Aihe

Itsemurhafantasiat ja -neuvot - eikö voida poistaa

tarvitaantoivoa

Foorumilla on vuodesta toiseen jatkuvasti (päivittäin) keskustelua itsemurhasta. Aiheesta puhuminen onkin tärkeää, jos se tarkoittaa vertaistukea toipumiseen. Valitettavasti suurin osa itsemurhakeskustelusta etenkin Masennus- ja Kuolema ja suru -alaosioilla on hekumointia ja mässäilyä itsemurhafantasioilla, höystettynä konkreettisilla neuvoilla siitä, miten päivänsä voisi päättää.

Asia häiritsee, surettaa ja suututtaa minua. Olen siitä toistamiseen ilmoittanut ylläpidolle, mutta ilmeisesti näiden viestien ei katsota rikkovan mitään sääntöjä, koska keskustelu saa jatkua, eikä viestejä tai ketjuja poisteta.

Mainitsemillani palstoilla on paljon vaikutuksille alttiita, herkkiä, vaikeassa elämäntilanteessa olevia mielenterveysongelmista kärsiviä ihmisiä. Kuolema ja suru- palstakin lienee ensisijaisesti tarkoitettu ihmisille, jotka toipuvat läheisen menettämisestä, ei heille, jotka itse tahtoisivat kuolla. Masennuspalstalla on usein myös masentuneita lapsia, jotka lienevät vielä kyvyttömämpiä suhtautumaan kriittisesti näihin itsemurhamässäilyihin. En soisi kenenkään niitä lukevan, koska ne pahentavat ongelmaa ja sen sijaan, että tarjoaisivat toivoa ja lohdutusta ja rakentavia ratkaisuja, ne voivat kannustaa siihen peruuttamattomaan askeleeseen.

En voine olla ainoa, jota asia häiritsee?

Eikö ylläpito voisi selkeästi kieltää ja jatkossa poistaa kyseisenlaisen keskustelun?

8

113

  Vastaukset

  • Miksi pitäisi poistaa?

   Itse taidat nauttia ajatuksesta, että jollain itsariyritys epäonnistuu ja hän joutuu loppuiäkseen letkuihin.

   Ihmistä on autettava ylämäessä, ei alamäessä.

  • Logiikkasi ei nyt valitettavasti avautunut minulle. Toivoisin nuo viestit poistettavan juuri sen takia, ettei niitä itsemurhayrityksiä, onnistuneita tai epäonnistuneita, tulisi. Itsetuhoiset ja masentuneet ihmiset tarvitsevat apua, mutta se apu ei tule hirttoköyden muodossa.

   • Niin tarvitsevat mielestäni muutkin parantumattomasti sairaat, mutta heitä(kään) ei saa auttaa.
    Miksi ihminen ei saa määrätä omasta itsestään?


  • En itse miellä eutanasiaa auttamiseksi. Kaikki parantumattomasti sairaat eivät myöskään tahdo kuolla ns. ennen aikojaan. Eutanasialle voi avata tarvittaessa oman ketjun.

   Tämän ketjun aiheena ovat itsetuhoisuuteen yllyttävät tai sitä myönteiseen sävyyn käsittelevät keskustelut mt-palstalla.

   Itsemurha ei ole masennuksen hoitokeino. Toki masennuskin sen sivutuotteena häviää. Suurin osa itsemurhayrityksestä selviytyneistä ovat kiitollisia jäätyään henkiin.

   Aikuinen ihminen saa tietenkin päättää omasta elämästään. Ongelmana näissä ketjuissa on se, että silloin ajatukset eivät jää vain ko. ihmisen päähän, vaan saavuttavat muut. Varmasti moni masennuspalstalla oleva on masentunut ja moni masennuksesta kärsivä kärsii ainakin ajoittain itsemurha-ajatuksista tai itsetuhoisuudesta. Siinä tilassa ihminen voi olla altis vaikutuksille. Nuo viittaamani ketjut ikään kuin legitimoivat itsemurhan ja tekevät siitä vaihtoehdon sen sijaan, että masentunut ihminen esimerkiksi rohkaistuisi etsimään psykiatrista apua tai saisi toivoa siitä, että paraneminen on mahdollista. Silloin ketjussa itsemurhaneuvoja antava tai aiheellä mässäilevä on osavastuussa voi osaltaan vaikuttaa jonkun toisen ratkaisuun, eikä vain omaansa. Ja kuten sanoin, palstalla on jopa 12-vuotiaita masennuksesta kärsiviä lapsia. Aikuisetkaan eivät ole näille puheille immuuneja. Masentuneen ihmisen näköala on sairauden takia rajoittunut ja siten ihminen ei kykene välttämättä suodattamaan lukemaansa ja suhtautumaan siihen riittävällä kriittisyydellä.

   • En kyllä ymmärrä perustelujasi!

    "Kaikki parantumattomasti sairaat eivät myöskään tahdo kuolla ns. ennen aikojaan.". No jo nimensä mukaisesti eutanasia on sairaan tahdosta riippuvaista avustamista.

    "Aikuinen ihminen saa tietenkin päättää omasta elämästään.". Niinkuin eutanasiassa vai?

    Minä en etenkään käsitä tuota eutanasian vastaista perustelua. Voihan miljoonasta yksi kokea ihmeparantumisen. Eli 999.999 pitää käsiä elämänsä viime hetket helvetillisiä tuskia. Se on noiden "ihmisrakkaiden" käsitys elämän autuudesta.

    Sitten kun joku tuskissaan huokaa ja haluaa neuvoa kivuttomaan lähtöönsä, tulee joku sönköttämään psykiatrista. Ei helskatti!


  • Ihan vaan muistutan, jos tarve tulee, niin näin homma tulisi hoitaa.
   http://lostallhope.com/suicide-methods/plastic-bag-gas
   Ja samalla saa iloiset vappupallot rekvisiitaksi:)
   https://www.teknikmagasinet.fi/tuotevalikoima/gadgetit-pelit-bileet/bileet-disko/ilmapallot-konfetit-koristeet/helium-252-litraa-40-palloa

  • Ei kuolemaa unelvoiva koskaan kuolla saa, vaikka niin joutuukin jonainpäivänä tekemään....

  • Ymmärrän hyvin aloittajan pointin.

   Ajatellaanpa että nuorelle ihmiselle on tullut ekat bänksit ja hän tietysti ottaa sen erittäin raskaasti. Ei tuollaiselle ihmiselle ole hyvä nähdä kommentteja missä mässätään itsemurhajutuilla.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   13036
  2. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   93
   8983