Turun TE-toimisto ei ole luotettava

TyökkäriEiOleLuotettava

Olen kokenut saman asian kuin Ylen jutun tapaus. Turun TE-toimiston viranomaisten antamaan tietoon ei voi luottaa. Outoa että Turun TE-toimiston palvelujohtaja Hannu Lehti ei näe ongelmaa siinä, että hänen johtamansa viranomaistoiminta on niin epäluotettavaa, että asiakkaiden oikeusturvaa rikkovat virheet toistuvat säännöllisesti vuodesta toiseen. Ei ole kyse vain aktiivimallin tuomista epäselvyyksistä vaan Turun TE-toimiston välinpitämättömyydestä sen suhteen, että asiakkaita ei saa pompotella epäluotettavaa tietoa antamalla. Lehti selittelee asiakkaiden oikeusturvan rikkomista sillä että ihmisten toiminta on inhimillistä ja siksi virheitä sattuu. Lehti varmasti kuitenkin tuntee työtään sääntelvät lait joiden mukaan viranomaisten toimintaan ja sanaa on voitava luottaa ja jos ei voi, niin johdon on ryhdyttävä toimenpiteisiin jotta virheet eivät toistu. Nyt Turun TE-toimiston palvelujohtaja Hannu Lehden toimenpiteet virheiden kitkemiseksi on virheiden selittely inhimilliseksi toiminnaksi. Ylen jutussa haastateltava kevytyrittäjä antaa hyvät vinkit kaikille jotka te-toimistojen kanssa asioi, juttulinkki tässä https://yle.fi/uutiset/3-10163636

31

848

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rrrrrtyytttyy

      Mitenhän käynee kun homma yksityistetään? Melkomoinen villi länsi tulossa.

      • PieniPiruVasempaan

        Vaikuttaa siltä, että julkinen palvelu on villi länsi koska se voi rikkoa lakeja ilman seurauksia. Sama pätee myös SOTE-puoleen. Yksityisen palvelun voi irtisanoa, jos se ei noudta lakeja ja sopimuksia.

        Julkista palvelua ei voi irtisanoa ja yleensä kun lakia on rikottu vuosikausia ja lehdistö puuttuu siihen, poliittsen jäsenkirjan perusteella valittu johtaja vaihdetaan parempaan virkaan.

        Mielummin yksityinen palvelu, jonka on pakko noudattaa sääntöjä kuin julkinen palvelu, jonka sääntörikkomuksista palkitaan.


      • JulkinenSaaRikkoaLakia
        PieniPiruVasempaan kirjoitti:

        Vaikuttaa siltä, että julkinen palvelu on villi länsi koska se voi rikkoa lakeja ilman seurauksia. Sama pätee myös SOTE-puoleen. Yksityisen palvelun voi irtisanoa, jos se ei noudta lakeja ja sopimuksia.

        Julkista palvelua ei voi irtisanoa ja yleensä kun lakia on rikottu vuosikausia ja lehdistö puuttuu siihen, poliittsen jäsenkirjan perusteella valittu johtaja vaihdetaan parempaan virkaan.

        Mielummin yksityinen palvelu, jonka on pakko noudattaa sääntöjä kuin julkinen palvelu, jonka sääntörikkomuksista palkitaan.

        Olet oikeassa. Valitettavasti.


      • AikuistenOikeasti

        Valitettavasti nykyään myös Julkinen Saa Rikkoa Lakia :(

        - Suomen ylin laillisuusvalvoja (viranomainen) todetaan syylliseksi - tuomio: Hyi-hyi, eihän nyt tuolla lailla saa tehdä! Silittelyä myötäkarvaan. Lainoppinut, eihän sitä voi tuomita vaikka teki yksityistä bisnestä?
        - Suomen ylempään poliisijohtoon kuulunut (viranomainen) jää kiinni - Jaa, joko ne kaikki syytökset on käyty läpi? Myöskin yksityistä bisnestä - huumeilla?

        Entäs viranomaiset yleensä? Ylimmät viranomaiset vaihtuu saluunan-ovi-tyyliin yksityiseltä puolelta viranomaiseksi valvomaan yksityisen puolen bisneksiä juuri siltä bisnes-alueelta missä on ollut itse?!?! Asiantuntija, of course. Ja parin vuoden jälkeen takaisin yksityiselle puolelle mitä oli ollut juuri valvomassa.

        - Kokoomuksesta siirtyi kansanedustaja, entinen ministeri, EK:hon johtajaksi.
        - Kokoomuksen kansanedustaja Lehti - tuomittu oikeudessa. Nyt lainlaatija puolueessa.
        - Kokoomuksen kansanedustaja tunnusti muutama vuosi sitten lehdistölle rikkoneensa lakia - koska siinä ei ole rangaistusta!

        Näyttää kovasti yksityinen tunkeneen julkisiin virkoihin jo nyt! Totta näyttää olevan että meno tuskin paljon muuttuu tämänhetkiseen vaikka virallisestikin yksityistettäisiin? Eri asia jos viranhaltijat olisivat oikeasti viranomaisia ja saisivat virkarikkeista oikeasti tuomiot!


    • TePaskasakki

      On selvää, että Lehti on kykenemätön tehtäviinsä. Hänen olisi pitänyt tutkituttaa virkailijan tahallaan tekemä väärä päätös.

      • PuhuuKuinIdiootti

        Oma pää kannattaisi myös tutkituttaa.


    • HaisevatVirkaloiset

      TE-toimisto on täynnä vanhoja loispummivirkailijoita.

    • Sossupummi-

      Ei tosiaan kannata alkaa yrittäjäksi ellei ole miljoona euroa tilillä että pärjää sitten kun menettää tuet ja tulee karenssia.

    • Kokemustaon

      Siellä on äärimmäisen häiriintynyttä sakkia töissä. Muuttakaa pois Turusta. Erityisesti eräs KK.

    • ei.osata.pyytää.anteeksi

      Naurattaa TE-toimiston höpinä yksityisen puolen tapaan huonosta palvelukokemuksesta. Huonohan palvelukokemus tietysti on, jos asiaa ei suostuta tutkimaan ja korjaamaan, vaikka kaltoin kohdeltu on kirjoituksen perusteella kaikkensa yrittänyt.
      Sanokaa mitä sanotte, mutta moni tulee vielä saamaan näitä "palvelukokemuksia" niin yksityiseltä kuin julkiseltakin puolelta.

    • vanha-ja-viisas

      Tuollainen ensin lupaaminen ja sitten kieltäminen on niin tuttua touhua työkkäriltä, että ihmetellä täytyy, miksi tuollaista on. Ja kamalinta tuossa on se, että ei saa itseään kuulluksi jälkeenpäin viranomaisen tekemän virheen. Mutta tulee muistaa, että karenseeja TE-viranomainen jakaa vuosittain noin 100 000, että tuossa selitys miksi asiaa ei korjata.

    • luotettava

      Minä en ole viime aikoina vastannut työkkärin soittoihin joten olen saanut kaiken ohjeistuksen sieltä tekstinä. Lähetinkin juuri päivällä työkkärin s-postista pdf tulostetun kopion kassalle vastauksena kysymykseen että miksi minä olen merkannut olleeni koulutuksessa vaikka heille ei ole tullut työkkärin lausuntoa.

      • Virkaviholliset

        Kuka hullu työkkärin idiooteille antaa puhelinnumeronsa tai sähköpostinsa. En ole antanut kuin nimen ja osoitteen. Ei vihollisille anneta henkilökohtaisia tietoja.


      • töihinvaan
        Virkaviholliset kirjoitti:

        Kuka hullu työkkärin idiooteille antaa puhelinnumeronsa tai sähköpostinsa. En ole antanut kuin nimen ja osoitteen. Ei vihollisille anneta henkilökohtaisia tietoja.

        "Ei vihollisille anneta henkilökohtaisia tietoja."

        Olet ymmärtänyt väärin, ei työkkäri ole vihollisesi vaan ystäväsi. Työkkäri yrittää saada sinulle työpaikan, eikö se ole iloinen asia, vai mitä?


    • Elämänvalintoja

      Kun te-tuet ja yritystuet ei toimi, elintarpeet toteutuu tutkimattomampia teitä sitten.

    • Viisas

      Eikös tässä jokunen vuosi sitten Turun TE-toimistoa ole valvova viranomainen ohjeistanut siitä että työnhakijoille on annettava oikeaa tietoa ja neuvottava oikein eikä pompotella saa ja asiakkaan tilanne on asiakasneuvoissa ja -ohjeistuksessa huomioitava, tämä TE-toimiston laillisuuskoulutus tapahtui asiakkaan tekemän kantelun vuoksi, mutta ei sitten paljon ole ohjeistuksista johdon mieleen jäänyt, vai mitä?

      Sekavaa johtamista ja ministeriöstä tipahtelevia sekavan ristiriitaisia ohjeita, sitä TE-toimiston arki on ja on aina ollut työntekijöille, tästä vaan ei saa ääneen puhua. Tuo kevytyrittäjä teki oikein kun kirjoitti yleisönosastolle. Julksuus on pahinta mitä TE-toimisto tietää koska julkisuus asettaa paineita johdolle. Ei voi jatkaa välinpitämätöntä suhtautumista virheisiin jos julkisesti niihin puututaan. Niin kuin nykyään onneksi usein tehdäänkin.

      Viisas vaihtaa TE-toimiston hommat toisiin.

      • ExDuunari

        Turun TE-toimistossa on lahjontaa, verovarojen siirtoa omille ja sukulaisten yritykselle, omien hankintojen maksatusta mm. omakotitalojen ja mökkien rakentamista, ilmaisella työvoimalla kurssituksien kautta, matkoja naamioituna koulutus, kokous ym. peitetarinoilla, sovitut sairauslomakierrot jne. Lisäksi on virkoja perustettu sukulaisille ja tuttaville. Osa henkilökunnasta ei käy koskaan työpaikalla. Heille on vain tehty virka, jotta voi nostaa palkan. Kyse on läpimädästä järjestäytyneestä rikollisuudesta.


      • Konsulenttix

        Kirjoituksen mukaan ensimmäinen ihminen on nimenomaan antanut oikeaa tietoa. Seuraava sorraaja on mennyt sitten tekemään virheen. Eikö herran nimessä niillä ole tietojärjestelmä vai ollaanko siellä sen verran yksinkertaisia, että ei osata sitä käyttää. Ensimmäisen virkailijan olisi tietysti pitänyt merkitä asia sinne josta seuraava tollompi olisi sen nähnyt. Tällaiseksi se on mennyt. Hyvää työvoimaa on vaikea saada ja myöhäistähän se onkin rypistääkin kun on jo housuissa. Homma näyttää melkoiselta sähläykseltä ja johtajan selittelyt jostain tulkinnasta ovat kummallisia jos se ensimmäinen ihminen kerran osasi antaa oikeaa tietoa mutta jatko on sitten mennyt päin persettä.

        Mutta minusta hallitus yritti taas sumuttaa, että tulee parisataa uutta virkailijaa. No miksei tullut jo silloin kun tuokin uudistus tehtiin. Tietääkseni TE-toimistojen työntekijöiden koulutus on jo ajettu alas ja väki vähennetty yksityistämistä odotellessa minimiin. Yksityisen puolen kannalta toivoisin, että asiat menisivät paremmin, mutta suoraan sanoen voi olla, että saatetaan mennä ojasta allikkoon. Näkee ken elää.


    • dfasdfas

      näyttää ilmiselvästi, että Turun Te-toimisto on rikkonut monin tavoin sääntöjä ja ohjeistusta. vastuussa on johto, viime kädessä hallituksen vastuuministeri vastaamaan.
      asia kannattaa viedä niin ylös kuin mahdollista ja saattaa myös eu-toimielimien tietoon

      • TyökkäriEiOleLuotettava

        Aiheellista tehdä kantelu oikeusasiamiehelle. Virhe on Turun TE-toimiston toiminta vastoin hyvää hallintotapaa, ja mikäli tehty virhe on yritetty peitellä viranomaisen toimesta, on virhe myös virkavastuun rikkominen. Kyllä asia oikeuasasiamiehen ratkaisulla selviää ja johtaa tarvittaviin täydennyskoulutuksiin. Nythän Turun TE-toimiston palvelujohtajan radiohaastattelun perusteella selviää, ettei tämä palvelujohtaja osannut työtään niin hyvin että olisi kyennyt havaitsemaan että virhe on tapahtunut, saat nimeämään lain jonka perusteella virhe on tapahtunut, palvelujohtaja piti tapahtunutta pelkästään asiakkaan subjektiivisena kokemuksena saamastaan palvelusta. Luonnollisesti palvelualuejohtaja on puhunut myös oman esimiehensä suulla.


      • Virkarikolliset

        Kyse on virkarikoksesta, koska se on tahallista ja jatkuvaa. Asia kuuluu poliisille.


    • Karenssiakarenssia

      Te-palvelu käsittää 2 osiota: Te-hakea työ ja te-saitte työ tai oma syy.

    • PelaavatIhmishengillä

      Vakuutusoikeuteen asti Turun te-toimisto kielsi virheensä. Liiton juristi hoiti asiaa.
      Kun virhe oli korjattu jättivät vielä jonkun rastin rastittamatta ja päivärahanmaksu venyi vielä parilla kuukaudella. Inhimillisenä virheenä tämäkin selitettiin.
      Melkein vuosi meni, että sain minulle kuuluvan ansiosidonnaisen päivärahan.

      Onneksi minulla oli kopiot te-toimistoon jättämistäni papereista. Yrittivät väittää, että olin virheellisesti tehnyt hakemuksen. En ollut.

      • ftgfgtfgt

        "Kun virhe oli korjattu jättivät vielä jonkun rastin rastittamatta ja päivärahanmaksu venyi vielä parilla kuukaudella."

        Koska niin on miltä näyttää, niin on selvää että Turun te-toimisto on jättänyt tahallaan rastin rastittamatta. Kyse on siis kostosta, ja tämän ovat voineet tehdä tietäen että te-toimistoissa virheen tehnyt virkailija ja hänen esimiehensä eivät saa mitään sanktiota vaikka toistavatkin samoja virheitä tai tekevät saman ihmisen kohdalla toistuvasti laajan kirjon virheitä.

        Te-toimistojen virkailijoiden palkat ovat niin pienet että ottavat v*itutuslisää siitä nautinnosta jota saavat kun tahallaan tehdyillä virheillään hankaloittavat työttömien elämää ja työllistymistä. Uskallan sanoa että tahallaan tehdyillä virheillä, koska ei ole normaalia viranomaistoimintaa se että samoja virheitä toistetaan, eikä suostuta virhettä korjaamaan vaikka tiedetään että virhe on tehty.


      • RikollisetVastuuseen
        ftgfgtfgt kirjoitti:

        "Kun virhe oli korjattu jättivät vielä jonkun rastin rastittamatta ja päivärahanmaksu venyi vielä parilla kuukaudella."

        Koska niin on miltä näyttää, niin on selvää että Turun te-toimisto on jättänyt tahallaan rastin rastittamatta. Kyse on siis kostosta, ja tämän ovat voineet tehdä tietäen että te-toimistoissa virheen tehnyt virkailija ja hänen esimiehensä eivät saa mitään sanktiota vaikka toistavatkin samoja virheitä tai tekevät saman ihmisen kohdalla toistuvasti laajan kirjon virheitä.

        Te-toimistojen virkailijoiden palkat ovat niin pienet että ottavat v*itutuslisää siitä nautinnosta jota saavat kun tahallaan tehdyillä virheillään hankaloittavat työttömien elämää ja työllistymistä. Uskallan sanoa että tahallaan tehdyillä virheillä, koska ei ole normaalia viranomaistoimintaa se että samoja virheitä toistetaan, eikä suostuta virhettä korjaamaan vaikka tiedetään että virhe on tehty.

        Jokaista asiaa käsittelee yksittäinen henkilö, ei te-toimisto. Kertomassasi tapauksessa asia kuuluu poliisille. Kyse on rikoksesta. Virkarikokset määritellään rikoslaissa. Virkarikoksia ovat virka-aseman väärinkäyttäminen sekä virkavelvollisuuden rikkominen.


    • VaadiPerusteluAINA

      Te-toimistoissa on aina henkilö päätösen takana. Kännattaa tehdä ilmoitus aina ko. virkailijasta ylemmälle taholle eri virastoon tai poliisille. Päätökseen on aina myös saatava ymmärrettävä perustelu. Viittaus lakipykäliin ei riitä perusteluksi.
      Virkavastuu on laajempi vastuu kuin työntekijän työsuhteeseen perustuva vastuu. Kaiken julkisen vallan käytön tulee perustua lakiin. Viranomaisilla on erityinen perusteluvelvollisuus tekemistään päätöksistä.

    • melkeinseniori

      Jos lakeja ei saada selkeiksi (en nyt puhu pelkästään tästä tapauksesta), niin edessä on melkoinen soppa. Kysyn vaan, mihin jäi hallituksen lupaamat byrokratian purkutalkoot. Uutta, entistä tulkinnanvaraisempaa byrokratiaa on suollettu ja lisää on tulossa. Ei sen näin pitänyt mennä. 18 maakuntaa ja yksityiset palveluntuottajat astuvat kuvioihin. Tuleeko tähän maahan 18 erilaista käytäntöä ja tulkintaa asioista. Ei pitäisi maalata piruja seinälle, mutta tässä tekee mieli lukea isämeidän rukous että mihinkähän myllyyn tässä vielä joutuu. Onko näillä firmoilla ensimmäisenä mielessä, että miten voin rahastaa. Olen joutunut elämäni aikana seuraamaan läheltä niin sanottua tilaaja-tuottajamallia. Ei oikein toiminut niin kuin piti. Toivotaan parasta, pelätään pahinta.

      • PieniPiruVasempaan

        Suomessa on nyt reilut 300 kuntaa, joilla on oma käsityksensä nyklyisistä laeista. Näistä vaikka esimerkkeinä Kemi ja Forssa, jotka kilpailuttivat terveudenhuollon oman näkemyksensä mukaan lakia noudattaen. Nyt tosin syyttävät tarjoajia siitä että antoivat tarjouksen sillä tavalla kuin pyydettiin :D

        18 tulkintaa on parempi kuin 300. Epäilen ja toivon kuitenkin, että määrä laskee tuosta vielä muutamalla.

        Yritykset tarjoavat sitä, mitä pyydetään. Laki vaatii hylkäämään tarjouksen, joka ei ole tarjouspyynnön mukainen. Jos tarjouksen pyytäjä ei sitä tee, niin kilpailijat pitävät valituksillaan huolen siitä, että julkishallinto noudattaa lakia.

        Tuntuu hassulta, että yrityksiä syytetään siitä ettei julkishallinnossa osata tehdä tarjouspyyntöjä niin, että ne vastaavat tarvetta. Jos tarjouksessa vaaditaan kirahvipatsasta leikkaussaliin, niin tarjoaja ei voi itse päättää, että se on typerää ja olla tarjoamatta sitä koska tarjous hylätään.

        Tällä hetkellä ei ongelmana ole se etteivätkö yksityiset pystyisi tarjoamaan yhtä edullista hoitoa kuin julkishallinto. Enemmän pelätään sitä, että se tarjoaa samaa palvelua halvemmalla eikä julkinen pysty kilpailemaan sen kanssa. Julkisen terveydenhoidon yhtiöittämistä ei haluta siksi, että silloin niiden pitää pärjätä samoilla resursseilla kuin yksityisten. Julkishallinto haluaa pidättää oikeuden laittaa vaikkapa vesimaksuja tai muita kunnan monopiolirahoja terveyskeskukseen kuten ennenkin.


      • melkeinseniori
        PieniPiruVasempaan kirjoitti:

        Suomessa on nyt reilut 300 kuntaa, joilla on oma käsityksensä nyklyisistä laeista. Näistä vaikka esimerkkeinä Kemi ja Forssa, jotka kilpailuttivat terveudenhuollon oman näkemyksensä mukaan lakia noudattaen. Nyt tosin syyttävät tarjoajia siitä että antoivat tarjouksen sillä tavalla kuin pyydettiin :D

        18 tulkintaa on parempi kuin 300. Epäilen ja toivon kuitenkin, että määrä laskee tuosta vielä muutamalla.

        Yritykset tarjoavat sitä, mitä pyydetään. Laki vaatii hylkäämään tarjouksen, joka ei ole tarjouspyynnön mukainen. Jos tarjouksen pyytäjä ei sitä tee, niin kilpailijat pitävät valituksillaan huolen siitä, että julkishallinto noudattaa lakia.

        Tuntuu hassulta, että yrityksiä syytetään siitä ettei julkishallinnossa osata tehdä tarjouspyyntöjä niin, että ne vastaavat tarvetta. Jos tarjouksessa vaaditaan kirahvipatsasta leikkaussaliin, niin tarjoaja ei voi itse päättää, että se on typerää ja olla tarjoamatta sitä koska tarjous hylätään.

        Tällä hetkellä ei ongelmana ole se etteivätkö yksityiset pystyisi tarjoamaan yhtä edullista hoitoa kuin julkishallinto. Enemmän pelätään sitä, että se tarjoaa samaa palvelua halvemmalla eikä julkinen pysty kilpailemaan sen kanssa. Julkisen terveydenhoidon yhtiöittämistä ei haluta siksi, että silloin niiden pitää pärjätä samoilla resursseilla kuin yksityisten. Julkishallinto haluaa pidättää oikeuden laittaa vaikkapa vesimaksuja tai muita kunnan monopiolirahoja terveyskeskukseen kuten ennenkin.

        Hoitoa se on työttömienkin "hoito", mutta mutta tuossa tarkoitin siis työttömyysasioita, Mietiskelin, että 18 maakuntaa, voiko olla mahdollista, että tulee 18 erilaista versiota tai tulkintaa. Lakien pitäisi olla selkeitä ja määräysten vähentyä, siinä kannassa pysyn edelleen. Viime vuosina on käynyt päinvastoin. Ollaan positiivisia ja ajatellaan, että maakunnat ja yritykset voivat ottaa toisiltaan oppia ainakin noin niinkuin ajan kanssa. Vielä lisää positiivisuutta: jokainen voi muuttaa mieleiseensä maakuntaan, jossa homma pelittää. Voihan niitä työnvälitysyrityksiä/ koulutusyrityksiä/ valmennusyrityksiä vaihtaa, mutta tuskin kesken sopimuskauden. Palatakseni tuottaja/tilaajamalliin: mistä se valaistuminen ja osaaminen tulisi yhdessä hujauksessa. Ei sitä tullut kuntiinkaan. Jonkinlainen soppa syntyy, näin uskon tai pikemminkin pelkään.

        Tekee mieli kommentoida myös hieman mainitsemaasi terveyspuolta , vaikka se ei tälle palstalle ehkä kuulukaan. Kuntia on ehkä 300, mutta terveydenhuollon kuntayhtymiä on huomattavasti vähemmän. Esimerkiksi Kemi on vain yksi kuudesta terveydenhuollon kuntayhtymän kunnasta. Kuntayhtymä toimi täysin lain mukaan. Sen jälkeen hallitus kiirehti muuttamaan lakia varmistaakseen omat tarkoituksensa.


    • HulluaMenoa

      Turussa on muutama vanha virkanarttu, jotka ahdistelevat seksuaalisesti työttömiä. Minullekin sanosi, että vanhempikin nainen haluaa seksiä ka tuijotti jalkoväliäni.

    • Virkavastuuta

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2301
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1918
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1720
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      64
      1514
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1286
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe