Konnevesi menetti laajakaistatuet?

rintamaalainen

Viestintävirasto: Keski-Suomen Valokuituverkot Oy 22.2.2018 Konneveden laajakaistahanke: Konnevesi (33), haettu tuki 884 862€, myönnetty tuki 0€.

36

6865

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Köysi.kiristyy

      Tämä tukien menetys on ollut tiedossa asiaa seuraaville jo useamman vuoden. Multialta evättiin viime vuonna yli 400 000 € ja nyt 800 000€ Konnevedeltä. Yhtiö ilmoitti keväällä lehtijutussaan että Viestintävirasto on jäädyttänyt 4,6 milj.€ tuet. Tukipotti koostuu yhtiön eri omistajakunnille anotuista tuista. Nyt tullut päätös on alkua sille, että jopa koko tukipotti on menetetty. Useamman omistajakunnan tuet liikkuvat miljoonissa. Millä nämä puuttuvat miljoonat katetaan? Onko Konneveden tukien menetyksistä yksikään lehti kirjoittanut? Onko tukien menetys ollut kuntien asialistalla tietona, kun on päätetty uusista pääomituksista? Viestintävirasto on Konneveden hylkypäätöksen tehnyt jo helmikuussa 2018. Tiettävästi tukien eväämiseen on liikaa annettu julkinen tuki. Yhtiötä on rahoitettu 100%:sti kuntien rahoilla, siten siihen ei muita tukia enää mahdu.

      • Lakimiehet

        Se tietää entistä enemmän omistajakuntien rahoja. Näyttäisi nyt, että kaikki tuet menetetään. Nämä kaikki osakeostotkin ovat julkistatukea, joten viestintäviraston tuet pienenevät tai menetetään kokonaan samassa suhteessa mitä kunnat tätä rahoittavat. Takaisinperintä on varmaankin seuraava vaihe. Se luulo ettei kuntien rahat olisi tukea, tulisi päättäjille selventää. Kuntien, valtion ja EU:n rahoitukset muodossa tai toisessa ovat kaikki julkista tukea.


      • Loppu.häämöttää

        Onko seuraava KSVV:n omistajakunta Kivijärvi, Kannonkoski, Petäjävesi vai Kyyjärvi joka menettää tukensa? Taisi olla vielä joku muukin pikkukunta, jonka tukipäätökset ovat öömapissa. Laskujeni mukaan tukia on n. 3,4 milj. euroa vielä käsittelemättä.
        Kunnat saatiin tähän hankkeeseen houkuteltua mukaan isoilla tukiaislupauksilla ja yliampuvilla suunnitelmilla sekä valtavilla liittyjämäärillä. Maakuntaliittokin laittoi arvovaltansa peliin. Miksi näitä selviä tukiasioita koskevia selviä epäkohtia ei tuotu kuntien päättäjille rehellisesti heti alkuunsa. Maakuntaliitolla on varmasti, ja pitää olla tietoa jos näin isosta asiasta ja miljoonista euroista on kyse. Kyseinen populaatio on nimenomaan kuntia varten. Lakiasioita oli paljon joita ohitettiin surutta. Julkisen tuen määrät ja tukeen vaikuttavat asiat esimerkiksi. Nyt kuitenkin on lähes varmaa, kuinka kuituasiaa todellakin ohjailtiin ylemmältä taholta ja myytiin kunnille todella tehokkaasti ja onnistuttiin jymäyttämään lähes jokaista kuntaa. Nyt ei ole muuta tietä kuin katsoa loppuun asti ja työntää rahaa pohjattomaan kaivoon lisää ja uskoa ihmeeseen. Yhtälö on vaikea, koska toisesta päästä rahatilanne lyhenee ja toisesta päästä taas kasvaa. Minulla on kuitenkin paha aavistus, että kunnat tulevat tämän pelin häviämään.


    • SvopEiPop

      Svopissa on vielä paljon purtavaa ja nieleksittävää.

    • Rahat_mamuille

      Jussi Halla-aho: Maahanmuuton kustannukset 2 miljardia euroa ja 3 ihmishenkeä

      Jussi Halla-Aho on ottanut kantaa terrorismiin johtaneeseen siirtolaispolitiikkaan Facebook-sivuillaan. Perussuomalaisten puheenjohtaja huomauttaa tapettujen, raiskattujen ja ryöstettyjen lisäksi lähes 2 miljardin, 2 000 miljoonan, (2 000 000 000) euron suorista taloudellisista menetyksistä.

      Suorat ja välittömät kustannukset vuosilta 2015-2018 ovat siis 1,8 miljardia euroa. Päälle tulee tietysti vielä lasku esimerkiksi oikeuslaitoksen kuormittumisesta. Nämä olisivat isoja rahoja, jos puhuttaisiin mistä tahansa muusta kuin maahanmuutosta. Kun puhutaan maahanmuutosta, silmääkään ei räpsäytetä.

      Hallitus ei ole rikosoikeudellisessa tai korvausvastuussa tekemisistään tai tekemättä jättämisistään, mutta poliittinen vastuu sille kai kuuluu. Miten hallitus osoittaa poliittisen vastuun kantamista? Olemalla järkyttynyt? Sanomalla kansalaisille, että malttia, ei saa antaa vihalle ja pelolle valtaa?

    • lastun_vuolija

      Tältä näyttää nyt:
      Kunnat hyväksyi aikoinaan että kaikki Verkkoholdingin Valokuituverkoille myöntämät lainat muutetaan Svop -sijoitukseksi. Svop on sellainen sijoitus joka on täysin vastikkeeton eikä sitä tarvii maksaa koskaan takaisin. Se ei ole enää siis lainaa mutta on kuitenkin valtion varoihin luettavia avustuksia. Kunnat hyväksyi että lainat muutetaan yhtiön pääomaksi. Pääomasijoitus luetaan kuitenkin kokonaisuudessaan valtiontueksi ja eroaa siten lainasta. Lainasta luetaan valtiontueksi perityn koron ja markkinakoron erotus joka on määritelty lainsäädännössä ja ohjeistuksessa. Mutta tätä mahdollista Verkkoholdingilta perittävää korkoprovisiota pidettiin kunnissa selvityksissä suurena ja korkoprovisiosta luovuttiin

      Svop sijoitus paransi tietenkin Valokuituverkot Oy:n taloudellista tilaa koska sillä ei enää ole lainoja jotka pitää maksaa takaisin ja sen omavaraisuusaste nousi 0,4%:sta huikeasti koska sillä on nyt huikeasti kuntien sujauttamaa omaa pääomaa. Mutta niinhän siellä eduskunnan tiloissa pidetyssä kokouksessa epäiltiinkin että lainat emoyhtiölle heikentävät verkkoyhtiön taloutta mutta lainaa ei voitu antaa suoraan verkkoyhtiöllekään koska se vaarantaisi valtion tuet. Nyt lainat ei enää heikennä taloutta mutta vastaavasti on jäänyt sitten tukia saamatta. Valokuituverkot Oy on saanut 28 000 000€ sijoituksena yhtiön vapaaseen omaan pääomaan kuntien luvalla joka luetaan kokonaisuudessaan valtion tueksi ja tämä euromäärä oli ennen sijoitusta lainarahoja. Tuohon määrään mahtuu suuri määrä tukirahoja, joita ei myönnetä.

    • Lakimiehet

      Konneveden kielteinen tukipäätös kertoo kaiken tästä kurjasta hankkeesta. Aikoinaan kirjoiteltiin lehdissä, että Saarijärvi ja Viitasaari menettivät miljoonia euroja, kun valituksien ja omilla päätöksillä jäivät pois kuituhankkeesta. Tukien menetys tiedettiin näissä kunnissa jo silloin. Tässä asiassa oltiin tasan tarkkaan oikeassa. Viitasaarellekin oli lupailtu kaksi miljoonaa euroa tukea. Nyt kun tutkii Konneveden päätöstä, niin tukea ei olisi tullut Viitasaarelle lanttiakaan. Mikä on vastuu virkamiehillä näin harhaan johtavassa päätöksenteossa?

      • wjlkliwoö

        Pois jääneet Saarijärvi yms. tekivätkin viisaasti.
        Pohjalaisten Kuuskaista , joka valokuiturakentamisen aloitti joutui itse asiassa maksamaan näille kunnille takaisin sopimusrikkomuksena rahoja. Osa jäi tosin velkasaneerauksen takia sinne mutta kuitenkin.
        Jos mukaan olisivat lähteneet tähän olisivat tappiot olleet miljoonia.


    • säälittävää

      Viisautta Konneveden valtuutetuille kokoukseen maanantaina 23.4.2018! Tutkikaa tarkasti etukäteen, oletteko tekemässä laillisen päätöksen. Nyt olisi korkea aika puhaltaa poikki tämä kunnan sitominen entistä suurempaan velka- ja vastuutaakkaan kaapeliasiassa.

    • Lakimiehet

      Nyt syyllistytään tahalliseen virheeseen, jos ei tuoda kaikkea tietoa tukiasioista ja yhtiön taloudellisesta tilasta ja nimenomaan konsernitasolla. Taloudellisissa vaikeuksissa olevaa yhtiötä ei julkisin varoin voi rahoittaa.

    • Lakimiehet

      Huomenna on Konneveden ja Pihtiputaan valtuustojen otettava myös eräs tärkeä asia huomioon, että Multian ,Karstulan ja Pihtiputaan edellisistä osakeostoista on Hallinto-oikeudelta välipäätöksellä täytäntöönpanokiellot. Kannattaa tarkistaa miksi näin on ja onko jotain tehty väärin.

    • Ei.johdateltavissa

      Jokaisen vastuullisen kuntapäättäjän niin hallituksessa kuin valtuustossa tulisi suojata selustansa ja tilata Viestintäviraston hylkäävä tukipäätös ja tutustua verkkoyhtiön emoyhtiön ja tytäryhtiön viimeisiin tilinpäätöksiin.. Näillä tiedoilla pärjää ja ei ole ainakaan pelkän virkamiesten johdateltavissa. Kittilässä ratkotaan luottamusmiesten virkarikosepäilyjä. En pidä mahdottomana ettei tämä kuitujuttukin joskus päädy samanlaiseen tutkintaan.

    • koivunlehti

      kyllähän Konnevedellä rahaa on eikä rahamiehet voi toimia ilman kuitua onhan se jo moneen kertaan todisteltu .

    • Ekonomi

      Tein yksinkertaisen laskun siitä, kun KSVV:lle 2000 liittymän rakentaminen maksoi yli 30 milj. euroa. Jos nyt tulee vaikka 1000 uutta liittymää, tarjoushinnoilla yksi maksaa 100 €. Tulot näistä on 100 000€. 30 milj. euroa ei ole riittänyt 2000:n liittymän rakennuskustannuksiin ja ylläpitämiseksi, koska lisää rahaa vaaditaan taas kunnilta miljoonia lisää. Tiettävästi vanhoistakin liittymistä on kunnissa osa vielä rakentamatta. Miten katetaan nämä uudet liittymät, kun alkuperäisten liittymien hinta liikkui miljoonissa. Kuukausimaksuilla katetaan nippanappa palkkakulut. Minusta tässä yhtälössä puuttuu useita miljoonia euroja. Yhtiön tulisi toimia omillaan, eikä jatkuvan kuntien rahoitusavun kanssa. Lainojen lyhennysten ja korkojen maksut myös lähenevät. Kun vielä vähennetään menetetyt valtiontuet, niin talousajatteluni ei ymmärrä tätä yhtälöä enää mitenkään.

    • sama_maan_tapa

      Onko taas näin kuin vuosi sitten:

      Kaksi sanaa kuin nimenä jo syntyvaiheissa:

      "Jos ette lähde mukaan niin Kuuskaista menee konkurssiin ja kunnat menettää kaikki touhuun sijoittamansa rahat ja muutakin vielä kaupan päälle. Nyt taas sama uhkaukselta kuullostava tämän päivän artikkelissa. Summa on noussut 28 miljoonaan. Eli ainoaksi havaittu toimiva tunkeutuminen kansalaisten ja päättäjien aivoihin: Sijoita tai menetät kaiken!

    • Öljytty.köysi

      Kauanko annetaan toimitusjohtajan juosta kuntien nokkamiehiä akiteeraamassa rahanyörien löysentämisessä. Mitähän on kyseinen herra keksinyt selitykseksi Multian ja Konneveden tukipäätösten hylkäämisen syyksi. Hallinto-oikeus ei tule Viestintäviraston päätöksiä kumoamaan. Ajan peluu ei nosta tätä yhtiötä ylöspäin, vaan kunnilta ruinattavat avustukset vain tulevat kasvamaan. Mietin, onko tämä jatkuva juokseminen Kepulaisten kunnanvaltuutettujen perässä edes enää laillistakaan. Konneveden tukipäätöksen hylkääminen on Viestintäviraston papereissa selvitetty aika tarkasti. Paperista selviää todella paljon, mikä on yhtiön tilanne ja elämisen mahdollisuus. Minun laskelmasi sanoo ettei tiimalasissa ole enää kuin ripaus hiekkaa. Tilatkaa Viestintäviraston päätös oikeusturvanne tähden.

    • Ilmari

      Se carcentterin kuntaedustaja joutui maksamaan yli 300 000€ yhteisvastuullisesti Koska toimi huolimattomasti. Mitenköhän Multialla kun päätettiin ostaa osakkkeita vaikka on osakkeiden ostosta täytäntöönpanokielto viime vuodelta. Onko kyse huolimattomuudesta vai jukuripäisyydestä?

    • Kepulit

      Pikkuhiljaa häviää suojelusenkelit ympäriltä samoin nämä siipiveikot eli hyväveli- kaverit. Silloin huomaa olevansa aivan yksin. Näin se menee kun ohjailu tulee ylemmältä taholta ja jopa puolueelta. Pitäisi miellyttää päätöksillään tätä velikaartia. Kavereita ei enää olekaan, olet vain yksin syyllinen. Tässä tapauksessa Kiemungilta meni perheet ja omaisuus. Ihme on että on hengissä. Moniko tiedostaa nämä kuntien- ja kuntayhtiöiden hallitusten vastuut? Tämä ja Kittilän juttu muistuttaa pientä päättäjää miten voi käydä kun osallistuu toisten vietäviksi.

    • kysymys

      Tällainen kohta pisti silmään Konneveden tukipäätöksessä:

      Jos kyseistä laskelmaa kuitenkin olisi käytetty Verkkoholding Oy:n päätöksiä valmisteltaessa, olisi yhtiön tullut ottaa huomioon, että Viestintäviraston laskelmassa sijoituksen pääomaksi oli laskettu […] euroa ja lainamääräksi […] euroa.

      Verkkoholding Oy kuitenkin päätti sijoittaa yhtiöön pääomaa noin […] euroa ja
      myöntää […] euron lainan. Lisäksi Verkkoholding Oy on myöntänyt yhtiölle toisen lainan, pääomaltaan […] euroa. Sijoittajan tekemä sijoituspäätös ei vastaa sitä mallia, johon perustuen Viestintävirasto antoi lausuntonsa rahoituksen markkinaehtoisuudesta16, eikä sijoittaja siten ole myöskään voinut perustaa
      sijoituksensa markkinaehtoisuuden arviointia sellaiseen laskelmaan,
      joka ei vastaa tehtyä päätöstä.

      Tekikö tässä siis Verkkoholding oman mallisensa päätöksen joka oli erilainen kuin Viestintäviraston kanssa suunniteltu päätös sijoituksesta Valokuituverkot yhtiöön ja vaaransi siten tukirahojen saannin ja tuotiinko kuntiin tämä Verkkoholdingin oma päätös ikäänkuin Viestintäviraston päätöksenä, koska silloin päätösesityksessä luki: ...Viestintäviraston edellyttämällä tavalla täysimääräisen tuen saamiseksi. Viestintävirasto ei ollut kuitenkaan kyseistä rahoitusmallia esittänyt markkinaehtoiseksi vaan oli näköjään esittänyt jotain ihan muuta.

      Alkaa tuntua tosi oudolta kun ikäänkuin Verkkoholding mieluummin vaarantaa monen miljoonan tuet ja pyytää kunnilta rahaa eikä tee kuten Viestintävirasto neuvoo.

      Vastaako tästä hyvin mahdollisesta suhmuroimisesta Verkkoholdingin hallitus vai kuntaedustajat yhtiökokouksessa. Miljoonaluokan tuet näyttää kuitenkin menneen kyseisen oman rahoitusmallin seurauksena. Ei enää osakkeita pidä ostaa yhtiöstä joka toimii oman mielensä mukaan eikä välittänyt kullan arvoisista neuvoista. Miksi laajakaistatuet vaihdettiin kuntien varoihin?

    • Järkyttynyt

      Omistajakuntien tulee ottaa yhtiön toimitusjohtaja ja hallitus kokoon. Tätä Viestintäviraston antamaa ohjeistusta olisi pitänyt noudattaa, eikä alkaa antamaan omia tulkintaohjeistuksia kunnille. Nyt tukien menetys on väistämätön. Iso vahinko kaatuu kunnille.

    • Sikapeliä_No_1

      Mitäs Keski-Suomen Valokuituverkkot Oy:n johto ja kuntien edustajat ovat puuhannet tukien hankkimiseksi.

      Viestintävirasto sanoo tässä päätöksessä 22.2.2018 suoraan, että Konneveden hakemus on hylätty, koska SVOP-sekoilun vuoksi kunta on antanut Holding-yhtiölle valtion tueksi katsottavia verovaroja jo yli 90 % (yli 100 %), eikä ole oikeutetuu enää mihinkään tukiin.

      Tämä taitaa koskea myös ELY-Keskuksen aikomaa uutta tukea.

      Lisäksi KSVVn henkilöt ovat antaneet Viestintävirastolle erilaisen selvityksen kuin he ovat tehneet.

      KSVV:n johto ja kuntien edustajat ovat taineet oikein omakätisesti töpeksiä koko tukien saantimahdollisuudet.



      Päätös 22.2.2018 Dnro:1493/9520/2010

      Viestintävirasto
      Helsinki, Finland
      Telephone 358 9 69 661
      www.ficora.fi

      Keski-Suomen Valokuituverkot Oy
      Puistokatu 2
      40100 JYVÄSKYLÄ

      KONNEVEDEN LAAJAKAISTARAKENTAMISEN TUKI

      TIIVISTELMÄ
      Konneveden laajakaistahankkeelle ei voida myöntää valtiontukea, koska hankkeen muun julkisen tuen määrä ylittää sallitun 90 prosentin enimmäismäärän.

      Viestintävirasto hylkää Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n Konneveden laajakaistahanketta koskevan valtiontukihakemuksen. Yhtiön julkisen omistajan yhtiöön tekemä sijoitus ei ole markkinaehtoinen ja se katsotaan kokonaisuudessaan julkiseksi tueksi.

      Sijoituksen markkinaehtoisuutta on arvioitu sen perusteella onko sijoittaja edellyttänyt sijoitukselle riittävää tuottoa. Saatujen selvitysten perusteella ei ole pidettävä todennäköisenä, että yksityinen sijoittaja tekisi vastaavan sijoituksen yhtiöön.

      HAKIJA

      Keski-Suomen Valokuituverkot Oy (Y-tunnus 2556709-7, jäljempänä KSVV ja hakija)
      ----------------

      Sijoittajan tekemä arvio sijoituksen tuotto-odotuksesta

      Julkisen toimijan tekemän sijoituksen on perustuttava muun muassa sellaisiin taloudellisiin arviointeihin, joita myös vastaavassa tilanteessa oleva markkinoilla toimiva yksityinen sijoittaja olisi edellyttänyt sijoituksen tuottavuuden arvioimiseksi. Arviointien on tullut olla sijoittajan käytettävissä sijoituspäätöstä tehdessä, eikä siten jälkikäteen tehtyjä arvioita voida ottaa huomioon tässä merkityksessä.

      Verkkoholding Oy:n […]15. Verkkoholding Oy on […] euron sijoituksesta.
      Osakkeenomistajienpäätöksessä […]. Kun otetaan huomioon, että […], ei niiden voida olettaa antavan kuvaa siitä, mitkä sijoitukselle joulukuussa 2016 odotettavissa
      olevat realistiset tuotot voisivat olla. Lisäksi on otettava huomioon, että Viestintävirasto on 27.11.2015 arvioinut KSVV:lle, etteivät sen hetkiset rahoitusmallit näyttäisi ehdoiltaan olevan markkinaehtoisia.

      Verkkoholding Oy:n päätöksissä 30.12.2016 […] Tästä johtuen ei voi luotettavasti arvioida onko kyseistä 21 (24) laskelmaa mahdollisesti käytetty päätöksenteon perustana.

      Jos kyseistä laskelmaa kuitenkin olisi käytetty Verkkoholding Oy:n päätöksiä valmisteltaessa, olisi yhtiön tullut ottaa huomioon, että Viestintäviraston laskelmassa sijoituksen pääomaksi oli laskettu […] euroa ja lainamääräksi […] euroa.

      Verkkoholding Oy kuitenkin päätti sijoittaa yhtiöön pääomaa noin […] euroa ja
      myöntää […] euron lainan. Lisäksi Verkkoholding Oy on myöntänyt yhtiölle toisen lainan, pääomaltaan […] euroa.

      Sijoittajan tekemä sijoituspäätös ei vastaa sitä mallia, johon perustuen Viestintävirasto antoi lausuntonsa rahoituksen markkinaehtoisuudesta16, eikä sijoittaja siten ole myöskään voinut perustaa sijoituksensa markkinaehtoisuuden arviointia sellaiseen laskelmaan,
      joka ei vastaa tehtyä päätöstä.

      Verkkoholding Oy:n sijoituspäätöstä koskevista pöytäkirjoista […] ennen sijoituspäätöksen tekemistä.

    • SikapeliäNo_2

      jatkuu tässä

      Sijoituksen vaikutukset yritykseen

      Sijoituksen vaikutusten arvioimisella tarkoitetaan arviota siitä, että onko KSVV saanut Verkkoholding Oy:n tekemän sijoituksen johdosta sellaista etua, jota se ei olisi voinut saada markkinaehtoisesti toimivalta yksityiseltä sijoittajalta. Verkkoholding Oy […]. Viestintäviraston arvion mukaan on pidettävä varsin epätodennäköisenä, että markkinoilla toimiva yksityinen sijoittaja olisi tehnyt vastaavan sijoituksen ilman, että sijoittaja olisi selvittänyt odotettavissa olevan tuoton sekä sijoitukseen
      liittyvät riskit ennen sijoituspäätöksen tekemistä.

      Viestintäviraston arvion mukaan on edellä todettujen seikkojen johdosta pidettävä todennäköisenä, että KSVV on saanut Verkkoholding Oy:n tekemän sijoituksen johdosta sellaista merkittävää taloudellista etua, jota yhtiö ei olisi samoilla ehdoilla vastaavissa olosuhteissa voinut markkinoilla toimivalta yksityiseltä
      sijoittajalta saada.

      Johtopäätökset markkinaehtoisuuden arvioinnista Laajakaistasuuntaviivojen mukaan jäsenvaltion on osoitettava perusteellisesti ja kattavasti, että tehdylle sijoitukselle saadaan järkevän liiketoimintasuunnitelman mukainen kohtuullinen tuotto.

      13.2.2017 toimitetun kassavirtalaskelman perusteella SVOP sijoitukselle
      ei ole odotettavissa […].

      Sijoittajan ei voida katsoa voivan odottaa saavansa sijoitukselle markkinatuottoon verrattua vähintään 6,5 prosentin tuottoa. Verkkoholding Oy:n tekemissä päätöksissä […].

      Koska sijoitukselle ei voida odottaa markkinaehtoista tuottoa kohtuullisella aikavälillä, […], ei kuntaomisteisen Verkkoholding Oy:n voida katsoa toimineen yksityisen markkinasijoittajan tavoin

      KSVV:n voidaan perustellusti katsoa saaneen kuntaomisteisen yhtiön tekemän sijoituksen myötä sellaista etua, jota yhtiö ei olisi tavanomaisissa markkinaolosuhteissa toimivalta yksityiseltä sijoittajalta vastaavissa olosuhteissa voinut saada.

      Viestintävirasto katsoo, että edellä todetuin perustein Verkkoholding Oy:n tekemä […] euron SVOP- sijoitus tulee kokonaisuudessaan katsoa julkiseksi tueksi.

      Viestintävirasto katsoo, että Konneveden kunnan takaama laina, joka on annettu Verkkoholding Oy:lle, joka edelleen on sijoittanut KSVV:n vapaaseen omaan pääomaan (SVOP- sijoitus), tulee edellä todetuin perustein katsoa kokonaisuudessaan Konneveden laajakaistahankkeelle kohdistuvaksi julkiseksi tueksi.

      Konneveden laajakaistahankkeelle kohdistuu näin ollen Verkkoholding Oy:n myöntämän rahoituksen osalta 2 367 446 euroa julkiseksi tueksi katsottavaa rahoitusta.

      Sovelletut lainkohdat ja muut oikeuslähteet ovat

      Laki laajakaistarakentamisen tuesta haja-asutusalueilla (1186/2009) 3 § ja 7–19 §:t
      Valtionavustuslaki (688/2001) 1 §, 6 §, 11 §, 4 - 5 luku ja 34 §

      Liikenne- ja viestintäministeriön asetus 246/2010 laajakaistatukilaissa tarkoitetuista tukikelpoisista alueista

      Valtioneuvoston asetus 240/2010 kunnan maksuosuudesta laajakaistatukihankkeessa
      Euroopan komission päätös 6.5.2010 K(2010)3062, asiassa valtiontuki N 62/2010 – Suomi
      .
      Tuki nopeiden laajakaistayhteyksien rakentamiselle Suomen haja-asutusalueilla sekä sitä koskevat muutospäätökset 7.9.2012 C (2012) 6182, 20.2.2014 C (2014) 1173 ja 14.12.2015 C (2015) 9353, erityisesti muutospäätöksen 7.9.2012 kohta 15


      15 […]

      16 Viestintävirasto antoi 28.12.2016 KSVV:n pyynnöstä lausunnon Verkkoholding Oy:n suunnitelmista tehdä sijoitus yhtiöön. Viestintävirasto totesi lausunnossaan muun muassa, että kuvaillussa rahoitusmallissa sijoitus voidaan katsoa markkinaehtoiseksi siinä tapauksessa, että sijoittaja voi odottaa saavansa tekemälleen sijoitukselle tuottoa kohtuullisessa ajassa. 22 (24)

    • HylkäsköHerra

      Teksti vaikuttaa ihan kuin Viestintävirasto olisi kirjoittanut selkeät perustelut KSVV Oy raha anomukselle ja sähläämiselle, että näin on näreet ja piste.

    • Mistä.miljoonat

      Todennäköisesti samanlaiset hylkypäätökset tulevat kaikille omistajakunnille niin Viestintävirastolta anotuille kuin Elyn antamille tuille. Julkinen tuki on ylitetty rutkasti kaikissa omistajakunnissa. Säännöt koskevat kaikkia tukia samallalailla. Viestintäviraston tuet ovat 4,6 milj.euroa ja Elyn n. 3 milj.euroa.

    • Lakimiehet

      Multia sai jo viimevuonna tukiasiasta hylkäyspäätöksen. Perustelut olivat samat kuin Konnevedellä tänä vuonna. Samoihin aikoihin KSVV haki osakeannilla 5 milj.euroa. Tänä vuonna haetaan 2 milj. euroa. Summa on yhteensä 7 milj. euroa. Mahdolliset menetetyt tuet ovat noin 8 milj.euroa. Haluttiinko osakeannilla kattaa ja peittää menetetyt tuet? Multian päätös kertoi sen tosiasian jo silloin, että kaikki tuet menetetään. Kunnille kuitenkin unohdettiin kertoa tukiasioista ja mitä oli Viestintävirasto ilmoittanut Multian päätöksessä. Yksi asia mietityttää, miksi ei tilintarkastus ole puuttunut tukiasiaan, ja kaikkiin esiin tulleisiin epäkohtiin? Kuntien tulee hoitaa myös konserninvalvonta omistamissaan yhtiöissä, miksi tämä valvonta on ontunut pahasti? Tämän sotkun selvittämiseen tarvittaisiin todellakin viranomainen.

    • eri_taho

      Silloin näiden yhtiöiden perustamisvuonna 2014 sanottiin mustaa valkoisella että muiden nimeltä mainittujen etujen lisäksi vielä täsmennetään: "EU- ja kansallinen tuki saadaan hyödynnettyä maksimaalisesti mikä alentaa sekä kuntien että Valokuituverkot Oy:n kustannuksia."

      Kukahan se tämänkin homman suunnitteli ja miten tietämätön tämä taho olikaan laajakaistalain ehdoista?

    • Onko.laskuvirhe

      Vielä vähän kertausta Konneveden kuitujuttuun. Alkujaan Konneveden kuntaosuus oli 33 % eli vajaa 900 000€, 34% operaattorin ja loput piti saada valtiolta. Todellinen tilanne on, että Konnevesi on sijoittanut lähes 5 milj.euroa, ja lisää maksetaan tulevaisuudessa joka vuosi. Nyt kun Viestintävirasto hylkäsi oman osansa, niin Konnevesi on maksanut koko roskan itse. Kysyn, onko jotain mennyt pieleen?

    • mitä_opimme_tästä

      Tuosta tietämättömyydestä sen verran ettei valtuustoissa eikä kuntien hallituksissa eikä päätösesitysten esittelijöissäkään sitten näköjään ole ollut hankeasioista tietävää ihmistä vuonna 2014. Mutta ihmekö tuo on kun näköjään Elykään ei aina osaa ymmärtää kun on tällainen vaikea hanke kyseessä. Elykin myönsi tukirahaa Pihtiputaan, Kyyjärven, Toivakan ja Karstulan hankkeille vaikka julkisen rahoituksen osuus ylitti 90% tukikelpoisista kustannuksista.

    • lauri.7.veljes

      Kyllä tämä täytyy saada jonkun oikeamielisen tutkittavaksi kokonaisuudessaan. Miksi tukia lupailtiin päättäjille vaikka uusi rahoitussuunnitelma oli sellainen ettei kuntien antaman julkisen tuen päälle enää mahdu enempää julkista tukea?

      Kuntien ylimääräiset resurssit tulee käyttää sairaiden ja vanhusten hoitamiseen eikä lähteä tuhlaamaan varoja humputteluun markkinoilla. Käy pian kuin seitsemälle veljekselle.

      Missä lupailija luurailee?

    • Luotettavaa.päättämistä

      Tämä suoranainen valehtelu alkoi Finnveran mukana ololla. Tukiasiassa on monta kohtaa jossa valtuutettuja ja kuntia on viety kuin litran mittaa. Kun katsoo Konneveden tukien hylkypäätöstä, löytyy useita kohtia joissa on tuenhakija mennyt sieltä mistä aita on matalin. Samat jutut on myyty myös valtuustoille. Tämä muistuttaa television ohjelmaa valehtelijoiden klubia. Nyt pitäisi löytää klubin pääjohtaja selittämään näitä menettelyitä.

    • Luotettavaa.päättämistä

      Finnvera ei ollut missään vaiheessa lupautunut rahoittamaan tätä kuituhanketta. Tämä oli ollut tiedossa alkujaan pienellä joukolla, mutta päättäjät saivat tiedon vasta päättämisvaiheessa. Operaattorilta piti löytyä 34 % omaarahoitusosuuttaan. Ei löytynyt. Tukia piti saada kolmasosa. Ei saatu. Kuntien rahoituksen piti riittää. Ei riittänyt. Liittymien ostajia piti olla 10 000. Ei ollut, eikä tule.

    • säälittävää

      Yksi asia ihmetyttää - maakuntalehti Keskisuomalainen ei tunne lainkaan mielenkiintoa tutkivaan journalismiin eli selvittämään perinpohjin, miten asiat ovat voineet päästä tähän pisteeseen. Esim. tämän päivän Laukaa-Konnevesi-lehti (osa ksml-konsernia) ei lainkaan raportoi Konneveden valtuustopäätöstä 23.4.2018 tästä asiasta. Aihe on kyllä maakunnallisesti niin mittava, että lehden olisi syytä panna parhaat toimittajansa penkomaan tämä soppa juuriaan myöten ja kaivamaan todelliset roistot esiin.
      Toiseksi - ei paljon auta, että täällä Suomi 24-palstoilla jaarittelemme tästä asiasta. Nyt olisi saatava juridinen prosessi käyntiin, jolloin oikeusteitse katsottaisiin näiden päätösten oikeellisuus ja tahallisista, tehdyistä virheistä ja väärinkäytöksistä käräjät käyntiin ja rikolliset vastuuseen tekemistään rötöksistä.

      • Oikeusvaltioko

        Meidän jotka tästä kuitujutusta ovat kärryillä pitäisi kokoontua yhteiseen palaveriin. Yhteinen tutkintapyyntö olisi paikallaan ja tämän pitäisi tapahtua pikaisesti jotta vahingot saataisiin minimoitua. Valitettavasti en luota tässä asiassa edes poliisiin. Lehtiä ja muuta mediaa on aivan turha kysellä. Tietoa on jaettu lähes kaikkiin medioihin jo vuosia, mutta jokin tässä asiassa näitä pelottaa tai sitten ylhäältä on käskytetty toimittajia.


    • mutkan.kautta

      Näyttää äkkipäiten siltä, että Elyn maksamissa tukimäärissä on liikaa ehkä 100%, koska esim. Kyyjärven hankkeesta oli Kyyjärven kunta antanut Valokuituverkot Oy:lle yli 100% tukikelpoisista kustannuksista Verkkoholding Oy:n kautta jo ennen Elyn antamaa tukea. Samalla logiikalla kuin Konneveden päätöksessä.

    • monta_kysymystä

      Tämä Svop- neronleimaus sijoitus oli sellainen kunnanhallitusten päätös että viime vuonna useat kunnanhallitukset ilmoittivat päätöksessään ettei tästä Svop- sijoituspäätöksestä saa valittaa. Mikähän sai kunnanhallitukset tekemään tämänkin vielä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      99
      1863
    2. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1410
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1307
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      84
      1263
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1114
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      455
      939
    7. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      913
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      47
      908
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      842
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      826
    Aihe