Mitkä kellot ovat investoinnin arvoisia?

HarrastajanKysymys

Jos puhutaan rannekellojen vintage-osastosta, suomalaiset "vintage"-kellokaupat ovat kuin entiset Mersu-jobbarit: tuodaan maahan halvalla mahdollisimman kuraista kakkaa, joka mukamas uppoaa härmäläiseen makuun. Tämä maa on viimeinen loppusijoituspaikka kaikelle sille, mikä ei enää muille kelpaa.

Mutta jos puhutaan oikeasti, vintage-(huippu)chronot ovat nousseet arvossaan tuhansia euroja viimeisten vuosien aikana maailmalla. Myös 60-70-luvun Subien hinnat ovat tapissa. Jopa 70-luvun Day-Date Perpetualit ovat hinnoissaan, ja niitä ei kukaan halunnut 10 vuotta sitten. 70-80-luvun Breitlingit ovat vielä jossain määrin maltillisissa hinnoissa.

Mitkä ovat mielestäsi tällä hetkellä keräily-/investointikelloista kannattavia ostoksia, jos puhutaan mahdollisesta arvonnoususta lähi vuosikymmeninä?

5

249

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JokapäivänKäyttöön

      Minulla on jonkin verran kelloja kun olen keräillyt niitä viimeisen 35 vuoden aikana. Itselleni rakkaimmat kellot ovat juuri niitä jotka eivät ole hinnallisesti nousukiidossa. Mutta minusta ne ovat käytännöllisiä sekä sopusuhtaisen kauniita.

      Ehkä kaikkein vastemielisin kello on Omegan Geneve, se viimeinen kierrepohjainen malli. Se on kyllä kuvastakin katsottuna kaunis, kuten pöydällä ollessaan, mutta kun sen laittaa romuluisen miehen ranteeseen, näyttää se kamalan pieneltä. Tosin, siitä saisi nyt myytäessä enemmän euroja kuin mitä se aikanaan maksoi. Että ehkä investointina se menettelee.

      Kello jota käytän ehkä eniten on Festinan Le Tour. Se sellainen kuparin-ruskea. Se on sopivan kokoinen ranteeseen ja värityksensä puolesta eroaa paljonkin veljistään. Ihmettelen että ne edes teki muita värejä.

      No, mitä tulee TAG-Heueriin niin sitä en ottaisi edes ilmaiseksi. Enkä tissottia. Sveitsiläiset ovat muutenkin täysin ylihinnoiteltuja laatuun ja muotoiluun nähden. Ainoita Sveitsiläisiä ovat Omegan lisäksi Philippe Patekin kellot (muuutamiakin) sekä Candinot. Ja kaikista sellaiset "ajattomat pappamallit".

      Citiseniltä löytyy niitä kelloja joiden tarkkuus on plus-minus 2s/a. Sellaiseen tarkkuuteen eivät Sveitsiläiset pääse vaikka itkisivät. Tai jos pääsisivät, niin sellainen kello maksaisi 10-20 kertaa Citisenin hinnan.

      Jos olet jaksanut lukea tänne asti niin yhteenvetona voin sanoa että osta seillaisia kelloja jotka sinun silmääsi näyttävät hyviltä. Muoti vaihtelee samoin hinnat. Mutta kun pidät kelloja tarpeeksi kauan itselläsi, tulee sekin aalto jolloin voit niillä rahastaa. Mutta niistä on syytä ottaa heti patterit pois ja viedä tallelokeroon. Kellojen ostajat ovat niin nihilistiä porukkaa että jokainen naarmu laskee kellon arvoa 5%. Paitsi ensimmäinen joka laskee noin 20%.

      • HarrastajanKysymys

        Se, että jokin asia on vanha, ei tee siitä välttämättä arvokasta. Asioilla pitää olla historia, joka liittyy nykypäivään ja on kiinnostava. Voit ostaa netistä Art Deco -kelloja -20-luvulta parilla satasella, jotka ovat historiallisesti kiinnostavia ja sinänsä kauniita, mutta niillä ei ole mitään taloudellista arvoa.

        Vintage racing chronoista minulla on jopa yksi esimerkki. Ilmajäähdytteisten vanhojen Porschejen suosio on noussut räjähdysmäisesti maailmalla viimeisen kymmenen vuoden aikana, ja nuo nykyiset kuskit himoitsevat autojensa jatkokiksi ranteisiinsa Heuer Monaco, Autavia ja Carrera -malleja. Heuer sponsoroi aikoinaan Porschen kilpailutoimintaa ja toimitti ajanmittausvälineet sekä autoihin että kuskien ranteisiin. Siitä suosion nousu Heuer-kelloihin.

        Subeissa tietenkään ei voida puhua samanlaisesta hinnan noususta, sillä kello on ollut aina todella kallis, mutta 60-70-lukujen Subien hinnat pomppasivat pysyvästi kymmenen porssaa ylöspäin kun "Bond" -kello Nato-rannekkeella tuli myytiin.

        Samoin kun Newmanin Daytona Panda tuli myyntiin, kaikki himoitsevat kolmen rekisterin Pandaa.

        Pointti on kiutenkin se, että todellisilla arvokellolla pitää olla tarina, aikakausi johon se sijoittuu. Presidentti Niinistön kello halaillessaan Lennu-koiraa ei välttämättä ole harrastajien mielestä yhtä kiinnostava kuin vaikkapa Kekkosen ranteessa ollut Omega villisikojen metsästyksessä Brezhnevin kanssa Venäjällä.


    • tulevaisuudenVintagea

      Vintage kello ilman naarmun naarmua, onko sellaisia? Vintagen arvo ja hinta ratkeaa ihan muun kuin muutaman käyttönaarmun perusteella. Kuoria voidaan fiksata usein täysin virheettömiksi.

    • PerintöPoikimaan

      Paras sijoitus on uusi Rolex kivijalkakaupasta.
      Vintage joutaa materiaalikierrätykseen.

    • Minäminäminäminä

      Pienimunaisten juttuja, kirjoittelevat itselleen hyvin saavuttamattomista esineistä..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      327
      2752
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      89
      2055
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1600
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1144
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1012
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      973
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      940
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      143
      873
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      832
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      734
    Aihe