalijohtajalle kenkää. Silloin lähtevät asiat todella rullaamaan, siis vaikeatkin, kun nyt niistä vaietaan täysin.

   • Samaa mieltä


  • Persiistä koko Sallan Hyvinvointilautakunta ja kunnanhallitus.

   • Toivottavasti ltk ja kh jäsenten silmät ovat avautuneet syksyn mittaan. Ja Ainasto, lehtikirjoutukseesi joomiehistä liittyen: Ltk pj tajusi eka kierroksen jälkeen saaneensa väärää infoa esittelijältä, joten toka kierroksella valistamisesta viisastuneena osasi tehdä oikean päätöksen. Avaa sinäkin siniset silmäsi!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Toivottavasti ltk ja kh jäsenten silmät ovat avautuneet syksyn mittaan. Ja Ainasto, lehtikirjoutukseesi joomiehistä liittyen: Ltk pj tajusi eka kierroksen jälkeen saaneensa väärää infoa esittelijältä, joten toka kierroksella valistamisesta viisastuneena osasi tehdä oikean päätöksen. Avaa sinäkin siniset silmäsi!

    L.A. Salla hyvinvointiltk: päätökset, joita teet voivat edesauttaa työpaikkakiusaamista ja työpahoinvointia. Mutta eihän se sinua kiinnosta. Vai? Muistakaa seuraavissa vaaleissa sote:n työntekijät kuka piti puoltanne!


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia ja Stefu tarjoilijoina.

   Näkyy Sofian instastoryssa olevan video jossa Sofia ja Stepu tarjoilevat pöytiin Fyllaksessa. Stufun sisko antanut töitä?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   86
   1903
  2. Stefu ja Sofia voisi jo lopettaa Martinan kiusaamisen.

   Kaikki on jo nähty kummankin IG storyssa . Pari päivää viikossa selvinpäin ja sitten juomaan. Kaikki tuo esitys on vaan Martiinaa varten ja nyt jo voi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   142
   1334
  3. S&S Instat kovin hiljaisena

   Onkohan siellä lyöty vetoa, kumpi pystyy olemaan pitempään ilman päivittelyä? Soffalla varmaan pää sauhuaa jo... 😂
   88
   1200
  4. Raaka-Rane lähti reissuun lentokentällä

   Instassa runsas aamiainen lentokentällä, pöytäseurueessa kaksi muuta. Täytyy järjestellä bisnekset kuntoon ulkomailla...
   27
   953