Väärän profeetan ja väärän tuomarin tunnusmerkkejä

unitaari

Väärän profeetan ja väärän tuomarin tunnusmerkkejä

Väärä profeetta ja väärä tuomari antaa vääriä ennustuksia, jotka eivät toteudu. Hän opettaa väärin Jumalan sanaa(, jos yleensä sitä opettaa ja muita neuvoo). Hän neuvoo väärin lähimmäisiään.

Hän kohtelee väärin lähimmäisiään ja korottaa itseään sen sijaan, että korottaisi Jeesusta kristusta ja isää Jumalaa.

Hän tekeytyy nöyräksi, vaikka on ylpeä ja täynnä omaa erinomaisuuttaan.

Hän luulee olevansa erehtymätön kuullessaan ”Pyhän Hengen ääntä” tai ”Herran ääntä” ja tuomitsee lähimmäiset sen äänen sanoman mukaan antikristuksiksi ja/tai Pyhää Henkeä pilkanneiksi henkilöiksi, jotka eivät voi saada enää syntiään anteeksi, koska ovat syyllistyneet anteeksiantamattomaan syntiin.

Pyhän hengen pilkasta on opetuskirjoitus sivulla

https://jumalanvaltakuntablog.wordpress.com/2018/04/23/pyhan-hengen-pilkka/

Sieltä löytyy lisää väärän profeetan ja väärän tuomarin tunnusmerkkejä ja piirteitä.

Lisättäköön vielä tunnusmerkiksi se, että väärä profeetta saattaa opettaa muita luopumaan Herrasta (Jumalasta), mutta tekee sen ehkä niin ovelasti, että vain harvat huomaavat sen. (5Moos 13:1-11; 18:20-22) Hän yrittää saada muut ihmiset seuraamaan samaa villitsevää riivaajahenkeä, jonka vallassa ja johdossa itse toimii, mutta väittää sen olevan ”Jumalan Pyhä Henki”, jolla hän tarkoittaa ”Jumalan kolmatta persoonaa” kolmiyhteisen jumalan opin mukaan.

68

770

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Väärä profeetta ja väärä tuomari toimii niin kuin vanhan testamentin profeetat tai niin hän luulee toimivansa. Hän yrittää saada ihmiset kääntymään hänen puoleensa kaikissa asioissa, koska vain hänellä on ”Jumalan vastaukset” omalle kansalleen. Hän yrittää saada muut ihmiset riippuvaiseksi itsestään sen sijaan, että johdattaisi heitä hyvän paimenen Jeesuksen kristuksen luokse ja saisi ihmiset riippuvaisiksi Jumalasta. Hän yrittää saada ihmiset turvautumaan itseensä sen sijaan, että he turvautuisivat Jumalaan ja Jeesuksen kristuksen opetuksiin.

      Väärä profeetta ja väärä tuomari vaatii itselleen ehdotonta auktoriteettia, jota ei saa kyseenalaistaa. Hän kieltää kaiken arvostelun itseään kohtaan ja syyttää muita ”Pyhän Hengen pilkasta” tai jostakin muusta vakavasta synnistä, jos nämä uskaltavat arvostella häntä ja hänen toimintaansa – jopa sitä henkeä, jonka voimalla ja jonka johdatuksessa hän toimii. Väärälle profeetalle ja tuomarille on tyypillistä haukkua arvostelijoitaan antikristukseksi tai langettaa heistä kadotustuomioita, joita ei kukaan voi peruuttaa, koska ne ovat hänen mukaansa ”Pyhän Hengen langettamia tuomioita”.

      Väärä profeetta ja väärä tuomari eroaa Vanhan testamentin profeetoista siten, että hän ei paljasta langettamistaan henkilöistä yliluonnollisia asioita, jotka yleensä vain Jumalan pyhä henki tai vaihtoehtoisesti tietäjähenki (riivaaja) voivat tietää. Hän ei ennusta arvostelijoilleen jotakin sairautta tai kuolemaa, joka sitten toteutuisi, mutta Vanhan testamentin profeetat ennustivat sellaista, kun langettivat peruuttamattomia rangaistuksia ja ne myös toteutuivat (ennustukset koskivat tosin vain ruumiin sairautta tai kuolemaa, eivät iankaikkisuutta). Väärä profeetta ja väärä tuomari voi ennustaa jotakin tuollaista, mutta se ei tapahdu, mitä hän ennustaa, koska hän on väärä profeetta eikä Jumala puhu hänen kauttaan.

      • doctor_t

        Sinä olet hurahtanut salaliittoteorioihin.


    • Kun väärää profeettaa ja väärää tuomaria arvostellaan, niin hän suuttuu, sillä onhan sen sama kuin käydä itseään Jumalaa vastaan hyökkäykseen, jos joku ei usko hänen sanojaan, että ne ovat "Pyhän Hengen puhetta". Väärän profeetan ja väärän tuomarin tuntomerkkejä ovat alituiset riidat ja kinastelut muiden uskovaisten ja uskosta osattomien kanssa. Väärä profeetta ja väärä tuomari on riidanhaluinen ja fanaattinen, niin että pyhän hengen hyvä hedelmä ei tule hänessä näkyviin. Väärä profeetta ja väärä tuomari ei tule toimeen muiden uskovien kanssa, koska ei arvosta heitä ja koska terveessä uskossa olevat kristityt eivät seuraa väärää profeettaa.

      Väärä profeetta ja väärä tuomari kerää itselleen kannattajia samanmielisistä ihmisistä, joita käännyttää omien oppiensa tukijaksi ja ohjaa heitä esimerkillään haastamaan riitaa eri tavalla uskovien ja uskosta osattomien kanssa: hän hajottaa seurakuntaa eri puolueisiin, jotka ovat toisiaan vastaan. Väärä profeetta ja väärä tuomari ei kunnioita toisia ihmisiä. Hän on kärsimätön ja anteeksiantamaton, niin että ei anna uskossaan nuorille aikaa mielenmuutokseen ja opetusten tarkistamiseen. Jos joku rohkenee olla eri mieltä väärän profeetan ja väärän tuomarin kanssa jostakin opetuksen kohdasta, niin hän saa kuulla siitä pian kunniansa, sillä onhan hän uskaltanut kyseenalaistaa "Pyhän Hengen opetuksen" ja "Herran sanan".

      Väärä profeetta ja väärä tuomari samaistaa itsensä Jeesukseen niin että pitää itseään erehtymättömänä ja virheettömänä langettaessaan tuomioita muille tai opettaessaan "Jumalan seurakuntaa". Väärä profeetta ja väärä tuomari voi olla ja usein onkin narsisti. Hän ei kestä tervettä koettelua ja arvostelua, niin että olisi valmis kyseenalaistamaan omat aiemmat näkemyksensä tai tunnustaisi ne edes ihmisiltä opituksi, sillä meillä ei ole paljon muita opetuksia kuin ihmisten kautta tulleita. Jotkut ovat tosin väittäneet saaneensa opetuksensa suoraan herralta Jeesukselta ilmestyksessä tai näyssä tai nähneensä enkeleitä, jotka ovat heitä opettaneet, mutta kaikki opetukset ja niin sanotut "Herran sanat" ovat tulleet meille ihmisten suun ja käsien kautta.

      Jumala tahtoo, että me koettelemme ihan kaiken. Jumala tahtoo ennen muuta sen, että me koettelemme henkiä, ovatko ne Jumalasta vai eivät. Jumalan pyhä henki tahtoo, että me tunnistamme sen muiden henkien joukosta ja seuraamme vain Jeesusta kristusta emmekä ketään muita: että me noudatamme Jeesuksen sanoja, käskyjä ja opetuksia, jotka hän on antanut Jumalan hengen vaikutuksesta uuteen liittoon Jumalan seurakunnalle. Väärät profeetat ja väärät tuomarit eivät tahdo tulla koetelluiksi, sillä he eivät tahdo jäädä kiinni epätosista sanoistaan ja suoranaisista valheistaan. Heihin vaikuttavat henget salaavat myös itsensä ja tekeytyvät "Pyhäksi Hengeksi", jota ei ole lupa koetella ja tutkia, vaikka Jumala itse tahtoo hänen henkeään tutkittavan.

      Meidän tulee tutkia erityisen tarkasti myös Raamatun kirjoituksia, sillä meidän pitää pystyä erottamaan, mitkä niistä ovat Jumalan hengen vaikutuksesta syntyneitä ja mitkä eivät ole. Vähintä, mitä pitää pystyä erottamaan, on se sanoma, joka on Jumalasta ja mikä ei ole Jumalasta. Raamatussa on asiavirheitä, ristiriitoja, taruja, legendoja ja vääriä uskomuksia, jotka tulee pystyä erottamaan totuuden sanan ja Jumalan sanan joukosta. Tässä on apuna Jumalan antama pyhä henki, sillä hän (Jumala) johdattaa meitä kaikkeen totuuteen ja avaa ymmärryksemme käsittämään kirjoitukset oikein, Jumalan tahdon mukaan. Meidän on annettava toisillemme aikaa, sillä olemme eri vaiheessa matkalla kohti luvattua palkintoa.

      Väärä profeetta ja väärä tuomari eivät anna sellaisille uskoville aikaa kasvaa, jotka rohkenevat kyseenalaistaa heidän sanansa: onko se Jumalasta vai ei. He suuttuvat ja käyvät taisteluun niitä uskovaisia vastaan, jotka eivät alistu heidän valtaansa eivätkä suostu pitämään heitä suuremmassa arvossa kuin muita uskovia. He etsivät omaa kunniaansa ja korottavat omaa egoaan muiden kustannuksella, vaikka tekeytyvät hyvin nöyriksi. Jumala varjelkoon meitä vääristä profeetoista ja vääristä tuomareista, niin että antaa meille hengellistä viisautta ja ymmärrystä, jotta voimme erottaa väärät profeetat Jumalan profeetoista ja väärät opettajat Jumalan valitsemista opettajista.

      • kopiokone

        Eikös ole tarkoitettu niin, että Jumala tuomari tuomitsee ja tuomittu heitetään tuliseen järveen. Tässä systeemissä ei ole valitusmahdollisuutta hovioikeuteen eikä Hannu Karpolle.


      • P-PROFEETTOJEN.UHREILLE

        http://www.uskontojenuhrientuki.fi/uskonnollinen-traumaoireyhtyma/

        "Eräs sairaalateologi kertoi minulle edellisellä kotipaikkakunnallani, että julkaisemattoman tutkimuksen mukaan paikallisten psykiatristen osastojen potilaista 35–40 % tulee uskonnollisesti fundamentalistista taustoista. Vaikka suoria syy-seuraus-yhteyksiä taustojen ja ongelmien välille on turha ja mahdoton vetää, luku on silti hätkähdyttävä.

        Tutkija Marlene Winell, joka on itse helluntailaisten lähetyssaarnaajien tytär, on jo vuosien ajan puhunut ja kirjoittanut aiheesta Uskonnollinen traumaoireyhtymä (Religious Trauma Syndrome, RTS). Hän on kohdannut työssään lukemattomia ihmisiä, joilla kaikilla on samanlaisia oireita: masennusta, ahdistusta, pelkoja, paniikkikohtauksia, työkyvyttömyyttä, sosiaalista toimintakyvyttömyyttä, unettomuutta, painajaisia ja itsetuhoisuutta. Oireet muistuttavat paljon traumanjälkeisen stressihäiriön (PTSD) oireita, mutta Winellin asiakkaita ei yhdistä jokin yksittäinen, tietty trauma, vaan uskonnollinen tausta. Useimmiten kyse on ihmisistä, jotka ovat syntyneet johonkin fundamentalistiseen yhteisöön, ja jotka ovat olleet toiminnassa erityisen omistautuneesti mukana. Heidän ongelmansa ovat hämmästyttävän samanlaisia, ja he tunnistavat itsensä ja oireensa useimmiten nopeasti kuultuaan uskonnollisesta traumaoireyhtymästä."


      • KOPIOKONEELLE
        kopiokone kirjoitti:

        Eikös ole tarkoitettu niin, että Jumala tuomari tuomitsee ja tuomittu heitetään tuliseen järveen. Tässä systeemissä ei ole valitusmahdollisuutta hovioikeuteen eikä Hannu Karpolle.

        http://www.healingeagle.net/Fin/Vaknin/Survive.html

        "Narsistille tunteet ovat heikkoutta. Hän säälii tunteellisia ja sentimentaalisia ihmisiä. Hän halveksii herkkiä ja haavoittuvia. Hän pilkkaa ja ylenkatsoo riippuvia ja rakastavia. Hän ilkkuu myötätunnon ja intohimon ilmauksille. Hän on vailla empatiaa. Hän pelkää Oikeaa Itseään niin paljon että hän mieluummin väheksyy sitä kuin myöntää omat vikansa ja "pehmeät kohtansa".
        Hän puhuu itsestään mielellään mekaanisin termein ("kone", "tehokas", "täsmällinen", "suorite", "tietokone"). Hän vaientaa inhimillisen puolensa uutterasti ja omistautuneesti. Hänelle inhimillisyys ja selviytyminen ovat toisensa poissulkevia vaihtoehtoja. Hänen on valittava, ja hänen valintansa on selvä. Narsisti ei koskaan katso taakseen, elleivät elämän olosuhteet häntä pakota siihen.
        Kaikki narsistit pelkäävät läheisyyttä. Mutta älyllinen narsisti käyttää vahvoja puolustusmekanismeja sitä vastaan: "tieteellinen erottautuminen" (narsisti ikuisena havainnoitsijana), tunteiden älyllistäminen ja pois selittäminen, älyllinen julmuus, älyllinen "omistaminen" (hän pitää muita laajennuksenaan, omaisuutenaan tai reviirinään), toisten esineellistäminen, ja niin edelleen. Niilläkin tunteilla, joita hän ilmaisee (piintynyt kateus, raivo), on ei aivan tahaton pyrkimys vieraannuttaa, sen sijaan että ne loisivat läheisyyttä."


      • kirjoitusten_mukaan
        P-PROFEETTOJEN.UHREILLE kirjoitti:

        http://www.uskontojenuhrientuki.fi/uskonnollinen-traumaoireyhtyma/

        "Eräs sairaalateologi kertoi minulle edellisellä kotipaikkakunnallani, että julkaisemattoman tutkimuksen mukaan paikallisten psykiatristen osastojen potilaista 35–40 % tulee uskonnollisesti fundamentalistista taustoista. Vaikka suoria syy-seuraus-yhteyksiä taustojen ja ongelmien välille on turha ja mahdoton vetää, luku on silti hätkähdyttävä.

        Tutkija Marlene Winell, joka on itse helluntailaisten lähetyssaarnaajien tytär, on jo vuosien ajan puhunut ja kirjoittanut aiheesta Uskonnollinen traumaoireyhtymä (Religious Trauma Syndrome, RTS). Hän on kohdannut työssään lukemattomia ihmisiä, joilla kaikilla on samanlaisia oireita: masennusta, ahdistusta, pelkoja, paniikkikohtauksia, työkyvyttömyyttä, sosiaalista toimintakyvyttömyyttä, unettomuutta, painajaisia ja itsetuhoisuutta. Oireet muistuttavat paljon traumanjälkeisen stressihäiriön (PTSD) oireita, mutta Winellin asiakkaita ei yhdistä jokin yksittäinen, tietty trauma, vaan uskonnollinen tausta. Useimmiten kyse on ihmisistä, jotka ovat syntyneet johonkin fundamentalistiseen yhteisöön, ja jotka ovat olleet toiminnassa erityisen omistautuneesti mukana. Heidän ongelmansa ovat hämmästyttävän samanlaisia, ja he tunnistavat itsensä ja oireensa useimmiten nopeasti kuultuaan uskonnollisesta traumaoireyhtymästä."

        Sinulla on pakonomainen tarve kirjoittaa viimeinen pilkkaava kommentti. Jokainen herja merkitään kirjoihin ja kansiin. Jokaisesta pahasta teosta saa tuomion.

        Mt 5:22 -- ja se, joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen.

        2 Tim 4: 14 Kupariseppä Aleksandros on tehnyt minulle paljon pahaa, mutta Herra kyllä maksaa hänelle hänen tekojensa mukaan. 15 Varo sinäkin häntä, sillä hän on vastustanut kiivaasti meidän opetustamme.

        Ap.t 7:51 "Te niskuroijat, ympärileikatut mutta sydämeltänne ja korviltanne pakanat! Aina te olette vastustamassa Pyhää Henkeä -- niin kuin isänne, niin myös te! 52 Onko yhtäkään profeettaa, jota teidän isänne eivät olisi vainonneet? He tappoivat ne, jotka ennalta ilmoittivat, että Vanhurskas oli tuleva. Ja nyt olette te kavaltaneet ja murhanneet hänet! 53 Te saitte enkelien tuomana lain, mutta ette ole sitä noudattaneet."


    • 1234567---

      Väärät profeetat tunnistetaan siitäkin kun he opettavat, että sapatti ei kuulu enää Uudenliiton kristityille. Harhaisesti opettavat salaista tempausoppia, ja 1000-vuotista rauhanvaltakuntaa maanpäällä. Pyhät ovat 1000-vuotta taivaassa. Jumalattomat kuolleina odottamassa tuomion ylösnousemusta 1000:nen vuoden jälkeen.

      • dfgd

        Unitaari opettaa, ettei sapatti kuulu uuden liiton kristityille.

        Muut juttusi ovat omia Raamatun vastaisia harhaoppejasi ja sinäkin siis olet väärä profeetta.


      • 1234567---
        dfgd kirjoitti:

        Unitaari opettaa, ettei sapatti kuulu uuden liiton kristityille.

        Muut juttusi ovat omia Raamatun vastaisia harhaoppejasi ja sinäkin siis olet väärä profeetta.

        En tule muuttamaan näkemyksiäni.


    • kopiokone

      Unitaarin kirjoituksessa on selviä asiavirheitä. Lopetin artikkelin lukemisen kesken, kun havaitsin sen olevan hyvin heikkotasoinen ja Raamatun vastainen.

      Unitaarin kirjoitteluun vaikuttaa se, että Suomi24:lla on tuotu esille hänen kirjoituksensa, missä hän pilkkasi Pyhää Henkeä. Hänen kirjoittama artikkeli lienee nyt vastaveto, jossa hän yrittää antaa onnettoman meriselityksen asiasta. Tämän linkin takana on todisteet hänen tekemästä Pyhän Hengen pilkasta, eikä unitaarin tekemästä synnistä kyllä jää mitään epäselväksi.

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15086725/isan-ja-pojan-ja-pyhan-hn-nimeen-myohempi-lisays#comment-92026867

      Unitaari yrittää ottaa maalitauluksi ne profeetat, jotka ovat jotain tuomioita julistaneet, että hän saisi jatkaa omaa eksyttämistä Suomi24:lla.

      Kannattaa huomioida, että unitaari edustaa uskontoa, jota kutsutaan unitarismiksi. Se on Jehovan todistajien tapainen väärä uskonto, joka kieltää Jeesuksen Kristuksen olevan Herra ja Jumala. Tämän takia unitaari vastustaa myös lakia.

      • kopiokone

      • PUSKAPROFEETOILLE

        https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Jumaluuskompleksi

        Jumaluuskompleksi on mielentila, jossa henkilö uskoo, että hänellä on yliluonnollisia voimia tai jumalallisia kykyjä. Tällainen henkilö usein uskoo olevansa yhteiskunnan sääntöjen yläpuolella ja ansaitsevansa erikoista huomiota. Leimallisia piirteitä ihmisissä, jotka potevat jumalakompleksia, ovat itsekeskeisyys, manipulatiivuus, välinpitämättömyys ja empatian puute.


      • PUSKAPROFEETOILLE

        https://www.narsistienuhrientuki.fi/tietoa-narsismista/narsismista_yleisesti/narsistin_moraalikasitys_ja_omat/

        "Narsistin moraali muuttuu sen mukaan, mikä häntä itseään milloinkin parhaiten palvelee. Narsistin elämän suuntaa määrittelee tahto, ei omatunto. Narsisti tahtoo nähdä kaikki asiat subjektiivisesti, eikä hän vaivaudu miettimään asioita muiden ihmisten näkökulmasta. Narsisti pitää itsestäänselvyytenä sitä, että muut ihmiset tottelevat häntä. Narsisti on hyvin itseriittoinen, eikä hän kykene ymmärtämään sitä, että muilla ihmisillä on identiteetti. Vaikka narsistit voivat näennäisesti pitää muista ihmisistä, vuorovaikutussuhteet eivät pääse kehittymään aidoiksi, sillä narsistilla on jo omat ennalta omaksutut mielipiteet muista ihmisistä ja heidän tekemisistään. Näin ollen narsisti ei koskaan tosissaan kysy, kuinka joku ihminen voi, koska hän tietää kaiken etukäteen. Loppujen lopuksi narsisti on tuskin edes kiinnostunut toisten asioista, ellei asia koske narsistia itseään.

        Narsisti rakastaa moralisoida kyllä itse kaikkea ja kaikkia, kunhan se ei kohdistu häneen itseensä tai omiin tekoihinsa. Narsistille on tyypillistä toimia moraalin vastaisesti, kun hän siitä hyötyy. Hän perustelee usein toimintaansa sillä, että teko on oikeutettu jos siitä ei jää kiinni. Vaikka narsisti loukkaisi läheistään mutta on omasta mielestään toiminut parhaansa mukaan, hän ei ole mielestään velvollinen kokemaan syyllisyyttä. Hän ei osaa pyytää todellisesti anteeksi, sillä empatiataidon puuttuessa hän ei kykene asettumaan toisen ihmisen asemaan tai näkemään omaa syyllisyyttään."


      • näin.se.menee
        PUSKAPROFEETOILLE kirjoitti:

        https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Jumaluuskompleksi

        Jumaluuskompleksi on mielentila, jossa henkilö uskoo, että hänellä on yliluonnollisia voimia tai jumalallisia kykyjä. Tällainen henkilö usein uskoo olevansa yhteiskunnan sääntöjen yläpuolella ja ansaitsevansa erikoista huomiota. Leimallisia piirteitä ihmisissä, jotka potevat jumalakompleksia, ovat itsekeskeisyys, manipulatiivuus, välinpitämättömyys ja empatian puute.

        Mt 5:22 -- ja se, joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen.

        Ap.t 7:51 "Te niskuroijat, ympärileikatut mutta sydämeltänne ja korviltanne pakanat! Aina te olette vastustamassa Pyhää Henkeä -- niin kuin isänne, niin myös te! 52 Onko yhtäkään profeettaa, jota teidän isänne eivät olisi vainonneet? He tappoivat ne, jotka ennalta ilmoittivat, että Vanhurskas oli tuleva. Ja nyt olette te kavaltaneet ja murhanneet hänet! 53 Te saitte enkelien tuomana lain, mutta ette ole sitä noudattaneet."


      • PUSKAPROFEETOILLE

        http://www.healingeagle.net/Fin/Vaknin/Survive.html

        "Narsistit vihaavat onnellisuutta ja iloa ja riemua ja pirteyttä - lyhyesti sanottuna, he vihaavat elämää itseänsä.
        Tämän omituisen taipumuksen taustalla on muutamia psykologisia voimia, jotka ovat käynnissä yhtäaikaisesti (narsistina oleminen on hyvin kaoottista).

        Ensimmäinen on patologinen kateus.
        Narsisti on koko ajan kateellinen muille ihmisille: heidän menestykselleen, heidän luonteelleen, heidän sivistykselleen, heidän lapsilleen, heidän ajatuksilleen, sille että he kykenevät tuntemaan, heidän hyville hetkilleen, heidän menneisyydelleen, heidän tulevaisuudelleen, heidän nykyisyydelleen, heidän puolisoilleen, heidän ystävilleen tai rakastajilleen, heidän asuinpaikalleen…
        Mikä tahansa voi laukaista purevan ja happaman kateuden puuskan. Mutta mikään muu ei muistuta narsistia niin kokonaisvaltaisesti hänen kateellisesta elämänkokemuksestaan, kuin onnellisuus. Narsistit sivaltavat onnellisia ihmisiä, koska he eivät kestä omaa nalkuttavan halveksuntansa kokemusta.

        Sitten on narsistinen tuska.
        Narsisti pitää itseään maailman keskipisteenä ja lähimpiensä ja rakkaimpiensa elämän lähtökohtana. Hän on kaikkien tunteiden lähde, kaiken kehityksen - positiivisen ja negatiivisen - aikaansaaja, akseli, ensimmäinen syy, ainoa syy, liikuttaja, ravistelija, hajottaja, tukipilari, ikuisesti korvaamaton.
        Se, että narsisti näkee jonkun toisen olevan onnellinen syistä, joilla ei ole mitään tekemistä hänen kanssaan, on katkera ja kirpeä tämän suureellisen fantasian arvostelma. Se osoittaa hänelle, että hän on muiden ihmisten elämässä vain yksi monista syistä, ilmiöistä, liipaisevista tekijöistä ja katalyyteistä. Että hänen kiertoratansa ulkopuolella tapahtuu asioita ilman hänen toimintaansa ja aloitteellisuuttansa. Että hän ei ole etuoikeutettu eikä ainutlaatuinen.
        Narsisti heijastaa identiteettinsä. Hän kanavoi negatiiviset tunteensa muiden ihmisten kautta, lähimpiensä kautta. Hän synnyttää muissa onnettomuutta ja synkkämielisyyttä voidakseen kokea oman kurjuutensa. Hän liittää väistämättä tällaisen surullisuuden syyn joko itseensä, sen aiheuttajana - tai surullisen ihmisen "patologisuuteen"."


      • kirjoitusten_muikaan
        PUSKAPROFEETOILLE kirjoitti:

        http://www.healingeagle.net/Fin/Vaknin/Survive.html

        "Narsistit vihaavat onnellisuutta ja iloa ja riemua ja pirteyttä - lyhyesti sanottuna, he vihaavat elämää itseänsä.
        Tämän omituisen taipumuksen taustalla on muutamia psykologisia voimia, jotka ovat käynnissä yhtäaikaisesti (narsistina oleminen on hyvin kaoottista).

        Ensimmäinen on patologinen kateus.
        Narsisti on koko ajan kateellinen muille ihmisille: heidän menestykselleen, heidän luonteelleen, heidän sivistykselleen, heidän lapsilleen, heidän ajatuksilleen, sille että he kykenevät tuntemaan, heidän hyville hetkilleen, heidän menneisyydelleen, heidän tulevaisuudelleen, heidän nykyisyydelleen, heidän puolisoilleen, heidän ystävilleen tai rakastajilleen, heidän asuinpaikalleen…
        Mikä tahansa voi laukaista purevan ja happaman kateuden puuskan. Mutta mikään muu ei muistuta narsistia niin kokonaisvaltaisesti hänen kateellisesta elämänkokemuksestaan, kuin onnellisuus. Narsistit sivaltavat onnellisia ihmisiä, koska he eivät kestä omaa nalkuttavan halveksuntansa kokemusta.

        Sitten on narsistinen tuska.
        Narsisti pitää itseään maailman keskipisteenä ja lähimpiensä ja rakkaimpiensa elämän lähtökohtana. Hän on kaikkien tunteiden lähde, kaiken kehityksen - positiivisen ja negatiivisen - aikaansaaja, akseli, ensimmäinen syy, ainoa syy, liikuttaja, ravistelija, hajottaja, tukipilari, ikuisesti korvaamaton.
        Se, että narsisti näkee jonkun toisen olevan onnellinen syistä, joilla ei ole mitään tekemistä hänen kanssaan, on katkera ja kirpeä tämän suureellisen fantasian arvostelma. Se osoittaa hänelle, että hän on muiden ihmisten elämässä vain yksi monista syistä, ilmiöistä, liipaisevista tekijöistä ja katalyyteistä. Että hänen kiertoratansa ulkopuolella tapahtuu asioita ilman hänen toimintaansa ja aloitteellisuuttansa. Että hän ei ole etuoikeutettu eikä ainutlaatuinen.
        Narsisti heijastaa identiteettinsä. Hän kanavoi negatiiviset tunteensa muiden ihmisten kautta, lähimpiensä kautta. Hän synnyttää muissa onnettomuutta ja synkkämielisyyttä voidakseen kokea oman kurjuutensa. Hän liittää väistämättä tällaisen surullisuuden syyn joko itseensä, sen aiheuttajana - tai surullisen ihmisen "patologisuuteen"."

        Sinulla on pakonomainen tarve kirjoittaa viimeinen pilkkaava kommentti. Jokainen herja merkitään kirjoihin ja kansiin. Jokaisesta pahasta teosta saa tuomion.

        Mt 5:22 -- ja se, joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen.

        2 Tim 4: 14 Kupariseppä Aleksandros on tehnyt minulle paljon pahaa, mutta Herra kyllä maksaa hänelle hänen tekojensa mukaan. 15 Varo sinäkin häntä, sillä hän on vastustanut kiivaasti meidän opetustamme.

        Ap.t 7:51 "Te niskuroijat, ympärileikatut mutta sydämeltänne ja korviltanne pakanat! Aina te olette vastustamassa Pyhää Henkeä -- niin kuin isänne, niin myös te! 52 Onko yhtäkään profeettaa, jota teidän isänne eivät olisi vainonneet? He tappoivat ne, jotka ennalta ilmoittivat, että Vanhurskas oli tuleva. Ja nyt olette te kavaltaneet ja murhanneet hänet! 53 Te saitte enkelien tuomana lain, mutta ette ole sitä noudattaneet."


      • kirjoitusten_muikaan kirjoitti:

        Sinulla on pakonomainen tarve kirjoittaa viimeinen pilkkaava kommentti. Jokainen herja merkitään kirjoihin ja kansiin. Jokaisesta pahasta teosta saa tuomion.

        Mt 5:22 -- ja se, joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen.

        2 Tim 4: 14 Kupariseppä Aleksandros on tehnyt minulle paljon pahaa, mutta Herra kyllä maksaa hänelle hänen tekojensa mukaan. 15 Varo sinäkin häntä, sillä hän on vastustanut kiivaasti meidän opetustamme.

        Ap.t 7:51 "Te niskuroijat, ympärileikatut mutta sydämeltänne ja korviltanne pakanat! Aina te olette vastustamassa Pyhää Henkeä -- niin kuin isänne, niin myös te! 52 Onko yhtäkään profeettaa, jota teidän isänne eivät olisi vainonneet? He tappoivat ne, jotka ennalta ilmoittivat, että Vanhurskas oli tuleva. Ja nyt olette te kavaltaneet ja murhanneet hänet! 53 Te saitte enkelien tuomana lain, mutta ette ole sitä noudattaneet."

        Tuo Matteuksen 5 ja 22 on nyt ollut täällä esillä aika monta kertaa. Olisi aika jo edetä lukemisessa.

        Otetaan jakeet 29 ja 30:
        “Jos oikea silmäsi viettelee sinua, repäise se irti ja heitä pois. Onhan sinulle parempi, että menetät vain yhden osan ruumiistasi, kuin että koko ruumiisi joutuu helvettiin. Ja jos oikea kätesi viettelee sinua, hakkaa se poikki ja heitä pois. Onhan sinulle parempi, että menetät vain yhden jäsenen, kuin että koko ruumiisi joutuu helvettiin.”

        Onko sinun silmäsi vietellyt sinua? Jos on, oletko jo repinyt sen irti ja heittänyt pois? Jos et ole tehnyt sitä, olet suoraan uhmannut Jeesuksen antamaa käskyä.

        Onko sinun kätesi vietellyt sinua? Jos on, oletko jo hakannut sen poikki ja heittänyt pois?

        Miksi jumitutaan yhteen jakeeseen, kun kiinnostavaa käsiteltävää löytyy lisää jatkamalla lukemista eteenpäin?


      • Skeptikko.net
        kirjoitusten_muikaan kirjoitti:

        Sinulla on pakonomainen tarve kirjoittaa viimeinen pilkkaava kommentti. Jokainen herja merkitään kirjoihin ja kansiin. Jokaisesta pahasta teosta saa tuomion.

        Mt 5:22 -- ja se, joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen.

        2 Tim 4: 14 Kupariseppä Aleksandros on tehnyt minulle paljon pahaa, mutta Herra kyllä maksaa hänelle hänen tekojensa mukaan. 15 Varo sinäkin häntä, sillä hän on vastustanut kiivaasti meidän opetustamme.

        Ap.t 7:51 "Te niskuroijat, ympärileikatut mutta sydämeltänne ja korviltanne pakanat! Aina te olette vastustamassa Pyhää Henkeä -- niin kuin isänne, niin myös te! 52 Onko yhtäkään profeettaa, jota teidän isänne eivät olisi vainonneet? He tappoivat ne, jotka ennalta ilmoittivat, että Vanhurskas oli tuleva. Ja nyt olette te kavaltaneet ja murhanneet hänet! 53 Te saitte enkelien tuomana lain, mutta ette ole sitä noudattaneet."

        "2 Tim 4: 14 Kupariseppä Aleksandros on tehnyt minulle paljon pahaa, mutta Herra kyllä maksaa hänelle hänen tekojensa mukaan. 15 Varo sinäkin häntä, sillä hän on vastustanut kiivaasti meidän opetustamme."

        Minä en kyllä ole tavanut kyseistä herraa, eikä ole tarvinnut häntä varoa, mutta jos hän on tehnyt jotain jäynää teille jumaluusharhaisille, niin HYVÄ!

        Että terveiset vaan kuparisepälle! Jatka samaan malliin vaan...


      • Skeptikko.net
        v.aari kirjoitti:

        Tuo Matteuksen 5 ja 22 on nyt ollut täällä esillä aika monta kertaa. Olisi aika jo edetä lukemisessa.

        Otetaan jakeet 29 ja 30:
        “Jos oikea silmäsi viettelee sinua, repäise se irti ja heitä pois. Onhan sinulle parempi, että menetät vain yhden osan ruumiistasi, kuin että koko ruumiisi joutuu helvettiin. Ja jos oikea kätesi viettelee sinua, hakkaa se poikki ja heitä pois. Onhan sinulle parempi, että menetät vain yhden jäsenen, kuin että koko ruumiisi joutuu helvettiin.”

        Onko sinun silmäsi vietellyt sinua? Jos on, oletko jo repinyt sen irti ja heittänyt pois? Jos et ole tehnyt sitä, olet suoraan uhmannut Jeesuksen antamaa käskyä.

        Onko sinun kätesi vietellyt sinua? Jos on, oletko jo hakannut sen poikki ja heittänyt pois?

        Miksi jumitutaan yhteen jakeeseen, kun kiinnostavaa käsiteltävää löytyy lisää jatkamalla lukemista eteenpäin?

        "Onko sinun silmäsi vietellyt sinua? Jos on, oletko jo repinyt sen irti ja heittänyt pois? Jos et ole tehnyt sitä, olet suoraan uhmannut Jeesuksen antamaa käskyä.

        Onko sinun kätesi vietellyt sinua? Jos on, oletko jo hakannut sen poikki ja heittänyt pois?"

        Nämä kopiokoneprofeetat näkee vielä kirjoitella, joten ilmeisesti silmät ja kädet on vielä tallella eli käskyä on räikeästi rikottu!

        Mutta ei hätää, grilli on kuumana ja heitä jo odotellaankin...

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15262753/hell-taalla-hei-kaikki-palstalaiset!


    • Väärä profeetta ja väärä tuomari saattaa toimia keskustelupalstoilla internetissä nimimerkin takaa, niin että häntä ei voida tunnistaa. Raamatun profeetat toimivat aina omalla nimellään, niin että jokainen tiesi, keitä he ovat. Raamatun profeetat eivät pelänneet muita ihmisiä, sillä he luottivat Jumalaan ja olivat valmiit ottamaan vastaan sen, mikä heitä kohtasi, olipa se sitten vapaus tai vankeus, onnettomuus tai onni, elämä tai kuolema. He olivat jättäneet itsensä kokonaan Herran haltuun sen sijaan, että olisivat luottaneet itseensä tai muihin ihmisiin: he eivät pelänneet ihmisiä tai kiinni jäämistä.

      Väärät profeetat ja tuomarit pelkäävät paljastuvansa: että heidän nimensä tulee julki. He voivat toimia monen eri nimimerkin takaa huutaessaan puskista herjaavia sanojaan ja langettaessaan peruuttamattomia "Jumalan tuomioita" lähimmäisistä. He ovat ottaneet röyhkeästi itselleen Jumalan tehtävän ja pysyttelevät piilossa niin kuin varkaat ja ryövärit tai murhamiehet, jotka pakenevat esivaltaa ja oikeuslaitoksen langettamaa oikeudenmukaista tuomiota. Jumalan profeetat eivät salaa omaa henkilöllisyyttään vaan toimivat omalla nimellään. He kantavat myös vastuun ihmisten ja Jumalan edessä profetioistaan sekä langettamistaan tuomioista, jos sellaisia langettavat.

      Väärät profeetat ja tuomarit ovat pelkureita, jotka huutelevat puskista omia häpeitään, sillä heidän mielettömyytensä ja häiriintyneisyytensä sekä suuruuden hulluutensa on ilmeinen kaikille muille paitsi heille itselleen ja heidän kannattajilleen. Se, mistä he muita tuomitsevat, siihen he ovat itse syypäitä. He häpäisevät julki meidän herramme Jeesuksen kristuksen nimen ja pilkkaavat armon henkeä väärillä profetioillaan ja väärillä tuomioillaan sekä armon vastaisilla opetuksilla, jos ovat toraisteja, jotka elävät vielä vanhassa liitossa, tai jos opettavat muita Jeesuksen kristuksen armolle ja Jumalan sanan totuudelle vieraita harhaoppeja. Jopa uskosta osattomat huomaavat heidän harhaisuutensa, mikä aiheuttaa häväistystä meidän Jumalamme nimelle, sillä he väittävät toimivansa hänen käskystään ja lähettämänään.

      • kopiokone

        Raamatussa on viisas neuvo: Älä anna helmiä sioille eikä koirille. Sen takia Raamatussa on myös Malakian kirja, joka on anonyymi erisnimi, kun väärille saarnaajille annettiin potkut. Tuomituille ei anneta tilaisuutta tulla raatelemaan Jumalan profeettoja. Tämä on viisasta. Kukaan ei halua tuomittujen kaveriksi.

        Sinäkin ole tehnyt rikosilmoituksen Kristitty.netistä, joka kuitenkaan ei ole profeetta vaan väärä profeetta. Tämä osoittaa, että teidän välinne ovat niin kireät, että voi tehdä harkitsemattomia tekoja.

        Eli ei anneta koirille ja sioille helmiä. Ette saa mitään merkkejä profeetoilta myöskään. Todistan Jumalan Sanalla, että näin on.

        Matt 7:6 "Älkää antako koirille sitä, mikä on pyhää, älkääkä heittäkö helmiänne sikojen eteen, etteivät ne tallaa niitä jalkoihinsa ja käy teidän kimppuunne ja raatele teitä.

        Matt 12:38 Silloin muutamat lainopettajat ja fariseukset sanoivat Jeesukselle: "Opettaja, anna tässä meidän nähtemme merkki!" 39 Mutta Jeesus vastasi heille:

        "Tämä paha ja uskoton sukupolvi vaatii merkkiä, mutta ainoa merkki, joka sille annetaan, on Joonan merkki. 40 Niin kuin profeetta Joona oli meripedon vatsassa kolme päivää ja kolme yötä, niin on Ihmisen Poika oleva maan povessa kolme päivää ja kolme yötä.

        41 Niniven asukkaat nousevat tuomiolle yhdessä tämän sukupolven kanssa ja langettavat sille tuomion. He kääntyivät, kun Joona saarnasi heille, ja tässä teillä on enemmän kuin Joona! 42 Etelän kuningatar herää tuomiolle yhdessä tämän sukupolven kanssa ja langettaa sille tuomion. Hän tuli maan ääristä saakka kuulemaan Salomon viisautta, ja tässä teillä on enemmän kuin Salomo!

        Ilm 2:16 Käänny siis! Ellet tee parannusta, minä tulen kohta luoksesi ja käyn heitä vastaan, isken heitä suuni miekalla.


      • PUSKAPROFEETOILLE

        https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/manipuloija-muuntaa-totuutta-ja-sekoittaa-suhteet

        Narsisti, manipuloija vai psykopaatti?

        Persoonallisuushäiriöt voidaan jakaa useaan alaluokkaan, joista kaikista löytyy manipulatiivisia piirteitä.

        Yleisin häiriö on epävakaa persoonallisuus (vrt. aiempi rajatilapersoona).

        Epävakaa persoonallisuus on ihminen, joka on ennalta arvaamaton, raivokohtauksissaan pelottava ja mielialaltaan häilyvä. Pettymyksen sietokyky on alhainen ja itku tulee helposti. Hänellä on vaikeuksia joustaa ja ottaa vastaan kritiikkiä.

        Narsistinen persoonallisuus kuvittelee itsestään suuria ja tahtoo valtaa, asemaa ja statusta.

        Huomionhakuinen persoonallisuus haluaa olla huomion keskipisteenä ja sortuu helposti dramaattisuuteen. Tunteet pinnallisia ja vaihtelevia, koettaa myös vietellä seksuaalisuudella.

        Epäsosiaalinen persoonallisuus elää muiden kustannuksella ja etsii vain lyhytnäköisiä ratkaisuja. Pitkän aikavälin suunnitelma puuttuu. Hän on säännöistä piittaamaton ja aggressiivinen. Ääriesimerkki on psykopaatti, joka sortuu ehkä rikoksen poluille.


      • Raamattu.sanoo.näin
        PUSKAPROFEETOILLE kirjoitti:

        https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/manipuloija-muuntaa-totuutta-ja-sekoittaa-suhteet

        Narsisti, manipuloija vai psykopaatti?

        Persoonallisuushäiriöt voidaan jakaa useaan alaluokkaan, joista kaikista löytyy manipulatiivisia piirteitä.

        Yleisin häiriö on epävakaa persoonallisuus (vrt. aiempi rajatilapersoona).

        Epävakaa persoonallisuus on ihminen, joka on ennalta arvaamaton, raivokohtauksissaan pelottava ja mielialaltaan häilyvä. Pettymyksen sietokyky on alhainen ja itku tulee helposti. Hänellä on vaikeuksia joustaa ja ottaa vastaan kritiikkiä.

        Narsistinen persoonallisuus kuvittelee itsestään suuria ja tahtoo valtaa, asemaa ja statusta.

        Huomionhakuinen persoonallisuus haluaa olla huomion keskipisteenä ja sortuu helposti dramaattisuuteen. Tunteet pinnallisia ja vaihtelevia, koettaa myös vietellä seksuaalisuudella.

        Epäsosiaalinen persoonallisuus elää muiden kustannuksella ja etsii vain lyhytnäköisiä ratkaisuja. Pitkän aikavälin suunnitelma puuttuu. Hän on säännöistä piittaamaton ja aggressiivinen. Ääriesimerkki on psykopaatti, joka sortuu ehkä rikoksen poluille.

        Mt 5:22 --se, joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen.


      • Paraskin puhumaan, etkö itsekin huutele puskista nimimerkin suojasta? Mitä sinä pelkäät?


      • rastittu.net
        Kristitty.net kirjoitti:

        Paraskin puhumaan, etkö itsekin huutele puskista nimimerkin suojasta? Mitä sinä pelkäät?

        hahahahaha

        tyyppi kyselee, mitä toinen pelkää ja toisaalla kertoo kannattavansa mooseksen lain mukaisia kivittämisiä

        meillä vasta vaihdettiin kiuaskivet. haluatko ne vanhat hyötykäyttöön?


      • rastittu.net kirjoitti:

        hahahahaha

        tyyppi kyselee, mitä toinen pelkää ja toisaalla kertoo kannattavansa mooseksen lain mukaisia kivittämisiä

        meillä vasta vaihdettiin kiuaskivet. haluatko ne vanhat hyötykäyttöön?

        Niin, minun mielestäni Suomen valtiossa tulisi ehdottomasti ottaa kuolemanrangaistus käyttöön. Se olisi täysin oikeudenmukaista ja reilua kaikkia kohtaan. Huomaa, että minä en ole sitä mieltä, että meillä seurakuntalaisilla olisi mitään oikeutta ottaa lakia omiin käsiimme ja kivittää ketään, vaan kuolemantuomion langettaminen on oikeuslaitoksen tehtävä. Mitä pahaa olisi siinä, että homoseksuaalit, avionrikkojat, sapatinrikkojat, murhaajat ja eläimiin sekaantujat kivitettäisiin?


      • rastittu.net
        Kristitty.net kirjoitti:

        Niin, minun mielestäni Suomen valtiossa tulisi ehdottomasti ottaa kuolemanrangaistus käyttöön. Se olisi täysin oikeudenmukaista ja reilua kaikkia kohtaan. Huomaa, että minä en ole sitä mieltä, että meillä seurakuntalaisilla olisi mitään oikeutta ottaa lakia omiin käsiimme ja kivittää ketään, vaan kuolemantuomion langettaminen on oikeuslaitoksen tehtävä. Mitä pahaa olisi siinä, että homoseksuaalit, avionrikkojat, sapatinrikkojat, murhaajat ja eläimiin sekaantujat kivitettäisiin?

        ai että mitä pahaa? voi taivas, mikä tonttu!

        ansaitsisit ihan oikeasti tulla kivitetyksi. ensin metrin monttuun, joka täytetään ja sitten nakellaan kiviä, kunnes idioottimaisuudet lakkaavat kuulumasta.


      • rastittu.net kirjoitti:

        ai että mitä pahaa? voi taivas, mikä tonttu!

        ansaitsisit ihan oikeasti tulla kivitetyksi. ensin metrin monttuun, joka täytetään ja sitten nakellaan kiviä, kunnes idioottimaisuudet lakkaavat kuulumasta.

        Niin, mitä vikaa olisi siinä, että Jumala rankaisee syntisiä ja jakaa oikeudenmukaisen tuomion?

        Sinun kirjoituksesi täyttää jo rikokseen yllyttämisen tuntomerkit. Toisin kuin eräät, minä en tee tällä palstalla rikosilmoitusta kenestäkään.


      • Skeptikko.net
        Kristitty.net kirjoitti:

        Niin, mitä vikaa olisi siinä, että Jumala rankaisee syntisiä ja jakaa oikeudenmukaisen tuomion?

        Sinun kirjoituksesi täyttää jo rikokseen yllyttämisen tuntomerkit. Toisin kuin eräät, minä en tee tällä palstalla rikosilmoitusta kenestäkään.

        "Niin, mitä vikaa olisi siinä, että Jumala rankaisee syntisiä ja jakaa oikeudenmukaisen tuomion?"

        Tämä valekristitty.net

        1) toivoisi, että tulisi yhteiskunta, jossa esim sapatin rikkojat kivitettäisiin!
        2) itse todistaa, ettei hän ole kristitty, mutta siitä huolimatta ei vaihda harhaanjohtavaa nimimerkkiään eli on väärän todistuksen antaja
        3) on itse jäänyt kiinni väärästä profetiasta eli on myös väärä profeetta

        https://www.narsistienuhrientuki.fi/tietoa-narsismista/narsismista_yleisesti/narsistin_moraalikasitys_ja_omat/

        "Narsistin moraali muuttuu sen mukaan, mikä häntä itseään milloinkin parhaiten palvelee. Narsistin elämän suuntaa määrittelee tahto, ei omatunto. Narsisti tahtoo nähdä kaikki asiat subjektiivisesti, eikä hän vaivaudu miettimään asioita muiden ihmisten näkökulmasta.

        Narsisti rakastaa moralisoida kyllä itse kaikkea ja kaikkia, kunhan se ei kohdistu häneen itseensä tai omiin tekoihinsa. Narsistille on tyypillistä toimia moraalin vastaisesti, kun hän siitä hyötyy."


      • Skeptikko.net kirjoitti:

        "Niin, mitä vikaa olisi siinä, että Jumala rankaisee syntisiä ja jakaa oikeudenmukaisen tuomion?"

        Tämä valekristitty.net

        1) toivoisi, että tulisi yhteiskunta, jossa esim sapatin rikkojat kivitettäisiin!
        2) itse todistaa, ettei hän ole kristitty, mutta siitä huolimatta ei vaihda harhaanjohtavaa nimimerkkiään eli on väärän todistuksen antaja
        3) on itse jäänyt kiinni väärästä profetiasta eli on myös väärä profeetta

        https://www.narsistienuhrientuki.fi/tietoa-narsismista/narsismista_yleisesti/narsistin_moraalikasitys_ja_omat/

        "Narsistin moraali muuttuu sen mukaan, mikä häntä itseään milloinkin parhaiten palvelee. Narsistin elämän suuntaa määrittelee tahto, ei omatunto. Narsisti tahtoo nähdä kaikki asiat subjektiivisesti, eikä hän vaivaudu miettimään asioita muiden ihmisten näkökulmasta.

        Narsisti rakastaa moralisoida kyllä itse kaikkea ja kaikkia, kunhan se ei kohdistu häneen itseensä tai omiin tekoihinsa. Narsistille on tyypillistä toimia moraalin vastaisesti, kun hän siitä hyötyy."

        Niin, täydellisessä yhteiskunnassa sapatin rikkojat kivitettäisiin. Tämä on Jumalan sana.

        En ole kristitty, vaan messiaaninen. Olen vuosia sitten rekisteröinyt domainin Kristitty.net, joten käytän tuota nikkinäni. Messiaaninen.net on jo varattu.

        Olen väärä profeetta. Voin sen hyvin myöntää. Heikkona hetkenäni Saatana sai minut houkuteltua lausumaan, että unitaari on sairas eikä enää parane. Tai jotain sinne päin. Entä sitten?


      • unitaari-eikirj
        Kristitty.net kirjoitti:

        Niin, mitä vikaa olisi siinä, että Jumala rankaisee syntisiä ja jakaa oikeudenmukaisen tuomion?

        Sinun kirjoituksesi täyttää jo rikokseen yllyttämisen tuntomerkit. Toisin kuin eräät, minä en tee tällä palstalla rikosilmoitusta kenestäkään.

        Väärät profeetat tulee myös kivittää, joten sinä et olisi enää ketään kivittämässä, koska profetoit minusta väärin taannoin. (5Moos 13:1-11; 18:20-22)


      • unitaari-eikirj kirjoitti:

        Väärät profeetat tulee myös kivittää, joten sinä et olisi enää ketään kivittämässä, koska profetoit minusta väärin taannoin. (5Moos 13:1-11; 18:20-22)

        Sinä olet rikkonut sapattia ja pilkannut Pyhää Henkeä, joten paraskin puhumaan.


      • unitaari-eikirj
        Kristitty.net kirjoitti:

        Sinä olet rikkonut sapattia ja pilkannut Pyhää Henkeä, joten paraskin puhumaan.

        Minä en kannatakaan Mooseksen lain käskyjen mukaisia kuolemanrangaistuksia enkä kehota ketään ottamaan niitä käyttöön. Tiedät itsekin, että olen ainoastaan osoittanut sinun rikkovan Mooseksen lakia, kun olen sanonut, että sinun pitäisi tappaa lainrikkojat, jos noudattaisit lakia. Pidän Mooseksen lain tappamiskäskyjen noudattamista nykyisenä aikana rikoksena ja teen sellaista yrittävistä ja suunnittelevista tutkintapyynnön poliisille.


      • unitaari-eikirj kirjoitti:

        Minä en kannatakaan Mooseksen lain käskyjen mukaisia kuolemanrangaistuksia enkä kehota ketään ottamaan niitä käyttöön. Tiedät itsekin, että olen ainoastaan osoittanut sinun rikkovan Mooseksen lakia, kun olen sanonut, että sinun pitäisi tappaa lainrikkojat, jos noudattaisit lakia. Pidän Mooseksen lain tappamiskäskyjen noudattamista nykyisenä aikana rikoksena ja teen sellaista yrittävistä ja suunnittelevista tutkintapyynnön poliisille.

        Hah haa! Jälleen sinä sanot, että minun pitäisi tappaa lainrikkojat, sinä siis yllytät minua tappamaan! Tajuatko, mihin rikokseen sinä syyllistyt? Voisin tehdä sinusta rikosilmoituksen! Mutta en ole yhtä lapsellinen kuin sinä, joten en tee.


      • näinkö_on
        Kristitty.net kirjoitti:

        Niin, täydellisessä yhteiskunnassa sapatin rikkojat kivitettäisiin. Tämä on Jumalan sana.

        En ole kristitty, vaan messiaaninen. Olen vuosia sitten rekisteröinyt domainin Kristitty.net, joten käytän tuota nikkinäni. Messiaaninen.net on jo varattu.

        Olen väärä profeetta. Voin sen hyvin myöntää. Heikkona hetkenäni Saatana sai minut houkuteltua lausumaan, että unitaari on sairas eikä enää parane. Tai jotain sinne päin. Entä sitten?

        Tunnustit antaneesi väärän profetian, jonka paholainen sai houkuteltua sinut tekemään. Voidaanko sinuun soveltaa näitä Raamatun kohtia?

        5 Moos 18:20 Jos taas joku profeetta julkeaa minun nimissäni puhua sellaista, mitä minä en ole käskenyt hänen puhua, tai puhuu vieraiden jumalien nimissä, hänen on kuoltava.'

        1 Moos 3:1 Käärme oli kavalin kaikista eläimistä, jotka Herra Jumala oli luonut. Se sanoi naiselle: "Onko Jumala todella sanonut: 'Te ette saa syödä mistään puutarhan puusta'?" 2 Nainen vastasi käärmeelle: "Kyllä me saamme syödä puutarhan puiden hedelmiä. 3 Vain siitä puusta, joka on keskellä paratiisia, Jumala on sanonut: 'Älkää syökö sen hedelmiä, älkää edes koskeko niihin, ettette kuolisi.'" 4 Silloin käärme sanoi naiselle: "Ei, ette te kuole. 5 Mutta Jumala tietää, että niin pian kuin te syötte siitä, teidän silmänne avautuvat ja teistä tulee Jumalan kaltaisia, niin että tiedätte kaiken, sekä hyvän että pahan." 6 Nainen näki nyt, että puun hedelmät olivat hyviä syödä ja että se oli kaunis katsella ja houkutteleva, koska se antoi ymmärrystä. Hän otti siitä hedelmän ja söi ja antoi myös miehelleen, joka oli hänen kanssaan, ja mieskin söi.
        ---
        22 Sitten Herra Jumala sanoi: "Ihminen on nyt kuin me: hän tietää sekä hyvän että pahan. Ettei hän nyt vain ota elämän puusta hedelmää ja syö ja niin elä ikuisesti!" 23 Niin Herra Jumala ajoi ihmisen pois Eedenin puutarhasta ja pani hänet viljelemään maata, josta hänet oli tehty. 24 Hän karkotti ihmisen ja asetti Eedenin puutarhan itäpuolelle kerubit ja salamoivan, leimuavan miekan vartioimaan elämän puulle vievää tietä.


      • näinkö_on kirjoitti:

        Tunnustit antaneesi väärän profetian, jonka paholainen sai houkuteltua sinut tekemään. Voidaanko sinuun soveltaa näitä Raamatun kohtia?

        5 Moos 18:20 Jos taas joku profeetta julkeaa minun nimissäni puhua sellaista, mitä minä en ole käskenyt hänen puhua, tai puhuu vieraiden jumalien nimissä, hänen on kuoltava.'

        1 Moos 3:1 Käärme oli kavalin kaikista eläimistä, jotka Herra Jumala oli luonut. Se sanoi naiselle: "Onko Jumala todella sanonut: 'Te ette saa syödä mistään puutarhan puusta'?" 2 Nainen vastasi käärmeelle: "Kyllä me saamme syödä puutarhan puiden hedelmiä. 3 Vain siitä puusta, joka on keskellä paratiisia, Jumala on sanonut: 'Älkää syökö sen hedelmiä, älkää edes koskeko niihin, ettette kuolisi.'" 4 Silloin käärme sanoi naiselle: "Ei, ette te kuole. 5 Mutta Jumala tietää, että niin pian kuin te syötte siitä, teidän silmänne avautuvat ja teistä tulee Jumalan kaltaisia, niin että tiedätte kaiken, sekä hyvän että pahan." 6 Nainen näki nyt, että puun hedelmät olivat hyviä syödä ja että se oli kaunis katsella ja houkutteleva, koska se antoi ymmärrystä. Hän otti siitä hedelmän ja söi ja antoi myös miehelleen, joka oli hänen kanssaan, ja mieskin söi.
        ---
        22 Sitten Herra Jumala sanoi: "Ihminen on nyt kuin me: hän tietää sekä hyvän että pahan. Ettei hän nyt vain ota elämän puusta hedelmää ja syö ja niin elä ikuisesti!" 23 Niin Herra Jumala ajoi ihmisen pois Eedenin puutarhasta ja pani hänet viljelemään maata, josta hänet oli tehty. 24 Hän karkotti ihmisen ja asetti Eedenin puutarhan itäpuolelle kerubit ja salamoivan, leimuavan miekan vartioimaan elämän puulle vievää tietä.

        Voidaan soveltaa. Tervetuloa kivittämään.


      • puskasta_huudettu
        Kristitty.net kirjoitti:

        Voidaan soveltaa. Tervetuloa kivittämään.

        Saamani tiedon mukaan tätä ei tee kukaan ihminen, vaan vastaavasta asiasta tulee huolehtimaan Jumala. Sen jälkeen löydät itsesi Gehenan tulesta. Tästä asiasta on sinulle tarpeellisen informaation edeltä antanut Jumala lähettämä palvelija.


      • valkotakkisia.kaivataan
        puskasta_huudettu kirjoitti:

        Saamani tiedon mukaan tätä ei tee kukaan ihminen, vaan vastaavasta asiasta tulee huolehtimaan Jumala. Sen jälkeen löydät itsesi Gehenan tulesta. Tästä asiasta on sinulle tarpeellisen informaation edeltä antanut Jumala lähettämä palvelija.

        Kahjoja kaikki...


      • lkml
        valkotakkisia.kaivataan kirjoitti:

        Kahjoja kaikki...

        Mt 5:22 -- ja se, joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen.


      • lkml kirjoitti:

        Mt 5:22 -- ja se, joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen.

        On sanottu myös sellaista, että toisen ihmisen ja erityisesti uskovaisen nimittely ”hulluksi” olisi ”Pyhän Hengen pilkkaamista”, jota ei voida saada anteeksi (kreikankielen sana mōros tarkoittaa pikemmin ”tyhmää ja typerystä” tai ”järjetöntä” kuin ”mielisairasta”, johon sana ”hullu” usein yhdistetään). Jeesus sanoi Matteuksen mukaan, että sellaisen teon tehnyt ansaitsee ”Gehennan tulen”. (Matt 5:22) Herra ei sanonut, että sitä syntiä ei voida saada anteeksi. Sen voi saada anteeksi, vaikka teko on tuomittava. Herra ei sanonut sitäkään, että me emme voi saada koskaan anteeksi sitä, jos emme anna anteeksi muille heidän rikkomuksiaan. (Matt 6:14-15) Sen voi saada anteeksi myöhemmin, sillä se ei ole syntiä, jota ei voida saada koskaan anteeksi.

        Se, joka tekee aviorikoksen, murhaa, varastaa, valehtelee tai tekee mitä tahansa syntiä, on ansainnut kadotustuomion (Gehennan tulen), mutta onneksi sen kaiken voi saada anteeksi, kun kääntyy pois pahuudestaan Jumalan tykö ja uskoo evankeliumin.


      • Skeptikko.net
        Kristitty.net kirjoitti:

        Hah haa! Jälleen sinä sanot, että minun pitäisi tappaa lainrikkojat, sinä siis yllytät minua tappamaan! Tajuatko, mihin rikokseen sinä syyllistyt? Voisin tehdä sinusta rikosilmoituksen! Mutta en ole yhtä lapsellinen kuin sinä, joten en tee.

        Jokainen vähänkään normaalia järjenjuoksua omaava käsittää, mitä unitaari tarkoittaa. Joten olet joko erittäin yksinkertainen tai sitten vain selkärangaton nuljake, joka tapasi mukaan yrität vääntää tämänkin asian kieroon.

        https://www.narsistienuhrientuki.fi/tietoa-narsismista/narsismista_yleisesti/narsistin_moraalikasitys_ja_omat/

        "Narsistin moraali muuttuu sen mukaan, mikä häntä itseään milloinkin parhaiten palvelee. Narsistin elämän suuntaa määrittelee tahto, ei omatunto.

        Narsisti rakastaa moralisoida kyllä itse kaikkea ja kaikkia, kunhan se ei kohdistu häneen itseensä tai omiin tekoihinsa."


      • Kristitty.net kirjoitti:

        Niin, mitä vikaa olisi siinä, että Jumala rankaisee syntisiä ja jakaa oikeudenmukaisen tuomion?

        Sinun kirjoituksesi täyttää jo rikokseen yllyttämisen tuntomerkit. Toisin kuin eräät, minä en tee tällä palstalla rikosilmoitusta kenestäkään.

        Luettelit tunnistettavia kansanryhmiä ja ilmaisit mielipiteenäsi, että heidän tappamisensa olisi ihan oikein. Se on kansanryhmää vastaan kiihottavaa vihapuhetta.

        Viesti, jota tuossa kommentoit, oli kai jonkun tunnistamattoman ärsyyntynyt puuskahdus. Onhan se rankasti sanottu, mutta osaan kyllä kuvitella, minkälainen tunnereaktio siinä on takana.

        Ehkä tosiaan ainoa tapa, jolla sinut saisi tajuamaan kivittämisen todellisuuden olisi se, että olet itse siellä vastaanottavalla puolella.

        Satunnaisten rekisteröimattömien nimimerkkien oikeuteen haastaminen taitaa olla aika toivotonta puuhaa. Haasta vaikka minut mieluummin, niin saadaan julkisuutta kivikautisille mielipiteillesi.


      • Kristitty.net kirjoitti:

        Niin, täydellisessä yhteiskunnassa sapatin rikkojat kivitettäisiin. Tämä on Jumalan sana.

        En ole kristitty, vaan messiaaninen. Olen vuosia sitten rekisteröinyt domainin Kristitty.net, joten käytän tuota nikkinäni. Messiaaninen.net on jo varattu.

        Olen väärä profeetta. Voin sen hyvin myöntää. Heikkona hetkenäni Saatana sai minut houkuteltua lausumaan, että unitaari on sairas eikä enää parane. Tai jotain sinne päin. Entä sitten?

        Annoit juuri ehkä tarkoittamattasi ohjeet kenelle tahansa puolustautua mitä tahansa aiheellista moitetta vastaan. “Heikkona hetkenäni Saatana sai minut houkuteltua…”


      • v.aari kirjoitti:

        Luettelit tunnistettavia kansanryhmiä ja ilmaisit mielipiteenäsi, että heidän tappamisensa olisi ihan oikein. Se on kansanryhmää vastaan kiihottavaa vihapuhetta.

        Viesti, jota tuossa kommentoit, oli kai jonkun tunnistamattoman ärsyyntynyt puuskahdus. Onhan se rankasti sanottu, mutta osaan kyllä kuvitella, minkälainen tunnereaktio siinä on takana.

        Ehkä tosiaan ainoa tapa, jolla sinut saisi tajuamaan kivittämisen todellisuuden olisi se, että olet itse siellä vastaanottavalla puolella.

        Satunnaisten rekisteröimattömien nimimerkkien oikeuteen haastaminen taitaa olla aika toivotonta puuhaa. Haasta vaikka minut mieluummin, niin saadaan julkisuutta kivikautisille mielipiteillesi.

        Kuolemantuomion kannattamisessa ei ole mitään laitonta. Ei ole laitonta toivoa Suomeen lakimuutosta tässä asiassa.


      • Skeptikko.net
        Kristitty.net kirjoitti:

        Niin, täydellisessä yhteiskunnassa sapatin rikkojat kivitettäisiin. Tämä on Jumalan sana.

        En ole kristitty, vaan messiaaninen. Olen vuosia sitten rekisteröinyt domainin Kristitty.net, joten käytän tuota nikkinäni. Messiaaninen.net on jo varattu.

        Olen väärä profeetta. Voin sen hyvin myöntää. Heikkona hetkenäni Saatana sai minut houkuteltua lausumaan, että unitaari on sairas eikä enää parane. Tai jotain sinne päin. Entä sitten?

        "En ole kristitty, vaan messiaaninen. Olen vuosia sitten rekisteröinyt domainin Kristitty.net, joten käytän tuota nikkinäni. Messiaaninen.net on jo varattu."

        Valitettavaa, että älyllisen laiskuutesi ja/tai mielikuvituksen puutteesi vuoksi sinun uskontosi kammottavat, vastenmieliset ja ristiriitaiset periaatteet menevät kristittyjen kontolle, mutta sehän ei rehellistä messiaanista näytä pahemmin vaivaavan.

        Joten saanko auttaa? Kokeile esim.
        messiaaninen.net
        messiaaninen.urpo.net
        Toraisti.net
        toraisti.net
        torailija.net
        valekristitty.net
        jne....


      • Skeptikko.net kirjoitti:

        Jokainen vähänkään normaalia järjenjuoksua omaava käsittää, mitä unitaari tarkoittaa. Joten olet joko erittäin yksinkertainen tai sitten vain selkärangaton nuljake, joka tapasi mukaan yrität vääntää tämänkin asian kieroon.

        https://www.narsistienuhrientuki.fi/tietoa-narsismista/narsismista_yleisesti/narsistin_moraalikasitys_ja_omat/

        "Narsistin moraali muuttuu sen mukaan, mikä häntä itseään milloinkin parhaiten palvelee. Narsistin elämän suuntaa määrittelee tahto, ei omatunto.

        Narsisti rakastaa moralisoida kyllä itse kaikkea ja kaikkia, kunhan se ei kohdistu häneen itseensä tai omiin tekoihinsa."

        On toisaalta ymmärrettävää, että kristitty.net kokee kirjoitukseni yllyttämisenä kuolemanrangaistusten täytäntöönpanoon, koska hänen sisällään on ristiriita. Mooseksen laki käskee tappaa, mutta esivallan laki kieltää sen ja Paavali käski kristittyjä olemaan alamaiset sille.

        Kristittyn.netillä on siis halu ja tahto tappaa, mutta hän ei uskalla, koska pelkää esivallan rangaistusta ja toisaalta hän pitää Paavalin sanaa Moosesta painavampana tässä asiassa, vaikka esivallan laki on ihmisten käskyjä ja Mooseksen laki on toraistille "Jumalan pyhä laki".

        Kristitty.net tottelee toisin sanoen enemmän ihmisiä kuin Jumalan pyhää lakia ja perustelee kantansa Paavalin sanoilla, jotka eivät ole "Jumalan pyhää lakia" eli Mooseksen lakia, jota toraisti "Jumalan pyhällä lailla" tarkoittaa kun se hänen agendaansa sopii. Tässä tapauksessa kahden Raamatun kohdan ollessa ristiriidassa keskenään, toraisti valitsee "Jumalan pyhäksi laiksi" Paavalin sanat ja hylkää Mooseksen lain käskyt ikään kuin ei rikkoisi niitä vastaan.

        Kristitty.net ei ymmärrä sitä, että Paavali ja muut apostolit eivät jatkaneet vanhan liiton lain käskyjen noudattamista näissä asioissa vaan seurasivat uuden liiton käskyjä ja ohjeita pyhän hengen johdossa. Uuden liiton käskyjen ja ohjeiden mukaan ei ole lupa tappaa lähimmäisiä Mooseksen lain käskyjen mukaan vaan lakia rikkoneita kohtaa tulee olla pitkämielisiä ja kärsivällisiä, niin että annetaan aikaa mielenmuutokseen (parannukseen) ja annetaan synnit anteeksi sen sijaan, että tapettaisiin lakia rikkonut heti ensimmäisen rikkomuksen jälkeen, niin kuin Mooseksen laki käskee tekemään.

        Uudessa liitossa elävällä ei tällaista ristiriitaa ole, sillä hän tietää, mitkä käskyt ja ohjeet on uuteen liittoon annettu ja miten lähimmäisiä tulee kohdella Kristuksen terveiden sanojen mukaan, mutta vanhassa liitossa oleva ja opetuksesta osaton ei tätä asiaa ymmärrä ja on kahden vaiheilla, kumpia ohjeita ja käskyjä noudattaa.


      • dsfs
        unitaari kirjoitti:

        On toisaalta ymmärrettävää, että kristitty.net kokee kirjoitukseni yllyttämisenä kuolemanrangaistusten täytäntöönpanoon, koska hänen sisällään on ristiriita. Mooseksen laki käskee tappaa, mutta esivallan laki kieltää sen ja Paavali käski kristittyjä olemaan alamaiset sille.

        Kristittyn.netillä on siis halu ja tahto tappaa, mutta hän ei uskalla, koska pelkää esivallan rangaistusta ja toisaalta hän pitää Paavalin sanaa Moosesta painavampana tässä asiassa, vaikka esivallan laki on ihmisten käskyjä ja Mooseksen laki on toraistille "Jumalan pyhä laki".

        Kristitty.net tottelee toisin sanoen enemmän ihmisiä kuin Jumalan pyhää lakia ja perustelee kantansa Paavalin sanoilla, jotka eivät ole "Jumalan pyhää lakia" eli Mooseksen lakia, jota toraisti "Jumalan pyhällä lailla" tarkoittaa kun se hänen agendaansa sopii. Tässä tapauksessa kahden Raamatun kohdan ollessa ristiriidassa keskenään, toraisti valitsee "Jumalan pyhäksi laiksi" Paavalin sanat ja hylkää Mooseksen lain käskyt ikään kuin ei rikkoisi niitä vastaan.

        Kristitty.net ei ymmärrä sitä, että Paavali ja muut apostolit eivät jatkaneet vanhan liiton lain käskyjen noudattamista näissä asioissa vaan seurasivat uuden liiton käskyjä ja ohjeita pyhän hengen johdossa. Uuden liiton käskyjen ja ohjeiden mukaan ei ole lupa tappaa lähimmäisiä Mooseksen lain käskyjen mukaan vaan lakia rikkoneita kohtaa tulee olla pitkämielisiä ja kärsivällisiä, niin että annetaan aikaa mielenmuutokseen (parannukseen) ja annetaan synnit anteeksi sen sijaan, että tapettaisiin lakia rikkonut heti ensimmäisen rikkomuksen jälkeen, niin kuin Mooseksen laki käskee tekemään.

        Uudessa liitossa elävällä ei tällaista ristiriitaa ole, sillä hän tietää, mitkä käskyt ja ohjeet on uuteen liittoon annettu ja miten lähimmäisiä tulee kohdella Kristuksen terveiden sanojen mukaan, mutta vanhassa liitossa oleva ja opetuksesta osaton ei tätä asiaa ymmärrä ja on kahden vaiheilla, kumpia ohjeita ja käskyjä noudattaa.

        Kirjoitit: "Kristitty.net ei ymmärrä sitä, että Paavali ja muut apostolit eivät jatkaneet vanhan liiton lain käskyjen noudattamista näissä asioissa vaan seurasivat uuden liiton käskyjä ja ohjeita pyhän hengen johdossa. "

        Osoitan Raamatulla, että sinä taas valehtelet. Paavali noudatti uuden liiton aikana kaikkia Mooseksen lain käskyjä ja myös uhrasi eläinuhreja, siis uuden liiton aikana.

        Ap.t 21:26 Paavali otti miehet mukaansa ja puhdistautui seuraavana päivänä heidän kanssaan. Sitten hän meni temppeliin ja ilmoitti, milloin heidän puhdistumisaikansa päättyisi ja kunkin puolesta suoritettaisiin uhri.

        Ap.t 25:8. sillä Paavali torjui syytökset ja sanoi: "Minä en ole mitään rikkonut juutalaisten lakia enkä pyhäkköä enkä keisaria vastaan".

        Ap.t 28:17 Kolmen päivän kuluttua Paavali kutsui juutalaisten johtomiehet luokseen. Kun nämä olivat saapuneet, hän sanoi: "Veljet! Minut luovutettiin Jerusalemissa roomalaisten käsiin, vaikka en ole millään tavoin rikkonut kansaamme enkä isiltä perimiämme säädöksiä vastaan.

        Room 2: 13 Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia.

        Room 3:31 Kumoammeko me siis lain vetoamalla uskoon? Emme suinkaan, me päinvastoin vahvistamme sen mitä laki sanoo.


      • Skeptikko.net
        dsfs kirjoitti:

        Kirjoitit: "Kristitty.net ei ymmärrä sitä, että Paavali ja muut apostolit eivät jatkaneet vanhan liiton lain käskyjen noudattamista näissä asioissa vaan seurasivat uuden liiton käskyjä ja ohjeita pyhän hengen johdossa. "

        Osoitan Raamatulla, että sinä taas valehtelet. Paavali noudatti uuden liiton aikana kaikkia Mooseksen lain käskyjä ja myös uhrasi eläinuhreja, siis uuden liiton aikana.

        Ap.t 21:26 Paavali otti miehet mukaansa ja puhdistautui seuraavana päivänä heidän kanssaan. Sitten hän meni temppeliin ja ilmoitti, milloin heidän puhdistumisaikansa päättyisi ja kunkin puolesta suoritettaisiin uhri.

        Ap.t 25:8. sillä Paavali torjui syytökset ja sanoi: "Minä en ole mitään rikkonut juutalaisten lakia enkä pyhäkköä enkä keisaria vastaan".

        Ap.t 28:17 Kolmen päivän kuluttua Paavali kutsui juutalaisten johtomiehet luokseen. Kun nämä olivat saapuneet, hän sanoi: "Veljet! Minut luovutettiin Jerusalemissa roomalaisten käsiin, vaikka en ole millään tavoin rikkonut kansaamme enkä isiltä perimiämme säädöksiä vastaan.

        Room 2: 13 Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia.

        Room 3:31 Kumoammeko me siis lain vetoamalla uskoon? Emme suinkaan, me päinvastoin vahvistamme sen mitä laki sanoo.

        Arvelinkin, että nämä puskista profetoijat ovat samaa torailijoiden porukkaa kuin valekristitty.netkin.

        Valtataistelu ensimmäisistä paikoista on kovaa.


      • unitaari-eikirj
        dsfs kirjoitti:

        Kirjoitit: "Kristitty.net ei ymmärrä sitä, että Paavali ja muut apostolit eivät jatkaneet vanhan liiton lain käskyjen noudattamista näissä asioissa vaan seurasivat uuden liiton käskyjä ja ohjeita pyhän hengen johdossa. "

        Osoitan Raamatulla, että sinä taas valehtelet. Paavali noudatti uuden liiton aikana kaikkia Mooseksen lain käskyjä ja myös uhrasi eläinuhreja, siis uuden liiton aikana.

        Ap.t 21:26 Paavali otti miehet mukaansa ja puhdistautui seuraavana päivänä heidän kanssaan. Sitten hän meni temppeliin ja ilmoitti, milloin heidän puhdistumisaikansa päättyisi ja kunkin puolesta suoritettaisiin uhri.

        Ap.t 25:8. sillä Paavali torjui syytökset ja sanoi: "Minä en ole mitään rikkonut juutalaisten lakia enkä pyhäkköä enkä keisaria vastaan".

        Ap.t 28:17 Kolmen päivän kuluttua Paavali kutsui juutalaisten johtomiehet luokseen. Kun nämä olivat saapuneet, hän sanoi: "Veljet! Minut luovutettiin Jerusalemissa roomalaisten käsiin, vaikka en ole millään tavoin rikkonut kansaamme enkä isiltä perimiämme säädöksiä vastaan.

        Room 2: 13 Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia.

        Room 3:31 Kumoammeko me siis lain vetoamalla uskoon? Emme suinkaan, me päinvastoin vahvistamme sen mitä laki sanoo.

        Paavali ei uhrannut eläimiä Apt 21 luvun mukaan. Hän oli ainoastaan niiden henkilöiden seurassa, joiden edestä tuli uhrata eläimiä Mooseksen lain käskyjen mukaan, mutta hän ei itse osallistunut uhraamiseen eikä uhrannut. Paavali otettiin kiinni ja vangittiin ennen kuin yhtään uhria uhrattiin. On siis virheellistä väittää Paavalin osallistuneen uhreihin.

        Paavali ei rikkonut juutalaisten tapoja tai lakeja vastaan siinä tilanteessa, kun hänet otettiin kiinni. Paavali oli kuitenkin opettanut sekä juutalaisia että pakanoita luopumaan Mooseksesta ja juutalaisista tavoista, mistä syystä lakia noudattavat juutalaiset tahtoivat tappaa hänet. Tämä oli toinen kerta, kun he niin toimivat. Paavali kuitenkin pelastui hänestä annetun profetian mukaan ja hän joutui vangiksi sen sijaan, että hänet olisi kivitetty Mooseksen lain mukaan kuoliaaksi.


    • Jeesus ei langettanut kadotustuomioita sanomalla jonkun syyllistyneen pyhän hengen pilkkaan, jota ei anteeksi enää saada. Hän ainoastaan varoitti siitä. Väärät profeetat ja tuomarit toimivat vastoin Jeesuksen esimerkkiä ja sanoja langettaessaan lopullisia ja peruuttamattomia kadotustuomioita ”Pyhän Hengen pilkasta”.

      • sopii.mietiskelläM

        Niin, kadotustuomion aika ei vielä Jeesuksen sanojen mukaan ollut, vaan Hän varoitti, että Sana tulee tuomitsemaan.
        Täytyy ymmärtää, että Jumalanvaltakunnassa on aika sille ja aika toiselle.
        Jo Nooan aika opetti. Oli aika saarnalle ja Arkin esimerkille. Senjälkeen tuli tuomio.
        Toisaalta, Jumala pidätti kansaansa Egyptissä, odottaen sitä maata parannukseen, johon Jumalan kansa 400 odotusvuoden jälkeen meni ja toteutti tuomion.
        Siis Jumala tuomitsee.
        Vanhanliiton / varjolainaikaa - se avaa merkityksiltään näköalaa tuomiohinkin.
        Siksi on nähtävä, että sapatinrikkominen toi tuomion ja nyt eletään vielä armonaikaa, mutta Jumalanlain rikkojille -tulee- tuomio. Eli tavallaan tuo kivityksen "varjo" lainmukaan edustaa sitä, että se totuuden Valo tuomiosta on kerran tosi.

        Siis, älkää pilkaten sekoilko, että kivitä nyt jne.

        Kristitty.netillä on paljon sanottavaa teille, mutta oppikaa kirjoituksista sen Hengenmukainen oppi ja varoitus. Risti - vielä julistaa tekojamme ja Uhrilammas sovitusta, siksi Hän ei vielä ole Sanana tuomarina, mutta kerran ON.

        Te katselette pilkkaajat varpaitanne, mutta ette uskalla nostaa katsettanne määränpäähän, jossa totuus tulee päivänvaloon.


      • Skeptikko.net
        sopii.mietiskelläM kirjoitti:

        Niin, kadotustuomion aika ei vielä Jeesuksen sanojen mukaan ollut, vaan Hän varoitti, että Sana tulee tuomitsemaan.
        Täytyy ymmärtää, että Jumalanvaltakunnassa on aika sille ja aika toiselle.
        Jo Nooan aika opetti. Oli aika saarnalle ja Arkin esimerkille. Senjälkeen tuli tuomio.
        Toisaalta, Jumala pidätti kansaansa Egyptissä, odottaen sitä maata parannukseen, johon Jumalan kansa 400 odotusvuoden jälkeen meni ja toteutti tuomion.
        Siis Jumala tuomitsee.
        Vanhanliiton / varjolainaikaa - se avaa merkityksiltään näköalaa tuomiohinkin.
        Siksi on nähtävä, että sapatinrikkominen toi tuomion ja nyt eletään vielä armonaikaa, mutta Jumalanlain rikkojille -tulee- tuomio. Eli tavallaan tuo kivityksen "varjo" lainmukaan edustaa sitä, että se totuuden Valo tuomiosta on kerran tosi.

        Siis, älkää pilkaten sekoilko, että kivitä nyt jne.

        Kristitty.netillä on paljon sanottavaa teille, mutta oppikaa kirjoituksista sen Hengenmukainen oppi ja varoitus. Risti - vielä julistaa tekojamme ja Uhrilammas sovitusta, siksi Hän ei vielä ole Sanana tuomarina, mutta kerran ON.

        Te katselette pilkkaajat varpaitanne, mutta ette uskalla nostaa katsettanne määränpäähän, jossa totuus tulee päivänvaloon.

        "Kristitty.netillä on paljon sanottavaa teille, mutta oppikaa kirjoituksista sen Hengenmukainen oppi ja varoitus. Risti - vielä julistaa tekojamme ja Uhrilammas sovitusta, siksi Hän ei vielä ole Sanana tuomarina, mutta kerran ON."

        Ja voisitko tarkentaa, mitä sellaista sanottavaa valekristitty.netillä mielestäsi on, josta meidän pitäisi ottaa oppia?

        Raamatun näkökulmasta hän toraistina kieltää Jeesuksen uhrin, esiintyy harhaanjohtavalla nimimerkillä, jonka sitten myöntää, kun sotkeutuu sanomisiensa verkkoon eli kieltää olevansa kristitty.

        Tuolta löytyy sopivat sanat kuvaamaan hänen kaltaisiaan.

        http://www.ratkojat.fi/hae?s=liero


      • kopiokone

        Raamattu kieltää julistamasta omavaltaisesti kadotustuomioita, mutta Pyhän Hengen antamat tuomiot tulee ilmoittaa tuomitulle. Jeesus antoi opetuslapsilleen tehtäväksi kieltää syntien anteekisaaminen Pyhän Hengen johdatuksessa. Se on sama asia kuin kadotustuomio.

        Jh 20: 21 Jeesus sanoi uudelleen: "Rauha teille! Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minä teidät." 22 Sanottuaan tämän hän puhalsi heitä kohti ja sanoi: "Ottakaa Pyhä Henki. 23 Jolle te annatte synnit anteeksi, hänelle ne ovat anteeksi annetut. Jolta te kiellätte anteeksiannon, hän ei saa syntejään

        Mt 16:17 Jeesus sanoi hänelle: "Autuas olet sinä, Simon, Joonan poika. Tätä ei sinulle ole ilmoittanut liha eikä veri, vaan minun Isäni, joka on taivaissa. 18 Ja minä sanon sinulle: Sinä olet Pietari, ja tälle kalliolle minä rakennan kirkkoni. Sitä eivät tuonelan portit voita. 19 Minä olen antava sinulle taivasten valtakunnan avaimet. Minkä sinä sidot maan päällä, se on sidottu taivaissa, ja minkä sinä vapautat maan päällä, se on myös taivaissa vapautettu."


      • kopiokone kirjoitti:

        Raamattu kieltää julistamasta omavaltaisesti kadotustuomioita, mutta Pyhän Hengen antamat tuomiot tulee ilmoittaa tuomitulle. Jeesus antoi opetuslapsilleen tehtäväksi kieltää syntien anteekisaaminen Pyhän Hengen johdatuksessa. Se on sama asia kuin kadotustuomio.

        Jh 20: 21 Jeesus sanoi uudelleen: "Rauha teille! Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minä teidät." 22 Sanottuaan tämän hän puhalsi heitä kohti ja sanoi: "Ottakaa Pyhä Henki. 23 Jolle te annatte synnit anteeksi, hänelle ne ovat anteeksi annetut. Jolta te kiellätte anteeksiannon, hän ei saa syntejään

        Mt 16:17 Jeesus sanoi hänelle: "Autuas olet sinä, Simon, Joonan poika. Tätä ei sinulle ole ilmoittanut liha eikä veri, vaan minun Isäni, joka on taivaissa. 18 Ja minä sanon sinulle: Sinä olet Pietari, ja tälle kalliolle minä rakennan kirkkoni. Sitä eivät tuonelan portit voita. 19 Minä olen antava sinulle taivasten valtakunnan avaimet. Minkä sinä sidot maan päällä, se on sidottu taivaissa, ja minkä sinä vapautat maan päällä, se on myös taivaissa vapautettu."

        Sikäli kuin Johanneksen evankeliumin sisältämät sanat ovat todellista historiaa eivätkä fiktiota, niin ne ovat osoitetut apostoleille, eivät sinulle. Jeesus ei ole antanut sinulle mitään valtuuksia pidättää tai päästää syntejä.

        Syntien pidättäminen tai päästäminen ei ole sama asia kuin julistaa peruuttamaton ja lopullinen kadotustuomio. Olet ensimmäinen fundamentalisti, jonka tiedän noita sanoja tuolla tavalla tulkitsevan. Niin, "noita-sanoja", sillä sitä ne sinun käytössäsi ovat.

        Noista Jeesuksen sanoista on saanut alkunsa erikoinen perinne lestadiolaisten piirissä. Siellä julistetaan kesken saarnan synnit anteeksi ja jäsenet luulevat, että synnit saadaan anteeksi vain siten, että joku pastori julistaa ne anteeksi annetuiksi. Kauhea harhaoppi.

        Vapaissa suunnissa uskotaan siihen, että Jeesus on antanut seuraajilleen vallan kaikkina aikoina julistaa synnit anteeksi saaduiksi, mutta hyvin harva uskaltaa pidättää niitä ja jättää julistamatta synnit anteeksi. Hyvin harva tai yksi ainoastaan luulee, että kyseessä olisi "Pyhän hengen pilkasta" johtuva syntien pidättäminen, niin että syntejä ei voida saada enää ikinä anteeksi, kun ne kerran on pidätetty.

        Kristillisissä yhteisöissä voi olla vahingollisia käytäntöjä johtuen Raamatun virheellisestä tulkinnasta. Tiedän kokemuksesta sen, että monet lestadiolaiset ovat ahdistuneita, jos heidän pappinsa ei julista heille syntejä anteeksi. Muuan lestadiolainen kertoi, että hän oli ajanut pelon vallassa autolla papin luokse saadakseen syntinsä anteeksi ja pelkäsi kuollakseen onnettomuutta, koska luuli joutuvansa helvettiin, jos kuolisi ennen syntien päästöä. Silloin ei ollut vielä kännyköitä eikä pappi ollut lankapuhelimenkaan päässä...


      • mot._
        unitaari kirjoitti:

        Sikäli kuin Johanneksen evankeliumin sisältämät sanat ovat todellista historiaa eivätkä fiktiota, niin ne ovat osoitetut apostoleille, eivät sinulle. Jeesus ei ole antanut sinulle mitään valtuuksia pidättää tai päästää syntejä.

        Syntien pidättäminen tai päästäminen ei ole sama asia kuin julistaa peruuttamaton ja lopullinen kadotustuomio. Olet ensimmäinen fundamentalisti, jonka tiedän noita sanoja tuolla tavalla tulkitsevan. Niin, "noita-sanoja", sillä sitä ne sinun käytössäsi ovat.

        Noista Jeesuksen sanoista on saanut alkunsa erikoinen perinne lestadiolaisten piirissä. Siellä julistetaan kesken saarnan synnit anteeksi ja jäsenet luulevat, että synnit saadaan anteeksi vain siten, että joku pastori julistaa ne anteeksi annetuiksi. Kauhea harhaoppi.

        Vapaissa suunnissa uskotaan siihen, että Jeesus on antanut seuraajilleen vallan kaikkina aikoina julistaa synnit anteeksi saaduiksi, mutta hyvin harva uskaltaa pidättää niitä ja jättää julistamatta synnit anteeksi. Hyvin harva tai yksi ainoastaan luulee, että kyseessä olisi "Pyhän hengen pilkasta" johtuva syntien pidättäminen, niin että syntejä ei voida saada enää ikinä anteeksi, kun ne kerran on pidätetty.

        Kristillisissä yhteisöissä voi olla vahingollisia käytäntöjä johtuen Raamatun virheellisestä tulkinnasta. Tiedän kokemuksesta sen, että monet lestadiolaiset ovat ahdistuneita, jos heidän pappinsa ei julista heille syntejä anteeksi. Muuan lestadiolainen kertoi, että hän oli ajanut pelon vallassa autolla papin luokse saadakseen syntinsä anteeksi ja pelkäsi kuollakseen onnettomuutta, koska luuli joutuvansa helvettiin, jos kuolisi ennen syntien päästöä. Silloin ei ollut vielä kännyköitä eikä pappi ollut lankapuhelimenkaan päässä...

        Pyhä Henki toimii tänäkin päivänä samalla tavalla, miten toimi apostolien aikana. Ei kukaan voi ryhtyä tuomioprofeetaksi kuvitellen, että se on joku yleinen oikeus.

        Mutta jos Pyhä Henki puhuu sydämeen ja käskee toimimaan tuomion julistamiseksi ja jos Jumalan palvelija koettelun jälkeen toteaa, että viesti tulee Pyhältä Hengeltä, niin sitten tulee niin toimia. Jumala kyllä käyttää tällaisissa tehtävissä muitakin mainitut 12 miestä. Tämän asian kiistäminen on Jumalan vastustamista.

        Jh 20: 21 Jeesus sanoi uudelleen: "Rauha teille! Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minä teidät." 22 Sanottuaan tämän hän puhalsi heitä kohti ja sanoi: "Ottakaa Pyhä Henki. 23 Jolle te annatte synnit anteeksi, hänelle ne ovat anteeksi annetut. Jolta te kiellätte anteeksiannon, hän ei saa syntejään

        Mt 16:17 Jeesus sanoi hänelle: "Autuas olet sinä, Simon, Joonan poika. Tätä ei sinulle ole ilmoittanut liha eikä veri, vaan minun Isäni, joka on taivaissa. 18 Ja minä sanon sinulle: Sinä olet Pietari, ja tälle kalliolle minä rakennan kirkkoni. Sitä eivät tuonelan portit voita. 19 Minä olen antava sinulle taivasten valtakunnan avaimet. Minkä sinä sidot maan päällä, se on sidottu taivaissa, ja minkä sinä vapautat maan päällä, se on myös taivaissa vapautettu."


      • Skeptikko.net
        mot._ kirjoitti:

        Pyhä Henki toimii tänäkin päivänä samalla tavalla, miten toimi apostolien aikana. Ei kukaan voi ryhtyä tuomioprofeetaksi kuvitellen, että se on joku yleinen oikeus.

        Mutta jos Pyhä Henki puhuu sydämeen ja käskee toimimaan tuomion julistamiseksi ja jos Jumalan palvelija koettelun jälkeen toteaa, että viesti tulee Pyhältä Hengeltä, niin sitten tulee niin toimia. Jumala kyllä käyttää tällaisissa tehtävissä muitakin mainitut 12 miestä. Tämän asian kiistäminen on Jumalan vastustamista.

        Jh 20: 21 Jeesus sanoi uudelleen: "Rauha teille! Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minä teidät." 22 Sanottuaan tämän hän puhalsi heitä kohti ja sanoi: "Ottakaa Pyhä Henki. 23 Jolle te annatte synnit anteeksi, hänelle ne ovat anteeksi annetut. Jolta te kiellätte anteeksiannon, hän ei saa syntejään

        Mt 16:17 Jeesus sanoi hänelle: "Autuas olet sinä, Simon, Joonan poika. Tätä ei sinulle ole ilmoittanut liha eikä veri, vaan minun Isäni, joka on taivaissa. 18 Ja minä sanon sinulle: Sinä olet Pietari, ja tälle kalliolle minä rakennan kirkkoni. Sitä eivät tuonelan portit voita. 19 Minä olen antava sinulle taivasten valtakunnan avaimet. Minkä sinä sidot maan päällä, se on sidottu taivaissa, ja minkä sinä vapautat maan päällä, se on myös taivaissa vapautettu."

        " jos Jumalan palvelija koettelun jälkeen toteaa, että viesti tulee Pyhältä Hengeltä,"

        Miten tämä "viesti" Pyhältä Hengeltä tulee?

        Kännykkäviestinä?
        Sähköpostina?
        Kuuluuko ääniä päässä?
        Enkeleitä vierailee?
        Näkyjä näkyy?
        Mutu-viestinä?
        Alkaa röyhtäyttää tai pierettää?
        Jotenkin muuten?

        Täytyisi koetella, onko viestin saamistapa raamatullinen.


      • unitaari-eikirj
        Skeptikko.net kirjoitti:

        " jos Jumalan palvelija koettelun jälkeen toteaa, että viesti tulee Pyhältä Hengeltä,"

        Miten tämä "viesti" Pyhältä Hengeltä tulee?

        Kännykkäviestinä?
        Sähköpostina?
        Kuuluuko ääniä päässä?
        Enkeleitä vierailee?
        Näkyjä näkyy?
        Mutu-viestinä?
        Alkaa röyhtäyttää tai pierettää?
        Jotenkin muuten?

        Täytyisi koetella, onko viestin saamistapa raamatullinen.

        Eihän se viestin saamistapa voi olla raamatullinen, jos se sisältää lopullisen ja peruuttamattoman kadotustuomion. Sen verran pitäisi jokaisen Raamatun kirjoituksia ymmärtää, että kadotustuomion lausumista ei ole annettu meidän tehtäväksemme: yksi on, joka tuomitsee, eikä hän itsekään lausunut kadotustuomioita eläessään, vaikka varoitti kadottavasta synnistä moneen eri kertaan vastustajiaan ja jopa opetuslapsiaan.


      • Skeptikko.net
        unitaari-eikirj kirjoitti:

        Eihän se viestin saamistapa voi olla raamatullinen, jos se sisältää lopullisen ja peruuttamattoman kadotustuomion. Sen verran pitäisi jokaisen Raamatun kirjoituksia ymmärtää, että kadotustuomion lausumista ei ole annettu meidän tehtäväksemme: yksi on, joka tuomitsee, eikä hän itsekään lausunut kadotustuomioita eläessään, vaikka varoitti kadottavasta synnistä moneen eri kertaan vastustajiaan ja jopa opetuslapsiaan.

        Kiinnostaisi silti tietää, mikä tämä viestin saamistapa on.


      • kirjoitusten.mukaan
        unitaari-eikirj kirjoitti:

        Eihän se viestin saamistapa voi olla raamatullinen, jos se sisältää lopullisen ja peruuttamattoman kadotustuomion. Sen verran pitäisi jokaisen Raamatun kirjoituksia ymmärtää, että kadotustuomion lausumista ei ole annettu meidän tehtäväksemme: yksi on, joka tuomitsee, eikä hän itsekään lausunut kadotustuomioita eläessään, vaikka varoitti kadottavasta synnistä moneen eri kertaan vastustajiaan ja jopa opetuslapsiaan.

        Jos profeetta ilmoittaa lopullisesta kadotustuomiosta Pyhän Hengen käskystä, niin se on Raamatullinen ja pätevä tuomio. Se tarkoittaa sitä, että tuomion saanut joutuu tuliseen järveen. Näin sanoo Jumalan Sana:

        Jh 20:23 --Jolta te kiellätte anteeksiannon, hän ei saa syntejään

        Mt 16:19 Minä olen antava sinulle taivasten valtakunnan avaimet. Minkä sinä sidot maan päällä, se on sidottu taivaissa ---


      • unitaari-eikirj
        Skeptikko.net kirjoitti:

        Kiinnostaisi silti tietää, mikä tämä viestin saamistapa on.

        No sitä ne henkilöt eivät kerro, jotka kadotustuomioita lausuvat ja sanovat saaneensa sen tehtävän "Pyhältä Hengeltä" eli Jumalalta. On tietysti hyvä kysellä heiltä sitä asiaa, mutta he eivät vastaa ja jos vastaavat, niin siitä vastauksesta ei ota pirukaan selvää.

        On tulkinnallista, mitkä sanat ja ajatukset ovat "Pyhältä Hengeltä" saatuja ja mitkä ovat ihmisen omaa mielikuvitusta ja tajunnan virtaa. Näin on myös niiden ihmisten laita, jotka todella kuulevat Jumalan ääntä eli tuntevat mielessään sen, mikä on Jumalasta ja mikä on ihmisistä... tämän kummempaa vastausta tuskin saat keneltäkään.

        Vastasin siis myös omasta puolestani, sillä uskon Jumlan hengen vaikuttavan tahtomista, sanoja ja tekemistä elämässäni - ei kuitenkaan aina. Välillä tulee "astian makua" ja syntiä "Jumalan sanojen" joukkoon. Sellaista se "uskovan kristityn" elämä on... ja olenhan minä kaiken muun pahan lisäksi fundamendalisti monien mielestä.


      • mot._ kirjoitti:

        Pyhä Henki toimii tänäkin päivänä samalla tavalla, miten toimi apostolien aikana. Ei kukaan voi ryhtyä tuomioprofeetaksi kuvitellen, että se on joku yleinen oikeus.

        Mutta jos Pyhä Henki puhuu sydämeen ja käskee toimimaan tuomion julistamiseksi ja jos Jumalan palvelija koettelun jälkeen toteaa, että viesti tulee Pyhältä Hengeltä, niin sitten tulee niin toimia. Jumala kyllä käyttää tällaisissa tehtävissä muitakin mainitut 12 miestä. Tämän asian kiistäminen on Jumalan vastustamista.

        Jh 20: 21 Jeesus sanoi uudelleen: "Rauha teille! Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minä teidät." 22 Sanottuaan tämän hän puhalsi heitä kohti ja sanoi: "Ottakaa Pyhä Henki. 23 Jolle te annatte synnit anteeksi, hänelle ne ovat anteeksi annetut. Jolta te kiellätte anteeksiannon, hän ei saa syntejään

        Mt 16:17 Jeesus sanoi hänelle: "Autuas olet sinä, Simon, Joonan poika. Tätä ei sinulle ole ilmoittanut liha eikä veri, vaan minun Isäni, joka on taivaissa. 18 Ja minä sanon sinulle: Sinä olet Pietari, ja tälle kalliolle minä rakennan kirkkoni. Sitä eivät tuonelan portit voita. 19 Minä olen antava sinulle taivasten valtakunnan avaimet. Minkä sinä sidot maan päällä, se on sidottu taivaissa, ja minkä sinä vapautat maan päällä, se on myös taivaissa vapautettu."

        Kerropa meille, miten koettelet sen sanoman, joka sydämellesi tulee. Mistä tiedät, että kyse on "Pyhän Hengen" puheesta eikä esimerkiksi omista ajatuksistasi puhumattakaan siitä, että erottaisit riivaajahenget Jumalan pyhästä hengestä?

        Tunnen yhden miehen, joka sanoo jatkuvasti omia ajatuksiaan tai riivaajien puhetta "Pyhän Hengen" tai "Herran" sanoiksi. Ihan hirveä narsisti on se henkilö ja monet muut uskovaiset ovat todenneet saman asian kyseisestä henkilöstä, vaikka he ovat trinitaareja niin kuin tämä eksynyt sielu, joka toimi aikoinaan heidän keskuudessaan.


      • unitaari kirjoitti:

        Kerropa meille, miten koettelet sen sanoman, joka sydämellesi tulee. Mistä tiedät, että kyse on "Pyhän Hengen" puheesta eikä esimerkiksi omista ajatuksistasi puhumattakaan siitä, että erottaisit riivaajahenget Jumalan pyhästä hengestä?

        Tunnen yhden miehen, joka sanoo jatkuvasti omia ajatuksiaan tai riivaajien puhetta "Pyhän Hengen" tai "Herran" sanoiksi. Ihan hirveä narsisti on se henkilö ja monet muut uskovaiset ovat todenneet saman asian kyseisestä henkilöstä, vaikka he ovat trinitaareja niin kuin tämä eksynyt sielu, joka toimi aikoinaan heidän keskuudessaan.

        Skitsofreniassa on tavallista, että henkilö kokee saavansa muille kuulumattomissa olevia viestejä joltakin itsensä ulkopuoliselta ja korkeammalta taholta.

        Noista äänistä ei aina pääse hoidolla eroon. Silloin parhaassa tapuksessa potilas oppii tunnistamaan tuon omien aivojen tuottaman äänen ja ymmärtämään, mistä siinä on kysymys. Silloin voi oppia elämään sovussa ääniensä kanssa ja jopa hyötymään niistä.

        Näillä ihmisillä on Suomessakin oma yhdistys nimeltä Moniääniset.
        http://www.moniaaniset.fi/

        Huonommassa tapauksessa äänten kuulemiseen liittyy jumaluuskompleksin sukuinen häiriö, joka saa potilaan kuvittelemaan, että hän on erityisasemassa Pyhän hengen viestien vastaanottajana, kuten Raamatun kertomusten profeetat.

        Jos olemme aidosti myötätuntoisia, emme halua pilkata tuollaisia ihmisiä, edes siinä tapauksessa, että he jakelevat kadotustuomioita. Mutta tilanne on vaikea, koska olisi tarve myös suojella tämmöisen itsensä profeetaksi nimittäneen uhreja. Ja silloin voi olla, että asian leikiksi lyöminen on parasta ja tehokkainta terapiaa.

        Olen pahoillani siitä, että hiukan pilkkakirvestäkin olen heilutellut. Tarkoitukseni on kuitenkin ollut vain tarjota helpotusta ahdistukseen niille, jotka ovat näistä kadotustuomiosta saaneet säröjä mielenrauhaansa.


      • v.aari kirjoitti:

        Skitsofreniassa on tavallista, että henkilö kokee saavansa muille kuulumattomissa olevia viestejä joltakin itsensä ulkopuoliselta ja korkeammalta taholta.

        Noista äänistä ei aina pääse hoidolla eroon. Silloin parhaassa tapuksessa potilas oppii tunnistamaan tuon omien aivojen tuottaman äänen ja ymmärtämään, mistä siinä on kysymys. Silloin voi oppia elämään sovussa ääniensä kanssa ja jopa hyötymään niistä.

        Näillä ihmisillä on Suomessakin oma yhdistys nimeltä Moniääniset.
        http://www.moniaaniset.fi/

        Huonommassa tapauksessa äänten kuulemiseen liittyy jumaluuskompleksin sukuinen häiriö, joka saa potilaan kuvittelemaan, että hän on erityisasemassa Pyhän hengen viestien vastaanottajana, kuten Raamatun kertomusten profeetat.

        Jos olemme aidosti myötätuntoisia, emme halua pilkata tuollaisia ihmisiä, edes siinä tapauksessa, että he jakelevat kadotustuomioita. Mutta tilanne on vaikea, koska olisi tarve myös suojella tämmöisen itsensä profeetaksi nimittäneen uhreja. Ja silloin voi olla, että asian leikiksi lyöminen on parasta ja tehokkainta terapiaa.

        Olen pahoillani siitä, että hiukan pilkkakirvestäkin olen heilutellut. Tarkoitukseni on kuitenkin ollut vain tarjota helpotusta ahdistukseen niille, jotka ovat näistä kadotustuomiosta saaneet säröjä mielenrauhaansa.

        En ole onnekseni huomannut näissä keskusteluissa yhtään sellaista herkkähipiäistä uskovaa, joka pelkäisi toden teolla syyllistyneensä anteeksiantamattomaan syntiin ja joutuvansa sen vuoksi vääjäämättä helvettiin. Adventistien palstalla on melko vähän ikuiseen piinahelvettiin uskovia enkä usko heidänkään joukossa olevan sellaisia ihmisiä, jotka todella pelkäisivät noiden väärien tuomioiden johdosta joutuvansa tuliseen järveen käristymään. Esimerkiksi nimimerkki kristitty.net on saanut kadotustuomion tältä samaiselta häiriintyneeltä väärältä profeetalta ja tuomarilta, mutta uskoakseni hän ei pelkää joutuvansa helvettiin sen vuoksi, että olisi pyhää henkeä pilkannut. Päinvastin. Hänen kirjoituksistaan voisi päätellä hänen olevan omasta mielestään matkalla kohti taivaallista Jerusalemia ja luvattua voittopalkintoa, joten tuskinpa häntä nuo väärät tuomiot ovat hetkauttaneet suuntaan tai toiseen.

        Minä sen sijaan pelkään pilkanneeni pyhää henkeä (Jumalaa) niin paljon ja pitkään, että olen ehkä hengellisesti kuollut ja joudun kadotukseen, joka ei ole ikuinen piinahelvetti vaan paljon oikeudenmukaisempi rangaistus: ehkä jonkin aikaa vankeutta ja sitten vaipuminen iankaikkiseen kuolemaan, jossa en ole enää itsestäni tietoinen ihminen. Toisaalta, vaikka pelkään pilkanneeni Jumalaa anteeksiantamattolla tavalla ja luopuneeni hänestä, niin koen silti ajoittain sitä, että Jumalan henki vaikuttaisi minussa sanoja, tahtomista ja tekemistä. En osaa itse selittää sitä, miten ajatuksiini nousee niin selviä opetuksen sanoja, joita sitten tuon julki muille luettavaksi, mutta uskon sen olevan Jumalan pyhän hengen vaikutusta minussa. Rakastan edelleen totuutta, vaikka mitä muuta pahaa tahansa minusta sanottaisiin ja tiedettäisiin, niin että sen itsekin tunnustan.

        Olen epäonnistunut surkeasti Jumalan käskyjen noudattamisessa. En ole rakastanut Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistä niin kuin itseäni vaan olen häpäissyt Jumalamme ja hänen poikansa Jeesuksen kristuksen nimen synneilläni ja tuottanut paljon tuskaa lähimmäisilleni, joita minun tulisi rakastaa epäitsekkäästi. Tunnistan jopa joitakin narsistin piirteitä itsessäni, mutta lohdutan itseäni ajattelemalla, että sellainen ihminen ei ole rehellinen, joka ei yhtään narsistin piirrettä tai tunnusmerkkiä itsessään havaitse. No, joka tapauksessa, minulla on tahto toimia totuudellisesti ja rohkaista muitakin sen etsimiseen. Sanotaan, että me kristityt olemme löytäneet totuuden uskottuamme Jeesuksen kristuksen evankeliumin, mutta olen sitä mieltä, että meillä on silti vielä paljon opittavaa.

        Suosittelen tutkimaan blogimme kirjoituksia, josko siellä olisi jotakin hyvältä kuulostavaa ja totuudentuntoista kristitylle sielulle. Ateistille en blogiamme suosittele, sillä olen sitä mieltä, että asialleen vannoutunut ateisti ei voi tulla uskovaiseksi Jumalan lapseksi. Hänestä voi tulla korkeintaan katolinen tai deisti, mutta ei uudestisyntynyttä Jumalan lasta. Tämä on kuitenkin minun henkilökohtainen mielipiteeni ja koska pyrin useimmiten välttämään turhia keskusteluja ateistien kanssa, niin en suosittele blogiamme heille. Muiden kannattaa ottaa selvää asioista ja pitää totena vain sellaiset asiat, jotka voidaan edes auttavasti ymmärtää. Katolista mysteeriä ei kenenkään tarvitse totena pitää ja sitä todeksi tunnustaa. Sen vuoksi neuvon jokaista luopumaan apostolisen uskontunnustuksen ääneen lausumisesta, koska siinä tunnustetaan uskoa kolmiyhteiseen jumalaan, jota ei ole edes olemassa.

        https://jumalanvaltakuntablog.wordpress.com/

        "Minä puhun, koska minä uskon".


      • fdgsx
        v.aari kirjoitti:

        Skitsofreniassa on tavallista, että henkilö kokee saavansa muille kuulumattomissa olevia viestejä joltakin itsensä ulkopuoliselta ja korkeammalta taholta.

        Noista äänistä ei aina pääse hoidolla eroon. Silloin parhaassa tapuksessa potilas oppii tunnistamaan tuon omien aivojen tuottaman äänen ja ymmärtämään, mistä siinä on kysymys. Silloin voi oppia elämään sovussa ääniensä kanssa ja jopa hyötymään niistä.

        Näillä ihmisillä on Suomessakin oma yhdistys nimeltä Moniääniset.
        http://www.moniaaniset.fi/

        Huonommassa tapauksessa äänten kuulemiseen liittyy jumaluuskompleksin sukuinen häiriö, joka saa potilaan kuvittelemaan, että hän on erityisasemassa Pyhän hengen viestien vastaanottajana, kuten Raamatun kertomusten profeetat.

        Jos olemme aidosti myötätuntoisia, emme halua pilkata tuollaisia ihmisiä, edes siinä tapauksessa, että he jakelevat kadotustuomioita. Mutta tilanne on vaikea, koska olisi tarve myös suojella tämmöisen itsensä profeetaksi nimittäneen uhreja. Ja silloin voi olla, että asian leikiksi lyöminen on parasta ja tehokkainta terapiaa.

        Olen pahoillani siitä, että hiukan pilkkakirvestäkin olen heilutellut. Tarkoitukseni on kuitenkin ollut vain tarjota helpotusta ahdistukseen niille, jotka ovat näistä kadotustuomiosta saaneet säröjä mielenrauhaansa.

        Sinun logiikallasi jokainen Jumalan profeetta kärsisi skitsofreniasta. Niin ei ole, vaan heille puhui Pyhä Henki. Profeetat ovat tervejärkisiä ihmisiä ja sinä herjaat heitä.

        Jeesus on sinun kaltaisille v.aareille, jotka pilkkaavat Pyhää Henkeä, säätänyt ankaran tuomion helvetin tuleen. Joka sanoo toista hulluksi profeetan tehtävän takia, hän saa tuomion ikuiseen tulee suuriin kärsimyksiin, jotka eivät koskaan lakkaan. Tällaisen tuomioon sinäkin v.aari olet saanut.

        Mt Mt 5:22 -- ja se, joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen.

        2 Tim 4: 14 Kupariseppä Aleksandros on tehnyt minulle paljon pahaa, mutta Herra kyllä maksaa hänelle hänen tekojensa mukaan. 15 Varo sinäkin häntä, sillä hän on vastustanut kiivaasti meidän opetustamme.

        Ap.t 7:51 "Te niskuroijat, ympärileikatut mutta sydämeltänne ja korviltanne pakanat! Aina te olette vastustamassa Pyhää Henkeä -- niin kuin isänne, niin myös te! 52 Onko yhtäkään profeettaa, jota teidän isänne eivät olisi vainonneet? He tappoivat ne, jotka ennalta ilmoittivat, että Vanhurskas oli tuleva. Ja nyt olette te kavaltaneet ja murhanneet hänet! 53 Te saitte enkelien tuomana lain, mutta ette ole sitä noudattaneet."

        Lk 16: 24 Silloin hän huusi: 'Isä Abraham, armahda minua! Lähetä Lasarus tänne, että hän kastaisi sormenpäänsä veteen ja vilvoittaisi kieltäni. Näissä liekeissä on kauhea olla.' 25 Mutta Abraham sanoi: 'Muista, poikani, että sinä sait eläessäsi hyvän osan, Lasarus huonon. Nyt hän saa täällä vaivoihinsa lohdun, mutta sinä saat kärsiä tuskaa. 26 Sitä paitsi meidän välillämme on syvä, ylipääsemätön kuilu, niin ettei täältä kukaan voi tulla teidän luoksenne, vaikka tahtoisikin, eikä sieltä pääse kukaan kuilun yli meidän puolellemme.' 27 Rikas mies sanoi: 'Isä, minä pyydän, lähetä hänet sitten vanhempieni taloon. 28 Minulla on viisi veljeä -- hänen pitäisi varoittaa heitä, etteivät hekin joutuisi tähän kärsimyksen paikkaan.' 29 Abraham vastasi: 'Heillä on Mooses ja profeetat. Kuulkoot heitä.'


      • fdgsx kirjoitti:

        Sinun logiikallasi jokainen Jumalan profeetta kärsisi skitsofreniasta. Niin ei ole, vaan heille puhui Pyhä Henki. Profeetat ovat tervejärkisiä ihmisiä ja sinä herjaat heitä.

        Jeesus on sinun kaltaisille v.aareille, jotka pilkkaavat Pyhää Henkeä, säätänyt ankaran tuomion helvetin tuleen. Joka sanoo toista hulluksi profeetan tehtävän takia, hän saa tuomion ikuiseen tulee suuriin kärsimyksiin, jotka eivät koskaan lakkaan. Tällaisen tuomioon sinäkin v.aari olet saanut.

        Mt Mt 5:22 -- ja se, joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen.

        2 Tim 4: 14 Kupariseppä Aleksandros on tehnyt minulle paljon pahaa, mutta Herra kyllä maksaa hänelle hänen tekojensa mukaan. 15 Varo sinäkin häntä, sillä hän on vastustanut kiivaasti meidän opetustamme.

        Ap.t 7:51 "Te niskuroijat, ympärileikatut mutta sydämeltänne ja korviltanne pakanat! Aina te olette vastustamassa Pyhää Henkeä -- niin kuin isänne, niin myös te! 52 Onko yhtäkään profeettaa, jota teidän isänne eivät olisi vainonneet? He tappoivat ne, jotka ennalta ilmoittivat, että Vanhurskas oli tuleva. Ja nyt olette te kavaltaneet ja murhanneet hänet! 53 Te saitte enkelien tuomana lain, mutta ette ole sitä noudattaneet."

        Lk 16: 24 Silloin hän huusi: 'Isä Abraham, armahda minua! Lähetä Lasarus tänne, että hän kastaisi sormenpäänsä veteen ja vilvoittaisi kieltäni. Näissä liekeissä on kauhea olla.' 25 Mutta Abraham sanoi: 'Muista, poikani, että sinä sait eläessäsi hyvän osan, Lasarus huonon. Nyt hän saa täällä vaivoihinsa lohdun, mutta sinä saat kärsiä tuskaa. 26 Sitä paitsi meidän välillämme on syvä, ylipääsemätön kuilu, niin ettei täältä kukaan voi tulla teidän luoksenne, vaikka tahtoisikin, eikä sieltä pääse kukaan kuilun yli meidän puolellemme.' 27 Rikas mies sanoi: 'Isä, minä pyydän, lähetä hänet sitten vanhempieni taloon. 28 Minulla on viisi veljeä -- hänen pitäisi varoittaa heitä, etteivät hekin joutuisi tähän kärsimyksen paikkaan.' 29 Abraham vastasi: 'Heillä on Mooses ja profeetat. Kuulkoot heitä.'

        Millä keinolla sinun mielestäsi voi erotella toisistaan oikeat ja väärät profeetat?

        Tähän nyt ei riitä se, että kopioit viesteihisi raamatunlauseita. Sellaista pystyy tekemään aivan kuka tahansa.


      • fdgsx
        v.aari kirjoitti:

        Millä keinolla sinun mielestäsi voi erotella toisistaan oikeat ja väärät profeetat?

        Tähän nyt ei riitä se, että kopioit viesteihisi raamatunlauseita. Sellaista pystyy tekemään aivan kuka tahansa.

        Sinulla on tapana hurskastella tekopyhästi ja antaa sympatiaa "sairauden uhreille" (?). Todellisuudessa sinun suustasi puhuu käärme herjaavilla sanoilla.

        Sen tiedän 100% varmasti, että sinussa on riivaajahenki. Sinä kirjoittelet ovelasti kaikenlaista tekopyhää eksytystä Suomi24:lle, jotta adventistit eivät tekisi parannusta ja lankeaisivat huonon esimerkkisi johdattamana pilkkaamaan Jumalan palvelijoita mielisairaaksi, jotta heidät tuomittaisiin helvetin tuleen.

        Sinä saat tehdä tätä eksytystä määrätyn ajan, jotta kaikki valhetta rakastavat joutuisivat kadotukseen sydämensä paaduttamina. Kun aikasi päättyy, joudut itse suuriin kärsimyksiin tuliseen järveen, missä et saa kärsimyksistäsi koskaan lepoa.

        Juud 1:4 Teidän joukkoonne on näet luikerrellut ihmisiä, joista jo kauan on ollut tuomio kirjoitettuna. Nämä jumalattomat kääntävät meidän Jumalamme armon riettaudeksi ja kieltävät ainoan Valtiaamme ja Herramme Jeesuksen Kristuksen.

        Mark. 14:21 Ihmisen Poika lähtee pois juuri niin kuin kirjoituksissa hänestä sanotaan, mutta voi sitä, josta tulee Ihmisen Pojan kavaltaja! Sille ihmiselle olisi parempi, ettei hän olisi syntynytkään."

        2 Ts 2:3 Älkää antako kenenkään millään tavoin johtaa itseänne harhaan. Ennen tuota päivää näet tapahtuu uskosta luopuminen ja ilmaantuu itse laittomuus ihmishahmossa, kadotuksen ihminen. 4 Hän, Vastustaja, korottaa itsensä kaiken jumalana pidetyn yläpuolelle, asettuu itse istumaan Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala. 5 Muistattehan, että puhuin teille tästä jo silloin kun olin luonanne. 6 Te tiedätte, mikä häntä vielä pidättää, niin että hän ilmestyy vasta kun hänen hetkensä koittaa.

        7 Vääryyden salainen vaikutus on jo olemassa. Sen, joka sitä on vielä pidättämässä, on vain ensin poistuttava tieltä; 8 silloin ilmestyy tuo vääryyden ihminen, jonka Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemisensa kirkkaudella. 9 Vääryyden ihminen tulee Saatanan vaikutuksesta suurella voimalla, tehden petollisia tunnustekoja ja ihmeitä. 10 Hänen vääryytensä pettää ne, jotka joutuvat kadotukseen, koska he eivät ole rakastaneet totuutta, joka olisi pelastanut heidät. 11 Siksi Jumala lähettää rajun eksytyksen, jotta he uskoisivat valheeseen, 12 ja niin saavat tuomionsa kaikki ne, jotka eivät ole uskoneet totuuteen vaan ovat valinneet vääryyden.


      • fdgsx kirjoitti:

        Sinulla on tapana hurskastella tekopyhästi ja antaa sympatiaa "sairauden uhreille" (?). Todellisuudessa sinun suustasi puhuu käärme herjaavilla sanoilla.

        Sen tiedän 100% varmasti, että sinussa on riivaajahenki. Sinä kirjoittelet ovelasti kaikenlaista tekopyhää eksytystä Suomi24:lle, jotta adventistit eivät tekisi parannusta ja lankeaisivat huonon esimerkkisi johdattamana pilkkaamaan Jumalan palvelijoita mielisairaaksi, jotta heidät tuomittaisiin helvetin tuleen.

        Sinä saat tehdä tätä eksytystä määrätyn ajan, jotta kaikki valhetta rakastavat joutuisivat kadotukseen sydämensä paaduttamina. Kun aikasi päättyy, joudut itse suuriin kärsimyksiin tuliseen järveen, missä et saa kärsimyksistäsi koskaan lepoa.

        Juud 1:4 Teidän joukkoonne on näet luikerrellut ihmisiä, joista jo kauan on ollut tuomio kirjoitettuna. Nämä jumalattomat kääntävät meidän Jumalamme armon riettaudeksi ja kieltävät ainoan Valtiaamme ja Herramme Jeesuksen Kristuksen.

        Mark. 14:21 Ihmisen Poika lähtee pois juuri niin kuin kirjoituksissa hänestä sanotaan, mutta voi sitä, josta tulee Ihmisen Pojan kavaltaja! Sille ihmiselle olisi parempi, ettei hän olisi syntynytkään."

        2 Ts 2:3 Älkää antako kenenkään millään tavoin johtaa itseänne harhaan. Ennen tuota päivää näet tapahtuu uskosta luopuminen ja ilmaantuu itse laittomuus ihmishahmossa, kadotuksen ihminen. 4 Hän, Vastustaja, korottaa itsensä kaiken jumalana pidetyn yläpuolelle, asettuu itse istumaan Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala. 5 Muistattehan, että puhuin teille tästä jo silloin kun olin luonanne. 6 Te tiedätte, mikä häntä vielä pidättää, niin että hän ilmestyy vasta kun hänen hetkensä koittaa.

        7 Vääryyden salainen vaikutus on jo olemassa. Sen, joka sitä on vielä pidättämässä, on vain ensin poistuttava tieltä; 8 silloin ilmestyy tuo vääryyden ihminen, jonka Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemisensa kirkkaudella. 9 Vääryyden ihminen tulee Saatanan vaikutuksesta suurella voimalla, tehden petollisia tunnustekoja ja ihmeitä. 10 Hänen vääryytensä pettää ne, jotka joutuvat kadotukseen, koska he eivät ole rakastaneet totuutta, joka olisi pelastanut heidät. 11 Siksi Jumala lähettää rajun eksytyksen, jotta he uskoisivat valheeseen, 12 ja niin saavat tuomionsa kaikki ne, jotka eivät ole uskoneet totuuteen vaan ovat valinneet vääryyden.

        Miksi et edes yrittänyt vastata kysymykseeni?

        Oliko se liian vaikea?


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1545
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1315
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1112
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1045
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    9. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    Aihe