kaverit jättää ulkopuolelle

loner

Meillä on semmonen kolmen hengen kaveriporukka ja oltiin ennen ihan sujuvasti kolmestaan ja kaikki kaikkien kanssa yhtä hyviä kavereita. Nyt kuitenkin nämä kaks on alkanu näkemään toisiaan jatkuvasti ilman mua. Ollaan samassa harrastuksessa ja siellä ei oo muita meidän ikäsiä niin mun on siellä tavallaan pakko kuitenkin olla niiden kanssa kolmestaan (tai niiden pakko olla mun kanssa) ja ei oo kauheen kiva kun ne sopii siinä mun nenän edessä että mitä aikovat tehä yhessä millonkin ja nauravat inside läpilleen. Ei siis puhettakaan että mua kysyttäis mukaan. Ja koska meitä tosiaan on vaan se kolme niin mulla ei oo sitte oikein ketään kenen kanssa olla ja tunnen oloni aika ulkopuoliseksi. Ja aika monesti kun jompi kumpi niistä sanoo jotain niin se alottaa sen sanomalla tyyliin hei mirjami jne. niin että koko juttua ei kohdisteta mulle ollenkaan. Onko jollain muulla samanlaisia kokemuksia ja jos on niin mitä ootte asialle tehny vai ootteko mitään?

23

7002

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voielämänkevät2020

      Oli joskus ekalla luokalla vuonna 99. :D:D:D:D

    • Hei loner

      Kuulostaapa kurjalta ja olet varmasti pettynyt ja koet itsesi ohitetuksi.
      Minulle tuli mieleen kuitenkin, että kannattaisi yrittää ehkä ottaa asia puheeksi, vaikka se varmaan pelottaakin. Olisiko suhteenne niin luja, että voisit kertoa nuo tunteesi: Minusta tuntuu ulkopuoliselta, toivoisin että voisimme olla kolmestaan enemmän.
      Joskus voi olla, että toiset eivät vaan tule ajatelleeksi asiaa sinun kannaltasi. Ihminen kun tuppaa olemaan aika itsekeskeinen ja toisten tarpeet unohtuvat arjessa helposti. Tällöin puhumisesta voisi olla hyötyä.
      Joskus taas on niin, että ystävyydet muuttuvat ja etääntyvät ja ystävyys joutuu muutosvaiheeseen. Jotkut ystävyydet etääntyvät niin paljon, että enää ei oikein ystävyydestä voi puhuakaan. Jotkut taas ovat ajoittain hieman etäämmällä mutta palaavat taas yhteen.

      Et voi oikein tietää, kummasta on kyse, ellet ota selvää. Toivon sinulle rohkeutta katsoa, mistä tässä on kysymys ja jos on niin, että ystävyys ei jatku, voimia selvitä siitä ja etsiä uusia ihmissuhteita.

      Merja, diakoni

    • Jokuvaaan222333

      Juu mulla oli sama yläasteella ja loppupeleissä nämä kaverukset alkoivat levittämään minusta ties mitä asioita koko koululle ja loppupeleissä olin koulukiusattu, kävin terapiassa aikuisuuteen asti. Toivon todella että kyse on ihan jostain muusta eikä siitä että sinulle käy niin myös että huomaat kuinka enempi ja enempi välttelevät sinua. Teini aika on kaikkein pahin ja onneksi lyhin aika elämästä. Sen kun kestää vahvana läpi niin aikuisena sitä vaan huomaa kuinka lyhyt aika se elämästä oli ja siitä selvisi . Vaikkakin se sillä hetkellä tuntuu että ei elämästä joskus tule mitään ja kaikki on liian raskasta yms.. Nyt vaan reippaasti joko mukaan tai annat niiden olla jos alkavat sinua hyljeksimäön enempi ja nauti harrastuksestasi. Ja ei kai sitä Pakko ole olla samanikäisien kans. Rikkautta on se että huomaa ihmisen ei hänen ulkonäköään tai ikäänsä. Juttele muillekin jos se on sellainen harrastus missä voi jutella. Itse roikuin niissä kavereissa kun mikäkin ja se vaan tuntui pahemmalta.nyt jos voisin neuvoa itseäni niin olisin sanonut että anna olla ja nauti muiden ihmisten seurasta, tämä vaihe kestää n. 3vuotta, mikä kuulosti silloin kamalalta mutta oikeasti se on lyhyt aika ja siinä vaiheessa yleensä alkaa järkikin toimia paremmin ja jos ei niin lähdetään joka tapauksessa erisuuntiin opiskelemaan :) . Jos ihminen tahallaan jättää muut ulkopuolelle ja "kiusaa" henkisesti jättämällä tarkoituksella ulkopuolelle ajattelematta miltä se toisesta tuntuu tai jopa tajuamalla että toiselle tulee paha olo, niin se ihminen tulee olemaan itse vielä vaikeuksissa omassa elämässä . Tai hänellekin kasvaa järki päähän joskus. Jos jotain voisin tehdä toisin niin mieluummin olisin ollut yksin kun huonojen kavereiden kanssa ja löytänyt mukavampaa seuraa.puukotti selkään samantien kun en ollut heidän kanssaan ja keksi ties mitä juttuja minusta.

      • Anonyymi

        Minulla on kaksi parasta kaveria mutta kun toinen tuli meille yöks niin se Alko levittelee musta valheita. Nyt mun kummatkin kaverit vihaa mua oon vasta9v ja ne lähettelee tälläsiä🤬😠emojeita mulle tahoin sopii mutta se joka ei ollu meillä niin väitti että mä olin koko ajan puhunu siitä pahaa ois tehny hirveesti mieli kertoo että se on haukkunut niitten eläimiä mutta tahtoisin neuvoo


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minulla on kaksi parasta kaveria mutta kun toinen tuli meille yöks niin se Alko levittelee musta valheita. Nyt mun kummatkin kaverit vihaa mua oon vasta9v ja ne lähettelee tälläsiä🤬😠emojeita mulle tahoin sopii mutta se joka ei ollu meillä niin väitti että mä olin koko ajan puhunu siitä pahaa ois tehny hirveesti mieli kertoo että se on haukkunut niitten eläimiä mutta tahtoisin neuvoo

        Mitä mun pitäisi nyt tehdä kun mun opisto kaverit on hyllänyt ja jättänyt mut ihan yksin ja koen itseni ulkopuoliseksi


    • Anonyymi

      Heikkoutta ja pelkoa jäädä ulkopuoliseksi ja keinot toisilla menee lopulta näin. Itsekkyyttähän toi on ikävällä tavalla. Mut ei tollainen kaveruus pitkälle kanna, kun kyseessä kuitenkin on pinnalliset seikat, jolloin luottamus toiseen on hiuskarvan varassa? Näin ainakin itse koen.

      Tällainen toiminta on minusta epätervettä, eikä lopulta suosi ketään, mut jokainen kehittyy omalla tavalla aikuisuuteen. Vastoinkäymisetkin voivat olla hyvästä, tämäkin sinulle, et opit kantapään kautta, ettet moisia tntemuksia halua muille aiheuttaa. Jolloin sinusta tulee jo parempi ihminen.

    • Anonyymi

      Jos sulla on mahdollisuus harrastaa tuota jossain muualla niin ehkä voit vaihtaa ryhmää ja samalla katsella muuta harrastusta lisäksi. Kannattaa kuitenkin keskustella asiasta ja jos tilanne jatkuu samana niin etsiä uusia ystäviä. Heidän ystävyys on sinulle tärkeää, muttei hinnalla millä hyvänsä. Sanonta kolmas pyörä on aina liikaa pitää joskus paikkansa mutta ei onneksi aina. Naisten välinen ystävyys on hankalampaa koska on sisäänpäin kääntynyttä.
      Omaa kokemusta on. Työpaikalla se on hankalampaa ja aina muodostuu klikkejä. Yksi luottaa asiansa jollekin , mutta ei halua kertoa minulle. Silti kuulen sen arkaluonteisen asian joltain toiselta.
      Eli kuulostele tilannetta ja mieti omia tunteita, kuinka tärkeä ystävyys on sinulle. Tsemppiä.

    • Anonyymi

      Joo mulla on koko ajan nytkin sama tilanne. meitäkin on 3. Oon 4lk. Ja tyttö.
      Eli meillä on sellanen "parhaat kaverit" ryhmä whatsapissa, ja siellä ne kyselee toisiltaan koko ajan että millon voitas nähä tai mennä treffeille uudestaan (ne on lesboja) siitä tulee karsee ja samalla mustasukkainen olo. Eli oon ihastunu toiseen niistä ja kysyny koulussa kerran tuleeko vessaan mun kanssa tekemään yhymm asioita ja joka kerta vastaus on "öö luulitko että pitäisin susta..?, ja tiedoks vaan oon pussannu ja seksannu toisen kaverini kaa." Oon nyt ihan sekasin koska arvatkaa mitä tein eilen.. menin uimaan alastonuimalaan ja mun kaverit (toinen johon oon ihastunu) tuli myös sinne ja kun mentiin uimaan uin veden alla ja suoraan päin kaverini (johon oon ihastunu) alapäätä. Tai siis uin enkä nähny minne ja yhtäkkiä huulet osu toisen kaverini alapäähän... kaverin reaktio oli että "Hyiiiiiiiiii! En oo sun kaveri enään." Mutta sitten saunassa toinen kaverini (johon en oo ihastunu lähti jo suihkuun ja saunassa ei ollut enää muita kuin minä ja myrtsi kaverini (johon oon ihastunu)joten jatketaan) kävelin sen luo ja ja suutelin oikein olan takaa ja painelin sitä alapäästä ja sitten sekin tarras mun alapäähän ja mentiin suihkuunkin sillein ja loppu. Toi oli tosi tarina ja pelotti kertoa...👙👙😍🥰🤯💥💫💫

      • Anonyymi

        En tiennyt tuollasia asioita 4 luokalla… mutta- ihan sama ;-;


    • Anonyymi

      Öö en usko että 10v "seksaa" ja "pussailee" toisen 10v kaverin kanssa ja koko tarinasi kuulostaa ihan keksityltä koska miksi KUKAAN UISI JOS EI NÄE MITÄÄN JA ETTE VARMASTI TEHNY TOTA SAUNASSA JA SITTEN SUIHKUSSA. Bravo bravoo oli hyvin uskottavaa 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

    • Anonyymi

      Itse olen 42 vuotias ja minulla sellainen kaveri, joka selittää aina, kuinka olen hänelle tosi tärkeä, mutta se vaan, ettei oma-aloitteisesti soita/tekstaa tms, hän ei edes pyydä minua ikinä mihinkään kanssaan. Monesti miettinyt, onko kyseessä vaan feikki

      • Anonyymi

        Ehkä pitää sua varalla, ett jos sattuu tarvimaan paremman puutteessa susta tukea itselleen. Mulle kans yks tuttu sanoo, ett olen tärkeä ja muka ajattelee mua, ei kyllä tunnu siltä, kun muut sen ystävät on paljon tärkeämpiä, silloin vaan ottaa yhteyttä, kun ei muuta seuraa ole tai tarvitsee tukihenkilöä, jolle purkaa pahaa oloaan. Hän on antanut ymmärtää monet kerrat, ett pitää mua tylsänä ja jonain vajakkina ja ett näytän vanhalta=rumalta, hiukset ja vaatteet on kamalannäköisiä ja mun pitäis laihduttaa, kun olen liian läski hänelle kelvatakseni. Alussa hän vaikutti siltä, ettei arvota ihmisiä ulkonäön perusteella, on sen verran fiksu, mutt erehdyin pahasti, ulkonäkö kaikessa on hänelle tärkeää, ei siedä mitään rumaa silmien edessä ja siksi kai sitten sanoi suorat sanat mulle, mitä musta ajatteli. Käsittääkseni ei muita kamujaan ole noin rankasti haukkunut päin naamaa kuin mua, joten mun täytyy oikeastikin olla helvetin ruma. Mut olen samoja asioita kuullut aiemmilta tutuiltani, joten ei mitään uutta ollut. Hänestä tullut samanlainen kuin nuorempana ollut eli pissis, joka katsoo muita nokkavartta pitkin. Hän itse on myös reilusti ylipainoinen nykyisin, nuorena ollut hoikka. Ehkä mä olen hänelle se jolle voi retostella miesjutuillaan ja omalla paremmuudella, jos muille kamuille rupeisi samaa tekemään, niin he saattaisivat hermostua häneen, hän luulee mun kadehtivan häntä, katsovan ylöspäin, en tee kumpaakaan, miks kadehtisin vierasta ihmistä tai katsoisin ylöspäin, ei ole niin hyvä ihminen mulle ollut, ett arvostaisin häntä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ehkä pitää sua varalla, ett jos sattuu tarvimaan paremman puutteessa susta tukea itselleen. Mulle kans yks tuttu sanoo, ett olen tärkeä ja muka ajattelee mua, ei kyllä tunnu siltä, kun muut sen ystävät on paljon tärkeämpiä, silloin vaan ottaa yhteyttä, kun ei muuta seuraa ole tai tarvitsee tukihenkilöä, jolle purkaa pahaa oloaan. Hän on antanut ymmärtää monet kerrat, ett pitää mua tylsänä ja jonain vajakkina ja ett näytän vanhalta=rumalta, hiukset ja vaatteet on kamalannäköisiä ja mun pitäis laihduttaa, kun olen liian läski hänelle kelvatakseni. Alussa hän vaikutti siltä, ettei arvota ihmisiä ulkonäön perusteella, on sen verran fiksu, mutt erehdyin pahasti, ulkonäkö kaikessa on hänelle tärkeää, ei siedä mitään rumaa silmien edessä ja siksi kai sitten sanoi suorat sanat mulle, mitä musta ajatteli. Käsittääkseni ei muita kamujaan ole noin rankasti haukkunut päin naamaa kuin mua, joten mun täytyy oikeastikin olla helvetin ruma. Mut olen samoja asioita kuullut aiemmilta tutuiltani, joten ei mitään uutta ollut. Hänestä tullut samanlainen kuin nuorempana ollut eli pissis, joka katsoo muita nokkavartta pitkin. Hän itse on myös reilusti ylipainoinen nykyisin, nuorena ollut hoikka. Ehkä mä olen hänelle se jolle voi retostella miesjutuillaan ja omalla paremmuudella, jos muille kamuille rupeisi samaa tekemään, niin he saattaisivat hermostua häneen, hän luulee mun kadehtivan häntä, katsovan ylöspäin, en tee kumpaakaan, miks kadehtisin vierasta ihmistä tai katsoisin ylöspäin, ei ole niin hyvä ihminen mulle ollut, ett arvostaisin häntä.

        "jos sattuu tarvimaan paremman puutteessa susta tukea itselleen" ratkaisu lienee sellainen, että ehkä ei kannata enää antaa tukeaan ollenkaan sellaiselle ihmiselle


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "jos sattuu tarvimaan paremman puutteessa susta tukea itselleen" ratkaisu lienee sellainen, että ehkä ei kannata enää antaa tukeaan ollenkaan sellaiselle ihmiselle

        Itse päätin jo etten enää rupea tueksi yhdelle tuttavalle, aiemmin käytti mua tukihenkilönä, nyt kun hänellä menee hyvin, ei pidä muhun juuri yhteyksiä enää. Muka välittää musta, ajatteleekin mua, mutt on antanut ymmärtää ettei mun voinnit ja pärjäämiset kiinnosta pätkän vertaa, itse ollut hänestä yhdessä vaiheessa tosi huolissani, nyt jälkeenpäin tunnen olleeni idiootti, ei enää löydy empatiaa häntä kohtaan, ajattelen, ett kyllä ne hänen uudet ja paremmat kaverit hänestä huolta pitää, se homma ei kuulu mulle, hän itse heitti mut pois, joten miks rupeaisin hommaan, jos en kuulu edes ystäviin. Olen aikoinaan ollut yhdelle toisellekin tukihenkilönä, kun luulin ett olimme ystäviä, erehdyin, käytti vaan hyödyksi. Rupesi sitten ilkeilemään ja vittuilemaan niinkuin tuo viimeisin tuttava, lopetin tekemisissä olemisen siihen. Vuosia myöhemmin olisin taas kelvannut tukihenkilöksi ja hyväksikäytettäväksi, ei jostain syystä innostanut toista kertaa ruveta kusetettavaksi.


      • Anonyymi

        Itse aikoinaan päätin jättää yksipuoliset yhteydenotot. Eipä toisestakaan suunnasta ottaneet yhteyttä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse aikoinaan päätin jättää yksipuoliset yhteydenotot. Eipä toisestakaan suunnasta ottaneet yhteyttä.

        Yhden tuttavan kohdalla tuli selväksi ettei mun kannata olla se joka kyselee kuulumisia tai muutakaan, ei vastannut mun viesteihin. Hän haluaa olla se joka ottaa yhteyttä kun siltä tuntuu, ohittaa monestikin mun itsestäni kertomat jutut, lähinnä enimmäkseen hän kertoo itsestään, ei kiinnosta mun asiat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yhden tuttavan kohdalla tuli selväksi ettei mun kannata olla se joka kyselee kuulumisia tai muutakaan, ei vastannut mun viesteihin. Hän haluaa olla se joka ottaa yhteyttä kun siltä tuntuu, ohittaa monestikin mun itsestäni kertomat jutut, lähinnä enimmäkseen hän kertoo itsestään, ei kiinnosta mun asiat.

        Täällä sama. Yritän kysyä kuulumisia, niin vastaus tulee joskus, jos tulee


    • Anonyymi

      Ihan sama pätee v.2022. Kun kolme. Oli kyse kavereista,ystävistä,sukulaisista jos 3 sama asia.ei siis mitän utta länsirintamalla. Voitaja on se jolla rahaa,levitää sitä ja esitää kovista tai suosittua?

      • Anonyymi

        Tai sosiaalisesti taitava.


    • Anonyymi

      No mä oon kahen mun luokkalaisen kaa ja ne esim menee aina kauppaan ilman mua ja jättää mut pois ja sit ne ostaa toisillebsa jonku bff karkki pussin ja mä joudun kattoo siitä vierestä kun ne syöja nauraa,sitte kun me pelataa esim hippaa nii ne molemmat tiimaa ja ottaa mua, sitten kun ollaan sovittu joku tapaaminen nii ne sopii sillee et mennää johonki paikaan ja sit ne ei tuu mun kaa:(

    • Anonyymi

      No mulla on ollu koko elämän ajan 2 kaveria ja ne on ollu mulla kohta 8 vuotta parhaat/ainoat kaverit ja ne nykyään vihaa mua enkä ole tehnyt heille mitään pahaa :((((

    • Anonyymi

      juu sama juttu mulla. meillä on semmonen 3 hengen kaveriporukka plus minä ja siihen kuuluu mun (ainakin ennen oli)mun paras kaveri. oltiin ennen ihan ok porukka mutta nyt on a

    • Anonyymi

      Mulla on vähän sama tilanne mut ei noin paha. Asialle en osaa tehä mitään

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      125
      3004
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1245
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1231
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1041
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      1013
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      990
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      946
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      48
      911
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      894
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      806
    Aihe