Maakuntavaaleja ei tule!

vallanmahoton

Joha nyt kummia kuuluu. Lehden mukaan Sallan kunnanjohtaja on nimetty maakuntavaaleihin ehdokkaaksi Kepun listalta. Se siitä kuntaan valitusta puolueettomasta kunnanjohtajasta. Nyt meni pisteet pohjamutiin. Parkkinen teki kuin valtakunnan sovittelija Minna Helle, eli valitsi puolensa. Ei siinä mitään jos on jonkun puolueen jäsen. Mutta mutta kunnan korkeimman virkamiehen ehdokkuus poliittisissa vaaleissa ja toiminta samaan aikaan kunnanjohtajana ja kuntalaisia koskevien asioiden päättäjänä on törkeää vallan keskittämistä. No nyt parkkinen ja hänen hännystelijät sanoo että se on Sallan etu. Höpö höpö. Jos ei kunnasta löyvy muita ehdokkaita kuin kaikkivaltias kunnanjohtaja niin voitaisiin lakkauttaa valtuusto ja kunnanhallitus kokonaan ja annetaan parin kaverin päättää. Siihenhän tässä nytkin pyritään. Sääliksi käypi kepulaisten "ykkösmiehen" Petterin vaatimaton ja näkymätön rooli tulevissa maakuntavaaleissa, jos ne vaalit tulee. Petteriä käytetään nyt lattiamattona ja pyyhitään roskat piiloon. Olisi parempi että koko sekava "uudistus" peruttaisiin. Säästyttäisiin paljolta pahalta.

15

529

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maantapa

      Totta ihmeessä on jo ennen valintaa ollut selvä hakijoiden poliittinen suuntautuminen. Valittu tietenkin on kiitollisuuden velassa valitsijoilleen. Monesti virkaan valittu joutuu talutusnuoraan mikä on ollut jo tiedossa valituksi tultuaan.


      Kirjoittelen yleisesti koska en Sallan henkilöitä tunne. Kittilässä on hyvä esimerkki kuinka vahvaa on politiikkojen painostus virkamiestä kohtaan siellä kunnanjohtaja ei lähtenyt talutusnuoraan (nainen kun oli). Hän noudatti kunnallista hankintalakia mikä ei sopinut politikoille, potkut tuli.
      Toki kaupunkien ja kuntien johtajat ovat poliittisia paikkoja. Kaupungeissa muu henkilökunta valitaan ammattitaidon, ja kokemuksen mukaan. Kunnaliset liikelaitokset ovat tulosvastuussa joten ne vaativat jo pätevää henkilöstöä, johon ei politiikkaa sotketa.

      • näin_se_menee

        Puolueet keräävät julkisia henkilöitä listoilleen papit ja lääkärit ovat hyvin kysyttyjä. Yksinkertainen kansa äänestää näitä, tietämättä, tai tuntematta heitä.

        Siksihän esim eduskuntavaaleissakin iheana, Toni Nieminenkin oli ehdolla Kokoomuksen listoilla menossa yhteisiä asioita hoitamaan, vaikka oma puhelinkin oli suljettu maksamattomien laskujen vuoksi.


    • Onnetonon

      Ompa onneton kunnanjohtaja jos ei voi jo kunnanjohtajan tehtäviensä puolesta hoitaa kunnan asioita. Pitääkö vielä lähteä maakunnan valtuustoonkin????

      • akoihin_eletty

        Keskustapuolueelta ala-arvoinen äänten kalastelu. Kunnanjohtajalta myös menee alta arvostelun. Onko kunnanjohtajalle laitettu se talutusnuora kaulaan, mistä joku kirjoitteli.

        Nyt Vapaavuori ja Kokoomus kaatakaa koko soten joten ei koko Kepun maakuntamallia ei tuliskaan.


    • PILLIPIIPARI

      Pieni piiri pyörii ja kengät sanoo POIS POIS POIS JA ÄKKIÄ UPPOAVASTA LAIVASTA.

    • Parkkinen.keskustaan

      Parkkinen on valinnut viisaasti. Hän on nähnyt kun pääministeri Sipilän (kesk.) johtama hallitus on pannut Suomen rajuun nousuun. Parkkinen entisenä yrittäjänä näkee nykyhallituksen linjan oikeana .Sipilä myös entisenä yrittäjänä johtanut hallitusta taidolla.Tämä poikii ja on jo poikinut myös Sallan uutta työtä

      • velierkkivääräleuka

        Parkkinen on valittu keskustalaisena Sallaan. Mutta miksi lähteä hoitamaan maakuntahallinnon tehtävää. Tietääkö Parkkinen sen että ilman sotea oleva kunta on niin pieni ettei siitä riitä töitä ainakaan 8000 kuukausipalkalle. Huhutaan myös siitä, että kun kepu saa maakuntahallintonsa läpi alkaa pienten kuntien " pakkoliitokset". Sipilä ymmärtää ettei esim salla voi jatkaa itsenäisenä soten jälkeen.


      • hautakylän.ajattelija

        Itä-Lapin 4 kuntaa laitetaan yhteen. Syntyy laaja Kemijärven kaupunki. Kaupuginjohtajaksi valitaan keskustan ehdokas E.Parkkinen. Näin se menöö....


    • uteljasUljas

      Sallassa on paljon pienituloisia eläkeläisiä joiden etuja on vielä leikattukkin kuten indeksi jäädyttämällä ja lääke ja sairaalamaksut ovat huomattavasti kallistuneet.
      Toki Suomessa bisnes pyörii ja raha on virrannut sinne missä sitä ennenkin on ollut, etenkin pörssiyhtiöt ovat takoneet hyvää tulosta.

      En ole sallalainen kuitenkin kiinnostaa onko tästä hyvinvoinnista syrjäiset paikkakunnat hyötyneet. Tuossa joku kirjoitteli mitenkä työpailloja on tullut, sehän olisi hyvä.
      Kertokaappa onko ne oikeita työpaikkoja josta saa oikeaa palkkaa vai onko ne niitä jossa saa käydä työssä ettei menetä työkkärikorvausta.

      • velierkkivääräleuka

        sallan työttömyys on suomen korkein. Toki iso osa näistä työttömistä on henkilöitä jotka ovat kykenemättömiä nykytöihin. Matkailussa on esim rukalla ollut satoja työpaikkoja auki, toki pätkäsellaisia. Sallaa auttaisi jos kemijärven uusi biotehdas tulisi.tarvittaisiin väkeä töihin kuljettamaan puuta tehtaalle. Matkailu on niin pientä ettei uusia työpaikkoja juurikaan tule. Sallan väkiluku vähenee lähes 100 henkeä vuodessa. Koska kunnan verotulot tulevat suurelta osin valtiolta, näivettää väen väheneminen kuntaa rajusti. En näe juurikaan toivoa sille, että salla tästä juurikaan virkistyisi.


    • Kepukätyri

      Kuten simon elo sanoi loikkarin poliittinen ura on lyhyt.
      Samoin Parkkisen ura on kohta päättynyt.
      Eipä voi ihminen huonompaa valitaa tehdä kuin kepu.
      Taitaa jo jalkapohjia poltella.
      Mutta vaihtoehdot on nollassa.

    • Kepukameleontti

      Kun maakunta malli tulee on kohtuus että johtajilta leikataan palkasta kolmannes pois.
      Vai onko niin että kunnista tehdään lepokoteja kepuelukoille?
      Valtiontuet ainakin pienenee rutkasti mallissa.

    • Wikki

      Wikipedian mukaan kameleontit kuuluvat selkärangattomiin suomumatelioihin.
      Liskoeläimiä ovat.
      Tunnetuomaista on pitkä, venyvästä tahmeasta kielestä.
      Silmät voivat liikkua eri suuntiin.
      Myös sarvet ja pitkät kynnet ovat tunnusomaisia.
      Ne luovat nahkansa kuten käärmeet.
      Värinvaitokin onnistuu helposti.
      Hyviä avuja kepulistien kieroilu politiikassa.

    • qawert

      mitä kepu ja kokoomus tekee ei muuta kuin kaikki otetaan vähäosaisilta pois ja rikkaat sen kuin nostelevat hyviä ansoita,näin se vaan menee.vaikka teet kuinka töitä ei juuri mitään jää kun palkat on ihan perseestä mutta kyllä herrat nostaa itselleen palkkoja vaikka on tilanne mikä tahansa.

    • kepuonhanuristajoo

      Tollot kepuloiset asettelee ehdokkaita vaikka vaaaleista ei tietoakaan.
      Sellaisia tolvanoita vai kepilistessta voi löytyä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1183
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe