Aktiivimalli toimii

silläviisiin

37

705

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Säälittävää

      Ministeri aktiivimälli sopinut ylen kanssa propagandapaskakirjoituksen. Artikkelihan on täyttä paskaa.

    • OvelaaKokoomusViestintää

      Saman päivänä tuli myös uutinen ja tutkimus, ettei raha lisää onnellisuutta !

      Ja kroonisesta työttömän Rahan puutteesta ei siinäkään uutisessa puhuttu!

    • mitähäny

      Hahah! Hallituksen ohjauksessa oleva valtiomedia kertoo, että homma toimii todella hienosti. Kenet tämä yllätti?

    • JottainPositiista

      Hianoa, että työpaikat on alkanu täyttyä.

    • VIHAINENTYÄMIÄS

      TYÄ MIÄHEN VERO VAROILLA TOI LOISII SILTI! EI OLE OIKEAA TYÖTÄ TUOLLAINEN MUUTAMA TUNTI KUUSSA! TOI ON SELLAISTA TILASTO TYÄN TEKOA!

      • pppreeuey

        Parempi silti, että edes muutama tunti töitä kuukaudessa, kuin kokonaan työtön.


      • NIIJUU
        pppreeuey kirjoitti:

        Parempi silti, että edes muutama tunti töitä kuukaudessa, kuin kokonaan työtön.

        Samat tuet kerjää veroTYÖMIEHILTÄ111!!!

        Tilastopaskaa tuo on vaikka joku tapettava suoli24hinaaja poistaa asiallisia viestejä.


    • hämmentävää

      Hmmm, yksi ylen uutinen ja koko aktiivimalli on todettu onnistuneeksi. Saisiko hiukan laajempaa otantaa kuin yhden ihmisen mielipide joka tekee muutaman kymmenen tuntia töitä kuukaudessa ja nostaa täydet työttömyyskorvaukset? Missä se onnistuminen? Missä se toimivuuden hienous? Tilastoissako?

      • Tanskan_pimeät_työt

        Tarinoita on monenlaisia. Pätkätöitä varmaan joku on aktiivimallin kepin avulla mielestänsä löytänyt. Pysyvien kokoaika työsuhteiden syntymiseen aktiivimallilla ei ole merkitystä. Kokoaikatyösuhteet syntyvät kuten tähänkin asti. Harva pitkäaikaistyötön oikeasti työllistyy aktiivimallin avulla. Saavat vain pätkätyötä ja silppua. Aktiivimmalli on ongelma heille jotka sitä työtä eivät saa. Se on silloin kipeä leikkuri. Kortistossa on runsaasti myös ihmisiä jotka oikeasti kuuluisivat työkyvyttömyyseläkkeelle (erilaiset vammat ja ,vaivat) . Leikkuri puree heihin. Osalle lyhytaikaiset työsuhteet tuovat katkoja toimeentulolle. Jokainen lyhyt työkeikka hidastaa Kelan ja Kassan korvausten saantia merkittävästi. Todennäköistä on myös että pimeät työt lisääntyvät. Toimeentulo on saatava ja osa ihmisistä ajautuu sen vuoksi pimeille työmarkkinoille. Tanskassa pimeä työ kukoistaa.


    • wytrefdg

      "– Varmaan laiskasuoni veti. Kotona oloon tottui varmaan siksi, että se on niin mukavaa. Ei saanut itsestään irti. Ei ollut sellaista, joka olisi potkinut persauksille, että nyt liikkeelle."

      Tuo yllä mainittu kuvaa varmaan tosi hyvin monen normi työttömän tuntemuksia tänä päivänä.
      Onneksi on nykyään tämä uusi aktiivimalli, joka potkii työtöntä persuksille ja saa työttömän
      liikkeelle ja työllistymään.

      Muutama tunti työtä kuukaudessa on aluksi varmaan ihan sopivasti monelle pitkään kotona olleelle, mutta siitä on hyvä jatkaa ja tehostaa myöhemmin työssäkäyntiään ja lopulta pääsee
      vielä kokopäiväiseksi työntekijäksi.

      • Sippenperseposahti

        "ja lopulta pääsee
        vielä kokopäiväiseksi työntekijäksi"

        Sinä saat tämän kuulostamaan ihanan helpolta. Todellisuus kuitenkin on ettei kaikille työikäisille tule koskaan olemaan kokopäivätyötä.


    • mahdollisia.d

      kyse ei ole siitä etteikö ihmiset ole aktiivisia, sopiva virallinen aktiivisuus tehtävä vain on .. niitä on hyvin vähän suhteellisesti tarjolla, mukavampi näiden on viedä leipä köyhän suusta ja nauraa kun itse saavat kymmeniä tai jopa satoja kertoja enemmän nettona joka kk helposta sisätyöstä

    • Vill

      Aktiivi malli antaa takuuvarmasti,Takuueläkeen.
      Valtion kassaan miljooneja.

    • ValettaKaikki

      Pummitoimittaja haastatellut paria pummikaveriaan, kun puolueesta käskettiin.

    • Valhetta-tyynni

      Siis tämäkään akka ei hakenut töitä ennenkuin pakon edessä pelkona korvauksen pienentäminen.

      • Kepumaksoi

        Valehtelee sovitulla tavalla.


    • ihmeellistä

      Aktiivimalli aktivoi.

      • töihinvaan

        Ihanaa aktiivimalli ihanaa. Työtä työttömille.


    • Aktiivityötön

      Hyvin toimii... Juuri tänään laitoin työkyvyttömyyshakemuksen vireille! Hyvin aktivoi myös eilen kun googletin asiaa ;)

    • Kuplat.puhki

      Olisi mielenkiintoista tietää kuinka monta vakituista työpaikkaa aktiivimalli on tuonut. Palkkatyötä millä kustantaa elämisensä kaikki kulut. Turha on maan hallituksen kehuskella että he ovat saaneet aikaan maan korkean työllisyyden jos työt ovat muutaman tunnin töitä tai nollasopimuksia, Ne vain kaunistaa Te-keskusten pitkäaikaistyöttömyyden lukemia, mutta ei todellisuudessa tuo ihmisille jatkuvaa kunnon palkkatyötä.

      • Sippenpersesanopoks

        Älä pilaa Sipilän juhlatuuletusta faktoilla 💩


      • PieniPiruVasempaan

        Olishan se mielenkiintoista, mutta vielä mielenkiintoisempaa on tietää kuinka moni on saanut aktiivimallin aikana sellaista työtä, jolla pystyy edes osittain maksmaan omaa elämistään ja siten keventää muiden veronmaksajien taakkaa.

        Kaikkien henkilökohtaiset ominaisuudet eivät ole sellaisia, että ne koskaan pystyisivät elättämään itsensä tyystin työnteolla. Se ei kuitenkaan tarkoita etteivät voisi edes osittain ottaa itse itsestään vastuuta. Se tekee hyvää psyykkeellekin.


      • kiitospäivä
        PieniPiruVasempaan kirjoitti:

        Olishan se mielenkiintoista, mutta vielä mielenkiintoisempaa on tietää kuinka moni on saanut aktiivimallin aikana sellaista työtä, jolla pystyy edes osittain maksmaan omaa elämistään ja siten keventää muiden veronmaksajien taakkaa.

        Kaikkien henkilökohtaiset ominaisuudet eivät ole sellaisia, että ne koskaan pystyisivät elättämään itsensä tyystin työnteolla. Se ei kuitenkaan tarkoita etteivät voisi edes osittain ottaa itse itsestään vastuuta. Se tekee hyvää psyykkeellekin.

        Vaikka tekisi edes sen 18 tuntia työtä, niin silloin jo keventää veronmaksajien taakkaa, kun maksaa veroja palkasta. Ja kun on monta ihmistä, niin pienistä puroista kertyy iso summa.


      • ennustaja_tähtönen

        Itse asiassa juuri päinvastoin: Veronmaksajien väärä vähenee juuri samalla prosenttiosuudella, kuin aktiivimalli nostaa ihmisiä noihin 18h töihin. Eiköhän se työttömyys taas ala näillä keinoilla lisääntymään, kun ei kokoaikaisia enää tarvita töihin kun kaikki voivat tehdä 18-tuntisiaan! Ja jos ei tunnit ihan riitä - voihan sitä aina vähän nostaa ja tehdä vaikka puolet ilmatteeksi työnantajalle vakipaikan toivossa.


    • loiytre

      Joo toimiihan se hahhah . Työsopimus jossa lukee töihin tarvittaessa kutsuttaessa . Saa olla töis 20h/kk ja sillähän jo pärjää oioi ja työttömyyskorvaus 500 netto. Juu aktiivimalli toimiiiii.... työttömyystilastot puttoo . Päästäisivät vanhemmat ihmiset jo eläkkeelle aktiivimallista kun ei työhön kukaan enää ota lähempänä eläkeikää olevaa .

      • kokkelia

        Vitut eläkkeelle ku eläkeikää nostetaan 85 vuoteen.
        Ja mitä huonompikuntonen, sitä ylemmäs vedetään. Kyllä kuolo korjaa niin ei tarvii eläkkeitä maksella, totesi yksi poliitikko.


    • saunakaveli
      • Loissekopääprofessorit

        Ei voi olla totta. Vai että on 7,5 työttömyysprosentti jo melkein liian pieni. Seuraavaksi varmaan kuulemme, kuinka Joulupukki asuu Korvatunturilla.


    • Työtönpummi-

      Tosi hyvin toimii. Oon hakenut 35 työpaikkaa eikä yksikään ole kutsunut haastatteluun.

    • TEhorotkaatopaikalle

      Toimii niin pirun hyvun notta työkkärit voisi jo lopettaa 😁

      • Palmusunnuntai

        Hyvin toimii, joo. Jonkinlainen kupla on puhkeamassa. Mielenkiintoista nähdä, miten paljon oikeasti jää työkykyisiä ja -haluisia vuokrafirmojen piikkiin. En ole erityisesti digannut vuokrafirmoja, mutta vieläkään en tiedä, mitä lopullisesti ajattelisi.

        Kuplasta vielä. Kun edes oikeasti sairaat pääsisivät eläkkeelle tai osa-aikaeläkkeelle ja pelkän peruskoulun käyneet tai käymättömät kouluun.

        Joku isompi muutos olisi tähän saumaan hyvä. Työtä pitäisi jakaa. jokaiselle vähän, kellekään ei määräänsä enempää.


    • TuttuaLatua

      Juu, kiitos nykyiselle hallitukselle. Jos demarit ja vihervassut olisivat olleet hallituksessa, työttömät olisivat saaneet olla useita vuosiakin "ihan rauhassa" ilman ylimääräisiä häiriötekijöitä.

      • PahastiLipsuu

        No en kehu enkä kiitä tätäkään hallitusta. Perskeko ei ole tehnyt mitään sairaiden saamiseksi eläkkeelle tai edes osa-aikaeläkkeelle. Kokonaan kouluttamattomia ei ole saatu kouluun. Työssäkäyvien työtaakkoja ei ole jaettu. Edelleen työssäkäyviltä on liikaa töitä, työnjakamisen eteen tämä hallitus ei ole tehnyt mitään. Päinvastoin. Huononsi vuorotteluvapaata.


    • inhimillysyys

      Jos ette ole aktiivisia ja tee tulosta ..eli saatte töitä 18h ...Muuten sipilä leikkaa...tiedän korvauksia...ja laittaa rahat omaan palkkaan ja eläkkeeseen ..ja summathan ei ole ihan pienemmmästä päästä ...?

    • paskapuhetta

      Ei Suomesta mitään palkkatöitä saa ainakaan jos ikää on yli 50 vee, haettu on ja turhaksi hommaksi hakeminenkin jo todettu, pitäköön tunkkinsa elän ilman töitä lopunikää ja se käy mulle erittäin hyvin.

    • ergrtherh

      Toimittaja Anu Rummukainen. Jutut seurantaan josko ne on jatkossakin ostettu. Katsokaa suomen eliitti-väitöskirja.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      2861
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2031
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2016
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1835
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe