Perustuslaki on voimassa Kittilässäkin

Oikeusvoitti

Tänään Ykkösaamussa ministeri Vehviläinen vetosi Kittilän syytteessä oleviin päättäjiin, että he vetäytyisivät luottamustoimistaan. Peustuslaki ei anna mahdollisuuksia kenellekään ulkopuolisille valtaa puuttua demokraattisesti valittujen luottaushenkilöiden asemaan, ei edes "Lexkittilä". Ehkä vähän helpotustakin valtakunnan ylimmille päättäjille tuo perustuslaki, näin ei heidän eikä kenenkään muunkaan ole puuttuminen kittiläläisten asioihin. Hyvä näin, päättäjämme voivat jatkaa ihan laillisesti valitsemallaan demokraattisella linjalla. Jo alun alkaen oli selvää, että "selvitysryhmän" tehtävä on vain neuvoa ja ohjata, jos päätöksenteossa havaitaan vähäisiä virheitä.

30

2109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • leevileviltä

      Ykkösaamussa ministeri Vehviläinen selvästi ilmoitti mitä tuleman pitää, jos ette itse pidätä syytteeseen asetettuja päättäjiä päätöksenteosta. Toiveajattelua "oikeusvoitti" nimim. tuommoinen.
      Ja Rantakokko selvästi ilmoitti maaliskuun takarajaksi. Toimikaa ajoissa, taikka menee kaikki luottamus tuommoisten törppöjen takia.

    • oikeuskunniaan

      PR mielellään pompottaisi koko kuntaa "isoisten" avustuksella. Se ei taida enää olla ainut vaihtoehto. Tulee vahvemmat voimat ja laittaa demokratian toimimaan. Sori vaan.

    • sianpääsiperiasta

      Nimimerkki ”Oikeusvoitti” valwhtelee. Motiiveja voi vain ihmetellä. Mitä ihmeen kähmintää siellä hissiyhtiössä on? Rahaa näyttää palaneen ja tuotto kunnalle kehnoa.
      Niin Kuntalain 12a luvun pykälän 109 toteaa, että ellei kunta erota niin valtionvarainministeriö erottaa syytteesä olevat. Se muutu mihinkään, vaikka kuinka valheita syötätte.Miksi hiisiyhtiön tulos on todella kehno?

    • IsoA1955

      Toimitusjohtajan ollessa syyteessä eikä itse ymmärrä erota tai häntä ei eroteta, niin vaikutus yhtiöön on dramaatinen. Yhteistyökumppanit alkavat olla varovaisia, koska toimitusjohtajan uran jatko on vaakalaudalla. Ei ole luotettava businekumpani. Sen päälle kun hallitus vaihdetaan täydellisen laittomasti. Päätös, joka kunnan omistamassa yhtiössä tulee kumoutumaan, ja johtaa uusiin syyteisiin.

      Tällä tulee olemaan jatkossa dramaatiset seuraukset. Rahoitajat ja yhteistyökumpanit eivät uskalla toimia tälläisen johdon kanssa. Lopputulos on se, että yhtiö ajautuu huonoimilaan jonkin tahon syliin. Josta se on ostettavissa puoli ilmaisesti. Tämän jälkeen homma taas kannataa. Kuten kävi esimerkiksi Sotkamon Katinkullassa. Alkuperäiset omistajat menettivät Katinkullan, mutta uusissa käsissä homma taas kukoistaa. Kittilän tapauksessa kunta tulee menetämään yhtiönsä.

      Kittilässä on jo syntynyt kaikkien aikojen tarina. Homma näkyy jatkuvat lisäkaneetilla "oikeus voitti, mitään emme voineet ja omaisuuskin meni".

      • voikoollamahd

        Kunnan päättäjistä eräät kysyvät neuvoja Palosaarilta joka käänteessä. Eivätkä ymmärrä kunnan parasta. Voi, voi.


    • HullujenHommaa

      Katsoin ihan eri Ykkösaamun kuin aloittaja. Ministeri Vehviläinen ilmoitti että jos Kittilässä ei ala tapahtua niin kunta otetaan valtion haltuun.

      Ohjelman loppu puolella käsitellään Kittilää.
      https://areena.yle.fi/1-4256977

      Ps. Aloittaja taitaa olla Pyhäjärven palstalta siirtynyt trolli.

    • IsoA1955

      Perustuslainvoimaisesti on suojattu kunnallinen itsehallinto merkitsee kuntalaisille kuuluvaa oikeutta päättää kuntansa hallinnosta ja taloudesta. Itsehallinto kattaa muun muassa kuntalaisten oikeuden itse valitsemiinsa hallintoelimiin. Tavallisella lailla ei voida puuttua itsehallinnon keskeisiin ominaispiirteisiin tavalla, joka asiallisesti ottaen tekisi itsehallinnon merkityksettömäksi.

      Nythän on vain kyse siitä että Kittilän päättäjät on haastettu käräjille ja syyteet on raskaat. Näkemykseni on, että riita käy korkeimmassa oikeudessa asti, ennen kuin tuomiot on lain voimaiset. Arvioisin että prosessi kestää, vähintään, luokkaa viisi vuotta. Nämä henkilöt on suljettava kaikesta luottamustoiminasta pois useiksi vuosiksi. Kittilän kunnalla on, Vehviläisen lausuntoon perustuen, maaliskuu aikaa hoitaa asiat itse kuntoon. Sen jälkeen VM ottaa asiat hoitaakseen. Toden näköisesti normaalitilanteeseen päästään seuraavien kunnalisvaalien jälkeen. En näe että VM:n toimita on mitenkään ristiriidassa perustuslain kanssa. Päin vastoin, sutkit siirrettään syrjään tuhlaamasata veroeuroja.

      Oikeus vaan tuppaa lopuksi voittamaan, mitään sille ei voi. Sille voisi vähän voidakin että paljonko polttaa henkilökohtaisia Eurojaan tässä sopassa.

    • seuraillut

      Maallikostahan tuossa on helppo ratkaisu joka varmasti toteutetaankin. Yhtiö konkurssiin ja kunta maksumieheksi ja yrittäjä pääsee haaskalle ja luo kannattavan yhtiön. Näinhän pelataan silloin kuin kun yhteiskunta on hankkeessa mukana. Kittilän tapausta toki en tunne yleistä kaavaa vain esittelen.

      • leevileviltä

        Näinköhän pelataan määrätyille "naamoille" tuota yhtiötä. Eli varainsiirtoa kuntalaisilta P...saarille.


    • IsoA1955

      Pahasti haisee että juuri tämän tyyppisestä pelistä on kyse. Sitä on vaikea tietää kenelle sitä pelataan mutta tällä konstin firma saadaan kontalleen ja joku sen puoli-ilmaiseksi ostaa. Vastaava peli oli takavuosina Sotkamossa. Katinkullan kehittäjiltä lyötiin luotatus poikki, kuppi nurin, Katinkulta pankin haltuun ja hups...ostaja löytyi.

    • Herkko

      Kyllä Kittilässä on kunnostauduttu. Siellä on tehty poliittisen nopeuden maailmanennätys. Paavo Väyrysen perustaman kansalaispuolueen valtuutettu on virkarikossyytteessä vaikka kansalaispuolue ei ole vielä osallistunut kuntavaaleihinkaan.
      Tiedättekö mikä on epäilyksen huippu? Epäilyksen huippu on se, että mies lukee Helsingin ratikassa Suomenmaa-lehteä ja epäilee, että samaa lehteä lukee joku takaapäin hänen olkansa ylitse!

    • yksiyhdenpuolesta

      Hyi helvetti. Aivan oksettaa katella noiden ääliöiden naamoja, kun eivät ymmärrä hävetä ja
      poistua vähin äänin. Ei taida tällä kertaa lopussa auttaa edes punapään nimien keruulistat pomon puolesta.

    • Taidanitsetiet

      Tiedätkö miten kohdeltiin jos et allekirjoittanut?

      • nurkassaseisomassa

        ruitelivatko vitalla persiille?


    • Kusetin

      Kai listoja on tutkittu suurennuslasilla ja naamat laitettu muistiin. Paniikissa nimiä kerättiin, en tiedä minne lista laitettu. Kyllä nyt kaduttaa niitä jotka nimensä raapustivat. Kusetuksen makua. Mutta sattuuhan näitä, muotovirheitä.

    • Hissimies

      Taitaa tulla uusi toimari.

      • VoikoollaKittilässäkin

        Joko Palosaarilta tulee anteeksipyynnöt kuntalaisille?


      • VoikoollaKittilässäkin

        Eeva-Liisa Hynynen
        Kotimaa 24.12.2014 09:30

        "Kittilän erotettu kunnanjohtaja: Olisin saanut pitää virkani, jos olisin pyytänyt julkisesti anteeksi
        Anna Mäkelä valitti hallinto-oikeuteen. Valitusasiakirja on kuntapäättäjille raskas paperi."

        Näin ne tilanteet muuttuu.


    • Niinpäsniin

      Anteeksipyyntöä odotellessa. Eipä taida nyt enää auttaa.

    • SivustaSeuranutXX

      Palosaarten dynastian pers'kärpästen hermot alkavat mennä jutun edetessä, tulossa yksi avioero kun ukko huutaa ja raivoaa yöt päivät puolisolleen.

      • Haltiaa

        No ei se haittaa, punatukka ottaa paikan.


    • Oikeus66

      Oikeudenmukaiset tuomiot jäykkäniskaisille kiusaajille. Eivät tunne omantunnontuskia, koska heillä ei ole sitä ( omaatuntoa)?
      Perustuslain turvaavasta vaikutuksesta kuntahallintoon on rikosasioissa turha jurista.
      Tuomittakoon myöskin taloudellisiin korvauksiin, mikäli voidaan todeta heidän päätöstensä aiheuttaneen kunnalle menetyksiä. Mäkelälle koko prosessin ajalta täysi palkka korkoineen, niin silloin ollaan oikealla tiellä.

    • HyväVM

      Ainahan kaikessa on huomioitava kyvyttömyys hoitaa omia asioitaan tai sitten yleinen hulluus vallitsee. Ei siis kykene enää itse hoitamaan omia asioitaan. Silloinhan asetetaan luonnollisesti holhous tai edunvalvonta, joka hoitaa asioita kykenemättömien puolesta. Sitä on Kittilän hallinto tänään ja holhooja-edunvalvojan roolin on ottanut - luojan kiitos - Valtiovarainministeriö / Anu Vehviläinen.

    • Ukkotuomari

      Kittilän jutussa ei taida olla voittajia. Nyt syytteessä olevat henkilöt käyttävät tulevina vuosina kymmeniä tuhansia tunteja tämän asian parissa. Lisäksi syntyneiden kiistojen vuoksi tiettyjen henkilöiden välinen yhteistyö voi olla Kittilässä jatkossa mahdotonta.

      On väitetty, että nämä asiat eivät ole vaikuttaneet eivätkä vaikuta Kittilässä asioiden hoitoon. Samalla on myönnetty, että esimerkiksi sotea ei ole kunnassa vielä ehditty käsittelemään. Myöskään Kittilän ja Levin viimeaikainen menestys matkailussa on ollut vaatimatonta verrattuna esimerkiksi Rovaniemeen ja Saariselkään. Kunnan kiistoilla ja näillä asioilla lienee yhteyttä toisiinsa.

      Valtaosalla meistä on vuorokaudessa käytettävissään 24 tuntia. Jos tästä ajasta merkittävä osa menee oikeusjutun pohtimiseen, oikeudenkäynteihin valmistautumiseen ja niissä istumiseen, niin tottakai se on pois jostain muusta. Voi jopa käydä niin, että aivokoppaan ei oikein mitään muuta asiaa enää mahdukaan. Mahdollisiin rangaistuksiin en tässä yhteydessä puutu.

      Kittilän että kittiläläisten kannalta olsi parasta, että kyseiset henkilöt keskittyisivät tulevina vuosina pelkästään oikeudenkäynteihinsä ja uudet henkilöt hoitaisivat kunnan ja kuntalaisten asiat. Monelle syytteessä olevalle tämä on karu uran lopetus, koska vuosien oikeudenkäynti vanhentaa monen sekä fyysisesti että henkisesti kykenemättömäksi yhteisten asioiden hoitoon.

      Vanhan rakennuksen remontointi ei aina kannata, vaan joskus on parempi tehdä kokonaan uusi.

      • uudetkasvot

        Ukkotuomarin kommentti täyttä asiaa!Vaikka kuinka väännetään,niin ei todellakaan kukaan noista syytetyistä tule selviämään voittajana vaikka isoja tuomioita ei tulisikaan aikanaan.Kyllä tosiaan jos ajatellaan Kittilän etua ja tulevaisuutta olisi kyllä hatunnoston arvoinen teko,että vaihdettaisiin ,mielellään vapaaehtoisesti uudet kasvot Kittilän ja Levin ympyröihin!
        Vaikka en hyväksykään esim.Kurulan Timon toimintaa näinä vuosina niin hän teki aivan oikein,hatunnoston arvoinen teko,sanoessaan lähtiessään tekevänsä sen Kittilän edun nimissä....


      • voipoikarukkaa

        Kurula teki poistumisliikun ihan itsekkäästi, oman edun nimissä. Pää ei enää kestänyt jatkuvista epäonnistumisista nousevaa painetta. Ei hatunnostoa.


      • Kittilä-kittiläläisille

        Vieläkö rietas ymmärtäis tehä "poistumisliikun" opettajan virastaan.
        Tuommoinen taparikollinen on opettamassa lapsia koulussa.
        Näyttää viheliäinen mallia nuorille, miten asioita "hoidetaan" . Pyttytuomia riethalle pittää antaa ja sen jälkhen suljetulle osastolle Niuvanniemelle, lopuksi ikkää.


    • Kittilä-kittiläläisille

      Yksikään ei liiku paikaltaan. Perustuslaki on puolellamme. Mitään ette voi.

      • Torvi4

        Valtiovalta hoitaa työnsä, ja potkii huijarit virasta.


    • Vääryys66

      Tuomio ja turmio tulee..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1615
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1554
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1395
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1153
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe