JARKKO AHOLAN UUSI

sorisorisori

levy ilmestyy piakkoin...kuunneltavissa on jo biisi nimeltä " mä tuun sun luo".... niin mitähän tuosta Jarkon iskelmälaulajan urasta pitäisi sanoa. Fanina en ole kovin otettu, iskelmää osaa laulaa kuka tahansa, siihen ei tarvitse suurta laulaja lahjakkuutta. Jarkon upea ääni menee hukkaan perus -iskelmässä ja popissa. Olen tottunut siihen, että Jarkon tulkinnoista menee kylmät väreet, mutta nämä iskelmät ei herätä mitään tuntemuksia. Minulle iskelmä on aina ollut taustamusiikkia. Romanssi- albumi sai minut jo kakostelemaan, että mitä helkkaria tämä nyt on ja sama tunne jatkuu...

101

4063

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hällä_väliä

      Antaa mennä hukkaan vaan kaikessa rauhassa! En ole koskaan edes kuullut kenestäkään Jarkko Aholasta.

      • äläviitsihöpöttää

        Mutta olet selvästikin kiinnostunut, kun kommentoit. Ja ihan oikeesti kyllä tiedät kenestä on kyse!


      • hällä_väliä

        "Mutta olet selvästikin kiinnostunut, kun kommentoit."

        Olin kiinnostunut pöhköstä aloituksesta, jonka satuin näkemään klikatessani musiikki-foorumia. En mitenkään voi olla kiinnostunut Jarkko Aholasta, koska en ollut hänestä aikaisemmin kuulutkaan, enkä siis tiennyt enkä vieläkään tiedä hänestä mitään.

        Joskus vuosia sitten oli jääkiekkoilija nimeltä Ahola, ja hänet tunnen nimeltä.


    • yksiselitteisestinäin

      Iskelmää ei osaa laulaa kuka tahansa. Kun kappale ei tunnu miltään, tulkitsijassa on vika.

      • hfdsaölfdajlk

        Tai sitten eri kappaleet tuntuvat eri ihmisissä eri tavalla?


    • mätuunsunluo

      Ite taas pidän uudesta biisistä. Siis tästä mikä julkaistiin tänään. Jäi heti soimaan päähän.

    • mäkintuunsunluo

      Aholalla on selvästi uusi suunta. Uudet biisit, keikkamyyjä vaihtui, uusi tyyli, konserttisalit... Voi olla että kaikki vanhat hevifanit eivät tykkää mutta entä sitten. Saahan ihminen muuttua.

      • Cocker

        Kysymyshän on siitä että tämä myy!
        Ahola teki saman kun Kirka aikoinaan..sielultansa rokkari mutta iskelmää levyttää. Mä tuun sun luo jää kyllä mukavasti korvamadoksi soimaan.


    • muoviintottuneet

      Tosiasia on, että hevillä ei tässä maassa elätä itseään kuin ne kymmenen vientibändiä jotka aloittivat uransa 1990-luvun lopussa. Jopa HIMkin joutui laittamaan pillit pussiin koska kaikki radiokanavat on kyllästetty elektronisvaikutteisella paskalla popilla. Siihen nähden tämä Jarkon levy on oikein soittimin soitettu perinteinen täysin itse - eikä kymmenen hengen markkinatiimeissä - tehty levy. Henkii aikaa, jolloin asiat olivat aitoja, eikä pikatunne-elämyksillä turboahdettuja muovipalloja. Tykkään ja kunnoitan pyrkimystä ja uskon että levy on hyvä.

    • paluutaodotellessa

      Tässä maassa kaikki muusikot pannaan laulamaan suomi-iskelmää tai räppiä, muuta musiikkia nämä juntit ei ymmärrä, eikä myöskään radiossa muu musiikki soi. Siksi hyvien ja monipuolisten laulajienkin on tyytyminen tähän, jos aikoo itsensä musiikilla elättää. Jarkon musiikki on itse tehtyä, siitä kymmenen pistettä, olen edelleenkin Jarkon fani, mutta silti toivon, että tämä iskelmäkausi on ohimenevä vaihe. Jos joku tällä palstalla on kuullut Jarkon vetämiä Queenin biisejä ja yleensäkin vaikka Teräsbetonia ym. niin varmaan ymmärtää, mistä puhun.

      • teräsbetoninvoisihaudata

        OIen kuullut Aholan vetävän Queeniä ym. On upeaa. Mutta eiköhän jokainen muusikko laula mieluiten omia biisejään kuin jonkun muun biisejä. Sen perusteella mitä kevään keikoilla kuultiin (3 biisiä) uudelta levyltä, en menisi sanomaan sitä levyä ihan iskelmäksi. Heviä ei missään tapauksessa eikä edes raskasta, mutta vaihtelevaa ja erilaista.


    • rautalankaa

      Minusta uusi biisi ei kuulosta perusiskelmältä vaan mieleen tulee Topi Sorsakoski, Rauli Badding Somerjoki ...

    • pliisjotainmuuta

      Aion kuunnella levyn, en teilaa kuulematta, mutta toivon, että Jarkko ei rupea täti-ihmisten iskelmäpojuks, eiköhän nämä juhatapiot ym. jo riitä.

    • omantiensäkulkijaon

      Minusta tuntuu että Jarkko Ahola tekee sitä häntä itseään miellyttää eikä ajattele mitä muut ajattelevat. Näin oli jo Teräsbetonin aikana - rohkeutta kulkea aivan omaa omintakeista tietään ja karismaa joka sen kantaa.

      • hohhoijakkaa

        Iskelmä myy, ja muusikonkin on elettävä, tekis varmaan ihan jotain muuta musiikkia, mutta kun junttilassa ei muusta ymmärretä.


      • uuuuuuuuhhhh

        Uusi levy on Aholan omia biisejä, jotka hän on halunnut levyttää jo pitkään. Ensimmäiset biisit kuulemma tehty jo 10 v sitten. Ahola on puhunut jo vuosia tästä levystä ja sanonut että tämä on se suunta mihin hän on menossa musiikilla. Että sikäli tämä levy on just sitä musiikkia mitä Ahola itse haluaa tehdä. Mutta joo ymmärrän sen, että Suomessa ei pysty aina elämään sillä mitä haluaa tehdä varsinkin jos oma tyyli on vähänkin valtavirran ulkopuolella.


    • eiiskelmää

      Niin, se on nähty, että rokki ja hevi ei soi konserttisaleissa, eikä radiossa, jos aikoo elää musiikilla on tehtävä iskelmää ja moni naispuolinen artistikin on joutunut vaihtamaan englanninkielisen omantyylisensä musiikin suomenkieleen ja iskelmään/poppiin. Kirkkokonsertit vetää yleisöä, samoin joulukonsertit ja iskelmäkonserttikiertueet, joten siihen suuntaan rokkareidenkin on mentävä. Sanoituksia voi käyttää vaikka kahdenkymmenen vuoden takaa, kunhan tekee ne sitten iskelmänä. Iskelmissä on aina se sama aihe, rakkaus,petos, tuska, kaipuu, ei tarvii olla kummoinen sanaseppo. Harmi, että kaikkien on esitettävä samaa massamusiikkia.

    • nurinniskoin

      Kyllä iskelmä on kaukana siitä, mikä oli iskelmää 50 vuotta sitten. Nykyiskelmä on lähinnä poppia, missä hoetaan yhtä ja samaa muka hienoa sananpartta olemattoman melodian päälle. Jos ei kone säksätä taustalla, niin sitten kitara vinkuu. Toisaalta taas suomenkuulu metalli ei ole kaukana iskelmästä, kun sovituksia vähän muutetaan.

    • mäkintuunsunluo

      Ainahan niin käy että kun artisti vaihtaa suuntaa, niin kaikki eivät tykkää ja jotkut lopettavat artistin seuraamisen. Ei kaikkien tarvitsekaan pitää. Jotkut lopettavat seuraamisen ja sitten tulee uusia tilalle. Minua huvittaa nämä jotkut Aholan fanit jotka pitävät ilmeisesti henkilökohtaisena loukkauksena sitä että Ahola ei enää soita heille Teräsbetonia vaan tekee nyt omia uusia juttuja. Ei sitä nyt tarvitse niin vakavasti ottaa. Kuunnelkaa sitten jotain muuta, kyllä Suomessa heviä riittää.

      • suomiiskelmää

        Puhut kyllä täysin asian vierestä. Kukaan ei loukkaannu kenenkään tekemisistä, vaan pointti on siinä , miten nämä ns. rokkilaulajat joutuvat tekemään iskelmää henkensäpitimiksi. Eivät nämä Jarkot ym. hevimiehet huvikseen siirry iskelmään, vaan pakosta, kun ei muuten musiikilla elä. Tuolla äänellä varustettu ihminen ei pitemmän päälle varmasti tyydy laulamaan tädeille iskelmää. Noissa laulamissaan iskelmissä Jarkko käyttää ääntään "hevimäisesti", siis jossain kohtaa se kiekaisu aina kuuluu, iskelmä kun on muuten kovin tasapaksua. Artistit ei ihan noin vaan vaihda suuntaa, muutoin kuin pakosta.


      • iiiadflkjfdsalkjfsda

        Niin no, Romanssi-levy taisi tulla pakosta, kai Ahola olisi mieluummin levyttänyt nämä omat biisit jo viime vuonna. Mutta haastatteluissa Ahola on nimenomaan sanonut että tulossa oleva levy on levy jonka hän on halunnut tehdä pitkään, että sillä kuullaan sellaisia suuntia joihin hän on menossa musiikillisesti, että häneltä pyydetään yhä heviä mutta nyt tehdään muuta, että hän ei halunnut jäädä jumiin yhteen genreen (heviin), että hänet leimataan hevimieheksi mutta hän itsekin kuuntelee paljon muutakin kuin heviä... ihan kuin jotkut nyt eivät suostuisi ymmärtämään että Ahola itse saattaa omasta tahdostaan, ei pelkästään pakosta, tehdä muutakin kuin heviä, vaikka jopa iskelmää.


      • hahhahahaa
        suomiiskelmää kirjoitti:

        Puhut kyllä täysin asian vierestä. Kukaan ei loukkaannu kenenkään tekemisistä, vaan pointti on siinä , miten nämä ns. rokkilaulajat joutuvat tekemään iskelmää henkensäpitimiksi. Eivät nämä Jarkot ym. hevimiehet huvikseen siirry iskelmään, vaan pakosta, kun ei muuten musiikilla elä. Tuolla äänellä varustettu ihminen ei pitemmän päälle varmasti tyydy laulamaan tädeille iskelmää. Noissa laulamissaan iskelmissä Jarkko käyttää ääntään "hevimäisesti", siis jossain kohtaa se kiekaisu aina kuuluu, iskelmä kun on muuten kovin tasapaksua. Artistit ei ihan noin vaan vaihda suuntaa, muutoin kuin pakosta.

        "Sori Jarkko mutta pakko näin kahden kesken tässä sanoa sinulle, että nyt menetit yhden fanin. Poistun tästä takavasempaan." - kyllä tuo nyt minusta kuulostaa melkoiselta ylireagoinnilta. (kommentti Aholan omalta seinältä facessa)


      • aholaaaaaaaaaaaaaaaa

        Eli jos hevillä eläisi, Ahola tekisi yhä heviä eikä mitään muuta? Minusta Ahola taas vaikuttaa sellaiselta tyypiltä joka haluaa kokeilla erilaisia tyylejä eikä jumita vain hevissä. Voihan hän vielä tulevaisuudessa tehdä myös heviä, mistä sitä tietää.


      • teräsbetonifanitonnoloja

        Mielipiteitä saa tietysti olla, mutta minusta on vain huonoa käytöstä että kirjoittaa Aholan omalle sivulle "tämä on paskaa, Teräsbetoni takaisin" tyylisiä kommentteja uuden biisin alle. Se antaa kirjoittajasta itsestään nolon kuvan.


    • jeejeejeejeejee

      Hevifanien kannattaisi muistaa että Ahola on aina tehnyt muutakin kuin raskasta musiikkia. Etsikääpäs Youtubesta Aholan vanhoja demoja ennen Teräsbetonia. Siellä on bluesahtavia biisejä ja paljon muutakin joka ei ole heviä.

    • 4yuuiookgreww

      Jarkko ei kuitenkaan ole täysin taipunut vaan tekee tämän siirronkin omilla ehdoillaan. Meinaan että nykyisin miltei kaikki iskelmäartistitkin joutuu tekemään tiimibiisejä jotka on tuotettu muodikkaiksi eli rikottu, elektronisia eli ei oikeita soittimia ja sit niitä niksahduksia kolinoita ja naksumisia. Laura Voutilainen, Lauri Tähkän uusin vanhemmista ja nuoremmista melkein kaikki. Vaan jotkut tyyliin Anssi Kela, Chisu ja vanhat ikonit saa tehdä itte. Levy-yhtiö on aika varovaisesti liikkellä kun eivät uutisoineet julkaisua yhtään sivuillaan, facessa, instassa tai twitterissä. Miksiköhän?

      • hyväJarkko

        Niin juuri, omat biisit, itse saanut tuottaa levyn ja soittaakin itse monissa biiseissä. Eli kai tämä on kuitenkin nimenomaan Jarkon näköinen levy. Ihmettelin samaa että levy-yhtiö ei ole ainakaan vielä mainostanut ollenkaan. Testataanko ensin että miten biisi otetaan vastaan, vai mainostavatko vasta levyä toukokuussa?


      • 976544333

        Lisäksi IL artikkelissa käytettiin vanhaa kuvaa ja linkkinä ei ollut julkaistu sinkku vaan edellisen levyn Queen-versio. Aivan kummallista, ihan kuin markkinointiosasto olisi aivan kuutamolla. Ei anna hyvää kuvaa levy-yhtiön yhtiöstä.


    • Silläselvä

      Miksi te välitätte että miksi ja miksi. Eiköhän ne ihmiset tiedä joiden tarvitsee tietää, ja täällä keskustelu ei tuo mitään faktoja tai ahaa oivalluksia asioihin.

      • EikuviEipuhetta

        Ai taas tätä ettei saisi puhua mistään. Tässä alkaa olla tunne että Jarkko Ahola on tolkuton kontrollifriikki ja saa lähipiirinsä toimimaan niin että ympäri nettiä lainataan valmentamassa kaikki keskustelut.


      • EikuviEipuhetta

        Laukataan vaimentamassa kaikki keskustelut.


      • Silläselvä
        EikuviEipuhetta kirjoitti:

        Ai taas tätä ettei saisi puhua mistään. Tässä alkaa olla tunne että Jarkko Ahola on tolkuton kontrollifriikki ja saa lähipiirinsä toimimaan niin että ympäri nettiä lainataan valmentamassa kaikki keskustelut.

        En tiedä mistä puhut tuossa. Totta minun kommentti kuitenkin on, että tietävät varmalla tietävät.


      • joseitiedävaikeetykätä

        No ehkä sitä kuvittelis, että levy-yhtiö haluaisi, että julkaisut menestyvät ja jotenkin sitä luulisi, että se, että levy-yhtiö kertoisi, että tällainen sinkku on julkaistu auttaisi sitä menestymistä. Siis että ihmiset tietäisivät. Mutta kai toi sitten on turhaa tollaista miettiä.


      • Näinonasia
        joseitiedävaikeetykätä kirjoitti:

        No ehkä sitä kuvittelis, että levy-yhtiö haluaisi, että julkaisut menestyvät ja jotenkin sitä luulisi, että se, että levy-yhtiö kertoisi, että tällainen sinkku on julkaistu auttaisi sitä menestymistä. Siis että ihmiset tietäisivät. Mutta kai toi sitten on turhaa tollaista miettiä.

        Kyllä, tuollaista on turha miettiä. Tähänkin asiaan löytyy looginen selitys ja siinä ei ole mitään negatiivista.


      • noeisitten
        Näinonasia kirjoitti:

        Kyllä, tuollaista on turha miettiä. Tähänkin asiaan löytyy looginen selitys ja siinä ei ole mitään negatiivista.

        Tarkoitat siis, että Ahola on artistina sellainen, että siihen ei paljon kannata ajatuksia uhrata?


      • Silläselvä
        noeisitten kirjoitti:

        Tarkoitat siis, että Ahola on artistina sellainen, että siihen ei paljon kannata ajatuksia uhrata?

        Katsos, missä tuollaista sanottiin? Ei sitten missään.


      • Onkylläoutoa

        Minäkin kuitenkin ihmettelen. Täysi vaikeneminen sinkkujulkaisusta liki kaikkialla levy-yhtiössä, radioasemilla paitsi yhdellä paikallisella. Vertailuksi voi katsoa miten yleensä uutisoidaan: koko viikon Warner paukuttaa Sannin, Tuiskun, Jenni Vartiaisen, Pete Parkkosen sinkkuja julkaisuviikolla. Antti Ketosen Olisitpa sylissäni sinkun julkaisusta oli haastattelut Novalla ja Iskelmällä julkaisuviikolla ennen julkaisua ja julkaisupäivänä ja lopuilla merkittävillä seuraavan viikon alussa heti. Tätä ei ole soitettu kuin Tampereen paikallisilla. Todella outoa että lehtiartikkelissa oli edellisen levyn video.


      • jollottajia

        Mutta näinhän se menee, että mitä huonompi laulaja, sitä enemmän on esillä ja suositumpi, hyviä laulajia ei suomen radiokanavilla arvosteta. Sannit, haloo helsingit, peteparkkoset on joka ohjelmassa, en kyllä noista ketään pidä edes laulajana.


      • olisikonäin

        Olisikohan kyseessä samanlainen tapaus kuin Waltteri Torikan Sininen uni viime vuonna. Julkaistiin täysin samaan aikaan toukokuun alussa. Eli menestynyt artisti saa julkaista oman levynsä, muttei saa tavanomaista markkinointia, ehkä koska levy-yhtiö ei usko kaupalliseen potentiaaliin? Sinisen unen kaupallinen menestyshän jäi varsin pieneksi. Myös se oli itse äänitetty, ei Torikan itsensä vaan levyllä soittavien muusikkoystävien.


      • olisikohyötyä
        jollottajia kirjoitti:

        Mutta näinhän se menee, että mitä huonompi laulaja, sitä enemmän on esillä ja suositumpi, hyviä laulajia ei suomen radiokanavilla arvosteta. Sannit, haloo helsingit, peteparkkoset on joka ohjelmassa, en kyllä noista ketään pidä edes laulajana.

        Kannattaisi fanien pitää ääntä ja esittää toiveitaan radiokanavilla, telkkarissa, lehdissä nyt oikein urakalla. Jarkolla ei ole edes Torikan tapaan kriitikkokavereita Hesarissa ja muualla.


      • Cocker

        Joo, ja IKBRB kanssa radio soittoon!


    • eiiskelmää

      Jokainen muusikko varmasti kokeilee uransa aikana vaikka mitä, mutta joku musiikkityyli on jokaisella se, mikä on lähinnä "sydäntä". Täydet kirkkokonsertit ja iskelmäkonsertit takaavat sen, että pystyy vihdoin hankkimaan haaveilemansa talon jne. Jarkon äänialalla varustettu ihminen tuskin on nyt uransa huipulla, esittämällä iskelmiä.

    • menestystäjarkolle

      Tykkään kovasti tästä vanhan liiton meiningistä paljon, mutta kyllä haaveissa on että joskus vihdoin saisi sitä Teräsbetonia edeltäneen tuotannon tapaista blueshardrockia isommin läpi. AHOLA-bändi on hyvä, mutta jos vaikka suomeksi coverdalen jäljissä. Enemmä laitoja ja kontrasteja tuo vielä paremmin äänen esiin.

      • eiiskelmää

        Tätä minäkin juuri tarkoitan, monipuolinen ääni menee hukkaan pelkässä suomi-iskelmässä.


    • raskastaiskelmää

      Itse taas pidän siitä, että hevilaulajat laajentavat raskaan musiikin ulkopuolelle, iskelmään, klassiseen ym. Hevilaulajat laulavat iskelmää paremmin kuin perinteiset iskelmälaulajat, heillä on paremmat äänet kuin iskelmälaulajilla, ja hevilaulajilla ei ole tyypillisiä ärsyttäviä iskelmätähden maneereja. Eli hevimiehet ja naiset tekevät iskelmästäkin parempaa.

    • jiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

      Kiva, että Jii on päässyt vihdoin tekemään just sellaisen levyn kuin haluaa. Niin kauan on puhunut siitä että haluaa levyttää nämä omat biisit.

    • eiiskelmää

      Omia biisejähän ne teräsbetonin biisitkin on. Tuskin on sydämeltään mikään tusina iskelmähemmo.

      • muusikonvalinta

        On monta kertaa sanonut, että ei nykyisin välitä genrerajoista yhtään, vaan vain siitä että on hyvää musiikkia ihan genreistä riippumatta - näinhän taitaa olla kaikilla oikeilla muusikoilla. Tästä levystä sanoi haastattelussa, että sinkkubiisi edustaa levyn keskitietä eli siellä on varmaankin enempi heviin kallellaan olevia ja myös hitaampia. Radiosoittoonhan ei ole nykysin oikein muilla kuin täysin keskitien biiseillä asiaa ja radiosoitto on kuitenkin tärkeää artistille. Pitäis kyllä olla keskitemmon lisäksi ne "muodikkaat" konetaustat kliseineen, että sinne soittolistoille voisi päästä ....


      • monipuolinenartisti

        No en kyllä millään pysty kuvailemaan Jiin uusia biisejä "tuskina iskelmäksi". Teräsbetoni meni tauolle 2011 eikä ole sen jälkeen tehnyt yhtään uutta biisiä ja soittanutkin vain muutaman spesiaalikeikan, en minä yhtään ihmettele jos Jii ei enää jaksa veivata niitä yli 10 vanhoja Teräsbetonin biisejä vaan tekee mieluummin omia uusia biisejä. Keikoillahan on joskus vedetty muutama Teräsbetonin biisi (uuden bändin kanssa) ja ihan kivalta sellainen nostalgiapläjäys kuulostaa, mutta ei sitä Teräsbetonia taida enää kaivata takaisin kuin parisataa vannoutunutta fania.


    • eiiskelmää

      No kuunnellaanpa levy, kun se ilmestyy ja palataan sitten asiaan. Vielä noista gengrerajoista.... en pidä itsekkään siitä, että musiikki rajataan tiukasti johonkin gengreen, mutta radiosoittoon ei näy pääsevän muut kuin suomi-iskelmä ja räppi. En tiedä onko tuo radiosoitto niin tärkeää. Itse en koskaan kuuntele radioo, vaan ostan levyjä ja käyn konserteissa , keikoilla yms.

      • radiosoitto

        En kuuntele itsekään radiota kun 99% soittolistoista on hirveää tuubaa, ei kerta kaikkiaan kestä kuunnella. Mutta artistille radiosoitto on kyllä todella tärkeää. Ensinnäkin näkyvyyden kannalta, jos ajatellaan että biisi soi yhden kerran radiossa ja sen saattaa kuulla monta kymmentä tuhatta tai jopa monta sataa tuhatta kuulijaa. Ja sitten myös siksi että radiosoitosta artisti saa huomattavasti isommat korvaukset kuin Spotify-striimauksista.


    • määtuunsunluo

      Vaikea sanoa levystä kun on kuullut vasta yhden biisin, mutta Tampereen Viikon haastattelun luin ja siitä sain sellaisen käsityksen että tämä on Aholalle tärkeä levy.
      "Pelottaa ihan hirveästi, miten ihmiset ottavat levyn vastaan. Tässä on taas ihan uusi sivu auki, vähän kuin työpaikka vaihtuisi"
      ja
      "Jark­ko Aho­la on it­se tuot­ta­nut le­vyn, ää­nit­tä­nyt pa­jal­laan ki­ta­roi­ta ja bas­so­ja ja ol­lut se tyyp­pi, joka on mää­rän­nyt, mi­ten hom­mat me­ne­vät.
      – Haas­toin it­se­ni myös soit­ta­ja­na ja sain huo­ma­ta omat va­ja­vai­suu­te­ni. Osaan kyl­lä soit­taa, mut­ta en niin hy­vin kuin ha­lu­ai­sin. Oli­sin voi­nut pyy­tää mu­kaan soit­ta­jia, jot­ka soit­ta­vat pa­rem­min, mut­ta ha­lu­sin, et­tä levy näyt­tää mi­nul­ta ja on mah­dol­li­sim­man vil­pi­tön."

    • Miksihmeessäei

      Kyllähän toi todella kummallisen kuvan antaa, että levy-yhtiö sitä sinkkujulkaisua mitenkään missään kanavillaan noteraa.

      • Diines

      • Toi875

        Tuollaisia jarkkoaholoita kuuntelevat vain tyypit joilla ei ole minkäänlaista musiikkimakua, eikä edes sävelkorvaa.
        Kunhan vain kuuluu kovaa mökää ja huonosti artikoloitua "laulua"
        Kaikkea sontaa sitä julkaistaan.
        Ja jotkut tollot vielä ostavat. Höh.


      • huutavaakka
        Toi875 kirjoitti:

        Tuollaisia jarkkoaholoita kuuntelevat vain tyypit joilla ei ole minkäänlaista musiikkimakua, eikä edes sävelkorvaa.
        Kunhan vain kuuluu kovaa mökää ja huonosti artikoloitua "laulua"
        Kaikkea sontaa sitä julkaistaan.
        Ja jotkut tollot vielä ostavat. Höh.

        Sinä haloohelsinki fani, et todellakaan ymmärrä hyvien laulajien päälle mitään.


      • Hahhhahh
        Toi875 kirjoitti:

        Tuollaisia jarkkoaholoita kuuntelevat vain tyypit joilla ei ole minkäänlaista musiikkimakua, eikä edes sävelkorvaa.
        Kunhan vain kuuluu kovaa mökää ja huonosti artikoloitua "laulua"
        Kaikkea sontaa sitä julkaistaan.
        Ja jotkut tollot vielä ostavat. Höh.

        Kommentista päätellen et ole koskaan kuunnellut Jarkko Aholan laulua etkä yhtään tiedä mitä puhut. Kyseessä kun on vanhan liiton äänenmuodotukseltaan oikeaoppinen laulaja, joka artikuloi kauniisti ja selvästi suomen kieltä. Kauniista äänetä, huikeasta taidosta a selvästä artikulaatiosta kiitoksia on tullut niin Kansallisoopperan johtajalta kuin äidinkielen ammattilaisilta


      • eihyväollenkaan
        Diines kirjoitti:

        Warnerin uutisissahan levystä ja tästä singlestä selkeästi uutisoitiin : http://www.warnermusic.fi/2018/04/jarkko-ahola-julkaisee-tanaan-ensimmaisen-singlen-toukokuiselta-ma-tuun-sun-luo-sooloalbumiltaan/
        Eilen "Mä tuun sun luo" oli Spotifyn Suomen viraalilistalla 18. jaetuin kappale!

        Tuo on edelleen ainoa ilmoitus minkä Warner on singlestä saanut nettiin. Ja sekin ilmaantui sivuille jälkikäteen, ei mitään seuratuilla kanavilla. Ei mitään facessa, ei mitään twitterissä, ei mitään instassa. Jarkon joululevyillä ja konserteista tuomat rahat kyllä kelpaavat, mutta näyttää pahasti siltä että häntä aliarvoiidaan artistina. Kun siis vertaa siihen promon määrään millä muiden sinkkuja kaupitellaan somessa monikanavalaisella floodaamisella.


      • Joakim

        Tänään ilmestyi albumi ja Warner kertoo siitä aivan näyttävästi. Myös Show must go on- Hartwall Arenalla (Torikan kanssa) on aloittanut lipunmyynnin tänään, hyvin näyttää sujuvan. Albumia pääsee kuulemaan mm. Spotifyssä, saattaa yllättää positiivisesti. Huomenna starttaavat klubikeikat, kesällä sitten useissa tapahtumissa, kuten Juva Rokkaa, Lohjan Rantajamit, Aitoon Kirkastusjuhlat jne.


      • konserttimarkkinointia

        Konserttia markkinoitiin, levyä aika vähän.


    • envoikehua

      No niin, levy on nyt sitten kuunneltu, arvasin, että uppoaa iäkkäimpiin naisihmisiin. Enkä halua haukkua ja mollata, biisit on varmaan ihan hyviä ja .......mutta kun tuo tyyli ei sovi yhtään Jarkolle, eikä äänelleen. En voi mitään, haluaisin niin kehua, mutta kun minua ei koskettanut millään tavalla yksikään biisi, sori, sori!

      • Iäkäs

        Mnä pidin kahdesta laulusta, mutta joo, ei ole musiikkityyli mun makuun, ja minäkin olen varmaan niitä nk iäkkäämpiä naisia...


      • onko40veeiäkäs

        Täällä yksi nelikymppinen, johon uppoaa. Jotkut biisit eivät uponneet heti ensimmäisellä kerralla ja vaativat monta kuuntelua. Luulen että levy ei uppoakaan kaikkiin eikä siinä mitään. Ihmettelen vain että mikä tyyli ei sovi Jarkolle eikä äänelle, kun levyllä on niin monta eri tyyliä? Tosin myönnän, että minusta Jarkko muutenkin klaaraa lähes kaikki tyylit. Hienoja biisejä, ei mitään tusinatavaraa. Vaikka olen seurannutkin Jarkon uraa pitkään ja luulin kuulleeni kaiken, niin yllätyin taas kerran positiivisesti. Taidokkaasti tehty levy.


    • enpidä

      Biiseissä ei ollut mitään uutta ja erityistä, ainoastaan se, että Jarkko lauloi ne. Vaikka on kuin hyvä laulaja, niin se ei tarkoita, että pystyy laulamaan ihan mitä vain. Minusta iskelmä ei sovi Jarkon äänialaan.

      • omannäköinen

        Mistäkähän sinä nyt puhut? Levyllä ei ole oikeastaan yhtään varsinaista iskelmäbiisiä. Muutamat itseasiassa aika vaativia ja ennemmin jotain progresiivista taidemusiikkia. Ja sitten muutamat Orbison-vaikutteiset ja rautalankabiisit. Minusta on tosi hienoa, että Jarkko on tehnyt tällaisen varmaankin hyvin omannäköisensä levyn välittämättä yhtään siitä, mitä muut ajattelevat ja ymmärtävätkö tavalliset musiikin kuluttajat kaikkia biisejä. Ja myöskin että hänelle on annettu mahdolliuus hengeltään näinkin epäkaupalliseen levyyn.


    • eiiskelmää

      Jarkko on tottunut laulamaan määrätyllä tyylillä, heviä, rokkia ym . voimabiisejä, tulkintatapansa ei vaan sovi iskelmään, en mahda mitään, että mulla se ottaa korviin ja häiritsee.

      • b-sarjaa

        Ei sovi oikein mihinkään Jarkon väkinäinen tulkinta, en tiennytkään, että yhä tekee musiikkia.


      • ihansama

        Ihan sama osaltasi, koska riittävän moni kuten esimerkiksi päivässä liki loppuun myyty Hartwall-areenallinen arvostaa kovasti.


      • valitan

        No nyt päästiin asiaan. Juuri tämmöinen monipuolinen, vaativa tulkinta sopii Jarkolle, jolla on monipuolinen ääniala. Nimenomaan Hartwall-areenan tyyppiset konsertit, Queen- konsertit ja yleensäkin Jarkon livekonsertit, missä esittää monipuolisesti musiikkia, ei tarvii olla omaa tuotantoa. Ahola-kokoonpanon biisit ja Teräsbetonin biisit on hyviä. Luulen että tämä uusi levy on nimenomaan tehty näille iskelmän kuuntelijoille ja juuri tuommoinen levy uppoaa naiskuuntelijoihin, joille on ihan sama, mitä Jarkko laulaa, kunhan jotain laulaa.Iskelmä-levy myy suomessa enemmän kuin joku hevituotos.


      • heviurpot

        Levy ei ole varsinaisesti iskelmää. Iskelmää se on vain niille geneerisille kuuntelijoille joille kaikki muu paitsi särökitaralla soitettu on iskelmää.


      • eisenytvaaniske
        heviurpot kirjoitti:

        Levy ei ole varsinaisesti iskelmää. Iskelmää se on vain niille geneerisille kuuntelijoille joille kaikki muu paitsi särökitaralla soitettu on iskelmää.

        Itse kuuntelen monipuolisesti musiikkia, lähes kaikki muu käy, paitsi räppi ja suomi-iskelmä.


      • eikovinmonipuolista

        Mutta levy-ei kuulosta suomi-iskelmältä. Terveisin iskelmääkin kuunteleva. - Jos et suomi-iskelmää kuuntele niin sinähän et tiedä siitä mitään. Ja jos et kuuntele suomi-iskelmää ja räppiä, niin et voi kutsua itseäsi monipuoliseksi musiikinkuuntelijaksi, sillä mainitut lajit kattavat n. 80% tämänhetkisestä kotimaisesta musiikkitarjonnasta Suomessa.


      • ihanystävänäsanon
        eikovinmonipuolista kirjoitti:

        Mutta levy-ei kuulosta suomi-iskelmältä. Terveisin iskelmääkin kuunteleva. - Jos et suomi-iskelmää kuuntele niin sinähän et tiedä siitä mitään. Ja jos et kuuntele suomi-iskelmää ja räppiä, niin et voi kutsua itseäsi monipuoliseksi musiikinkuuntelijaksi, sillä mainitut lajit kattavat n. 80% tämänhetkisestä kotimaisesta musiikkitarjonnasta Suomessa.

        Niinpä, suomessa ei kuunnella muuta kuin räppiä ja iskelmää, eikä se tarkoita, että siinä on kaikki maailman musiikki, et taida olla oikein musiikki-ihmisiä, jos noin kapea-alaista on musiikki tietämyksesi. Siksipä tässä maassa kaikkien laulajien on nöyrryttävä tekemään joko räppi- tai iskelmälevy, jos meinaa itsensä musiikilla elättää. Minusta levy on iskelmää ja just tuo sanoituspuoli on sitä ihteään...rakkauslauluja, rakastamisen tuskasta, tämä menee kuin häkä iäkkäämpiin naisihmisiin. Sanon ihan ystävällisesti...


      • nimiä

        No mihin suomalaiseen iskelmään levyä sitten vertaisit? Sinun täytyy tarkentaa nyt vähän, muutoin tuo on sellaista "iskelmää" huutelua joka ei tarkoita yhtään mitään tai lähinnä että et ole kuunnellut ja et tiedä mistä puhut. Näyttäisi kommenttienkin perusteella nimittäin siltä, että juuri ne vanhemmat naisihmiset vähän ilmaisevat pettymystään, ettei tullutkaan ihan sellaista helposti omaksuttavaa iskelmälevyä.

        Edelleenkin itselle tulee musiikista ja sovituksista mieleen kaikkea muuta paitsi sitä perusiskelmää.


      • iskelmäpojat
        nimiä kirjoitti:

        No mihin suomalaiseen iskelmään levyä sitten vertaisit? Sinun täytyy tarkentaa nyt vähän, muutoin tuo on sellaista "iskelmää" huutelua joka ei tarkoita yhtään mitään tai lähinnä että et ole kuunnellut ja et tiedä mistä puhut. Näyttäisi kommenttienkin perusteella nimittäin siltä, että juuri ne vanhemmat naisihmiset vähän ilmaisevat pettymystään, ettei tullutkaan ihan sellaista helposti omaksuttavaa iskelmälevyä.

        Edelleenkin itselle tulee musiikista ja sovituksista mieleen kaikkea muuta paitsi sitä perusiskelmää.

        Mitä näitä iskelmähemmoja nyt on ...Juha Tapio, Arttu Wiskari ym.


      • kaikkeamuutakuiniskelmää
        nimiä kirjoitti:

        No mihin suomalaiseen iskelmään levyä sitten vertaisit? Sinun täytyy tarkentaa nyt vähän, muutoin tuo on sellaista "iskelmää" huutelua joka ei tarkoita yhtään mitään tai lähinnä että et ole kuunnellut ja et tiedä mistä puhut. Näyttäisi kommenttienkin perusteella nimittäin siltä, että juuri ne vanhemmat naisihmiset vähän ilmaisevat pettymystään, ettei tullutkaan ihan sellaista helposti omaksuttavaa iskelmälevyä.

        Edelleenkin itselle tulee musiikista ja sovituksista mieleen kaikkea muuta paitsi sitä perusiskelmää.

        Samaa mieltä, en oikein ymmärrä miten tämä levy voitaisiin määritellä perusiskelmäksi?


      • mummoiskelmää
        kaikkeamuutakuiniskelmää kirjoitti:

        Samaa mieltä, en oikein ymmärrä miten tämä levy voitaisiin määritellä perusiskelmäksi?

        Mitäs se sitten on?


      • poppiapoppia

        1960-70-luvusta ammentavaa indie-tyyppistä poppia? Briteissä on useampia taiteellisempia artisteja jotka ovat tehneet tnostalgista poppia. Richard Hawleyn Cole's corner esim. oli myös Oribison ja fiftari-vaikutteista. Tai Ruotsissa Weeping Willows. Rakkaudesta ja ihmissuhteista niissäkin kokoajan lauletaan.


      • pdfaoiafdpoi
        mummoiskelmää kirjoitti:

        Mitäs se sitten on?

        Levyllä on iskelmävaikutteita (iskelmäkin on laaja genre) mutta poppia, rockia, juurikin mm. Roy Orbison-vaikutteita, rautalankaa, joistakin biiseistä tulee mieleen Elvis, joissakin vähän Queen-vivahteita... minusta tämä on ihan liian monipuolinen levy jotta voitaisiin luokitella "vain" iskelmäksi. Ellei sitten elä jossakin "kaikki mikä ei ole heviä, on iskelmää" -dikotomiassa. Mielestäni levy myös haastaa kuulijan aivan toisella tavalla kuin tyypillinen moderni pop- tai iskelmälevy. Tähän levyyn ei pääse sisään yhdellä kerralla, vaan on kuunneltava ajan ja ajatuksen kanssa. Oikeastaan luulen että ne jotka odottivat perusiskelmää tai Romanssin tyylistä helposti kuunneltavaa levyä, saattavat yllättyä ja jopa vierastaa tätä levyä.


      • Omatsanatparhaat

        Nyt kyllä vaan toistat mitä Jarkko itse mainitsi omalla sivullaan hänen vaikutteinsa olevan. Voisit mainita että Herra Ahola sanoi nuo.


      • poppiapoppia

        Herra Ahola myös sanoi Kurosen haastattelussa, että levy on poppia. Ja siltä se kuulostaa. Vähän nostalgiselta brittipopilta.


      • omaatyyliä
        mummoiskelmää kirjoitti:

        Mitäs se sitten on?

        Mukana on biisejä jotka musiikin osalta ovat vähän samoilla lähteillä kuin joku Litku Klemetti. Aikuisempana tietty. Mutta lähempänä sitä kuin ihan iskelmää, Kyösti Mäkimattilan uusinta tai edes Juha Tapion peruspoppia


      • täh
        Omatsanatparhaat kirjoitti:

        Nyt kyllä vaan toistat mitä Jarkko itse mainitsi omalla sivullaan hänen vaikutteinsa olevan. Voisit mainita että Herra Ahola sanoi nuo.

        Mitä? Itse ihan omin korvin kuulen levyllä Queen-, Elvis- ja Orbison-vaikutteita. Jos Jarkko on omalla sivullaan sanonut että ne ovat hänen vaikutteitaan tällä levyllä niin totta kai ne sitten myös kuulee biiseistä, jos yhtään tuntee näiden bändien ja artistien tuotantoa... olipa omituinen kommentti :D


    • määritelmä

      Ahola saa paljon palstatilaa ison levy-yhtiön artistina. Anne Mattila on iskelmää, Ahola on jotakin muuta nykypoppia.

      • vaikeaamatematiikkaa

        Levy olisi indie-kategoriassa ja hipsterilehdet hehkuttaisivat, ellei tekijänä olisi hevijuntiksi leimattu artisti. Oman kuplan puhkominen on liian vaativaa.


    • loistavialaulajia

      Vieläpä mainitsen näitä upea äänisiä laulajia, joille ei ole tilaa suomen musiikkitaivaalla, kun ovat liian taitavia vetämään pelkkää iskelmää... muutamia mainitakseni... Diandra, Saara Aalto, uusin X-Factor-voittaja, Jarkko Ahola ja Ari Koivunen, lähes kaikki hevilaulajat esim. (RJ-poppoo).

      • Oihvoih

        Nuo mainitsemasi "artistit" ovat "laulajina" yhtä feikkiä
        Äänessään ei ole mitään loistokkuutta; tasapaksua jollotusta ja huonoa artikulointia
        Suurella rahalla levy-yhtiöt kampanjoivat, ja tollo kansa ostaa ja kuvittelee olevansa suurikin musiikin asiantuntija.
        Höh.


      • äläkuuntele
        Oihvoih kirjoitti:

        Nuo mainitsemasi "artistit" ovat "laulajina" yhtä feikkiä
        Äänessään ei ole mitään loistokkuutta; tasapaksua jollotusta ja huonoa artikulointia
        Suurella rahalla levy-yhtiöt kampanjoivat, ja tollo kansa ostaa ja kuvittelee olevansa suurikin musiikin asiantuntija.
        Höh.

        Pese korvat tai hanki kuulolaite. Ei taida musiikki olla sun laji.


      • saaraaaaa
        Oihvoih kirjoitti:

        Nuo mainitsemasi "artistit" ovat "laulajina" yhtä feikkiä
        Äänessään ei ole mitään loistokkuutta; tasapaksua jollotusta ja huonoa artikulointia
        Suurella rahalla levy-yhtiöt kampanjoivat, ja tollo kansa ostaa ja kuvittelee olevansa suurikin musiikin asiantuntija.
        Höh.

        Hassua. Nuo artistithan (Ahola, Aalto ym) ovat nimenomaan esimerkkejä siitä, kuinka vaikeaa lahjakkaiden tulkitsijoiden ja musiikintekijöiden on saada arvostusta Suomessa kaiken sen tasapaksun autotunetetun pienin yhteinen nimittäjä -skeidan keskellä jota radiot suoltavat päivästä toiseen.


    • Mätuunsunluo

      On yllättävän hieno levy. Kaupan hyllylltä poimin mukaani. Miksei tätä ole juuri mitään tietoa missään paitsi Jarkon omilla sivuilla? Menee monilta ohi.

      • mitenniineimissään

        Riippuu kai siitä mitä kanavia seuraa mutta levystä on uutisoitu paitsi Jarkon omalla ja Warnerin sivulla ja somessa, myös kevään ja kesän keikkapaikkojen ja festarien somekanavilla, Iltalehdessä ja Iltasanomissa on ollut isot haastattelut, Suomipopissa oli popstudiossa pitkä haastattelu, Mä tuun sun luo soi päivittäin mm. Radio Suomessa ja monissa paikallisradioissa ja se on myös Soundin Parasta nyt -Spotify-soittolistalla. Lisäksi Jarkko on ollut esiintymässä ja samalla levyä mainostamassa EVS:ssä Waltterin kanssa, Radio Suomen Levylautakunnassa, ja tänään Kymppitonnissa. ... noin alkajaisiksi...


      • virallinenlista
        mitenniineimissään kirjoitti:

        Riippuu kai siitä mitä kanavia seuraa mutta levystä on uutisoitu paitsi Jarkon omalla ja Warnerin sivulla ja somessa, myös kevään ja kesän keikkapaikkojen ja festarien somekanavilla, Iltalehdessä ja Iltasanomissa on ollut isot haastattelut, Suomipopissa oli popstudiossa pitkä haastattelu, Mä tuun sun luo soi päivittäin mm. Radio Suomessa ja monissa paikallisradioissa ja se on myös Soundin Parasta nyt -Spotify-soittolistalla. Lisäksi Jarkko on ollut esiintymässä ja samalla levyä mainostamassa EVS:ssä Waltterin kanssa, Radio Suomen Levylautakunnassa, ja tänään Kymppitonnissa. ... noin alkajaisiksi...

        Ei se kaikilta ole mennyt ohi kun levy meni heti ilmestyttyään virallisen albumilistan sijalle 2?!


      • Nomultameniohi

        Mä en kyllä olisi huomannut jollei kaupan hyllyllä olisi ollut. Eikä ole soinut ainakaan niin että oisi kuullut Aallolla tai Iskelmällä tai Novalla. Huomasin kyllä että Hartwallilla on konsertti Torikan kanssa mainoksesta mutta en tajunnut että levykin tulee. Aika paljon seuraan ja monia artisteja joiden levyjen julkaisutiedosta ei voi välttyä vaikka ehkä haluaisikin ;) mit hyvä jos kaikilla muilla tiedossa!


    • enolenähnyt

      Onko ollut missään vielä ns. ammattikriitikoiden arvioita levystä, kun Jarkko sanoi, että kriitikot aina jokatapauksessa lyttää, teki sitten minkälaista musiikkia tahansa.

      • Kriitikonegojakateus

        Ei ole tainnut olla. Olisi kyllä ihme, jos Hesari arvostelisi. Niillä on niin tyly linja Jarkkoa kohtaan, vaikenevat kaikesta. Samantyyppisistä Waltteri Torikan jokainen levy on huomattu ja arvosteltu siellä ja konserttiarvioita lisäksi, sama Samuli Edelmannin puhumattakaan Juha Tapion ym kanssa. Jarkon kaikki levyt jätetty väliin, samoin suuretkin konsertit.

        Kriitikot tykkäävät olla oikeassa. Siksi eivät muuta mieltään. Ovat oskus päättäneet että Teräsbetoni ei ole hyvä, en tiedä miksi. Voisi jopa odotella, että tulossa on huono kritiikki ihan vain siksi, että ihmiset pitävät niiden mielestä liikaa ja on menestynyt liian hyvin


      • karaokeulisijoita
        Kriitikonegojakateus kirjoitti:

        Ei ole tainnut olla. Olisi kyllä ihme, jos Hesari arvostelisi. Niillä on niin tyly linja Jarkkoa kohtaan, vaikenevat kaikesta. Samantyyppisistä Waltteri Torikan jokainen levy on huomattu ja arvosteltu siellä ja konserttiarvioita lisäksi, sama Samuli Edelmannin puhumattakaan Juha Tapion ym kanssa. Jarkon kaikki levyt jätetty väliin, samoin suuretkin konsertit.

        Kriitikot tykkäävät olla oikeassa. Siksi eivät muuta mieltään. Ovat oskus päättäneet että Teräsbetoni ei ole hyvä, en tiedä miksi. Voisi jopa odotella, että tulossa on huono kritiikki ihan vain siksi, että ihmiset pitävät niiden mielestä liikaa ja on menestynyt liian hyvin

        Waltteri Torikka 0/5, Jarkko Ahola 0/5, Samuli Edelman 0/5 Juha Tapio 0/5


      • keksiparempaaa

        Joo joo - oo vaan omaa mieltäsi mutta provo: 0/5.


      • komeitaäijiä
        Kriitikonegojakateus kirjoitti:

        Ei ole tainnut olla. Olisi kyllä ihme, jos Hesari arvostelisi. Niillä on niin tyly linja Jarkkoa kohtaan, vaikenevat kaikesta. Samantyyppisistä Waltteri Torikan jokainen levy on huomattu ja arvosteltu siellä ja konserttiarvioita lisäksi, sama Samuli Edelmannin puhumattakaan Juha Tapion ym kanssa. Jarkon kaikki levyt jätetty väliin, samoin suuretkin konsertit.

        Kriitikot tykkäävät olla oikeassa. Siksi eivät muuta mieltään. Ovat oskus päättäneet että Teräsbetoni ei ole hyvä, en tiedä miksi. Voisi jopa odotella, että tulossa on huono kritiikki ihan vain siksi, että ihmiset pitävät niiden mielestä liikaa ja on menestynyt liian hyvin

        Sama tilanne on, jos esim. joulun alla ilmestyy Raskasta Joulua-levy, niin kriitikot lyttää täysin, tai jos joltain RJ-laulajalta tulee levy, niin kriitikot lyttää täysin. Jostain syystä kriitikoilla on jotain hampaankolossa hyvä-äänisiä ja pitkätukkaisia ns, heviäijiä vastaan.


    • Hienoatyötä

      Ei ollut tänäänkään Hesarin arvostettujen joukossa. Levy on niin hieno ja avoinen vilpitön. Olisi jotenkin oikein että se saisi huomiota myös kriitikoilta.

    • Krändänäel

      Heavy progressiivinen mus. Vaatii paljon rotia pitää omistautua kaikkineen se koskee vähän kaikkia osaalueita myös tukijoita ,kuulijoita iskelmässä tunnelma haetaan enemmän ulospäinsuuntautumalla syvä mystisyys häviää musiikki taide aloilta esim yngwie malmsteen rising force vikingarna taituruus ,,kertakulttuuri,,

    • Anonyymi

      Mä tuun sun luo on upea levy eikä suinkaan pelkkää iskelmää, tuo nimikkokappale ehkä eniten iskelmällinen.
      Olin keväällä Aholan piano/forte konsertissa ja se oli ihan huippua, etenkin viimeinen tunti joka oli pelkkää heviä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      22
      1321
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe