Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Innokkaita laihdutuskavereita?

Sannukkah

Hei!
Löytyiskö täältä ketään, joka tai jotka haluais lähteä mun kanssa nyt laihdutukseen? Olen laihduttanut nyt 1,5v aikana 27kg mutta haluaisin vielä 4kk aikana saada pois 4-6kg. Mittani 167/76. Voit siis nutrata, olla vcld kuurilla, tai mitä vain! Kaipaisin vain kirjoittelu seuraa jotta se motivoisi paremmin😊

64

1930

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • BeaS

      Hei! Täällä vähän pyöreämpi, mitat 163/82. Kymmenen kiloa tuli parissa vuodessa. Työssä oli hirveät paineet ja lohdutin itseäni syömällä. Nyt työssä taas kivaa ja voimat palanneet joten haluan pudottaa sen 10 kg. Huomenna aloitan, osanutraamalla. Tänään tein jo yli viiden kilometrin kävelylenkin ja aion vielä pyöräilläkkin. Ihana aurinko! Kirjoitellaan, tuki on tärkeää.

    • Sannukkah

      Heipsan ja ihanaa, että lähdet mukaan! : )

      Kiva, että olet saanut työssä asiat järjestykseen ja nyt voimat palanneet. Kyllä se paljon vaikuttaa painoonkin (etenkin jos tunnesyömistä) jos elämässä on rankkaa, samaa olen kanssa kokenut.
      Ite olen aikana hitaasti edennyt tässä painonpudotuksessa, tosiaan 1,5 v mennyt jo ja syksyllä tulee 2v täyteen, johon olen ajatellut lopettaa, ja jatkaa sitten painonhallinnalla. Mulle kaikken pahin vihollinen on karkit, sipsit, makeat leivokset.Olin tässä just pääsiäistä ennen melkee 6 vkoa herkkulakossa, mutta nyt olen ottanu ne taas ruokavaliooni, en tiedä onko hyvästä vai pahasta. Minkä verran syöt kaloreita päivässä? Miten usein syöt päivässä? Kuinka paljon liikut viikossa (kertoina) ja millaisia määriä kerrallaan? Onko sinulla joku aika milloin haluaisit olla 10kg kevyempi, vai meetkö vain omalla painolla? :) Mitä harrastuksia sinulla on?

      Ihanan aurinkoinen keli tosiaan!

      Lämmintä sunnuntaita sinnekin!

      /Sannukkah

    • emppuuk

      Moi minäki voisin kirjoitella vaikken olekkaan hirveen innokas.. Minun ongelma ei ole ruoka vaan alkoholi. 4vuodessa tullut 10kg, mitat 165cm,70kg. Oon järkyttynyt, olo on paisunut ja hengityskin ahdistaa, en jaksa liikkua. Niin ja olen nainen. En harrasta mitään, jossei nyt kaljan kittaamista lasketa. Nyt yritän olla selvänä. Silloin kun juon niin syön samalla paljon roskaruokaa, eli silleen ruoka on kyllä ongelma. Makeita en niinkään syö, paitsi joskus lohduttaudun suklaalla. Haluaisin laihtua ainakin 10kiloa varmaan yhteensä jopa 20kiloa, että oisin takaisin painossa jossa olin n.7v sitten.

    • Sannukkah

      Moi emppuuk ja tervetuloo kanssa! :)
      Juu, se on varmaan totta, että liikunta parantaisi yleiskuntoa! kun ei sun paino kuitenkaan päätähuimaava ole, mun mielestä, itse tietysti parhaiten tiedät. Itse painoin 103 kg kun aloitin painon pudotuksen ja sillo tosiaa lenkkeily ahdisti selässä että tuntui että happi ei riitä. No eipä mennyt kui muutama viikkoa ja paino tippu alus nopeesti ja olo parani ja lenkkeily vei mut mennessäni. Nyt liikunnasta on tullukin intohimo, liikun 3-6 kertaa viikossa, talven hiihdän mutta muuten ihan lenkkeilen ja kuuntelen samalla musaa! niin ihanaa :) oletko sinä minkä ikäinen? oletko päässyt juttelemaan tuosta alkoholista? hyvä, että pyrit siihen ettet joisi, toki eihän siinä mitään pahaa jos vaikka vkl ottaakin jotain. Itse en käytä alkoholia kun en vai piittaa siitä.

      Tsemppiä jokaiselle!

      Mukavaa päivää :)

      / Sannukkah

      • emppuuk

        Kiitos:)Niin ehkä nyt kevään tullen sitä jaksaisi aloittaa ulkoilut, Tykkään näistä kivoista ilmoista. Kuntoni on huono, uskon että se voi parantua mitä enemmän liikkuu, ei vaan tahdo olla motivaatiota hirveästi aloittamiseen. Minulle tämä paino on kyllä liikaa kun olen aina ollut hoikka, täysikäiseksi asti painoin alle 50kg, siitä se paino sitten vuosi vuodelta pikkuhiljaa alkoi nousta, viime 4vuotena elämäntavat ovat näytelleet suurinta roolia painonnousussa. Viimeiset 10v olen juonut alkoholia aika runsaasti, eli olen alkoholisti. Voin juoda viikkoja putkeen, ei siis pelkästään viikonloppuongelma. Olen nyt 30v. En ole puhunut tästä juomisesta kenellekkään. Silti olen käsitellyt tunne-elämääni jonkun verran ja lukot alkaa aueta. Toki juominen on niin syvällä itsessä tapanakin, että sitä on vaikea muuttaa.


      • BeaS

        Hienoa emppuuk että lähdit mukaan kirjoittelemaan:) Minulla alkoholin käyttö kuuluu myös vapaapäiviin. Työpäivinä en juo. En juo kaljaa mutta siideriä ja viiniä. Toivoisin että pääsisin tästä tavasta eroon.
        Sannukkah olet tehnyt valtavan työn laihduttamalla noin paljon! Ei varmasti ollut helppoa liikunnan aloittaminen kun painoa oli noinkin paljon. Millainen oli ruokavaliosi?
        Minun painoni aamulla oli 82,5. Tänään siis salaattia ja nutreja. Oikeastaan minunkin pitäisi pudottaa se 20 kg mutta 10kg on ensimmäinen tavoitteeni. Sipsejä en syö, enkä karkkeja kuin noin kerran kuussa, kahvileipää joskus. Suuret annoskoot ja leipä on se jolla olen lihottanut itseni.
        Pidän ulkona liikkumisesta hiihdän, lenkkeilen, pyöräilen. Yritän liikkua ainakin sen 3 tuntia viikossa.

        Mukavaa päivää!


    • Sannukkah

      Emppuuk: kyllä uskon että saat juomisen hallintaan. Oletko ajatellut käyntiä esim psyk.sairhoit tai psykologilla? Ehkä sieltä voisit saada keskustelu apua ja konkreettisia neuvoja! Halauksia kovasti sinulle 😊
      Joo kevät yleensä herättää ihmisillä motivaatio ulkoiluun. Kävin äsken itsekin lenkillä ja tuntui ihanan lämpimältä. Mulla on askelmittari joka motivoi liikkumaan pyrin 8000-10000 askelta per päivä. Aika kivuttomasti se loppujen lopuksi tulee! Aloita sinäkin pienin askelin vaikka ihan kilsan parin lenkillä ja sitte pikkuhiljaa nostat jos tuntuu hyvältä. 😊 liikunt tuo kyllä hyvää mieltä ja parantaa yöunta. Itselläni univaikeuksia ollut jo 10v ja ainakin välillä liikunta tuntuu auttavan.

      Voi mä tässä mietinkin että mitä kesä lajeja vois harrastaa nyt ku ilmat lämpiää. Saa heittää ideoita kehiin! 😊☀


      /Sannukkah

    • Sannukkah

      Moi!

      BeaS: Joo olihan se aluksi vähän rankempaa liikkuminen kun painoa oli tuonkin verran, mutta silloin kun suunnittelin loppukesästä 2016 elämäntaparemppaa, niin oli se kuitenkin selvää että aloitan kyllä liikunnan koska se nopeuttaa aineenvaihduntaa ja lisää kuntoa ja näin ollen myös laihtumista ja sitä että ei jää niin löysää nahkaa.Mun remppa alkoi siis 4.9.2016, pian kaksi vuotta siitä. Loput 3-6 kg asetan tälle 4kk ajalle. Mulla painoa on tuonut strssi, pikaruuat, karkit ja herkut ylipäätänsä ja iltasyöminen kun käytän yhtä lääkettä joka nostaa ruokahaluani aina iltaisin pilviin. :/
      Nyt onneks olen paremmilla vesillä ja onnistunut jo lähes kaksi vuotta niin enköhän jatkossakin tule onnistumaan, sitten painonhallinnan saralla.

      Herkkulakkoa tässä miettiny kans, mutta en tiedä lähdenkö siihen täysin, ehkä pyrin että viisi pv vkossa en syö karkkia mutta voin sen korvata esim proteiinivanukkaalla kun niissä niin vähän energiaa 144 kcal/200g purkissa, syökö kukaan teistä protsku vanukkaita? Niitä oon nyt parin vuoden aikana syöny kyllä.

      Mitkä on teidät päivittäiset energiamäärät mitä syötte ja mistä ne koostuu?

      Itselläni sellanen peruspäivä menee aikalailla näin:

      aamupalaksi: 1 pala leipää kinkulla Tai maitorahkaa mehukeittoa yht. 100-150 g, 1 kuppi kahvia

      iltaruoka: 2 broilerpihviä/tai muuta broileria esim: n-200-300g suikaleita lusikallinen riisiä kasviksia tai salaattia Tai makaronilaatikkoa/spagettia tmv 400-500g.

      "väli"pala: yleensä kahvi ja joku pieni makea juttu esim. jätski, protskuvanukas

      iltapala: 2 palaa leipää kinkulla ja kasviksilla, 100g maitorahakaa mehukeitolla

      Siinä kutakuinkin miten mun ruokailut menee, eli en syö kahta lämmintä ateriaa päivässä, en ole koskaan enää aikuisiällä syönyt. Joskus tossa voi vielä olla joku hedelmäpiltti lisänä jos käyn illemmalla lenkillä niin otan ettei ala heikottamaan. Keskimääräinen energiasaanti lienee vaihtelee 1200-1600 kcal välillä, mutta joudun kyllä laskemaan kalorit että pysyn mukana. Käytän sokeroimattomia mehukeittoja, vähänrasvaisia maitovalmisteita.


      Kovasti tsemppiä ja hyvää alkanutta viikkoa kaikille!


      /Sannukkah

      • proteiini_lähde

        jotkut keittokinkut ovat hyviä napakoita proteiinilähteitä. esim dulano. 100g sisältää 20 g proteiinia, vain 1g hiilihydraatteja, vain 2 g rasvaa. Loput 77g leikkeestä on arvatenkin vettä. Energiaa 103 kcal/100 g. Suolaa on se 1,9 mg kuten aina teollisissa lihavalmisteissa. Eli keittokinkkusiivuja kannattaa syödä sopivasti muttei liikaa.


    • Sannukkah

      BeaS: Unohdin vastata että millanen oli ruokavalio alussa! Eli aika samalainen kuin nyt mut energiamäärä päivässä oli suurempi eli n. 1800. Alussa jätin pois kaikki karkit, sipsi, limut, jätskit, makeat jne. Myös peruna ja riisi oli pannassa, korvasin ne kasviksilla, näillä pääsin hyvin alkuun ja 10kg tippui tosi nopeasti n. 5 viikossa. Liikuntaa harrastin 3-6 kert/viikko. Lisäksi maustetut jogurtit ja rahkat vaihdoin maustamattomiin. Kasviksia olen syönyt aina enneki paljo, mut lisäsin niidenkin syöntiä. Vettä join n. 2 l. Eli hyvin samalainen ruokavalio mitä nytkin, enempi vain kiinnitin makeaan huomiota toki annoskokoishin myös, vaikka energiamäärät oli sillo suurempia koska olinhan painavampikin. :)

      /Sannukkah

    • todellalihava88

      Onpa täällä laihoja laihduttajia. En ymmärrä miksi joku haluaa laihduttaa jos on tyyliin 5 kg ylipainoa. Oma lähtöpainoni oli 124 kiloa joulukuussa. Olen 158 cm pitkä. Eli todella paljon ylipainoa. Nyt painan 104 kg eli 20 kg saanut pois. Olisin onnellinen jos pääsisin alle 100 kg:n. En ole lisännyt liikuntaa vaan ollut VLCD:llä eli niukkaenergisellä dieetillä. Alle 1000 kaloria päivässä. Aluksi olin alle 600 kalorilla mutta nyt vähän höllentänyt otetta ja syön vähän vapaammin. Lähinnä kasviksia ja osan aterioista korvaan nutrilett-pirtelöillä.

    • Sannukkah

      Todellalihava88: Tervetuloa mukaan kirjoittelemaan! :) Ootpas hienosti saanut painoa pois! :) Onnitelut siitä. No mulla oli aloituspaino 103kg/167cm, eli oli ylipainoo paljo, nyt 76kg/167cm. Ja tuon 5-6 kiloa haluan nyt nipistää tässä samassa rötäkässä pois! Mutta nyt ei ole niin helppoa enää ku ollaan normipainon lähellä. Onko painontiputtaminen ollut helppoa? Ja tuleeko näläntunnetta tuolla 1000 kcal energiamäärällä?Itte syön kyllä n 1600, en vaa jaksa olla kitudieteil enää ku en jaksa sit liikkua yhtään. Kivaa, jos jatkat kirjoittelua myös! :)

      /Sannukkah

      • BeaS

        Todellalihava88 tervetuloa joukkoon. Jokaisella on varmaan se oma paino missä tuntee olonsa hyväksi, vartalomallistaan riippuen. Minulla ylipaino näkyy lähinnä keskivartalossa.

        Latasin eilen puhelimeen FatSecret sovelluksen, sen mukaan kaloreja tuli eilen syötyä 1075. Ne koostuivat mozzarella-salaatista , rahkasta jossa oli hedelmäpaloja ja kolmesta nutripirtelöstä. Nälkä oli välillä mutta ei suuremmin. Nutrailen näin nyt aikankin kaksi viikkoa.

        Hieno pudotus Sannukkah ja Todellalihava88 teillä kyllä takana! Olette saaneet vaihtaa vaatekaapin sisällön uusiksi? Ihana ostella uutta vaatetta kesäksi ja palkita itsensä kun on päässyt tavoitteeseensa.


    • Sannukkah

      BeaS: kiitos, kyllähän se tuntuu koko kropassa ja mielessä tuo painon pudotus (-27kg!) olen joo joutunut vaihtamaan vaatteita pienempiin mm. syys -ja kevättakin. Ostin uuden kevättakin ja asusteita siihen.:) Kengät myös. Syksyllä joudun ehkä ostamaan pienemmän lenkkeilytakin nimittäin toi softsell takki alkaa roikkua mahan kohalla ikävästi. Ja niin, ehkä myös talvitakki, se tais olla koko 42 mutta se malli on sellanen et saa kiristettyä aika hyvin, tosin nyt kevääl alkoi jo olla useita senttejä siinäkin löysää kiristyksistä huolimatta. kyllähän se koon pieneminen aina motivoi kovasti laihduttamaan lisää. Nyt mulla ei painossa oo tapahtunu oikee mitää 76 kg tuntumassa joka pv pyöritty. Eiköhän se siitä!


      /Sannukkah

    • BeaS

      Paino nyt neljännen päivän aamuna 80.5, eli pudotusta 2 kiloa. Jatkossa punnnitset itseni vain kerran viikossa. Kovasti motivoi vallankin sitten kun paino alkaa seiskalla. Huomenna onneksi ehdin taas ulkoilemaan. Tämä viikko ollut niin kiireistä etten ole mukamas ehtinyt. Nälkä oli eilen kova vaikka söinkin n. 1300 kaloria. Ruokapäiväkirjaa olen pitänyt tämän viikon, se kyllä on jo nyt saanut näkemään että söin ennen päivittäin aivan liikaa.
      Miten sinun ruoka/ulkoilu määrät tällä viikolla Sannukkah?

    • Sannukkah

      BeaS: Hienosti sulla paino tippunut! Onnittelut siitä!
      Mulla ei nyt painon suhteenoo tapahtunu juuri mitään ku oon tainnu syödä vähä liikaa, mutta oon kyllä urheiluu jaksanu harrastaa joka pv sen n. 1,5 h. :) Sais semmosen tsempi päälle nii jaksas laihduttaa, mut se on ollu kadoksis.. se pääsiäistä ennen tekemäni dieetti 6vk tais viedä kaikki mehut. :/ laihduin silloin 5,5 kg/vajaas kuuden viikos. Nyt vähä pelottaa oonko tulos sairaaksi ku kuumottanu ja hiottanu koko päivän, hoh. :/ se tästä vielä puuttuisi. Jos olo paranee nii meen lenkil illalal mut jos ei niin sit en mee :)

      tsemppiä päiviinne !


      /Sannukkah

    • emppuuk

      Minä pääsin jo 68,5kg:n mutta sorruin juomaan eilen ja toissa päivänä, niin nyt takas 69kg:ssa. Silloin kun olen selvänä niin olen aina tavallaan dieetillä niin paino tippuu nopeasti. Tämmöistä ihme jojoilua tää on..Yritän nyt olla vklp selvänä niin saisi kiloja pois..

    • BeaS

      emppuuk mitä sinä syöt kun olet aina tavallaan dieetillä? Harrastatko liikuntaa? Minulla hienoinen nälkä koko ajan, mutta täytyy vaan sinnitellä vajailla kaloreilla että saa tulosta aikaan. Tänään salaattia, rahkaa ja nutreja olisi tarkoitus vaan syödä. Ehkä myös yksi juustoleipä. Ensiviikolla painoni alkaa toivottavasti seiskalla:)
      Sanukkah sinulla on hieno määrä liikuntaa päivittäin. Kyllä se tsemppi laihduttamiseen vielä löytyy.

      • emppuuk

        Onnistuin olemaan juomatta vaikka kamppailin itseni kanssa pitkään. Sen takia kun juomista tulee niin paljon kaloreita, niin olen sitten selvinä päivinä dieetillä. Syön yleensä leipää, rahkaa, nuudeleita, kaurapuuroa..Tärkeintä että tulee mahdollisimman vähän kaloreita niin paino tippuu. En harrasta liikuntaa.


    • BeaS

      Hienoa emppuuk että kamppailit ja olit juomatta!! Aamulla kiva herätä kun illan on ollut juomatta. Minulla syömiset vähän lipsuneet tänään mutta taas huomenna palaan ruotuun. Tämän viikon lenkkeilyt jääneet vain yhteen kertaan. Periksi en anna painoa täytyy saada alas. Kivaa päivää!

    • Sannukkah

      BeaS ja Emmppuuk! Hyvä, kuulostaa hyviltä teidän kulunut viikko. :)
      No mulla kans ruuan kanssa petraamista, josko jaksais nyt tulevalla viikolla? Paino ei oo noussu eli siel 76 lukemis pyörin, liikuntaa jaksan kyllä aika hyvin harrastaa, eilenkin tuli 13500 askeleen lenkki sekä 5 km pyöräily. Tänäänkin ois tavoitteena jonkulainen lenkki tehdä, ei ehket ihan niin pitkä kuin eilen mut kuitenkin. :) Haluaisin laihduttaa mut sitä intoo vaa en oo viel tarpeeksi saanut. Toki, tämä että harjoittelee syömään niin ettei liho, niin on myös tärkeää, jotta sitku lopettaa laihdutuksen, ettei paino lähde nousuun heti.


      Mukavaa sunnuntai päivää tyypit :)

      /Sannukkah

    • oppeliini1

      Heippa, auttaa valtavasti kun aivan aluksi tyhjentää kaapit ja jääkaapin kaikesta roskaruoasta ja makeasta.
      Ruokaostoksilla ei vahingossakaan mene niille kilometrien pituisille keskikäytäville.
      Yleensä paras eines on seinänvierihyllyillä; vihannekset, kasvikset, maitotuotteet, kananmunat, kalat.

      Liikuntaa lisäämällä ei voi olla hoikentumatta. Usein tuntuu ettei aika riitä siihen.
      Nyt kun päivät ovat pidenneet, kipaise lenkille ennen toihin menoa, kello vain soimaan puolituntia aikaisemmin, lenkkarit jalkaan ja pakota itsesi ovesta ulos. loppu onkin sitten helppoa!
      Kokeile!

    • todellalihava88

      Liikunta aiheuttaa lisääntynyttä ruokahalua, joten minua se ainakin lihotti. Olen laihtunut 20 kg liikkumatta lainkaan. Ruokavalio se on mikä merkitsee. Ei kukaan jaksa liikkua niin paljon että
      se itsessään laihduttais.

      • Maltti__on__Valttia

        Liikunta on tärkeätä ensisijaisesti fyysisen/henkisen suorituskyvyn takia. Ei niinkään sen laihtumisen takia. Lihakset,luusto,jänteet,verenkierto,sydän, hengityselimistö, hermosto, liikeradat. Ihan loputon lista hyötyjä liikunnasta. Ilman liikuntaa ihminen varmasti rappeutuu. Ei nyt liikuntaa/voimistelua saa jättää kokonaan pois kun laihduttaa. Toki jos runsaasti ylipainoa liikunnan kanssa pitää olla reilusti malttia ja mennä hitaasti eteenpäin liikoja reuhtomatta.


      • Lihavainen

        Ruokavaliolla on laihdutuksessa suurempi merkitys, mutta minulla liikunta vähentää ruokahaluja. Liikkumisesta tulee hyvä olo, joten ruoka ei tule mieleen.

        Liikunta kiinteyttää, ja pitää huolta lihaskunnosta. Ilman liikuntaa laihduttaminen, voi myös olla siinä mielessä vaarallista, että laihdutus syö muuten lihakset ja läskihän on se mikä viimeisenä lähtee, koska se on vararavintoa seuraavaa nälänhätää varten.


    • Sannukkah

      Moi kaikki ja hyvää alkanutta viikkoa!

      Joo tuokin on totta että kyllä liikunta lisää ruokahalua. Ainakin mulla. Mutta tosiaan, se on auttanuki mulla laidutuksessa, lisännyt mm aineenvaihduntaa, olen myös saanut syödä enempi ja ottanu liikunalla pois energiaa. Esim 1800 kcal/pv, ja siitä liikunnalla 300-400 kcal, olen ollut tolla määrällä hyvävointinen ja olen jaksanut liikkua. Eilen taisin syödä n. 1600, liikunnasta joku n.400?
      Olo oli hyvä, mutta illalla oli kyllä vähän nälkä. :D Paino tänään 76,1, toivoisin että tällä viikolla pääsisin 75... alkavilla lukemilla : ) nähtäväksi jää!

      Kyllähän liikunnasta paljo saa hyötyä. Mulle se tuo paljon voimaa ja iloa! Kunto on kasvanut ja nyt jaksaa liikkua niitä 10-15 km lenkkejäkin tosi näppärästi. Kyllä liikuntaa siis voi kaikis mielin suositella. :)

      Mites muilla mennyt liikunnn ja ruokailujen suhteen?


      /Sannukkah

    • Lihavainen

      Tuun mukaan ja pidän samalla ruokapäiväkirjaa. Pituus 170 cm ja paino järkyttävät 94 kg. Aamulla syöty kaurapuuroa ja mangoa, ruokiksella normilounas kanaa, riisiä ja yksi kalapihvi, kurkkua tomaattia, salaattia. jälkkäri hedelmärahkaa ja ip-välipalana päärynä. Töiden jälkeen lisää kanaa ja riisiä paljon kasviksia ja iltapalana hedelmä. Käyn lenkillä noin tunnin töiden jälkeen. Vettä juon 3 litraa per päivä.

      • veijo78638763

        Lihavainen

        Laihdutusta täysin turhaan melkoisessa vastatuulessa. Sokerit ei laihduta vieläkään.
        Liikunta hyväksi terveydelle mutta ei mikään hitti laihdutukseen joten sopiva määrä.


      • Lihavainen
        veijo78638763 kirjoitti:

        Lihavainen

        Laihdutusta täysin turhaan melkoisessa vastatuulessa. Sokerit ei laihduta vieläkään.
        Liikunta hyväksi terveydelle mutta ei mikään hitti laihdutukseen joten sopiva määrä.

        Tämä tyyli on minulla aiemminkin tehonnut eli viimeeksi painoa lähti 4 viikossa 8 kg. Eilen söin samaan tapaan kuin maanantaina. Viljaa, hedelmää ja proteiinia, mutta ei rasvaa.

        Tänään puhaltavat toisenlaiset tuulet eli syön suunnitellusti proteiini- ja kasvisvoittoisesti. Aamupala rasvatonta lihaa ja kasviksia, ruokiksella normilounas ilman viljoja ja hedelmiä. Iltaruokana joko kaalikeitto broiskujauhelihasta tai broiskufilettä ja parsakaalia ym vähähiilarisia kasviksia. Liikuntaa harrastin elien 1½ tunnin kävelyllä. Tänään kävelen vain ½ tuntia iltapuolella. Minulla liikunta lisää endorfiineja ja vähentävät näläntunnetta. Jollain toisella voi olla toisinpäin.

        Vasta perjantaina tulevat hyvät rasvat mukaan ruokakuvioon. Tämä sinulle ihan vaan tiedoksi, mutta kerron sitten viikonloppuna, mitä on tullut popsittua, luomuna ilman lisäaineita ja elintarvikeprosessuureja, tietenkin.

        Ei kannata heitellä moisia kommentteja vastatuulessa laihduttamisessa ilman tietoa, miten minun korppani toimii, Veijo. Kävin vaa´assa tänä aamuna ja maanantain 94,2 lukemista paino oli pudonnut 92,5 kiloon. Läski olen tietenkin, mutta suunta on oikea.
        Veijo tämä on painonhallinnan tukirymä, täällä pitäisi tsempata eikä tyrmätä, jos joku onnistuu pudottamaan painoaa syömällä terveellisesti itseään vahingoittamatta!


    • veijo8638763

      Ravintosuositusten rasvapelolle ei löydy tieteellistä perustetta.
      dr Zoë Harcombe:
      http://www.zoeharcombe.com/about-2/
      Rasvanpelkoisille ravintosuosituksille ei lötynyt tieteellistä perustetta 40 vuotta sitten-eikä löydy tänäkään päivänä. Ei ole olemassa ensimmäistäkään korkealuokkaista tutkimusta joka vahvistaisi ravintosuositusten luonnollisen rasvan pelon.
      On korkea aika kyseenalaistaa se mitä luulemme tänä päivänä tietävämme rasvasta ja erikoisesti tyydyttyneestä rasvasta.
      http://bjsm.bmj.com/content/51/10/769
      lähde
      https://www.dietdoctor.com/se/kostraden-for-fett-har-ingen-vetenskaplig-grund

    • Sannukkah

      Lihavainen: tervetuloa mukaan kirjoittelemaa. Milloin olet aloittanut laihdutuksen? Hienosti jaksat liikkua 😊

      • Lihavainen

        Kiitos Sannukkah. :) Aloitin vasta äsken, maanantaiaamuna 23.4. kun näin vaa´an järkyttävät 94,2 lukemat. Kilot ovat kertyneet aivan salaa. Tänä aamuna 25.4. olin 1700 grammaa kevyempi. Kroppa tuntuu reagoivan hyvin siihen, että syön suunnitelmallisesti 5 kertaa päivässä, enkä enää napostele iltaisin karkkia.

        Liikkuminen on nyt kivempaa, kun kadut on harjattu hiekasta ja ilma hieman sateen jälkeen kosteaa. Yritän suunnitella kaiken etukäteen, kuten sen, että kun eilen lenkkeilin 1½ tuntia, tänään lenkkeilen vain ½ tuntia. Yritän myös olla myös stressaamatta, sillä pahin este painonpudotukselleni tuntuu olevan stressi. Liikunnastakaan ei siis pidä ottaa turhia paineita, vaan tekee sen mikä miellyttää.


    • Sannukkah

      Päivitän nyt tilannetta. Tänään paino 75,9kg. Olen tyytyväinen kun pääsin 75 alkaviin lukemiin! :)
      Tällepäiväätuli 8000 askeleen kävelylenkki, ei oikeastaan taida muuta tulla.
      /Sannukkah

    • emppuuk

      Minulla on sama, että liikunta lisää nälkää. Jo sellainen päivä kun on kävellyt tavallista enemmän,käynyt useissa paikoissa päivän aikana tmv niin kun kotiin pääsen niin heti jääkaapille . Ehkä se johtuu siitä kun en ole tottunut liikkumaan niin keho vaatii sitten enemmän energiaa..Tiedä sitä. Sannukkah onko sinulla nälkä noiden hirmulenkkiesi jälkeen tai oliko silloin kun aloitit? Tottuuko keho?

      • BeaS

        Hyvin olet saanut painoa pois Sanukkah! Minä vielä odottelen sitä seiskalla alkavaa lukemaa, mutta ei se kaukana ole. Tänään paino 80,1. Olen laihdutellut joulukuusta lähtien ja pudottanut nyt yhteensä 5,5 kiloa. Sillä on varmaan jo jotain terveysvaikutuksia esim. verenpaineeseen. Kevytkin liikunta auttaa verenpaineeseen ja positiivisesti verensokereihin.

        emppuuk minullakin raskaampi liikunta lisää näläntunnetta, mutta oikeasti se voikin olla nestehukkaa ja veden juominen vie nälän tunnetta pois ainakin minulla. Sen olen huomannut että jotenkin nälän tunteeseekin oppii, tai sitä oppii sietämään paremmin. Oletteko tällaista huomanneet?


    • Sannukkah

      Heippa lihavainen, emppuuk ja beaS! Kiva että ootte messissä ja kirjoittelette. ☺

      emppuuk: kyllä se tahtoo se nälkä vaivata mutta olenkin ruennut tekee et säästän suurimman osan päivän kaloreista iltaan niin sit jaksan paremmin ku saan syödä enempi illasta. Nyt on turhan paaljo tullu makeaa syötyä. Paino nyt 75.6 eli pientä editymistä.

      Tsemppiä ☀

      • Lihavainen

        Mulla on nyt hyvä draivi päällä, sillä vaaka näytti aamulla 91,9kg. Painonpudotus maanantaista 2300 grammaa eli se tekee kait 760g/päivä. Ensi viikolla pitäisi painon alkaa kasilla, mutta toki tajuan, että painonpudotus voi alkaa hidastua, kun kroppa tottuu näihin syömistapoihin. Hitto, nyt kyllä nälättää niin, että aamupala on käytetty ja on aika lounaalle.

        Apua, viikonloppu pelottaa, koska silloin on helpompi sortua taas vääriin ruokailutottumuksiin.


    • emppuuk

      Kyllä varmaan näläntunteeseen oppii, minulla jos tulee niin menee monesti myös ohi. Juuri tuo vedenjuonti auttaa siihen. Eri asia sitten jos on ihan kunnolla nälkä että maha kurnii ja tulee huono olo, silloin täytyy jotain syödä. Sannukkah ai syötkö ennen lenkkiä vai sen jälkeen illalla?

      • BeaS

        Hyvin olet saanut painoa alas Lihavainen. Minullakin vapaapäivät ovat vaikeita painonhallinnan kannalta. Silloin on sorrun viiniin ja sitten tietenkin ruoka maistuu kovasti. Tavallaan tuhoan ain a sen mitä olen muina päivinä saavuttanut. Vapaapäivinä haluaisi hemmotella itseään ja rentoutua. Pitäisi muuttaa tapojaan ja hemmotella itseään jotenkin terveellisemmin. Ehkäpä pystyn siihen vielä.


      • Lihavainen

        Mulla meni vappua edeltävä viikonloppu vähän plörinäksi. En pystynyt suunnitelmallisuuteen ja sitten vappuaattona join kuoharia 3 lasia. En ole uskaltanut mennä puntariin. En varmastikaan ole päässyt kasilla alkaviin tällä viikolla kuten kuvittelin. Masentaa. Liikkuminenkin on jäänyt vähemmälle. :(


    • Sannukkah

      Lihavainen: Hienosti menee sulla kyllä! Onnittelut siitä :) Ja se on kyllä totta, että painonpudotus aina jossain vaiheessa hidastuu kun keho tottuu, mulle kävi kanssa. Koin että sellainen erityisen tiukkakuuri n. 1000-1300 kcal ei ollut mulla loppupeleissä toimiva. Koska sit liikunnalla lähti viel 200-400 kcal, olin ihan kuollut ja painonpudotus alkoi hidastua. Ja nyt mulla muutenki jo vähän tiukempaa tämä pudotus kun on lähellä normipainoa nii ei se enää nii nopiaa oo. Mutta kyllähän se kovasti motivoi kun näkee, että edistystä tapahtuu! Ja alussahan paino tippuukin vähä rivakammin ku nesteet lähtee liikkeelle. Kuinka pitkä sinä muuten olet? Kovasti tsemiä. :)

      emppuuk: Syön aina lenkin jälkeen. Voi olla että syön päivän aikana n. 800-1000 kcal ja illaksi jätän sit noin 600 kcal. Se on mulla ainakin jotenkuten toiminut. Eilinen meni niin et päiväl olin syöny yht. 1000. sit lenkki ja söin viel 450-500 kcal. Tsemppiä emppuuk sullekin! :)

      BeaS: Onko sulla mitään vinkkejä mitä terveellisempiä herkkuja voisi syödä? ja ylipäätänsä kaikki muutkin täällä, jos viititte kirjoitella vähän tarkemmin mitä syötte päivän aikana niin sais vähän ideaa omaankin ruokalistaan ja herkkuihin. :) Tsemppiä sinulle BeaS! :)


      Hyvää viikonloppua jokaiselle, nauttikaa auringosta. Itse ajattelin tänään pitää lenkki päivän ja huomenna mennää todennäköisesti kylpylään uimaan! Kivaa sekin.

      /Sannukkah

      • Lihavainen

        Sannukkah, olen 170 cm pitkä. Tänään paino oli pudonnut -600 grammaa eilisaamusta eli nyt lukemat oli 91,3kg. Nämä ensimmäiset viisi päivää on mennyt hyvin ja paino on pudonnut yhteensä 2,9 kg. Jännitää, että annan periksi, jos vaa´an lukemat jonain aamuna näyttääkin samaa lukemaa tai isompaa. Näin on käynyt joskus aiemmin. Minulta puuttuu pitkäjänteisyyttä. Ehkä ei kannattaisi hypätä joka aamu vaa´alla, koska jossain vaiheessa se ei ehkä olekaan niin motivoivaa? Siinä vaiheessa pitää muuttaa tyyliä ja käydä vain kerran viikossa puntarissa. :)

        Olen syönyt suunnitellusti aamupalan, lounaan, välipalan päivällisen ja iltapalan. Vielä ei ole tarvinnut miettiä kaloreiden laskentaa. Olen kyllä laittanut itselleni paljon kieltoja, mutta pääasiassa pidän nyt huolta, ett ruoka mitä syön on oikeaa ruokaa ja terveellistä (lähinnä lisäaineetonta).

        Minulla todennäköisesti painoa kertyy siksi, että pidän liian pitkiä paastoja (6-7 tuntia), unohdan aamupalan, en syö välipalaa, että verensokeri pysyisi suht tasaisena ja syön vain lounaan ja sitten onkin hirveä nälkä kun tulen töistä ja syön sitten koko illan ja ne lohtunamit siihen vielä päälle. Tämä taitaa olla juurikin se tyyli, jolla saa aineenvaihdunnan jumiin? Nyt sanon itselleni, että kotiin tullessa saan syödä vain kaksi kertaa: päivällisen ja iltapalan ja se on siinä. Eikä mitään ähkyksi syömistä, vaan sopivasti ja vettä päälle.

        Tänään söin kaura-siemenpuuroa aamupalaksi, johon olin lisännyt pellavansiemenöljyä ja reilusti pakastemustikoita. Sitten söin tavallisen lounaan (kasviksia ja naudanlihaa), välipalaksi syön puolikkaan avokadon, päällä limeä ja pätkän kurkkua. Päivällinen ja iltapala on vielä ihan auki. Mun namit on tällä hetkellä päärynä ja mango, mutta niitäkään en syö jokapäivä.


    • emppuuk

      Sorruin taas vklp juomiseen, huomenna vappu niin sama ralli jatkuu.. Paino pysynyt edelleen 69-70kgssa. Onko teillä vappuherkkuja/suunnitelmia?

      • BeaS

        Minä join eilen vain 2 isoa siideriä, onneksi. Vappu menee töissä joten vältyn silloinkin suuremmilta suunnitelmilta ja herkuilta. Ja viinin lipittämiseltä... Simaa olen tehny mutten aio sitä juurikaan juoda itse. Paino pysytellyt samassa, pitäisi taas muutama vielä kevyempi päivä viettää esim, vain salaattia.
        Minulla on yksi kevyt erityisherkku jota teen aika usein. Appelsiinismoothieta, vain appelsiini ja turkkilaistayogurttia.
        Hyvää Vappua kaikille!


      • emppuuk
        BeaS kirjoitti:

        Minä join eilen vain 2 isoa siideriä, onneksi. Vappu menee töissä joten vältyn silloinkin suuremmilta suunnitelmilta ja herkuilta. Ja viinin lipittämiseltä... Simaa olen tehny mutten aio sitä juurikaan juoda itse. Paino pysytellyt samassa, pitäisi taas muutama vielä kevyempi päivä viettää esim, vain salaattia.
        Minulla on yksi kevyt erityisherkku jota teen aika usein. Appelsiinismoothieta, vain appelsiini ja turkkilaistayogurttia.
        Hyvää Vappua kaikille!

        Paljonko ja kuinka usein juot yleensä, ihan vaan mielenkiinnosta kysyn? Hyvää vappua sullekin:)


    • lihavainen

      Niinhän siinä kävi, että vaaka näytti lauantaiaamuna ihan samaa lukemaa kuin perjantaiaamuna (91,3kg). Sunnuntaiaamuna lukema oli 91.1kg. Vatsakin jumittaa. :(

      • Lihavainen

        No niin, tänä aamunakin ihan sama lukema 91,1kg . No, onneksi paino ei sentään nousut viikonloppuna!
        Arkena muistan juoda paremmin vettä ja vatsakin toimii paremmin. Aamupalana oli kaurapuuroa ja mangokuutioita - taas. :) Ruokiksella tavallinen lounaspaikan seisovan pöydän lounas, josta valitsen paljon salaattia, kurkkua, tomaattia, vesimelonia ja broileria. Majoneesi-makkara-maissisalaatit jätän ottamatta. Perunaa en syö, mutta jos riisi olisi täysjyvää, niin sitä sitten otan. Vitivalkoista, kiillotettua riisiä en ole pitänyt tapana syödä, mutta villiriisi kävisi.

        Kuten näkyy, suunnittelen kaiken syömiseni jo valmiiksi etukateen ja pidättäydyn siinä. Näläntunne ei ole vaivannut, koska syön noin 3-4 tunnin välein masun täyteen, mutta harkiten. Kipaisen kaupassa ja ostan iltapäivän välipalaksi jonkin hedelmän tai toinen vaihtoehto on, että häivyn töistä kotiin ajoissa. Skumpat on kylmässä, mutta ne ei taida nyt sopia ruokavalioon. :D


      • BeaS

        emppuuk: yleensä juon viikossa 2-4 viinipulloa. Siihen sitten muutama siideri päälle. Määrä ylittää kyllä kohtuukäytön rajat. Juon vain vapaapäivinä, aloitan jo iltapäivällä ja puuhastelen samalla kotitöitä. Kotona on vain mieheni ja minä, Jos lapseni tulee olen selvinpäin,
        Juon mietoja viinejä joten en ole kovin humalassa vaan pikku hiprakassa. Tämä on nyt ollut tapani rentoutua pari vuotta. Ei mikään hyvä tapa mutta en halua siitä vielä luopua:(
        Millaisia määriä sinä juot?

        Lihavainen: laihduttaminen vaatii kyllä kärsivällisyyttä. Ruokapäiväkirjan pitäminen on yllättävän paljastavaa kalorimäärien suhteen. Itse ainakin yllätyin kuinka paljon olen syönyt joskus kaloreita pienessäkin ruokamäärässä. Minä joudun olemaan pienessä nälässä lahituakseni, tosin se johtuu siitä että vapaapäivinä syön enemmän.


      • Lihavainen

        Juu, sitä kärsivällisyyttä minulta puuttuu. Olen päättänyt, etten laske kaloreita niin pitkään, kun painonpudotusta kuitenkin tapahtuu. Olen joskus ollut kitudieetillä ja sen seuraukset oli katastrofaaliset. Paino laski 12 viikossa 13-14 kiloa, mutta kipusi melko nopeasti lähtölukemiin ja ylikin ja sairastuin 2-tyypin diabeteksen esiasteeseen ja bonuksena huonot kolesterolitkin nousivat.

        Minulla on nyt tyyli ollut se, että vaikkei vielä olisi kunnon näläntunnetta, katson ihan kellosta, ettei aikaa edellisestä ruokailusta olisi ainakaan kulunut 4 tuntia kauemmin. Sokeriarvot pysyvät näin tasaisempana, eikä tule tarvetta mättöön, siis että söisi kaksin käsin kaiken mitä eteen tulee. :D

        Yritän syödä ihan tavallista ruokaa. En syö esimerkiksi nakkeja, joiden painosta neljännes on rasvaa! Mitään oikeasti kevyitä ja lisäaineettomia makkaroita ei taida olla edes olemassa? En ole kaupasta ainakaan löytänyt, kuin Vatajan lisäaineettomia/nitriittömiä nakkeja, mutta nekin olivat oikeita rasvapommeja. Eli makkarat olen vaihtanut kokolihaan, kalaan ja kanaan. Näköjään tuommoisista pienistä valinnoista tulee yllättävän hyvää tulosta. Einesten perään en ole koskaan ollut haka, joten ne eivät ole syy, minun painoni karkaamiseen. Muutenkin olen huomannut saman kuin se kokki Kaappaus keittiössä -ohjelmassa, että tuoreista kasviksista saa nopeammin valmista ruokaa höyryttämällä kuin pakasteista. Eli edes kiireellä ei voi vedota eineksen syöntiään.


    • Herkuttelija

      Moikka! Itselläni ongelma noi herkut niin onko teillä mitään mikä auttaisi aina silloin kun haluais syödä niitä karkkeja ja haluaisin myös mun pömppö vatsasta ja jaloista eroon onko jotain liikkeitä vai lähteekö vain lenkillä?

      • emppuuk

        Minulla auttaa ainakin se ettei osta kotiin mitään karkkeja, eikä mene nälkäisenä kauppaan koska silloin alkaa himota enemmän kaikkea. Jos sortuu ostamaan karkkia niin osta pienin mahdollisin pussi.

        Beas: Hyvänä päivänä juon 4-5 isoa tölkkiä, huonoina voi mennä jopa 10 tölkkiä. Se onkin sitten koko päivän homma..


      • BeaS

        Se minullakin auttaa että en osta kotlin esim. leipää aina, siitä tulee päällisineen helposti yli 200 kaloria. Imelyyksiä en onneksi niin himoitsekkaan. Meillä emppuuk on laihtuhtuminen vielä haasteellisempaa kun noissa juomissa tulee ylimääräisiä kaloreita. Mutta hiljalleen se paino kuitenkin laskee, kärsivällisyyttä tämä vain vaatii.
        Seuraavalle viikolle luvattu jo 20 astetta! Se jo houkuttelee ulkoilemaan.


      • Lihavainen
        BeaS kirjoitti:

        Se minullakin auttaa että en osta kotlin esim. leipää aina, siitä tulee päällisineen helposti yli 200 kaloria. Imelyyksiä en onneksi niin himoitsekkaan. Meillä emppuuk on laihtuhtuminen vielä haasteellisempaa kun noissa juomissa tulee ylimääräisiä kaloreita. Mutta hiljalleen se paino kuitenkin laskee, kärsivällisyyttä tämä vain vaatii.
        Seuraavalle viikolle luvattu jo 20 astetta! Se jo houkuttelee ulkoilemaan.

        Mulla ei onneksi ole siidereiden ja viinien energiamäärät ole ongelmana. Eikä se energiakaan niissä se suurin ongelma taida olla, vaan se, että kun maksa tekee hommia alkoholin polttamiseen, se ei pysty toimittamaan normaalia tehtäväänsä aineenvaihdunnan tärkeänä osatekijänä.
        Skumppaa meni vappuna kolme pientä lasia ja toinen varaamistani kuohareista jäi onneksi juomatta. Sen säästän juhannukseen. Mulla painonnousun syynä on se, että tykkään liikaa ihan tavallisesta kotiruuasta (ja ne lohtuherkut toisinaan).


    • Sannukkah

      Moi kaikki!

      Mulla ei painon suhteen oo tapahtunu mitää joka pv 75-76 kg lukemissa. Ei vaa oo fiilistä laihduttamiseen. Mut oon sentäs saanu pidettyä painon kurissa ettei oo lähtenyt nousuun.
      Oon jaksanu lenkkeillä, eilen oli tauko päivä, mutta muuten olen melkee joka pv sen tunnin-pari ulkoilut.
      Vappu meni ihan kivasti, tuli heruteltua ja syötyä hyvin. :)

      Mites muilla menee painojen kanssa?

      Hyvää viikonloppua!

    • Lihavainen

      Uskaltauduin tänä aamuna punnita painoni ja se ei onneksi ollut nousut vapun repsahduksien vuoksi, vaan näytti kuitenkin vähän pudotusta 90,9 kg oli lukema. Pudotusta vain 200 g, mutta hitaasti hyvä tulee.

    • emppuuk

      Niin se meni taas juodessa koko edellinen viikko. Yritän tällä viikolla olla selvänä, saa nähdä miten käy. Paino ei ole pudonnut yhtään, varmaan lisääkin tullut.. Minua kyllä jonkin verran motivoi tämä lämmin sää että sitä haluaisi olla kesäkunnossa. Jospa tänä kesänä pääsis sinne asti.

      • BeaS

        emppuuk jaksat olla juomatta tämän viikon kun olet niin päättänyt. Nyt on tullut kesä, nautitaan siitä ja ollaan ulkona. Mullekkin on tullut kilo lisää, mutta se on pian karistettu.
        Iloa päivääsi!!


      • emppuuk

        Miten sitä sitten "jaksaisi olla juomatta"? Jos se jaksamisesta olisi kiinni niin en olisi alkoholisti. Tää on oikeasti sairaus eikä mielen tahdosta kiinni. Join tänään 9 pientä tölkkiä, nyt syön ruisleipää juustolla ja sen jälkeen nukkumaan. Olikos sulla koskaan ollut mitään ongelmia alkoholin kanssa, tarvisin vertaistukea :/ Haluan kesäkuntoon enkä enää lihota tän holtittoman juomisen takia..


    • Pullero

      Hei,
      haluaisin myös osallistua tähän ketjuun! Eli lähtötilanne 163/108 kg :-( Koskaan en ole ollut näin painava kuin nykyisin ja painonpudotukset epäonnistuneet lukuisia kertoja. Paino vaan noussut vuosi vuodelta.

      Nyt on pakko tulla muutos tilanteeseen.

      Miten muuten teillä muilla, onko esim. liikunnan lisääminen tuonut kipuja? tarkoitan tällä joka puolelle niveliä? en semmoista normaalia rasituskipua vaan ihan semmoista että yöllä nukahtaminen vaikeaa, lonkkasärkyä tms. Joka taas ei helpota kuin vaan useamman päivän levossa?

      Mietityttää vaan siksi kun ylipäänsä "motivaatiota" laihduttamiseen/liikkumiseen vähentää kivut? vaikka kuinka yritän olla välittämättä niin aina on ollut pakko luovuttaa jossain vaiheessa, tunnen itseni niin huonoksi juuri tämän takia.
      Onko kenelläkään muulla näin?

      • Lihavainen

        Liikunta (kävely) on minulla lisännyt polvi- ja nilkkakipuja, mutta venyttely ja pakaralihajumppa on auttanut polvikipuihin. Nilkkasärkyyn ei auta muu kuin lepo.
        Kokeile vesijumppaa ja uintia, koska se ei rasita niveliä eikä lonkkia. Voi myös nostella käsipainoja ja tehdä liikkeitä jotka laittavat keskikehon työhön.


    • emppuuk

      Vieläkö täällä on innokkaita kirjoittajia? Minulla on mennyt tosi huonosti, stressiä ihan sairaasti ja siksi oon juonut melkein joka päivä. En uskalla edes käydä vaa´alla koska se näyttää todennäköisesti jotain hirveitä numeroita.. Olisi kiva saada jotain vertaistukea tähän laihdutukseen taas.

    • ÖhKöh

      emppuuk, olet väärässä paikassa pyytämässä tukea.
      Jos todella haluaisit lopettaa ryyppäämisesi, menisit Anonyymeihin Alkoholisteihin. Sieltä saat vertaistukea.
      Allegiset joutuvat välttämään allergiaa aiheuttavaa.
      Alkoholistin on oltava juomatta, koska se on sairaus.
      Ei sitä voi tulla terveeksi ryyppäämällä ja vitisemällä.
      Normaalit ihmiset eivät halua seuraansa juoppoja häiriköimään.
      Mene hakemaan apua tai kaltaistesi seuraan juomaan!

    • Tyttö1899

      Moi, täällä myös yksi! Itselläkin paino hiipinyt aika tasaisesti ylös viiden vuoden aikana noin 20 kiloa, ja tilanne on nyt 161/91.. kovasti haluaisin painon saada 60-65 kilon tietämille. Tähän mennessä oon vaan alkanut lisäämään salilla käyntiä erityisesti kestävyysliikuntaa tehden esimerkiksi crosstrainerilla. Lisäksi laskin päivittäisen kulutukseni olevan lähes 3000 kaloria päivässä, joten yritän rajata päivittäistä syömistä noin 1000-1300 kaloriin. Jo muutamassa päivässä paino pudonnut 0,5 kiloa, alkaa ilmeisesti ylimääräistä nestettä lähteä. :)

    • Äiti1992

      Hei, mä tulen tänne myös kirjoittelemaan!

      Eilen alkoi laihdutus mitoin 70,2kg/165cm.
      Jonkin näköinen munapaasto kokeilussa ekaa kertaa. En siis orjallisesti noudata ohjeita, mutta ruokavalio tulee koostumaan seuraavat 2vko pääasiassa kananmunista, voista, majoneesista ja kahvista. Yhdessä päivässä lähti jo melkein 2kg nesteitä :)

      20kg tänä vuonna annoskokoja säätämällä jo tiputtanut, mutta nyt ainakin 2kk paino pysynyt samassa, joten kokeillaan nyt jos viimeiset 10kg saisi mahdollisimman nopeasti pois häiritsemästä :)
      liikuntaa tulee 3 pienen lapsen kanssa jonkin verran, kävelyä, iltaisin 3-5km hölkkälenkki, sekä käsipainoilla ja kahvakuulalla treenailua :)

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2354
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      53
      2054
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1873
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1858
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1648
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1572
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1446
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1410
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1402
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1380
    Aihe