Valheen kierre?

Sukupolvestatoiseen

Mitä mieltä olette isät ja äidit? Perheessä on totuttu avioliiton aikana ,että toinen puoliso on elänyt valheessa vuosikausia.Tottahan toki ne vihdoin paljastuu.Ero häämöttää. pitääkö valheen kultuuria jatkaa tyyliin ,kuin puolison käytös pettämiseneen ym valehteluineen olisi aivan ok,josta ei saa ääneen puhua teini-ikäisille lapsille mustamaalaamatta ketään,vaan asiat tosiasioina.
Vai onko tämä valehtelukulttuuri lopetettava ja puhuttava avoimesti asioista.
Mielestäni nuorille on opetettava ,että valheella on lyhyt jäljet ja se on aina läheisiä ja ihmis-suhteita tuhoavaa.
Ja eri asia on tietysti pienet lapset ,jotka eivät ymmärrä ,eivätkä pysty käsittelemään näitä asioita,mutta nuorille on opetettava elämän pelisäännöt.

9

841

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • olenhuomannut

      Pitää olla äääärimmäisen varovainen ja huolellinen miten puhuu lasten kuullen puolisostaan.

      Vaikka lasten isä/äiti olisi millainen valehtelija ja juoppo tahansa, niin hän on lapselle aina ensisijassa isä/äiti. Puhu siis aina keskinäisen kunnioituksen hengessä puolisosta lasten kuullen, näin he voivat jopa kuunnella mitä sanottavaa sinulla on hänen tekemisistään.

      Muutoin puolison moittimiset ja vakuuttelusi kääntyy lasten silmissä pääasiassa itseäsi vastaan.

      • lapsetkestävätkyllä

        Tämä koskee vain pelkästään puolisoita. Mikäli valheet koskevat myös lapsia, ehdttomasti on kerrottava totuus. muutoin kun aikanaan paljastuu myös se joka on pimittänyt lapsilta heitä koskevia asioita, on lasten silmissä valehtelija, ja siitä ei hyvää seuraa.

        Tietysti otettava huomioon lasten ikä. Jo koulu ikäisenä pystyy ymmärtämään totuuden ja valheen rajan useimmiten, mutta jos kyse on nuorisosta ja teineistä kyllä valheen ja totuuden voi kertoa.


    • Ikävyyksiä

      Olen täysin samaa mieltä. Teineiltä ja sitä vanhemmille on kerrottava totuudet, muutenhan he oppivat ,että valehdella saa mielin määrin ja siitä jatkuu valheet myös heidän tulevissa ihmissuheissa.
      Tuoon tuomittuja ovat silloin solmitut liitot.
      Huh-sitä loukkausten määrää.

    • Cergy

      Kyllä teineille voi sanoa faktat faktoina. Mutta ilman omaa tunnekuohua eli kun pystyy itse sanomaan pelkän asian ilman kannanottoa, kaunaa ja katkeruutta. Itse en käyttäisi sanamuotoa pettäminen vaan kertoisin, että esim isällänne (tai kellä nyt on ollutkin) on ollut vuosia toinen ja selkeät faktat siitä miksi sellainen on jatkunut vuosia ja miksi on salailtu. Jos puolison tiedossa on oman kumppanin uskottomuus, kulissin pitäjiä on siis molemmat osapuolet... eli kummallakaan ei ole lasten näkökulmasta puhtaita jauhoja pusseissaan.

      • ggggggggggggg

        Totta.....ja ennen pitkään nuoret tajuavat, että elävät kulississa ja vanhempien halveksunta alkaa. Vaikka kuinka nykyään yritetään näitä järkiliittoja pitää yllä, niin jos kodista puuttuu rakkaus, niin millaisia aikuisia lapsista sitten tulee. He vain tottuvat siihen, että ikävät asiat voi aina siirtää huomiseen tai jopa haudata kokonaan. Ei nuoret mitään tyhmiä ole, heille voi jo riidan aiheet kertoa ja myös olisi hyvä kertoa, erotaanko vai ei.


    • Kulissia

      Ilolla voi huomata,miten virkistävän järkeviä mielipiteitä täällä ihmisillä on.
      Vain rehellisyydellä voimme auttaa nuoriamme jatkamasta sitä tällä vuosikymmenellä olemassaolevaa kulttuuria,joka rikkoo koteja ja ihmisten mieliä.
      Ja nämä vanhemmat ovat itsekkin sisältä tosi ahdistuneita niiden kalliiden talojen,ökyveneiden ,ulkopuolisten suhteiden ja kaukomatkojen keskellä, kun arki on koko peheellä tuskaa ja itkua tyynyt märiksi.

    • Hei.

      Valhe on keino, joka otetaan käyttöön jonkin pelon takia. Pelätään totuutta, seurauksia, toisen tai omia reaktioita. Silloin paetaan valheen verhon taaksen.
      Tällaisen toimintamallin purkaminen voi olla hyvä tehdä ammattilaisen kanssa. Pariskunnan on ensin pystyttävä puhumaan suhteensa vuorovaikutuskuvioista keskenään. Lapsille aikuisten asioiden puhuminen on aina tehtävä niin, että aikuinen ottaa täyden emotionaalisen vastuun puhumisistaan. Lapselle ei saa sälyttää tunnekuormaa aikuisen tuskasta. Silti faktat on syytä kertoa, mutta miten, se sujuu mahdollisesti rakentavimmin terapiassa käsiteltyjen näkökulmien avulla. Tarvittaesas, jos perhe on hajoamassa, myös lapsille voidaan tarvita tukea esim. perheneuvolasta.

      Toivotan voimia tarttua härkää sarvista ja aikuisten ryhtyä korjaamaan vaurioitunutta vuorovaikutustaan terveeseen suuntaan pariterapian avulla.


      Merja, diakoni

      • riihes

        Et tainnut lukea aloitusta?


    • Ikävääkin

      Minä ainakin kerroin 13 ja 16 vuotiaille lapsilleni syyt ja seuraukset samalla opettaen elämän realiteetteja. Kertoivat vuosia jälkeenpäin miten auttoi silloin, kun asioista puhuttiin rehellisesti.Silloin he tiesivät mikä oli eron suurin syy- näin he purki tuntojaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      43
      2240
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1759
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      41
      1563
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      44
      1520
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1475
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1451
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    Aihe