miehiä oikeus salissa rovaniemellä

hyvätulee

olipas vaan vakavan näkösiä naamoja ei naureskeltu eikä herjailtu.

57

4149

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • leevileviltä

      Kittilä-syyttäjä: Kunnanjohtaja Anna Mäkelän irtisanominen oli häikäilemätön kosto
      Kittilän kuntakäräjien valmisteluistunto Lapin käräjäoikeudessa alkoi haastehakemusten julkistamisella.


      Eeva-Liisa Hynynen

      "Haastehakemus osoittaa, että kuntapäättäjät ovat puuhanneet Anna Mäkelän irtisanomisen parissa ahkerasti. Kyse ei todellakaan ole ”yhdestä napinpainalluksesta” kunnanvaltuustossa, sanoo rikos- ja prosessioikeuden emeritusprofessori Pekka Viljanen.

      ”Ei siis vain pieni muotovirhe. Nyt Kittilän kuntapäättäjien kannattaisi jo lopettaa nämä puheet ja ottaa kovat syytteet aivan todesta”, professori kommentoi syyttäjän haastehakemusta."

    • leevileviltä

      Eeva-Liisa Hynynen
      Kotimaa 13.3.2018 15:22

      "Pekka Viljanen ei kuitenkaan ole yllättynyt haastehakemukseen liitetystä todistelusta. Hän on Suomen Kuvalehden pyynnöstä lukenut Kittilän päätöksenteon asiakirjoja toukokuusta 2014 alkaen.

      Syksyllä 2014 virkarikosprofessori luki Kittilän päätöksenteosta valiokunnan raporttien eri versiot ja niiden kaikki liiteaineistot.

      Suomen Kuvalehti kertoi syksyllä 2014 useaan kertaan valiokunnan raportissa ilmenneistä virheistä.

      Pekka Viljasen mukaan syyttäjän luonnehdinta ”häikäilemättömästi kostosta” on luettavissa kunnan pöytäkirjoistakin.

      ”Yhä vahvemmin näyttää siltä, että Anna Mäkelä irtisanottiin, koska hän teki tutkintapyynnön Jouni Palosaaresta”, professori sanoo.

      "Kaikki syytteeseen asetetut ovat kiistäneet syyllistyneensä mihinkään rikokseen.

      Oikeudenkäynnin pääkäsittely Lapin käräjäoikeudessa alkaa 11. syyskuuta 2018."

    • OdotellaanTulevaa

      Lähiaikoina tulee olemaan mielenkiintoinen kun tutkinta-aineisto julkaistaan.
      Odotettavissa on lisää luettavaa Suomen Kuvalehdeltä.

      Iltalehden jutun jätän oman arvoonsa. Päätoimittaja on tienannut jo ilmaiset liput hissiin.

    • Hirvimiess

      Taitaa olla, että siellä taustalla oli pitkäaikainen epäluottamus kunnanjohtajaan. Se hissijuttu oli vain viimeinen pisara. Täydet perusteet irtisanomiselle oli. Homma vain hoidettiin huonosti. Perusteluita ei kirjoitettu auki ja yksi kuuleminen jäi tekemättä, vaikka piti olla asiantuntija vetämässä prosessia.

      • LisääTuleeHuomenna

        Pitkäaikainen epäluottamus? Kittilän valtuusto ei nauti luottamusta.

        Syyttäjän mukaan Mäkelän työtä vaikeutettiin järjestelmällisesti. Mäkelää on haastehakemuksen mukaan estetty laittamasta asioita kunnanhallituksen esityslistalle eikä hänen esityksiään ole käsitelty kokouksissa.
        Kurula oli syytteen mukaan painostanut Mäkelää poistamaan Levi Ski Resortin asioita kunnanhallituksen esityslistalta ja kieltänyt Mäkelää käyttämästä tietokonettaan ja puhelintaan kokouksessa. Eräässä kunnanhallituksen kokouksessa Kurula on syyttäjän mukaan ilmoittanut, että Mäkelän ei ole mahdollista jättää käsiteltävässä asiassa eriävää mielipidettä. Toinen syytetty oli ilmoittanut, ettei hiihtokeskukseen liittyviä asioita oteta käsittelyyn ja sanonut Mäkelälle, että ”luottamus pitää ansaita joka päivä uudelleen”.
        Mäkelälle annettiin turhia tehtäviä ja mahdottomalla aikataululla, syyttäjä sanoo. Mäkelälle annettiin syyttäjän mukaan tehtäväksi valmistella uusi hallintosääntö kunnalle. Tämän jälkeen Mäkelälle oli ilmoitettu, että työtä varten perustetaan työryhmä ja että hänen työnsä on ollut täysin turhaa, syytteessä todetaan.

        http://www.sss.fi/2018/03/syyttaja-kittilan-kuntapaattajat-terrorisoivat-kunnanjohtajan-tyota-kunnes-irtisanoivat-taman-laittomasti/


      • leevileviltä

        Taitaa Hirvimies olla trolli asialla. Et taida tietää ihan kaikkea.


    • kortot

      Klaani pitää hajoittaa. Sheriffin ruoska sivaltaa ankarasti Kittilään. Mitään ette voi pienine muotovirheineen. Perseet tervataan käräjillä. Korvaukset tulevat olemaan kovat ja kuka maksaa. ?Alkakaa säästää ankarasti ette voi enää siirtää omaisuutta muiden nimiin. Iltauutisissa saatte taas ilmaista mainosta.

    • odotellaanrauhassa

      Nyt odotellaan rauhassa kansanedustaja Maijalan kommentteja asiaan. Maijala on perehtynyt Kittilän pieneen muotovirheeseen.

      • Vikkevaan

        Oikeusoppinut sanoo Maijala olevansa, mutta äänestäjänsä ovat osaksi Kittilässä. Siksi pitää lausua, kuin täysin oppimaton. Maijalan kannattaa kysyä, vaikka Vehviläiseltä lisää tietoa, kun näyttää olevan niin tietämätön.


    • köppivaan

      Melko kovapäisiä ja jästipäisiä ihmisiä Lapissa,, Kittilän kunnassa,, no ,, edestään löytävät, toivottavasti,, mitä tilasivat, ei kaikki ole mennyt tähän asti kuin Strömsössä,,olisiko ahneuden paskalla myös osuutta,,,,

    • hihhulitko

      Tämä joukkopsykoosi tai joukkohysteria on varmaan 10 vuoden sisällä tutkijoiden tutkittavana. Miten näin yksimielisesti aletaan vääryyttä tekemään ja ulkoisia uhkia näkemään. Tulee mieleen Mukan "maa on syntinen laulu" elokuva ja siinä kohtaus kun saarnaaja villitsi koko kylän melkoiseen menoon. Onhan se kumma kun tässäkin tapauksessa on muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta menty mukaan täysin järjettömältä tuntuvaan hommaan. Yhteistä vihollista on joukkovoimalla kiusattu. Onko tällaiset ihmiset, jotka ei vuoteen päivää sano tai vastaa viesteihin soveliaita ihmisiä mihinkään kunnalliseen luottamustehtävään. Eikö tällainen toiminta sairastuta koko työyhteisöä. Onhan se näkynyt kunnan sairauspoissaoloina. Minusta näiltä touhuajilta pitäisi ns. kuuppa tutkia. Mikä on se joka on johtanut tällaiseen joukkohysteriaan ja kunnanjohtajan pelkoon tai mitä lieneenkään pelätty. ULkoista uhkaa on piruntorjuntajoukkojen voimalla käyty vastustamaan. Kunnanhallitus on ollut kuin joku hihhulilauma.

      • ehdollistako

        Vähitellen alkaa nousta esille Kittilän kuntapäättäjien suunnitelmallinen ja määrätietoinen toisinajattelijoihin kohdistettu kiusaaminen ja alistaminen. Fyysinen koskemattomuus säilyy jotenkuten, mutta henkinen murhaaminen on sallittua jopa toivottavaa.
        Kittilän kunnan työntekijöiden henkinen pahoinvointi on noussut keskusteluun useamman kerran. Tämä on takuuvarmasti heijastunut pahoinvointina kunnassa oleviin kaikkiin työyhteisöihin, koteihin, kouluihin ja Kittiläläisten vapaa-aikaan.

        Kittilässä on nostettu pöydälle erilaisia henkisen hyvinvoinnin ohjelmia ja asiantuntijat spekuloivat syitä ja seurauksia. Kaikki ovat sitä mieltä, että jotakin täytyy tehdä. Kallispalkkaiset konsultit nostavat luentopalkkioita ja joku kokee joskus saaneensa jopa helpotusta.

        Kaikki tämä on ajan ja rahan haaskausta niin kauan kun Kittilässä on vallalla "stalinistis-hitlermäinen" ei toivotun ihmisaineksen poistaminen henkisesti musertamalla. Hyvänä aloitus esimerkkinä toimii nykyisen kh.n puheenjohtajan P Rajalan masinoimat aplodit kh.n kokouksessa ja rakettijuhlat Levillä v 2014 kj. A Mäkelän laittoman erottamispäätöksen jälkeen. Tämä oli törkeä julkinen linjaus HYVÄKSYTTÄVÄÄN toimintamalliin toisinajattelijoita kohtaan Kittilässä. Suomessa on mielipiteen ilmaisun vapaus, mutta Keskustan piiripäälliköllä tulisi olla enemmän arvostelukykyä omassa käyttäytymisessään. Tämä Kittilän ns. "maan tapa" toisin ajattelijoiden kohtelussa on ollut keskeinen periaate kunnan päätöksenteossa.

        Syyttäjän esiin nostamat, A Mäkelään kohdistetut järjestelmälliset syrjimistoimenpiteet
        ovat vasta pintavaahtoa. Yritys, Kuusisto, Mäkinen, L Kurula ja Kangas ovat varmasti saaneet myös osansa. Kukaan ei ole nostamassa esille yksittäiseen kuntalaiseen kohdistettuja syrjimis- ja kiusaamistoimenpiteitä. Kuinka moni koululainen, kuntalainen on vaieten ja syrjään vetäytyen väistellyt Palosaaren puolustajien hyväksymää fundamentaalisen muslimivaltion kaltaista sortoa. Ehdollinen vankeusrangaistus on liian lievä näin suunnitelmallisesta ja järjestelmällisestä toiminnasta.


      • Kalteritkolisee

        Hyvä kirjoitus, asia koskettaa monia kuntalaisia kipeästi. Kahtiajako on katkonut ystävyyksiä, perheiden kanssakäymistä, kaverisuhteita ja lasten vierailuja.
        Kylällä levitetyt jutut Mäkelästä olivat osin aivan älyttömiä ja siihen sekaan ei järkipuhe sopinut.
        Samantapaista älyttömyyttä kohtaisi Mäkelän puolustajien arvostelussa, aivan kun osa Kittilää olisi menettänyt omat aivonsa.
        Ehdollinen rangaistus vuosia jatkuneesta, suunnitelmallisesta rötöstelystä kuulostaa vähältä. Oletettavaa on että joidenkin osalta tilanne muuttuun kun tämän valtuustokauden syytteet tulevat tuomiolle. Jos silloin on ehdollinen alla niin uusi tuomio voi viedä vankilaan.


      • Harmillista
        Kalteritkolisee kirjoitti:

        Hyvä kirjoitus, asia koskettaa monia kuntalaisia kipeästi. Kahtiajako on katkonut ystävyyksiä, perheiden kanssakäymistä, kaverisuhteita ja lasten vierailuja.
        Kylällä levitetyt jutut Mäkelästä olivat osin aivan älyttömiä ja siihen sekaan ei järkipuhe sopinut.
        Samantapaista älyttömyyttä kohtaisi Mäkelän puolustajien arvostelussa, aivan kun osa Kittilää olisi menettänyt omat aivonsa.
        Ehdollinen rangaistus vuosia jatkuneesta, suunnitelmallisesta rötöstelystä kuulostaa vähältä. Oletettavaa on että joidenkin osalta tilanne muuttuun kun tämän valtuustokauden syytteet tulevat tuomiolle. Jos silloin on ehdollinen alla niin uusi tuomio voi viedä vankilaan.

        Kyllä, tätä tuskin on moni kittiläläinen tai siellä enemmän aikaa viettävä onnistunut välttämään. Syyttävää sormea ei voi moneen suuntaan osoittaa. Sitä voi pohtia, mikä tämän joukkotyhmyyden sai aikaan. Ehkäpä se, että niin moni on taloudellisesti (suoraan tai välillisesti) riippuvainen valtaansa väärin käyttävästä tahosta ja sen levittämistä lonkeroista. Tahosta, joka on valmis uhkailemaan ja kiristämään oman etunsa tähden. Myös muissa asioissa kuin tässä, mutta nyt homma karkasi käsistä. Ja lisäksi jossakin samalla pahuuden alkulähteellä juorutehdas tehtaili omaa etuaan tukevia juoruja mm. Mäkelää vastaan. Ne juorut ovat vuosien varrella uponneet kansaan, jonka lähdekritiikki ei ole järin korkealla tasolla. Itse ajattelin, että tämä asia olisi ollut käsitelty jo vuosia sitten, mutta se vaan jatkuu edelleen. Toivottavasti oikeus pistää edes osan joukosta kuriin.


    • Junantuomaa

      Tais kittilän päättäjillä nousta vauhti päähän..Kunnanjohtajalle potkut ym.. Millaisia luurankoja kaapista löytyykään :(

    • Lautamies_

      Syytetyt näyttivät vähän siltä kuin olisivat seipään nielleet ja nahkansa myyneet.

    • Viisuri

      Kysymys kuuluu: Kuka maksaa pitkän, raskaan ja kalliin käräjöinnin eri oikeusasteissa? Syksyllä istutaan oikeudessa ainakin 8viikkoa, 3 käsittelypäivää per viikko. Sitten vielä osa valittaa tuomioistaan ja keissi jatkuu ja jatkuu. Lähetetäänkö lasku Könkään keisarinnalle suoraan, hän käynnisti koko prosessin ja sai peukalonsa alle jollain konstilla ison joukon päättäjiä. Ei voi muuta kun ihmetellä, miten kummassa noin suuri joukko ihmisiä lähti mukaan vaikka Yritys ja Mäkinen koettivat näitä opastaa pois laittomuuksista. Seuraan mielenkiinnolla uutisointia, tänään oli sanomalehdissä hyvin selkeästi kerrottu jutun juuret.

      Oli miten oli, Kittilä ei tule enää koskaan olemaan entisenlaisensa, väki jakautunut eri leireihin ja suvut niiden mukana.

    • Matkallahelvettiin

      Siinä sitä oltiin lauteilla vierekkäin kuin Pietarin ja Luciferuksen vastaanotolla. Toivon ja luulen, että jälkimmäinen vie voiton. "Mä oon messissä - Torsti" ja "Jumalan käsi - Junnola" ja tietenkin "Mä oon paskana - Salonen" saavat nyt oikein Isän kädestä kaiken roskan moninkertaisena takaisin. Julkiknen nöyryytys ja porttikielto kaikkeen luottamustoimintaan on ensimmäinen edellytys. Jos se on perustuslain vastainen, niin sitten muutetaan perustuslakia nimenomaan näiden henkilöiden kohdalla.

    • Kujalakko

      Kittilässä on kivet kannot aitoina ja lapsosilla poron nahat paitoina....

    • IsoA55

      Yleensä häviäjä maksaa. Rikotuomioissa ei saa korvausta edes vakuutuksesta vaikka sellainen olisikin.

      Jos syyttäjä häviää niin menee veronmaksajan piikiin. Ei syytä huoleen, syyttäjä ei häviä.

    • Enhyväksy

      Juttu on niin että yhteiskunta maksaa, juristi palkkiot on pisara tämän kustannuksista. Jo nyt kuulustelumateriaalia 5000 sivua kasassa,tutkijoiden työmäärä, tilavuokrat, tuomarit ja muu henkilöstö kertaa kaikki oikeusasteet.

      Eikö sen voisi niistää Kittilän 20miljoonan valtionavustuksista, no ei voi mutta kyllä pitäisi!

    • IsoA1955

      Esitutkinta kustannukset jää veronmaksajille, valitettavasti. Se on oikeusvaltion hinta. Valitettavasti rikolliset ovat aina meidän rehellisten lompsalla.

    • Pyhäjärvijee

      Verrataanpa Pyhäjärven päättäjiä Kittilän päättäjiin. Pyhäjärvellä siirtyivät syrjään luottamustoimesta, Kittilässä ei millään. Pyhäjärvellä tekivät sovinnon syyteneuvottelussa ja ovat jälleen yhteiskuntakelpoisia, Kittilässä luulevat tehneensä pienen muotovirheeseen. Pyhäjärvellä maksetaan omasta pussista, Kittilässä yritetään jättää laittomasti erotetun vahingonkorvaus kunnan piikkiin irtisanomiskorvauksena. Pyhäjärvellä halutaan välttää vuosien oikeusprosessit, Kittilässä luulevat jutun olevan ohi syksyllä jne

    • lexkittilä

      Syytekirjelmässä syyttäjä hakee näyttöä syytettyjen kunnalle aiheutetusta vahingosta. Toivottavasti se sieltä realisoituu nimittäin henkilökohtainen maksuosuus. Syytteet on siis henkilökohtaisia vaikka porukassa toimittiin. Voi olla kuumat paikat ryhmänjohtajilla ja harhaanjohtajilla?

      • leevileviltä

        Sitten on ne takapirut jotka ovelasti ohjaili muita, mutta jääväsivät itsensä sopivasti. Saadaanko heiltä mitään ulosmitattua? Jäävätkö he ikäänkuin "kummittelemaan" könkään juoksupojiksi.


    • Polaris68

      No maksu menee niinkuin Suomessa aina ennenkin: 99% maksaa suomalaiset veronmaksajat ja 1% Kittilän mafia itse. Toki ensin vähän venkoillaan ja yritetään maksattaa lasku kunnalla.

      • enväitämuttaihmettelen

        Näillä palstoilla on ajoittain väläytelty, että Palosaaret tukisivat taloudellisesti Kittilän sutkipäättäjiä, kun he kiemurtelevat tulevien korvausten maksamisessa. Älkää unta nähkö, rahan saaminen Palosaarilta on yhtä vaikeaa, kuin voin tunkeminen sukkapuikolla villikissan persauksiin. Olisivathan he voineet maksaa hiljaisuudessa Eilavaaran laskun, ettei suosikki Kurula olisi saanut syytettä petoksen yrityksestä.
        J Palosaaren ja valtuutettujen yhteinen juristi vaikuttaa äkkiseltään reilulta järjestelyltä, mutta minne arvelette vaa'an kallistuvan kun vastakkainasettelussa on J Palosaaren etu ja syytteessä olevien valtuutettujen etu. Äkikseltään voisi kuvitella, että koko porukka on samassa veneessä. Tosiasiassa J Palosaari on hissiyhtiön toimitusjohtaja ja valtuutetut ovat Kittilän kunnan luottamushenkilöitä. Siinä on vissi ero.


      • leevileviltä

        J Palosaari poistuu tj n paikalta kunhan asiat etenevät. Että silleen. Mitään emme voi. Kittilä rehellisille kuntalaisille.


    • Somastiyhdessä

      Ketkä syytetyistä oli vaivautunut paikalle?

    • JuorujaEsiin

      Järjestelmällistä työpaikkakiusaamista. Levitetään paikkaansa pitämättömiä huhuja Mäkelän perheestä. Kuulemma lapsetkin joutuvat kokemaan kiusaamista.
      Kuka on niin sairas ihminen että valehtelee pitkin kyliä, jotta eräs saa pitää johtajan paikkansa?

    • Miten_päätökset

      Eikö tässä ole niin, että Kittilässä on tehty vuosia laittomia päätöksiä?
      Miten nämä saadaan lailliselle kannalle?
      Eikö tässä pidä tarkastaa kaikki valtuuston ja hallituksen päätökset vuosien aikana?
      Eihän näiden päätöksiin voi luottaa.

      • KepuPettääAina

        Onhan niitä laittomia päätöksiä tehty vuosien varrella monia mutta jos päätöksestä ei valiteta niin lainvastainen kun päätös tulee lainvoimaiseksi eikä sitä voida jälkikäteen muuttaa. Poikkeustapauksissa jälkikäteen päätös voidaan kumota Korkein hallinto-oikeus voi ylimääräisenä muutoksenhakua hakemuksesta purkaa päätöksen, jos se on alle 5 vuotta vanha


      • jopassattui

        Oikeassa olette. Kittilässä on tehty vuosia laittomia päätöksiä. Kaikki valtuuston ja hallituksen päätökset pitäisi tarkistaa. ei näiden päätöksiin voi luottaa.
        "Tämmöistä se tahtoo näitten kanssa olla."


    • Kittilä-kittiläläisille

      Saahan kunnanjohtajan lain mukaan erottaa, jos luottamus menee. Ja meneehän se, jos tarpeettoman rikosilmoituksen tekee röyhkeän omavaltaisesti, asiahan oli jo muutenkin tutkinnassa. Potkut tuli. Tämä kaikki on suurta teatteria, joka lätsähtää mitättömyyteen paisuttuaan ensin naurettavuuksiin. Mitään ette voi.

      • Kittilä-kittiläläisille

        No nyt mie sitten heräsin, näin taas unta aiheesta "Mitään ette voi".
        Sitä se tekkee kun pittää nukkua unilääkkeiden voimalla. Otin aamulla rauhoitavan ja kyllä ne vain voi, nimittäin nuo oikeuslaitoksen tuomarit.
        Pyydän anteeksi kirjoitteluani aiheena ,"mitään ette voi".


      • LisääTutkintaa

        Jos luottamus menee siitä että noudattaa lakia. Niin on Kittilän asiat huonosti. Jos Mäkelä ei olisi tehnyt rikosilmoitusta, hän olisi tehnyt virkarikoksen.
        Osakeyhtiölaki on vielä omansa ja hän olisi ollut korvausvastuullinen jos hissejä myyvä yritys olisi vaatinut korvauksia hankintalain rikkomisesta.

        Kukaan terve järkinen ei uhraa omaa uraansa osallistumalla laittomuuksiin.


      • Qazss
        LisääTutkintaa kirjoitti:

        Jos luottamus menee siitä että noudattaa lakia. Niin on Kittilän asiat huonosti. Jos Mäkelä ei olisi tehnyt rikosilmoitusta, hän olisi tehnyt virkarikoksen.
        Osakeyhtiölaki on vielä omansa ja hän olisi ollut korvausvastuullinen jos hissejä myyvä yritys olisi vaatinut korvauksia hankintalain rikkomisesta.

        Kukaan terve järkinen ei uhraa omaa uraansa osallistumalla laittomuuksiin.

        Mäkelähän olisi voinut tehdä sen ilmon vasta luottamushenkilökierroksen jälkeen. Syyllistymättä yhtään mihinkään. Jos ja kun ei tätä ymmärrä, niin on kyllä väärä henkilö johtopallilla.


      • Mafianluottamus
        Qazss kirjoitti:

        Mäkelähän olisi voinut tehdä sen ilmon vasta luottamushenkilökierroksen jälkeen. Syyllistymättä yhtään mihinkään. Jos ja kun ei tätä ymmärrä, niin on kyllä väärä henkilö johtopallilla.

        Ehkä hän tiesi, että mafiaveljet eivät ikinä päästä asiaa käsistään poliisille saakka.

        Juuri tästä on kyse, kun menettää mafian luottamuksen.


      • Qass
        Mafianluottamus kirjoitti:

        Ehkä hän tiesi, että mafiaveljet eivät ikinä päästä asiaa käsistään poliisille saakka.

        Juuri tästä on kyse, kun menettää mafian luottamuksen.

        Ok, varsin erikoinen näkemys. Miten väittämäsi olisi ihan käytännössä tapahtunut - ei mitenkään. Mäkelä olisi kävellyt poliisin pakeille parin vkon viiveellä. Ja jos ei olisi kävellytkään, niin nostetun syytteen mukaan hänkin olisi voinut olla ihan rauhallisin mielin.


    • Mitä_tehdä_resortille

      Lisäksi nyt on tapetilla asioita joita ei ole otettu listalle, räikeimpinä Esa Mäkisen tuomat oikaisut Mäkelän potkuista.
      Muistaakseni Mäkelä yritti tuoda Levin konserni valvontaa kunnanhallituksen, ja taisi olla myös erityistilintarkastus jota ei käsitelty jollei sitten salainen pykälä piilottanut tietoja.
      Matoja näissä hommissa on ollut, valtansa huumassa päättivät mitä halusivat.

      Kaikkiaan erikoinen tilanne kunnan kruunussa, hallitus valittu laittomasti ja useat valitut jäsenet ovat syytettynä tai tutkinnassa. Lisäksi toimarin case, ei tämä ainakaan luottamusta herätä vaan laittaa kysymään mitä ko. hallitus voi päättää? Onko se toimivaltainen?

      Kun kunnan yhtiötä hoidetaan näin, ei voi kuin toivoa parasta ja luottaa sen ammattitaitoiseen henkilökuntaan. Jotain kai tälle pitäisi tehdä, liikevaihto on liki puolet kunnan budjetista ja hommat tällä mallilla.

      • Häkkikokous

        Ei tehä mittään vielä, kukkaan ei ole linnassa. Jos hullusti käypi ja tuomiot tullee niin kokoustaminen mennee vaikiaksi. Koko hallitus ei sinne ole halunnu, vaan voihan noita vaihtaa niin saavat yhdessä kokoustella.


    • jliydjkööj

      Varsinaiset "kuntapäättäjät". Koko Suomi ihmettelee teidän touhujanne.

    • Exlappilainen

      Kittiläläiset älkää antako antako periksi etelän vihervasemmistolle! Teitte aikoinaan virheen kunnanjohtajavalinnassa ja toisen virheen teitte potkujen viivyttelyssä. Älkää enää olko naiiveja, pitäkää nyt edustainne oikeasti kiinni ja leikatkaa vihreä syöpä pois.
      Meillä Helsingissä on helvetti irti, kun vihreät ja Vapaavuori (ex. kokoomus - nyt punavihreä) tuhoavat kaupunkia oikein urakalla- tätä ette varmasti halua.

    • ProKittilä

      Ehdotan kansalaiskeräystä syytettyjen tukemiseksi. Korotetaan kokouspalkkiot 10 kertaisiksi, jolloin on mahdollista maksaa asianajokulut ja ansionmenetykset.

      Kunnanvaltuustosta ja hallituksesta ei tule tietenkään luopua hetkeksikään.

      • Torvi4

        Siis syyttömät maksumiehiksi. Olekko ihan pöljä. Monenko arvelet maksavan. Menkääpä paskakukkulan väeltä keräämään. Ei taida ropoakaan tulla.


      • kitiläläinen

        Mitä syyttömiä te muka olette? Äänestitte nämä roistot hallitukseen!!! MAKSUMIEHIKSI VAAN KOKO KUNTA!
        Buaahhhahhahhaa!!


    • kultakaivokselta

      Älkääpäs, vasemmistolaiset, pullistelko älkääkä puhkuko! Te kumarratte edellen Inkeri Yritystä ja toispuoluelaiset EDESTÄPÄIN omiaan. Maksumiehiksi vaan koko porukka ja YHTEISVASTUU!!!!!!! Buaahhahhaaa!

    • LeijonaSuuri

      ..eikö joku nyt prkl voi antaa tälle miesparalla säälipillua

    • etteitotuusunohtuisi

      Tällä palstalla on laajasti syytelty Mäkelää koko Kittilä sotkun käynnistämisestä. Vihervassari, telaketjufeministi, huonot johtamistaidot, jne.... erotetaan!

      No sitten päästiinkin valitsemaan oikean värisiä, kokeneita kunnanjohtajia;
      1. Tohtori Tornberg --> sekoili asiassa jos toisessa, syytteessä asiakirjojen salaamisesta.
      2. Maisteri Kurula --> sekoili asiassa jos toisessa, syytteessä petoksen yrityksestä jne....
      3. Varatuomari Ylinampa --> sekoilee tasaisesti asiassa jos toisessa, poliisitutkinnassa, saanee syytteet aikanaan.

      Pitäisikö Kittilän valtuutettujen hieman skarpata kunnanjohtajan valintakriteerejä, ettei jatkuvasti mene ns. reisille.

      ps. Mäkelä ei ole saanut minkäänlaisia virallisia syytteitä Kittilän kunnanjohtajana toimimisestaan, ainoastaan ns. Kittilän sutkivaltuutetut ovat tyytymättömiä hänen tekemisiinsä.

    • Oikeusvoimaan

      Eivät kaikki kittiläläiset rosvot vankilaan mahdu! PERUSTETAAN NEUVOSTOLIITTILAISEEN TAPAAN VANKILEIRIEN SAARISTO, JA VIEDÄÄN KOKO PASKASAKKI SINNE!

      • VilleNättinen

        Aho, Lipponen jne


    • Valtatieltä

      Aiemmin tässä viestiketjussa puhutaan oikeussalissa istuvista "Mä oon messissä - Torsti" ja "Jumalan käsi - Junnola" ja "Mä oon paskana - Salonen". Löysin jostain toisesta jutusta Patakankaan viestistä lainatun 'olen messissä'-ilmaisun, Jumalan käsi viitannee Junnolan jalkapallouraan, ja toden puhuakseni ei kiinnosta, mistä Salosen lisänimi on tullut. Entisenä kittiläläisenä häpeän, että suoraselkäisiä ei Kittilässä ole, ja että juuri kittiläläisten toiminta vaati uuden lainkin.

    • Peruskouluun_päättökoe

      Oikeussali on yhdyssana.

      • maisterimarkku

        Anteeksi! Joko peruskouluun pääsykoe tai peruskoulun päättökoe,


    • lexkittilä

      Nyt kannattaisi ryhmien ryhmänjohtajien ottaa yhteyttä ”käsikirjoittajiin” Heiltä voitaisiin kysyä maksavatko he yksittäisen valtuutetun kulut tulevissa oikeudenkäynneissä? Koska yksittäinen valtuutettu on vastuussa omasta kannastaan. Tässä ei voi mennä ryhmän kannan mukaan.
      Nyt nähtyjen kuulustelukertomusten ja juristien avautumisten mukaan tulee oikeuden käynneistä todellinen media sirkus. Tämä kysyy yksittäisen valtuutetun henkistä kanttia kun kymmenet toimittajat ottavat yhteyttä.
      Juristin valinta sitten onkin vaikeampi kysymys yksittäisenvaltuutetun kannalta. Toimiiko juristi valtuutetun etujen mukaisesti. On mahdollista että juristi toimiikin ”käsikirjoittajan” laatimalla kaavalla jonkin muiden etuja ajatellen?

    • The.show.must.go

      Parasta hupia on tulossa kun seurataan syytettyjen koheltamista oikeudessa,
      osa änkyröista tuntuu olevan täysin pihalla tai ulalla, niin että takapirut joutuvat
      laittamaan heille sanat suuhun ihan loppuun asti.

      • Leevileviltä

        Heiltä voi vahingossa lipsahtaa todellisten syyllisten nimet ja muuta hauskaa.


    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe