Tarvitaanko ay-liikettä?

jusniinjaniin

https://areena.yle.fi/1-4349672
Ehkä tuolla olisi vielä ay-liikkeellä jotakin työtä. Vaan onko ohjelmassa esiintyvät työntekijät niitä itse työehtonsa neuvottelevia työläisiä? Mene ja tiedä

29

595

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aivanvarmasti1
      • SKP-Pori

        Työ on perinteisesti jotain hyödyllistä ja lisäarvoa tuottavaa. Työttömän loisiminen on sataprosenttisen hyödytöntä.

        Tällä hetkellä työttömät ovat tuotannon ulkopuolella, he eivät tuota yhteiseen kassaan mitään, ovat vain taakkana tyväenluokalle. Siksi työttömät tulisi ohjata työharjoitteluun, työkokeiluun kaivoksiin, metsätyömaille ja esim tie- ja junaratojen -rakennushankkeisiin jolloin he osallistuisivat tavaratuotantoon ja toisivat lisäarvoa. Sosialistisen työväenluokan ei tule sallia hyödyttömän joutoväen makoilua


    • vapaa_ay_liike

      Toivotaan että järjestäytymisvapaus vapaisiin ay-ammattilittoihin tulee joku päivä myös Pohjoiskoreaan. Siihen on varmaan matkaa. hra Trumppi ja Jong-un voivat kevään palaverissaan sopia senkin asian kuntoon.

      • alas-ay

        Järjestäytymisvapaus tarkoittaa myös sitä, että kenenkään ei ole PAKKO kuulua mihinkään ammattiliittoon. Takavuosina savustettiin ulos liittoon kuulumattomia, ja saattaa tätä olla vieläkin liikkeellä.

        Nykyisi Ay-liikkeen tarpeellisuutta korostetaan sen takia, että Ay-mafia pysyisi kasassa ja Ay-eliitti voisi edelleen hyvin.


    • lieevarmasti

      "... ja saattaa tätä olla vieläkin liikkeellä."

      Saattaisit tietää jos olisit joskus ollut töissä....

    • alas-ay

      "Saattaisit tietää jos olisit joskus ollut töissä...."

      Olen ollut töissä yli 50v. Kansakoulusta tukkimetsään, sitten teollisuudessa hyvän tovin, sitten parikymmentä vuotta yrittäjänä, nyt eläkkeellä. Päivääkään en ole ollut työttömänä. Lakossa jouduin olemaan vastoin tahtoani 5 viikkoa v. -77 Reinin voimalaitoslakon tiimellyksessä. Pistä paremmaksi!

    • Entinensaumahaukka

      Vastaus ay:le
      Olen ollut töissä yli 50 vuotta 2 viikoa lomautettuna. Kiertänyt 60 luvulla hätäaputöitä.
      Eläkeelle jäi 63v. Lakossa 1971 7 viikkoa. Ja telakalla lakossa monet kerran.
      Paras vuosi oli kun sain 2 täyttä tiliä. Muut oli vähän vajaita kun jouduttiin lakkoileen jopa että päästiin neuvottelemaan, että näin silloin ennen.

    • AY on muinainen dinosaurus jonka olisi tullut kuolla samoihin aikoihin. Olin aikoinani telakalla sähkömiehenä ja seurasin vierestä kun kommaripomot kävi paivittäin keskustelemassa duunarien kanssa. Lähes päivittäin oli joko istumalakko tai joku muu lakko Pansiossa -70 luvulla.
      Kommarien kulta-aikaa.

    • AY-liikettä ei tarvita missään. Tänäpäivänä kuuluminen AY-liikkeeseen on ennenminkin haitta kuin suositus.
      Ajatellaanpa vaikka jäänmurtajien lakkoesitystä. Päällystön palkka on noin 4500 - 7000€/kk, ja miehistölläkin noin 4000 - 5000€/kk.
      Tästä huolmatta on mentävä lakkoon kun tapana niin on. Niilo Välläri aloitti aikanaan tämän kurimuksen, mutta ihmeellistä kyllä, se jatkuu vieläkin vaikka palkan olettaisi olevan hyvä.

    • köppis56

      Ammattiliittoja tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan. Syy tähän että työnantajista on tullut mielivaltaisia ahneita paskoja joille työntekijä ei ole ihminen vaan välttämätön kuluerä.

      • kustatuleekunpissii

        SAK on suurin työttömyyden aiheuttaja Suomessa. Kenen etuja sellainen kansaa terrorisoiva järjestö ajaa?


    • Poiiiuyytt456

      24v olin AY jäsen. Pisin aika inssiliitossa. Lueskelin Sture Fjäderin edes ottamuksista Twitteristä. Ei minua haittaa se että Sture on kokoomuslainen mutta kun häntä vastaan joku heitti eriävän mielipiteen twitterissä, Sture leimasi nämä eriävät mielipiteet vasemmistolaisten huuteluksi. Sillä sekunnilla vaihdoin YTK:lle. En maksa AY jäsenmaksua kuitenkaan siitä että se edistää kokoomuslaista politiikkaa ja puoltaa sotea.

      • PieniPiruVasempaan

        Ei se mitä lukee vaan mistä lukee :D
        Minä taas olen opiskellut maantiedettä suomi24 palstalta ja nyt tioedän, että Intia ja Uruguay ovat rajanaapureita. Kirjat ovat vaienneet tästä totuudesta, joten sen on pakko olla totta :D


      • Llkjjh0988
        PieniPiruVasempaan kirjoitti:

        Ei se mitä lukee vaan mistä lukee :D
        Minä taas olen opiskellut maantiedettä suomi24 palstalta ja nyt tioedän, että Intia ja Uruguay ovat rajanaapureita. Kirjat ovat vaienneet tästä totuudesta, joten sen on pakko olla totta :D

        Kyseessä oli Sture Fjäder itse Twitter tilillään kommentteja antamassa.


      • ksaper

        "En maksa AY jäsenmaksua kuitenkaan siitä että se edistää kokoomuslaista politiikkaa ja puoltaa sotea."

        Mitä luulet YTK:n pomojen ajattelevan ;)


      • MMii98
        ksaper kirjoitti:

        "En maksa AY jäsenmaksua kuitenkaan siitä että se edistää kokoomuslaista politiikkaa ja puoltaa sotea."

        Mitä luulet YTK:n pomojen ajattelevan ;)

        Ei YTK ainakaan huutele sote Twitterissä eikä muutenkaan julkisesti politikoi. Kakimiespalvelunkin kera YTK on edullisempi kuin inssiliitto. Inssiliitto ei tunnu enää poliittisesti sitoutumattomalta Sturen tempauksineen ja avoimien sote puoltoineen.


      • wrth
        MMii98 kirjoitti:

        Ei YTK ainakaan huutele sote Twitterissä eikä muutenkaan julkisesti politikoi. Kakimiespalvelunkin kera YTK on edullisempi kuin inssiliitto. Inssiliitto ei tunnu enää poliittisesti sitoutumattomalta Sturen tempauksineen ja avoimien sote puoltoineen.

        "Ei YTK ainakaan huutele sote Twitterissä eikä muutenkaan julkisesti politikoi. "
        YTK:n taustavoimat politikoi julkisuudessa sekä taustalla.


      • titipähyvinniityy

    • totellisuus

      Helpoin tapa nostaa omia tuloja on siirtyä YTK:n jäseneksi.

    • enaioosallistua

      Rakennusliiton lakot aiheuttaa lomautuspaineita lähes kaikille rakennuksille, Työn edellytysten puuttuminen voi johtaa lomautuksiin. Rakennusliiton hallitus heittää todellakin hiekkaa rattaisiin ja kone meinaa jumiutua!

    • Kkalevikovalev

      Jos ei rakennustelineillä ole torvisoittokuntaa ja puolialastomia naisia, työmaalla ei tapahdu mitään.
      Vanhat tavat ja työkulttuuri kunniaan.
      Ja yksikään mies ei ole työmaalla ilman liiton jäsenyyttä.

    • katsepeiliinSAK

      Avioparin SDP ja SAK (homopari?) työllisyyden edistämistoimet on yhtä lyhyt luettelo kuin ruotsalaisten uroteot toisessa maailmansodassa. Totuus selviää yhä useammalle ja loikkauksia tapahtuu demareista muihin liikkeisiin, jotka haluavat olla isänmaan asialla. Yhtälailla suuri osa SAK-laisiin liittoihin kuuluvista siirtyy YTK:hon. SAK:n oikea jäsenmäärä on enää vähän yli 600.000.

    • notalways
      • VastausLöytyyVasemmalta

        Tuossa aloitteessa on heti alussa loistava argumentointi virhe, miksi verrataan ammattiliiiton jäsenmaksua ja yhden työttömyyskassan jäsenmaksuja keskenään.

        *"Liittojen jäsenmaksut liikkuvat noin 1,0 – 2,2 % haarukassa jäsenen tuloista. Edullisimmillaan työttömyysturvan saa pelkällä työttömyyskassan (YTK) jäsenyydellä maksamalla jäsenmaksuna 100€ vuodessa. "*

        Miksi YTK:n jäsenmaksua pitäisi verrata ammattiliiton jäsenmaksuun, koska sillä YTK:n jäsenmaksulla ei saa niitä ammattiliiton palveluita vain työttömyyskassan palvelut. Olisi pitänyt verrata ammattiliittojen ylläpitämien työttömyyskassojen jäsenmaksuja ja YTK:n jäsenmaksuja keskenään, mutta se ei enää olisi ollut "raflaavaa".


    • TurhaLiitto

      Akava on ainakin ihan hampaaton. Turha.

      Onneksi Akavalaisia ei ole työttöminä.

      • 5309y5j

        Todella hampaaton. Itseään varten koko liitto. Työntekijää voi työnantaja kohdella aivan miten vain. Vessillä voi pyyhkiä hanuria. Rahan hukkaan heittämistä.


    • kyllätarvitaan

      Yhä enenevässä määrin tullaan tarvitsemaan ammattiliittoja .Seuraava jonka kautta työväestöä koetellaan on keikkatyö. Englanissa on jo hyvä esimerkki keikkatyön vaikutuksista .työajat on mitä on .Viikonloppujen paikkaamista ,iltoja ja normaalin työsuhteen kertymät jää tulematta. Suomessa on ollut keskustelun alla pätkätyön vaikutukset ja lyhyiden työ rupeamien vaikutukset ,joista myös esim esiin noussutta tuossa:

      https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/76119-patkatyolaista-voi-odottaa-karmea-yllatys-kikkailua-oli-paljonkin

    • mietipäsitä

      SAK:n jäsenmäärä on laskenut, poislukien kuolleet sielut, alle puolen miljoonan. Näistä vähintään viidennes miettii, miksi kannattaa olla jäsenenä ja tukea järjestöä, joka vastustaa laillista esivaltaa ja tukee avoimesti yhtä puoluetta, SDPtä? Tämä asia pohdituttaa varsinkin jäseniä, jotka kanattavat persuja, sinisiä, kristillisiä, kepua, kokoomusta ja rkpläisiä. Miksi paisuttaa lakkokassaa ja tukea "vääräuskoisten" ajatuksia? Yhä useampi ei ole punainen eikä halua sitä aatetta kannattaa.

      YTK tarjoaa ansiosidonnaisturvan paljon halvemmalla. Suurin palkankorotus on siirtyminen liitosta YTK;hon. Se päätös on varsinaista paikallista sopimista, jota SAK vastustaa. SAK on suurin työttömyyden ylläpitäjä ja edistäjä. Se ei ole kenenkään etu. Hyvinvointiyhteiskunta tarvitsee verotuloja ja ihmiset työpaikkoja. Työtä tekemällä tulee leipää pöytään ja eläke karttuu. Liiton jäsenyys on omantunnon kysymys.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2301
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1918
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1720
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      64
      1514
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1286
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe