Saamelaisista valitetaan

Körnöttäjä

Suomalaiset, varsinkin saamelaisiksi pyrkivät, valittavat jatkuvasti saamelaisista ja Saamelaiskäräjistä, eivät tee niin kuin olisi heidän mielensä mukaista.. Ovat kuin pikku lapset, jotka suuttuvat jos joulupukki ei tuo mitä he ovat käskeneet.

17

639

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Äijihinkanta

      Näinhän se menee. Kun kerran on polkaistu saappaan alle, niin siellä pitää pysyä eikä turhasta vikistä.

    • Oikeantiedonsiirtäjä

      Kannattaaa tutustua kirkonkirjoihin osoitteessa digi.narc.fi. Sieltä löytyy totuus. Katselkaa mm. Inarin rippikirjoja ja kokouspöytäkirjoja. Vastaavasti voisi myös vilkaista Utsjoen rippikirjojen kielimerkintöjä. Ne ovat sangen mielenkiintoista luettavaa. Aktivistiprofessorit asettavat itsensä naurunalaisiksi kertoillessaan valheita niille, jotka eivät ole perillä asioiden oikeasta laidasta. Siis älä kulje kun pässi narussa, vaan ota selvää!

    • Rehellinen-veronmaksaja

      Kyllä näistä siipeilijöistä saakin valittaa... en tunne ainuttakaan rehellistä poromiestä saatikka sit saamelaista poromiestä. Siellä laiduntavat valtion mailla aivan kuin net olisi omia. Jäkälät on koluttu suomen puolelta jo loppuun ja hirvetkin alkavat kuolla jo mälkään kun porot syövät niiden ravinnon. Kolmisenkymmentä hirvenraatoa löytyi viime kesänä. Viime talvinen porojen siirto koilismaan seudulle oli jo uskottavuuden huippu kun laitettiin niille kuolleen poron hälytin kaulaan. Net syötettiin susille kun kuulemma sai moninkertaisen korvauksen petovahinkona. Ei kannattanu kuulemma lihateuraaksi myydä kun petokorvauksena oaremman hinnan ja tämän kertoi minulle yksi poromies aivan itse. Koeta tässä sit kulkea töissä vieraalla ja maksaa veroja kiltisti kun tiedät mihin ne veroeurot menee... net menee suoraan näiden siipeilijöiden rahapussiin ja maksaako nämä siipeilijät kaikkia veroja poroistaan... se onkin eri juttu.

    • Rehellinen-veronmaksaja

      Ja smoin on tuo vapaa metsästysoikeus valtion mailla. Siitä pitäisi valtion rahastaa aivan samalla tavalla kuin meiltä etelän miehiltäkin. Jos minä menen lappiin valtion maille metille ilman lupia niin se on salametsästystä. Lappalaisille se ei ole. Jos minä menen ilman lupia kotipihaltani tonttini rajan ulkopuolelle valtion maille niin sekin on salametsästystä. Linnun metsästykseen saa lupia vain tiettynä aikana ostettua ja jos siitä myöhästyy niin koko metästyskausi jää väliin. Siis minun takapihalleni voi joku etelän juppi ostaa luvat ja minä jään ilman... kyllä teiltä saamelaisilta näitä etuoikeuksia pitäisi karsia ja kovalla kädellä...

    • SAAMENKÄRÄ_JÄSEN

      Äsken keskustelin valtion virkamiehen kanssa tästä tulevasta Jäämeri ratahankkeesta on mahtava asia kun saadaan tänne moniin asioihn tämän kanssa parannusta, elinkeioja lisää matkailulle sekä lisää kaupan äyntiä Lapin alueelle NÄIVETYS KUNTIIN poronhoito on kannattamatonta veronmaksajien rahoilla vaikka itse olen SAAMENKÄRÄJILLÄ JÄSEN meidän pitää luopua poronhoidosta. TOIVOTAN TERVETULLEEKSI TÄMÄN JÄÄMERIRATA HANKKEEN PIKAISESTI TÄNNE KOKO SAAMENKÄRÄJIEN PUOLESTA VALTUUTTAMANA.

    • voitrauma

      Tämän päivän Hesarissa oli juttu, jossa valitettiin saamelaisten kovasta kohtalosta vuosikymmeniä sitten. Lapset joutuivat jopa kouluasuntolaan ja pois kotoa. Joku hoitaja oli ollut myös ilkeä. Muistaa vaan sopii, että tämähän oli yleistä kaikkien syrjäseutujen lasten kohdalla. Niitä "ilkeitä" asuntolanhoitajiakin oli monessa paikassa, kun murrosiässä olevia piti toki komentaa. Oman kielen puhmisesta rankaiseminen on tietenkin väärin, mutta ei kait Suomen kielen opettamisessa mitään väärää ole.

    • Pyrkyreitäonkoheitä

      "Suomalaiset, varsinkin saamelaisiksi pyrkivät, .."
      Siis minkä takia joku luulee, että saamelaisuus on pyrkimisen srvoinen asia? Ihmeellinen ajatusmaailma.

    • Suupyöreänä

      Ovat suomalaiset perustaneet "lapinkyläyhdisyksiä" ja vieläpä metsä-' kalastaja ja tunturilapinkyläläisten yhdistyksen. Valtiovaltaan edustajat ovat heitä kuullet saamelaisten edistajina kun haluavat päästä saamelaiskäräjille sinne suomalaisia äänestämään.

    • Lokomous

      Rauta heponen tulee kun rata valmistuu.siinä on hyvä tulevaisuus🚂🚂🚂

    • TympiiJo

      Jos ei kelpaa saamelaisten kanssa elää samassa valtiossa, niin voittehan te muuttaa muualle. Ei kukaan saamelainen jaksa tuommoisia riitapukareita enää pitää naapurinaan. Täynnä omassa päässä synnytettyä kaunaa ja vihaa, ihan kuin demonien vallassa melskaavat

    • Pahuuspois

      Osaavatko Suomessa papit ajaa pahat henget pois? Olen kuullut, että Norjassa papit ovat saaneet koulutusta ainakin ajaa ihmisten taloista häiritsijät pois. Olisiko Käräjien kulttuuriosasto oikea taho ottamaan asiasta selvää?

      • Aprikoin

        Niin vai ajamaan pahuus pois käräjäsalista?


    • Nähnyt

      Ettekö näe jo viimein? Sarvet ovat kasvaneet päähän monelle saamelaiseksi aikovalle? "Puu hedelmistään tunnetaan."

    • käyräpaska

      Nyt saamelaisuudesta uusi direktiivi seitakiven käräjillä lakhiin kirjoitettu saamelaisten paskakääkki on uusi direktiivi sen muotoista paskaa ei kukaan muu saa paskantaa muuten joutuu korvauksiin

    • Jiijii

      Ihmisiltä viedään kieli. Väkisin. Sitten vielä rasistit jatkaa samaa kiusaa

    • siistijähuolissaan

      Miksi saamelaiset ei huolehdi uimarantojen siisteydestä? Roskia rannalla joita, voisi ihan hyvin haravoida puhtaaksi ja laittaa rantapyyhe puhtaalle rannalle?! Miksi lojuu vaikka jos jotakin uimarannalla jopa vedessä?!

    • Mainari

      Mutta täytyy muistaa, että osa tehdyistä päätöksistä pohjautuu seuraavanlaisesti: kuka on kyseessä, kenen sukulainen, missä palkisessa, tokkakunta....pätevyydellä ei näissä kisoissa pärjätä, valitettavasti. Tänä keväänä tämäkin on nähty.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1796
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1583
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      49
      1539
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1468
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      10
      1260
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1132
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1113
    Aihe