Kumotaan HE 124/2017 vp - aktiivimallista

aktiivimallista

Eduskunnan täysistunto, Torstai 19.4.2018 klo 16.00
https://www.eduskunta.fi/FI/lakiensaataminen/taysistunnon_verkkolahetykset/Sivut/default.aspx

4 Kumotaan HE 124/2017 vp
Kansalaisaloite KAA 3/2018 vp

Voit katsoa suoraa verkkolähetystä työttömien aktiivimallin lähetekeskustelusta.

6

621

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fgfdghfghg

      Neljä viestiä jo poistettu s24-ideologian vastaisina. Poistetaankohan tämäkin.

      Kuuntelin eilen keskustelun kaksi viimeistä tuntia, ja jos muistan, kuuntelen äänitteenä alunkin. Aika tyhjä sali. Kuten Heinäluoma sanoi, kun kokkareilla ja kepulla on meneillään jotain, jota he häpeävät (en muista sanatarkkaan, miten hän sen ilmaisi - kuunnelkaa itse), sen näkee jo siitä, että sali on tyhjä kokkareista ja kepusta. Näin nytkin. Kyllähän siellä suurin osa puheenvuoroista oli ihan asiaa, mutta syylliset itse eivät olleet kuuntelemassa.

      Se yksi lyhyenläntä torkkupeitonhapsu mutisi jotain sekavaa leikkurimallin puolusteluksi. Oli sentään uskaltautunut paikalle, mistä puoli pointtia.

      Mallin vastustajillakin oli kummallisia aivopieruja. Esimerkiksi väitettiin, että pitkään työttömänä olleet nyt vaan ovat epäkelpoja monella tavalla ja 'tarvitsevat' enemmän 'kuntoutusta ja palveluja'. Ai ihanko totta?

      En kuullut kenenkään puhuvan, miten yhden hengen yrittämistä voitaisiin normalisoida ja mahdollistaa tässä maassa, jossa työttömäksi joutuneen on lähes mahdotonta ryhtyä yrittäjäksi ja vähitellen kasvattaa tulojaan sitä kautta.

      Olennainen ongelma tuotiin kyllä esille, mutta sitä ei pelkurikokkareet eikä keput olleet kuuntelemassa: Leikkurimalli rankaisee kaikkia, jotka eivät ole saaneet työtä tai edes höpökursseja, eli siis rankaisee asioista, joista työnhakija ei itse voi päättää. Minä en ole antanut leikkurimallin rauhaani häiritä. Töitä ei tällä paikkakunnalla ole, yrittää en saa, joten ollaan nyt ja odotetaan nälkäkuolemaa tai sairastumista puutteellisen ravinnon takia, tai maailmanloppua. En ole hakenut höpökursseille. Avoimet työpaikat selaan päivittäin, mutta edelleenkään en hae niihin, koska ne eivät vastaa koulutustani. En hae erityisopettajaksi, suurtalouskokiksi, talousjohtajaksi, sosiaalijohtajaksi, sairaanhoitajaksi, rehtoriksi, kaivinkoneenkuljettajaksi...

      • aktiivimallista

        "Mallin vastustajillakin oli kummallisia aivopieruja. Esimerkiksi väitettiin, että pitkään työttömänä olleet nyt vaan ovat epäkelpoja monella tavalla ja 'tarvitsevat' enemmän 'kuntoutusta ja palveluja'. Ai ihanko totta?"

        Joo, myös oppositiossakin on tyyppejä jotka ei ole olleet oikeissa töissä ja käynyt tuuri niin ettei ole tarvinnut olla työttömänä. Joten heillä ei ole aavistustakaan mikä on työttömän arki tai mikä on työkkärin mielivalta ihmisten toimeentulo- ja muissa päätöksissä!
        Toisaalta ymmärtää että eihän ne työkkärin tyttöset ja poikaset voi ymmärtää sillä työkokemuksella tai edes poiketa ohjeista mitä esihenkilöt antaa. Uudenmaan (kuin myös muiden alueiden) työkkärin pomo sadisti Ukkonen on aika monen turhan ankaran tulkinnan ja ohjeen takana.

        Mutta jos oppositiossakin on tyyppejä jotka ei tiedä työttömän arkea niin se näkyy sitten aika laajana piiska-ruoska-tyylin kannatuksena myös työntekijä-taustaisilla puolueilla. Noita aivopieruja näkee myös ihan järkevinä pitämiensä kansanedustajien suusta.

        Vapaammissa keskusteluissa tai haastatteluissa kun työministeri Lindströmiltä kysytään "kokemusasiantuntijana" työttömän tuntoja niin kuulee ja näkee että ainakin vähän aikaa myötätunto kolkuttaa mieltä. Samoin kun se jotain työjuttuja perustelee mutta päätöksissä sitten kuitenkin vetäistään ruoska esiin: "Enhän minä mutta kun noi muut sanoo..." - ruoska heilahtaa.

        Toi "erityisopettajaksi, suurtalouskokiksi, talousjohtajaksi, sosiaalijohtajaksi, sairaanhoitajaksi, rehtoriksi, kaivinkoneenkuljettajaksi" -lista kuulostaa edes jollain lailla järkeviltä mutta minä en ole ymmärtänyt niitä CV- ja motivointikursseja joilla meistä yritetään tehdä ammattimaisia työnhakijoita? Siis ei mitään järkeä!
        Jos rekrytointiporukat on päässeet pelleilemään työnhakijoiden kustannuksella nyt jo useamman vuoden niin ei niille siltikään pidä missään nimessä antaa periksi ja alkaa pelleksi. Se ei lisää yhtään työllisyyttä valtion mittakaavassa vaikka kuinka olisi CV hiottu timantiksi. Yksittäinen henkilö siitä voi hyötyä mutta ei valtio. Eikä niihin pidä haaskata vähiä työllistämisrahojakaan.
        Rekrytointiporukoiden käytöksen korjaa vain ja ainoastaan se että iso pomo kysyy että missä se meidän uusi työntekijä on mitä me olisi tarvittu jo eilen?


    • aktiivimallista

      "Potkut ja työttömyys" palstaa kyttää joku palsta-n.a.t.s.i?
      Tyyppi yrittää myös peittää tekemisiään.

      Samat poistetut tekstit on saaneet olla jo lähes vuorokauden n. 15:lla muulla palstalla mutta ei "Potkut ja työttömyys" palstalla?

      Suomen Eduskunnan täysistunnon pöytäkirjan linkin poisto saattaa ollakin jo vakavampi moka??? Kaikki menee edelleen talteen joten kasvata vain syntilistaasi.

    • aktiivimallista

      "Potkut ja työttömyys" palstalla taitaakin olla kohta entisen palsta-n.a.t.s.i:n tilalla uusi tuore palstan erikois-kokemusasiantuntija? Voimme kaikki kysellä että miltä nyt tuntuu?

    • pappabetalar

      Omituinen vimma poistaa perustekstiä jollai
      No, se pöykkyhä näyttäis löytyvän esmeks täältä:
      https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/PoytakirjaAsiakohta/Sivut/PTK_38 2018 4.aspx

      "Jos katsoo ja vertaa meitä Pohjoismaihin, niin on hyvä muistaa, että meillä on itse asiassa valmiiksi erittäin alhainen työttömyysturva verrattuna Ruotsiin, verrattuna Tanskaan. Nyt tätä työttömyysturvaa hallitus alentaa vielä lisää ja kaiken lisäksi vielä heiltä, jotka ovat kaikkein heikoimmassa työmarkkina-asemassa. Täällä hallituspuolueiden edustajat väittävät, että tällä kansalaisaloitteella — joka muuten on koko Suomen historian toiseksi suosituin, ennätysnopeasti toiseksi eniten nimiä kerännyt kansalaisaloite — esitetään jotain pikkuviilauksia, mutta eihän se niin ole, vaan tämän kansalaisaloitteen otsikko on, että ”kumotaan” tämä hallituksen niin sanottu aktiivimalli. Arvoisa puhemies! Ministeri, teillä on nyt esitys edessä siitä, että tämä teidän epäoikeudenmukainen raippaleikkurimalli kumotaan. Tämä on yksi tämän hallituksen epäoikeudenmukaisimmista esityksistä."

    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      154
      2696
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1996
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1796
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe