Kauanko on ollut myynnissä? Kysy tämä aina!

Tärkeäkysymys

Tärkeä kysymys joka määrittää auton markkina arvoa paremmin kuin hintapyynti. Jos auto esim ollu 6kk-1vuoden myynnissä samassa paikassa on kyseisestä autosta saatava alennus myös oltava suuri sillä auto ei meinaa mennä millään kaupaksi. Sillä jos ostat tuommoisen auton kaupan pyytämällä hinnalla riski siirtyy sinulle jos esim haluatkin vaihtaa auton vuoden sisään jo toiseen niin siitä ei pääsekkään eroon hyvään hintaam. Muista että liikkeet näkevät mitä on olleet myyntiajat muissa liikkeissä vastaavilla autoilla ja näkevät myös lopulliset kauppahinnat. Tämä järjestelmä on käytössä yleisesti autoliikkeillä. Tämä perustuu ihan omaan kokemukseeni ja varsinkin jo ostamasi auto on joku erikoinen millä pitkä myyntiaika niin varo maksamasta liikaa.

7

759

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oikeatautot

      Pitkään myynnissä ollut on yhtä vaikea myydä myöhemminkin ainakaan oikeeseen hintaam. Yleensä nämä ongelmaautot on tosin jo valmiiksi edullisia eikä silti käy kaupaksi. Pitkään autokaupassa seissyttä ei kannata hankkia tietenkään ellei halvalla saa. Ei asia kesäautot kuten porschet joita myydään ihan hyvin oikealla kelillä ja oikealla vuodenajalla. Talvella monikaan ei hae porschea. Ja Gay-Anne ei ole aito porsche.

    • kauppiaidenliitos

      Höpöhöpö aloituksen jatkeeksi oikeaksi oikaisu perusteluineen, kuten tapoihin kuuluu:

      Yksi turhimmista tiedoista auton haluavalle, samoin kuin on yksi tyhmimmistä kysymyksistä joita autokauppias saa kuullakseen. Suoranainen kaupanpilaus-kommentti pahimmillaan, kun kauppias hoksaa asiakkaan olevan "ehkä vahan tuhma", harhainen ja potentiaalinen turhake jonka kanssa miekkailuun ei kovin kauaa kannata aikaa haaskata.

      "Jos auto esim ollu 6kk-1vuoden myynnissä samassa paikassa on kyseisestä autosta saatava alennus myös oltava suuri sillä auto ei meinaa mennä millään kaupaksi. "

      Auton myynnissä olo aikaan vaikuttaa niin moni seikka, ettei kaikkea mahdu tähän selittelemään eikä ole toki oleellistakaan; joskus myynti venyy hyvällä ja oikein hinnoitellullakin autolla turhankin pitkäksi, joskus taas huonommastakin saa hyvän kaupan viikossa. Eli aina löytyy oikea tarvitsija jokaiselle autolle, eikä välttämättä autokauppias itse ole lainkaan huolissaan, jos auto on myynnissä ollut kuukausiakin. Aina myyjäliike määrittelee mihin hintaan varastoaan myy ja hinnoittelee myyntikalustonsa itse, ei koskaan niin että asiakas määrittelisi millä hinnalla voisi ehkä auton ostaa.
      Tässä kohdin aloittajan kaltaisia turhakkeita saa potkia sivummalle; "niin kauan on ollut teillä myynnissä että tarjoon x..."
      Ei. Painuppas vttuun tai johonkin uutokauppaan huutelemaan, tämä kun ei huutokauppa ole. Heippa.

      "Muista että liikkeet näkevät mitä on olleet myyntiajat muissa liikkeissä vastaavilla autoilla ja näkevät myös lopulliset kauppahinnat."

      Niin? Ja tällä on mielestäsi millainen merkitys tai vaikutus nyt myynnissä olevan yksilön kuntoon, hintaan tai haluttavuuteen saati omistajansa autokauppiaan myynti-intoon turhakkeelle? Huonoja on varmasti dumbattu halvemmalla, loistoyksilöitä myyty kalliimmalla ja nyt myynnissä oleva ei ole näistä kumpainenkaan vaan oma yksilönsä kauppiaan määräämällä hinnalla.
      Kyllä se nyt kuitenkin vaan niin on, että omia kauppoja seurataan ja niille määritellään kate- ja myyntiaikatavoitteita. Tehkööt muut liikkeet omilla laskureillaan omat päätelmänsä omilla mittareillaan mitattuna.
      Ison merkkiliikkeen tai vaihtoautomyyntikonsernin myyjällä voi toki olla kovakin tarve saada vaihtoautoketju poikki nopeasti ja halvalla. Yksityisyrittäjä autokauppiaan ei välttämättä ole omaisuuttaan mikään pakko myydä minkään aikamääreen määrittelemänä, puhumattakaan että tolvake tulisi määkimään myyntiajan pituudesta ja täysin mielenvikaista tarjoustaan tarjoilemaan... kyllä siinä saa turhake suksia vittuun määkimastä.

      "Tämä järjestelmä on käytössä yleisesti autoliikkeillä. Tämä perustuu ihan omaan kokemukseeni..."

      Aivan niin... päättelin ulostautumisestasi ihan nopealla matematiikalla, että olet Kamuxilta, SaKa:lta tai jostain muusta myyntipäivien kiireellisyyttä ensisijaisena mittarinaan pitävien palkkalistoilta potkut saanut entinen autonmyyskentelijä? Kokemusta ehti kertyä...? Vuosi vai muutama kk? Vitun huono vinkki joka tapauksessa, jolla auton haluava pahimmillaan myrkyttää mahdollisuutensa saada haluamaansa autoa, kun kauppias sulkee oven ja kehottaa poistumaan.

      • Kysynvaannin

        Kuitenkin kun lähdet tarjoamaan autoa jolla pitkät myyntiajat on hyvitys aina huono. Jos sulle tuodaan jaguar tai alfa romeo vaihdossa ja katsot että myyntiajat olleet 1 vuoden niin et varmaan ota hyvään hintaan sisään? Kun jos asiakkaan vaihdokki farkku C mersu jne jossa myyntiaika vaikka keskimäärin kuukausi...?


      • King-Of-The-Asiakas

        Heh, samaa sontaa tuo pienkauppias-luuseri on suoltanut tälle palstalle jo kohta 10 vuotta. Asiakas on tänä päivänä Kuningas auton ostossa ja pienkauppias-jobbari on ainoastaan asiakkaan nöyrä palvelija. Pienkauppias-trokari-jobbari saa asiakkaan puolesta pitää romunsa apinahäkissään... katsos kun noita vastaavia romuja on myynnissä muuallakin pilvin pimein...


      • kauppiaidenliitos
        King-Of-The-Asiakas kirjoitti:

        Heh, samaa sontaa tuo pienkauppias-luuseri on suoltanut tälle palstalle jo kohta 10 vuotta. Asiakas on tänä päivänä Kuningas auton ostossa ja pienkauppias-jobbari on ainoastaan asiakkaan nöyrä palvelija. Pienkauppias-trokari-jobbari saa asiakkaan puolesta pitää romunsa apinahäkissään... katsos kun noita vastaavia romuja on myynnissä muuallakin pilvin pimein...

        Jos sinun mielestäsi myyntipuolelta perusteluineen kerrottu fakta keskustelun aiheesta "kauanko ollut myynnissä" on sontaa, niin mielipiteesi sinullekin suotakoon;
        Suomi on vapaa maa olla väärässäkin ja ihan ilman perusteluja.
        Mutta faktojen sonnaksi nimittely, kun joku kertoo mikä on tilanne "kentällä" oikeasti ja sen vielä käytännön esimerkein perustelee, on mielenvikaista.


      • kauppiaidenliitos
        Kysynvaannin kirjoitti:

        Kuitenkin kun lähdet tarjoamaan autoa jolla pitkät myyntiajat on hyvitys aina huono. Jos sulle tuodaan jaguar tai alfa romeo vaihdossa ja katsot että myyntiajat olleet 1 vuoden niin et varmaan ota hyvään hintaan sisään? Kun jos asiakkaan vaihdokki farkku C mersu jne jossa myyntiaika vaikka keskimäärin kuukausi...?

        Ei minun tarvitse mistään katsoa, ei edes kristallipallosta yrittää ennustaa, että Alfa Romeon tai Jaguarin oletettavissa oleva myyntiaika on todennäköisesti pidempi, kuin jonkun bulkkijakotavaran kuten perus C-Mersun.
        Mutta mitäpä sitten?
        Ei sinun tarvitse sitä Alfa Romeota jättää vaihdossa, jos hyvityshinta tai pikemminkin VÄLIRAHA haluamaasi ei miellytä. Kaupankäynti kun on siitä mukavaa, ettei huonoa kauppaa ole pakko tehdä; ei minun eikä sinunkaan.
        Enkä toisaalta C-Mersujakaan ylihyvittäen vaihdossa ota saati osta, ne kun nimenomaan on bulkkitavaraa, joita samankaltaisia on kymmenittäin, jopa sadoittain. Näistä tuppaa olemaan iso osa vielä harmaatuontiroinaa ja erityisen merkittävä osa todella huonosti pidettyä kuraa. Omistajansa vaan luulee, että autonsa on kovastikin arvokas kun se on mersu. Ei ne kaikki ole; mersun omistajilla pahimmin pää persiissä autonsa arvostuksen kanssa.
        Alfa kuski usein tietää itsekin, ettei autonsa hyvitysarvo kovin suuri ole vaikka autonahan sellainen on mitä mainioin, kun on kunnossa.
        Paskasti pidettyä C-Mersua joutuu esittelemään kymmenelle uneksijalle ja myyntiaika voi olla todellakin monta kuukautta.
        Hyvän Alfa Romeon saa myytyä parhaimmillaan ensimmäiselle, joka kokee itsensä Alfististiksi ja aloittaa käytetystä versiosta. Useimminhan he (Alfistit) ostavat/vaihtavat aina parin vuoden välein uuteen maahantuojaliikkeessä, mutta jostainhan se on aloitettava tuokin "sairaus": Alfanismi.

        Eli jokainen auto on yksilö, jolle on turha kristallipallosta myyntiaikaa ennustella.
        Samoin jokainen asiakkaaksi tarjoutuva otetaan yksilöllisesti, osan joutuu ohjaamaan muualle määkimään, jos perse edellä puuhun tyylisesti ottaa neuvotteluasiakseen auton myynnissä olo ajan ja sen perusteeksi tinkimiseensä. Sillä kun ei siihen kaupantekoon ja hetkeen ole mitään merkitystä. Asiakashan on autoa kuitenkin haluamassa? Vaiko vain myyntiajasta vittuilemassa?
        Siksi toistona edellisestä:

        Yksityisyrittäjä autokauppiaan ei välttämättä ole omaisuuttaan mikään pakko myydä minkään aikamääreen määrittelemänä, puhumattakaan että tolvake tulisi määkimään myyntiajan pituudesta ja täysin mielenvikaista tarjoustaan tarjoilemaan... kyllä siinä saa turhake suksia vittuun määkimastä.


    • JuuJuuPrkl

      Käytetyn Alfan ostaa henkilö jolla ei ole sormi perseessä ja joka osaa sekä haluaa räplätä muutakin kuin muniaan. Ja kyllä, olen Alfisti ja Saabisti mutta en masokisti enkä nisti, mutta kuitenkin sen verran heikko että käytöstä löytyy myös aina varma Avensisti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2012
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1537
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1448
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1367
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1300
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe