Hallintojohtajan kelpoisuus

PerusasiatHaltuun

Kittilän kunnanhallitus äänestyspäätöksellään 8.5.2018 muutti hallintojohtajan valinnassa noudatettavia muodollisia kelpoisuusehtoja muuttamalla esittelytekstissä esitettyjä kelpoisuusehtoja poistamalla esitetyistä muodollisista kelpoisuusehdoista osan.

Kittilän hallintosäännön (25.7.2017) 44 §:n mukaan virkasuhteeseen ottava viranomainen päättää viran kelpoisuusvaatimuksista, jos niistä ei ole päätetty virkaa perustettaessa.
Edelleen hallintosäännön 46 §:n mukaan kunnanvaltuusto päättää hallintojohtajan valinnasta.

Näin olleen hallintojohtajan viran muodollisten kelpoisuusehtojen vahvistaminen kuuluu valtuuston yksinomaiseen toimivaltaan. Joko asiasta on päätetty valtuustossa hallintojohtajan virkaa aikanaan perustettaessa tai sitten asia on nyt päätettävä valtuustossa, jos kelpoisuusehtoja ei ole aikanaan vahvistettu tai niitä halutaan joltain osin muuttaa. Kunnanhallitus ei ole asiassa toimivaltainen viranomainen.

Vs. kunnanjohtajan esittelyteksti on taas osaamattomasti laadittu. Siitä puuttuu kokonaan esittelyn kannalta olennaisin tieto, eli mitä kelpoisuusehdoista on aikanaan päätetty tai ovatko kelpoisuusehdot ehkä jääneet vahvistamatta.

Oikaisuvaatimuksen ja valituksen paikka. Menestyy varmasti.

27

1769

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voimeitä

      http://dynasty.kittila.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20181613-9

      Kittilän kunnanhallituksen pykälä 175kuvaa surullisella tavalla sutkipäättäjien osaamisen tasoa. Ne kuvittelee, että hallintojohtajan kelpoisuusvaatimuksista muutetaan Salosen esityksestä Kautton ja Fagerholmin kannattamana. Kh.n pj Rajala äänestyttää ja Salonen, Kautto, Fagerholm, Molkoselkä, Korva ja vielä Rajala päättävät muuttaa kelpoisuusehtoja.

      Vs. kunnanjohtaja istuu heikosti valmistellun esityksensä kanssa hiljaa ja sutkit mellastaa vailla minkäänlaista tuntumaa kunnallishallintoon.

      Eikö näillä mikään onnistu?

    • KittiläMaksaa

      Nyt on saatavana helpot korvaukset työsyrjinnästä.
      Hakekaa paikkaa ja kun taas epäpätevä valitaan niin valitus ja korvausvaatimukset työsyrjinnästä.

    • Mitenkävikään

      Oliko se jotenkin niin, että päätöksenteko ei vaarannu, vaikka nämä tutkinnassa ja syytteessä olevat jatkavat luottamustehtävässään?

    • Vastuullisuus

      Olishan vs. kunnanjohtajan pitänyt jättää edes eriävä mielipide, vai eikö hän tiennyt, mitä kuuluu kh:n ja mitä kv:n päätösvaltaan tässä asiassa. Surullista hänen tulevaisuuttaan ajatellen, mennään mukaan vaikka mihin.

      • EiUskoisi

        Ehkä hänelle varmistetaan hallintojohtajan paikka, kun vt kunnanjohtajan paikka menee uudelleen hakuun.


      • oikeuskunniaan
        EiUskoisi kirjoitti:

        Ehkä hänelle varmistetaan hallintojohtajan paikka, kun vt kunnanjohtajan paikka menee uudelleen hakuun.

        Ei Sannalla oo tulevaisuutta kunnan päättävissä elimissä. Monen muun lailla siirretään sivuun? Ei edes PP:n valta riitä siihen.


    • Haku

      Paikka on auki, onko tullut hakijoita?

    • AsiatOikein
    • Menikö-taas-uusiksi

      Hyvä ja asiallinen huomio. Tarmo haluaa tuoda ääntään kuuluville, aika nayttaa onko syytä kääntää takkia.

    • Päätäseinäänvaan

      Luultavasti Kittilä haluaa kulkea omia polkujaan ja taas saa kansa nauraa.

      • DesingTyö

        Hallintojohtajan viran hakuaika päättyi 31.5. Miksi asiaa ei ole otettu kunnanhallituksen listalle 12.5.?Hakemuksiin varmasti on ehditty tutustua kahdessa viikossa.


      • DesingTyö

        Korjaus: listalle 12.6.


    • EtelänTuristi

      Yleensä kunnat tiedottavat medialle hakijoiden nimet kun hakuaika päättyy. Tosin tietosuoja-asrtuksesta voi vaikuttaa tähänkin.

    • Opissaollut

      Näillä sivuilla tunnetuksi tullut Eilavaara opetti aikoinaan, että jos hakijoiden nimet julkaistaan ja joku ei halua nimeään julki niin sitten ei kenenkään nimeä julkaista (eli kaikkien nimet julki). Tästä on jo tosin reilusti aikaa, kun olin Eilavaaran opissa, joten tieto on jo varmasti moneen kertaan vanhentunut :). Enpä enää moista tietoa tarvitse, mutta on hyvä muistella ennen opittuja. Eihän ne taida paljon painaa tuoreemmatkaan lakiopinnot :).

    • Kaikkea-paskaa-

      sitä verorahoilla tehdäänkin.

      kansalaiset eivät tartte hallintojohtajaa mutta hallintojohtaja tarttee kansalaisia elättämään hallintojohtajan..

      • Tepastontie

        Suksi kuuseen tai edes Könkäälle!😂 Pönttö!


    • Julkishallinnosta

      Kaikki julkisiin virkoihin hakijoiden nimet saa pyytämällä ne esim kunnan kirjaamosta. Kun julkiseen virkaan hakee niin hakemus on kenen tahansa luettavissa. Eri asia on saako nimet julkaista. Suomen Pankin johtoryhmään hakeneiden nimet julkaistiin lehdissä kahta hakijaa lukuunottamatta.

    • Kittilästäoppia

      Googletin 'Kittilän hallintojohtajaksi hakeneet' ja mitäs tulikaan hakutuloksiin:

      "POHJOISSAVOLAISEN Tuusniemen kunnan hallintojohtajan hallinto-oikeuden puitavaksi päätynyt erottamisprosessi on saanut kittilämäisiä piirteitä.

      2 600 asukkaan Tuusniemen kunnanhallitus irtisanoi hallintojohtajan yllättäen juuri ennen koeajan loppumista marraskuussa 2017.

      Irtisanottu Helena Meyes ja hänen tukijansa uskovat, että irtisanomisen todellinen syy oli puuttuminen kunnan hyvä veli -verkostoon ja salailevaksi koettuun toimintaan elinkeinoyhtiö Tuusniemen Teollisuus Oy:ssä."

    • ExKittilä

      Sanna perui oman hakemuksensa. Onkohan syytteitä tulossa hänellekin lähiaikoina. Olisihan hänellä ollut hyvä mahdollisuus tulla valituksi kun oli vain kolme muuta hakijaa ainakin jos ministeriö ei kiirehdi luottamustoimista pidättämisessä.

      • Julkisuus

    • VirkamiesVA

      Hallintojohtajan viran hakuaikaa on jatkettu 20.7. saakka. Jäädään odottelemaan tosi päteviä hakijoita, joilla on hallinto hanskassa ja uskallusta toteuttaa sitä. Töitä kyllä riittää.

    • Kukakäski

      Oli tuo pöytäkirjakin tullu. Vs. Ylinampaki hakenu hallinto johtajan paikkaa. Pikkusen outoa...

    • tuntureiltatuulee

      Ensinnä hakee ja sitten peruu ja sitten hakee taas uudestaan näinkö tämä nyt meni kun ei tahdo pysyä perässä.

      Tuuliviiri yllä talon katon
      monelta se huomaamatta jää.
      Se kun on liikkumaton,
      on tyyni silloin sää,
      hieman se saa levähtää.
      Tuuliviiri katollansa pysyy,
      tekee mitä tuuli haluaa
      ja linnuilta se kysyy,
      ne minne katoaa
      tuuleen kun lentää ne saa
      Näin lauleli Danny ja laulaa kai vieläkin tätä hittiä. Melko hyvin kuvaa tuota touhua Kittilässä. Ei kyllä näin hyvää sanoitusta voi oikein pilata yhdistämällä Kittilään mutta olkoon tämä kerta.

    • ExKittilä

      Kyllä kai maankuulu perustuslakiasiantuntija on vahvoilla kun hallintojohtajan valitaan..
      Noloa vain, että mahdollinen valinta kaatuu taas muoto virheeseen, josta saa kiittää takinkääntäjä Tarmoa.
      Kunnanhallituksen muuttamista kelpoisuusvaatimuksista ei voi tehdä oikaisu vaatimusta vaan vasta valtuuston virantäytöstä voi tehdä kunnallisvalituksen hallinto-oikeuteen.

      • Internetrikki

        Nythän siihen hakuun tuli taas pari viikkoa jatkoaikaa, kun kaikkialla muualla kuin Kittilän verkkosivuilla osattiin julkaista hakutiedot oikein. No vikahan korjattiin, syytä ei toki kukaan osannut kertoa, mutta haku jatkuu. Mahtaako olla internetissä vika, kylästähän olisi varmasti löytynyt globaalin tason osaamista tämänkin ongelman korjaamiseen.

        Ylinampahan on jo peruuttanut ja sitten uudelleen hakenut ja aika juoksee kivasti.

        http://dynasty.kittila.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20181644-6


    • Ongelmansiirto

      Onkohan hallinto-oikeuden päätös kunnanjohtajan valinnasta tulossa, kun Ylinampa hakee tätä paikkaa. Jos nuo viran kelpoisuusehtojutut ovat pielessä, ei kyllä vakuuta Ylinamman osaaminen. Joko muuten kaikki rikostutkinnat on päätetty? Uusia haasteita ei ole tulossa?

    • Suuntaeteenpäin

      Miten sitten käy, jos Ylinampa valitaan ja kunnajohtajana on joku muu.

      Kunnanhallituksessa 8.5.2018 oli hyväksytty äänin 2-6 Tarmo Salosen esitys hallintojohtajan hakuilmoituksesta. Salonen oli raakannut alkuperäisestä esityksestä pois sen, että hallintojohtaja toimii kunnanjohtajan ensimmäisenä sijaisena, vastuualueista oli perattu pois henkilöstöhallinto, osallistuminen kuntasuunnitteluun, toimiminen yhteistyössä kunnanjohtajan kanssa kuntakonsernin johtamisessa ja kunnanhallituksen päätösten toimeenpano. Kelpoisuusvaatimuksista oli poistettu monipuolinen perehtyneisyys kunnallishallinnon, - talouden ja henkilöstöhallinnon tehtäviin sekä työkokemus vaativissa johtamistehtävissä sekä myös se, että erityisesti arvostetaan vahvaa hallinto- ja työoikeuden tuntemusta sekä kokemusta vastaavissa tehtävissä.

      Ylinampa ei hallintojohtajana olisi kunnanjohtajan 1. sijainen, hänelle ei kuuluisi henkilöstöhallinto, ei kuntakonsernin johtaminen yhteistyössä kunnanjohtajan kanssa, ei kunnanhallituksen päätösten toimeenpano. No, kuka ne tietyt "hommat" sitten tekisi?

      Veikkaan, että kiireesti muutetaan hallintojohtajan kelpoisuusvaatimukset ja työnkuva ennalleen. Silti ei Ylinampaa tai ketään muutakaan jo näissä kuntajutuissa ryvettynyttä kannata valita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      34
      1461
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1235
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      6
      1224
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe