En ymmärrä

Luovuttanutjo

Äidit itkevät yksinäisyyttään että kun ystävä suhteet ovat jääneen lasten myötä? Kuka jaksaa kuunnella oikeasti joka kerta kaverin valitusta lasten pidon raskaudesta (en sitä kiellä etteikö olisi raskasta) ja kaikista muista sen tuomista 'vaivoista' ja kuinka väsyttää ja miten pikku pallero on nukkunut viime öinä..Ja jos sattuu -joskus- kysymään lähtisikö vähän tuulettumaan tai luokse istumaan iltaa niin ikinä ei onnistu. Tarpeeksi monta kertaa kun saa ns. pakit niin ei kaveri kauaa jaksa olla yhteyksissä. Näin se vaan on.

3

246

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tosiystäväauttaa

      Jos kaverillasi on rankkaa lastensa kanssa, miksi et ole tarjoutunut auttamaan?
      Minulla on monta ystävää joilla on pieniä lapsia, itselläni ei ole lapsia. Silloin kun ystävän koliikkivauva valvotti öitä, hänen mies teki vuorotöitä ja uni oli tarpeen miehellekin, minä kävin vapaapäivinä niiden vauvan kanssa ulkona kävelylenkillä ja he nukkuivat parin tunnin päiväunet.
      Välillä toivat vauvan minulle muutamaksi tunniksi ja menivät kotiinsa nukkumaan.
      Toisen ystäväni saadessa nuorimmaisensa, minä kävin vanhimman kanssa esim. Hoplopissa, kiipeilypuistossa, Linnanmäelläkin, vauvan isä hoiteli nuorimmaistaan ja ystäväni nukkui tai kävi kampaajalla, jne. Ystävää pitää auttaa eikä ruikuttaa sille, että kun sinä et enää ehdi minnekkään.

      Yhdessä voi viettää aikaa, jutella ja pitää hauskaa muutenkin kuin kahden iltaa istumalla. Minä käyn lenkillä pari kertaa viikossa yhden ystäväni kanssa. Siinä juostessa tai kävellessä jutellaan. Toisen kanssa käydään uimassa kerran viikossa. Ei mulla eikä minun ystävillä ole enää näin liki kolmekymppisenä tarvetta tuulettua esim. kapakoissa viinan kanssa. Ei ollut kyllä nuorempanakaan.

    • PerheJaLapset

      Meillä se meni juuri päinvastoin. Kun tuli lapsia niin kaverit ja tuttavat lakkasivat käymästä. Sitä ennen ei käyty "tuulettumassa" vaan istuttiin iltaa poikkeuksetta meillä. Lasten synnyttyä lapsettomat hävisivät hyvin nopeasti. Ainoastaan yksi jäi, ja hänkin lakkasi käymästä kun perusti oman perheen ja muutti kauemmas. Täysin ymmärrettävää.

      Se mitä lasten myötä tapahtui oli se että meistä tuli Perhe. Kasvoimme yhteen ja kasvatimme lapset. Nyt he ovat viimeistä lukuunottamatta maailmalla. Ja kohta on lupa odotella seuraavaa sukupolvea.

      Kun nyt katsoo asioita taakseppäin niin voidaan todeta että ikinä ei ole reissailtu ulkomailla. Ei edes kotimaassa päivän reissuja pidempään. Mutta onnellisia ollaan oltu. Ja jos nyt vertaa näitä "tuulettuneita" ihmisiä jotka julistavat sinkku-elämää, niin väitän että he ovat paljon onnettomampia. He elävät yhä edelleen sitä "ens viikonloppuna..." -elämää. Eikä heitä ole kukaan hautaan saattamassa. Väitän myös että perheen kautta elämä saa sisällön. Kaikki ulkokultaisuus rapisee pois eikä tarvitse yrittää olla parempi kuin on. Riittää että tekee hartiapankilla talon ja elää siinä. Elämän ilot löytyvät jokapäiväisestä arjesta.

      Ja kun on elänyt normaalia työläiselämää, on ehtinyt kartuttaa kädentaitoja ja harrastaa. Myös tilille on kertynyt sen verran rahaa että sillä ostaa vanhuudenpäiviksi vaikka sen mökin järven rannasta. Kunhan vain sopiva löytyy. Saa sitten joku lapsista nykyisen talon oman elämänsä aloittamiseen.

    • onnelijaanneli

      Ai jaa, ei meillä ole kaverit karkonneet siitä syystä että on tullut lapsia, jos ovat niin aivan muista syistä.
      Turhaan sinä sitä suret, semmoiset ei ole kavereita jotka noin tekevät.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      64
      4406
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1734
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      25
      1411
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1207
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe