Oudoksi muuttunut ystävyys

Berat

Ystävyytemme alkoi siten, että autoin häntä vaikeassa elämänvaiheessa. Alussa oli siis intensiivisempi yhteydenpito ja juuri siksi, että idea oli olla hänen tukenaan. Siis olla ymmärtävänä korvana. Ei ollut sen suurempaa ajatusta siitä, että ystävyys jatkuisi pidempään.
Kuitenkin olemme tulleet vuosien aikana pitämään yhteyttä. Usein niin että hänellä on ollut jokin huoli jaettavana ja on tuntunut hyvältä olla kanssakulkijana. Jossain kohti pidimme myös muuten yhteyttä ja kohtaaminen muuttui tasavertaisemmaksi, että myös itse pystyin kertomaan asioistani.
Välillä olen vahvasti aavistellut, että ehkä hän ei olekaan kovin hyvää seuraa. Jotain epämiellyttävää häneen liittyy. Hän tietyiltä osin "jyrää päälle". Eniten katkera olen siitä, että keskellä erästä raskasta elämänvaihettani, jolloin en ollut oma itseni, hän vakuuttaen ohjasi suorastaan tekemään tiettyjä elämänvalintoja, jotka lopulta olivat vääriä. Itse tietysti ne tein, mutta tuolloin luotin häneen.
Välillä emme pidä yhteyttä enkä oikeastaan edes kaipaa sitä, mutta välillä yhteys taas viriää. Oma asenteeni ihmissuhteissa on se, että ihmiset saavat olla mitä ovat. Enkä näe mitään järkeä siinä, että esimerkiksi alan hänelle kertomaan, että jokin mättää, koska se mikä on pielessä, on hänen persoonassaan. Ja minusta tuntuu etten enää jaksa häntä. Ajattelin omalta puoleltani antaa yhteydenpidon hiipua... koska en halua alkaa järjestämään mitään ystävyys päättyy nyt -draamaa...

3

565

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kolmivaihekilovatti

      Alussa oli siis intensiivisempi yhteydenpito ja juuri siksi, että idea oli olla hänen tukenaan. Siis olla ymmärtävänä korvana. Ei ollut sen suurempaa ajatusta siitä, että ystävyys jatkuisi pidempään.
      Sinänsä aika oudot lähtökohdat. Oletko jokin ammattiauttaja? Eihän ole kiva kun joku on ymmärtävänä korvana mutta ei ajattele jatkavansa mitään ystävyyttä. Teitkö tämän selväksi?

    • Ehkä hän huomasi että halusit jotain ihan muuta kuin ystävyyttä. Oletko ajatellut sitä. Hän ei ehkä kaivannut mitään suhdejuttuja ja se että yritit manipuloida hänet suhteeseen, vastoin omaa tahtoaan sai hänet peruuttamaan.

    • kcaloy

      Eihän ystävyyssuhteet mitään lakiin ja rangaistukseen sidottuja vankiloita ole. Jotkut ystävyydet jatkuu, jotkut ei. Jos jonkun seura ei enää kiinnosta, olettekin liian erilaisia tai jotain muuta, taitaa se ihan luonnostaankin hiipua se yhteydenpito. Mutta kyllä ihmisellä on oikeus valita ystävänsä, muuttaa mieltään ja päättää toimimattoman ystävyyssuhteensa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      71
      5022
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      16
      2332
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1857
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      42
      1553
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1348
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1267
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      3
      1185
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1176
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe