Kulttuurikeskuksen tupakoitsijat!

KerrostaloKyttä

Olenpas tästä partsiltani seuraillut noiden kulttuurikeskuksen työntekijöiden tupruttelua. Suurin osa käy ne ns."lakisääteiset" savut vetämässä, sekin on kyllä melkomoista ajan tuhlausta tupakoimattomiin verrattuna.

Sitten on erityisesti huomioni on kiinnittynyt Sairaalakadun kulman takaa tuleviin kahteen naiseen. Toinen vaaleampi ja pitempi ja toinen lyhyempi ja tumma. He käyvät keskimäärin tunnin välein tupakalla! Piti alkaa oikein kellosta aikaa seuraamaan, kun ei eläkeläisellä tärkeämpääkään tekemistä ole. Kerran tunnissa väh.5min per kerta, Päivässä 40min, viikossa siis 3 tuntia 20 minuuttia !!! On siinä työnantajalla eli meillä veronmaksajilla (eläkeläinenkin maksaa veroja) maksamista. Liki kolme ja puoli tuntia maksamme viikossa pelkästä tupakoinnista!!!

Pitääpä seuraavaksi alkaa käydä talossa tarkkailemassa, mitä he ovat siellä tekevinään.

112

6022

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hoxhei

      Ainakin siivoojilla on näköjään aikaa tuommoiseen. Työssä löysää, joten yksi
      työntekijä vähemmän riittäisi. Vahtimestarit ovat jatkuvasti tupakalla. Kerran
      paloautokin hälytetty savun takia. Vain Kemin palkkalistoilla näin voi tehdä.

      • maailmaeimuutu

        Sen mitä olen seurannut, niin aikaa löytyy tupakalle vaikka olisi mikä työ ja mikä työaika.
        Jos olet riippuvainen niin miten hoidat työsi kunnolla?


      • Anonyymi

        Ei kait ne nyt sisällä polta kai se ny jostain syystä toisesta aiheutunut?


      • Anonyymi
        maailmaeimuutu kirjoitti:

        Sen mitä olen seurannut, niin aikaa löytyy tupakalle vaikka olisi mikä työ ja mikä työaika.
        Jos olet riippuvainen niin miten hoidat työsi kunnolla?

        Jossain työpaikoilla on tupakointi kielletty työaikana ja hyvin kestävät sen.


    • KelloKalle

      Eikös siivoojilla pitäisi olla jotkin mitoitukset, minkä aikaa menee mihinkin kohteeseen? Työnjohdossa silloin vika. Tosin taitaa muukin valvonta olla aika retuperällä, kun tuommoisia "vapaita" pitävät. Pitäisiköhän siivoustyönjohtajaa käyttää kohteessa?

      • Anonyymi

        On ne paikat mitotettu jo aika päivää sitten ja käy niitte pomo siellä sanovat tytöt.


    • minäkineläkeläinen

      On lakisääteiset ruoka- ja kahvitauot.! Sen työntekijä saa käyttää miten haluaa, ota ne laskuihisi mukaan.
      Omassa työssäni huomasin, että tupakoivat tekivät ahkerammin töitä (paikatakseen huonoa omaatuntoa), muut työntekijät vatuloivat tuttaviensa kanssa puhelimessa lähes tuntikausia ja nykyään sitten netissä selaillaan postimyyntiluettelot ja facebookit . Se kaikki oli pois työajasta paljon enemmän kuin tupakoitsijoiden käyttämä aika.

      • HuutavanÄäniKorvesta

        Näiden lakisääteisten taukojen lisäksi käytetään liki kolme ja puoli tuntia viikossa YLIMÄÄRÄISTÄ vapaata tuohon tuprutteluun. Kuukaudessa (4vkoa) lintsiä tulee siis 14h!!! Liki KAKSI TYÖPÄIVÄÄ kuukaudessa tupakilla!!! HALOO?!?!? Tekee siis vuodessa 22 päivää ylimääristä vapaata. Onko tämä oikein, kysyn vaan! Sen lisäksi sairastutaan keuhkosyöpään ja mihin lie ahtaumatauteihin - ja yhteiskunta maksaa, Prkl! Aloittaja on ihan oikeassa.


      • Nasser

        Järkyttävää. Eikä kukaan tee mitään?


      • Kortisoni

        Kahvitauko on työnantajan aikaa eikä silloin saa tupakoida. Ruokatunti taas on tyntekijän aikaa ja siloin se on sallittua.


      • Anonyymi
        Nasser kirjoitti:

        Järkyttävää. Eikä kukaan tee mitään?

        Pakolaisten ilmasilta Kreikasta Suomeen avattu. Tästä ovat vastuussa jokainen, joka äänesti viime vaaleissa demareita, vihreitä, vasemmistoa, kepua tai rkp:ta. Mitä tilaa, sitä saa.
        https://scontent-hel2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/107936787_746562639450664_248181906030168926_o.jpg?_nc_cat=106&_nc_sid=110474&_nc_oc=AQkGzqxSnGmz8eax4gtfLEwrcsQmlhfLkLg-3kUyPzeq-1BVNw8TmeRheGag6nMBvaI&_nc_ht=scontent-hel2-1.xx&oh=38df8c763538394d9067bdd96da1f17f&oe=5F322738

        Ja kaikki räplää uusilla kännyköillä vanhemmilleen että nyt menee hyvin päästiin Suomeen .Tulkaa perässä


      • Anonyymi
        Nasser kirjoitti:

        Järkyttävää. Eikä kukaan tee mitään?

        Eikö ookki, aivan kauheeta pitäskö sun alakaa puuhamieheksi saatas asia järjestykseen ja samalla koko lappin asiat.


    • irtihuumeista

      Aivan järkyttävää. Kyllä onneksemme seuraavat sukupolvet ovat viisaampia eivätkä ota mallia tupakoitsijoista ja se tulee vähenemään mutta NYT kun meillä on työttömyyttä ja paljon köyhyyttä ja ongelmia Suomessa. Niin tämä on se asia johon työnantajat voisivat puuttua!! (Tietysti pomo joka polttaa itsekin on hiljaa! Mutta syö se rahaa siltikin!)

    • Älyhenkilötär

      Näyttää olevan, että alhainen koulutustaso lisää tupakointia. Fiksut ei savuta. Tupakointi tappaa. Siis nämä siivoojia nämä savustajat?

      • Jollakin siivojalla on jopa lekurikoulutuskin. Eläpä ala arvoista ryhmää mikä on pakko olla olemassa. Siivojat kunniaan.


    • nitrojaperkele

      Siinää se aika kulluu ja loppu lähenee kun kyttää toisten ihmisten tupakointia. Voisit antaa raportin tänne palstalle vaikka joka päivä niin pysymme ajan tasalla.

    • nitrojaperkele

      Voishan ne käydä tietenkin piikittämässä pienet huumeet itteensä. Sehän on nykyään sallittua,....jopa toivottua?

    • Onko niistä yksikään nostanu hammeen helemaa ja kusta luikattanu nurkalle?

    • Tooooohtorikatu2

      Siivoojia tarvitaan. Töissä!

    • Verotvertajuo

      Siivoustyönjohtajaa ollenkaan olemassa?

      • leveätpyllyt

        On niillä aina johtaja. Mutta ne johtajat on niin haahuja, että kuuntelevat vain toisten työntekijöitten juoruja ja siten syyllistävät yhtä ja toista. Tähän asiaan vois puuttua ihan ilman juorujakin!!!


    • nitrojaperkele

      Fiksut ei tosiaan savuta. Fiksut käyttää huumeita.

    • En tiiä ooonko yhtään fiksu, kun en polta. Jätän kuitenki tupakoitsijat ommaan rauhaan. Sehän on jokkaisen oma valinta mitä tekkee.

    • Glad-sommare

      Minkälainen työhistoria se noilla kyttääjillä itsellään oli? Se on se aika mikä kultaa muistot ja tekee ihmisistä moitteettomia omanelämänsä sankareita.

      • KerrosTaloKyttä

        Liki 40v.kolmivuorotyötä tehtaassa. Kiva eläke ja levollinen mieli. Tupakoitsematon. Käytin työaikani työntekoon, en tupakointiin.


      • KerrosTaloKyttä kirjoitti:

        Liki 40v.kolmivuorotyötä tehtaassa. Kiva eläke ja levollinen mieli. Tupakoitsematon. Käytin työaikani työntekoon, en tupakointiin.

        Valehtelet! Tupakoit ja et oo koskaan tehny töitä!


    • Kaupunginsiivoojatiimi

      Me siivoojat täällä nurkalla tupakalla. Vikuta takaisin 😆

      • KerrosTaloKyttä

        En vilkuta. Ilmoitin jo teistä siivoustyönjohtajalle. Teidät pistetään erityistarkkailuun.


    • nitrojaperkele

      Nostakaa pikkasen hammeen helmaa niin kyttääjä saa vastiketta kyttäilylleen!

      • Pian laittaavat varmaan kukkaset kellohammeet niin helemat lekkuu mukavasti.


    • nipstaagare

      En yhtään vähättele joutilaan havaintoja, toki miksi tuosta kirjoittaa, on vähän kyseenalaista. Haluaako vielä päteä? Höykyttää yksittäisiä tunnistettavia ihmisiä? Nolata heidät työyhteisössään?

      Tiedätkö, minä olen tietotekniikka-alan ihminen ja minulla on ihan sänkykin työpaikalla. Saan ottaa nokoset koska haluan. Tupakoin myös, tosin vain kahvin ja ruuan jälkeen, en tunneittain. Teen ns luovaa työtä, yritän luoda parempaa ja toimivampaa tapaa tehdä työtä. Koodaan ohjelmia, suunnittelen tietorakenteita, ratkon tiedonkulkuun ja muita tietoon liittyviä ongelmia.

      Tupakkatauko on ollut usein ns ahaa-elämysten käynnistäjä, "näinhän se homma pitää tehdä". En lähde tupakkatauolle seurustelemaan. Joskus istun työpaikalla vielä aamuviideltä. Vastaavasti nukun työpaikalla jos väsyttää. Tämä on vähän urakkahommaa, ongelmaa ratkotaan kellon ympäri.

      • Keminpotkupalloilija

        Kehitteleppä sen tupakan tilalle jonkinlainen virtuaalitupakka niin säilyisi luomiskyky pitempään.


      • Keminpotkupalloilija

        Aluksi voisi muutaman tupakkatauon korvata vaikka käymällä täällä lukemassa näitä juttuja,niinkuin olet varmaan jo huomannut.(virtuaalitupakkahuone)


    • nägy

      Aloittaja on oikeassa. Kulttuurikeskuksen edessä siivoojat ja muut virkamiehet
      savuttavat koko lähitienoon. Kaupunki herätys. Kielto päälle. Ei hyvää imagolle.

      • Sätkäpaperi

        Tupruttaa siellä lekioona kaupunnintalon ovillakin. Samat akat ja ukot useita kertoja pitkin päivää. Tups tups ja löyhkäys - KEMI ON SAVUTON TYÖPAIKKA:


    • Oikeusjakohtuus

      Eikös Kemi olekaan vielä savuton työpaikka??? Lisäliksa puhtaille työntekijöille tai palkanalennus tupakalla ramppaajille.

    • LaskentaEkonomi

      Kyllä tämmöinen juttu pitäisi nostaa ihan kaupunginhallituksen listoille. Työajan hävikki on yksilötasolla vuodessa neljän työviikon luokkaa. Kaupungilla töissä 1500 ihmistä, jos heistä polttaa vaikka vain kolmasosa on se 500 tupakoitsijaa. Laskekaa itse, kuinka monta menetettyä työvuotta !!! vuoden aikana palaa tuhkana taivaan tuuliin. No, äkkiäkös se on laskettu - noin 2000 työviikkoa!!! Jos keskimääräinen tupakoitsija tienaa sanotaan vaikka 2200e{kk, palaa veronmaksajien rahoja taivaalle vuodessa tupakointiaikana 1,2 miljoonaa euroa. Sillä saisi aika monta vaippaa vanhuksille tai koulukirjaa lapsille. JA ME VERONMAKSAJAT MAKSAMME JA KUSTANNAMME TUON TUPAKOINTITYHMÄILYN!

      • Keminpotkupalloilija

        Vielä jos ottaa käyttöön Uuno Turhapuro mallisen erikoispitkän tupakan niin saa tupakan mittaista taukoa venytettyä entisestään.


      • minäminäminä

        Oli aikoinaan netissä "kerrostalokyttääjät" linkki. Tämä aloittaja sopisi sinne ja moni muukin.


      • tuntinenpari
        Keminpotkupalloilija kirjoitti:

        Vielä jos ottaa käyttöön Uuno Turhapuro mallisen erikoispitkän tupakan niin saa tupakan mittaista taukoa venytettyä entisestään.

        https://www.youtube.com/watch?v=shqXlqni0V4

        näinkö ?


      • Anonyymi

        Jos leimaisivat ittensä tauolle, vaihettaisiin vaatteet ja vasta sitte tupakille tupakkipaikka 200 metrin päässä työmaalta ja sitten taasen toisinpäin,... jossain työpaikalla on tupakointi vähentynyt...


    • nitrojaperkele

      Onkai se hyvä että jottain tekevät aikansa kuluksi. Polttavat kuiteski tupakkaa.

      • TohtorinDiagnoosi

        Taidat olla vähä-älyinen?


      • TohtorinDiagnoosi kirjoitti:

        Taidat olla vähä-älyinen?

        Mitempä se rohtorin äly? Ootko ihan älyvappaa ?


    • nitrojaperkele

      Jos diagnoosi tarkoittaa minua niin tohtori osui naulankantaan. Viisaus ei ole koskaan kuulunut paheisiini. Olin siellä Tervolassa jossa järkeä jaettiin jonon viimeisenä ja en saanut lusikallistakaan.

      • Sinkkiämpärin sait kuitenki vai mitä nitro?


    • nitrojaperkele

      Tyhyjän puukauhan ne anto.....muistoksi.

      • Eikö kukkaan vaihtasi sitä kauhaa sinkkiämpäriin? Kysyppä joltaki vastaantulijalta.


    • prokurattori

      Varmaan saman puolueen työntekijöitä, ei voi silloin moittia verorahojen tuhlailusta. Juupa juu.

    • Aateveljeystasaasrvo

      Korppi ei korpin silmää noki. Vaikka olisikin punainen eikä musta.

    • KerrosTaloKyttä

      Mihin ne naiset hävis?????

    • ArvonAlennus

      Mikä? Mitä? Kuka? Missä?

    • EinariEpätoivo

      Emmietiijä. Kerro sie!

    • poinkijo

      Onneksi vappuna saa vetää vaikka ketjussa työmiestä.

      • turmiolanTommiFinland

        Missä missä?


    • nitrojaperkele

      Kannattaa käyttää huumeita. Sillä ohittaa päivystyksessä kaikki tupakoitsijat ja savuttomatkin.

    • Nostattaja

      Nosto.

    • Nononytnyt

      No nyt!

    • helpponakki

      Kaupunki lopettakoon palkanmaksun noille törkimyksille heti. Samat saastuttajat
      edelleen siellä sauhuaa. Tupakoitsijat ovat todella ihmeellistä sakkia.

    • nitrojaperkele

      Jooooo!!!!! Kenkää vain ja kaupunki voisi palkata savuttelijat jakamaan huumeriippuvaisille tabuja jotta eivat kuormittaisi hoitohenkilöstöa päivystyksessa ja sairaat pääsis vastaanotolle eikä tarvis kokopäivää jonottaan.

    • KelloKortttiKalle

      Poistutaanko tuossa luvatta työpaikalta? Eikös noissa töissä ole kellokortit? Pitäisikö leimata itsensä poissaolevaksi tupakoinnin ajaksi? Lyhenisi työpäivä niin, ettei juuri enää palkkaa tulisi.

    • nitrojaperkele

      Tyhyjää paskanjauhantaa voi työpaikalla harrastaa 8 tuntia ja ruoka- ja kahvitauot päälle kenenkään siitä piittaamatta. Valitettavasti tupakkalaki on ainoa laki mitä nykyään edes valvoa työpaikolla. Ympäristölaki ja työsuojelulaki ym ym ym.......niistä ei välitä kukaan. Ainoa asia on miten niitä pystytään kiertämään. Siihen kyllä keskitetään kaikki voimavarat.

      • Jos oisin työnantaja niin ottasin vaan tupakoivia töihin ja jakasin ilimaset tupakat joka tunnin päästä.


    • nitrojaperkele

      Ja nuuskaajat,sähkötupakin käyttäjät,huumehörhöt ja nikotiinipurkan väykyttäjät pitäs käännyttää jo portilta ulos. Samoin piereskelijät ja työpaikkakiusaajat.

      • Kuka sitä nyt työpaikkaa kiusaa?😃


    • nitrojaperkele

      Kun tiirailet niitä siivoojamuoreja niin pidä mustat lasit päässä,kieli visusti suun sisällä ja molemmat kädet kokoajan näkyvillä. Muuten voit joutua syytteeseen seksuaalisesta ahdistelusta. Onko optinen onania jo sinäänsä rikos? Sitä en tiedä.

    • KerrostaloKyttä

      Sitähän olen koko ajan hokenut!!!

    • Tätätätä

      Tä?

    • Alkupaloittaja

      Viitossivulla???? Edelleen ajankohtainen. Nyt vain lorvijoiden määrä lisääntyy!!!

    • LaillisuusMies

      Sama meno näyttää jatkuvan. Savuttava porukka näyttää vain lisääntyvän, vaikka Kemi on julistautunut savuttomaksi työpaikaksi jo 2009!?!?!?!

    • KelloKalle

      Mennäänkö tupakalle kellokortin kautta?

    • peruskemiläinen

      Onko se savutteleva porukka työpaikallaan?

    • BemariDemari

      Tä? Hä? Mitträän ei tapahu? Kemi -s avuton työpaikka????

    • seurataan

      Pahenee vain. Eikö noita saastuttajia kukaan saa kuriin? Tekevät kiusallakin niin kuin
      sairaat tekevät. Tuo porukka joutaisi lik........

    • peruskemiläinen

      Saattaapi se tupakansavu olle terveellisempää henkittää kuin kulttuurikeskuksen sisäilma.......uskoisin??????

    • KummaKummanen

      NO JO ON KUMMA!

    • napakymppi2018b

      Ihme ja kumma suorastaan!

    • Kysymysmerkkimies

      Mitä? MItä? Mitä? Mistä tässä nyt on oikein kysymys???

    • tarkastitarkkailija

      Käsittämätöntä. Mitähän nyt tapahtuu, kun valittiin uusi siivoustyönjohtaja? Tuskin mitään?

    • KorpinPoika1

      Tuskinpa vain tapahtuu. Korppi ei korpin silmää noki.

    • NikoTiiniton

      Onko juuri totta nuo laskelmat "työajan varastamisesta"? Huh huh.

    • maunomatemaatikko

      Miksei olisi? Matematiikallahan tuo selviää.

    • sääliksikäy

      Eivät voi työpaikkaa vaihtaakaan. Mihin enää valittaisiin tupakoivia työntekijöitä?!

    • peruskemiläinen

      Pittäähän sitä välillä haukata raitista ilmaakin. Eikö sisällä saa työskennellä rajoitetusti?

    • kirjastokävijä

      Ikävä on, kun siistivät hyvin paikkoja, mutta lähelle mennessä haisevat suorastaan pahalle. Naiset!

    • KääpäKääpänen

      Äläkääpä, äläkääpä. Kääpä!

    • korjaamatonpaikkako

      Saahaanko tähän korjausta vai ei?

    • kokolaillakyrpiintynyt

      Taas meni kuukausi ja sama meno jatkuu! Prkele!

    • Työskenteliä

      Itse olen parhaillaan töissä. Vietän ainakin neljä tuntia päivässä facebookissa, iltalehden sivuilla ja suomi24:ssä. En tupakoi, koska silloin kyttääjät mittaavat aikaa, jonka olen tekemättä työtä. Ihan mukavasti ne päivät näinkin kuluvat. Ette maksa surffailuani veroilla, mutta maksatte joka tapauksessa käyttämällä työpaikkani palveluita. Kiitos, että mahdollistatte elämäntapani!

    • peruskemiläinen

      Tupruttelusta tulikin mieleeni. Luin tällä viikolla tutkimuksesta joka kertoi että kynttilän polttaminen sisällä vastaa myrkyiltään samaa kuin passiivinen tupakointi. Kielletäänkö nyt kynttilöiden polttaminen parvekkeella ym ym ym????????

      • tulipalovaara

        kynttilöitä ei tule polttaa parvekkeella. Monta tulipaloa on syttynyt sen takia että parvekkeella on poltettu kynttilää tai tuikkuja ja kuumuus on poksauttanut ikkunan rikki ja syntyneessä vedossa tuli on tarttunut verhoihin jne.


      • Alli-Liisa
        tulipalovaara kirjoitti:

        kynttilöitä ei tule polttaa parvekkeella. Monta tulipaloa on syttynyt sen takia että parvekkeella on poltettu kynttilää tai tuikkuja ja kuumuus on poksauttanut ikkunan rikki ja syntyneessä vedossa tuli on tarttunut verhoihin jne.

        "kynttilöitä ei tule polttaa parvekkeella"
        Mitäs tulipaloa LED-kynttilöistä muka aiheutuu? Eiväthän ne edes lämpene. Vanhemmanmallisissa sähkökynttilöissä oli hehkulanka, mutta eivät nekään kovin paljon kuumenneet. Kynttilää saattoi aivan hyvin hetken puristaa, vaikka lämmin olikin. Nyt on jo korkea aika kaivaan kyntteliköt esiin ja panna parvekkeelle tai ikkunalaudalle ilahduttamaan pimenevinä iltoina.


    • sitten.tuuletus

      Led kynttilä ei ole erityisen ekologinen eikä se ole tunnelmallinenkaan.
      Harva sähkökynttelikkö on sopiva ulkotiloihin, siinä vasta palovaara on, jos vie sisätiloihin suunnitellun kynttelikön parvekeelle.
      Ulkotiloihin suunnitellut kausivalot ovat parvekkeelle sopivia. Aitoja kynttilöitä voi silloin tällöin polttaa sisällä vedottomassa paikassa ja palamattomalla alustalla riittävän kaukana verhoista yms.

    • peruskemiläinen

      Viimeisen tutkimuksen mukaan kynttilän polttaminen sisällä vastaa passiivista tupakointia. Siis myrkkyjen suhteen.

      • tunnelmavalaistus

        Siksipä ei kynttilää polteta jatkuvasti, vain hetkinä jolloin kaivataan tunnelmaa, esim. itsenäisyyspäivänä. Jos poltettaisiin jatkuvasti, ei sillä olisi tunnelmaaluovaa vaikutusta.


    • Kaupunginsiivoustiimi

      Hyvää joulua sinne partaille. Toivoo tupakilla olevat siistijät täältä kulttuirikeskuksen edustalta. Ennenkaikkea joulurauhaa ja mieltä.

    • Anonyymi

      Nosto- ja asialle ei ole tehty yhtään mitään? Perkele.

      • Anonyymi

        Tekipähä otappa selevää


    • Anonyymi

      Pitkään olet jaksanut seurata tupakoitsijoita.

      • Anonyymi

        Kiitos ylläpito että nostit vanhan ketjuni.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos ylläpito että nostit vanhan ketjuni.

        Juupajuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juupajuu

        Käykääs kahtoo mitä ne tekkee tai paremminki on tekevinnää päivät siellä


      • Anonyymi

        Hyvä että joku seuraa ja raportoi pitäähän veronmaksajien tietää mihin heidän verorahojaan menee


    • Anonyymi

      Miksi Kemin kirjastossa aukioloajat lyhenee?

      • Anonyymi

        Ainavaan palvelut huononee jos aukioloajat lyhenee,


    • Anonyymi

      Sisäilmaongelmaiset viedään viimeisen tutkimuksen mukaan Keroputaalle pariksi viikoksi miettimään onko se astma tullut tosiaankin sisäilmasta vai aivojen reagoinnista. Ylioppineiden viimeinen tutkimus.

      • Anonyymi

        Vaaau ou jee


    • Anonyymi

      Eipähän tulevassa kulttuurikeskuksessa tupakoida kun VPK omistaa rakennuksen.

      • Anonyymi

        Joo ny loppu tupruttelu hieno homma.


      • Anonyymi

        Ei nii kait ne antaa hyvät tuhkakupit ulos.


    • Anonyymi

      Pakolaisten ilmasilta Kreikasta Suomeen avattu. Tästä ovat vastuussa jokainen, joka äänesti viime vaaleissa demareita, vihreitä, vasemmistoa, kepua tai rkp:ta. Mitä tilaa, sitä saa.
      https://scontent-hel2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/107936787_746562639450664_248181906030168926_o.jpg?_nc_cat=106&_nc_sid=110474&_nc_oc=AQkGzqxSnGmz8eax4gtfLEwrcsQmlhfLkLg-3kUyPzeq-1BVNw8TmeRheGag6nMBvaI&_nc_ht=scontent-hel2-1.xx&oh=38df8c763538394d9067bdd96da1f17f&oe=5F322738

      Ja kaikki räplää uusilla kännyköillä vanhemmilleen että nyt menee hyvin päästiin Suomeen .Tulkaa perässä

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5148
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3367
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1502
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1333
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1026
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      938
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe