Taitettu indeksi

TaittamatonTahtoSelvitä

Olikohan tuo Lipposen taittama indeksi kuitenkaan väärin? Nyt puhutan jo eläkkeitten leikkauksista koska suomalaisten syntyvyys on laskenut jo niin alhaisiin ukemiin eikä riittävää muuttoliikettä Suomeen ole näkyvissä.

Lipponen on siis viisas mies!

67

955

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ottaa.niin.päähän

      Vappuhörö oot- Lipponen Paavo ,sostemi pilasi kaikkien eläkeläisten tulot ja etenki pieniä eläkkeitä nauttivien paimensi köyhyyteen. Se siitä vasemmiston vappupuheista...

    • Kehitystä
      • isokylä.ent.demari

        Menkää toreille kuunteleen et puhuuko demarit Lipposen taittamasta eläkeindeksistä ? Oletus on et eivät...vaan haukkuvat hallituksen saavutuksia.Uusia Työpaikkoja on tullut varmaan liikaa...liki 100.000 ...Sekös rassaa...


    • vieläkidemari

      Kepu ei ole saanut 30 vuoteen Lipposen taitoksia oikaistua, jotaki vikaa siinäkin on.

      • Semerpower

        Lipponen teki vielä ainakin toisen pahan virheen,taitetun indeksin lisäksi,
        hän huomasi yhtenä vuonna että indeksi nousi hänenmielestään liikaa
        jolloin pudotettiin VIINAN hintaa ettei tarvitse maksaa korotettua eläkettä.
        Sanoi vielä yhdessä istunnossa PEKKARISELLE, että NAHKURIN ORSILLA
        TAVATAAN,


      • 923874
        Semerpower kirjoitti:

        Lipponen teki vielä ainakin toisen pahan virheen,taitetun indeksin lisäksi,
        hän huomasi yhtenä vuonna että indeksi nousi hänenmielestään liikaa
        jolloin pudotettiin VIINAN hintaa ettei tarvitse maksaa korotettua eläkettä.
        Sanoi vielä yhdessä istunnossa PEKKARISELLE, että NAHKURIN ORSILLA
        TAVATAAN,

        Eläkkeet taitetaan vielä moneen otteeseen vaikka Lipponen on jo pelistä pois.
        Nykyiset nuoret pääsevät eläkkeelle 70v eikä eläkkeet tule olemaan nykyisellä tasolla.

        Nuoret jo nyt kapinoivat suuren ikäluokan eläkkeistä eivätkä ole halukkaita rahoittamaan nykyisiä eläkkeitä.

        Totuushan on jos olet tehnyt kattavan työuran keskiverto palkalla eläkkeellä pärjää mainiosti, ja perillisillekkin jää.

        Jos on oltu satunnaisissa töissä pienellä palkalla ei voi vaatiakkaan suurta eläkettä vaikka Lipponen rillattaisiin tikunnokassa.


    • Kaskass

      Teki Lipponen jotain oikeinkin. Tämänhetkiset eläkkeet ovat liian suuria suhteessa aiemmin maksettuihin eläkemaksuihin sekä nykyisiin ja tuleviin maksuihin ja maksajien eläkkeisiin.
      Eläke sitäpaitsi pitäisi olla sidottu työssä olevien jälkeläisten määrään.

    • äänestäjä

      Sekin on eläkeläisten vika, kun syntyvyys laskee. Kansanedustajien indeksit huomioitiin en tiedä oliko prosenttikorotuksella, Haataisen (SDP) mielestä se suosii suurta eläkettä saavaa.
      Palkankorotukset näyttävät menevän prosenteilla.

      • ghjjkkk

        Valtion palveluksessa olleille, siis täysin veronmaksajien rahoilla aina eläneille, on eläkertymä ollut korkeampi kuin yksityisellä sektorilla.
        https://www.keva.fi/henkiloasiakkaalle/tietoa-elakkeista/elakkeen-maara/
        Kertymä on edellä olevan mukaan ollut niin nopeaa, että sitä on jouduttu leikkaamaan!
        En jaksa nyt selvittää, miten eläkertymä on muodostunut kuntien palveluksessa olleille.
        Selvää on, että yksityisen puolen työpaikoissa olleille on kertynyt heikosti eläkettä. Tämä ei tietysti koske korkeapalkkaisimpia johtajia, joilla voi olla myös työnantajan maksama yksityinen lisäeläke.


    • näinOn

      Totuus kuitenkin on, että eläkevarat hupenevat ja kohta ei ole varaa maksaa eläkkeitä. Lipposen taittama indeksi leikkasi eniten suuria eläkkeitä mutta sen vaikutus ei riitä alkuunkaan. Kohta on maksuja taas nostettava.

      • sipilänjäädytys

        Nyt Sipilän jäädytetty indeksi kirpaisee eniten pieniä eläkkeitä.m Pitäisi keskittyä ajankohtaiseen eikä haikailla menneitä.


    • KohtaEläke

      Siis eläkemaksut on nostettava heti tarpeeksi suuriksi että tulevatkin eläkeläiset saavat eläkkeensä.

      • tamppi

        Eläkerahat on jo kassassa, joten rahat riittää eläkkeiden maksamiseen ja tuleva eläkkeet maksetaan karttumisperusteisesti


    • katehdittu_eläkeläinen

      Taitettu indeksihän leikkasi suuria TYÖELÄKKEITÄ pienempiin työeläkkeisiin ei ollut suurtakaan vaikutusta. Jos ei olisi leikattu työeläkkeellä olisi nyt hankkinut enempi kuin vastaavassa työssä. Tuskimpa indeksin leikkaus kevensi monenkaan kemijärviläisen kukkaroa

      Kysykääpä entisiltä paperimiehiltä pärjäävätkö he eläkkeellään vaikka indeksi sitä leikkasikin. Kyllä pärjäävä, kadetimiseen asti.

    • isokyläs.rules

      Tärkeintä kuitenkin on et yhä useampi ihminen on töissä. Nehän ne maksaa eläkemaksut joilla eläkkeitä maksetaan. Nyt hallitus saanut aikaan liki 100.000 uutta työpaikkaa. Sitä kehitystä on jatkettava...

      • tärkeintäolisimäärä

        Kun syntyvyys laskee, tai pysyy nykyisellään, niin ei riitä vaikka jokainen niistä olisi töissä.


      • laidastalaitaan
        tärkeintäolisimäärä kirjoitti:

        Kun syntyvyys laskee, tai pysyy nykyisellään, niin ei riitä vaikka jokainen niistä olisi töissä.

        Kaikki kunnia hallitukselle, kuitenkin yöpaikkojen laskennassa pitäisi olla rehellisempi.. Elikkä nyt tehdään paljon pätkätöitä. Jos ennen 8h työpäivälle oki yksi tekijä nyt tämä päivä on voitu pilkkoa kahdelle- kolmelle henkilölle. Näin ne tilastot kaunistuu. Kuitenkin jokainen tehty työtunti vie kansakuntaa eteenpäin.

        Minua ärsyttää politiikkojen epärehellinen asenne ja se koskee jokaista puoluetta myös Kristillisiä, ja Persujakin.


    • Maapallolla ihmisten määrä kasvaa jatkuvasti . Eurooppaan pyrkii enemmän ihmisiä kuin tänne halutaan . Turha eläkkeitä on leikata , kyllä maksajia ja työntekijöitä riittää niistä huolehtimaan Suomessakin . Suomalaisten syntyvyydenlasku johtuu mukavuudenhalusta , itsekkyydestä ja ahneudesta . Halutaan olla uraputkessa ja siihen yhtälöön ei kuulu lapset . Suomalaiset ovat sukupuuttoon kuoleva kansa , siitä pitää globalisaatio ja evoluutio huolen , mutta ihmisiä täällä pohjolassa tulee asumaan tulevaisuudessakin .

      • nälkäTulee

        Näin on kansa vain muuttuu tummemmaksi. Afrikkalaiset lisääntyvät kuin kanit eikä heillä ole elinmahdollisuuksia kotiseuduillaan. Muuttoliike tulee olemaan tosiasia, ja Eurooppaan ja Suomeenkin on tunkua.
        Jospa muuttajat olisivatkin aasialaisia he olisivat ihanteellista työvoimaakin. Afrikkalaiset tuskin Suomea pelastavat sen näkee jo mitä he ovat saaneet aikaan vuosisatojen aikana, ei enempää kuin meidän romaanimmekaan.


      • KohtaEläke
        nälkäTulee kirjoitti:

        Näin on kansa vain muuttuu tummemmaksi. Afrikkalaiset lisääntyvät kuin kanit eikä heillä ole elinmahdollisuuksia kotiseuduillaan. Muuttoliike tulee olemaan tosiasia, ja Eurooppaan ja Suomeenkin on tunkua.
        Jospa muuttajat olisivatkin aasialaisia he olisivat ihanteellista työvoimaakin. Afrikkalaiset tuskin Suomea pelastavat sen näkee jo mitä he ovat saaneet aikaan vuosisatojen aikana, ei enempää kuin meidän romaanimmekaan.

        Joo, ei maahanmuuttajista ole suomalaisten eläkkeitten maksajiksi. He ovat nettosaajia eli hakevat avustuksia ja saavat niitä. Turha kuvitella maahanmuuttajista apua.
        Nykylakien mukaan keskipalkkainen ihminen jäädessään eläkkeelle 68 vuotiaana saa eläkettä noin 2000 €. Jos eläkekertymää vielä pienennetään tuosta 1,5% vuodessa menee kyllä eläke jo tosi pieneksi.


    • HuonoHomma

      EK:n kanta oli ettei eläkemaksuja enää koroteta koska se heikentää kilpailukykyä.
      Ainoaksi vaihtoehdoksi jää leikata eläkkeitä ja myöhentää eläkeikää.

      • googlaamaan

        Peli on aloitettu jo. Hallitus on jäädyttänyt eläkkeet vaikka palkat ja hintataso nousee. Kun ollaan Kenijärven palstalla se näytetään ymmärtävän onhan siellä Kepu ohjaimissa. Olisikohan älömöloo jos tämän tempun olisi tehnyt SDP.
        Vieläkin vedetään taitettu indeksi esiin joka koski pääasiassa ylisuuria työeläkkeitä, ei kansaneläkkeitä.
        Nyt Sipilän toimet purevat juuri köyhiin kemijärviläisiin, niin tosiaan köyhiin. Kemijärvi on tilastollisesti köyhälistön asuttama paikkakunta Suomessa.


    • SeOnSiinä

      Lipponen se aikoinaan päätti, että meidän lastemme ja lastenlastemme tulevaisuutta ei varasteta taittamattomalla indeksillä, hänellä oli riittävästi munaa siihen, toisin kuin näillä nykyisillä jokasuuntaanpyllistelijöillä, parhaat vapputerveiset vaan hänelle. Minä olen eläkeläinen, olen ollut sitä jo kuusi vuotta. Ja lapsilta varastettua rahaa en edelleenkään halua.

      • RössöHessu

        Juuri näin. Täällä hörhöt kuvittelevat että Lipposen taitettu indeksi olisi vaikuttanut tavallisen duunarin eläkkeisiin suuresti. Näinhän asia ei ole vaan tuo taitto tapahtui nimenomaan suurissa eläkkeissä joita kyllä on varaakin leikata.

        Tässä nyt taas kerran menee jauhot sekaisin. Siis tulevien eläkkeitten maksavat ovat vähissä koska nykyihmiset eivät lisäänny. Pitäisi toimittaa siemensyöksy perille asti ja hedelmöitetään munasolu eikä vain harrastella. Joku luulee irakilaisen tai muitten maahanmuuttajien pelastavan tilanteen. No tämähän on harhaluulo sillä he elävät itse tukien varassa.

        Jos nyt peruduunari saa 2000€ kuussa eläkettä kun hän jää 67 vuotiaana eläkkeelle, ei siinä mielestäni ole paljoa varaa leikata. Eläkkeitten leikkaaminen ja eläkeiän nostaminen on EK:n mielestä ainoa vaihtoehto koska eläkemaksujen korottaminen kuulemma syö kilpailukykyä.


      • nälkä.kohta

        Tässähän alkaa pienehkön työeläkkeen nauttijalla tulla ajatus et Lipponen Paavo, päädemari olikin oikein hyväntekijä kun lukkee näitä tekstejä.Kuitenki eläkkeeni ostovoimasta on kadonnu 30 %...indeksin leikkauksen jälkeen. Näin ne demarit saa mustankin näkymään valkoisena.


      • MakkalaaLeivälle

        Sinä olet sitten ollut eläkkeellä jo 40 vuotta. Muuten tuo ei ole millään mahdollista.


      • isokylän.naapurista

        Kaikki demarien kyykytykset ovat mahdollisia ! Köyhät kyykkyyn ja näin on käynyt ko Lipponen oli ruorissa. Son taitettu mikä taitettu. Siitä ei pääse mihinkään. Ensi vuoden vaalien alla asia otettaneen näkyvästi esiin.


      • LaskeskelkaaVähän

        Totuus vaan on se, että eläkerahastot eivät tule riittämään nykymenolla. Onhan se tietysti harmillista, että etuisuuksia on jouduttu leikkaamaan.
        Etuudet ovat heikentyneet jo moneen otteeseen nykyisin eläkkeellä oleviin verrattuna.

        Eläkekertymä vuosittain on pienentynyt, eläkemaksut ovat kasvaneet ja myös työnantajan osuutta on siirretty työntekijöiden maksettaviksi. Eläkeikä on noussut asteittain ja on kohta 65 vuotta (1962 syntyneillä) ja nousee siitä 2027 alkaen elinajan odottelen mukaisesti vuosittain.

        Vaalit eivät vaikuta eläkerahastojen riittävyyteen. Taitetun indeksin poistaminen on vain vaaliprobakantaa. Mikään puolue ei tule sitä puoltamaan. Vastahan se oli kansalaisaloitteen muodossa esillä eduskunnassa eikä sitä yksikään eduskuntaryhmä puoltanut. Näin se vaan on mutta sille ei vaan voi mitään!


      • työstäTuleeEläke
        isokylän.naapurista kirjoitti:

        Kaikki demarien kyykytykset ovat mahdollisia ! Köyhät kyykkyyn ja näin on käynyt ko Lipponen oli ruorissa. Son taitettu mikä taitettu. Siitä ei pääse mihinkään. Ensi vuoden vaalien alla asia otettaneen näkyvästi esiin.

        Minusta kannattaisi puua ajankohtaisemmasta asiasta, mitenkä Sipilän hallitus on jäädyttänyt juuri niitä pienempiä eläkkeitä, elikkä kansaneläkkeitä. Taitettu indeksi koski työeläkkeitä käytännössä se näkyy vain suuremmissa eläkkeissä.

        Niillä on vieläkin hyvät työeläkkeet jotka ovat olleet vakituisessa palkkatyössä. Itse olen ollut duunarina yli neljäkymmentä vuotta osan ajasta vuorotyössäkin. Puhtaaksi saan 2300€ kuukaudessa. Kyllä minä tuolla pärjään vaikka lie taiteltu.
        Jos ei ole tehnyt työtä josta maksaa verot ,ja sos maksut ei sitä suurta eläkettä voi sada vaikka Lipponen naulattaisiin ristille.


      • kylläpäjää
        työstäTuleeEläke kirjoitti:

        Minusta kannattaisi puua ajankohtaisemmasta asiasta, mitenkä Sipilän hallitus on jäädyttänyt juuri niitä pienempiä eläkkeitä, elikkä kansaneläkkeitä. Taitettu indeksi koski työeläkkeitä käytännössä se näkyy vain suuremmissa eläkkeissä.

        Niillä on vieläkin hyvät työeläkkeet jotka ovat olleet vakituisessa palkkatyössä. Itse olen ollut duunarina yli neljäkymmentä vuotta osan ajasta vuorotyössäkin. Puhtaaksi saan 2300€ kuukaudessa. Kyllä minä tuolla pärjään vaikka lie taiteltu.
        Jos ei ole tehnyt työtä josta maksaa verot ,ja sos maksut ei sitä suurta eläkettä voi sada vaikka Lipponen naulattaisiin ristille.

        Työeläkehän riippuu työsuhteen kestosta ja palkasta. Luulempa entien tehtaan työntekijöillä eläkkeiden olevan reilusta kahdesta tonnista yli kolmeen tonniin puhtaana käteen. Ymmärrettävistä syistä samanlaista sampoa halutaan takaisin. Jokainen ymmärtää minkälaiset verotulot kaupunkikin saisi.


      • hkloooo
        RössöHessu kirjoitti:

        Juuri näin. Täällä hörhöt kuvittelevat että Lipposen taitettu indeksi olisi vaikuttanut tavallisen duunarin eläkkeisiin suuresti. Näinhän asia ei ole vaan tuo taitto tapahtui nimenomaan suurissa eläkkeissä joita kyllä on varaakin leikata.

        Tässä nyt taas kerran menee jauhot sekaisin. Siis tulevien eläkkeitten maksavat ovat vähissä koska nykyihmiset eivät lisäänny. Pitäisi toimittaa siemensyöksy perille asti ja hedelmöitetään munasolu eikä vain harrastella. Joku luulee irakilaisen tai muitten maahanmuuttajien pelastavan tilanteen. No tämähän on harhaluulo sillä he elävät itse tukien varassa.

        Jos nyt peruduunari saa 2000€ kuussa eläkettä kun hän jää 67 vuotiaana eläkkeelle, ei siinä mielestäni ole paljoa varaa leikata. Eläkkeitten leikkaaminen ja eläkeiän nostaminen on EK:n mielestä ainoa vaihtoehto koska eläkemaksujen korottaminen kuulemma syö kilpailukykyä.

        Valtion työpaikkojen eläkekertymä pitäisi pudottaa yksityisen sektorin kertymän tasolle!
        Miten paljon rasittaakaan julkisen sektorin palkkojen maksu muita veronmaksajia! Kuntapuolen eläkekertymistä en tiedä, tutkikoon joku muu sitä.


    • OllapaEläkkeellä
    • boyboy

      Joka kuukausi hallitus ja Suomen eläkevakuutusyhtiöt on velkaa minun eläkkeeseeni 500 euroa. Yhtään enempää en pyydä. Lipposen leikkauksilla mennään ja eläkevakuutusyhtiöt tekee tyhmiä pörssikauppoja ja ilmoittavat nytkin meille - 3% tuottoja vuositasolla. Sen verran olen pörssiä vuositolkulla seurannut, että jos sijoittaa riittävän hajautetusti miljarditolkulla rahaa eikä kaikkea riskisimpiin, ei voi tehdä tappiota. Mutta jos pistää ulkomaan sijoituksiin ja jättää kotimaan osattomaksi näinkin voi käydä. Olisipa mielenkiintoista nähdä se lista kokonaan sijoituksista näissä yhtiöissä. Epäilen suurta puhallusta. Vieläkö tulee aika että tässä näkee eläkkeen leikkaukset. Joku ehdotti yli 3000 euron eläkkeisiin 100 euron leikkausta, no se pitäisi tehdä joka vuosi ja samalla korvamerkitä ne rahat pienien eläkkeiden korjauksiin ja myös pienien työeläkkeiden korjauksiin. Kenenkään eläke ei tänä päivänä saisi olla alle 1500 euroa/kk.

      • KohtaMieki4500ekua

        Niin, eläkkeen suuruus määräytyy maksettujen eläkemaksujen mukaan. Se siis tarkoittaa duunarin kohdalla sitä, että jokaisesta palkkaeurostasi menee osa näihin eläkemaksuihin. Mitä enemmän näitä palkkaeroja keräät työssäoloaikanasi, sitä enemmän saat eläkettä eläkkeellä ollessasi.
        Tässä siis ahkeruus palkitaan. Mitään eläkekattoja tai jonkun summan ylimeneviin eläkkeitten leikkauksia ei voi sallia niin kauan kuin eläkemaksuja peritään tällätavalla.

        Näin se nyt menee, ahkeruus palkitaan. Mitä pitempään jaksat käydä duunissa sen paremman eläkkeen nappaa!


      • räisälän.liepeiltä

        Mutta Lipponen hoiti jo asian. Eläkkeet ei nouse niin kuin ennen indeksin mukaan teki. Nyt jäähän ostovoimassa aina jälkheen .Kohta niitä lääkkeitä ei ainakaan pysty ostamaan. Sostemi Lipponen kyl pärjää. Kova eläke ja on konsulttihommissa venäläisyritykselle ja kovalla palkalla. Näin demarit hoitaa asioita...ainakin omia.


      • ainaitkemässänuokurjat
        räisälän.liepeiltä kirjoitti:

        Mutta Lipponen hoiti jo asian. Eläkkeet ei nouse niin kuin ennen indeksin mukaan teki. Nyt jäähän ostovoimassa aina jälkheen .Kohta niitä lääkkeitä ei ainakaan pysty ostamaan. Sostemi Lipponen kyl pärjää. Kova eläke ja on konsulttihommissa venäläisyritykselle ja kovalla palkalla. Näin demarit hoitaa asioita...ainakin omia.

        Siinä sen näkee, jokainen on oman onnensa seppä. Kurjat aina valittaa ja vaikertaa omaa tyhmyyttään. Yhteiskunnan pitäisi kurjia aina auttaa, kun ovat olleet kyvyttömiä huolehtimaan omasta hyvinvoinnistaan.
        Olisivat aikanaan katsoneet totuutta silmään ja laskeneet mitä paskaduuneista tulee eläkettä.


      • tamppi
        KohtaMieki4500ekua kirjoitti:

        Niin, eläkkeen suuruus määräytyy maksettujen eläkemaksujen mukaan. Se siis tarkoittaa duunarin kohdalla sitä, että jokaisesta palkkaeurostasi menee osa näihin eläkemaksuihin. Mitä enemmän näitä palkkaeroja keräät työssäoloaikanasi, sitä enemmän saat eläkettä eläkkeellä ollessasi.
        Tässä siis ahkeruus palkitaan. Mitään eläkekattoja tai jonkun summan ylimeneviin eläkkeitten leikkauksia ei voi sallia niin kauan kuin eläkemaksuja peritään tällätavalla.

        Näin se nyt menee, ahkeruus palkitaan. Mitä pitempään jaksat käydä duunissa sen paremman eläkkeen nappaa!

        Ei kaikkien eläke määräydy maksujen mukaan, vaan 4 viimeisen vuoden palkkojen mukaan. Tulevaisuudessa eläkkeet on karttumisperusteisia< ja silloin ei ole enää suuria eläkkeitä


    • pultsari

      Joo ò, sitä kepua kannatetaan ja eläkkeistä valitetaan. Se tuo tyhmyys teettää.

      • 876523

        Ne jotka ovat pitkän päivätyön kohtuullisella ansiolla pärjäävät kyllä nykyisellä työeläkkeellä. Totta kait on selvyys mitä pitempi työura sen parempi eläke. Jo on työssä 68 ikävuoteen saakka ja toinen jää eläkkeelle alle kuusikymppisenä pitääkin olla iso ero eläkkeessä. Ansoilla on myös suuri merkitys nillähän on maksuja kassaan kerätty.

        Ne jotka aikoinaan lähti Ruotsin tai eteläsuomeen jatkuvaan työhön ovat nyt hyvillä eläkkeellä. Useat jotka jäivät paikkakunnalle satunnaistöihin tai työttömäksi, saa nyt kiukkuaan purkaa vaikka Lipposeen.


      • ei.ikinä.demareille

        Lipponen leikkasi eläkkeen nousut indeksiä vastaavaksi . Sillä siisti. Vaikka demarit kuinka kaunistelevat asiaa.Uurnilla tavataan..


      • 987465
        ei.ikinä.demareille kirjoitti:

        Lipponen leikkasi eläkkeen nousut indeksiä vastaavaksi . Sillä siisti. Vaikka demarit kuinka kaunistelevat asiaa.Uurnilla tavataan..

        Oletko sinä yleensäkään ollut työssä josta maksetaan verot ja sos maksut. Ne jotka ovat palkkatyöllä elättäneet itsensä ja perheensä niin nykyisellä työeläkkeellä kyllä pärjää, ja jää säästöönkin.
        Jos olet vain kalastellut ja kasvatellut pottuja ei se eläke varmastikkaan ole iso, mutta ei se Lipposen syy ole. Olisit mennut eteläsuomeen oikeisiin hankkeisiin.


      • lehtola-isokylä

        Lipponen taitto indeksin joka heikentää pientenkin työeläkkeiden saajien ostovoimaa- Kirjoita mitä lystäät. Totuus ei pala tulessakaan. Vaalit vuoden kuluttua...


      • 873456
        lehtola-isokylä kirjoitti:

        Lipponen taitto indeksin joka heikentää pientenkin työeläkkeiden saajien ostovoimaa- Kirjoita mitä lystäät. Totuus ei pala tulessakaan. Vaalit vuoden kuluttua...

        Tuskimpa sinä ennenkään olet Lipposta äänestänyt joten äänestä vain mitä äiti on joskus käskenyt.


      • LaskekaaVähän
        lehtola-isokylä kirjoitti:

        Lipponen taitto indeksin joka heikentää pientenkin työeläkkeiden saajien ostovoimaa- Kirjoita mitä lystäät. Totuus ei pala tulessakaan. Vaalit vuoden kuluttua...

        Miksi sulla ei mene millään jakeluun se, että eläkevarat uhkaavat loppua käsiin jo nykyisellään. Jotta tulevaisuudenkin eläkeläiset saavat eläkkeensä on järjestelmää taas muutettava. Eläkkeitä tullaan leikkaamaan ja eläkeikää nostamaan jo näillä ennusteilla. Ei kukaan ole niin hullu, että tässä tilanteessa lähtisi taitettua indeksiä poistamaan ja tällä tavalla nostamaan pääsääntöisesti suuria eläkkeitä.


      • tamppi

        ELäkerahaston tuotot7 % ja eläkkeet 4,5 % laske siitä


      • O.R.man
        ei.ikinä.demareille kirjoitti:

        Lipponen leikkasi eläkkeen nousut indeksiä vastaavaksi . Sillä siisti. Vaikka demarit kuinka kaunistelevat asiaa.Uurnilla tavataan..

        Eikös Lipposen juttu ollut se, että indeksi muutettiin palkkaindeksistä elinkustannusindeksiin?
        Tuosta voi arvioida, onko eläkkeet pudonneet. Minua arveluttaa se, onko elinkustannudindeksissä varmasti otettu tarpeeksi laajasti huomioon erilaisten kulutustavaroiden ja elintarvikkeiden sekä asumis- ja matkakulujen nousu?
        Puuttuuko sieltä joitain tärkeitä hyödykkeitä tai palveluita?


      • jäädytys
        O.R.man kirjoitti:

        Eikös Lipposen juttu ollut se, että indeksi muutettiin palkkaindeksistä elinkustannusindeksiin?
        Tuosta voi arvioida, onko eläkkeet pudonneet. Minua arveluttaa se, onko elinkustannudindeksissä varmasti otettu tarpeeksi laajasti huomioon erilaisten kulutustavaroiden ja elintarvikkeiden sekä asumis- ja matkakulujen nousu?
        Puuttuuko sieltä joitain tärkeitä hyödykkeitä tai palveluita?

        Taitettu indeksi tarkoittaa nyt, kuluttajahintaindeksi 80% ja palkkojen nousu 20% ennen oli 50/50% tästä on kysymys jolla ei pienenpiin eläkkeisiin ole liioin merkitystä.

        Suuri merkitys on se kun Sipilän hallitus on jäädyttänyt eläkeen menneiden vuosien tasolle ei kä "sulatuksesta" ole tietoa.

        Rinnehän on kovasti kritisoinut eläkkeiden jäädytykselle aika näyttää kun Rinne astuu remmiin purkaako Sipilän jäädytyksen.


    • röhiköhipieru

      Kysykää köhä-Antilta, paljonko niitä eläkkeitä voisi leikata? Pankaa Lipponen kysymään.

    • apteekin.ohi.menin

      Kiitos näin aaamusta jo P.Lipposelle SDP. Kiitos kun taitoit indeksin ! Säästyy aamulääkkeet kun niitä ei ole.

      • 748509

        Sotket nyt asioita. Sipilä nyt supisti kelakorvaujsia lääkkeet kallistu etenkin diabetes. Nyt moni köyhä kuten sinäkin joutuu jättämään aamulääkkeet pois.
        Työeläkkeet ovat vieläkin senverran suuria voi kyllä illalla ottaa konjakin ja vielä aamulla vielä lääkkeet.
        Lipponen taittoi indeksiä jo kymmeniä vuosia sitten jos se noin ison kolon olisi elintasoosi tehnyt olisit jo potkaissut tyhjää.


      • isokylän.ent.demukka

        Niin arvoisa demukka ...indeksin jäädytys on leikannut työeläkkeistä ostovoimaa joka vuosi. lLaskeppa jos 25 vuotta ollu eläkkeellä niin paljonkohan ostovoimasta on lähtenyt ? Osaaks demari laskea ???


      • Kohta4500euroa

        Jos on ollut 25 vuotta eläkkeellä on joko todella pitkäikäinen tai on jäänyt hyvin nuorena eläkkeelle.
        Eläkkeellä ei ole tarkoitus rikastua vaan se on elämistä varten. Jos on viihtynyt oikeasti töissä noin 40 vuotta, taitettu indeksi ei haittaa.


      • laskutaidottomat.demarit
        Kohta4500euroa kirjoitti:

        Jos on ollut 25 vuotta eläkkeellä on joko todella pitkäikäinen tai on jäänyt hyvin nuorena eläkkeelle.
        Eläkkeellä ei ole tarkoitus rikastua vaan se on elämistä varten. Jos on viihtynyt oikeasti töissä noin 40 vuotta, taitettu indeksi ei haittaa.

        Siis kun on ollut ..25 v.eläkkeellä ,40 vtöissä.Aloittanut työnteon jo 20 vuotiaana niin on nyt 85 v. Kyllä Lipposen leikkaus koskettaa ja syvältä. Indeksin taitto on viemässä leivänkin suusta. Osaakos demari edelleenkään laskea ?


      • lässyleikkuri

        Tänään leikkaa Sipilä, osaakos hän laskea? Eriarvoistuminen pahenee ja Sipilä vain lässyttää.


      • 76534
        Kohta4500euroa kirjoitti:

        Jos on ollut 25 vuotta eläkkeellä on joko todella pitkäikäinen tai on jäänyt hyvin nuorena eläkkeelle.
        Eläkkeellä ei ole tarkoitus rikastua vaan se on elämistä varten. Jos on viihtynyt oikeasti töissä noin 40 vuotta, taitettu indeksi ei haittaa.

        Tuskimpa tämä kaveri on ollut palkkatyössä koskaan. Jos tehnyt pitkän työuran kyllä eläkkeen pitäisi riittää. Jos ei ole aikoinaan maksellut työeläkemaksuja ei se eläkekkään hääppöinen ole.
        Olisit aikoinaan hakeutunut kunnon töihin etkä jäänyt pyörimään äitin jalkoihin nyt olisi kunnon eläke eikä tarvisi Lipposta syytellä.


    • Kerskumatta

      Eläkeyhtiöt tekee tulosta ihmisten maksamilla työeläkemaksuilla.
      Lipposen hallituksen virhe on Sdp:n taittama indeksi, se on v i i m e i s t ä ä n silloin korjattava jos Sdp tulee hallitukseen tämän hallituksen jälkeen.
      On vääryys ja häpeällistä pieneläkeläisiä kohtaan että he elää köyhyydessä. Aina heidän eläke ei riitä edes välttämättömyyksiin. Monet heistä ovat elämänsä ajan kituuttaneet pienillä palkoilla, raskaissa töissä kun muuta mahdollisuutta ei ole ollut. Turhaa on osoitella sormella niiden jotka itse on suurempia palkkoja saaneet.
      Tämän maan hallituksella on ollut varaa maksaa maahantulijoille ajokortit, terveydenhoito ym. kaikki elämiseen tarvittavat kulut viimeisinä vuosina mutta oman maan pienituloisimmat eläkeläiset on unohdettu.
      Tulijat ei ole Suomeen maksaneet pennin kuutamoa veroja, on tehty vain syvää lovea valtion kassaan. Köyhätkö tästä maksaa? Ei niihin talkoisiin ole rikkaimmista ollut, köyhät pakotetaan ja rikkaille on ilmainen auttaminen vapaaehtoista.
      Nyt työntekijöistä sanotaan olevan puute mutta mikä on että nämä maahan tulijat ei ole töissä? Katuja mittaavat ja kauppojen kulmilla aikaansa kuluttavat. Kepillä vain suomalaisia työttömiä ajetaan töihin. Sama laki on oltava maassa jokaiselle maassa olijalle.
      Suomessa on menossa kova eri arvoistaminen, köyhemmiltä suomalaisilta viedään roposia sieltä ja täältä mutta rikkaille jakoa riittää.
      Ei auta Orpon, ei Sipilän, ei Sinisten kehut Suomen työttömyysasteista ja talouden kasvusta jos sillä ei ole mitään merkitystä köyhän elämään. Köyhemmät ei ole tyhmiä, he näkee sen todellisuuden jota rikkaammat ei itse rikkauksiensa keskeltä nää.

      • kepulainen.kostamosta

        Saat nähä et jos tulee SDP:n johtama hallitus vuojen päästä niin indeksin taittoa EI korjata eikä 100 €:n nettolisäystä alle 1400 eläkkeisiin tule. Rinne on täys populisti ja yrittää höynäyttää kansaa katteettomilla lupauksillaan.


      • selvitelkää-asioita

    • IndeksinTaittumine

      Eläkkeen määrä nykyjärjestelmässä määräytyy palkan ja työhistorian mukaan. Eläkekattoa meillä Suomessa ei ole, eikä Voikkaan olla jos eläkemaksut maksetaan nykyjärjestelmän mukaan, siis mitä enemmän maksat sitä enemmän saat.

      Indeksi tai taitettu sellainen liittyy siihen kuinka eläkkeet käyttäytyvät ajan myötä kustannusten ja palkkojen noustessa. Koska tuo indeksi huomioidaan prosentuaalisesti , se koskee kipeiden suuria eläkkeitä. Esimerkiksi 1,5%:n muutos 1500€ eläkkeessä on 22,5 € ja vaikkapa 5000€ eläkkeessä tuo vaikutus on 75€.
      Koska eläkevarat ovat rajalliset ja myös tulevien sukupolvien on saatava eläkkeensä on juuri siksi ollut pakko taittaa tuo indeksi.

      Nyt puhutaan taas eläkejärjestelmän muutoksesta kun vasta muutamia vuosia sitten järjestelmää muutettiin eläkkeensaajien kannalta huonompaan suuntaan. Eläkkeen kertymäprosentti laitettiin kiinteään 1,5% koko työuran ajaksi ja eläkkeelle jääntiikää nostettiin.
      Eläkemaksuja pitäisi nostaa tai eläkkeitä leikata. Kun ollaan tässä tilanteessa olisi mielestäni täysin edesvastuutonta puuttua tuohon taitetun indeksiin. Käytännössä mikään poliittinen puolue ei tule siihen puuttumaan.

      • taittelua

        Kimmo Kiljusen keräämä kansalaisaloitehan tähtäsi taitetun indeksin purkamiseen. Yksikään puolue ei ollut halukas menemään siihen. Vielä Lauri Ihalaisen kommentti.

        "Hän huo­maut­taa, et­tä vuon­na 2005 oli kova työ saa­da tor­ju­tuk­si se, et­tei men­ty puh­taa­seen elin­kus­tan­nu­sin­dek­siin.

        – Pai­ne tä­hän suun­taan ei ole hel­lit­tä­nyt. EK edus­taa tätä kan­taa, jos muu­tok­sia teh­dään, Iha­lai­nen ar­vi­oi.

        Iha­lai­sen mu­kaan eu­roop­pa­lai­nen kes­kus­te­lu elä­ke­po­li­tii­kan koor­di­naa­ti­os­ta ei lu­paa ve­to­a­pua, kos­ka EU-mais­sa on pää­o­sin vain elin­kus­tan­nus­poh­jai­nen in­dek­si­mal­li.

        Hän ve­tää­kin joh­to­pää­tök­sen: – Oli­si­ko vii­sas­ta nau­la­ta ny­kyi­nen 20/80 jako kiin­ni pi­dem­mäk­si ai­kaa var­mis­taak­sem­me hin­tain­dek­siä pa­rem­man in­dek­sin elä­ke­läi­sil­le."

        Kannattaa tosiaan tutustua ja tietää mitä taitettu indeksi tarkoittaa, ja miksi se on aikoinaan tehty.


    • mä.en.ainakaan

      Ei kait kukaan täyspäinen usko demukka Rinteen lupauksiin et 100 € tulee lisää eläkeläisille. Täyttä puppua ja äänten kalastusta.

    • Okssalla

      Eläkerahasto on sijoitettu rahastoihin ja varat on kasvaneet niin suuriksi,että niillä maksetaan jo 100 vuotta eteenpäin suomalaisten eläkkeet ,vaikka lisäkertymää ei tulisi ollenkaan.

    • Liero_On_Kiero

      Se on ihan totta. Tuo 200 miljardia (eläkevaranto) tuottaa sijoitettuna enemmän kuin on nuo nykyiset eläkemaksut.

      Lisäksi tuo 200 miljardia kiinnostaa myös konnia, Käsi ojossa on
      Poliittinen Eliitti,,, Hyvä-Veli järjestö ja osa AY - pampuista.
      Nämä vahtii tuota 200 miljardia kuin koira luuta, kuka pääsee käsiksi
      tuohon raha-kasaan.

      MISSÄ RAHA.....SIELLÄ ROSVO

      • remarit

        Ei se ihme ko demari Paavo Lipponen taitto eläkeindeksin ja pani pieneläkeläiset köyhyyteen. Paisuuhan ne tällöin eläkerahastot. Tästä kiitokseksi me kaikki demareita ensi keväänä äänestämmä.


      • 872635

        Pahin pelko on jos Keskustapuolueen hallitsema Nuorisosäätiö pääsee rahoihin käsiksi. Nyt jo Nuorisosäätötä haetaan konkursiin kun sieltä varat on puhallettu.
        Nuorisosäätiö on saanut yhteiskunnan varoja satojamiljoonia jotka nyt ovat jo kadonneet.

        Keskustalaiset kääntävät mielellään puheet AY liikkeeseen jotta nämät omat mätäpaiseet unohdettaisiin.
        Kaikkonen poltti jo sormansa Nuorisosäätiön puhalluksessa ja sai ehdollisen vankeustuomion. Pitäisi pystyä puhumaan tosiasioista eikä levitellä mielikuvitusjuttuja.


      • raikas.ratkaisu

        Ammattiliitot menneisyyttää. Siniset ehottaneet et kaikille ansiosidonnainen työttömyysturva. Se on ihan oikea ratkaisu. Mitä noita työttömyyskassoja tyhjää ylläpidetään. Kaikki työttömyyskorvaus maksut Kelalle. Liitot sumuttaneet jäseniä. Et muka pitää kuulua liittoon et pääsee kassaan. Sehän on höpö höpöä. Kassoihin on aina voinut liittyä ilman liittojen jäsenyyttä. Pitää äänestää Sinisiä !


      • 847623
        raikas.ratkaisu kirjoitti:

        Ammattiliitot menneisyyttää. Siniset ehottaneet et kaikille ansiosidonnainen työttömyysturva. Se on ihan oikea ratkaisu. Mitä noita työttömyyskassoja tyhjää ylläpidetään. Kaikki työttömyyskorvaus maksut Kelalle. Liitot sumuttaneet jäseniä. Et muka pitää kuulua liittoon et pääsee kassaan. Sehän on höpö höpöä. Kassoihin on aina voinut liittyä ilman liittojen jäsenyyttä. Pitää äänestää Sinisiä !

        Ammattiliittoja ei silloin tarvita jos ei olla työelämässä. Ammattiliitot ovat palkansaajien edunvalvojia, ja miksi ei saisi olla? Kepulaiset ovat tyypillisesti vihaisia ammattiliitoille, ja palkansaajille.

        MTK taas on maatalouden puolustaja joka ajaa maatalouden etuja, ja hyvin ovat ajanutkin . Maatalouteen siirretään miljardeja veroja vuosittain.

        EK taas pitää yrityksien puolta ja on sekin hyvin asiakkaita palvellut vuosittain yhteiskunta tukee yrityksiä 3-4 miljardilla vuosittain.

        Sitä itketään kun AY jäsenmaksut saadaan verovähennyksiin. Minusta olisi paras ratkaisu kun otettaisiin kaikki tuet pois kaikkien pitäisi pärjätä omillansa.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1665
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      19
      1525
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      69
      1434
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      45
      1401
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      50
      1323
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1268
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      9
      1147
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1114
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1105
    Aihe