Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kannatan sotilassopimusta Venäjän kanssa

Wittgenstein-LW

Maanpuolustuslaitoksen emeritiusprofessori Alpo Juntunen oli oikeassa todetessaan Kanava-lehdelle kirjoittamassa artikkelissaan loppuvuonna 2016 että kaikkein selkeimmin Suomi ratkaisisi turvallisuuskysymyksensä solmiessaan sotilaallisen sopimuksen Venäjän kanssa. Se poistaisi Venäjän taholta epäilyksen että Suomea käytettäisiin Venäjän vastaisen sotilasoperaation lähtömaana.

60

658

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • älyhoi

      Kas kun et jo ehdota rajojen poistoa myös , sopimuksen teko maailman suurimman ja pahimman rikollis johtoisen maan kanssa olisi Suomelle lopullinen tuho.

      • Onhan siellä akatemiassa näköjään yksi rauhanmieskin,ministerithän meillä on jo kaikki sotahulluja


    • ryssätvittuun

      Suomen paikka on NATO:ssa Venäjän vastaisessa länsimaisessa liitossa joka ei hännystele Putinia ja ihannoi *Venäjää. Ehdoton EI! kaikelle sotilasyhteistyölle vihollisemme Venäjän kanssa! Suomen tulee liittyä Ruotsin kanssa NATO:n jäseneksi ja osoittaa Venäjälle, että itäinen kulttuuri on vihollinen ja halutaan pitää poissa Suomesta. Venäjä pitäisi muutenkin pommittaa kivikaudelle, täysin kelvoton naapurimaa tuo Putinin diktatuuri. Suomessa asuvat venäläiset pitäisi lähettää balalaika perseeseen tungettuna takaisin Venäjälle.

      • ystävyys-ja-yhteistyö

        Sopimuksen liitteeksi tulee kirjoittaa maininta, että kaikki Suomen NATOtrollit lähetetään Venäjän Siperiaan pakkotyöhön vähintään 10 vuodeksi tai tarpeen vaatiessa lopuksi ikäänsä.


    • NatoMyönteisyys

      Yli miljoona suomalaista kannattaa liittymistä Natoon.

      60 % suomalaisista suhtautuu myönteisesti Naton kanssa tehtävään yhteistyöhön.

      • niin_nähtyä

        Naton kannatus on samaa luokkaa kuin homoilunkin. Molempia kannataa lähinnä hävittäjälentäjät. Liekö haaveena päästä mukaan johonkin naton kehitysmaanpuolustusoperaatioon siviilejä pommittamaan.


      • 100% kokoomuslaisista ei osaa laskea edes prosenttilaskuja,tuossa yksi heistä.


      • NjetNjetNjet

        Venäjän kanssa ei kukaan halua liittoutua.

        Mikä Venäjässä on vikana pöljyyden lisäksi?


      • VesaMatikka-Kuopio
        niin_nähtyä kirjoitti:

        Naton kannatus on samaa luokkaa kuin homoilunkin. Molempia kannataa lähinnä hävittäjälentäjät. Liekö haaveena päästä mukaan johonkin naton kehitysmaanpuolustusoperaatioon siviilejä pommittamaan.

        Tuo on hyvin sanottu. Ja tosi.

        Ennoo törmännyt yhteenkään siviiliin, joka kannattaa NATOa.
        HehhHehh.


      • NollaProsenttia
        VesaMatikka-Kuopio kirjoitti:

        Tuo on hyvin sanottu. Ja tosi.

        Ennoo törmännyt yhteenkään siviiliin, joka kannattaa NATOa.
        HehhHehh.

        Miljoona suomalaista kannattaa liittymistä Natoon.

        60 % suomalaisista suhtautuu myönteisesti Naton kanssa tehtävään yhteistyöhön.

        Venäjän ei kannata kukaan muutaman trollin lisäksi.


    • luki.luki

      Kaikki suomalaiset, joilla näkö pelaa, katsahtavat karttaan ja sitten ottavat lusikan kauniiseen kätöseensä.

      • RumaVenäjä

        Onko Venäjän käsi niin ruma?


    • kaljalaiset.pois

      Kyllä näin on, maantieteellinen sijaintimme sanelee mihin me kuulumme, mie-väki kuuluu Slussenille.

      • VapaaSuomi

        Venäjään ei mikään kansa halua kuulua.


      • ItseKäärmeidenKäärme
        VapaaSuomi kirjoitti:

        Venäjään ei mikään kansa halua kuulua.

        VapaaSuomi

        12.4.2018 9:18
        Venäjään ei mikään kansa halua kuulua.

        Mies ei ole lukenut historiaa tai kouluus on nukkunut historian tunneilla.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Anjalan_liitto

        Anjalan liitto oli Ruotsin armeijan upseerien Liikkalan nootista alkunsa saanut kapina kuningas Kustaa III:ta vastaan Kustaan sodan aikana. Kapinan aikana upseerit suunnittelivat ja kävivät neuvotteluja venäläisten kanssa Suomen itsenäistymisestä.

        http://www15.uta.fi/yky/arkisto/suomi80/art6.htm

        Länsi olisi halunut Suomen kuuluvan Venäjään tsaarin kukistuttua. Siinä teillä liittolainen. On kummaa että vieläkin jotkut oikeistolaiset urputtavat jostain lännen tuesta. Suomi vapautui Ruotsin vallasta venäläisten avulla ja kiittäkäämme hyvää onneamme Paasikivestä, että meillä oli niin loistava diplomaatti ja presidentti, että saimme pitää itsenäisyyden aloittamamme sodan jälkeen. Suomi aloitti jatkosodan Hitlerin ilmoitettua, että se hyökkää Neuvostoliittoon suomalaisten tovereidensa tuella. Lukekaa historiaa ennen kuin taas lyötte päitänne Karjalan mäntyyn. Jos kuuluisimme Natoon niin yks kaunis päivä Nato ilmoittaa hyökkäävänsä Venäjälle (puolustussota) suomalaisten liittolaistensa tuella. Taas oltaisiin ajopuusodassa.

        Kirjeessä kansankomissaarien neuvosto ehdottaa toimeenpanevalle keskuskomitealle Suomen valtion itsenäisyyden tunnustamista. Kiitollinen suomalainen valtuuskunta halusi tavata Leninin ja lausua tälle kiitoksensa. Kansankomissaarien neuvosto kiisteli, kuka tapaisi suomalaisten valtuuskunnan: oikeuskomissaari Trotski sanoi valtuuksiinsa kuuluvan vain heidän pidättämisensä. Lopulta Lenin suostui tapaamaan valtuuskunnan ja otti suomalaisten kiitokset vastaan. Toimeenpanevan keskuskomitean hyväksyntä Suomen itsenäistymiselle saatiin 4. Tammikuuta 1918.

        Itsenäisyys tunnustetaan
        Muiden valtioiden antamat Suomen itsenäistymisen tunnustamiset tulivat nopeasti tammikuun alussa. Venäjä tunnusti Suomen virallisesti siis 4.1.1918 ja samana päivänä Ranskan ja Ruotsin hallitukset tunnustivat Suomen itsenäisyyden. Ranska tunnusti Suomen itsenäisyyden odottamatta Venäjän hallituksen lopullista ratkaisua. Saksan tunnustus julkaistiin 6.1., Tanska ja Norja julkaisivat omat tunnustamisensa 10. tammikuuta.

        Tunnustamisen osalta Englanti ja Yhdysvallat halusivat odottaa (Venäjän) tilanteen kehittymistä. (eikö nämä kaksi maata ole nytkin suurimmat sotapukarit maailmassa. He ovat tuon Naton ydin joukko. Englanti ei edes oikeastaan kuulu Eurooppaan ja on muutenkin esiintynyt maailmalla milloin millaisena öykkärinä. Miksi sille aikoinaan on muuten annettu hallittavakseen kaiken maailman maita niin kuin Israel ja Irak ja muita maita Osmannien valtakunnan hajottua. Hyökkäs Suomeenkin. Ja se Ooolannin sota oli kauhiiiiiia. Hurraa hurraaa huraaaaaaaa! Sellaisen kaveriko te haluatte olla.


      • NjetNjetNjet

        Venäjän sorron alta ovat kaikki suinkin kynnelle kykenevät kansat kirmanneet vapauteen eivätkä takaisin haikaile.


      • HolmesJoni

        Kiitokset "käärmeelle" hienosta kirjoituksesta. Tuo Anjalan Liitto ei ollut tuttu aihe, vaikka lukenut tuon ajan historiaa tovin. Sen sijaan tiesin tuon, että Ruotsin silloista kuningasta vastustettiin kovasti, koska oli sotaisa mies. Ns. hyvin epäedullinen Suomelle.


    • SodanAlkaessa

      pienet Nato-maat tuhotaan välittömästi ydiniskuilla.

      • Outoja

        Oudot huvit ja haaveet ruSSonatsitrolleilla.

        RuSSo lienee sukua Tanskan sukellusvene-Madsenille, jolla oli myös outoja haaveita?


    • KIKKELIPOIKA69

      KARJALA TAKAS!!!!!!!

    • bvcbncbvc

      Kymmenillä tuhansilla suomalaisilla on venäläinen puolisi. Joten tältäkin osin maamme etujen mukaista on tällainen rauhantahtoinen kanssakäyminen. Eikös niin heteromiehet?

      • eituleikävä

        Painukoot sen venäläisen puolisonsa kanssa sinne Venäjälle.


      • PuhutTotta

        Jos venäläisten naisten pääsy Suomeen estyy niin se on pahinta mitä voi tapahtua.


    • Länsi-ja-Itä-turvattu

      Suomen kannattaa pyytää tarjoukset turvatakuista sekä itäiseltä Varsovan liitolta että lännen Natolta.

      Nato ei liene hyökkääämässä Suomeen, joten se puoli on ainakin toistaiseksi turvattuna ja kunnossa. Mutta Varsovan liiton ja Neuvostoliiton seuraajavaltion Venäjän kanssa meillä on enemmänkin asioita sovittavana.

      Jos Suomi tekee hyvän paktin Varsovan liiton kanssa, niin meillä ei ole mitään pelkoa sen paremmin Venäjän kuin myöskään EU:n Nopean Toiminnan joukkojen miehitysjoukkojen rynnimisestä omaan kotimaahamme.

      • vessasta.alas.molemmat

        Varsovan liitto on lakkautettu jo yli neljännesvuosisata sitten.

        Naton olemassaolollekaan ei ole enää mitään perusteita. Naton olemassaolon hyväksyttäväksi perusteeksi ei voida laskea öljy- ja finanssimafian etujen ajamista verovaroin. Se on ollut Naton pääasiallisin tehtävä viimeiset vuosikymmenet, vain idiootti ei asiaa hoksaa.


      • EdistysRauhaNato

        Hyvä, että Nato on onnistunut suojaamaan demokratiaa ja vapautta sekä hyvinvointia.


    • umpihullut_ajatukset

      Eikös ryssän kanssa ollut hyökkäämättömyyssopimus myös silloin vuonna 1939? Mitään sotilaallisia sopimuksia itäisen roistovaltion kanssa ei kukaan järkipäättäjä edes unissaan kuvittele. Vai haluaako joku nuija vuokrata taas Porkkalan tai Hankoniemen näille?

      • Sopimukset-ei-pidä

        Tietääkseni Neuvostoliitto irtisanoi Suomen hyökkäämättömyyssopimuksen ennen talvisotaa. Ei tällä tietenkään mitään muuta merkitysträ ole, kuin että on pieni juridinen sivujuonne.

        Saksalla ja Neuvostoliitolla oli myös oma 1939 Ribbentrop-sopimukseen kuuluva hyökkäämättömyyssopimuksensa voimassa. Mutta ei sekään sopimus estänyt Saksaa hyökkäämästä Neuvostoliittoon kesällä 1941.


      • vaikka_voissa_paistais
        Sopimukset-ei-pidä kirjoitti:

        Tietääkseni Neuvostoliitto irtisanoi Suomen hyökkäämättömyyssopimuksen ennen talvisotaa. Ei tällä tietenkään mitään muuta merkitysträ ole, kuin että on pieni juridinen sivujuonne.

        Saksalla ja Neuvostoliitolla oli myös oma 1939 Ribbentrop-sopimukseen kuuluva hyökkäämättömyyssopimuksensa voimassa. Mutta ei sekään sopimus estänyt Saksaa hyökkäämästä Neuvostoliittoon kesällä 1941.

        Saksan hyökkäämisellä Neuvostoliittoon oli syynä kahden sosialistiveljen, Aatun ja Daddy Sunshinen, riitaantuminen siitä, kuinka Eurooppa jaetaan. Aatu ehti ensin vittuuntua kaveriinsa. Olis voinut käydä toisinkinpäin. Sosialistithan ovat kautta historian olleet aggressiivisia toisiaan kohtaan.

        Jep ja kyllä NL irtisanoi hyökkäämättömyyssopimuksen sen jälkeen, kun oli lavastanut Mainilan laukaukset.


    • Esittelysota-käyntiin-ny

      Voisihan niistä Suomen uusista torjuntahävittäjistä tehdä tarjouspyynnän myös Venäjän suuntaan.

      Jos Venäjän sotaloneet pärjäävätkin erinomaisen hyvin USA:n F-35 kalustoa vastaan, niin Venäjän sotakoneiden hinnat tulevat nousemaan kymmeniä prosentteja, monta vuotta peräjälkeen.

      • TupoleviPutolevi

        Venäjällä nousee tulevina vuosina vain kurjuus.


    • Pohjolan.Sveitsi

      Kannatan kaikesta littoutumisesta pidättäytymistä.

      Liittoutumattomuus ja puolueettomuus on hyvien naapurisuhteiden tae, ei aseiden kalistelu.

    • oiskOinonen

      Tällaiset kirjoittajat viedään ojennusleirille kun saadaan Nato ja järjestys Suomeen. Suomi hyökkäsi tietenkin Neuvostoliittoon saadakseen siltä anastetun Karjalan takaisin. Hitler oli sentään kunnon mies. Stalinista ei sellaista voi sanoa. Heil Hilleri. Meil Kosola!

      VapaaSuomi

      12.4.2018 9:18
      Venäjään ei mikään kansa halua kuulua.

      Mies ei ole lukenut historiaa tai kouluus on nukkunut historian tunneilla.

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Anjalan_liitto

      Anjalan liitto oli Ruotsin armeijan upseerien Liikkalan nootista alkunsa saanut kapina kuningas Kustaa III:ta vastaan Kustaan sodan aikana. Kapinan aikana upseerit suunnittelivat ja kävivät neuvotteluja venäläisten kanssa Suomen itsenäistymisestä.

      http://www15.uta.fi/yky/arkisto/suomi80/art6.htm

      Länsi olisi halunut Suomen kuuluvan Venäjään tsaarin kukistuttua. Siinä teillä liittolainen. On kummaa että vieläkin jotkut oikeistolaiset urputtavat jostain lännen tuesta. Suomi vapautui Ruotsin vallasta venäläisten avulla ja kiittäkäämme hyvää onneamme Paasikivestä, että meillä oli niin loistava diplomaatti ja presidentti, että saimme pitää itsenäisyyden aloittamamme sodan jälkeen. Suomi aloitti jatkosodan Hitlerin ilmoitettua, että se hyökkää Neuvostoliittoon suomalaisten tovereidensa tuella. Lukekaa historiaa ennen kuin taas lyötte päitänne Karjalan mäntyyn. Jos kuuluisimme Natoon niin yks kaunis päivä Nato ilmoittaa hyökkäävänsä Venäjälle (puolustussota) suomalaisten liittolaistensa tuella. Taas oltaisiin ajopuusodassa.

      Kirjeessä kansankomissaarien neuvosto ehdottaa toimeenpanevalle keskuskomitealle Suomen valtion itsenäisyyden tunnustamista. Kiitollinen suomalainen valtuuskunta halusi tavata Leninin ja lausua tälle kiitoksensa. Kansankomissaarien neuvosto kiisteli, kuka tapaisi suomalaisten valtuuskunnan: oikeuskomissaari Trotski sanoi valtuuksiinsa kuuluvan vain heidän pidättämisensä. Lopulta Lenin suostui tapaamaan valtuuskunnan ja otti suomalaisten kiitokset vastaan. Toimeenpanevan keskuskomitean hyväksyntä Suomen itsenäistymiselle saatiin 4. Tammikuuta 1918.

      Itsenäisyys tunnustetaan
      Muiden valtioiden antamat Suomen itsenäistymisen tunnustamiset tulivat nopeasti tammikuun alussa. Venäjä tunnusti Suomen virallisesti siis 4.1.1918 ja samana päivänä Ranskan ja Ruotsin hallitukset tunnustivat Suomen itsenäisyyden. Ranska tunnusti Suomen itsenäisyyden odottamatta Venäjän hallituksen lopullista ratkaisua. Saksan tunnustus julkaistiin 6.1., Tanska ja Norja julkaisivat omat tunnustamisensa 10. tammikuuta.
      Tunnustamisen osalta Englanti ja Yhdysvallat halusivat odottaa (Venäjän) tilanteen kehittymistä.
      (eikö nämä kaksi maata ole nytkin suurimmat sotapukarit maailmassa. He ovat tuon Naton ydin joukko. )

      Englanti ei edes oikeastaan kuulu Eurooppaan ja on muutenkin esiintynyt maailmalla milloin millaisena öykkärinä (bully). Miksi sille aikoinaan on muuten annettu hallittavakseen kaiken maailman maita niin kuin Israel ja Irak ja muita maita Osmannien valtakunnan hajottua.
      Hyökkäs Suomeenkin. Ja se Ooolannin sota oli kauhiiiiiia. Hurraa hurraaa huraaaaaaaa! Sellaisen kaveriko te haluatte olla. Suomi vois ottaa oppia Oolannista mikä on aidosti puolueeton.

      • Trollitehdas

        Nähtävästi Novitsokkia ja myös al-Assadin myrkkykoktaileja on onnistuneesti testattu Pietarin trollitehtaan työntekijöihin.


      • Skripalinskripalikka
        Trollitehdas kirjoitti:

        Nähtävästi Novitsokkia ja myös al-Assadin myrkkykoktaileja on onnistuneesti testattu Pietarin trollitehtaan työntekijöihin.

        Kai ne kohta tilastoi noo siviilitiedustelijat kaikki ihmisten pierutkin ja tekee niistä tilaston. Missä se laki muuten viipyy kun meillähän on jo yksi terroristi joka virnuilee ja temppuilee oikeussalissa. Miten se laki muuten estäis noita radikalisoitumisia. En ymmärrä.


    • Rauhan-asiapaperit

      " Jep ja kyllä NL irtisanoi hyökkäämättömyyssopimuksen sen jälkeen, kun
      oli lavastanut Mainilan laukaukset. "

      Näinhän noissa sotatilojen sopimuksissa tahtoo käydä.

      Esierkiksi Japani julisti USA:lle sodan paria tuntia ennen hyökkäämistään Pearl Harboriin.
      https://en.wikipedia.org/wiki/Japanese_declaration_of_war_on_the_United_States_and_the_British_Empire

      Japanin sodanjulistus oli siis luovutettu USA:n viranomaisten haltuun ennen hyökkäystä. Mutta aamun tunteina sitä ei ehditty toimittaa Washingtonin tietoon saakka.

      Oli sopimuksia rauhasta tai ei, niin sodat vaan alkaa silloin kun ne alkaa.

    • voipylly

      ainoa vihollinen historiassamme ja tulevaisuudessa on venäjä kannataa olla väleissä muttei nuoleskella

      • Hallaahon.äänestäjä44

        näin se menee Suomi ei ole koskaan hyökännyt Venäjään, Ruotsi on
        Suomi ja Viro eivät koskaan ole olleet sodassa
        Tästä se lähtee
        ei pottuila muttei nuolla eikä kysytä saammeko


    • Hallaahon.äänestäjä44

      Ajattelin että kannatat liittymistä Kreikkaan
      Itse harkitsen alpaniaa

      alpaniassa on vanhan välimeren meininkiä
      sinne

    • siht

      Ainoa mitä voisi harkita, on ostaa venäjältä esim. ilmatorjuntakalustoa ja kehitellä niistä omat versiot.

    • Wittgenstein-LW

      Venäjälle kelpaa oikein hyvin itsenäinen Suomi joka huolehtii omasta puolustuksestaan ja ennen kaikkea siitä ettei anna omaa aluettaan Venäjä-vastaisen hyökkääjän haltuun. Itsenäinen Suomi palvelee juuri Venäjän etuja.

      • OleValmisAina

        Putinin poliittisen neuvonantajan mukaan Etelä-Suomi tulee liittää Venäjän Karjalaan ja Suomen Lappi Muurmanskin alueeseen.

        Miehitetty ja pilkottu Suomi palvelee putinistis-duginilaisen fasistijoukkion natsistisia Suur-Venäjä päämääriä.

        Onko Kremlin tonttunen selvillä, mistä huastelloo?


    • Penna-Tervo

      Alpo Juntunen, Maanpuolustuskorkeakoulun strategian laitoksen professori emeritus:

      "Todella konkreettinen ratkaisu maamme turvallisuuteen olisi vahva puolustus ja liittoutuminen Venäjän kanssa"

      "EU:lla ei ole sotilaallista voimaa eikä Nato vaarantaisi asemiaan Itämeren pikkuvaltioiden tähden"

      "Hälyttävää olisi Baltian esimerkin seuraaminen."

      "Suomen ei pidä sulkea turvallisuuspolitiikassaan mitään vaihtoehtoa pois. Ovet on pidettävä auki. Emmekä saa missään tapauksessa asettua Venäjää vastaan. Siitä ei ole meille mitään hyötyä. "

      "Suomen on lähdettävä realiteettien pohjalta, Venäjä on meidän tärkein naapurimme. Ja mitä moraaliin tulee, kaikki suurvallat ovat enemmän tai vähemmän pullistelevia."

      • SarjaMurhaajaNaapurissa

        Tosiasia on, että Venäjä on aloittanut alueiden varastelun ja tuonut sodan Eurooppaan.

        Venäjä on Suomen pahin mahdollinen naapuri.


    • Hailputler

      Kannatan myös. Sovitaan että venäjä pitää kaikissa tilanteissa sotilaansa ym sopimattoman vaikuttamisensa tiukasti rajan takana. Tosin venäjä ei ole koskaan ollut eikä etenkään nyt Putlerin johdolla ole mitenkään luotettava sopimuskumppani.

    • PihtiputaanVaari

      Ranskan suuret johtajat sitten Kaarle Suuren (frankkien kuningas 768–814) ovat olleet Napoleon Bonaparte (1804–1814) ja Charles de Gaulle (1959-1969), jotka olivat Suomen ystäviä ja ovat vaikuttaneet Suomen kohtaloon myönteisellä tavalla toisin kuin esimerkiksi Ruotsi ja Saksa, joita jotkut suomalaiset pitävät liittolaisista parhaimpina (Suomessahan on ruotsalainen kansanosa)
      Ruotsi oli jatkuvasti sodissa ja suomalaiset joutuivat varustamaan sen armeijaa veroilla ja miesluvuilla. Saksa taas tuli työläisiä vastaan sotimaan porvarien kutsumana 1918 ja toisen kerran 1941, jonka seurauksena alkoi jatkosota josta saimme kärsiä aika lailla.

      Emme näköjään ole päässeet vieläkään eroon kuninkaiden aikaisesta politiikasta Euroopassa, mikä heijastuu myös maailman politiikkaan. Tosin nyt kuninkaat ja tsaarit ovat siitä syrjässä, mutta valtioiden päämiehillä tuntuu olevan sellaista valtaa, mikä ennen oli vain kuninkailla.

      Salainen sopimus tsaari Aleksanteri I:n ja keisari Napoleon I:n välillä Tilsitissä 7.7.1807: Siinä sovittiin etupiirijaosta, jossa Suomi luettiin Venäjän valtapiiriin..
      Venäjä hyökkäsi Suomeen 22.2.1808. Suomen sodan aselepo tehtiin Olkijoella 19.11.1808 venäläisten joukkojen tosiasiallisesti jo vallattua koko maan. Virallisesti Ruotsi hyväksyi jo tapahtuneen tosiasian, Suomen liittämisen suuriruhtinaskuntana Venäjään, Haminan rauhansopimuksessa 17.9.1809.
      Silloin Suomesta tuli puoli-itsenäinen Suurruhtinaskunta. Pienten valtioiden itsenäisyys on aina vähän niin ja näin, mutta katsokaa Norjaa, Sveitsiä, Islantia ja joitain muita vielä pienempiä maita. Hyvin pärjäävät. Tosin Norja ja Islanti ovat sotilaallisesti liittoutuneet Natoon, mikä on toisaalta luonnollista, sillä Natohan on North Atlantic Treaty Organization. https://fi.wikipedia.org/wiki/Nato Eli sen pääsasiallinen puolustusalue on Pohjois Atlanti ja sitä reunustavat maat.

      Mitä sitten vaikka Suomi ja Ruotsi ja Itä-Euroopan maat ja Turkki ja Kreikka, jotka ei minun mielestäni liity Pohjois Atlantiin mitenkään, haikailevat Naton perään ja osa jo niistä kuuluukin jo siihen. (Ukraina ja Moldova vielä puuttuu)
      Varsovan liitto perustettiin sitä uhkaa vastaan kun Länsi-Saksa liittyi Natoon. Länsi-Saksalla tosin on rantaa Atlannille.
      Mutta Nato alkoi toimimaan salaisine armeijoineen (Gladio) lavastaen terrori-iskuja Etelä- ja Länsi-Euroopassa mustamaalatakseen kommunisteja, joita he syyttivät noista iskuista.

      Olof Palmen murhaakin yritetään liittää jotenkin tuohon salaiseen armeijaan jonka nimi oli tai ehkä vieläkin on Stay Behind. (ole taka-alalla)
      Jore Takala Mikkelistä taisi olla Suomessa Taka-alalla 1986, kun Suomen ensimmäisessä seko sekopäisessä iskussa, jossa salainen terrorismintorjunta-armeija Suomessa astui parrasvaloihin. Sille annettiin humoristinen nimikin Ankkalinnasta, mikä todellakin viittaa sen rikolliseen luonteeseen; nimittäin Karhukopla.

      Suomen presidentti Urho Kekkosta ja Ranskan presidentti Charles de Gaullea yhdisti koko 1960-luvun ajan yhteinen suuri kohtalonkysymys, Englannin EEC-jäsenyys. Kumpikaan ei halunnut sitä.
      http://www.ts.fi/mielipiteet/kolumnit/232193/Charles de Gaulle Suomen kummisetana

      Ranska tunnusti Suomen itsenäisyyden odottamatta Venäjän hallituksen lopullista ratkaisua. Ranska oli siis periaatteessa ensimmäinen maa joka tunnusti Suomen itsenäisyyden. Nyt on taas historiassa nähtävissä tuollainen angloamerikkalainen koaliitio varsinkin Venäjää vastaan. Suomen olisi hyvä olla puolueeton näistä kahinoista, kun emme me viistä mitään ymmärrä.

      • RapaaSikoLätissä

        Aggressiivinen ja arvaamaton Venäjä on syytä pitää lätissään työntelemässä kärsällään rapaansa.

        Suomen paikka on sivistyneessä lännessä.


    • SensuroituVersio

      Tämä John Bolton jonka Trump hyväksyi remmiinsä oli aikoinaan oikea organisaattori. https://fi.wikipedia.org/wiki/John_Bolton

      Hän uhkaili virkamiehiä sanoen että me tiedämme missä lapsenne asuvat. Millähän Niinistöä uhataan ja Sipilää. Soinia ja Orpoa. Kaikki toimivat kuin heidät oltaisiin pakoitettu puhumaan ja toimimaan niin kuin tekevät. Ei enää mitään sympatioita tavallisia suomalaisia kohtaan. Ottakaa selvää! Trumpkin on heidän talutus nuorassa. Siitä Theresa Maystä en tiedä enkä Merkelistä tai Macronista. Espanjalaiset ovat täysin heidän talutusnuorassa.

      'We know where your kids live': Trump's new national security adviser reportedly made an implicit threat against the family of a retired Brazilian diplomat in 2002
      http://nordic.businessinsider.com/john-bolton-threatened-family-of-brazilian-diplomat-iraq-war-2002-2018-3?r=US&IR=T

      Hän sai aikaan Irakin sodan ja oli varmaan senkin takana että Libya tuhottiin ja Arabi-keväästähän tämä Syyriankin sota alkoi.

    • BottleAss

      Kyllä noo pulloperse CIAt on saanu maailmalla niin paljon pahaa aikaa että niitä saa haukkua niin paljon kuin itse haluatte (ylläpidon kommentti) Mutta älä hauku rakasta Soiniamme sellaiseksi. (ylläpito jatkaa)
      CIA palkkasi entisiä Gestpolaisia riveihinsä tuhansia sodan jälkee.
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Operaatio_Paperclip
      Operaatio Applepie, siirrettiin Saksan Pääturvallisuusvirasto RSHA:n jaosto AMT IV:n eli Gestapon Neuvostoliiton vastaiseen vakoiluun ja toimintaan erikoistunutta henkilöstöä Yhdysvaltoihin ja palkattiin myöhemmin CIA:n palvelukseen.
      Tietenkin jos pitää natseja ystävinään niin tämähän oli hyvä asia.

    • MeilKosola

      Geheime Staatspolizei ( suom. salainen valtionpoliisi lyhyesti Gestapo), oli natsi-Saksan pelätty poliittinen turvallisuuspoliisiorganisaatio. Järjestö perustettiin vuonna 1933 valtakunnallisen poliisiorganisaatiouudistuksen yhteydessä, jossa kaikki poliisiorganisaatiot alistettiin SS:lle.

      Nürnbergin oikeudenkäynnissä koko järjestö todettiin syylliseksi ja tuomittiin rikoksista ihmisyyttä vastaan.

      Tämä on nykyään sellaista että tiedustelu tapahtuu vakoilemalla uudenaikaisilla vakoilulaitteilla. Onko se rikos ihmisyyttä vastaa.

    • DaadaaMaskotti

      Mitä muuten Skripaleille kuuluu. Joko kielen kannat on höllänneet. Ei ole kuulunut sanaakaan siitä, missä myrkkyisku tapahtui. Tuo on tähän mennessä törkein false flag isku länneltä mitä olen nähnyt. Kas kun islamim terrorismi muuttuikin nyt russofobia terroriksi. Minä muuten alan uskoa, että eri maiden johtajia kiristetään hyväksymään määrätynlainen politiikka mitä määrätynlainen klikki ajaa saadakseen aikaan uusia sotia.

      Britannian tiedustelu sieppasi Skripalien myrkytyspäivänä Venäjälle lähetetyn viestin: ”Paketti on toimitettu perille”

      Maanantai 9.4.2018 klo 03.53

      Britannian ilmavoimien tiedustelupalvelu sieppasi viestin, joka lähetettiin Moskovaan samana päivänä kuin ex-agentti Sergei Skripal ja tämän tytär myrkytettiin Britannian Salisburyssä.

      Nämä siepatut viestit ovat mielenkiintoisia. Nyt kun Ruotsi tutkii kaikki viestit mitkä esimerkiksi Suomesta vaikka Matti Meikäläinen lähettää kaverilleen vaikka Islantiin, että onko hai hyvää. Hai on hyvä kala. Siitä he päättelevät että viestin takana on varmaan haistattaa pitkät jollekin silmää tekevälle. Hai sie. Paketti on perillä.

      Britannian ilmavoimien analyytikot sieppasivat 4. maaliskuuta viestin, jotka lähetettiin Syyrian pääkaupungin Damaskosin lähettyviltä Moskovaan.

      Viestissä todettiin muun muassa, että "paketti on toimitettu perille" ja että "kaksi yksilöä on poistunut onnistuneesti".

      Miksi sellainen viesti piti lähettää Moskovaan, jos he voivat lukea sen jopa lehdistä. Sitä paitsi tuo ei pidä paikkansa. Kaksi yksikköä ei poistunetkaan onnistuneesti.

      Palmen murhaa epäiltiin salaisten palveluiden tekosiksi kun Ruotsin poliisi oli siepannut viestin, että ruotsalainen puu on kaadettava ja sitten Palme tapettiin ja sehän oli ruotsalainen puu vaikkei palmut Ruotsissa kasvakkaan luonnossa. Palme viittasi palmuun. Asia on siis selvitetty.

    • H.A.A.Rukka

      Nürnbergin oikeudenkäynnissä koko järjestö (Gestapo) todettiin syylliseksi ja tuomittiin rikoksista ihmisyyttä vastaan.

      Tämä salainen palvelu (Cia ja MI6) on nykyään sellaista että tiedustelu tapahtuu vakoilemalla uudenaikaisilla vakoilulaitteilla. Onko se rikos ihmisyyttä vastaa.

      Britannian ilmavoimien analyytikot sieppasivat 4. maaliskuuta viestin, jotka lähetettiin Syyrian pääkaupungin Damaskosin lähettyviltä Moskovaan.

      Viestissä todettiin muun muassa, että "paketti on toimitettu perille" ja että "kaksi yksilöä on poistunut onnistuneesti".

      Miksi sellainen viesti piti lähettää Moskovaan, jos he voivat lukea sen jopa lehdistä. Sitä paitsi tuo ei pidä paikkansa. Kaksi yksikköä ei poistunetkaan onnistuneesti.

      Palmen murhaa epäiltiin salaisten palveluiden tekosiksi kun Ruotsin poliisi oli siepannut viestin, että "ruotsalainen puu on kaadettava" ja sitten Palme tapettiin ja sehän oli ruotsalainen puu vaikkei palmut Ruotsissa kasvakkaan luonnossa. Palme viittasi palmuun. Asia on siis selvitetty.

      En pidä asiaa vielä selvitettynä, niin kuin en pidä Skripaleitakaan selvitettynä. Trum sanoi tänään ettei jaksa alkaa sotimaan ja sanoi hyökkäävänsä sitten joskus myöhemmin jos jaksaa. Nyt te varmaan haukutte hänet pelkuriksi. Ei hänkään usko kaikkeen false flag hämppään ja kohta häneen liittyy muutkin politikot kun saavat hänestä esikuvan. Ainoa amerikkalainen presidentti joka ei halua sotia. änelle business on paljon tärkeämpää ja kansalaisten hyvinvointi työpaikkojen luomisen myötä. Suomessa taas täällä ryöstetään kansalaisia, vaikka heille töitä annettaisikin niin aika iso kansasta kärsii Soini-Orpo-Sipilä linjasta (SOS). Se on hätähuuto. He ovat todella kusessa kun kansan mitta täyttyy eläkeläisten ryöstämisen myötä. Eläkeläiset ovat niin suuri homogeeninen vaikuttaja joukkio joka vetää yhtä köyttä (korvaushaarukka välillä 800€-20000€) Mutta tuohon vakoiluun. Kuka vakoilee ketä ja missä viipyy siviilitiedustelulaki?
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/5895878/cia

    • Hohhoijjaaaa

      Nimimerkki "murhaaja" kirjoitti 9. kesäkuuta 2008 kello 13:12 että: " tekisi mieli sanoa, että tekojen takana on samat tahot ja niillä on motiiveinaan jonkinlainen tarve turvallisuuden lisäämiseen."

      Sitten nimimerkki "köhköh" komentoi häntä 8 vuoden päästä 11. kesäkuuta 2016 että: "aika mielnkiintoista"

      Siitä tasan vuosi eteenpäin nimimerkki "fdsghtghsyddfffff" toteaa ettei asiat ole paljonkaan muuttuneet ja kehoittaa meitä käymään 'Tänään Palmen murhasta 31 vuotta' ja sananvapaus palstalta'. Mutta minä kehoittaisin käymään eräässä toisessa ketjussa jonka vasta luin. https://keskustelu.suomi24.fi/t/15200098/syyttaja-palmen-murha-ratkeaa-viela josta tulee kohta kymmenen vuotta tuosta "murhaajan" viestistä. Ratkeaako Palmen murha koskaan? Tätä voidaan kysyä, mutta jos kukaan ei piittaa niin tuskin ratkeaa ja sama siviilitiedustelu saa jatkua.

      murhaaja

      9.6.2008 13:12

      Olen kuullut, ettei Ruotsissa vanhene muut kuin Palmen murha. Tappohan vanhenee Suomessakin. Tuskin se oli tappo, vaikka Pettersson olisi päässyt sillä varjolla pälkähästä, jos hän olisi tehnyt sen. Olisi vain myöntänyt hetken mielijohteesta tappaneensa Palmen.
      Yksi asia on varma, että ainakin murhaaja vanhenee koko ajan, ellei ole jo kuollut.
      Pistää silmään vähän samansuuntaiset tapaukset maailmalla, missä on jotain tapahtunut ja merkit viittaisivat terroritekoon, mutta kukaan ei ilmoittaudu uskottavasti syyllisiksi ja siitä syystä spekulaatiot alkavat jylläämään.
      Jää vain kuva, että jokin paha taho on olemassa, mutta missä ja kuka. Siksi tekisi mieli sanoa, että tekojen takana on samat tahot ja niillä on motiiveinaan jonkinlainen tarve turvallisuuden lisäämiseen.
      Kommentoi
      Ilmianna
      Jaa

      köhköh

      11.6.2016 2:15
      aika mielenkiintoista
      Ilmianna
      Jaa


      fdsghtghsyddfffff

      11.6.2017 13:59
      Asiat eivät paljoakaan ole muuttunut sitten 2008 jolloin tämä kirjoitettiin. Murhan piti vanheta mutta tehtiin uusi laki ettei se vanhene niin kuin muuallakaan maailmassa. Olisi se ollut tyhmää jos tuollainen teko olisi vanhentunut. Lukekaa maailman menoa palstalta 'Tänään Palmen murhasta 31 vuotta' ja 'sananvapaus palstalta' metrojetti''. https://keskustelu.suomi24.fi/t/14826545/metrojetti

      • KGBnTonttu

        Kun trolli on niin hytkähtelevän innoissaan Palmen murhasta, on selvää minne senkin murhan jäljet johtavat.


    • Obviously

      Tuo jatko mitä hän sanoo onkin sitten spekulaatiota, jos hän päättelee, että cia:n agentti (tarkoitit kai FBI:n agentti) tappoi Oswaldin niin sen täytyy olla myös JFK:n murhan takana. Mutta jos Oswaldin tappoi David Ferrie, niin kuin minusta tuntuu, niin Kennedyn tappoi jotkut muut kuin FBI.

      Mitä taas tulee Palmeen niin poimin tuolta tällaisen.
      Minä olen liittänyt yhteen Palmen murhan ja vakoilun ja Elia Kazanin filmin 'Saarroksissa' (The Boomerang) ja Haamumiehen jota vakoiltiin, https://vignette2.wikia.nocookie.net/palmemordet/images/8/8f/Fantomen.jpg/revision/latest?cb=20110731144435 sillä hän näki tuon filmin Turussa https://archive.org/details/Boomerang1947Ntsc jokin viikonloppu ennen murhaa ja se oli viimeinen ohjelma, minkä telkkarista oli nähnyt, niin siksi se palautui pieninä pätkinä ja pikkuhiljaa 'murhan' jälkeen hänen mieleensä. Tämähän on selvitetty.

    • mökkiläine

      En kannata minkäänlaista sotilasliittoa kenenkään kanssa. Karjalan mänty on entistä paksumpi ja kovempi, joten siihen ei kannata Suomineidon missään tapauksessa enää päätään iskeä ja näistä natoista ym. kannattaa pysyä mahdollisimman kaukana.

    • OiskOinonenä

      Eihän ne Palmen murhan jäljet minnekään voi johtaa, jos häntä ei koskaan ammuttu siihen kadun kulmaan. Lasermiestä ei ollut koskaan vaan Aussonius oli samanlainen näyttelijä kuin Petterssonkin. Estonia ei koskaan uponnut vaan se lavastettiin. Nyt on Ruotsissa se kalja-auton ihmisten päälle ajo ja Suomessa Turun puukotus. Meneekö kaikki läpi tosta vaan vai epäileekö kukaan ettei niitä oikeasti tehty vaan ne on amatöörinäyttelijöiden avustamina tehtyjä juttuja. Maailma on mennyt tosi pahaksi jos uskotte kaiken mitä teille valehdellaan.

      Tämä on kirjoitettu vuonna 2008.
      Pistää silmään vähän samansuuntaiset tapaukset maailmalla, missä on jotain tapahtunut ja merkit viittaisivat terroritekoon, mutta kukaan ei ilmoittaudu uskottavasti syyllisiksi ja siitä syystä spekulaatiot alkavat jylläämään.
      Jää vain kuva, että jokin paha taho on olemassa, mutta missä ja kuka. Siksi tekisi mieli sanoa, että tekojen takana on samat tahot ja niillä on motiiveinaan jonkinlainen tarve turvallisuuden lisäämiseen. Onko turvallisuus nyt lisääntynyt vai tarvitaanko siviilitiedustelulakia.

    • JamesJatkomo

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2374
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      55
      2085
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      95
      1923
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1858
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      11
      1672
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1592
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1456
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1430
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1412
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1390
    Aihe