Kittilä-Mafia maksamaan!

Totalkusetus

Kuka tietää miten ja missä vaiheessa korvausvaatimukset täytyy toimittaa oikeuteen? On omituista että keskustellaan vain ’kommunisteista ja paskaloisista’! Tärkeämpää olisi saada syksyllä alkaviin oikeudenkäynteihin korvausvaatimukset Kittilän kunnalle aiheutetuista kuluista. Tuomioita tulee sehän on selvä! Mutta kun koko kunnan väestöä on kusetettu mennen tullen ja kunnan varoja käytetty vastuuttomasti, on tämä revohka saatava maksamaan omasta pussista! Riittääkö miljoona € ?

6

426

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voikoollamahd
    • Torvi4



      Virkamies vastaa virassaan virheellään tai laiminlyönnillään sivulliselle aiheuttamastaan vahingosta tämän luvun 1 §:ssä mainittujen perusteiden mukaisesti. Samoja perusteita on sovellettava virkamiehen virassaan julkisyhteisölle tuottaman vahingon korvaamiseen.

    • IsoA1955

      Huomenta

      Erittäin hyvä ja harkittu keskustelun avaus. Juuri korvausvaateita ja mahdollisuuksia on syytä pohtia. Vaikka jonkinlaisella porukalla, kutsutulla ryhmällä joko kasvokkain tai netissä.

      Näppituntumalta tuntuu että Mäkelän irtisanomisajan palkka ja oikeudenkäyntikorvaukset on syytä periä. Asiahan on sopimatta vieläkin. Sen olisi voinut sopia mikä tahansa kunnanvaltuusto vuosien mittaan koska oikeuden päätös laittomista irtisanomisista on. Summa lienee, arvioni mukaan, jo nyt noin 250 000 EUR:oa oikeudenkäynti- ja muut kulut päälle. Summa kasvaa koko ajan, koska Mäkelä on vieläkin kunnan palkkalistoilla.

      Laskut joita kunta on maksanut, mutta ohjeistuksen tai valtuuksien mukaista tilausta ei ole. Tilauksen tekijä on yksiseliteisesti korvausvelvollinen maksamaan laskut jotka on ilman asianmukaista valtuutusta tehnyt.

      Yleisellä tasolla vastuukysymykset ovat kimurantimpia, koska luottamushenkilö hoitaa tointaan virkavastuulla. Virkavastuu kongretisoituu seuraavissa vaaleissa. Tosin syyteessä olevilla ei taida olla niihin asiaa, oikeuscaset on pahasti tulevien kuntavaalien aikaan vielä kesken.

      Luotot toimivat toimessaan rikosoikeudellisessa virkavastuussa. Heihin sovelletaan rikoslain virkarikoksia koskevia säännöksiä. Esimerkinä lahjusrikokset ja salassa pidettävän tiedon vuotaminen ulkopuoliselle. Mutta virkavelvollisuuden rikkominen -rikosnimikeen alla voi joutua vastuuseen myös luottamustoimessa noudatettavan säännöksen tai määräyksen rikkomista.

      Kunhan päätäjäsutkien aiheutamat kustannukset tulee julkiseksi, niin eiköhän kiinostus taloudellisista vastuunkantajista ala yleisemmälläkin tasolla kiinostaa. Juttuhan on vielä pahasti kesken. Syytettäviäja sutkeja taitaa löytyä vielä lisääkin. Jossain vaiheessa, kun kattilan paine on riitävä, alkaa myös totuudenkertominenkin rehdimpiä ihmisiä kiinnostaa. Vaikka kuinka mafio-osot painostavatkin.

      Oikeus voitaa eikä sille sutkit mitään mahda.

      PS: Heitäkää se narsisti bioligian maikka tunturiin. Eiköhän noista oikeuden asiakirjoista sen verran selkeä, ettei tullainen työpaikka kiusaaja voi lapsia opetaa. Työpaikaksi suositelen nakkikioskin myyjää jonkun syrjäisen puron varrella minkä ohi ei kulje edes patikkareittiä.

      • kiitollinen_

        On se sentään jumalan onni ja vähän armokin että on vielä olemassa ylläolevienlaisia
        kommentoijia, ilman heitä olisivat rehelliset kuntalaiset pahassa pulassa.
        Toiveena onkin että he jatkaisivat menestyksellistä taisteluaan kuntalaisten
        oikeuksien puolesta.


    • KunnanRahoilla

      Kunnanhallitus kokoontuu viimeisen kerran tällä kokoonpanolla tiistaina. Korvausvaatimuksista päättävät muut ja vaikka vasta tutkinnassa olevien nahka kestää jatkaa kunnan edun vastaisten päätösten tekemistä tarvitaan joku joka uskaltaa esitellä päätökset. Tukinnassa olo samassa asiakokonaisuudessa tekee päättäjästä jäävin päättämään jo syytteessä oleville esitettävistä korvausvaatimuksista.

    • Hyväksiläytettuoulussa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      411
      4169
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      231
      2060
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1530
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      157
      1357
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1015
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      62
      1011
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      128
      969
    8. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      228
      932
    9. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      923
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      888
    Aihe