Rasvanpoltto!

Pumppaliisa

Olen käynyt nyt kohta 15kk:tta intensiivisesti 3-4x viikossa(muutamaa selkäperäistä taukoa lukuunottamatta) salilla ja oikeastaan pärähtänyt kuntoiluun ja alkanut todella nauttimaan tuloksista joita olen jo tähän mennessä saavuttanut, painomääristä jotka pikku hiljaa nousevat. Pakarat ovat alkaneet pyöristymään ja reidet kiinteytyä, ikäväkseni on kuitenkin tuota rasvaa tuossa päällä (177cm ja 70kg, nainen kyseessä 🦄) ja siitä pitäisi päästä eroon ☝️🙈. Olen viimeiset pari kuukautta ottanut salin kaveriksi kuntopyöräilyn kotona, netflixistä samalla nautiskellen 🤣, 45-80 minuuttia kerrallaan, 6 x vko:ssa,riippuen onko salipäivä vai ei. Syke n. 125-135 välillä, toisinaan teen myös intervallia. Mietinkin että mikä on liikaa ja mikä riittävästi?! Olo on ainakin hyvä, ei väsytä, ei paikat ole läheskään niin kipeinä varsinkaan jalkapäivien jäljiltä jne. Haaveena olisi pitää paino suurinpiirtein samana, mutta saada rasvat sulamaan 🙃. Miten te olette tässä onnistuneet?
p.s mitä teette kyykkyjen sijaan, jos selkä ei sitä kestä? Omani kestää hakin, mutta ei kyykkäämistä 😣.

10

1444

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Flatcircle

      Rasva palaa tehokkaasti pitkäkestoisessa mutta matalasykkeisessä liikunnassa siis kestävyyslajeissa kuten juoksu ja hiihto. Juokse 2h lenkkejä ja pidä varsinkin alku 20-30 min. hidasta vauhtia niin se elimistö alkaa polttamaan rasvoja. Tankkaat hiilareita lenkin aikana. Unohda kaikki crossfitit sun muut jumpat aina välillä ja keskity pitkäkestoiseen urheiluun.

      • Kjjkhjkhhjh

        Vanhaa ja jo kumottua tietoa... HIIT on tehokkain rasvanpolttaja. Mutta pääasia on, että tekee, liikkuu ja NAUTTII siitä. On se sitten pitkäkestoista matalasykkeistä tai HIIT tyyppistä treeniä.


    • 177 cm/70kg? Sehän on etenkin naiselle erittäin hyvä suhde. Miksi kummassa tuosta pitäisi polttaa mitään rasvaa pois?
      Kuusi noin intensiivistä kuntoilukertaa viikossa on normaali-ihmiselle (lue: ei-aktiivikilpaurheilijalle) aivan turhan kovaa rääkkiä.

      • Jjkhjhhhhv

        Mietin kans samaa. Pituus paino suhde ihan hyvä ja tolla treeni määrällä kannattaa varoa, ettei livahda ylikunnon puolelle... eli muista myös lepo ja jos nyt ihan pakko on saada rasva palamaan, niin katso voisiko ruokavaliota jotenkin hioa ja parannella...


    • ey474

      pari asiaa tuli mieleen.
      Treeniä alkaa olemaan melkein liikaa. kovia treenejä ei tarvitse olla montaa. Menee ylirasituksen puolelle ja silloin keho lukossa eikä laihdu/kehity.
      Lisää lihaskunto treeniä, jos lihakset eivät tule kipeeksi treenistä niin et tee sitä tarpeeksi suurilla painoilla. Lihakset tuovat muotoja ja edesauttavat rasvan"polttoa".
      Jos selkä ei kestä tehdä kyykkyä niin kuulostaa pitkälti siltä että mahdollisesti suoritat liikeen jollain tavalla väärin. Kyykkyyn mentäessä helposti kumartuu eteen ja se ei kyykyssä ole tarkoitus ollenkaan. Selkä suorana pitäisi "istua" alaspäin ja sieltä taas ylös.

      • Rasituksen_vaihtelua

        Aloittajan aerobisessa ohjelmassa on pelkkiä peruskuntoharjoituksia ja näitä pk-harjoituksia on kuutena päivänä viikossa. Jos haluaa saada enemmän nopeuskestävyyttä, niin yhtenä päivänä viikossa, mutta ei enempää, kannattaisi tuon päivän pk-harjjoituksen sijasta tehdä kovia intervalliharjoituksia.


    • tietoajataitoa

      No höpöti höö.
      Ei kyllä taas kaverit tiedä mitään.
      Hiilareita kun tekee juoksu lenkkiä, sopii jos haluaa vain juosta. Mutta ei missään nimessä jos haluaa rasvan pois. Hiilarit estää rasvan polton koska insuliinin kuuluu niin tehdä.
      Muutenkin jos jaksaa ja palautuu hyvin, virtaa riittää, niin on aika tarkastaa ruokailua.
      Pidä huoli että rasvaa tulee ruuasta tarpeeksi, ei liikaa. Proteiini 1-2g per painokilo. Loput hiilaria.
      Nipistä hiilareista, ensin lisätyt ns.valkoiset sokerit. Jos paino alkaa pudota äkkiä lisää hyviä rasvoja vähän. Katso mihin paino menee. Jatka hiilarin poistoa pikkuhiljaa, pidä kuitenki huoli ettei mene alle 2g per painokilo ainakaan joka päivä. Jos olo tosi kurja tankaa hiilaria paljon.

      • harha

        "Muutenkin jos jaksaa ja palautuu hyvin, virtaa riittää, niin on aika tarkastaa ruokailua."
        Oikea ajatus varmaankin on: "Muutenkin jos jaksaa ja palautuu hyvin, virtaa riittää, niin ei ole ainakaan oikea aika alkaa leikkiä ruualla."
        Näiden hiilareiden ja rasvojen mittaamisen ja säätämisen jälkeen onkin sitten syömishäiriö. Ja olo varmasti kurja.
        Mikään tekstissä tai mitoissa, 177/70, ei viittaa siihen että olisi suurempia ongelmia ravinnon suhteen.


    • selkämenijoauauau

      Aloittaja kirjoitti, jos nyt koskaan tulee tätä takaisin lukemaan, mene ja tiedä, että ei voi selän takia kyykätä.
      Itselläni on sama homma, menemättä tarkemmin yksityiskohtiin, mutta löysin ratkaisun asiaan käsipainoilla tehtävästä kyykystä.
      Erittäin hyvä liike, käsipainoilla painopiste on helpommin hallittavissa ja itseasiassa käsipainot ohjaavat painopisteen selälle ystävällisemmin kuin perinteinen levytangolla tehtävä.
      Toki tähänkin voi tulla mussuttamaan vaikka mitä negatiivista ja huipputietoa suoraan Pälkäneen urheiluopistosta tai vaikka Hollywoodista, mutta itselleni liike on ollut hyvä ratkaisu.
      https://www.youtube.com/watch?v=ndH2QolWeZ8
      Linkin videoissa tulee painopisteen luontainen selkää helpottava liikerata hyvin esiin.
      Kannatta ainakin kokeilla, ei maksa mitään kokeilla.

    • Tässäparivinkkiä

      Varmaan enään kantaudu aloittajan silmiin mutta kuitenkin. On ihan sama kuinka paljon liikutaan ja miten liikutaan mutta rasvaprosentti ei lähde laskuun ellei ruokapuoli oo hoidettu kuosiin. Laske oma kulutuksesi jollain suuntaa antavalla laskukaavalla ja alita se reilusti! Mä diettaan tällä hetkellä (olen mies) ja kulutus on noin 3200-3300kcal päivä mihin on huomioitu kaikki mitä päivän aikana puuhailen ja syön 2500 kcal josta proteiiniä noin 2gr per painokilo. Paino tippuu noin kilon viikossa. Kannattaa suhteuttaa tätä hiukan koska en naisena menis noin isolla miinuksella kun päivittäinen kulutus miesten kulutukseen verrattuna on pienempi. On ihan sama mitä syöt mutta kunhan kulutus on alle oman kulutuksen ja saat tarpeeksi proteiinia, en tosin suosittele syömään paskaa vaikka se välillä saattaa päivään mahtuakkin koska vaikuttaa aika hitosti jaksamiseen jos ruoka ei ole laadukasta ja monipuolista. Kofeiini on myös hyvä ystävä. Kannattaa huomioida myös kaikki piilokalorit joita tulee todella helposti, pelkkä leivän voitelu voi tuoda sihen jo 30-50kcal lisää kaloreita.

      Mitä tulee liikkumiseen niin sali voimistelun lisäksi olisi hyvä harrastaa parituntia aerobista viikossa, sopivasti 30min erissä ja vaihtelevalla intensiivisyydellä. Se nopeuttaa prosessia. Salitreenissä on myös suotavaa tehdä enemmän toistoja kuin voiman kasvatuskaudella, dieetillä on turha odottaa voiman kasvavan.

      Btw tuntuipa erityisen törkeältä käyttää sanaa nainen, maailma on outo paikka tänäpäivänä. Ettehän pahoita mieltänne :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2763
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      74
      1480
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      42
      1446
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      33
      1223
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1164
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1163
    7. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1161
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      45
      1161
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1099
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      10
      1080
    Aihe